|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
co do mm to zdecydowanie mogę polecić Hippa. nie wiem jak u Was będzie, jeśli urodzisz wcześniej to są jakieś specjalne mleka dla wcześniaków, to w szpitalu Ci powiedzą wszystko i jak będzie potrzeba to dostaniesz mleko żeby dokarmić dzieci. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44240064]Opłacało się walczyć. Odciągnęłam właśnie ok. 460-480 ml mleka [/QUOTE] Cytat:
|
||
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Witam.
Dołączam się do mam aniołkowych. Moje dwa aniołki straciłam w 17 tyg. ciąży. Dopadła nas wczesna postać TTTS i tak na prawdę nikt nie miał wpływu na to co się stało. O tym, że moje dzieci odeszły, dowiedziałam się na kolejnej rutynowej kontroli 17.12.13. Potem szybko szpital, wywołane porodu i straszny żal. Jedyne co mi ulżyło to to, że z powodu krwotoku przeprowadzono u mnie zabieg i przespałam cały ten horror, jednak to nie zmniejsza bólu po stracie. |
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
witaj. bardzo m przykro, że i Ciebie to spotałko. napisz coś więcej o sobie.
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo mi przykro ze Ciebie tez to spotkalo. Też jestem mamą dwoch aniolkow z jednej ciazy. Zostan z nami tutaj naprawde mozna znaleźć wsparcie. Własnie dziewczyny tak bardzo wam dziekuje ze mnie tu wspieracie. W was mam wieksze wsparcie niz w rodzine. Dziękuję
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Picaso przykro mi bardzo
|
#3518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam nadzieję, że tu już nie zawita żadna z wątku majowo czerwcowych... Jakkolwiek to zabrzmi to w ogóle bym nie chciała witać tu kolejnych aniołkowych mam... takie to niesprawiedliwe wszystko ![]() Cytat:
Kochana to pisz tu częściej tak rzadko się odzywasz...---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44240064]Opłacało się walczyć. Odciągnęłam właśnie ok. 460-480 ml mleka [/QUOTE]![]() Cytat:
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2013-12-20 o 21:42 |
||||
|
|
|
#3519 |
|
Raczkowanie
|
Jojla
Teraz to juz sie czesciej odzywam. Na poczatku nie moglam sie wbic. Nie wiedzialam co napisac. Ogolnie stalam sie takim odludkiem. Meczyło mnie to że ludzie przygladali mi sie jak wyglada osoba ktora stracila dwoje dzieci. Na weselu brata prawie nikt ze mna nie rozmawial wiecie jak sie czulam. A podobno mamy XXI wiek. A ja sie czułam jak w sredniowieczu.
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, za miłe powitanie.
Jestem mamą trzyletniej dziewczynki. Mam duże wsparcie w mężu i rodzinie. To mnie podtrzymuje na duchu, a najbardziej moja córka, która na każdym kroku dodaje mi otuchy. Dzieci są mądrzejsze niż myślimy. |
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
Rena super ze psinka wrocila.
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do innych ludzi. może oni nie wiedzą co powiedzieć, boja się cię skrzywdzić i stąd ta cisza. to bardzo dobrze, że masz wsparcie w tżcie i córci. ile masz lat?
|
|
#3523 |
|
Rozeznanie
|
Pikaso strasznie mi przykro
![]() Nie jestem na bieżąco, bo jeszcze się nie zorganizowałam po wyjeździe Tż Muszę jakoś sama wszystko ogarniać i brakuje mi czasu. Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu i muszę stwierdzić, że moje dziecko jest bardzo dzielne bo wcale nie płacze Ma już 72cm i waży 7150g, nawet nie wiem kiedy tak urosła W nocy już nie je i o dziwo zaczęła już sama stawać doktorka się śmiała, że najpierw zacznie chodzić a później siadać
|
|
|
|
#3524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem jak musiałaś się czuć... Ludzie się boją, nie wiedzą jak zachować - więc wolą nic nie robić. Tak jest, choć dla nas to bardzo przykre...Cytat:
Dobrze, że masz duże wsparcie w najbliższych.
|
|
#3525 |
|
Konto usunięte
|
Pikaso strasznie mi przykro...
Rena uff, myślałam dziś o Twojej psince, dobrze, że wróciła. Monia masz rację, dla wcześniaków jest mleko już gotowe w buteleczkach, Nenatal i coś tam jeszcze, my takie mieliśmy na początku. Ono jest bardzo kaloryczne. |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
rena kamień z serca, że piesek wrócił. mój w tamtym roku to samo przy mrozach i duzych opadach śniegu na dwie noce zginął, co przepłakałam to moje. znalazłam go w końcu pod płotem, ledwo się ruszał z wycieńczenia. gdzie ta łajza była nie mam pojęcia. wyspał się, zjadł i był jak nowy.
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44245365]Rena uff, myślałam dziś o Twojej psince, dobrze, że wróciła.[/QUOTE] nooo cały dzień śpi teraz uciekinierka - moja sunia w załączeniu
|
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obiecałam Wam kiedyś "pokazać" tekst do którego byłyście inspiracją. Co prawda z tego forum zacytowałam tylko Alfahelisę (Alfa, dałam Ci imię Ala, mam nadzieję, że się nie obrazisz ), ale w drugiej części miała być Perse, Kubek, anitka, tylko czas mnie goni i nie zdążyłam tego z Wami skonsultować, stąd na razie jest tylko ta pierwsza część.http://www.niedziela.pl/artykul/1083...myslilo%E2%80S ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- cudowny pyszczek
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-12-20 o 22:23 |
||
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę spać...
|
|
#3530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie to prawdziwe.
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Berbie, ja tez Cie nie pociesze, tez mialam zgage do konca ciazy
u mnie to sie potwierdzilo - Mala urodzila sie z niezla czuprynka ![]() Perse jestes niesamowita ![]() Ewel dzielna ta Twoja Cora . U mnie dzis Tosia sama probowala sie uczesac grzebieniem po kapieli - jest niesamowita. Od kilku dni jest na etapie "pytania" czyt pokazywania palcem na przedmioty "co to jest" - i tak chodzimy po mieszkaniu i na wszystko pokazuje palcem, wiec jest wyliczam, lodowka, drzwi, dzwonki, czajnik, kaktus itd ![]() Wika - ja po takich slowach, jakie Ci powirdziala Siostrzenica bym sie poryczala...
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
jaka śliczna
dobrze, że się znalazłaCytat:
też mi się łza w oku zakręciła...
|
|
#3533 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za przygotowania. a co do kp bliźniaków to miłam Ci już kiedyś pisać- koledze mojego brata urodziły się bliźniaki i ich mama najpierw odciągała a potem przeszla na kp (jedno szybciej bo silniejsz było drugie później) - tylko nie wiem czy dokarmiała mm (nie dopytałam)Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44240064]Opłacało się walczyć. Odciągnęłam właśnie ok. 460-480 ml mleka [/QUOTE]PERSE! jestes wielka!!!!!!!!!!!!!!!! k laski:![]() : oklaski:ja naprawdę bardzo Cie podziwiam (zastanawiam czy moja przez cały dzień tyle wygiągała )Cytat:
[QUOTE=ciociami;44243291Al e jest I pozytywna wiadomosc moja bratowa jest w ciazy. Tak bardzo sie ciesze. .[/QUOTE]to zacisakam kciuki! Cytat:
PIKASO~! bardzo mi przykro!!!! obrze ze masz wsparcie w Tz i córeczka zajmuje Twój czasie ze u nas nowe AM dolaczaja zwykle turami? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam oczywiscie Nowe Mamy Aniolkowe
U mnie tez plan ambitny: umyc podwojne okno balkonowe, porzadki w pokoju m.in. segregacja rzeczy do pudel (wlasnie dzis mi kurier przyniosl), farbowanie wlosow, depilacja nog (Boze jaka ja zarosnieta jestem
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia - ja tylko piore susze i skladam. Wiekszosci nie prasuje a jak musze to przed wyjsciem albo dzien wczesniej.. tz sam sobie prasuje, dziecku nie prasuje, chyba ze koszule albo polo na swieta czy specjalne okazje bo tak normalnie to nic mu nie prasuje. Nie lubie prasowania..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
rena - dobrze, ze psina się znalazła
poszalałaś dzisiaj po mieszkaniu podobnie jak ja i też podobne zadania na jutro(dzisiaj) mi zostały ![]() pikaso- witaj, bardzo mi przykro czy ten hipp jest bardziej kaloryczny niż inne mleka? waga nam stoi na 9kg wózeczek i lala dotarły zmykam do wanny i spać bo mam ambitne plany od rana (roraty- to już za chwilę , potem akcja mikołajkowa dla dzieci z rodzin o trudnej sytuacji materialnej (organizujemy w pracy- jutro finał) a później cd sprzątaniawika- poryczałam się oczywiście ale dziękuję Ci za ten artykuł w imieniu Mam, które straciły swoje dzieci a nie mają wsparcia lub rozpoczynają dopiero żałobę...po stracie szukałam czegoś mądrego do poczytania i trzeba było długo szukać , żeby coś znaleźć wartego uwagi
|
#3537 |
|
Konto usunięte
|
Arturek kończy dziś pół roku
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- ale się zmienił taki duży chłopczyk i taki ładnydziewczynki co u Hosenki? |
||
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
też o tym pomyślałam. że zawsze tak jest, że jakiś czas jest cisza, a później wysyp... wczoraj przyszły body, które zamówił tż. cały wieczór je nosił, pokazywał mojej mamie i mówił jak to dziecko będzie nosił... oby tylko wszystko było dobrze, bo nie wiem jak on to przeżyje....
|
|
#3540 |
|
Konto usunięte
|
Berbie będzie dobrze, musisz to sobie powtarzać i wyobrażać. Wiem, że to niełatwe, ale naprawdę pomaga.
Z tym, że u nas do samego końca TŻ był absolutnie odcięty od zakupów. W ogóle go nie interesowało to, co kupuję. Tak jakby się zabezpieczał... A potem jak przyszło co do czego, to nie umiał niczego znaleźć w szafce dla dziecka i wszystko kupował po drodze, jak było potrzebne w szpitalu, np. maść do pupy, itd. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

[/QUOTE]

doktorka się śmiała, że najpierw zacznie chodzić a później siadać
), ale w drugiej części miała być Perse, Kubek, anitka, tylko czas mnie goni i nie zdążyłam tego z Wami skonsultować, stąd na razie jest tylko ta pierwsza część.
Coz innego mi pozostalo..
k laski:
)