Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 16:24   #4081
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
I jeszcze dobrze jest zwrócić uwagę co mówi o swoich byłych,bo jak jedzie po jakiejś,źle o niej mówi,to ja bym chyba nie ryzykowała,bo przecież kiedyś też mogę być taką "byłą"
Zgadzam się z tym

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mój pies ma takie podniebienie ze nawet pasztetu nie zje, schabowe i mielone tez powącha i pójdzie ale za to szyneczki i pieczone mięsko, zółty ser albo twarozek zawsze
Pomimo tego że jemy na obiad to za czym ona nie przepada to i tak pilnuje stołu... bo jeszcze czasami schabowy zmieni siè w pieczeń i dopiero będzie
Wyprowadzam ją i nigdy nie widziałam zeby zjadła kupę, ale niektóre psy to robią
O kotach mojego sąsiada nic dobrego powiedziec nie mogę, świntuchy załatwiają się w moim ogrodzie i nikt jakos po nich posprzàtac nie chce i stasznie miałczą jak majà ruje
Bo Ty dbasz o swojego psa I tak powinno być. Tak jak ja dbam o swojego kota.
Ale w przypadku właścicieli i psów i kotów bywa różnie - można puścić psa luzem i go nie pilnować (zależy jeszcze jaka to rasa) - wtedy wytarza się w padlinie i zje kupę , można też jak i twój sąsiad nie kastrować i nie sterylizować kotów (co dla mnie powinno być obowiązkowe) i nie stawiać w domu dla nich kuwety...
Koło mojego domu jest mało zielonego miejsca do wychodzenia z psami i niestety niewiele osób sprząta po nich kupy...
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:24   #4082
senira666
Zakorzenienie

masakra z tymi EX ... co jeden przypadek to gorszy ...
to tak dla poprawy nastroju pochwalę się choinką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie.jpg (66,6 KB, 45 załadowań)
Stary 2013-12-20, 16:26   #4083
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Cos czuje, ze dzisiaj bedzie kolejna noc z wycieczka na IP.
Pobolewania zamieniają sie w realne skurcze - ściana staje sie moja najlepsza przyjaciółka. Wanna nie wyciszyla ich. Ale na razie jeszcze są rzadkie, a w przerwach spokojnie moge wszystko robic, wiec zajmuje się wyrobem pierniczkow

no to dziś znów noc pełna emocji nas czeka
najważniejsze aby wszystko było ok
Stary 2013-12-20, 16:26   #4084
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Ja za jakiś czas przerzucam się na taki ekologiczny żwirek dla kota, wtedy gdy dziecko w razie czego podejmie próbę zjedzenia go, to nic mu się nie stanie
No właśnie ja używam takiego ekologicznego,w ogóle jest bardzo fajny,taki to:

http://www.sklep.klomb.rzeszow.pl/en...bfdcefbca7.jpg

Cytat:
Pobolewania zamieniają sie w realne skurcze - ściana staje sie moja najlepsza przyjaciółka. Wanna nie wyciszyla ich. Ale na razie jeszcze są rzadkie, a w przerwach spokojnie moge wszystko robic, wiec zajmuje się wyrobem pierniczkow
To trzymamy kciuki!!
Informuj nas na bieżąco
Stary 2013-12-20, 16:28   #4085
yummi_mummy
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
A, ktoś ostatnio nie 'języka niemowląt' w pdf? Jak coś to PW, mogę podesłać

Ja baaaaardzo poproszę !!!! i zgóry dziękuję !!
yummi_mummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:29   #4086
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz będziesz nas codziennie na szpilkach trzymać

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ale ja z tych co lubią połazić i popatrzeć tylko że mieliśmy plan jechać jutro koło 13 tak żeby ludzi mniej było a pewnie skończy się na tym że pojedziemy po południu razem z największym tłumem ...
(...)
odznaki super tata to on nie dostanie ... nie rozumiem takiego podejscia przeciez to się krzywdę robi dziecku a nie byłemu partnerowi ...
Powinnaś sobie wziąć taki rozkładany stołeczek jak rybacy mają, przyda się w kolejce. A tak na serio - nie czaj się nawet, wal do kasy z pierwszeństwem. Przecież kolejki będą z kosmosu
A apropo wytłuszczonego - wytłumaczmy to wszystkim zawistnym byłym na świecie, pokojowy Nobel murowany
Stary 2013-12-20, 16:30   #4087
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się z tym

Bo Ty dbasz o swojego psa I tak powinno być. Tak jak ja dbam o swojego kota.
Ale w przypadku właścicieli i psów i kotów bywa różnie - można puścić psa luzem i go nie pilnować (zależy jeszcze jaka to rasa) - wtedy wytarza się w padlinie i zje kupę , można też jak i twój sąsiad nie kastrować i nie sterylizować kotów (co dla mnie powinno być obowiązkowe) i nie stawiać w domu dla nich kuwety...
Koło mojego domu jest mało zielonego miejsca do wychodzenia z psami i niestety niewiele osób sprząta po nich kupy...
No tu dużo zależy od charakteru zwierzaka. Mój od szczeniaka nie miał takich pomysłów mimo że często biegał luzem na łąkach, albo jak jechaliśmy na wieś lub na działke, a miał by tam co zjeść i w czym się wytarzać. Zawsze był czysty i nie było w tym mojej zasługi. Po prostu taki był. Za to trzeba było pilnować zeby nie skonsumował np jakieś kości, bo potem odchorował, a niestety jak znalazł to nie mógł sie oprzeć pokusie.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:34   #4088
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymamy kciuki!!
Informuj nas na bieżąco
Jak bede miec częściej takie skurcze jak teraz albo mocniejsze to chyba nie da rady.

Jak rozpoznać czy naprawdę rodzisz: dajesz radę pisać na wizazu? - spoko, jeszcze nie rodzisz
Stary 2013-12-20, 16:34   #4089
lidkaa82
Zadomowienie

No i przepowiadacze sie znów zaczęły, czyli ciekawy wieczór sie zapowiada U mnie jak się już zaczną to trwają i trwają
Stary 2013-12-20, 16:35   #4090
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Przy starszaku miałam ten komfort ze on nigdy nie brał do buzi podejzanych rzeczy, nigdy nie pakował brudnych rączek do paszczy, nie zbierał nic z podłogi, jak pierwszy raz dostał kolorowe groszki to się musiałam nagimnastykować zeby w ogóle spróbował bo to przecież wyglądało jak do zabawy a nie do jedzenia. Ale fakt, że pomysły dzieci zawsze mnie porażały, np sąsiadki córka kiedys namietnie pożerała zdechłe muchy z podłogi Sąsiadka musiała pamietać żeby każdą ukatrupioną muchę natychmiast sprzątać. Przypadek pakowania na spacerach znalezionych petów też znam, jak również napychanie sie piaskiem z piaskownicy
Apetycznie, nie ma co
TŻ mi mówił że nie ma sensu się spinać, bo i tak nie upilnuję żeby dziecko nie jadło jakichś dziwnych rzeczy, więc lepiej regularnie sprzątać i za dużo o tym nie myśleć

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
(...)
to tak dla poprawy nastroju pochwalę się choinką
Też jutro zrobię swojej zdjecie w świetle dziennym i się pochwalę, bo wygląda kosmicznie - sami zrobiliśmy ozdoby Mamy zezowate bałwanki, zezowate aniołki i zezowate bombki - ostatnio Allo Allo oglądamy, i jakoś tak nas ten zez Rene natchnął
Stary 2013-12-20, 16:36   #4091
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Jak bede miec częściej takie skurcze jak teraz albo mocniejsze to chyba nie da rady.

Jak rozpoznać czy naprawdę rodzisz: dajesz radę pisać na wizazu? - spoko, jeszcze nie rodzisz
Tak czułam że to kwestia kilku godzin Trzymam kciuki żebyście z Joszkiem na święta juz siedzieli w domu
Stary 2013-12-20, 16:37   #4092
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:

A boli mocniej niż wczoraj?
Stary 2013-12-20, 16:42   #4093
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Cytat:

O rany a jednak kwestia godzin, ja nie wiem jak to będzie w moim przypadku ja z pierwszym skurczem na IP chyba pojadę, o ja pierdziele
Trzymaj się, oby szybko poszło, ale jak już teraz cię tak bolą to co będzie pózniej
Stary 2013-12-20, 16:43   #4094
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
A boli mocniej niż wczoraj?
Oj zdecydowanie.
Stary 2013-12-20, 16:46   #4095
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj zdecydowanie.
Do wanny sio
Stary 2013-12-20, 16:46   #4096
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Oj zdecydowanie.
Stary 2013-12-20, 16:50   #4097
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O rany a jednak kwestia godzin, ja nie wiem jak to będzie w moim przypadku ja z pierwszym skurczem na IP chyba pojadę, o ja pierdziele
Trzymaj się, oby szybko poszło, ale jak już teraz cię tak bolą to co będzie pózniej
Jeśli nie odeszły wody to na porodówke jedziemy ze skórczami regularnymi co najmniej co 5 minut i tego się trzymajmy
Stary 2013-12-20, 16:50   #4098
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pies też nigdy nie tknął kupy na całe szczęście
Za to osiedlowe koty których u nas duuużo, namietnie srają w piaskownicach co nie raz widziałam na własne oczy i boli mnie to strasznie. Na szczęście Alek nigdy nie był amatorem piaskownicy, ale nie wiadomo jak będzie z drugim synkiem, a jak tu dziecku na placu zabronic bawic sie w piasku
No ale te domowe koty to inna bajka. Chociaż nie do końca sie zgodzę z tym że na pewno sie na dziecku nie położy, tym bardziej że noworodki to nie są specjalnie ruchliwe, więc ten argument że sie będzie kotek bał nieskoordynowanych ruchów do mnie nie przemawia.
To człowiek powinien być odpowiedzialny za kota czy psa, nawet za te wolnożyjące. Koty wolnożyjące zazwyczaj załatwiaja się do piaskownic, ale jesli w okolicy jest np. udostępniona piwnica z kuwetami to już nie. Znam wiele przypadków, w których koty wolnożyjące mają bardzo dobrą opiekę. Tylko tutaj potrzeba chęci ze strony ludzi i jakiejś bardzo zaangażowanej osoby, która będzie sprzątać, karmić i sterylizować.
Ja wychowałam się częściowo w Falenicy, gdzie w latach 80 był duży targ ze zwierzętami typu psy itd. Jeśli ludziom nie udało się piesków sprzedać to je zostawiali... Tym sposobem po Falenicy biegały hordy psów, których bardzo się bałam, np. gdy szłam lub wracałam ze szkoły. Za to psy sąsiadów uwielbiałam

Cytat:
Kochana, trzymaj się dzielnie. Widać to już to. Pierniczki wyjdą na pewno przepyszne

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Żeby dojść do porozumienia, musi być z obu stron wola porozumienia. Jeśli związek ciągle trwa, to na wiele rzeczy obie strony mogą się zgadzać w celu utrzymania status quo. Jak związek się rozpada, zwykle z inicjatywy jednej strony, to ta "opuszczona" strona zwykle nie widzi powodów, żeby szukać kompromisu - po co, skoro można wreszcie postawić na swoim i jeszcze w ten sposób zrobić na złość byłemu/byłej? Mało kto niestety ma na tyle rozumu, żeby myśleć o dobru dziecka przede wszystkim. No i weźmy pod uwagę, że wiele osób widzi swoje dobro jako podstawowy element dobra dziecka - "nie chcesz być ze mną, co znaczy że nie chcesz też naszego dziecka".
W ramach przykładu - TŻ rozmawiając z dziećmi na skype, najmłodszej starał się na jej poziomie wyjaśnić, jak to jest że czasem człowiek najpierw ma jedną żonę, a potem ma inną. I tak jej tłumaczył, pięciolatce, naokoło, że ludzie czasem się rozwodzą, że żonę czy męża się w inny sposób kocha niż dzieci, że ludzie czasem już nie chcą ze sobą być, że tak samo ma jej najlepsza koleżanka z przedszkola, że mama i tato już nie są małżeństwem, wiadomo. Jego była chyba słuchała w tle, bo nagle połączenie zostało przerwane, a TŻ dostał po chwili smsa, że "jak będzie dzieciom swoje ideologie i kłamstwa wciskał to już więcej ich nie usłyszy". To nie jest jednorazowa sytuacja
Masz rację
Ex mojego TZta ma chyba taki schemat postępowania - jesli nie zrobisz tak, jak ja tego sobie życzę to znaczy, że nie zalezy Ci na dziecku.
Sęk w tym, że Ex bierze przede wszystkim pod uwagę swoje dobro (i na serio nie przesadzam), a nie dziecka. I to jest problem. Teraz pasierbica jest starsza i można z nią samą dużo więcej ustalić, ale gdy była młodsza to dochodziło do jakichś tragedii dziecięcych.
Gdyby Ex mojego TZta choć w połowie myślałaby i postępowałaby tak, jak niektóre tu z Was (samotnych mam) to życie mojej pasierbicy byłoby znacznie prostsze.

A co do twojego TZta i rozmowy z córką - to strasznie przykre, że Ex tak postąpiła. Dzieciom trzeba wszystko szczerze tłumaczyć, nie owijać w bawełnę. One potem tę szczerość docenią.
U nas też to TZ wszystko tłumaczył pasierbicy, jej mama udawała, że pewne tematy nie istnieją.
Jasne, że nie są to łatwe i przyjemne rozmowy, ale są bardzo ważne.

Pamiętam, jak moja mama związała się z ojcem mojego przyrodniego brata. Ona ze mną w ogóle nie porozmawiała na ten temat. A mi było strasznie głupio, bo domyślałam się, że to coś poważniejszego, ale wolałabym, żeby mi prosto powiedziała, ze go kocha i że chce z nim życ. Ja przez długi czas nie wiedziałam co mam powiedzieć koleżankom, gdy te pytały się - a kto to jest ten pan? Miałam wtedy ok. 12 lat.
To był przełom lat 80/90 i nie było tak wiele związków rekonstruowanych co teraz.

Cytat:
No właśnie ja używam takiego ekologicznego,w ogóle jest bardzo fajny,taki to:

http://www.sklep.klomb.rzeszow.pl/en...bfdcefbca7.jpg
Dzięki za link, poszukam go w sklepie
Stary 2013-12-20, 16:56   #4099
lidkaa82
Zadomowienie

milka-pilka te koty mają opiekę mimo to załatwiają się do piaskownic na osiedlu Ale przyznam że nie wiem jak z kuwetami, na pewno mają miejsca do spania, są bardzo dobrze karmione i sterylizowane (co nie zmienia faktu że sie rozmnażają). Ale to co mnie zdziwiło to jedna z dwóch opiekunek brała z piaskownicy piasek do kuwet dla kotów które śpią u niej w domu a tylko w dzień chodzą po dworzu. Nie znam sie ale to chyba nie jest właściwe postępowanie bo potem ten piasek konkretnie pewnie sie kotu kojaży z kuwetą, przynajmniej tak mi się wydaje.
Stary 2013-12-20, 16:58   #4100
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
No tu dużo zależy od charakteru zwierzaka. Mój od szczeniaka nie miał takich pomysłów mimo że często biegał luzem na łąkach, albo jak jechaliśmy na wieś lub na działke, a miał by tam co zjeść i w czym się wytarzać. Zawsze był czysty i nie było w tym mojej zasługi. Po prostu taki był. Za to trzeba było pilnować zeby nie skonsumował np jakieś kości, bo potem odchorował, a niestety jak znalazł to nie mógł sie oprzeć pokusie.
Masz rację
Mieszkałam kiedyś z koleżanką (wynajmowalismy większą grupą dom pod Warszawą), która miała Huskyego - był cudowny ale potrafił bardzo często wytarzać się w padlinie, albo upolować jakąś kurę sąsiada (koleżanka oczywiście za te kury płaciła).

Cytat:

Stary 2013-12-20, 17:00   #4101
lidkaa82
Zadomowienie

Wywaliło mi na chwile wizaż i pierwsze co pomyślałam że perfuzja miała taki skurcz że serwer wizażu tego nie wytrzymał Kurcze jak będę tak przeżywać każdy poród tutaj to się wykończe
Stary 2013-12-20, 17:03   #4102
Magdalennas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co do wycieków z piersi- nie ma nic ani jedna kropla nie poleciała i przyznam, że też się zastanawiałam czy aby nie będzie problemu z karmieniem....
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
powiesiłam pranie małego i drugą wstawiłam
nie przypuszczałam że z wieszaniem takich małych ciuszków tyle jest problemu- ciężko powiesic tak ładnie aby zagniotek nie było
Ja wieszam ubranka po praniu na małych wieszaczkach, wtedy fajnie się susza. Wieszaki mam z ikei i z pepco.
Stary 2013-12-20, 17:03   #4103
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
milka-pilka te koty mają opiekę mimo to załatwiają się do piaskownic na osiedlu Ale przyznam że nie wiem jak z kuwetami, na pewno mają miejsca do spania, są bardzo dobrze karmione i sterylizowane (co nie zmienia faktu że sie rozmnażają). Ale to co mnie zdziwiło to jedna z dwóch opiekunek brała z piaskownicy piasek do kuwet dla kotów które śpią u niej w domu a tylko w dzień chodzą po dworzu. Nie znam sie ale to chyba nie jest właściwe postępowanie bo potem ten piasek konkretnie pewnie sie kotu kojaży z kuwetą, przynajmniej tak mi się wydaje.
To jest generalnie trudna sprawa - bo opieka nad kotami wolnożyjącymi kosztuje. Państwo/gmina prawie nic nie pomaga, mimo ustawy. Fundacje zajmują się leczeniem, sterylizacją, szukaniem domów dla kotów i też im ciągle kasy brakuje. Pewnie, gdyby ta pani miała kasę na żwirek, to by tego piachu nie brała.
Dobrą metodą jest też zabezpieczanie piaskownic jakimś przykryciem, np. na noc. U mojej mamy na podwórku tak się robiło - tylko to była inicjatywa oddolna mieszkańców.
Stary 2013-12-20, 17:08   #4104
Inw
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś!

Na chwilę znikłam, a tu się już sypnęły porody, normalnie teraz ciężko będzie się oderwać od komputera Ja ostatnio złapałam jakieś paskudztwo i próbowałam uczciwie przechorować w łóżku, a komp stacjonarny, więc przerwa mi wyszła w śledzeniu wątku nawet, a co dopiero pisaniu. Najgorsze że niby grzecznie poleżałam nieco, lekarza nawet odwiedziłam, tydzień już minął, a ja nadal nie czuję się wyleczona Niby płuca osłuchane i ok, nawet antybiotyku mi lekarka oszczędziła, ale ciągle zdarza mi się tak "oddychać" że mąż się budzi i pyta czy wszystko w porządku bo myślał że płaczę albo dyszę z bólu.

I ciągle jestem mokra... Ale naprawdę aż obawiam się o łóżko żeby mimo podkładów nie zawilgotniał materac i nie pojawił się jakiś syf, to samo z pościelą. Zabrakło już zresztą powłoczek i piżam czystych, a nie nadążam z praniem, bo nie ma gdzie schnąć. Wrrrr.... Pytanie do tych z Was które mają kojec motherhood - prałyście wkład może? Bo pokrycie prałam już, ale wkład mi się od moknięcia zbija i ogólnie traci na świeżości, chętnie bym uprała, ale boję się zniszczyć

Co za pech swoją drogą, ledwo co z domu się gdziekolwiek ruszam, szczepiłam się na grypę, a syf się jakiś przyplątał
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:14   #4105
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
I jeszcze dobrze jest zwrócić uwagę co mówi o swoich byłych,bo jak jedzie po jakiejś,źle o niej mówi,to ja bym chyba nie ryzykowała,bo przecież kiedyś też mogę być taką "byłą"

Zgadzam sie calkowicie! Czasami jak moj TZ mowi cos o swoich bylych, to chcialabym, zeby ktorys z moich ex wypowiadal sie o mnie z takim szacunkiem

Cytat:
Trzymamy mocno kciuki i czekamy na jakiegokolwiek newsa!!!!!!!
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:14   #4106
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
To jest generalnie trudna sprawa - bo opieka nad kotami wolnożyjącymi kosztuje. Państwo/gmina prawie nic nie pomaga, mimo ustawy. Fundacje zajmują się leczeniem, sterylizacją, szukaniem domów dla kotów i też im ciągle kasy brakuje. Pewnie, gdyby ta pani miała kasę na żwirek, to by tego piachu nie brała.
Dobrą metodą jest też zabezpieczanie piaskownic jakimś przykryciem, np. na noc. U mojej mamy na podwórku tak się robiło - tylko to była inicjatywa oddolna mieszkańców.
No wszystko rozumiem ale to nie zmienia faktu ze na osiedlu mamy baaardzo duzo wielkich, spasionych kotów, które załatwiają sie w piaskownicach, śpią i biegają po maskach samochodów, wiele starszych Pań je dokarmia co skutkuje że prócz jedzenia w wyznaczonych miejscach po trawnikach walają sie jakieś drobiowe skórki, wątróbki, szczątki ryb i inne psujące sie świństwo bo koty nie są w stanie tego przejeść. Koty prócz tego że są dobrze odżywione często są zaropiałe i niektóre nie wyglądają do końca zdrowo. To temat rzeka niestety, ale na naszym osiedlu to duzy problem, bo kotów jest całe stado.
Stary 2013-12-20, 17:17   #4107
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yummi_mummy Pokaż wiadomość
Ja baaaaardzo poproszę !!!! i zgóry dziękuję !!
Napisałam Ci PW
Stary 2013-12-20, 17:17   #4108
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Wywaliło mi na chwile wizaż i pierwsze co pomyślałam że perfuzja miała taki skurcz że serwer wizażu tego nie wytrzymał Kurcze jak będę tak przeżywać każdy poród tutaj to się wykończe
hahaha Nieźle

Nie chce się któraś zamienić z prasowaniem na sprzątanie ? Chętnie mogę wyprasować nawet stertę większą ode mnie, za to nie mam ochoty tykać się bałaganu panującego w mieszkaniu
Stary 2013-12-20, 17:20   #4109
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
No wszystko rozumiem ale to nie zmienia faktu ze na osiedlu mamy baaardzo duzo wielkich, spasionych kotów, które załatwiają sie w piaskownicach, śpią i biegają po maskach samochodów, wiele starszych Pań je dokarmia co skutkuje że prócz jedzenia w wyznaczonych miejscach po trawnikach walają sie jakieś drobiowe skórki, wątróbki, szczątki ryb i inne psujące sie świństwo bo koty nie są w stanie tego przejeść. Koty prócz tego że są dobrze odżywione często są zaropiałe i niektóre nie wyglądają do końca zdrowo. To temat rzeka niestety, ale na naszym osiedlu to duzy problem, bo kotów jest całe stado.
u mnie niestety jest podobnie tylko że nie ma miejsc wyznaczonych a babcie rzucają dosłownie żarcie gdzie popadnie ... Ale póki była koło mnie chińska knajpka to z kotami był spokój a teraz niestety knajpka się przeniosła a kotów coraz więcej się robi ...
Stary 2013-12-20, 17:20   #4110
sweet_vintage
Rozeznanie

A ja witam się w 9 miesiącu i mam prośbę o dopisanie na pierwszą stronę, bo mnie ta mnie ma.
Agata 25 l. TP z usg 29 stycznia, z OM 22 stycznia, będzie Igor

Perfuzja, no to trzymam kciuki, by tym razem nie był fałszywy alarm

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości