|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Dzień dobry.
Rozważam zjedzenie śniadania. Mam ochotę na bułki z nutellą, ale po tym jak się wczoraj ważyłam, mam trochę opory przed spożyciem nutelli Co by tu zjeść zdrowego, smacznego i mało kalorycznego?Robicie masaż krocza? Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44249078] (...) O matko u mnie było to samo!! Karp pływał w wannie, i my z młodszą siostrą bardzo go pokochałyśmy. Aż babcia zabiła karpia młotkiem. Jaki był ryk i płacz!! Biedna ta ryba, naprawdę A siostra moja biegała po mieszkaniu i na cały głos się darła że babcia jest MORDERCĄ i ona babci NIENAWIDZI. (...)[/QUOTE] Kurcze, tak to musiało z punktu widzenia dziecka wyglądać ![]() Cytat:
Relacje z macierzyństwa kapitalne. Kontynuuj, dla mnie to bezcenne źródło wiedzy stanowisz w tej chwili ![]() Hosenka* nogi krzyżuj dzielnie
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
nie ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- no to może te tetrowe mu daruję ale i tak ma stertę ciuszków i flanelek do wyprasowania
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I w ogóle wszystkiego dobrego! I jak najdłuższego bycia w dwupaku ![]() Cytat:
![]() A brzucha też pewnie bedzie mi brakować ![]() U mnie do porodu 35 dni - i już się nie mogę doczekac, aż sama tych skurczy doświadcze przynajmniej przez pierwszych kilka, potem już mogą się skończyć :p
|
|
#4356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Siłą woli dziecię do 36 tygodnia przetrzymasz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale miałam sen dzisiaj...śniło mi się że się obudzilam patrzę na brzuch a tu taka twarzyczka dziecka przez skórę widoczna i rączką wychodzi...urodziłam bez boli i krwi..przyszła teściowa pomogła mi go ubrać , a on wielki jakby miał z pół roku, polozylam go do lozeczka, wołam rodziców, że już urodziłam, żeby przyszli zobaczyć. Wchodzą do pokoju a on sam z lozeczko wychodzi, ale nie tak między szczebelkami , tylko tyłem jak już większe dziecko z wersalki ...Aaa i stwierdzilam , że muszę jechać do szpitala na kontrol .... Masakra... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-21 o 14:00 |
|
|
|
|
#4359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mięśni K też nie ćwiczę Zapominam ![]() Ja na śniadanie wciągnęłam śledzia z surówką ![]() Cytat:
Ja muszę wyskoczyć do biedronki
|
|
|
#4360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam dwa hemoroidy, które powoli się wchłaniają, nie krwawią, nie sączą się - dostałam w szpitalu maść Scheriproct Ointment na nie, więc smaruję i widzę poprawę. Stwierdzam, że te częste skurcze zawdzięczam piciu herbaty z liści malin, bo dosłownie moment się rozkręciły na maxa. Cytat:
![]() edit: Podkłady Bella są do niczego wg mnie. Najlepiej mi podpasowały podkłady z Bootsa najtańsze za 1 funta za opakowanie i Podkłady z Tesco też najtańsze i najzwyklejsze :mhm: http://www.boots.com/en/Boots-Matern...10-Pack_25813/ http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=250799541 to chyba bardziej do mam ujkejowskich
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-21 o 13:55 |
||
|
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
Widzę ze Perfuzja coś milczy od kilku godzin wiec albo rodzi
albo sprząta Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Shiloh nam na sr mówili, zejak masz nawal i jak karmisz maluszka co 3 godz, to po 1,5 godzinie odciągnąć sobie do uczucia ulgi.
Muminku to mój mąż grzmatnal nie ja. Oby nic mu się nie stało... Poodkurzalam, pomylam fugi na kolanach w kuchni i łazience, zmylam podłogi...i wypilam okropny sok pomidorowy...a teraz nastawiam ziemniaczki , miesko w sosie pieczarkowym już się udusilo ... Kurcze przeżywam ta Le la mam nadzieję że wszystko dobrze u niej. Będę rodzić w tym samym szpitalu.... |
|
|
|
#4363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A duże masz pęknięcie? Cytat:
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
w końcu udało mi się znaleźć chwilę i podczytać ![]() gratuluję nowym mamusiom ![]() widzę że nie tylko mnie położono do szpitala dziewczyny trzymajcie się ja trafiłam w 34tc z szyjką otwartą na 3cm, do tego mój mały bohater domowy złapał zapalenie krtani, pierwszy raz w życiu zachorował i od razu tak więc niestety musieliśmy przenieść się z bezpiecznego udomowionego i obeznanego grodu kraka na daleką dziką lubelszczyznę żeby babcia mogła zająć się synkiem a ja leżeć w szpitalu..ręce mam jak kłody od kroplówek, pośladki bolą od zastrzyków, tabletki asmagu i nospy będę rozpoznawać w nocy o północy z zamkniętymi oczami, ale w pon. mam wyjść na święta szyjka otwarta ale skurcze uspokojone i jeśli będę leżeć w domu to powinnam doczekać nowego roku obiecałam opisać cuda wianki jakie się dzieją w małych szpitalach na prowincji więc szykujcie się
|
|
|
|
#4365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
póki co się żegnam i idę z psem na spacer. dostałam eska od TŻ że wychodzi z roboty więc może go na spacerku złapiemy
a potem te zakupy
|
|
#4367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba spore bo "wymacałam" podczas podmywania niemało szwów, no i 2 stopnia to chyba jakieś większe jest. Ale nie wiem, czy dobrze że mnie nie nacięła. Może wtedy Macel szybciej by wyskoczył, a nie po 2 h parcia
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Roane o nie!!! Ja po 03.01 mogę rodzić...tylko nie w tym roku...
Jeszcze 22 dni ma do tp... |
|
|
|
#4369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chętnie poczytam co tam się dzieje.Jak mam obstawiać to strzelam, że w Puławach leżysz - tam podobno dziwne rzeczy się dzieją ![]() Więc czekam niecierpliwie na opisy i rozwiązanie zagadki, jaki szpital Cie tak zaskoczył
|
|
#4371 |
|
Raczkowanie
|
no to uwaga
na początek zaznaczę że opis ten miał się ukazać już daaaawno ale dopiero dziś mogę w spokoju wziąć laptop bo jest jeden lekarz na oddziale i ogarnięte położne bo wcześniej jak zobaczyli mnie z lapkiem to kazali wyłączać bo przecież szkodzę dziecku "jak tak można oglądać i oglądać filmy, zamiast odpoczywać, dziecku pani szkodzi "a że na sali 5 pozostałych pań ogląda (co doprowadza mnie do szału i jednocześnie osłabia) "ukryta prawdę", "trudne sprawy", "nieposkromioną miłość", "zakazane uczucie", "świat wg. Kiepskich", "barwy szczęścia" itp to nikomu nic nie szkodzi, tv włączony od świtu do późnej nocy, oglądają nawet powtórki z dnia poprzedniego, które już widziały, ale to jest w porządku ![]() personel szpitala chyba uczulony na technikę bo za komórkę tez mi się dostało
|
|
|
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Długi czas się nie odzywałam. Miałam sporo rzeczy na głowie, w wolnych chwilach nadrabiałam wątek, ale dopiero teraz jestem na bieżąco i powinnam mieć już czas na regularne odwiedzanie wątku ![]() Tydzień temu byłam na wizycie. Mała ważyła wtedy 1640g (w 31 tc), ułożyła się już prawidłowo, chociaż byłam przekonana, że jej główka jest na górze. U mnie niestety brzuch zaczął mocno twardnieć i takie twardnienia utrzymywały się długi czas. Na szczęście szyjka ma 3 cm i jest zamknięta. Dostałam od lekarza zalecenie przyjmowania dużej ilości Magnezu i Nospy i na szczęście trochę przeszło ![]() Niestety od pewnego czasu dokucza mi też bardzo mocno chyba spojenie. Boli mnie wszystko na dole, ciężko mi się wstaje, podnosi nogę, chodzę jak kaczka Lekarz mówił, że to normalne, bo wszystko się rozchodzi i przygotowuje do porodu.Gratuluje wszystkim nowo upieczonym Mamusiom ![]() Mój mąż właśnie sprząta, a ja będę później prasować, bo trochę się tego nazbierało Muszę w końcu zabrać się za pranie rzeczy Lenki, bo nie mam jeszcze niczego przygotowanego...
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
miejsce akcji:
25tys miasteczko powiatowe, oddalone od lublina o ok 70km ![]() czas akcji: XXIw w czasach propagowania hasła "rodzic po ludzku" ![]() szpital w sumie niedawno po remoncie, kilka lat dosłownie ale sale 6 osobowe, poporodowe też, bez znaczenia czy po cc czy sn, JEDNA podkreślam liczbę 1 łazienka na cały oddział gin-położniczy, do tego korzystają z niej również odwiedzający, którzy o zgrozo przychodzą całymi rodzinami (z babciami i małymi dziećmi ) do juz i tak 6 os. sal i nikt im uwagi nie zwraca,lekarze, położne zdziwione ze wiem co to fenoterol, po co kroplówki magnezowe, ze dopytuję o wyniki hemoglobiny i hematokrytu (miałam anemię) pytam na jakie badania dostaję zlecenia i jakie leczenie u mnie będą stosować a pani mi mówi że nie może mi powiedzieć że jestem pacjentka i nie powinnam wiedzieć ![]() wiec powiedziałam że dam jej tel do mojego lekarza prowadzącego żeby go informowała przed podaniem leku i dopiero się zgodziła udostępnić mi dokumentację w łazience brak papieru toaletowego, pacjentki biegają ze swoim, gdy poprosiłam o uzupełnienie mydła (bo o środku dezynfekującym można zapomnieć, nie było nawet pojemnika) usłyszałam że muszę mieć swoje więc pytam po co pojemnik to Pani mi w końcu odpowiada z nie umie go otworzyć c.d.n Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-12-21 o 14:55 |
|
|
|
#4374 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam trzy prania,a mam wszystkiego naprawdę dużo. No i nie prasuję niczego ![]() Też co zaglądam to ciekawa jestem co tam u niej...
|
|
#4375 |
|
Raczkowanie
|
part 2
![]() pod moim łóżkiem przez kilka dni leżały kawałki zbitego talerza i gwoździe ok 6 sztuk, dopiero po 4 dniach gdy poprosiłam i wskazałam paluchem salowa wymiotła z komentarzem : to sa szpilki, bo tu kiedyś leżała pani artystka co robiła bombki i to sa pewnie jej szpilki to kiedyś brzmi mi dziwnie odlegle jednym mopem pani zmywa cały oddział, przeganiając koty z sali do sali, zmywa tylko środek sali, pod łóżkami już, nie, mam wrażenie że za to że jej zwróciłam uwagę dziś 5 razy walnęła mopem w moje łóżko rano gdy spałam a ona "sprzątała", bo tak naprawdę z 3 salowych sprząta tylko jedna, młoda ok 40, dwie starsze babki które pracują tu już chyba milion lat mają na wszystko wyrąbane ![]() rodzić można tu tylko na krześle, nie ma porodów rodzinnych, nikt nikogo nie pyta czy zgadza się na oksy, nacięcie itp, cc kosztują chyba że pacjentka zaczyna schodzić i jeszcze trochę innych ![]() i generalnie chciałabym ich nienawidzić a ja czuję poniekąd wdzięczność bo zatrzymali moją malutka w brzuchu jeszcze na czas jakiś i płuca zdążyły jej urosnąć i może doczeka przyjazdu taty ![]() no właśnie to jest wiadomość która utrzymuje mój umysł w przytomności bo inaczej dawno odmóżdżyły by mnie te telenowele tu w szpitalu ![]() mój mąż dostał przepustkę i może będzie z nami jeśli nasza kruszynka poczeka do stycznia a synek tez juz zdrowy |
|
|
|
#4376 |
|
Gang Iren
|
Jozefina czytam,czytam i nie wierzę...
Jak porównuję sobie szpital w Anglii,warunki jakie miałam (i mieć będę0 do tego,że o wszystkim byłam szczegółowo informowana oraz pytana czy się zgadzam na każdą czynność to nie mogę uwierzyć,że ty piszesz o czymś co ma miejsce teraz (nawet jeśli to jest Polska),a nie co najmniej 50 lat temu... ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Jozefina jeszcze miałam napisać,że wspaniale,że synek zdrowy! I że malutka siedzi grzecznie w brzuszku
|
#4377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, XXI wiek. Jak mezowi przeczytałam, postawił oczy w słup a potem zawyrokował "Ryki". Wiem, że w tamtych okolicach szpitale tak zacofane (stąd mi się te Puławy wzięły), że dziewczyny wolą np do Garwolina, albo naszego Lublina jechać. A to o dokumentacji mnie rozbiło. To co, biorą kogos na operacje i ta osoba nie wie czy jej nogę utną, czy zoperują serce grr :banghead:I cały czas czekam aż napiszesz, gdzie takie przeboje ![]() Trzymam , żeby malenstwo w brzuszku grzecznie na tatę poczekało
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
J0zefina najpierw chciałam napisać że to co opisujesz, to tragikomedia, ale doszłam do wniosku że to jednak tragedia.
Pacjentce nie mają prawa udzielać informacji na temat jej stanu zdrowia? A komu w takim razie? Czy oni kiedyś słyszeli o zakażeniach szpitalnych? Sala 6-osobowa, i do każdego łóżka po 6 osób odwiedzających? To szpital czy zoo? Uciekaj stamtąd i idź rodzić gdzie indziej. Nawet jakbyś miała na podorówkę godzinę jechać, to już lepiej jechać niż cofać się w czasie o 50 lat. Nic tylko telewizję tam ściągnąć. I prokuraturę. Cytat:
|
|
#4379 | |
|
Rozeznanie
|
Hosenka , Jozefina i San_g
abyście wyszły na święta, i trzymać ładnie nóżki złączone proszę Cytat:
Ale szczerze to zawsze on sprzątał w domu więcej niż ja, no i pranie to jego działka, ja jeszcze ani razu tego nie robiłam, że tak powiem nie mam praw do pralki .A po ślubie hmmm lepiej hi hi nie wiem czy mi się tak wydaje czy nie ,ale jeszcze się lepiej dogadujemy niż wcześniej a tak to chyba za krótko jeszcze ,żeby coś więcej powiedzieć. W każdym razie nie narzekam i puki co nie żałuję ![]() A to widzisz ja przeczytałam,że ty ehhh ślepota. W takim razie oby się mężowi nic nie zrobiło po tym upadku ![]() TŻ rozwiesza właśnie pierwsze pranie, kurcze ale to słodko wygląda takie małe ubranka hihihi ![]() |
|
|
|
|
#4380 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

Co by tu zjeść zdrowego, smacznego i mało kalorycznego?

16.06.2012 

Ja muszę wyskoczyć do biedronki 
dziewczyny trzymajcie się
) do juz i tak 6 os. sal i nikt im uwagi nie zwraca,
, żeby malenstwo w brzuszku grzecznie na tatę poczekało