|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Nemosku tak, bialo zielony jest teraz. Żel do mycia ciała i włosów. Nowe opakowanie bardziej mi się podoba. Takie "z natura".
Sorento zbieraj ostatki sił bo już lada dzień ![]() ![]() Trele słyszałam ze u Was teraz dość popularne sa stany depresyjne z braku slonca między innymi. Mnie doradczyni laktacyjna kazała brać procz witamin zwykłych dodatkowo 800jm witaminy d3.to ponoć efekt jakichś wielkich badań. Nawet je czytałam. Czuje się lepiej a jestem przecież straszną pesymistką. Kyte słodko ![]() Ja musiałam wstać do laktatora bo miałam wrażenie ze cycki mi sie złamią zaraz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zadomowienie
|
Się witam
![]() A w końcu wczoraj szybka akcja i wagę kupiliśmy używaną mała ma już 3 kg. W 11 dni przybrała 500 gr to dosyć sporo,prawda? Sorento, a już myślałam że wyjdziesz razem z maleństwem swoim ![]() Moje dziecię nie chce jeść to idę spać dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1984 |
Zakorzenienie
|
To tez zaczne brac te witaminy...
Lineczko a wy bierzecie tylko d3? Mi recepty nie dala wiec kupilam tak... Isorento- super ze juz wyszlas szkoda ze bez Tomcia ;( Wszystkiego naaaaj dla Filipka Boli mnie brzuch i nie umiem spac... a rano musze wstac... znaczy i tak Kacper mnie obudzi ale na sile jeszcze bym go uspala i sie kimnela... To chyba stres... Trele pomysl sobie ze mala Cie tak mocno kocha ze nie chc odstapic na krok. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ---------- PlytkiNa podlodze mam jasne A w korytarzu plytek nie bedzie prawdopodobnie ale to wyjdzie. Jutro maja wstawiac okna.. 9sztuk . W koncu nastanie jasnosc. Potem bd w weekend chlopy robic tynk ozdobny i sufity a po swietach chca plytki i anele zakladac... fajnie jakby sie do chrzcin wyrohili... z tapt zrezygnowalismy z racji duzych powierzchni pokoii i cenowo wyszla masaktyczna cena :p Moja mama dostala urlop od 13 do konca miesiaca ;d
#1985 |
Zakorzenienie
|
Tak bierzemy tylko d3 z racji tego ze mala mm zjada 300 czasem 450ml na dzien i pediatra powiedziala zeby wit k nie dawac
A to u Was remont czy w tym mamy mieszkaniu? Wspolczuje tak przed samymi swietami ;P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-20 o 03:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Rozeznanie
|
WiTamy się na drugim karmieniu. Mój dziec juz wuprukany i chyba whkupkany. Kot teraz mi łazi i mialczy o wyjście.
Sutki mnie bola, bo mały praktycznie cały czas wisi na cycu. Wczoraj również nie podałam Wit. K żeby sprawdzić czy te problemy z brzuszkiem nie są czasem przez nią. Podaje cały czas delicol,żeby małemu było łatwiej. Nie wiem czy też mam odstawić czy nie. Nie myślałam, ze to wszystko będzie takie trudne.
#1987 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
taaaa zrobiłAm chyba wszystkie błędy..na korytarzu na wejsciu mam jasne płytki i na korytarzu w całym do.u i kuchni też do tego jasny beż fuga.Ładnie to wygląda owszem ale czyszczenie.. ![]() Cytat:
![]() Rybka ale to u mamy ten remont? Ja tam tapet nie lubie.Wole dać jakiś ładny kolorek a i ze zmianą jego mniej zachodu niż zrywanie tapety. Ale można dac np.kolorek i na jednej ścianie tapete. Moje dziecko próbuje pocisnąć kupala,a że przed chwilą jadla to się napina i zaraz wszystko uleje.A raz już ją przebierałam. Witam się z rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Tak tak, remont u mamy
![]() chcemy sie wyrobić, bo jAkby sie udalo to chrzciny na 100 metrach a na 40 to różnica, co nie ;D zobaczymy jak to wyjdzie ;p kyte- tak sa takie krzywe sciany ze olaboga. no ale wzieli sie juz za prostowanie ![]() jak powiedzialam mezowi o tej witaminie d3 to powiedzial ze powinnam sobie sciezke zrobic z niej ![]() ubralam Kacprowi spiochy ktore tydzien temu byly za duze- teraz sa idealne ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-20 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zadomowienie
|
Załącznik 5515479 oto moja niunia, trzymajcie kciuki za nią. mała nadal wymaga wspomagania za pomocą respiratora, ale już załatwia się do pieluszki i jest karmiona sonda mlekiem bebilon 1. lekarz mowi ze powoli do przodu i ze mała jest silna
![]()
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm ![]() Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2014-01-23 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaby, tak, do kąpieli dajemy. Nie smaruje go, bo będzie tłusty i fuj, nie lubię takiej warstwy, po za tym nie jestem przekonana co do łatwości wchłaniania takiej oliwki w większej ilości, a do kąpieli wystarczy że dam malutko, nawet nie tyle ile ma zagłębienie dłoni Idziemy piec bułki i pierniki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
co ile obcinacie maluchom paznokcie???ja obcinałam dwa dni temu a dzisiaj Kacper ma caly nos poharatany
![]() i musze dzisiaj kupic ta nakladke na palec i zobacze jak bedzie regował na masaż, bo po lewej stronie to dziaselko tak trze ![]() a moze robi to bo po prostu lubi ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Eluvtus- ja miałam taką oliwkę z J&J i ją uwielbiałam i jej zapach ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
no źle
![]() niby woda z cukrem pomaga, taka letnia, słodka. rozmawiałam z kilkoma osobami i ten sposób znany jest zarówno w Polsce jak i w UK mało słodze herbatki, płaska łyżeczka na cały kubek to wszystko, co daje, za slodkie to i ja nie chciałabym pić, fuj... dałam wczoraj tej wody z rana i zdaje się że pomaga bo poszły dwie kupy, nie znalazłam delicolu wczoraj, nie mieli. podałam espumisan i mały beka i pierdzi jak ta lala, ładnie go odgazowuje ten specyfik. Cytat:
![]()
![]() |
#1993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
Kyte ja kupiłam zwykly vigor.
Agnieszka Anusia z tego wyjdzie. Jestem tego pewna! Witam sie po pierwszej ciezszej nocy. Mały nie mógł zasnąć i zalil sie od 4 do 6 a potem wpadl w histerie. I choć wtedy byłam na niego wkurzona to teraz oczywscie spi mi na klacie mężczyzna mój mikro ![]() Rybko ja jestem taka depresantka ze szok. A teraz jakoś omija mnie nawet mysl o moim wyglądzie ![]() Dziś pieczemy zdobimy pierniczki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarzuc przepisem. ![]() bo ja robie tyle piernikow bo z ciast mam tylko sernik ityle ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- wiecie co, wszystko super ekstra i ogolnie róznie ale raczej dobrze ale tak nie wkurza to bawienie sie jedzeniem... tzn smokiem z butli...;/ maly s memla i memla i potem 90 je 40 minut... teraz karmie go od 30po a zjadl dopiero 30ml.... a na 10ta mamy pediatre...
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej jak mały płacze... nie to że mnie to wkurza czy coś, to łamie mi serce... a on od kiedy z nami jest płakał tylko jak był głodny, w zasadzie to był pisk, jak mewa ![]() ![]() chciałabym ten delicol, ale nie ma, jeszcze do wiekszej apteki zajde i zapytam... może akurat będzie. nie wiem czy ten espumisan znów dać do herbatki... chyba dam, 3 kropelki, nie zaszodzi a może pomoże, póki co ładnie odgazoawał nam małego.
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
Od lat robie z tego przepisu http://www.cincin.cc/index.php?showt...ded&pid=210943
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1998 |
Zakorzenienie
|
Ost porcja sie piecze.
AGNIESZKA trzymam mocno kciuki i nie puszczam!
#1999 |
Zadomowienie
|
dzidziaten hipp poza tym ze zmienili opakowania to chyba nie ma 2 w 1 prawda? Ja hippa uzywam ale teraz nie znalazlam tego w ross tylko plyn do kapieli i osobno szampon bez pompki :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trele- może Maja potrzebuje póki co dużo Twojej bliskości, albo ma charakterek ![]() Ryba- my też musimy często obcinać paznokietki bo rosną jak szalone, 4 dni to jest max. Czekamy dzisiaj na dobre wieści o Kacperku Agnieszka- malutka jest silna i jeszcze trochę i będziecie sie cieszyć sobą w domu!!! Dzień dobry, Zuza ma pierwszą drzemkę ale pewnie już nie długo. Nocka spokojna, tylko męczymy się z twardymi kupkami
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
My dzis ciezka noc mielismy... Dotychczas maly zasypial w nocy przy piersi a dzis sie cos denerwowal, baki puszczal i nie chcial usnac miedzy 3-5 . Do tego starszy syn mial koszmary i od 4 spal u nas a o. 6 juz Tz wstal do pracy i nas obudzil :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
musze sie poradzic: mala mi po cycu dzis ulewa i dalej chce jesc....nie wiem czy dobrze robie,ze karmie po tym ulaniu. tez tak macie??? odbic po cycu nie chce... a druga sprawa: zaczela jej sie nieco luszczyc skora,na brzuszku.kapiemy w oilan,baby na,zmiane z hipp,smaruje ziajka i nadal jest to luszczenie. pomocy! Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Mały spi a ja zastanawiam się, czy się nie zdrzemnąć
![]() Ktoś wcześniej pisał o herbatkach Hipp, ja tego bym w życiu nie kupiła, sama chemia, jakieś wstrętne granulki i sam cukier ![]() kupujemy herbatkę w torebkach, zaparzam i słodze minimalnie, żeby smak zmienić, mały już rozpoznaje herbatkę bez cukru i się wyraźnie krzywi i nie chce zbytnio pić. zrobiłam mały zapas herbatek, mleka, chusteczek i pieluszek, jedziemy na pampersach, według mnie najlepsze. zrobie drugie podejście do pieluszek marketowych z asdy, bo ludzie chwalą, są tańsze niż pampki, mieliśmy je na pierwsze dni w szpitalu, ale ja nie zmieniałam małego i nie obczaiłam ich dokładnie (tż czuwał nad Gabrielkiem) i nie pamiętamy zbytnio jakie te pieluchy były... bylismy wczoraj na zakupach i spotkaliśmy dużo znajomych ![]() ![]() ogólnie dużo ludzi nas zaczepia jak idziemy gdzieś z małym, mamy czapkę mikołaja dla niego i wygląda w niej po prostu słodko ![]() ![]() kocham nad życie małego, od kiedy z nami jest, nie potrafie przestać go tulić, całować, masować, kapać, ach, mały jest jak książe ![]() oczka zrobiły mu się ciemnoniebieskie, jak się na mnie patrzy to... ach ![]()
#2006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do skóry, dziewczyny tu pisały o smarowanu suchego miejsca oliwką i tarcie tetrą i to schodzi ![]() tak pomyślałam że można stworzyć poradnik malucha z tych informacji co tutaj się przewijają ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-20 o 08:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech ta skóra się dobrze złuszczy, później już nie będzie. Naskórek odejdzie i po kłopocie, u nas tak było, oliwka tylko do kąpieli, później nie i nawet nie wiem kiedy ta skóra zeszła i jest gładki jak... No, jak niemowlak ![]()
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się co do tetry, moja gąbka kapielowa też działa cuda, byle miękka była i dobrze wyciśnięta z wody ![]() mały ma suchą skóre na czole, przy linii wlosów. na pycholka używam kremu nivea, ten granatowy i sprawuje się idealnie, na ciałko mamy krem J&J, bo ma dobry składzik oparty na gicerynie i pachnie delikatnie. generalnie kapiele rumiankowe to jest to ![]()
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
dzieki za rady!!!
co do odbijania to tez tak trzymam i podnosze,ale rzadko sie udaje.... wiem,ze ulewanie to w miare normalna sprawa,ale nie wiedzialam czy dawac jej od razu piers po tym.skoro ulala to chyba za duzo miala w brzuszku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
Olu ja używam tego http://recenzjo-mania.blogspot.com/2...wosow.html?m=1
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.