Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 20:55   #1531
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

i nie przeraziła Cię ta cena???? ja bym chyba uciekła

bardzo subtelnie
No przeraziła, ale cóż mogłam zrobić, jak już byłam przywiązana do krzesła i kłuta?

Subtelnie, nie subtelnie, ważne, że podziałało
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:55   #1532
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

Kochana to wyobraź sobie, że ja dzwoniłam na początku października, zaraz po zrobieniu testu, a pani do mnie, że najbliższe zapisy pod koniec listopada, na grudzień
no to delikatnie pania poinformowałam, że jestem w ciąży i muszę się przecież załapać do 10 tc na becikowe, to pani z oburzeniem odpowiedziała mi , to co wyżej napisałam
no to jakaś paranoja masz do wyboru: albo becikowe albo nie tracisz na wizyty prywatne kasy - ot nasze państwo prorodzinne
bez komentarza no ja poszłam po prostu gdzieś indziej szkoda, że ty nie mogłaś i musiałaś wybrać prywatnego, tak byś może przyoszczędziła. Ale najważniejsze, że jesteś zadowolona

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:56   #1533
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No niby tak ale ja jak poznam płeć to wolę już się zwracać do dzidzi personalnie czyli po imieniu nawet na porodówce jak rodziłam to wołałam: Hania wychodź
no to teraz mnie zmobilizowałaś do wspólnej rozmowy z tż na konkretny temat

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:01   #1534
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
tak myślisz? jak ja pomyślę o tym, co jem, to nie wiem, skąd on taki duży.. mięsa raczej nie jem (chyba, że "kopyta" z mc donalda), nabiału też nie za dużo, słodyczy raczej nie, podstawa mojej diety to warzywa z dodatkiem kaszy, makaronu, no i owoce.. więc nie wiem, chyba na pomarańczach tak rośnie
Warzywa i KASZA to jest to!
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:03   #1535
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Mąż pojechał "na miasto" a ja chyba zaraz idę spać

Stary 2013-12-20, 21:07   #1536
Carmenaa_88
Zakorzenienie

ja też się żegnam...synusia położyłam właśnie spać. może uda mi się usnąć wiecie, kontynuuje mój plan zgodnie z moją teorią, ale nie zawsze się udaje usnąć

dobranoc

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:09   #1537
paulka0212
Wtajemniczenie

A ja już w łóżeczku, oczka się zamykają po mału więc zaraz idę lulać bo jutro biorę się za sprzątanie
Dobrej nocki brzuchatki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:09   #1538
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Pallas Rill śliczna ta pościel, którą pokazałaś. widziałam tam metkę by ANNA MUCHA - chodzi o tą anne muchę aktorkę z m jak miłość???

dla Emili i carolyny za udane wizyty, no i gratuluje chłopczyka kolejna antenka na wątku

kasian mnie też zadziwiają ceny niektórych lekarzy... Ja placę 70 zł za wizytę i mam w tym już wszystko... I jakoś sobie nie wyobrażam płacić więcej...

jak mówimy o słodkościach to mama kupiła mi kilogram kokosanek... uwielbiam je już zjadłam 10 i mąż mi schował bo stwierdził że do świąt nie dotrwają

karolak to widzę że dzień udany dla mamy i dla Misi...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:10   #1539
agus7ia
Raczkowanie

Carmena nie myle pojecia lozyska przodujacego z lozyskiem na przedniej scianie. Na poprzednim usg mialam lozysko ulozone prawidlowo wlasnie na przedniej scianie i bylo ono wysoko, teraz mam lozysko na tylnej scianie zaslanajace ujscie wewnetrzne szyjki macicy, czyli z definicji wypisz wymaluj lozysko przodujace.
Stary 2013-12-20, 21:14   #1540
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

nadrobiłam w końcu wszystko
wybaczcie nie będę cytować, za dużo tego
cieszę się ze wizyty udane

Cytat:
Hehe no to śmiech to zdrowa reakcja raczej piękne imiona, szczególnie to drugie
no pewnie, że ładne

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
My po zakupach choć TŻ stwierdził że w niedzielę jedzie sam, bo z dzieckiem to on zakupów robić nie będzie więcej :P
A ludzi pełno , kurcze myślałam że mniej będzie , że dopiero sob i ndz zaczną wariować a tu już....
ani mi nie mów.. tez dziś byliśmy na zakupach, nie cierpię takich tłumów, jakoś skupić się nie mogę

kochane czy miała któraś z Was już badanie na VDRL i Hbs i może mi powiedzieć ile mniej więcej kosztuje? nie wiem na jaką sumę się szykować bo jeszcze toxo znowu mam zrobić

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2013-12-20 o 21:16
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:17   #1541
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam coś zjeść... Dziecie się domaga pokarmu

Potem może coś pooglądam na kompie...

No a jutro proszę nie szaleć na wątku bo ja mam sporo obowiązków - no i planuje wkońcu basen zaliczyć ciekawe czy tym razem sie uda

Dobranoc

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:22   #1542
Seksta
Rozeznanie

Jutro sprawdze czy na tej liscie jest lekarz do ktorego ide na polowkowe. Jesli chodzi o cene to wiem ze tam kosztuje 250 a miejsce mega wypas. Ja mam skierowanie wiec nie place taki plus. Wydam jedynie 20zl na plytke z nagraniem. Nie nadazamz czytaniem! A jesli chodzi o porownanie wynikow- jestem chetna

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:24   #1543
/Mycha/
Raczkowanie

Hejhej. To był długi dzień. Wizyta ok. Moja szyjka zbadana dowcipnie - długa. Dzidzia zbadana przez brzuch i wszystko ok, cały czas lekarz musiał budzić bo takie było dziecię zaspane. No i nic między nóżkami raczej nie wyrosło, więc dziewczynka (a wszyscy znajomi i rodzina wróżyli chłopaka) ale ostatecznie ma się potwierdzić na połówkowych to będzie 22 tc (Nikii poproszę o wpisanie wizyty na 10 stycznia-połówkowe)

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:24   #1544
justa886
Raczkowanie

Dolaczam do was, bylam w srode na wizycie powiedzial ze chlopak ale sie ciesze z mezem to looo on tez zadowolony ze bedzie synus. Jestem w 18tc ale moj brzuch nie wiem czy juz rosnie czy to wyglada jak otylosc brzuszna.
wszystko przetrzyma.
Miłość nigdy nie ustaje (...)
"
KOCHAM CIE
justa886 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:29   #1545
VwVampirka
Zakorzenienie

Uffff...
Wróciliśmy z TŻ z zakupów. Kupowaliśmy składniki na ciasta, sałatkę i trochę rzeczy do domu... Taki ruch się zrobił, że jechałam z sercem w gardle... momentami ledwo dawałąm radę pas zmienić. Odwykłam już od takiego ruchu (moje miasto ma ok 84tys mieszkańców). Co to musi dziać się w większych miastach...

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
pytanko:
czy sa tu jaki9es dziewczyny, które mają łożysko na przedniej ścianie macicy? czujecie już ruchy? w którym tygodniu poczułyście?
Ja mam. Pierwsze bombelki wyczułam ok 16-tego tygodnia, ale to były takie wyczekiwane i wymacana, a taki pierwszy konkretny ruch (ewidentny fikołek) poczułam 5-tego grudnia, tj w 18 tc. Potem były 2 dni przerwy, potem znowu fikołek, i tak dzieciątko raz się porusza i znowu śpi dzień, dwa... chociaż dziś już kilka razy czułam

Cytat:
Ja po wizycie porannej. Z dzidzią nie wiem co, bo mi nic nie pokazał, ani nie powiedział mierzyć też nie mierzył. W sumie to ja zauważyłam, że nawet nie wiem czy dzieciątko dobrze rośnie, bo nigdy mi nie podaje ani nie wpisuje w kartę

Co do białka to sprawdził nerki i jedną trzeba będzie kontrolować, bo jest podejrzana. Na razie przepisał mi furagin i kazał powtórzyć mocz, morfologię i jakieś przeciwciała
Szkoda, że gin taki skryty... a próbowałaś go sama podpytywać? Ja bym nie wytrzymała i zasypała go lawiną pytań...

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Wracam z usg. Szyjka jest dluga, ale wąska wiec dlatego mógł być problem z jej zbadaniem. Ale pojawiło się cos innego. Miesiac temu miala łożysko na przedniej ścianie, na dobrej wyskosci. Teraz mam na tylnej sciance i przysłania ujście szyjki. Jak to możliwe zeby w ciągu miesiaca tak ti się zmieniło?
Ja kiedyś coś czytałam, że łożysko może się przesuwać do przodu, ale właśnie jak jest na przedniej ścianie, to jest mniejsze ryzyko, że tak się stanie...

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko pięknie, pani doktor powiedziała: ciąża marzenie.
Wyniki badań piękne, macica pięknie, no generalnie wszystko ok. USG nie było, tylko słuchałam serduszka takim aparatem do słuchania.
Także jestem bardzo zadowolona, w ogóle miałam dobry dzień.

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za kciukasy
jesteśmy już po wizycie, z dzidzią wszystko w porządeczku, ma piękne czterokomorowe serduszko i waży ok. 250gram i uwaga! lekarz widział antenkę więc będzie chłopak

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam się kochane
teraz dopiero mam czas by Was nadrobić dokładnie, bo tak to aby wpadałam zobaczyć jak wizyty wypadły , ale napisać nic nie mogłam bo Iga mi nie pozwoliła

zapomniałam Wam podziękować za kciuki , które trzymałyście za moją wizytę, jesteście kochane
następna wizytę mam 29 stycznia o 10.30 Nikii

wiecie jak ja się nastawiłam na chłopaka, cały czas mówiłam do brzucha Franuś i jak wyszłam z gabinetu to tak zaczęłam się śmiać z mężem , że mówię Wam. Mąż od początku stawiał na drugą córę a ja mówię nie nie, inna ta ciąża niż ta pierwsza, więc i płeć szykuję się inna a tu proszę

co do imienia bo widziałam dużo z Was pytało, to nadal się zastanawiamy nad dwoma : Maja lub Hania i nie wiem na czym stanie w końcu

madziula, widziałam, że pytasz czy planujemy trzecie
planować nie planujemy ale różnie to bywa, na pewno nie w przeciągu 5 lat, poźniej może, kto wie.. ale finansowo chyba by nas stać nie było na 3 dzieci

Asia chyba pytała o łożysko, więc ja też mam na przedniej ścianie a ruchy czuję od paru dni ale to takie łaskotanie, smyranie wyraźne nie są

aa widziałam, że pisałyście jeszcze o cenach usg, mój lekarz mnie dziś zaskoczył bo płaciłam 50 zł a zawsze płacę 100 zł, a wizyta taka sama jak zawsze czyli full zestaw

Idę Was nadrobić, bo jak zwykle przeleciałam po łebkach
nie pamiętam już czy gratulowałam, więc

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Hejhej. To był długi dzień. Wizyta ok. Moja szyjka zbadana dowcipnie - długa. Dzidzia zbadana przez brzuch i wszystko ok, cały czas lekarz musiał budzić bo takie było dziecię zaspane. No i nic między nóżkami raczej nie wyrosło, więc dziewczynka (a wszyscy znajomi i rodzina wróżyli chłopaka) ale ostatecznie ma się potwierdzić na połówkowych to będzie 22 tc (Nikii poproszę o wpisanie wizyty na 10 stycznia-połówkowe)

Cytat:
Napisane przez justa886 Pokaż wiadomość
Dolaczam do was, bylam w srode na wizycie powiedzial ze chlopak ale sie ciesze z mezem to looo on tez zadowolony ze bedzie synus. Jestem w 18tc ale moj brzuch nie wiem czy juz rosnie czy to wyglada jak otylosc brzuszna.
Witam

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:31   #1546
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Carmena nie myle pojecia lozyska przodujacego z lozyskiem na przedniej scianie. Na poprzednim usg mialam lozysko ulozone prawidlowo wlasnie na przedniej scianie i bylo ono wysoko, teraz mam lozysko na tylnej scianie zaslanajace ujscie wewnetrzne szyjki macicy, czyli z definicji wypisz wymaluj lozysko przodujace.

Całkowicie zasłaniajace?
Agusia przepraszam ale nie pamietam który ty Tc jesteś? Bo o przodującym można powiedzieć dopiero po 20 tc, wcześniej bardziej sie przemieszcza Ale lekarz Ci tak nie powiedziała, ze przodujące prawda? Proszę sobie nie wkręcać

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:39   #1547
Ramona_85
Zakorzenienie

Dobranoc uciekam spać, bo jutro wcześniej wstaję do sklepu
może miodowca będę robić, zastanawiam się czy już mogę, czy nie za wczesnie... kolorowych snów
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:47   #1548
agus7ia
Raczkowanie

Madziula wlasnie lekarz powiedzial, ze jest przodujace, ale tylko czesciowo przyslania szyjke. Jestem w 17t5d wg OM. Dzis usg pokazalo 16t5d. Generalnie wygladalo to tak: mowie, ze lekarka martwi sie krotka szyjka, a on mi na to, ze szyjka jest ok, ale jest inny problem wlasnie z lozyskiem. Najbardziej dziwi mnie fakt, ze lozysko tak bardzo zmienilo polozenie w ostatnim miesiacu.
No albo jakis lekarz popelnil blad.

Ale macie racje, nie ma sie co martwic. Skoro do tej pory tak sie przemiescilo tonjeszcze dalej moze wedrowac

Edytowane przez agus7ia
Czas edycji: 2013-12-20 o 21:49
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:49   #1549
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

kasian mnie też zadziwiają ceny niektórych lekarzy... Ja placę 70 zł za wizytę i mam w tym już wszystko... I jakoś sobie nie wyobrażam płacić więcej...

jak mówimy o słodkościach to mama kupiła mi kilogram kokosanek... uwielbiam je już zjadłam 10 i mąż mi schował bo stwierdził że do świąt nie dotrwają
No ale widzisz, jednak ludzie chodzą do tych droższych lekarzy, bo często nie mają wyjścia. Ja już pisałam parę razy, że moja siostra chodziła do lekarza, u którego osobno płaciło się za wizytę, osobno za USG, osobno za receptę i osobno za zwolnienie

A jak już mówimy o słodkościach to moja mama dzisiaj zrobiła torta dla mojego rodzeństwa z bakaliami, wiśniami, dżemem, kremem, no pycha uwielbiam jutro będziemy świetować

Cytat:

kochane czy miała któraś z Was już badanie na VDRL i Hbs i może mi powiedzieć ile mniej więcej kosztuje? nie wiem na jaką sumę się szykować bo jeszcze toxo znowu mam zrobić
Ja miałam, ale paragon jeśli go jeszcze mam to mam w portfelu, który jest na dole, nie chce mi się już iść, więc jutro napiszę ok? Nie wiem czy nie wyrzuciłam w ogóle tego paragonu, a z pamięci Ci nie powiem, bo robiłam 10 innych badań razem z tym. Ale dużo laboratorium ma cenniki w necie, więc możesz sobie ewentualnie poszukać i porównać ceny no i wyjąć jakąś średnią, ja tak kiedyś robiłam z czymś.

Cytat:

Mycha to super, gratuluję córki

Cytat:
Napisane przez justa886 Pokaż wiadomość
Cześć, gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Uffff...
Wróciliśmy z TŻ z zakupów. Kupowaliśmy składniki na ciasta, sałatkę i trochę rzeczy do domu... Taki ruch się zrobił, że jechałam z sercem w gardle... momentami ledwo dawałąm radę pas zmienić. Odwykłam już od takiego ruchu (moje miasto ma ok 84tys mieszkańców). Co to musi dziać się w większych miastach...
Kochana ja mieszkam w 20 tys mieście, a korki się porobiły przy większych marketach szaleństwo po prostu.. dzisiaj moi rodzice jechali przed 8 na zakupy, żeby zaparkować

Dobra kochane mamusie, ja idę spać, mam nadzieję, ze Hania ładnie pośpi, bo pewnie dzisiaj będę sama całą noc, bo jak mąż wróci to się położy w salonie, zeby nas nie budzić (nie mówiąc o tym, że i tak nie byłby w stanie wstawać do małej ). Trochę mu zazdroszczę - reset naprawdę się czasami przydaje człowiekowi

No to dobranoc, do jutra

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Madziula wlasnie lekarz powiedzial, ze jest przodujace, ale tylko czesciowo przyslania szyjke. Jestem w 17t5d wg OM. Dzis usg pokazalo 16t5d. Generalnie wygladalo to tak: mowie, ze lekarka martwi sie krotka szyjka, a on mi na to, ze szyjka jest ok, ale jest inny problem wlasnie z lozyskiem. Najbardziej dziwi mnie fakt, ze lozysko tak bardzo zmienilo polozenie w ostatnim miesiacu.
Agusia ale widzisz, Madziula pisze, że do 20 tygodnia może się łożysko przemieszczać.

Naprawdę kochana, nie stresuj się, wszystko jest ok, dbaj o siebie, oszczędzaj (tzn nie biegaj, nie przemęczaj, nie przepracowuj) a zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. Tak jak już Ci dzisiaj pisałam Twój uśmiech i spokój jest dla dzidzi ważniejszy niż miejsce łożyska, które jak widać jeszcze może się przemieszczać
Stary 2013-12-20, 22:17   #1550
sylvuniaa84
Zadomowienie

Nie nadrobie was

Padam juz na pysk
Bigos w słoikach zagotowany
kuchnia ogarnięta,ba nawet płkytki w łazience wyszorowałam.
Zostały mi tylko pokoje...
Pościel sobie świeżutką ubrałam,teraz sobie odpoczywał,wykąpana wyoliwkowana
córa cos nadrabia w zeszytach jeszcze brrr od 15 siedzi i pisze...
Stary 2013-12-20, 22:17   #1551
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja miałam, ale paragon jeśli go jeszcze mam to mam w portfelu, który jest na dole, nie chce mi się już iść, więc jutro napiszę ok? Nie wiem czy nie wyrzuciłam w ogóle tego paragonu, a z pamięci Ci nie powiem, bo robiłam 10 innych badań razem z tym. Ale dużo laboratorium ma cenniki w necie, więc możesz sobie ewentualnie poszukać i porównać ceny no i wyjąć jakąś średnią, ja tak kiedyś robiłam z czymś.
ok,dzięki
właśnie sprawdziłam w jednym z laboratorium i VDRL kosztuje 10 zł i mi się mało widzi a HBS 25 zł także nie będzie tak źle

lecę spać kobitki, dobranoc

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 22:31   #1552
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
ok,dzięki
właśnie sprawdziłam w jednym z laboratorium i VDRL kosztuje 10 zł i mi się mało widzi a HBS 25 zł także nie będzie tak źle

lecę spać kobitki, dobranoc
o tak świetny pomysł też ide spać... dobranoc
Stary 2013-12-20, 23:08   #1553
Princes 18
Raczkowanie

Kochane a jak u Was z wagą ? Ja jestem w 19 tyg i nie przytyłam nic a brzuszek mam galanty. Powinno mnie to martwic?
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 23:15   #1554
muffinka90
Zakorzenienie

ja dzis 19t4d i mam -3 kilo, smiac sie czy plakac?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 23:45   #1555
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ja dzis 19t4d i mam -3 kilo, smiac sie czy plakac?
Powinnas sie chyba cieszyc bo wzrost wagi swiadczy o tym ze jest dobrze. Tak mi sie wydaje. Juz sama nie wiem. Moze nie potrzebnie sie martwie
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 23:48   #1556
janeczka7891
Zadomowienie

Hej gratuluję wszystkim wizytujacym, super wiadomości
ja padam na pysk, jestem wykończona, ja nie wiem co bym bez teściowej zrobiła hej
mam nadzieję że niedługo będę miała więcej czasu to bardziej się udzielę ale póki co to za dużo obowiązków
idę spać bo rano wcześnie muszę wstać
pozdrawiam
Stary 2013-12-21, 00:07   #1557
asia27100
Zakorzenienie

hej

dzieki dziewczyny za wyczerpujące odpowiedzi dot ruchów i łożyska. czyli jest nadzieję że moge w każdej chwili poczuć ruchy, bo juz myslalam że jeszcze z miesiac poczekam

ktos tu pytał o kocyk i anne muche - tak, to jej firma

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 00:26   #1558
mala85
Raczkowanie

Witam się nocną porą

Dopiero przed chwilą udało mi się Was nadrobić, trochę tego miałam.
No ale niestety nie mogłam, a raczej nie miałam kiedy do Was zagładąć. Najpierw Mała chora, mąż w delegacji,potem jasełka w przedszkolu, przygotowania lampionu, no i przygotowania do remontu, do tego zakupy świąteczne i cała sterta nagle "nie cierpiących zwłoki" spraw. Kocham koniec roku...

Gratulacje udanych wizyt i kolejnych poznanych płci. z tego co wyczytałam to z samopoczuciem u Was raczej wporzadku i bardzo się cieszę :thumbup:

U mnie wszystko ok, od paru dni, będzie już z tydzień, czuję ruchy mojego Szkraba
Ogólnie oprócz mega zmęczenia czuję się dobrze

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 03:15   #1559
Light Limara
Zadomowienie

Nie mogę zasnąć, bo mnie ciągnie w podbrzuszu. Do tego jeszcze młody zaczął skakać. Też chyba nie może spać...

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Zobaczcie, ile kwiatów będzie na Storczyku http://img59.imageshack.us/img59/4974/7cue.jpg Dzisiaj są rozwinięte pełne trzy
Śliczny, ciekawe ile z tego się uchowa. Mój by padł po tygodniu

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
całe wymiotłaś? odłóż puste pudełko i powiedz, że to on zjadł i chyba nie pamięta
Zostawiłam pudełko puste na stole. Jak przyszedł tż, otworzył pudłko, zobaczył, że puste, popatrzył na mnie, więc zrobiłam minę kota ze Shreka---> powiedział,a raczej wydukał tylko "yhm" i poszedł
Zawsze udaje mi się z tą miną

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko pięknie, pani doktor powiedziała: ciąża marzenie.
Wyniki badań piękne, macica pięknie, no generalnie wszystko ok. USG nie było, tylko słuchałam serduszka takim aparatem do słuchania.
Także jestem bardzo zadowolona, w ogóle miałam dobry dzień.

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za kciukasy
jesteśmy już po wizycie, z dzidzią wszystko w porządeczku, ma piękne czterokomorowe serduszko i waży ok. 250gram i uwaga! lekarz widział antenkę więc będzie chłopak
Gratuluję antenki

Cytat:
Wracam z usg. Szyjka jest dluga, ale wąska wiec dlatego mógł być problem z jej zbadaniem. Ale pojawiło się cos innego. Miesiac temu miala łożysko na przedniej ścianie, na dobrej wyskosci. Teraz mam na tylnej sciance i przysłania ujście szyjki. Jak to możliwe zeby w ciągu miesiaca tak ti się zmieniło?
Nie znam się wędrujących łożyskach, Wiem tylko, że ja jeszcze mam nisko łożysko- 21 tc, ale czy to dobrze czy zle tego też nie wiem. Lekarz mówił, że jst wszystko w porządku.

Na następnej wizycie- chyba będziesz u innego lekarza z tego co potem doczytałam -musisz się spytać
Dobrze, że szyjka jest ok. Łożysko pewnie też. W sumie jakby było źle to by Ci pewnie lekarz coś zalecił?

Cytat:

170? kolejna co z taką sumą wyskakuje to chyba na Śląsku jest chyba tak drogo. U mnie znalazłam najtańsze za 220zł. A ceny wahają się nawet do 280zł.
:
W Bielsku- Białej jak dzwoniłam to ceny faktycznie od 250 zł w zwyż
W Żorach 300 zł z płytką.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
U nas jak chodzi sie prywatnie to nie da rady zrobic badań na NFZ.... A rodzinny lekarz nie ma szans aby dał skierowanie na badania aby nie placic
Jak są jakieś nieprawidłowości w rozwoju dziecka to chyba gdzieś to w ustawie jest napisane, że prenatalne przysługuje wtedy za free. Tak samo jak kobiecie powyżej 35 roku życia. Ja tak też miałam ale to nie daje lekarz rodzinny

Cytat:

Super, że zdrowa

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-12-21 o 03:18
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 07:38   #1560
agus7ia
Raczkowanie

Light Limara. Lekarz dal mi zalecenia: duzo odpoczynku, zero wysilku i dzwigania, zero seksu i w razie najmniejszego plamienia od razu szpital, bez czekania czy minie.

Dziewczyny milej soboty, ja spedze ja w ferworze zakupow, ktorych nie cierpie, ale w koncu malz jest wiec pomoze dzwigac.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości