|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Ewcia - moze pogadaj delikatnie z tz na ten temat
![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Dziewczyny dzięki za kciuki
![]() ![]() A tu fajna reklama: https://www.youtube.com/watch?v=4sNlcwAh83Y |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko zmęczone przez kolki spało od 19 do 5.30! Tyle że zjadł tylko 90 i więcej nie chciał a teraz leży w łożeczku i gada ze smoczkiem w buzi "ałea ałea". Martwi mnie to że on tak dziwnie je. Raz zje 180 a po czterech godzinach 60. Albo przez cały dzień nawet do stu nie doje. To już trwa ponad trzy tygodnie a mi już ręce opadają Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Wczoraj wieczorem Adaś zjadł ok 250 ml. Może dlatego, że za dnia jak był z babcią to nie zjadł za dużo. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Adaś lubi namiętnie wkładać rączki do buzi. Grzechotki tak średnio go interesują.
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie, niewiem jaką ![]()
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
Filipka strasznie męczy ten katarek. Biedactwo dławiło mi się w nocy.
Inhalacje można robić na katar? |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich! u nas spokojna noc.o 4 jedzenie i pózniej spanie do 6.poranna toaletka i o 8 spanie ale juz się obudził i teraz bawi się w leżaczku.
![]() Dostaliśmy wczoraj konika fp i normalnie mały sam usypia przy nim. ![]() ja z Mateuszkiem trzymamy kciuki ![]() Byliśmy wczoraj w tesco i normalnie tyle jest tych kaszek i słoiczków że głowa boli.Fajne sa ciuszki i nawet niedrogie i oczywiście musiałam kupić. ![]() Co do wstawania mój mąż też rzadko wstaje do mateusza na tygodniu ale na weekendzie wstaje.niema wyboru.pozdrawiam wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Jutro wybieramy się na basen. Chyba wybiorę się sama z Adasiem wcześniej do kościoła, bo po to nie bardzo.
#824 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() Moje dziecko dopadla choroba ![]() Lullaby : a moze twoj Bartus nie potrzebuje az tyle jedzenia ? my dorosli tez nie jemy codziennie odmiezonych porcji, z dzieckiem moze byc podobnie. albo juz mu znudzil sie smak mleka i dlatego niechetnie pije? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczas jedzenia gdy puszcza baka to wpierw sie wygnie w tyl zanim to nastapi (ale nie zawsze) je szybko i lapczywie i przez to polyka sporo powietrza (nie wiem jak temu zaradzic) po jedzeniu sie prezy i ma twardy brzuch (tez nie zawsze) Teraz juz nie kombinuje zeby zjadl jak najwiecej, jak wypycha jezykiem smoczek to nie wciskam mu bo i tak to nic nie dawalo, ale jak np sie prezy i widze ze jeszcze chce jesc to probuje go karmic w foteliku samochodowym bo to jest zawsze ostatnia deska ratunku. Z rozszerzaniem diety jeszcze chce poczekac dokladnie 9 dni az skonczy 16 tygodni. Poki co na kolacje dostal wczoraj kleik a jak juz nie chcial to popil 60ml mleka i spal do 5.30
![]() |
#826 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wstałyśmy o 9 a moje dziecko znowu od godziny śpi. Zapadła w jakiś zimowy letarg?Mąż pojechał walczyć w sklepach, po drodze wstąpił do rodziców rozłożyć łóżeczko turystyczne, bo jak Tuśka się obudzi to jedziemy do nich, będę pomagać sprzątać, gotować no i jak zwykle ubiorę choinkę
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() w ogóle to zazdroszczę Ci,że mogłaś tak nazwać córę. Strasznie mi się to imię podoba, ale sisotrzenica męża ma tak na imię. Fakt,że nazwisko inne ale dwie Hanie w tak bliskiej rodzinie by nie przeszło. No i podoba mi się też moje imię,ale Ania w każdym pokoleniu o takim samym nazwisku odpada, już i tak mam problem,że T. się tak samo nazywa. A Hania podobne do Ani...szkoda, no ale trudno ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony koleżanka przyszła z rewelacjami od swojego pediatry,że takich maluszków nie wolno, dopiero jak zaczną siedzieć. I bądź tu człowieku mądry. A tak w ogóle to chciałam kupić przyjaciółce książkę, z tematyki miłosno-wampirycznej (jakaś seria R.J. Ward) i oczywiście w żadnycm Empiku u nas w mieście nie ma, a jutro do niej idę ![]() Polecicie mi jakieś inne książki oprócz Zmierzchu? ![]()
![]() |
#827 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja, trzymam kciuki i nie puszczam aż do usg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam prezent dla teściowej kurierem. W pon będziemy mieć. Przewyższył mój budżet. Najdroższy prezent. W końcu to ona organizuje wigilie, to niech ma. W tym roku chyba nic do jedzenia nie przyniesiemy. Może winko tylko. U teściowej na wigili byłam kilka lat temu.
#829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Mały obudził się o 7 i zasnął dopiero przed 11 ![]() ![]() ![]() ![]()
#831 | |
Zakorzenienie
|
inezka właśnie miałam wczoraj pytać co u Ciebie, jak sobie radzisz ale jakoś mi czasu brakło na pisanie, dzielna jesteś trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W środę farbowałam sobie włosy w domu. Ja zakładam sobie na przód a mąż zakłada mi farbę na tył głowy ![]() Myślicie, że warto kupić te bajki? bajki Zaczęłam czytać Filipowi ale dłuższe bajki, a wolałabym krótkie, rymowane. Chyba, że lepiej kupić małe książeczki w twardej oprawie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie noc średnia ![]() i muszę się pożalić, mimo mojej ścisłej diety (bez nabiału, jajek i glutenu) Jasio okropnie wysypany na twarzy ![]() mam nadzieję że jak najszybciej po nowym roku dostaniemy się do alergologa ![]() Cytat:
![]() ![]() i oczywiście trzymamy kciuki za bioderka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo prosto ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i dostanie na gwiazde taka elektroniczna spiewajaca ksiazke z vtech ![]() Rusalko Twoj Jas bedzie obchodzil urodziny w ten sam dzien co moj TZ ![]()
![]() ![]() 9.09.2013 ![]() ![]() 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2013-12-21 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Wtajemniczenie
|
hello
choinka ubrana, jeszcze tylko chatkę ogarnąć, wyprasować osbus i mogę mieć święta, w poniedziałek upiekę dwa ciacha i finito, na Wigilię idziemy do moich rodziców, a 25.12 jedziemy do teściów... na 26.12 sobie przygotuję składniki na sałatkę jakąś jakby ktoś chciał nas odwiedzić, myślałam że do brata mojego pójdziemy na obiad, ale bratowa już trzeci dzień z gorączką leży i niech się kuruje bo nie goście jej w głowie, najwyżej ugotuję u siebie i dla nich i braciak przyjedzie po jedzonko. Ewacia ja z pierwszym dzieckiem byłam praktycznie sama, bo tż pracował daleko i bywał na weekendy, starał się wtedy pomagać- kąpaliśmy razem, zmieniał pieluchy, usypiał... teraz się zapierał że nie bedzie takim pantoflarzem jak mój szwagier (Tomek robi wszystko przy dziecku, w weekendy zawsze tylko on zmienia pieluchy hehe) ale nie sprawdziło sie jego gadanie, bo nie popuściłam, wojna była ale pomaga, stara się, z wielkim lękiem z nim został w czwartek ale dali radę... ja bym porozmawiała i powiedziała dosadnie (sama tak zrobiłam) że to że siedzisz z dzieckiem w domu nie oznacza wypoczynku ale też pracujesz tak samo ciężko jak i on |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Zamówiłam książkę perfekcyjna pani domu. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- W tym roku nie czuję świąt. Może dlatego, że koniec remontu się ciągnie.
![]() |
#837 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
czyli Endżi
|
Juluś ma temperaturę, około 37-37,2
![]() ![]() Wczoraj odwiedziliśmy moją mamę i babcię tż, zrobiliśmy błyskawiczne zakupy. Jak mały coś przez to załapał to się załamię ![]() Mama dzwoni teraz do koleżanki pediatry, może coś poradzi ![]() ![]() Tż dziś, jutro i pojutrze w robocie po 12 godzin. Jak zwykle walczę sama. Teraz kruszek mi kima na rękach. W nosku raczej nie furczy. Co robić, co robić?
#839 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam delicol. W aptece dużo droższy. Adaś ma skończone 3 miesiące, niestety nie mogę mu ograniczać jeszcze.
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw a mówią że dzieci kp nie przeziębiają się phi Zdrówka dla Julka ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cicho tu dzisiaj. Pewnie wszystkie chaty pucują przed świętami. Ja z racji tego że mieszkam z T to mam do posprzątania tylko swój pokój i łazienkę hehe zresztą i z tym będzie ciężko jak młoda nie zaśnie. Nic przy tym moim dziecku nie dam rady zrobić eh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.