Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 14:43   #1171
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Margo obiecany przepis na pierniki

Miękkie pierniczki

1/2 kg mąki
150g cukru pudru
40g przyprawy korzennej/do piernika (np. gellwe na dużą blachę)
1 łyżeczka kakao
1/2łyżeczki sody

20dkg margaryny kasi
150g miodu- to będzie jakieś 7 łyżek
4 żółtka

Suche składniki wymieszać dobrze, dodać margarynę, miód i żółtka- wyrobić. Rozwałkować na ok. 1 cm i wycinać ciasteczka.
Piec ok.8-10 minut w 180 stopniach aż się lekko zarumienią.
Zaraz po upieczeniu sa mięciutkie, potem trochę twardnieją, ale dadzą się zjeść, są przyjemnie kruche. Jak odleżą w zamkniętym pudełku to po kilku dniach są już mięciutkie, ale w zasadzie nie muszą leżeć, zębów na nich nie połamiecie na pewno z przepisu pierników wychodzi mi na niecałe 2 blachy te duże z piekarnika
Kuuuusisz

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
elunka dzwoniłam na Prostą i faktycznie SR jest bezpłatna. Pani trochę kręciła nosem, że planuje rodzić na Kościuszki a sr chce robić u nich, ale wytłumaczyłam, że chodzi o finanse-przy wyprawce i małym dziecku kilkaset zł piechotą nie chodzi Ogólnie nie ma problemu, tylko w kwestiach porodu odnoszą się do sytuacji w ich szpitalu więc moga być pewne różnice-co szpital to obyczaj
Mam dzwonić w poniedziałek, że się zapisać. Wtedy mi powiedzą czy są wolne terminy na poniedziałki czy na środy. A Ty jaki dzień być wolała?
Stratują 27 i 29.01
Trzeba bylo sie nie przyznawac gdzie chcesz rodzic

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Naprawdę? Muszę w takim razie poczytać na wszelki wypadek o formach antykoncepcji bezpiecznych dla mam karmiących.
Mysle ze dopoki bede karmic piersia to gumki, a pozniej sie przerzuce na tabletki. Tylko ze ja rodzenstwa na razie nie planuje - gdybym planowala to chyba w tabletki bym sie nie bawila...
Stary 2013-12-20, 14:53   #1172
BeautifulLie
Zadomowienie

Frogutka no ogólnie inni faceci mnie pociągają a mój tz zaczal brzydzić :/

Haa dentysta zatrul bolącego gnoja :P narazie odpukać nie boli

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 14:59   #1173
Smarrita
Wtajemniczenie

Do tej pory rzadko odzywałam się (brak czasu) ale od dziś jestem na l4 więc będę się częściej udzielać. Dziś mimo wolnego jak to przed świętami zakupy, miasto. Zajrzałam do sklepu z wózkami i chyba się zdecyduję na Tako city move (w sumie tylko żeby go zobaczyć tam weszłam) co o nim sądzicie?
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:03   #1174
Castia
Wtajemniczenie

ho,ho, ho
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:19   #1175
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższej nieobecności.
Nawet was nie nadrobiłam bo nie mam za bardzo siły. Wczoraj trafiłam do lekarza z ostrym bólem żołądka/jelit trwającym aż od nocy przez cały wczorajszy dzień. Oczywiście na IP w szpitalu nie chcieli nas przyjąć tylko skierowali do lekarza rodzinnego. Dostałam tam kroplówkę z glukozy, podczas której zemdlałam...ciśnienie 90/50 TZ wziął urlop i siedział ze mną a ja myślałam że zejdę z bólu.
Na szczęście dzisiaj już lepiej. Nie wiem co to było, podobno jakiegoś wirusa złapałam. Na szczęście mały się ruszał cały czas więc na IP ginekologiczną nie jechaliśmy i nie panikowałam.

Popołudniu was ponadrabiam.
Trzymam kciuki aby było wszystko dobrze :thumbup:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-20, 15:22   #1176
Castia
Wtajemniczenie

kradnę wasze przepisy na słodkości dziękuję

cieszę się że u kazdej wszystko dobrze, dzieci rosną mamusie się cieszą

ja dziś byłam w CH bo wczoraj przeglądając szafę nic nie zauwazyłam co bym miała zalozyć w swięta. więc pojechałam po kieckę.
kupiłam wielką płachtę odrazu myśląc że ją sprzedam jak urodzę

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

ag9 ojj oby to już się nie powtórzyło!!!
Stary 2013-12-20, 15:26   #1177
Ela87
Zakorzenienie

Dziewczyny jaka mąka do tych pierników

Wiem, wiem, mówiłam, że nie lubię piec, ale chyba coś zrobię, bo mi się nudzić zaczyna

AAA no i jak kłaść na blachę? Na suchą, posmarowaną tłuszczem, czy na papier?

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-12-20 o 15:29
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:28   #1178
Castia
Wtajemniczenie

co do antykoncepcji - ja po pierwszym porodzie stosowałam Azalię.
panicznie bałam się odrazu wpadki bo po porodzie jestesmy strasznie płodne.
tak się balam ze zdecydowałam się na tą Azalię choć nigdy tabletek anty nie brałam ( polecana również dla karmiacych piersią)
a pozniej gumki - jak już ten wielki strach minął
teraz tez o jakies anty poproszę

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

side85 ale cudowną pościel kupiłaś zakochałam się
Stary 2013-12-20, 15:30   #1179
Ela87
Zakorzenienie

Ja też nie planuję rodzeństwa dla Oli, ale nie zdecyduję się już nigdy w życiu na tabletki anty
Korci mnie nie raz by do nich wrócić, ale jak wspomnę sobie jak wyglądałam, to lepiej nie.

Stary 2013-12-20, 15:45   #1180
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja też nie planuję rodzeństwa dla Oli, ale nie zdecyduję się już nigdy w życiu na tabletki anty
Korci mnie nie raz by do nich wrócić, ale jak wspomnę sobie jak wyglądałam, to lepiej nie.
tyłaś przy anty?

ja też ogólnie nie biorę anty. brałam króciutko kiedyś Cilest - cisnienie mi skakało jak szalone, tchu często brakowało, dusiłam się i zrezygnowałam.
ta Azalia ma mniej hormonów - nic mi nie było - strach przed ciążą był większy i brałam ją 9 miesięcy

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Ela co do piernników to brałam normalną mąkę taką do ciast tortową.
układałam je na papierze do pieczenia

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-20 o 15:44
Stary 2013-12-20, 15:49   #1181
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
może miałaś źle dobrane tabletki, ja brałam może z 3-4 lata Harmonet i ani kg więcej. Żadnych problemów po nim nie miałam
Stary 2013-12-20, 15:57   #1182
monkaa321
Zakorzenienie

frogutka

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Moj TZ wlasnie szykuje sie na Wigilie w pracy - znowu wroci zalany
Ale nie pil caly rok - niech ma
ja strasznie nie lubię jak mój pije beze mnie
może trochę zazdrosna jestem

ag9 dobrze że już się lepiej czujesz

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
może miałaś źle dobrane tabletki, ja brałam może z 3-4 lata Harmonet i ani kg więcej. Żadnych problemów po nim nie miałam
ja też brałam harmonet ale nie chcę wracać do tabl... z tym że dopuszczam myśl o tym żeby do nich wrócić na pół roku zaraz po porodzie ale sama nie wiem ogólnie nie wiem jak to później będzie bo ciężko mi będzie z zabezpieczeniem
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:02   #1183
Castia
Wtajemniczenie

monkaa321 ogólnie to kaszana jest jesli chodzi o antykoncepcję - ja tabletek nie chcę brać przez następne 20-30 lat - bo tyle płodna będę.
no a gumki to wiadomo też uciążliwe i niepewne
nie wiem muszę pomyslec nad jakimś ringiem/spiralą - o co chodzi itp itd
a co miesiąc martwic się i czekać na @ to już w ogóle
Stary 2013-12-20, 16:14   #1184
teQiba
Moderator

Cytat:
Moja przyjaciolka tez miala problem z zatrzymywaniem wody przy tabletkach i tez odstawila... Ale ciekawa tez jestem czy nie ma jakis ktore nie powoduja takiego efektu... Ale to juz chyba z ginem trzeba by bylo pogadac.

Cytat:
Napisane przez monkaa321
ja strasznie nie lubię jak mój pije beze mnie
może trochę zazdrosna jestem
Ja tez nie - w zeszlym roku sama sie raczylam winkiem zeby mi nie bylo smutno, no ale w tym roku nie moge...

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
monkaa321 ogólnie to kaszana jest jesli chodzi o antykoncepcję - ja tabletek nie chcę brać przez następne 20-30 lat - bo tyle płodna będę.
No w sumie masz racje z tym ze troche bez sensu tyle lat truc sie tabletkami...
Moja kolezanka zdecydowala sie na podwiazanie jajowodow, ale ja chyba juz wole te tabletki niz cos tak ingerencyjnego.
Stary 2013-12-20, 16:16   #1185
Smarrita
Wtajemniczenie

U mnie na SR mówiła babka, że jeżeli karmi się piersią to nie można niby zajść w ciąże ALE warunek jest taki, że karmi się nie rzadziej niż co 4 godziny ( w nocy co 6) i właśnie jak dziecku już zaczyna się inne pokarmy dawać to trzeba bardzo uważać i pilnować tych godzin.
Ale ja tam nie wiem i nie mam zamiaru się przekonywać czy to prawda;p
Stary 2013-12-20, 16:21   #1186
marima
Raczkowanie

wpadam na chwilę napisać cześć i pochwalić się że mój synek w skończonym 29tc waży 1430 gginka mówiła że w normie, więc mam nadzieję że jednak giganta nie urodzę
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:28   #1187
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
też myślałam nad czymś takim bo ja planuję jeszcze jedno maleństwo w przyszłości to nie chcę zbytniej ingerencji... Szczególnie że po odstawieniu miałam problemy z zajściem (nie wiem czy to od nich) ale wolę nie sprawdzać drugi raz

aaaa... wiecie co mi tż powiedział jak rozmawialiśmy o zabezpieczeniu? Mówi żebym euthyrox odstawiła pomyliło się biedakowi... wytłumaczyłam mu że tego nie mogę zrobić i będzie musiał się ubierać

Cytat:
Ja tez nie - w zeszlym roku sama sie raczylam winkiem zeby mi nie bylo smutno, no ale w tym roku nie moge...
nomi też było smutno jak tż na imprezie sie upił a ja nawet kropelki alko nie mogłam... A w sumie najgorsze to i tak było to, że nawet nie miałam się z kim spotkać żeby ten czas mi jakoś szybciej zleciał... i żebym w głowie scenariuszy nie tworzyła..

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
wpadam na chwilę napisać cześć i pochwalić się że mój synek w skończonym 29tc waży 1430 gginka mówiła że w normie, więc mam nadzieję że jednak giganta nie urodzę
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-12-20 o 16:27
Stary 2013-12-20, 16:33   #1188
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:37   #1189
teQiba
Moderator

Cytat:

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
i żebym w głowie scenariuszy nie tworzyła..
Tez to mam
Stary 2013-12-20, 16:42   #1190
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

I tak jesteś lepsza, ja tam nawet gulki nie widze, dziecię nigdy się nie wypina. Ogólnie jest malo ruchliwe, albo ja jestem jakaś nieczuła.
Moje się niedawno dopiero tak rozpychać zaczęło. Wcześniej nic a nic. Aż się zastanawiałam, czy on tam naprawdę jest w środku... Małe śpią ponoć 20h/24, więc może Twoje akurat buszuje jak Ty śpisz

Cytat:
No ochote mam :p
Ale cykor jestem
A czego się boisz? że jak małe wychynie wreszcie to puknie TŻ-ta w czoło i powie "Masz teraz, zobacz jak to fajnie, jak cie tak ktoś w główkę puka!"?

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
:
Ja wczoraj po prostu pierwszy raz czułam tak wyraźnie mała nóżkę To było cudowne, pierwszy raz widziałam tak szczęśliwego męża Odwrócił sie potem w łózku i mówi że musi szybko zasnąć i będzie śnił o tej maluśkiej nóżce Tak generalnie to myślę że czuję przeważnie właśnie taką kulkę i to będzie kręgosłup bo mały jest zwinięty w kulkę trochę zawsze tak wygląda na USG i tylko taki zawinięty kręgosłup a to on mi się przemieszcza po brzuchu. Na dole to ewidentnie czuję nóżi, bo skoro jego głowa siedzi prawie że między moimi nogami to to muszą być bokserskie ruchy
Coś mi przypomniałaś... Pamiętacie takie zdjęcie?

Cytat:
Na mnie tabletki działają podwójnie... drugie działanie polega na "no kochanie, weź, chodź spać..."
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:42   #1191
Ela87
Zakorzenienie

Ja brałam tabsy 3 lata. Na początku było spoko. Później zaczęła mi sie zatrzymywać woda, wrócił trądzik, miałam ciągłe plamienia. Zmienił mi gin na inne, ale nie przyniosło to efektów, więc zdecydowałam się odstawić, a później i tak chcielismy się starać o dziecko. No, ale co najbardziej zniechęciło mnie do tabletek, to to, że zrobiłam się prawie łysa Leczyłam się rok u dermatologa , miałam zbadać hormony, ale w sumie zaszłam w ciąże i odstawiłam tą walkę na po porodzie

Może teraz byłoby inaczej, ale nie chcę znowu przez to przechodzić, co kilka miesięcy zmieniać tabletek i szukać tych co mi pasują.

Cytat:
co do piernników to brałam normalną mąkę taką do ciast tortową.
układałam je na papierze do pieczenia
A mi właśnie mama mówiła, że jak nie pisze jaka mąka, to zwykła pszenna

Baja do Twoich pierników to jaka mąka?

Cytat:

Stary 2013-12-20, 17:24   #1192
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja brałam tabsy 3 lata. Na początku było spoko. Później zaczęła mi sie zatrzymywać woda, wrócił trądzik, miałam ciągłe plamienia. Zmienił mi gin na inne, ale nie przyniosło to efektów, więc zdecydowałam się odstawić, a później i tak chcielismy się starać o dziecko. No, ale co najbardziej zniechęciło mnie do tabletek, to to, że zrobiłam się prawie łysa Leczyłam się rok u dermatologa , miałam zbadać hormony, ale w sumie zaszłam w ciąże i odstawiłam tą walkę na po porodzie

Może teraz byłoby inaczej, ale nie chcę znowu przez to przechodzić, co kilka miesięcy zmieniać tabletek i szukać tych co mi pasują.

A mi właśnie mama mówiła, że jak nie pisze jaka mąka, to zwykła pszenna

Baja do Twoich pierników to jaka mąka?
ja też się borykam ze strasznie wypadającymi włosami... miałam nadzieje, że chociaż ciąża to zatrzyma ale gdzie tam z tym że ja nei wiem czy to od tabletek czy od tarczycy... Chociaż jakz aczełam się leczyć to przestały wypadać a później znowu zaczeły...

ja do wypieków prędzej tortową bym wzięła, bo jest chyba lżejsza, czy jakoś tak

Stary 2013-12-20, 17:24   #1193
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
A ile kupiłaś ubranek w rozmiarze 56? A Wy dziewczyny?
Mam problem z wyczuciem ile ich być powinno, żeby nie było ani za mało, ani za dużo.

Przyszły dziś do mnie trzy pary śpioszków, które upolowałam ostatnio na allegro i jestem trochę zła. Śpioszki super, nowiutkie, w okazyjnej cenie, ale... nie są rozpinane w kroku Przecież to bez sensu. Musiałabym całą małą rozbierać, żeby zmienić jej pieluchę. Szkoda, że nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Cała nadzieja w mojej mamie-krawcowej. Może coś zaradzi
Chce mieć co najmniej 5 kompletów, żeby nie prać tych ciuszków codziennie. Teraz mam 2 komplety śpiochów z kaftanikiem, 2 pajace-raczej po kąpieli na noc będę ubierać, no i ten jeden zestaw wyjściowy. Na pewno kupie jeszcze 3 komplety śpiochy+ kaftanika, albo półśpiochy+kaftanik. mam jeszcze 3 body na krótki rękaw, i jeden na długi, ale nie wiem czy będę ubierać, może pod ten sweterek wyjściowy.
Moje śpiochy nie mają rozpinania, zobaczysz dojdziesz do takiej wprawy, że szybciej będzie ściągnąc śpioszki, zmienić pieluchę i ubrać je znów, niż odpinać je i zapinać

Cytat:
Do tej pory rzadko odzywałam się (brak czasu) ale od dziś jestem na l4 więc będę się częściej udzielać. Dziś mimo wolnego jak to przed świętami zakupy, miasto. Zajrzałam do sklepu z wózkami i chyba się zdecyduję na Tako city move (w sumie tylko żeby go zobaczyć tam weszłam) co o nim sądzicie?
Ten wózek ma kuzynka. W sumie całkiem fajny, ale z tego co mi mówiła to w gondoli nie ma odpinanej budki, co może być utrudnieniem przy praniu. My chyba zamówimy Tako Laret to m.in ma calkowicie zdejmowaną budkę, co przy kolorze, który chcemy wybrać brąz-beż, gdzie właśnie budka jest beżowa na pewno będzie wygodniejsze.
Generalnie oni sa zadowoleni

Cytat:

Wiem, wiem, mówiłam, że nie lubię piec, ale chyba coś zrobię, bo mi się nudzić zaczyna

jak nie jest napisane jaka mąka to na pewno chodzi o pszenną Ja zawsze wybieram tortową.W moich piernikach właśnie taką trzeba.
Ja smaruje blachę margaryną

Cytat:
brawo mój tydzień starszy ma trochę ponad 1,5 kg więc porównywalnie, moja gin też mówi, że w normie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:28   #1194
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Haa dentysta zatrul bolącego gnoja :P narazie odpukać nie boli
I oby tak zostało

Cytat:
ja dziś byłam w CH bo wczoraj przeglądając szafę nic nie zauwazyłam co bym miała zalozyć w swięta. więc pojechałam po kieckę.
kupiłam wielką płachtę odrazu myśląc że ją sprzedam jak urodzę
Pochwalisz się sukienką?

Cytat:
Ja zastanawiam się nad takim rozwiązaniem po drugim maleństwie. Na pewno nie będziemy chcieli mieć więcej dzieci, a spirala wydaje mi się bardzo wygodna.
Za gumkami oboje nie przepadamy, więc po ciąży trzeba będę chyba musiała wrócić do anty na jakiś czas. Na szczęście ja znosiłam taką formę antykoncepcji bardzo dobrze

Cytat:
Super! Życzę, żeby maleństwo było takie w sam raz do wydania na świat, ani za duże, ani za małe

Cytat:
też myślałam nad czymś takim bo ja planuję jeszcze jedno maleństwo w przyszłości to nie chcę zbytniej ingerencji... Szczególnie że po odstawieniu miałam problemy z zajściem (nie wiem czy to od nich) ale wolę nie sprawdzać drugi raz
Ja zaszłam w ciążę w drugim cyklu po odstawieniu, ale wiadomo,że tabletki to jednak hormony i na każdego mogą mieć inny wpływ.

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Na mnie tabletki działają podwójnie... drugie działanie polega na "no kochanie, weź, chodź spać..."
I to jest dopiero skuteczna antykoncepcja

Właśnie wróciłam z ploteczek z bratową. Spędziłam trochę czasu z moimi bratankami i oni to dopiero są skuteczną formą antykoncepcji Od razu mi się odechciało drugiego maleństwa, natychmiastowy efekt
Zmykam robić sałatkę z granatem i kuskusem i układać na paterze najbardziej reprezentatywne pierniczki, bo niedługo wpadają do mnie koleżanki na babski wieczór
Stary 2013-12-20, 17:32   #1195
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Frogutka no ogólnie inni faceci mnie pociągają a mój tz zaczal brzydzić :/
nie brzmi to dobrze

Cytat:
ho,ho, ho

Cytat:

ja biore zwykla, a pierniki na papier

Cytat:
a ja nigdy w zyciu nie wzielam tabletki anty. Po porodzie stosowalismy NPR, w dni plodne gumke no ale chcielismy drugie dziecko wiec sie tak nie martwilam, jakby przyszlo to by bylo Teraz juz bedziemy musieli zdecydowac sie na jakas ,,porzadna'' antykoncepcje, bo nasza produkcja dzieci jest zakonczona narazie chodzi mi po glowie albo spirala u mnie albo u tzta wazektomia ja juz przechodze ciaze, rodze, mam co miesiac okres to czemu on nie moze sie troche posiwecic tylko jeszcze nie wie co go czeka

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:40   #1196
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Ten wózek ma kuzynka. W sumie całkiem fajny, ale z tego co mi mówiła to w gondoli nie ma odpinanej budki, co może być utrudnieniem przy praniu. My chyba zamówimy Tako Laret to m.in ma calkowicie zdejmowaną budkę, co przy kolorze, który chcemy wybrać brąz-beż, gdzie właśnie budka jest beżowa na pewno będzie wygodniejsze.
Generalnie oni sa zadowoleni
W sumie to nawet nie pomyślałam o tym żeby była budka odpinana, w niedzielę pojadę go z mężem dokładnie obejrzeć
Stary 2013-12-20, 17:54   #1197
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to nawet nie pomyślałam o tym żeby była budka odpinana, w niedzielę pojadę go z mężem dokładnie obejrzeć
Zobacz sobie prezentacje tego wózeczka http://www.youtube.com/watch?v=q4qsJxKoSkg
Stary 2013-12-20, 17:55   #1198
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się borykam ze strasznie wypadającymi włosami... miałam nadzieje, że chociaż ciąża to zatrzyma ale gdzie tam z tym że ja nei wiem czy to od tabletek czy od tarczycy... Chociaż jakz aczełam się leczyć to przestały wypadać a później znowu zaczeły...
No ja miałam z krwi tysko TSH ale było w normie. Ostatnio mniej lecą mi włosy, ale pewnie wróci wszystko po ciąży

Cytat:
jak nie jest napisane jaka mąka to na pewno chodzi o pszenną Ja zawsze wybieram tortową.W moich piernikach właśnie taką trzeba.
Ja smaruje blachę margaryną
No bo właśnie nie napisałaś i się zastanawiałam. Czyli biorę tortową

Stary 2013-12-20, 18:04   #1199
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobacz sobie prezentacje tego wózeczka http://www.youtube.com/watch?v=q4qsJxKoSkg
Dzięki, widziałam już wcześniej i tą i inną. Dlatego byłam go dziś obejrzeć na żywo. W sumie to nie wiem na co zwracać uwagę ( dlatego tez nie pomyślałam o tej budce żeby była zdejmowana) dla mnie ważne było, żeby w warunkach wiejskich, gdzie będę czasem po lesie jeździć więc musi dać radę, a amortyzatory ma niezłe. Wszelkie wady by pewnie wyszły w trakcie użytkowania, ale to tak zawsze jest.
Stary 2013-12-20, 18:15   #1200
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, widziałam już wcześniej i tą i inną. Dlatego byłam go dziś obejrzeć na żywo. W sumie to nie wiem na co zwracać uwagę ( dlatego tez nie pomyślałam o tej budce żeby była zdejmowana) dla mnie ważne było, żeby w warunkach wiejskich, gdzie będę czasem po lesie jeździć więc musi dać radę, a amortyzatory ma niezłe. Wszelkie wady by pewnie wyszły w trakcie użytkowania, ale to tak zawsze jest.
Dokładnie, teraz możemy jedynie poczytac opinie innych, no ale czy my same będziemy zadowolone to okaże się w czasie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości