|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() U mnie humor dobry Przede mną weekend pełen wrażeń |
|
|
|
|
#2132 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cześć dziewczyny witam się jeszcze z łóżka... leń mnie nie opuszcza i nie wierzę, że już za 4 dni Wigilia, a ja nie mam siły się do niczego zabrać. Wygląda na to, że "szybkie" przemeblowanie dociągnie się właśnie aż do Tego dnia. Jest postęp, ale jeszcze nam zostało sporo do zrobienia.
Wymyśliłam, że przed Wigilią może popróbuję jakieś maseczki żeby trochę się podrasować Jak już widziałam wypowiadałyście się na temat skóry, włosów i paznokci. U mnie skóra sucha, a na buzi istny horror - pryszcze na policzkach, tłusta skóra i przetłuszczające się włosy. Na szczęście wypada ich znacznie mniej niż na początku ciąży. Paznokcie ciężko mi ocenić, bo mam króciutkie ciągle licząc, że szybko nadrobią...Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Powiem Wam, że zaczęłam intensywniej zerkać na wózki na dworze, a wczoraj w sklepie z różnymi artykułami dziecięcymi też zerknęłam i żaden mnie nie urzekł. Nie znam się na tym, ale skoro już same rączki i koła były do kitu nie wspominając, że przy ruchu wydawały dziwne dźwięki to już mi się odechciało.... Ech liczę, że dostanę wózek i nie będę miała wyjścia żeby narzekać ![]() I gratuluję wszystkich udanych wizyt A zdjęcia Waszych brzuszków wywołują u mnie zazdrość, jestem ciągle nimi zachwycona i też czekam z niecierpliwością ![]() cały czas Was podczytuję, ale z pisaniem na kompie to ciężko przy tym bałaganie, ale i tak się rozpisałam
|
||
|
|
|
#2133 |
|
Raczkowanie
|
Czesc! Ból gardła przeszedł, ale nasilił sie katar, leci mi z nosa ;(
kupie dziś krople do nosa prenalen z solą morską itd, ale najgorsze, ze jak mam długo katar to zaczynam krwawić z nosa. A nie wiem czy mogę przyjmować coś z rutyną (rutozydem), np. rutinoskorbin etc. Chyba niebardzo aj ;/ Macie jakies info od lekarzy?? Nie z internetu ale od swojego lekarza
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.multi-medyk.pl/index.php?...&submenu_id=34Nie wiem jak jest z rutyną w ciąży. Ja biorę cały czas Prenatal gripcare a jak mnie coś łapie to biorę dwie tabletki naraz. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
A ja też wczoraj byłam w smyku i patrzyłam na wózki No i najbardziej x lander move mi się podobał. A gondola wcale taka mała się nie wydawała w porównaniu z innymi...![]() pater86 wybacz przeoczyłam. Gratulacje!!! |
||
|
|
|
#2135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To rzeczywiście błyskawicznie. U mnie przezierność była badana kilka razy - chyba 4 , a w międzyczasie inne narządy. Lekarka mówiła, że chodzi o to, żeby uniknąć pomyłek.A ja chyba w końcu nie napisałam. Miałam mieć w ten wtorek wizytę, ale okazało się, że odwołali ją, bo nie wiadomo czy lekarz będzie w ogóle pracował. W związku z tym przepisali mnie do innego lekarza i wizytę mam koło 20 stycznia. Na szczęście miałam wcześniej poślizg z usg ( to znaczy teraz na szczęście, bo wcześniej byłam wkurzona) i będę je mieć robione jakoś 14 stycznia czyli załapię się na połówkowe na nfz. Ale chyba podejdę jakoś po Nowym Roku do tej przychodni, bo mam zrobione badania które poszły bezpośrednio do niej, a teraz nie mam jak. Tz ma urwanie głowy w pracy, wyjeżdżamy na święta. Może mi bez wizyty założą kartę ciąży, bo przez to wszystko jeszcze nie mam. --- Już mi zaczyna czasem brakować tchu jak coś więcej porobię i muszę więcej odpoczywać. Cieszę się, że w święta jestem w II trymestrze i sobie pojem ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-12-20 o 10:49 |
||
|
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
czarno_biala1987 najważniejsze, że wszystko w porządku
TroppoSensibile żółtawa i biała jest jak najbardziej w porządku Co do wózków też byłam ostatnio w Smyku, ale jakiś marny wybór był, nic z tego nad czym się zastanawiałam i ceny też większe niż w normalnych sklepach Za to zaczęłam się przypatrywać na ulicach ale pewnie zostanę przy tym co wybraliśmy.Za to w lumpeksie była ostatnio wyprzedaż ciuszków wycenionych, wszystkie za 1zł... całą torbę przytargaliśmy
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przyznam szczerze nie przejmuję się za bardzo wielkością gondoli. Jak dziecko wyrośnie to się przerzuci do spacerówki, a większość jest rozkładana na leżąco. Poza tym im mniejsza gondola ( oczywiście nie chodzi mi o mikroskopijną ) to chyba też jest bardziej poręczna w przenoszeniu razem z dzieckiem i wkładaniu na stelaż razem z dzieckiem jeśli jest taka potrzeba - tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
ja wczoraj przeżyłam horror. . wieczorem poczulam jak cos leci ze mnie i okazało sie ze too krew ![]() pojechalam na pogotowie lekarz mnie zbadal i mam stan bliski poronieniu musze leżeć i sie nie ruszac przyjmuje luteine i mam nadzieje ze sie wszystko uspokoi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myszko, trzymaj się i leż oby wszystko było dobrze
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro. Co mówią lekarze? Jakiś problem z szyjką macicy czy co?
|
|
|
|
|
#2142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bądź dobrej myśli i leż... żeby na święta do domku wrócić... Jestem myślami z Tobą |
|
|
|
|
#2143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tam wybijają się takie wzory na tych prostokątnych tylko trzeba mocno ciasto upchać w szczeliny. A pozostałe to mam aluminiowe foremeczki w formie gwiazdek, dzwonków itp. ![]() Cytat:
Cytat:
teraz leżeć i w nosie mieć wszelakie porządki świąteczne i gotowanie. TŻ teraz niech dba o ciebie a ty masz jedno zadanie. Leżeć i się nie ruszać. trzymam strasznie mocno kciuki żeby było dobrze |
|||
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z domu.
![]() Z tego całego pobytu w szpitalu i tego, że nie jadę do rodziców, wróciłam ze szpitala z choinką. Już jest ubrana i teraz mogę się spokojnie położyć.Ale najpierw coś zjem, bo te szpitalne jedzenie... Złe nie było, ale zawsze zimne. choc0late trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze. Tylko teraz unikaj stresu!
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
chocOlate trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie skończyło..łez i nie rób nic odpoczywaj
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
chocolate trzymam mocno
, bądź dobrej myśli, musi być dobrze! Leż i nie przejmuj się niczym... Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2013-12-20 o 13:15 |
|
|
|
#2147 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje Wam naprawdę za dobre slowka duzo dla mnie znaczą
staram się byc dobrej myśli chociaż to nie łatwe. .lekarz mi za duzo nie powiedzial albo bylam w takim stresie ze nie pamietam wiem ze mowil ze kosmowka jest bardzo nisko i ze przy mnogiej ciąży trzeba bardzo uwazac na siebie. . noi poki leżenia i luteiny nie mozna narazie nic zrobic . wiec nie ruszam sie prawie i mowie do moich aniolkow zeby sie tam trzymaly ładnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam dylemat. W środę mieliśmy jechać do teściowej, bilety zamawiałam dobre dwa miesiące temu kiedy czułam się fenomenalnie :p Podróż jest długa, od 8 rano do 18 z 3 przesiadkami
teraz się zastanawiam czy nie będzie to zbyt męczące i może lepiej sobie odpuścić. Niby w II trym. można bez problemu podróżować ale wiem, że nie będąc w ciąży po tej podroży byłam totalnie zdechnięta a co dopiero teraz. Gina mówiła, że jeśli będę się dobrze czuć to nie ma przeszkód, a puki co okazem zdrowia nie jestem, cały czas bolą a mnie plecy i żołądek :/ehhh...Cytat:
trzeba wierzyć, że dzieciaczki są silne.
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2013-12-20 o 14:30 |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za całą waszą 3. i żeby dzieciaczki były silne i się nie dawały. Powiedz im od razu żeby się trzymały bo tutaj dużo cioć na te dwa kochane serduszka czeka |
|
|
|
|
#2150 |
|
Raczkowanie
|
choc0late mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze
oszczędzaj się
|
#2151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choc0late trzymaj się i uważaj na siebie jak tylko się da!!! Ważne, że na razie dzidzi nic się nie stało, jesteś w dobrych rękach i mam nadzieję, że dobrze o Ciebie zadbają! Trzymam kciuki bardzo mocno! Wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam kosmówkę nisko, ale ginekolog u której byłam na przezierności uspokoiła mnie. A pierwszy lekarz trochę mnie nastraszył. To znaczy może nie nastraszył, ale tak powiedział, że się zestresowałam. Mówiła, że na początku często się to zdarza bo jest mało miejsca. Jak macica będzie się rozrastać to powinno się stopniowo podnosić. Już dokładnie nie pamiętam, ale mówiła że w III trymestrze już musi być podniesiona - to znaczy wtedy już nie kosmówka a łożysko. Także wszystko będzie dobrze, dbaj o siebie. Masz w sobie podwójne szczęście to podwójnie trzeba uważać Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-12-20 o 15:57 |
|
|
|
|
#2153 |
|
Raczkowanie
|
choc0late Trzymam Kciuki, bardzo, bardzo, bardzooo mocno za Was!!!
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Boże, biedna jesteś chocOlate, nawet sobie nie wyobrażam co czujesz, może jedynie strach mogę sobie wyobrazić. Pisz do nas często bo będziemy się denerwować! Ja już o niczym innym nie mogę myśleć...
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Wiecie co? Przed chwilą wróciłam z oględzin wózka TAKO Jumper X. Wygląda pięknie, świetnie się prowadzi, wszystkie elementy montuje i demontuje się na jeden klik... I TO CUDO NIE MIEŚCI MI SIĘ DO BAGAŻNIKA! A nie jest to największy model z możliwych, co ja teraz zrobię? Mały który stelaż będzie mniejszy, cholera, wszystkie plany legły w gruzach... A przez chocOlate rozbolał mnie brzuch
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Chocolate, mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoje dwa maleństwa! Niech bożonarodzeniowe Anioły mają Was w opiece!
Dziewczyny, problemy ze skórą mogą wynikać nie tylko z tej huśtawki hormonalnej, ale i przez okres jesienno-zimowy: noszenie czapek, sezon grzewczy. Dobra, zmykam do dalszych prac przedświątecznych
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
A ja plamie na brązowo.... Pewnie krwiak się oczyszcza. Nie wiem czy jechać na IP. Znowu trafie na jakiegoś konowała co mi brzuch pougniata i wyślę z nospą do domu. Wiec nie wiem czy jest sens.
|
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba zawsze jest sens, przynajmniej się uspokoisz, że to nic groźnego. Ja bym dmuchała za zimne i jednak się przejechała.
|
|
|
|
#2158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hm,a to takie lekkie plamienie? takie blade brazowe czy jest tego duzo i mocno brazowe? bo jesli tak,to lepiej sie przejedz.A moze siedzialas gdzies nie tak,moze za mocno gdzies ucisnelas brzuch i wtedy czesto zdarza sie lekkie plamienie,ale tak jeden lub dwa razy w ciagu danego dnia.
|
|
#2159 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam!
pater gratulacje ![]() klas ki:![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
choc0late Trzymaj się kochana! Z krwawieniami nie ma żartów więc leż i odpoczywaj i melduj nam tu same dobre wieści Cytat:
Cytat:
A mówili Ci ostatnio, że tak może być po krwiaku? Robiłaś dzisiaj jakieś wysiłkowe prace? Boli Cię brzuch?
|
|||||
|
|
|
#2160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli plamienia nie są obfite (u mnie brudna wkładka - brązowe plamy jakieś 2 razy dziennie) to i tak najlepiej w razie czego to wyleżeć i bardzo się oszczędzać, bo wiadomo lepiej dmuchać na zimne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Jak już widziałam wypowiadałyście się na temat skóry, włosów i paznokci. U mnie skóra sucha, a na buzi istny horror - pryszcze na policzkach, tłusta skóra i przetłuszczające się włosy. Na szczęście wypada ich znacznie mniej niż na początku ciąży. Paznokcie ciężko mi ocenić, bo mam króciutkie ciągle licząc, że szybko nadrobią...
i na szczęście zdałam, więc święta pod tym względem spokojne 
klask i:

, a w międzyczasie inne narządy. Lekarka mówiła, że chodzi o to, żeby uniknąć pomyłek.
Za to zaczęłam się przypatrywać na ulicach ale pewnie zostanę przy tym co wybraliśmy.

, bądź dobrej myśli i leż... żeby na święta do domku wrócić... Jestem myślami z Tobą 

A mówili Ci ostatnio, że tak może być po krwiaku? Robiłaś dzisiaj jakieś wysiłkowe prace? Boli Cię brzuch?