|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
Michaś o dziwo się trzyma, boziu oby go nie dopadło na święta. Ale jakby się miał zarazić to już by go wzięło chyba, bo ja to już z tydzień smarkam. Antoś jaki zdolniacha, gadać zaczął wcześnie a teraz za sprzęty się zabiera. |
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłabym go wtedy zjeść ! ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki
![]() dawno mnie nie było, mam nadzieję, że pamiętacie nas, tzn. mnie i Frankiego? ![]() nie było nas dawno, ale nie mam kiedy zajrzeć ![]() dużo się dzieje - szkoła, mały chodzi ale jeszcze go muszę gonić bo on właściwie biega i nie chcę żeby stracił zęby na płytkach naszych.... poza tym czasem jeszcze się chwieje więc same wiecie jak jest ![]() no i chyba w końcu kupujemy działkę ![]() niestety minus jest taki, że to ok. 200 metrów od domu w którym teraz mieszkamy ![]() postaram się zaglądać i wklejam w miarę aktualne zdjęcie młodego
Edytowane przez _bagheera_ Czas edycji: 2013-12-20 o 12:01 |
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Ula u nas oczywiście też NIE króluje i przy tym machanie główką na boki, stąd tym większa radość na "taa"
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Henio regularnie wysyła smsy, maile z mojego telefonu lub postuje na fejsie
Chyba wychowuję człowieka uzależnionego od smartfona... U nas to samo - wszystko na "nie". Nieźle trzeba się nastarać, żeby go sprytnie przekonać do zmiany zdania |
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Zuzia właśnie śpi,zasneła mi w wózku na spacerze co już się praktycznie nie zdarzało. Byłyśmy na zakupach,dzisiaj chcę jeszcze posprzątać salon i łazienkę,mam nadzieję że mi się uda z moją pomocnicą
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja o Tobie właśnie myślałam ostatnio. Jak tam ospa Was ominęła? Franio przesłodki! Super, że kupujecie działkę, blisko, ale to jednak zawsze na swoim. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- A ja dziś wymyśliłam, że zrobię na obiad barszcz i paszteciki i jeszcze kupa roboty mnie czeka... |
|
|
|
|
#2199 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Melduję, że jestem, jeszcze w kupie
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też, a co! Cytat:
![]() A ja sobie kupiłam wczoraj lampy i zapomniałam o kinkietach i lampie do łazienki. Tym sposobem będzie straszyć żarówka ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Portal Rossnet mi przypomniał, że moje dziecko dziś kończy 15 miesięcy ja zapomniałam
|
|
#2200 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczny Franuś ![]() wszystkiego naj dla Milci więc tam ciśnij ją co do gadania to ja coś czuję, że Otylka po tatusiu ciężką będzie miała mowę tżt zaczął mówić jak miał ponad 3 lata a do tego czasu tylko e e i pokazywał co chce ![]() Ale ładnie nauczyła się mówić dziękuję po jedzeniu jak już zaczyna się wiercić w krzesełku to zawsze ją pytam "najadłaś się?" a ona kiwa głową i mówi "dzi" i jak kichnie a ja jej powiem "na zdrowie" to też mówi dzi i jak jej się coś podaje i powie "proszę"
|
|||
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Elena Ty się melduj częściej, bo my już w nerwach że Ty na porodówce
Czego Ci oczywiście życzymy jak najprędzej |
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za chodzenia! A tak się bałaś, że będzie ostatni. ![]() Inga wychodzić! I to już!
|
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie!
Wróciłam z pracy. Tż był od rana w chłopakami i jak wróciłam to mieszkanie wygląda jak pobojowisko - jak po przejściu tornado. Ale najważniejsze, że się dobrze bawili ![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków. Idziemy sobie zaraz na spacerek i kupię karpia przy okazji - tzn. filety bo żywego bym chyba wypuściła na wolność ![]() Tak myslę i myślę nad tymi potrawami. pierwszy raz robię wszystko sama. Ale mąż powiedział, że mam się nie martwić i jemu karp wystarczy. No i czekamy u Kubusia na jakieś kropki ![]() nadrabiam... |
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Posprzątane
Wsadziłąm Zuzię do krzesełka dałam wielką bułkę i mogłam sobie posprzątać ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Ja robię barszczyk z uszkami,sałatkę jarzynową,śledzie z przepisu Iwy,krokiety z pieczarkami,karpia,łososi a i to chyba wszystko.
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
w trybie natychmiastowym odsyłam na klub!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2206 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ospa całe szczęście nas ominęła, aż nie mogę w to uwierzyć ![]() a kuzyn znowu trochę podchorowany, masakra... a z tym chodzeniem to chyba tak do końca nie mogę powiedzieć, że drepta sam, bo nie umie np. wstać jak nie ma się czego chwycić, więc się nie liczy radzi sobie chłopak ![]() a z działką no cieszę się, że w końcu coś się zaczęło dziać w tym kierunku, ale byłabym szczęśliwsza gdyby mąż zgodził się na kredyt, wtedy pódzie szybko... nie wiem jak długo wytrzymam z tą jego siostrą ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- mam nadzieję, że nic się nie stało, bo nie mam tam dostępu... |
|||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes to
za fasolke,a nawet za dwie ![]() Ja wracam z pracy, odebrałam mala i jedziemy autobusem do domku. Już pół godziny,straszny korek już jak szlan.do pracy na 7to spali pod poczta. Jak o 11przyszedl przelew to stado lumpow rzucilo sie na okienko. Tacy trzesacy,ze ledwo co sie podpisywali. Jagody kupy to przy nich aromaty no ale dobrze,ze już sie lepiej czuje w pracy. Pewniej i więcej rzeczy umiem. Już tak sie nie stresuje i nawet dziś naczelniczka w szoku była,ze całe 7h siedzialam na okienku,bo myślała,ze ta moja nauczycielka obsługuje,bo tak sprawnie szło. Spokojna też jestem,bo wczoraj i dzisiaj zgadzała sir kasa i znaczki także w weekend moge spać spokojnie. Od pn będę siedziala,na swoim loginie z własną kasetka,znaczkami itp. Ale z dziewczyna co by mnie jeszcze przyuczyla. Widzę światełko w tunelu,ze może dam rade nie zbankrutowac tylko muszę sie datownik nauczyć obsługiwaćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi Was brakuje
![]() Nie mam zupełnie czasu.. W pracy zmniejszyli mi etat z racji tego, że się ucze Mela daje w znaki.. Idą Jej dolne 3ki. Bogu dzieki, że ostatnie ![]() Mam srodstopie pekniete.. Ledwo chodze, a jednak ktos musi zajac sie Mloda.. Szkola, praca, Mloda.. Teraz jak mam gips to troche posiedze wieczorami ze znajomymi.. Jakas odskocznia do stycznia. Pozniej powrot do roboty.. W sprawach sercowych jak bylo tak bylo. Ojciec Melanii to wieczny imprezowicz.. Jeszcze Swieta mnie przytlaczaja.. Gdyby nie moi rodzice to.. echh.. Ale zycze Wam usmiechow, dobrego humoru, milosci, pociechy z Psotnikow , spelnienia marzen, no i udanych rodzinnych swiat Kochane
|
|
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta będę ja, mąż i nasze 2 łobuzy
![]() Angel super |
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Co to telefonio sie zepsuł??
![]() Nie no powodzenia mimo wszystko bo nie wiem o co chodzi ![]() Cytat:
super że sie już oswoiłaś ![]() Mnie by sie to nie udało w tej pracy bo jestem wstydliwa itp ![]() Elena rodź już !! ![]() Witam się Czytam Was cały czas ale jakoś z odpisywaniem mi ciężko ![]() Mam kiepskie dni, dołek nadal trzyma niestety. Na pewno minie po świętach bo nie przepadam za nimi zbytnio odkąd jestem z moim chłopem. U nas dzisiaj szał był bo Alan dostał zestaw do robienia baniek mydlanych no i ja mu je puszczałam i przez 30minut łapał te banieczki ![]() Fajnje było teraz jeszcze drzemkuje ale pewnie zaraz wstanie bo cos tam słyszałam że sie przeciąga. No więc trza bedzie iść ![]() napisane paluchem na szybce
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-12-20 o 16:15 |
|
|
|
|
#2212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
No to masz młyn niezły, niech się noga szybko goi, a z Ty z nią do pracy chodzisz? Buziaczki dla Melanii |
|||
|
|
|
#2213 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tym datownikiem to rzeczywiście trzeba przwalić, żeby się coś odbiło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Doczekasz się zobaczysz, a później będziesz pisać kiedy to moje dziecko zamilknie?
|
|||
|
|
|
#2214 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sia la la sia la la sia la la wicie co? taka mala rzecz a cieszy odrazu świat jest piękniejszy |
||
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Angel, no to super sobie radzisz!
![]() Ula, no ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2217 | |||||
|
Zadomowienie
|
Siedzę na projekcie na kompach
moja grupa zacofana robi, coś co mój kolega zrobił na ostatnich zajęciach. - pracujemy w parach. A my siedzimy i się nudzimy to znaczy ja na wizażu jestem ![]() Cytat:
ulubione słowo - nie!Cytat:
a jak Jagódka u babci?? grzeczna jest?Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak, bo i tak mieliśmy jechać w niedzielę, a to prawie 100 km ![]() jedyny minus, że dziś jechałam na zajęcia pociągiem opóźnionym 50 min. jutro robię sobie wolne - same wykłady
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko noga wyzdrowiała.
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz sobie uswiadomilam,ze wigilia jest we wtorek
cały czas miałam wbite w głowie,ze 24to środa i teraz jestem zrozpaczona,bo brakuje mi dnia
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek mojemu chłopu kazali jutro przyjść na remanent i w poniedziałek też ma jechać do pracy... No ale ja świąt u siebie nie robię, aczkolwiek mam parę potraw do przygotowania, które chcę zanieść w gości. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

mogłabym go wtedy zjeść ! 

A tak się bałaś, że będzie ostatni. 

za fasolke,a nawet za dwie
cały czas miałam wbite w głowie,ze 24to środa i teraz jestem zrozpaczona,bo brakuje mi dnia