|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
maciejka, ja bym powiedziała. Tak jak pisały dziewczyny. Rodzice wcześniej nic nie wiedzieli więc łatwiej będzie im się z tą myślą pogodzić. Może najpierw powiedzcie tacie a później wspólnie jakoś mamie
No a ja miałam dziś pójść raz jeszcze do rodziców i upiec drugie ciasteczka ale tak strasznie mi się nie chce. Dziś wieczorem siostra przyjeżdża z wrocławia to może jutro wspólnie upieczemy. Tylko nie wiem czy te co wczoraj czy inne bo tż mówi "ojjj jakie te ciastka nie dobre daj mi jeszcze kilka " no i od wczoraj wszamał pół pudełka do świąt nic nie zostanie w takim tempie No a w ogóle małż odbiera dziś swoje wspomaganie na ślepia i będzie śmigał w okularkach nie będę już sama ![]() Tak poczytałam co piszecie z tym piciem i stwierdzam że ja też za dużo nie piję. A jak już to herbatę maniakalnie. Może do 10 szklanek dojdę. Chyba czas wrócić do swoich letnich nawyków gdzie w czasie 8 godzin pracy pond 1,5 litra potrafiłam wody wypić a drugie tyle w pozostałej części dnia. |
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
wody mineralnej nie lubię herbaty jak już tylko owocowe i to rzadko ale też przesadzać nie można 3 litry co do ml jak wypije 2,5 to nic się nie stanie
|
|
#1954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój ma dniówkę w wigilię także na pierwszej nie będzie a na drugiej to już będzie u nas w domu także mi to wisi Cytat:
Ja wypijam dziennie ok 3l samej wody 2,5l |
|||
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie moja mama denerwuje pod tym względem bo jak przychodzimy to czasem wszystko najpierw dla TŻta albo jak coś się pokłócimy to ja jestem ta zła my mamy taki system w domu że nie ma że baba do garów bo facet parcuje. Naczynia zmywamy na zmianę mieszkanie sprzątamy razem kurde ja też mam prawo być zmęczona po całym dniu na uczelni. Czasem siedzę dłużej niż on w pracy. Ale nie wg mojej mamy to ja powinnam robić wszystko. Łatwo jej powiedzieć od 20 lat nie pracuje to ma czas, dzieci nie ma w domu. już ostatnio jej wygarnęłam że tylko widzą TŻta a ja to mam być kura domową wszystko pod nosek itp
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie mąż też nauczony roboty
tylko odkąd jesteśmy na swoim to mu się notorycznie nie chce ale ja go ścigam nie ma co.
|
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja go jeszcze naciągnę na te okna przed wielkanocą, bo nie będę z bebzonem wielkim po parapetach latać
|
|
#1959 | ||
|
Zakorzenienie
|
A więc na wizycie okej. Niestety nie wiem czemu nie chce mi pokazywać usg
luknął na szybkiego i tyle, nie odwrócił monitora zmierzyć nie zmierzył znowu. dał mi zdjęcie, bo wyprosiłam dla synka, ale mało co tam widać. Dzieciątko wygląda na nim jakby był to dopiero 13tydzień. Także apropo dziecka nie wiem kompletnie nic.Co do białka to sprawdził nerki i prawom trzeba będzie kontrolować, bo podejrzanie wygląda. Przepisał mi na razie tylko furagin i mam się zgłosić za 2tygodnie z powtórzonym badaniem moczu i z morfologią. Także zubi zaś za 2tygodnie 3.01.2014 wpisz mi Byłam w Auchanie i prezent dla bratanki męża i syna już mam. Moi bratankowie wyjechali do dziadków, więc poczekam z prezentami dla nich. Nie będę się goniła, na spokojnie coś im kupię po świętach, a nóż widelec będą wyprzedaże tego. czekamy na relacje wikola brzmi jak telenowela. ale sobie namieszał w życiu a to czemu nie chce być z byłą? ciekawe, że ta nowa nie umie z niego zrezygnować Cytat:
w tamtej również nie kontrolowałam.Cytat:
ale moja czasem też mi dosra np.co z ciebie za żona, że klusek Ci się mężowi nie chce zrobić sama nie przepadam, muszę mieć smak, a ekstra mężowi mi się robić nie chce, bo te mrożone to nie to samo.
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tako do roboty to ok tylko najpierw trzeba go zagonić ![]() choć wczoraj mówię że mam sporo roboty na rano bo zakupy sama, zrobić obiad (kopytka) i jeszcze ciastka udekorować a mąż do mnie "kochanie ale nie musis robić obiadku ja wrócę to coś zrobię nie przemęczaj się" ale i tak zrobię :Pa dziś rano jak jechał do pracy ja wstałam do wc przyszedł do pokoju zawsze przed wyjściem daje mi buziaka ale przeważnie ja śpię a dziś się na mnie rzucił bo on musi Fasolce dać buzi
|
|
#1961 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tą nerką to chyba niefajnie, że coś się dzieje. Zrobił Ci usg tej nerki? W każdym razie, bierz ten furagin i powtarzaj badania. No jak telenowela, masz rację . No on twierdzi, że z tą byłą nic dawno już go nie łączy i skoro nie są ze sobą to był powód i on "niby" kocha tą obecną i z nią chce być. No tylko pytanie: po co w takim razie właził do łóżka byłej jak tak kocha obecną Ci faceci to jednak głupi są, szczególnie jak zamiast głową myśleć to myślą czym innym...A ta obecna to nie wiem... może jeszcze nie przemyślała kwestii, że bierze jednak faceta z dzieciakiem, który przez najbliższe ćwierćwiecze będzie płacił alimenty czy taka aż zakochana??? Cytat:
|
|
#1962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odnoszę wrażenie że ona tak robi bo co ma innego robić jak nie pracuje wstaje rano to co sprzątanko obiadek itp ale to nie znaczy że ja mam tak robić
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
widzę wszystkie ogarnięte szałem przedświątecznym
![]() dziewczyny, że jako miałam praktycznie bezobjawową ciążę dotychczas to muszę się poskarżyć, że dopadło i mnie...jak mnie rwie prawy poślad do samego zgięcia kolana oby mi to jak najszybciej przeszło, bo normalnie oszaleję.
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam na all taki zestaw jak mój pamiętam, że się wam podobał także wklejam wam link jakby, któraś chciała:
http://allegro.pl/62-cm-next-sliczny...800491700.html |
|
|
|
#1967 |
|
Konto usunięte
|
My juz po badaniu.
wszystko w porządku. Maluch się rozbrykał, rozpycha się i wierci, a ma już 6.48 cm. Przezierność karkowa mniejsza niż 1. mamy nagrane filmiki i pokażemy rodzicom. |
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Załaczam obiecane foto moich pierwszych zakupów
|
||
|
|
|
#1969 |
|
Konto usunięte
|
Skubana, ale sliczne te ciuszki.
|
|
|
|
#1970 | |||
|
Raczkowanie
|
coś nie mogę spać, chyba za długo wczoraj spałam w ciągu dnia ![]() Cudny synuś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak Ci się uda zrobić screena to wrzuć i się pochwal jakimś zdjęciem ![]() ta zeberkaaaaa gdzie to kupiłaś???? muszę to mieć no chyba, że było drogie ![]() Cytat:
![]() No nic taki typ, poczekam na połówkowe
|
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Dzisiaj mi stuka dwudziesty tydzień Cytat:
) i do tego cytrynkę, tak jak radzi JuliChociaż ja mam wody płodowe w normie, ostatnio tak miałam napisane po wizycie u gin, ale lepiej nie ryzykować... No i moja mama mnie straszy, że ciąża to takie obciążenie dla organizmu, że jej po pierwszej nerki wysiadły i do dziś ma z nimi problem... Cytat:
Super ciuchy ![]() Wiecie co... ja już ponad dwa tygodnie nie dostałam paczki od jednego sprzedawcy, napisałam maila dwa dni temu do niego, ale odpowiedzi brak... Ja rozumiem przedświąteczny szał i w ogóle, ale o co chodzi? Co mam teraz zrobić? |
||
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję ![]() a telefonu nie ma pewnie co? no właśnie to jest to potem, że coś nie dojdzie i ani się dowiedzieć nie idzie, tak byś chociaż numer nadania znała i poszła zapytać czy w ogóle ją wysłał a to prezent dla kogoś?
|
|
#1974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A przez allegro zamawiałaś tą paczkę? Jak tak to śmiało pisz do allegro reklamację na sprzedawcę - oni dość szybko reagują Edytowane przez krusia83 Czas edycji: 2013-12-21 o 09:48 |
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam drugiego maila i odpisała mi babka, że zaczęła tydzień temu nową pracę i nie może się ogarnąć... W poniedziałek ma wysłać te ciuszki... Trochę słaby czas na wysyłanie, bo pewnie i tak dostanę je w Nowym Roku, ale zaraz w pon. ją zaatakuję o numer przesyłki. Niech dochodzi kiedy chce, byle wysłała ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
To niech jej będzie, ale zapamiętam sobie, żeby zaznaczyć odpowiednią ilość gwiazdek przy czasie dostawy...
|
||
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i aby tak dalej
|
|
#1977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na to się roześmiałam i mówię, że mnie to nie dziwi....już się nie odezwała ;p Zestawik h&m a pajacyk prześliczny Cytat:
ale ten czas leci ![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj moja mama powiedziała nam, że chcą nam kupić wózek taki jaki nam się spodoba Mam już kupione wszystkie prezenty a ja dostałam już sweterek i jeszcze coś mi mamcia kupiła.
|
||||
|
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie! A może to ta rwa kulszowa??Cytat:
![]() Wow, brawo!!! ![]() klaski : teraz drugie dwadzieścia i porodówka wita
|
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myjąc wannę i ubikację śmiałam się i płakałam jednocześnie Cytat:
![]() kuchnia i łazienka wyszorowana, ufff...zrobiłam sobie przerwę na inkę, bo zaraz trzeba się zabrać za obiad
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie one są już od dawna chyba z rok mi się kilka tych zestawów podoba
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

- zacznijcie mnie słuchać
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

daj mi jeszcze kilka
nie będę już sama 
własny ojciec strasznie współczuję... ja mam nawet lepsze relacje z tatą niż z mamą tylko nie mam brata. Nie rozumiem takiego wyróżniania dzieci wg płci
. Jakoś tak na wiosnę zerwał z dziewczyną, z którą był przez trzy lata, bo oczywiście poznał nową, to wymienił sobie na nowszy model

luknął na szybkiego i tyle, nie odwrócił monitora
zmierzyć nie zmierzył znowu. dał mi zdjęcie, bo wyprosiłam dla synka, ale mało co tam widać. Dzieciątko wygląda na nim jakby był to dopiero 13tydzień. Także apropo dziecka nie wiem kompletnie nic.
sama nie przepadam, muszę mieć smak, a ekstra mężowi mi się robić nie chce, bo te mrożone to nie to samo.

gdzie to kupiłaś???? muszę to mieć
no chyba, że było drogie
) i do tego cytrynkę, tak jak radzi Juli
ale ten czas leci
klaski : teraz drugie dwadzieścia i porodówka wita
myjąc wannę i ubikację śmiałam się i płakałam jednocześnie