|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
mariolasl ja również trzymam kciuki obyś jak najdluzej w dwupaku trwała
![]() mojego tż, nie ma nie dzwoni - ja buszuję po necie - kuszą mnie wyprzedazę itp itd chyba się położę ;-p |
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Castia dzieki
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, Wasze dobre fluidy chyba naprawdę pomogły, bo dziś popołudniu czułam się już całkiem dobrze
Na tyle dobrze, że nawet się zebrałam i pojechałam na wigilię firmową.Nie wiem co to mogło być, lekarka podejrzewała jelitówkę, no ale ona chyba trwa dłużej niż 1 dobę. Ostatecznie to Apap mnie uratował, bo nospa nie działała nic i gdybym wiedziała wcześniej to może nie męczyłabym się tak kilkanaście godzin. TZ wywołałam z pracy, ale na szczęście nikt nawet nie marudził i wyszedł po 2 godzinach, bo bałam się być sama i już miałam wizję jechania na IP na sygnale. Przeczytałam wszystko, ale tyle tego że nie pamiętam o czym czytałam na początku ![]() Pisałyście o tabletkach anty, ja brałam 7 lat non stop. Na początku wszystko fajnie, ale potem to skutek był 100-procentowy, bo libido miałam na poziomie -10 więc nie miały mnie przed chronić...
|
#1235 |
|
Rozeznanie
|
czuje się jakbym wróciła z zaświatów :P
mąż mi sprezentował nowy dysk do lapka stary stukał przy uruchamianiu i w sumie uruchamiał się komp po ok. 10-15 włączeniach i sam się wyłączał twierdząc, że nie ma na nim systemu :P trochę to trwało, tęskniło mi się za Wami i już pędzę nieco nadrobić
|
|
#1236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!
o 22.30 wróciłam z Wigilii pracowej oczywiście piłam wodę cytrynową z kieliszka, co by bardzo nie odstawać Kelnerki na mnie patrzyły jakbym miały po opiekę społeczną dzwonić ,ale potem chyba się zorientowały Opierniczam 2 wielki kawałki sernika, które dostałam na wynos i nadrabiam szybko ![]() Cytat:
Cytat:
i dzięki za pamiec i pomoc! A jak sie nie da spróbuję sama sie zapisać, zresztą ja i tak raczej nie dotrwam do końca skoro to się ciągnie 5 tyg a jeden z terminów mam na 20.02 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie wizyta trwała dosłownie 10 min, ale to dlatego że mnie wcisnęła między 2 pacjentki żebym mogła jechać na tą wigilię. Tętno ok, dzidzi nie widziałam i nie wiem ile waży, bo się podobno popsuł aparat do USG. Wyszły mi jakieś bakterie, dostałam receptę, 2 x 3mg leku - 50 zł
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mialam libido −10 po anty, wiec od ponad trzech lat nie bralam niczego. Cytat:
i dobrze, ze na wizycie w miare ok szkoda tylko tego usg, jesli sie nastawilas
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U mnie w nocy padał śnieg a do następnego roku miało nie padać.Dzisiaj mam wizytę na 10 - ciekawe ile młoda waży ![]() No i dzisiaj mam w planach nic nie robić, bo wczoraj coś słabawo się czułam w nocy znowu budziłam się cała spocona. Także dzisiaj kołderka i grzanie. Tylko ciekawe ile wytrzymam tak leżeć. ![]() Elunka ja ostatnio piłam sok z aronii z kieliszka w domu
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-12-21 o 08:01 |
|
|
|
#1239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio w SR mieliśmy spotkanie z ordynatorem i on mówił, że najlepiej termin porodu wyznaczyć po terminie poczęcia. Jeżeli znamy tą datę to dodajemy rok i odejmujemy 3 miesiące ![]() Z tych wyliczeń wyszło mi (jeżeli się nie pomyliłam z terminem poczęcia ), że urodzę 10 dni po terminie A ogólnie to chciałam się pochwalić, że zostało nam 70 dni
|
||||||
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
A już wiem czemu śnieg spadł.
Dzisiaj pierwszy dzień zimy ![]() Koziemleko Ja też myślę, że przynajmniej tydzień przenoszę Właśnie z tego powodu, że chciałabym wcześniej, ale też z tego, że u mnie chyba do poczęcia doszło ok 19go czerwca, albo nawet i później, czyli to 9 dni później niż termin z OM
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zasuwacie!!! Czytać nie mam czasu a co dopiero odp. Dziewczyny oszczędzajcie się nie ma żartow. Teraz żeby do w miarę bezpiecznego tc dotrwać… Ja rozkładam robotę na raty. Wczoraj drzwi pucowałam w 2 podejsciach. Normalnie nawet nei sapnęłabym przy takiej prac y a teraz w 29tc zmeczenie czuje jak palcem kiwne. Wejcie po 14 schodach na góre to nie lada wyczyn
Co do kombinezona granatowego –dobrze że jest nie będę wymyślać.. Co prawda ma maluteńkie samolociki na guzikach ale to sprawne oko tylko może dostrzec Chociaz mi taki bobas w bieli i janych kolorach najbardziej się podoba(niewazne chlopiec czy dziewczynka) Różu nie znoszę wiec jak któraś napisala o tym różowym we wróżki to już nie pisne ani jednego złego słowa na temat granatu ).Byłam wczoraj u gina i mówię mu że położna znalazła coś czego nie powinno być w wymazie.. Ten zaczął się smiac i mówi żeby się nie martwić bo normalne to. Przepisal globulki Natamacyna tylko dawkowanie mnie trochę dziwi. Co 3 dni jedna globulka na wieczór. Tosz 20tych globulek jest to do porodu będę brać:mdjeje: A na ulotce psize żeby od współżycia sie powstrzymac w trakcie kuracji. JAk tż to zniesie:brzyadal: Nic zapytam na nast wizycie 10stycznia czy to dziadostwo do konca mam wybrać.. Co do ruchliwości dzidzi moja jakas też flegmatyczna. Wczoraj dobrze że bylam u gina to posłuchałam tętna i się uspokoiłam bo kilka razy się pokręciła i tyle. Ale ponoć tak czasami jest i nei ma się czym zamarwiać więc się nie martwię… Ostatnie badanei zlecił HCV i w karcie ciąży mam komplet Co do wyprawki też już mam większość ale dla siebie (czekam na paczkę z allegro z koszulami-aż się boje czy wcisnę się w nie) Dla dzidzi nie wiem, dostałam ta pake od kuzynki ale tam rozmiarów nie ma na większości ubranek Miłęgo dzionka dziewuszki. My dziś z tz mamy ambitny plan posprzatac wszystko.. Tzn ja będę kibicować i lżejsze prace wykonywać . a wiczorem zabieram tż na bibę w nagrodę do znajomych. Jemu też sie coś od życia należy
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogłabym albo już w marcu albo w połowie lutego jakoś ![]() Macie śnieg? Ale fajnie Witamy w 31 tyg i spadamy, zaraz tatuś wraca
|
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
jako tako nadrobilam virginia wyluzuj kobieto !!! ag, maggie ela odpoczywaj mariola teqiba, kate dla waszych tztow za oszczedzenie wam nerwow i grzeczny i trzezwy powrot do domu ![]() elunka widze, ze mialas podobna wizyte do mojej, ekspresowa no ale najwazniejsze ze wszystko ok I fajnie, ze sie dobrze bawilas ![]() Nas dzis znow czeka pracowity dzien a nad ranem wyjezdzamy
|
|
#1244 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam Mikrogynon na początku po którym było wspaniale nic mi się nie działo, wręcz schudłam ...dopiero po dwóch latach zaczeło mnie wysypywać ciągle dzień w dzień taki mega bolący jeden syf na poliku w tym samym miejscu- taki przez który nie umiałam spać, bolały mnie przez niego zęby i jeden schodził drugi wychodził. Leczyłam to bo to się działo po dwóch stronach twarzy i zmieniłam tabletki na lekkie czyli Yasminelle. I było super szkoda tylko że działały jak niektóre z was piszą podwójnie: sex był koniecznością właściwie. Potem tż powiedział że koniec z moim truciem się bo wprawdzie nigdy grama nie utyłam ale miałam humory, ciągle mi coś dolegało...uwolniłam się, przeszliśmy na gumki i okazało się że da się tak żyć i nie ma tragedii. Co do spirali moja siostra ma spiralę chyba już ok 20 lat...tzn rzecz jasna co kilka lat się ją wymienia. Nie polecam. Teraz od kilku nosi tylko dlatego że musi z powodów hormonalnych bo jak się jej pozbyła to miała krwawienia na okrągło i to paskudne i pewnie do menopauzy będzie nosić...ma 45lat. Co do radykalnych cięć faceta nie mam nic przeciwko jeśli jest się już w odpowiednim wieku bo nigdy nie wiadomo czy w życiu się jednak nie zapragnie tego czego nei będzie już można. Gdy mieszkałam w Stanach znałam wiele rodzin w których facet po 40stce nie chcąc już więcej dzieci poddawał się takiemu zabiegowi, ale robili to faceci właśnie tak 45-50 lat by ich żony i pewnie kochanki mogły żyć w spokoju Facet we wcześniejszym wieku chyba jednak odczuwa to jako poczucie braku męskości...to inaczej niż z kobietą...Cytat:
![]() Cytat:
Gdzies czytałam że to zdjęcie jest fałszywe bo to fizycznie niemożliwe żeby aż tak było widać ale jednak stópkę da się wyczuć przez skórę i to jest najcudowniejsze doświadczenie jakie miałam w tej ciązy ![]() Cytat:
Cytat:
My mamy terminy na marzec, kwiecień ![]() Więc tak....dzięki za kciuki. Opowiadam: Piotruś ma 1178gram na dzień przed 30 tygodniem. Wydawałoby się wg siatki centylowej że mało a lekarz mówi że jest duuuużym dzieckiem w sensie długim i chudym (tatuś ma prawie 2metry i 80 kilo więc na pewno po tym ojcu) dlatego przesunął mi termin o 3 dni z 8 marca na 5 marca- podobno jest też bardzo uparty bo nie chce robić tego co lekarz chce, ale na pewno pokazał mosznę (dla mnie to mogłaby być nawet wątroba bo ja tam widze tylko jak przełącza na 3D i jest twarz a reszta to dla mnie abstrakcja trochę) ale lekarz przemawia głównie do mojego meża bo tylko on wszystko widzi tak jak tamten więc się rozumieją Pytałam o znieczulenie zewnątrzoponowe. U mnie w szpitalu jest to darmowe ale warto mieć zaliczoną konsultację z anastezjologiem za 50zł przy szpitalu bo później jak się nie ma to może być już za późno jak sie przyjedzie na porodówkę w środku nocy. lekarz powiedział że trzeba się słuchać personelu medycznego bo jeśli akcja skurczowa jest regularna, mocna to jak najbardziej takie znieczulenie pomaga rodzącej i brać, brać, brać! Jesli jednak przyjeżdża się i akcja jest słaba to to tylko pogorszy sprawę. Tak wieć wniosek? Mieć tę konsultację z lekarzem i w razie czego brać po spytaniu czy akcja na to pozwala. druga rzecz że lekaz namawiał na poród w wannie, zachęcał do niego i powiedział że jego zdaniem bardzo warto i nie bać się wanny nawet jeśli chodziłoby tylko o rozluźnienie a nie tylko o sam poród. trzecia rzecz: wymaz z pochwy w kierunku paciorkowaca powiedział że przeprowadzamy miedzy 35 a 37 tygodniem. Czwarte: ja rodzę w dużym szpitalu i polecił zdecydować się na swoją położną, bo powiedział że różnie bywa. Raz jest jeden poród, częściej trzy na raz i wtedy położna lata od jednej do drugiej i że obserwuje że jednak dziewczyny ze swoją położna mają psychicznie zupełnie inny komfort i przez to chyba lepiej im to idzie. Na dodatek położna może znacznie lepiej mnie obserwować i mi lepiej pomóc. Tak więc wezmę położną. Niech to będzie koszt mojego cierpienia te 650zł - skoro tyle wydaję na dziecko to mogę coś wydać żeby sobie ulżyć choćby psychicznie choć uważam że to ciągle jest dla mnie sprzeczne z sumieniem skoro powinnam mieć zagwarantowaną tak samo dobrą opiekę w ramach moich składek. Pan doktor był super miły, podziękowałam mu za opiekę w szpitalu gdy do mnie zaglądał, a on powiedział że z okazji świąt daje każdej pacjentce prezenty i dał mi dwa blistry Famibionu I jeszcze ramkę na zdjęcia z USG Akurat piotruś jak nigdy ślicznie pokazywał buziunię i mam nareszcie jakieś konkretne zdjęcia jak pokazuje nosek, oczka i całą twarzyczke. Nosek ma taki jak tatuś No a co do mojego pobytu w szpitalu jednak teraz w nnerce wyszedł mi lekki zastój więc muszę dużo leżeć na lewym boku i wogóle bardzo się oszczędzać i leżeć bo wprawdzie szyjka zamknięta ładnie ale mały ma główę baaaardzo nisko przy samej szyjce więc żeby nie wyjrzał matce przez krocze muszę już leżeć http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2009.36.43.jpg ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- No i witam w pierwszym dniu 30 tygodnia Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-21 o 09:40 |
|||||
|
|
|
#1245 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Side - fajnie ze udalo Ci sie tyle dowiedziec A teraz lez i odpoczywaj |
|
|
|
|
#1246 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
one mają terminy na styczeń, my na marzec-kwiecień.Jja też nie mam wielu, wielu rzeczy, ale od czego jest internet Tylko wózek zamówię w stacjonarnym sklepie, a reszta chyba pójdzie zamówieniem z neta. Ja na koniec stycznia też chce byc już gotowa, bo tp z usg mi wypada na koniec lutegoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam tp wcześniej jak ty i też jeszcze wielu rzeczy nie mam. Wózek zamówimy po świętach, łóżeczko i pościel all, reszta rzeczy też. damy radę![]() Cytat:
Cytat:
jakie zamówiłaś koszule?Cytat:
Jeśli chodzi o znieczulenie to ja nie wiem czy się zdecyduje, wolałabym bez, podobno da się urodzić bez tego- cóż zobaczymy ![]() Dużo odpoczywaj, skoro lekarz zaleca |
||||||||
|
|
|
#1247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No bo nie może być normalnie, zresztą tylko facet mógł określić ciąże jako stan fizjologiczny a nie chorobę. Jak nie choroba, skoro połowa z nas bierze leki, a druga połowa nie daje rady wejść po kilku schodkach bez zadyszki Cytat:
Moja córa będzie miała mnóstwo różu, w głównej mierze dlatego, że większośc ubrań dla dziewczyn ma w sobie róż, trudno znaleźć coś bez ![]() Co do pkt 2. - jak wyżej. Ciąża to choroba. Wyzdrowiejemy po tp ![]() Odnosnie antykoncpecji ja właśnie długo brałam piguły na trądzik młodzieńczy w wieku 26 lat i później. A moja siostra zaszła w ciążę mając załozoną spiralę Nie ma 100% pewności, no chyba że wstrzemięźliwoś,c ale nie polecam bo pojawia się syndrom niedopchnięcia i jesteśmy nie do wytrzymania |
||
|
|
|
#1248 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli któraś chce to Bepanthen jest w Rossmannie w promocji taka wielka tuba 100g (te normalne mają 30) za 36zł. Ja wczoraj kupiłam, ale ta cena mimo wszystko
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwaga Byłam w lumpie (też mi nowość Brakuje mi po 20 cm wzdłuż i wszerz i nie wiem czy podwinięcie kołdry w środku (od strony nóg i gdzieś z boku ) wchodzi w grę Pewnie nie ![]() No więc pościel kosztowała 10 zł, to 100 % bawełna. Jest żółta, w ogóle nie sprana. Firmy essenza. Któraś zainteresowana ![]() Aha w skład wchodzi kołdra i poduszka
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Moderator
|
Ceny lekow mnie przerazaja - az sie boje starosci
|
|
|
|
#1252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takiej sytuacji okresu może jeszcze nie być, ale przecież można mieć owulację i później właśnie dzeciaczki z połogu. kp nie jest antykpncepcjąCytat:
za 30 tc!fajny lekarz, dużo cennych informacji. tyle skłądek ile płacimy do zus a i tak, jak co do czego (ciąża, poród) to rzeba kombinować prywatną położna, prywatnego lekarza... po co te składki zatem Cytat:
nie nakręcajcie sie dziewczyny podczytując noworoczne mamusie. u nich to już praktycznie w terminie (+/- 2 tygodnie to terminowe rozwiązanie). nasz czas jeszcze nastanie za 2 mce ![]() miłego dnia wszystkim w ferworze przygotowań przedświatecznych
|
|
|
#1253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
haha no własnie, on chyba mysli ze aż tak jest obdarzony ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() side85 sporo u was położna ![]() ja też zastanawiam się nad zzo. córkę urodziłam bez to moze i tym razem dam radę bez ![]() fajny ten twój lekarz mój tż wrócił z wigilii w miarę co do wyprawki to nie panikujcie, ja tam oprócz ciuszków nie mam nic wiecej - ani wózka ani poscieli, ciuszki mam wszystkie za duze, na 56 praktycznie nic. dla siebie trochę na ddd zamówiłam w gemini to mam. po swietach pojadę do hurtowni i kupię co trzeba moze juz zdążę ![]() maggie odpoczywaj w miarę mozliwosci! już niedługo
|
||
|
|
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Side Brawa dla Piotrusia
![]() Nawet prezent dostałaś super. Ja mimo wszystko bym się nie zdecydowała dać 650zł za położną no ale rozumiem, że każdy ma inne potrzeby Cytat:
![]() 2. A mi się czarne wózki podobaja Dla mnie to taki ekskluzywny kolor fury ![]() No i ja też jestem po wizycie. PRZE SZCZĘŚLIWA . 28 tydzień 6 dzień i mała waży 1500 ![]() Wszystko na szczęście w porządku, chociaż chwila grozy była Wytarłam się już, a lekarz oglądał jeszcze raz zapis z USG i nagle się odwraca i mówi "prosze jeszcze raz się położyć" a mi już się słabo zrobiło, bo pomyślałam, że coś nie tak ale na szczęście wszystko ok Mała dzisiaj bardzo ładnie się pokazywała. Nawet lekarz był pod wrażeniem i później poprosił jeszcze o zdjęcia, bo chciał je jeszcze raz pooglądać Stwierdził, że młoda podobna do mnie ![]() Mam chyba z 5 kolorowych fotek. Z otwartymi oczkami, zamkniętymi. Młoda ziewała, machała rączkami i co było najpiękniejsze to włożyła sobie paluszki do buzi i mam takie zjdęcie ![]() Za chwilę odpalę skaner i się pochwalę Wam. Uwielbiam to zdjęcie. Fajnie, że tż pojechał ze mną, bo wszystko ładnie było widać dzisiaj i nawet tż powiedział później "chyba się zakochałem", gdzie z jego ust takie wyznanie to naprawdę coś wielkiego ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- AAA!! no i pytałam się tego lekarza, który termin jest dokładniejszy, to powiedział, że z dzisiejszego USG jest dokładniejszy niż z OM. A dziś wyszło mi 03.03.2014 czyli może jednak wcześniej młoda wyjdzie ![]() Cytat:
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszą być megaśnie rozczulające
|
|
|
#1256 |
|
Moderator
|
Ela - emanujesz takim szczesciem ze az zarazasz
Gratuluje dobrych wiesci
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o tym tuleniu. Mój mąż też uważa że nic nie możemy robić bo pewnie mały po głowie dostaje
A mi libido akurat nie dokucza (a to dziwne, bo przed ciążą mąż twierdził że chyba czasami przesadzam) więc nie męczę go już za bardzo. Też kiedyś brałam tabletki, chyba 6 lat i pod koniec tego okresu sex mógł dla mnie nie istnieć. Dopiero odstawienie sprawiło że wróciłam do normalności. Powiedziałabym nawet- ponadprzeciętnej ![]() Cytat:
Ela87 Wrzucaj koniecznie zdjęcia! Fajnie, że mała dała się obfocić Mój jest uparciuchem i na każdym badaniu śpi w najlepsze zasłaniając sobie twarz pępowiną albo dłonią. Po kim taki nieśmiały- nie mam pojęcia.Dziewczyny pytałam wcześniej, ale może się powtórzę. Dużo mebelków kupujecie/ przygotowujecie dla maluszka? Ponieważ kącik dla niego będzie w moim salonie więc nie chcę kupić takie żeby wszystko ze sobą współgrało. Co najlepiej się sprawdza przy takim maleństwie? Komoda z szufladami, czy lepiej szafki normalne? Nie mam pojęcia ile miejsca jest mi dla niego potrzebne.
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrrrrry
Ag9- dobrze, że lepiej się już czujesz Oby tak zostało! (t)asia- my też urządzamy naszej córeczce kącik w naszej sypialni, więc nie będziemy szaleć z ilością mebli. Oprócz łóżeczka planuję wstawić jedynie komodę z szufladami, w której będę trzymać najbardziej potrzebne rzeczy. Te rzadziej używane będą w salonie lub w naszej szafie. Najbardziej chciałabym komodę z przewijakiem, ale to tylko w sytuacji, gdy uda mi się upolować jakąś używaną w dobrym stanie. W przeciwnym wypadku zaadaptuję na potrzeby Emilki komodę, którą już mamy w sypialni i dokupię tylko łóżeczko. W necie można obejrzeć inspiracje do takich kącików i tam są przeważnie właśnie komoda, łóżeczko, ewentualnie jeszcze fotel służący do karmienia. Ela87- czekam na zdjęcia! Cudownie, że tyle szczęścia Cię dziś spotkało! Side85- ja akurat na znieczulenie zdecydowałabym się bez wahania, ale niestety w szpitalu, w którym planuję rodzić, w ogóle go nie oferują ![]() Na stronie mają jednak informację, że oferują inne metody walki z bólem np. MUZYKOTERAPIĘ albo AROMATOTERAPIĘ ![]() Zastanawiam się jeszcze nad wyborem innego szpitala, ale to jedyny, który jest w pobliżu mojego domu. Poza tym porodówka ma bardzo dobre opinie. Koszt opieki położnej trochę mnie zaskoczył, ale skoro możecie sobie na to pozwolić to też uważam, że warto wydać tą kasę i mieć mniej stresu podczas porodu. Bebe97- syndrom niedopchnięcia mnie rozbroił My właśnie wróciliśmy z TŻ z miasta. Kupiliśmy choinkę i dziś wieczorem będziemy ją ubierać. Zawsze na ubieranie choinki cieszę się jak dziecko
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale taką gafę strzelić Ja nie kupuję żadnych mebli oprócz łóżeczka, bo i tak nie mam gdzie postawić ![]() Cytat:
za dobre wieści i czekam na te zdjęcia |
||
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam dwa tylko.
Reszta oczywiście też ładna, ale te dwa najlepsze...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Na tyle dobrze, że nawet się zebrałam i pojechałam na wigilię firmową.
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014
Ogólnie nie ma problemu, tylko w kwestiach porodu odnoszą się do sytuacji w ich szpitalu więc moga być pewne różnice-co szpital to obyczaj

a do następnego roku miało nie padać.
w nocy znowu budziłam się cała spocona. Także dzisiaj kołderka i grzanie. Tylko ciekawe ile wytrzymam tak leżeć.
jak tak dalej pójdzie to 3 porody dzisiaj na noworocznych 

no ale najwazniejsze ze wszystko ok I fajnie, ze sie dobrze bawilas 

Boje sie ze braknie mi na to wszystko czasu...
Dla mnie to taki ekskluzywny kolor fury