|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mysle ze dopoki bede karmic piersia to gumki, a pozniej sie przerzuce na tabletki. Tylko ze ja rodzenstwa na razie nie planuje - gdybym planowala to chyba w tabletki bym sie nie bawila... |
||
|
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Frogutka no ogólnie inni faceci mnie pociągają a mój tz zaczal brzydzić :/
Haa dentysta zatrul bolącego gnoja :P narazie odpukać nie boli Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
Do tej pory rzadko odzywałam się (brak czasu) ale od dziś jestem na l4 więc będę się częściej udzielać. Dziś mimo wolnego jak to przed świętami zakupy, miasto. Zajrzałam do sklepu z wózkami i chyba się zdecyduję na Tako city move (w sumie tylko żeby go zobaczyć tam weszłam) co o nim sądzicie?
|
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
ho,ho, ho
|
|
|
|
#1175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
kradnę wasze przepisy na słodkości
dziękuję ![]() cieszę się że u kazdej wszystko dobrze, dzieci rosną mamusie się cieszą ![]() ja dziś byłam w CH bo wczoraj przeglądając szafę nic nie zauwazyłam co bym miała zalozyć w swięta. więc pojechałam po kieckę. kupiłam wielką płachtę odrazu myśląc że ją sprzedam jak urodzę ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- ag9 ojj oby to już się nie powtórzyło!!! |
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaka mąka do tych pierników
![]() Wiem, wiem, mówiłam, że nie lubię piec, ale chyba coś zrobię, bo mi się nudzić zaczyna ![]() AAA no i jak kłaść na blachę? Na suchą, posmarowaną tłuszczem, czy na papier?
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-12-20 o 15:29 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
co do antykoncepcji - ja po pierwszym porodzie stosowałam Azalię.
panicznie bałam się odrazu wpadki bo po porodzie jestesmy strasznie płodne. tak się balam ze zdecydowałam się na tą Azalię choć nigdy tabletek anty nie brałam ( polecana również dla karmiacych piersią)a pozniej gumki - jak już ten wielki strach minął ![]() teraz tez o jakies anty poproszę ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- side85 ale cudowną pościel kupiłaś |
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie planuję rodzeństwa dla Oli, ale nie zdecyduję się już nigdy w życiu na tabletki anty
Korci mnie nie raz by do nich wrócić, ale jak wspomnę sobie jak wyglądałam, to lepiej nie.
|
#1180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też ogólnie nie biorę anty. brałam króciutko kiedyś Cilest - cisnienie mi skakało jak szalone, tchu często brakowało, dusiłam się i zrezygnowałam. ta Azalia ma mniej hormonów - nic mi nie było - strach przed ciążą był większy i brałam ją 9 miesięcy ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ela co do piernników to brałam normalną mąkę taką do ciast tortową. układałam je na papierze do pieczenia Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-12-20 o 15:44 |
|
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
może miałaś źle dobrane tabletki, ja brałam może z 3-4 lata Harmonet i ani kg więcej. Żadnych problemów po nim nie miałam
|
|
|
|
#1182 | |||
|
Zakorzenienie
|
frogutka
![]() Cytat:
![]() może trochę zazdrosna jestem ![]() ag9 dobrze że już się lepiej czujesz ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Cytat:
z tym że dopuszczam myśl o tym żeby do nich wrócić na pół roku zaraz po porodzie ale sama nie wiem ogólnie nie wiem jak to później będzie bo ciężko mi będzie z zabezpieczeniem
|
|||
|
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
monkaa321 ogólnie to kaszana jest jesli chodzi o antykoncepcję - ja tabletek nie chcę brać przez następne 20-30 lat - bo tyle płodna będę.
no a gumki to wiadomo też uciążliwe i niepewne ![]() nie wiem muszę pomyslec nad jakimś ringiem/spiralą - o co chodzi itp itd ![]() a co miesiąc martwic się i czekać na @ to już w ogóle
|
|
|
|
#1184 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Moja kolezanka zdecydowala sie na podwiazanie jajowodow, ale ja chyba juz wole te tabletki niz cos tak ingerencyjnego. |
|||
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie na SR mówiła babka, że jeżeli karmi się piersią to nie można niby zajść w ciąże ALE warunek jest taki, że karmi się nie rzadziej niż co 4 godziny ( w nocy co 6) i właśnie jak dziecku już zaczyna się inne pokarmy dawać to trzeba bardzo uważać i pilnować tych godzin.
Ale ja tam nie wiem i nie mam zamiaru się przekonywać czy to prawda;p |
|
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
wpadam na chwilę napisać cześć i pochwalić się że mój synek w skończonym 29tc waży 1430 g
ginka mówiła że w normie, więc mam nadzieję że jednak giganta nie urodzę
|
|
|
|
#1187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja planuję jeszcze jedno maleństwo w przyszłości to nie chcę zbytniej ingerencji... Szczególnie że po odstawieniu miałam problemy z zajściem (nie wiem czy to od nich) ale wolę nie sprawdzać drugi raz ![]() aaaa... wiecie co mi tż powiedział jak rozmawialiśmy o zabezpieczeniu? Mówi żebym euthyrox odstawiła pomyliło się biedakowi... wytłumaczyłam mu że tego nie mogę zrobić i będzie musiał się ubierać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-12-20 o 16:27 |
|||
|
|
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Tez to mam
|
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A czego się boisz? że jak małe wychynie wreszcie to puknie TŻ-ta w czoło i powie "Masz teraz, zobacz jak to fajnie, jak cie tak ktoś w główkę puka!"?Cytat:
![]() Na mnie tabletki działają podwójnie... drugie działanie polega na "no kochanie, weź, chodź spać..." |
||
|
|
|
#1191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam tabsy 3 lata. Na początku było spoko. Później zaczęła mi sie zatrzymywać woda, wrócił trądzik, miałam ciągłe plamienia. Zmienił mi gin na inne, ale nie przyniosło to efektów, więc zdecydowałam się odstawić, a później i tak chcielismy się starać o dziecko. No, ale co najbardziej zniechęciło mnie do tabletek, to to, że zrobiłam się prawie łysa
Leczyłam się rok u dermatologa , miałam zbadać hormony, ale w sumie zaszłam w ciąże i odstawiłam tą walkę na po porodzie ![]() Może teraz byłoby inaczej, ale nie chcę znowu przez to przechodzić, co kilka miesięcy zmieniać tabletek i szukać tych co mi pasują. Cytat:
![]() Baja do Twoich pierników to jaka mąka? Cytat:
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam nadzieje, że chociaż ciąża to zatrzyma ale gdzie tam z tym że ja nei wiem czy to od tabletek czy od tarczycy... Chociaż jakz aczełam się leczyć to przestały wypadać a później znowu zaczeły... ![]() ja do wypieków prędzej tortową bym wzięła, bo jest chyba lżejsza, czy jakoś tak
|
|
|
|
|
#1193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje śpiochy nie mają rozpinania, zobaczysz dojdziesz do takiej wprawy, że szybciej będzie ściągnąc śpioszki, zmienić pieluchę i ubrać je znów, niż odpinać je i zapinać Cytat:
Generalnie oni sa zadowoleni ![]() Cytat:
Ja zawsze wybieram tortową.W moich piernikach właśnie taką trzeba.Ja smaruje blachę margaryną Cytat:
mój tydzień starszy ma trochę ponad 1,5 kg więc porównywalnie, moja gin też mówi, że w normie
|
||||
|
|
|
#1194 | |||||
|
Zakorzenienie
|
I oby tak zostało
![]() Cytat:
Cytat:
Za gumkami oboje nie przepadamy, więc po ciąży trzeba będę chyba musiała wrócić do anty na jakiś czas. Na szczęście ja znosiłam taką formę antykoncepcji bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie wróciłam z ploteczek z bratową. Spędziłam trochę czasu z moimi bratankami i oni to dopiero są skuteczną formą antykoncepcji Od razu mi się odechciało drugiego maleństwa, natychmiastowy efekt ![]() Zmykam robić sałatkę z granatem i kuskusem i układać na paterze najbardziej reprezentatywne pierniczki, bo niedługo wpadają do mnie koleżanki na babski wieczór
|
|
#1195 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz juz bedziemy musieli zdecydowac sie na jakas ,,porzadna'' antykoncepcje, bo nasza produkcja dzieci jest zakonczona narazie chodzi mi po glowie albo spirala u mnie albo u tzta wazektomia ja juz przechodze ciaze, rodze, mam co miesiac okres to czemu on nie moze sie troche posiwecic
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

z przepisu pierników wychodzi mi na niecałe 2 blachy te duże z piekarnika
Ogólnie nie ma problemu, tylko w kwestiach porodu odnoszą się do sytuacji w ich szpitalu więc moga być pewne różnice-co szpital to obyczaj

ogólnie nie wiem jak to później będzie bo ciężko mi będzie z zabezpieczeniem

miałam nadzieje, że chociaż ciąża to zatrzyma ale gdzie tam