Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 02:28   #1981
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Nemosku tak, bialo zielony jest teraz. Żel do mycia ciała i włosów. Nowe opakowanie bardziej mi się podoba. Takie "z natura".

Sorento zbieraj ostatki sił bo już lada dzień .a jak sie przeterminujesz( oby nie) to może doskoczysz do moich urodzin

Trele słyszałam ze u Was teraz dość popularne sa stany depresyjne z braku slonca między innymi.
Mnie doradczyni laktacyjna kazała brać procz witamin zwykłych dodatkowo 800jm witaminy d3.to ponoć efekt jakichś wielkich badań. Nawet je czytałam. Czuje się lepiej a jestem przecież straszną pesymistką.

Kyte słodko .

Ja musiałam wstać do laktatora bo miałam wrażenie ze cycki mi sie złamią zaraz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 02:38   #1982
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Super że Kacper juz lepiej sie czuje

Cięzko sie zdecydować
Nie wiem czy tylko na ściany będziesz wybierać, ale jesli na podłogę nie polecam ciemnych matowych-widac dosłownie wszystko

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Ja nawet zapomniałam że moge miec okres
Trzeba byc przygotowanym,a tak fajnie było
za wagę

Pierwsze słyszę

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ups

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Aż zajrzę zaraz
Ps ale jestem na bieżąco-wydawało mi sie że urodzi gdzieś za 3 miesiące dopiero

Ciekawe czemu ma okulary-pewnie oczy z niewyspania podkrązone i bez makijazu

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Załamałas mnie
A ja nie polecam bialych plytek na podlodze w lazience i jasnych plytek w korytarzu przy drzwiach- jednym slowem- masakra

Witam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 02:40   #1983
Kociak85
Zadomowienie

Się witam oj trzeba będzie skończyć niedługo z tym wybudzaniem małej bo ona na spaka mi dzisiaj prawie nic nie zjadła.
A w końcu wczoraj szybka akcja i wagę kupiliśmy używaną mała ma już 3 kg. W 11 dni przybrała 500 gr to dosyć sporo,prawda?

Sorento, a już myślałam że wyjdziesz razem z maleństwem swoim ale może już niedługo bo objawy są.

Moje dziecię nie chce jeść to idę spać dalej

Stary 2013-12-20, 02:48   #1984
ryba91
Zakorzenienie

To tez zaczne brac te witaminy...

Lineczko a wy bierzecie tylko d3? Mi recepty nie dala wiec kupilam tak...

Isorento- super ze juz wyszlas szkoda ze bez Tomcia ;(

Wszystkiego naaaaj dla Filipka

Boli mnie brzuch i nie umiem spac... a rano musze wstac... znaczy i tak Kacper mnie obudzi ale na sile jeszcze bym go uspala i sie kimnela...
To chyba stres...

Trele pomysl sobie ze mala Cie tak mocno kocha ze nie chc odstapic na krok. w koncu i ona zrozumie ze nie tylko Ty jedna na swiecie.. dacie rade bo obie jestescie silne musisz ja codziennie na chwile douzej zostawiac chocby w innym pokoju i zobaczy ze potem przeciez przyjdziesz wiec moze za ktoryms razem odpusci z placzu ... i poczeka... no ale to trzeba pracy i cierpliwosci ktorej np ja nie mam

---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ----------

PlytkiNa podlodze mam jasne
A w korytarzu plytek nie bedzie prawdopodobnie ale to wyjdzie. Jutro maja wstawiac okna.. 9sztuk . W koncu nastanie jasnosc. Potem bd w weekend chlopy robic tynk ozdobny i sufity a po swietach chca plytki i anele zakladac... fajnie jakby sie do chrzcin wyrohili... z tapt zrezygnowalismy z racji duzych powierzchni pokoii i cenowo wyszla masaktyczna cena :p

Moja mama dostala urlop od 13 do konca miesiaca ;d
Stary 2013-12-20, 03:04   #1985
lineczka1989
Zakorzenienie

Tak bierzemy tylko d3 z racji tego ze mala mm zjada 300 czasem 450ml na dzien i pediatra powiedziala zeby wit k nie dawac

A to u Was remont czy w tym mamy mieszkaniu? Wspolczuje tak przed samymi swietami ;P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-20 o 03:05
Stary 2013-12-20, 05:13   #1986
Asist22
Rozeznanie

WiTamy się na drugim karmieniu. Mój dziec juz wuprukany i chyba whkupkany. Kot teraz mi łazi i mialczy o wyjście.
Sutki mnie bola, bo mały praktycznie cały czas wisi na cycu.
Wczoraj również nie podałam Wit. K żeby sprawdzić czy te problemy z brzuszkiem nie są czasem przez nią. Podaje cały czas delicol,żeby małemu było łatwiej. Nie wiem czy też mam odstawić czy nie. Nie myślałam, ze to wszystko będzie takie trudne.
Stary 2013-12-20, 05:19   #1987
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nemosku tak, bialo zielony jest teraz. Żel do mycia ciała i włosów. Nowe opakowanie bardziej mi się podoba. Takie "z natura".

Sorento zbieraj ostatki sił bo już lada dzień .a jak sie przeterminujesz( oby nie) to może doskoczysz do moich urodzin

Trele słyszałam ze u Was teraz dość popularne sa stany depresyjne z braku slonca między innymi.
Mnie doradczyni laktacyjna kazała brać procz witamin zwykłych dodatkowo 800jm witaminy d3.to ponoć efekt jakichś wielkich badań. Nawet je czytałam. Czuje się lepiej a jestem przecież straszną pesymistką.

Kyte słodko .

Ja musiałam wstać do laktatora bo miałam wrażenie ze cycki mi sie złamią zaraz.

Dzidzia a jakie bierzesz witaminy oprócz d3?ja chyba też powinnam zacząć coś łykać.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
A ja nie polecam bialych plytek na podlodze w lazience i jasnych plytek w korytarzu przy drzwiach- jednym slowem- masakra

Witam

taaaa zrobiłAm chyba wszystkie błędy..na korytarzu na wejsciu mam jasne płytki i na korytarzu w całym do.u i kuchni też do tego jasny beż fuga.Ładnie to wygląda owszem ale czyszczenie..

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Się witam oj trzeba będzie skończyć niedługo z tym wybudzaniem małej bo ona na spaka mi dzisiaj prawie nic nie zjadła.
A w końcu wczoraj szybka akcja i wagę kupiliśmy używaną mała ma już 3 kg. W 11 dni przybrała 500 gr to dosyć sporo,prawda?

Sorento, a już myślałam że wyjdziesz razem z maleństwem swoim ale może już niedługo bo objawy są.

Moje dziecię nie chce jeść to idę spać dalej

No bardzo ładnie przybrała

Rybka ale to u mamy ten remont? Ja tam tapet nie lubie.Wole dać jakiś ładny kolorek a i ze zmianą jego mniej zachodu niż zrywanie tapety. Ale można dac np.kolorek i na jednej ścianie tapete.

Moje dziecko próbuje pocisnąć kupala,a że przed chwilą jadla to się napina i zaraz wszystko uleje.A raz już ją przebierałam.
Witam się z rana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 06:29   #1988
ryba91
Zakorzenienie

Tak tak, remont u mamy
chcemy sie wyrobić, bo jAkby sie udalo to chrzciny na 100 metrach a na 40 to różnica, co nie ;D zobaczymy jak to wyjdzie ;p

kyte- tak sa takie krzywe sciany ze olaboga. no ale wzieli sie juz za prostowanie

jak powiedzialam mezowi o tej witaminie d3 to powiedzial ze powinnam sobie sciezke zrobic z niej

ubralam Kacprowi spiochy ktore tydzien temu byly za duze- teraz sa idealne

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-12-20 o 06:33
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 06:30   #1989
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Załącznik 5515479 oto moja niunia, trzymajcie kciuki za nią. mała nadal wymaga wspomagania za pomocą respiratora, ale już załatwia się do pieluszki i jest karmiona sonda mlekiem bebilon 1. lekarz mowi ze powoli do przodu i ze mała jest silna

Edytowane przez agnieszka255
Czas edycji: 2014-01-23 o 19:39
agnieszka255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 06:35   #1990
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Nie sądzę, że sie przyzwyczaił, bo od początku go odkładałam. Mój ma dopiero 3 tygodnie a od tygodnia mu się tak zaczęło. Nie spinam się jednak żeby go odzwyczajać, bo i tak dziecko zweryfikuje swoje potrzeby później jak już będzie chodzić. Tak było z moim starszym. Spał sam a mając 2 latka zaczął do nas przychodzić i nie bylo na to rady. Dopiero od msc śpi sam.
Poza tym jestem zwolenniczką zaspokajania potrzeb bliskości.
To dość wcześnie, my byśmy nie dali rady, jak tylko był sam w łóżku (naszym, do 3 tyg, teraz głównie przy karmieniu, ale uda nam się razem zasnąć codziennie) to zaraz płakał żeby ktoś przy nim był, ale na szczęście przeszło po 3 tyg.

Aaby, tak, do kąpieli dajemy. Nie smaruje go, bo będzie tłusty i fuj, nie lubię takiej warstwy, po za tym nie jestem przekonana co do łatwości wchłaniania takiej oliwki w większej ilości, a do kąpieli wystarczy że dam malutko, nawet nie tyle ile ma zagłębienie dłoni

Idziemy piec bułki i pierniki

Stary 2013-12-20, 06:45   #1991
ryba91
Zakorzenienie

co ile obcinacie maluchom paznokcie???ja obcinałam dwa dni temu a dzisiaj Kacper ma caly nos poharatany

i musze dzisiaj kupic ta nakladke na palec i zobacze jak bedzie regował na masaż, bo po lewej stronie to dziaselko tak trze
a moze robi to bo po prostu lubi

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Załącznik 5515479 oto moja niunia, trzymajcie kciuki za nią. mała nadal wymaga wspomagania za pomocą respiratora, ale już załatwia się do pieluszki i jest karmiona sonda mlekiem bebilon 1. lekarz mowi ze powoli do przodu i ze mała jest silna
za naszą kruszynkę!

Eluvtus- ja miałam taką oliwkę z J&J i ją uwielbiałam i jej zapach ta co mam tez nie jest zla,
Stary 2013-12-20, 07:23   #1992
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
O kurcze aż tak źle ?
a ta woda z cukrem to na co????
no źle
niby woda z cukrem pomaga, taka letnia, słodka.
rozmawiałam z kilkoma osobami i ten sposób znany jest zarówno w Polsce jak i w UK
mało słodze herbatki, płaska łyżeczka na cały kubek to wszystko, co daje, za slodkie to i ja nie chciałabym pić, fuj...

dałam wczoraj tej wody z rana i zdaje się że pomaga bo poszły dwie kupy, nie znalazłam delicolu wczoraj, nie mieli. podałam espumisan i mały beka i pierdzi jak ta lala, ładnie go odgazowuje ten specyfik.

Cytat:
zdrówka dla małej kochanej kruszynki i dużo energii

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:34   #1993
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Silna dziewczynka teraz małymi kroczkami do przodu! trzymamy mocno kciuki cały czas.
Stary 2013-12-20, 07:40   #1994
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kyte ja kupiłam zwykly vigor.
Agnieszka Anusia z tego wyjdzie. Jestem tego pewna!

Witam sie po pierwszej ciezszej nocy. Mały nie mógł zasnąć i zalil sie od 4 do 6 a potem wpadl w histerie. I choć wtedy byłam na niego wkurzona to teraz oczywscie spi mi na klacie mężczyzna mój mikro

Rybko ja jestem taka depresantka ze szok. A teraz jakoś omija mnie nawet mysl o moim wyglądzie .

Dziś pieczemy zdobimy pierniczki . Bardzo to lubię

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-20, 07:54   #1995
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Kyte ja kupiłam zwykly vigor.
Agnieszka Anusia z tego wyjdzie. Jestem tego pewna!

Witam sie po pierwszej ciezszej nocy. Mały nie mógł zasnąć i zalil sie od 4 do 6 a potem wpadl w histerie. I choć wtedy byłam na niego wkurzona to teraz oczywscie spi mi na klacie mężczyzna mój mikro

Rybko ja jestem taka depresantka ze szok. A teraz jakoś omija mnie nawet mysl o moim wyglądzie .

Dziś pieczemy zdobimy pierniczki . Bardzo to lubię

ej, kupie te witaminy, na prawde skoro dzialaja to kupi ;D
zarzuc przepisem. mam juz te od kyte i te od acelinki robie 2rodzaje to jeszcze od Ciebie ;D
bo ja robie tyle piernikow bo z ciast mam tylko sernik ityle zrezygnowalidmy z reszy;p

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

wiecie co, wszystko super ekstra i ogolnie róznie ale raczej dobrze ale tak nie wkurza to bawienie sie jedzeniem... tzn smokiem z butli...;/ maly s memla i memla i potem 90 je 40 minut... teraz karmie go od 30po a zjadl dopiero 30ml.... a na 10ta mamy pediatre...
Stary 2013-12-20, 08:03   #1996
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
WiTamy się na drugim karmieniu. Mój dziec juz wuprukany i chyba whkupkany. Kot teraz mi łazi i mialczy o wyjście.
Sutki mnie bola, bo mały praktycznie cały czas wisi na cycu.
Wczoraj również nie podałam Wit. K żeby sprawdzić czy te problemy z brzuszkiem nie są czasem przez nią. Podaje cały czas delicol,żeby małemu było łatwiej. Nie wiem czy też mam odstawić czy nie. Nie myślałam, ze to wszystko będzie takie trudne.
ja też nie sądziłam że to będzie takie ciężkie.

najgorzej jak mały płacze... nie to że mnie to wkurza czy coś, to łamie mi serce... a on od kiedy z nami jest płakał tylko jak był głodny, w zasadzie to był pisk, jak mewa a teraz to płacze bo mu jest źle przez te kupy

chciałabym ten delicol, ale nie ma, jeszcze do wiekszej apteki zajde i zapytam... może akurat będzie.

nie wiem czy ten espumisan znów dać do herbatki... chyba dam, 3 kropelki, nie zaszodzi a może pomoże, póki co ładnie odgazoawał nam małego.

Ani

Stary 2013-12-20, 08:06   #1997
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Od lat robie z tego przepisu http://www.cincin.cc/index.php?showt...ded&pid=210943

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-20, 08:27   #1998
Eluvtus
Zakorzenienie

Ost porcja sie piecze.

AGNIESZKA trzymam mocno kciuki i nie puszczam!
Stary 2013-12-20, 08:28   #1999
ola_k11
Zadomowienie

dzidziaten hipp poza tym ze zmienili opakowania to chyba nie ma 2 w 1 prawda? Ja hippa uzywam ale teraz nie znalazlam tego w ross tylko plyn do kapieli i osobno szampon bez pompki :-(
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 08:28   #2000
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Od lat robie z tego przepisu http://www.cincin.cc/index.php?showt...ded&pid=210943

Chyba ten sam przepis jest na mojewypieki.com ;-) zrobiłam stamtąd, ale oczywiście ja nie potrafię się dostosować i zawsze muszę coś zmienić... I zobaczymy co z tego będzie, a jak nic, to Mąż i tak zje ^^
Stary 2013-12-20, 08:30   #2001
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Ahoj witamy się z domku, wypuścili nas dziś po południu, na porannym ktg skurczowa cisza, dobrze, że nie robili w nocy
Przyszliśmy do domku, potem powędrowaliśmy z tż na spacer i zakupy, przy okazji dwukrotna wspinaczka na nasze 3 piętro i mnie takie skurcze złapały, że na szybko torbę przepakowałam i myślałam, że będziemy wracać Przeszło po kąpieli ale coś mnie w dole brzucha ćmi jak na okres
Przepraszam, że dziś tylko o sobie, ale oczy mi się kleją już-w szpitalu tak ciepło, że mi się źle spało. Ponadrabiam jutro
A, Tomuś łobuziak ważył wczoraj 3740g - 38t5d
Dobrej nocki
Fajnie że wyszłaś, ale szkoda że bez Tomcia. No ale teraz to już musisz być w pełnej gotowości

Trele- może Maja potrzebuje póki co dużo Twojej bliskości, albo ma charakterek ale masz cudowną córcie i prosze mi się nie załamywać i żadnych dołków nie łapać!!!

Ryba- my też musimy często obcinać paznokietki bo rosną jak szalone, 4 dni to jest max. Czekamy dzisiaj na dobre wieści o Kacperku

Agnieszka- malutka jest silna i jeszcze trochę i będziecie sie cieszyć sobą w domu!!!

Dzień dobry, Zuza ma pierwszą drzemkę ale pewnie już nie długo. Nocka spokojna, tylko męczymy się z twardymi kupkami

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 08:31   #2002
ola_k11
Zadomowienie

My dzis ciezka noc mielismy... Dotychczas maly zasypial w nocy przy piersi a dzis sie cos denerwowal, baki puszczal i nie chcial usnac miedzy 3-5 . Do tego starszy syn mial koszmary i od 4 spal u nas a o. 6 juz Tz wstal do pracy i nas obudzil :-(
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 08:34   #2003
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
My dzis ciezka noc mielismy... Dotychczas maly zasypial w nocy przy piersi a dzis sie cos denerwowal, baki puszczal i nie chcial usnac miedzy 3-5 . Do tego starszy syn mial koszmary i od 4 spal u nas a o. 6 juz Tz wstal do pracy i nas obudzil :-(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 08:36   #2004
lusesita23
Zakorzenienie

Hej kochane!
musze sie poradzic: mala mi po cycu dzis ulewa i dalej chce jesc....nie wiem czy dobrze robie,ze karmie po tym ulaniu.
tez tak macie??? odbic po cycu nie chce...

a druga sprawa: zaczela jej sie nieco luszczyc skora,na brzuszku.kapiemy w oilan,baby na,zmiane z hipp,smaruje ziajka i nadal jest to luszczenie.

pomocy!

Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-12-20, 08:37   #2005
anka_85
Zakorzenienie

Mały spi a ja zastanawiam się, czy się nie zdrzemnąć

Ktoś wcześniej pisał o herbatkach Hipp, ja tego bym w życiu nie kupiła, sama chemia, jakieś wstrętne granulki i sam cukier
kupujemy herbatkę w torebkach, zaparzam i słodze minimalnie, żeby smak zmienić, mały już rozpoznaje herbatkę bez cukru i się wyraźnie krzywi i nie chce zbytnio pić.

zrobiłam mały zapas herbatek, mleka, chusteczek i pieluszek, jedziemy na pampersach, według mnie najlepsze.
zrobie drugie podejście do pieluszek marketowych z asdy, bo ludzie chwalą, są tańsze niż pampki, mieliśmy je na pierwsze dni w szpitalu, ale ja nie zmieniałam małego i nie obczaiłam ich dokładnie (tż czuwał nad Gabrielkiem) i nie pamiętamy zbytnio jakie te pieluchy były...

bylismy wczoraj na zakupach i spotkaliśmy dużo znajomych fajnie było pokazać malego
ogólnie dużo ludzi nas zaczepia jak idziemy gdzieś z małym, mamy czapkę mikołaja dla niego i wygląda w niej po prostu słodko strój ala balwanek też robi furorę
kocham nad życie małego, od kiedy z nami jest, nie potrafie przestać go tulić, całować, masować, kapać, ach, mały jest jak książe
oczka zrobiły mu się ciemnoniebieskie, jak się na mnie patrzy to... ach

Ani

Stary 2013-12-20, 08:40   #2006
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze mi smutno jak patrzę na takie zdjęcia ale Ania jest silna i wykaraska się z tego!
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej kochane!
musze sie poradzic: mala mi po cycu dzis ulewa i dalej chce jesc....nie wiem czy dobrze robie,ze karmie po tym ulaniu.

a druga sprawa: zaczela jej sie nieco luszczyc skora,na brzuszku.kapiemy w oilan,baby na,zmiane z hipp,smaruje ziajka i nadal jest to luszczenie.

pomocy!

mojej się czasami ulewa podczas jedzenia może musisz ją dłużej potrzymać do odbicia, potem ewentualnie jak dalej nic to ja trzymam ją w ten sposób że pupę opieram o moje uda i leży wzdłuż nóg i za kawałek znowu do odbicia bierzemy i odbija ładnie

co do skóry, dziewczyny tu pisały o smarowanu suchego miejsca oliwką i tarcie tetrą i to schodzi

tak pomyślałam że można stworzyć poradnik malucha z tych informacji co tutaj się przewijają tu jest tyle info że w żadnym innym poradniku takich nie ma

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-20 o 08:43
Stary 2013-12-20, 08:43   #2007
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej kochane!

pomocy!

Nie martw się, mój też tak też karmię później i jest jak najbardziej ok, nie wiem jak medyczne wskazania, ale wg mnie to nic złego
Niech ta skóra się dobrze złuszczy, później już nie będzie. Naskórek odejdzie i po kłopocie, u nas tak było, oliwka tylko do kąpieli, później nie i nawet nie wiem kiedy ta skóra zeszła i jest gładki jak... No, jak niemowlak
Stary 2013-12-20, 08:45   #2008
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
zawsze mi smutno jak patrzę na takie zdjęcia ale Ania jest silna i wykaraska się z tego!

mojej się czasami ulewa podczas jedzenia może musisz ją dłużej potrzymać do odbicia, potem ewentualnie jak dalej nic to ja trzymam ją w ten sposób że pupę opieram o moje uda i leży wzdłuż nóg i za kawałek znowu do odbicia bierzemy i odbija ładnie

co do skóry, dziewczyny tu pisały o smarowanu suchego miejsca oliwką i tarcie tetrą i to schodzi
też tak odbijam małego, bo też zdarza się że się troche uleje

zgadzam się co do tetry, moja gąbka kapielowa też działa cuda, byle miękka była i dobrze wyciśnięta z wody
mały ma suchą skóre na czole, przy linii wlosów.
na pycholka używam kremu nivea, ten granatowy i sprawuje się idealnie, na ciałko mamy krem J&J, bo ma dobry składzik oparty na gicerynie i pachnie delikatnie.
generalnie kapiele rumiankowe to jest to

Ani

Stary 2013-12-20, 08:52   #2009
lusesita23
Zakorzenienie

dzieki za rady!!!
co do odbijania to tez tak trzymam i podnosze,ale rzadko sie udaje....
wiem,ze ulewanie to w miare normalna sprawa,ale nie wiedzialam czy dawac jej od razu piers po tym.skoro ulala to chyba za duzo miala w brzuszku...

Stary 2013-12-20, 08:55   #2010
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Olu ja używam tego http://recenzjo-mania.blogspot.com/2...wosow.html?m=1

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości