Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-21, 17:34   #1621
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cześć dziewczęta

My dzisiaj znowu mieliśmy przeboje z prądem i dopiero niedawno włączyli
Wcześniej byliśmy na spacerze i w końcu kupiłam w Rossmanie ten top matujący i dwa lakiery Lovely tylko się zastanawiam kiedy przetestuję, bo chyba do świąt nie będę miała czasu na malowanie w ogóle muszę porządek zrobić w lakierach, bo niektóre już się nie nadają do malowania, a ja bez sensu je trzymam, chyba z sentymentu

Myska, bardzo się cieszę, ze z maluszkiem wszystko w porządku szkoda, że się nie ujawnił, ale co się odwlecze…

Nikii, Ty się tak nie przepracowuj kochana, bo nam padniesz tam

Ilkas, moja mama kupiła w normalnym sklepie zabawkarskim

Gosiiaczek mi się też wydaje, że to zależy od banku, bo u mnie też nie było problemu z kartą

Lolitka, 200 uszek to tak jak u nas na ile to osób?

Co do sprzątania u nas zostały podłogi, ale to jutro, bo jak zwykle musimy uzależnić to od zawartości króliczych kuwet a tak wszystko mamy i zostanie gotowanie. Moja mama dzisiaj podzieliła pracę między moją siostrę, bratową i nas, więc nie będziemy miały we dwie wszystkiego na głowie, no ale i tak 80% zostanie zawsze to lepiej niż 100.. no i lipa, bo ja mam wizytę w poniedziałek o 10.30, a musimy dojechac i wrócić, więc pewnie koło 13 dopiero zjedziemy do domu, także odpadam na całe przedpołudnie no trudno, dzidzia ważniejsza niż gotowanie gorzej, ze mamie nie będzie miał kto pomóc.

Miłego popołudnia
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 17:48   #1622
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta

Co do sprzątania u nas zostały podłogi, ale to jutro, bo jak zwykle musimy uzależnić to od zawartości króliczych kuwet a tak wszystko mamy i zostanie gotowanie. Moja mama dzisiaj podzieliła pracę między moją siostrę, bratową i nas, więc nie będziemy miały we dwie wszystkiego na głowie, no ale i tak 80% zostanie zawsze to lepiej niż 100.. no i lipa, bo ja mam wizytę w poniedziałek o 10.30, a musimy dojechac i wrócić, więc pewnie koło 13 dopiero zjedziemy do domu, także odpadam na całe przedpołudnie no trudno, dzidzia ważniejsza niż gotowanie gorzej, ze mamie nie będzie miał kto pomóc.

Miłego popołudnia
Ciekawe czy dzidzia się "rozkracze" i będziecie mieć cuuudny prezent na święta

Co do prac domowych to My się też podzieliliśmy, rodzice 60% My 40%, mama stwierdziła że mnie trochę oszczędzi w tym roku.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 17:48   #1623
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy dzidzia się "rozkracze" i będziecie mieć cuuudny prezent na święta
Nie ma innej opcji, będziemy męczyć do skutku
Stary 2013-12-21, 18:04   #1624
monijaaa
Zadomowienie

Mi zostaly jeszcze tylko podłogi. Ale to jutro. Teraz sie relaksuje

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 18:33   #1625
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się po ciężkim dniu...

Udało mi się ogarnąć pokoje, wyszorować łazienke, zrobić ostatnie zakupy w tesco ( o dziwo nie było kolejek )no i skoczyc po ostatnie prezenty do empiku.

Wczoraj ubraliśmy choinkę - zapomniałam się pochwalić, pięknie pachnie no i dziś zaliczyłam spowiedź. Także plan zrealizowany.

lece was nadrabiać

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
hej

ktos tu pytał o kocyk i anne muche - tak, to jej firma
ja pytałam ładna ta pościel, ale nie lubię muchy więc jej kieszeni nie będę wypychała

light limara kot ze shreka jest niedopokonania

Aldrin za udana wizytę. Co do braku zleceń na badania, ja bym się nie przejmowała. Ja też mam rzadko zlecane, ale ginka mi powiedziała, że ciąża wzorowa, że nie mam problemów więc po co mnie męczyć... Gdyby się coś działo to byś napewno dostała zlecenia na badania.

martuszkao
ja też liczyłam że na wątku trochę zwolnią, i co wpadam po całym dniu a tu 5 stron do nadrobienia... kto to widział?

lolitka jaka ty wyrozumiała dla meża jesteś... Ja też nie potrafię się na swojego złościć

myskao super że wizyta udana i że z maluszkiem ok. Szkoda tylko że dzidiza nie chciała się ujawnić.

Aldrin ja właśnie wczoraj dostałam tą płytę z tymi kołysankami i jak narazie też mmnie nie przekonują

lolitka
200 uszek... matulu kto to będzie jadł

a poza tym chciałam się pochwalić, że udało mi się w końcu kupić kozaki - skórzane brązowe na niskim obcasie...
a poza tym w upsss były przeceny i zakupiłam sweterek i tunikę ze skórzanymi rękawamii
także mam się w co ubrac na święta

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 18:36   #1626
ilkas
BAN stały

Kurczaki..właśnie do pepco zupełnie mi nie po drodze A byłam dziś w galerii takiej trochę mniejszej..ale nie znalazłam tam I skąd ja teraz wezmę przebranie mikołaja?

Prezenty prawie już mam. Jeszcze tylko teściowa i mój tata
Oczywiście dla Mili mam najwięcej Ale to jej pierwsze święta więc nie mogłam się powstrzymać nooo
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 18:44   #1627
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ilkas nie dziwię się że dla mili masz najwięcej prezentów - przecież to twoje oczko w głowie

Mama Franka

Stary 2013-12-21, 18:48   #1628
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczęta

My dzisiaj znowu mieliśmy przeboje z prądem i dopiero niedawno włączyli
Wcześniej byliśmy na spacerze i w końcu kupiłam w Rossmanie ten top matujący i dwa lakiery Lovely tylko się zastanawiam kiedy przetestuję, bo chyba do świąt nie będę miała czasu na malowanie w ogóle muszę porządek zrobić w lakierach, bo niektóre już się nie nadają do malowania, a ja bez sensu je trzymam, chyba z sentymentu

Lolitka, 200 uszek to tak jak u nas na ile to osób?
Heh ja tez trzymam z sentymentu a ten topik matowy jest extra moim zdaniem,także daj znać jak Go przetestujesz
Na 8 osób,także tylko tak do pomaszkiecenia będzie;p ale Siostra chyba swoje przyniesie też i pare kupiliśmy od taki Babulek co robią takie domowe tez
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
lolitka jaka ty wyrozumiała dla meża jesteś... Ja też nie potrafię się na swojego złościć
Justysia własnie ja to jestem Zołza masakryczna i dopiero teraz sie uczę być kochana
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 18:49   #1629
Ramona_85
Zakorzenienie

Dziewczyny już nic nie zdążyłam Wam napisać - mąż zrobił mi niespodziankę, nic nie mówiąc i przyjechał o 13 z pracy a normalnie byłby po 15, ale miałam minę, jak go zobaczyłam, normalnie jakbym ducha zobaczyła
pojechaliśmy teścia autem na zakupy, mamy już wszystko, łącznie z drobnymi paczkami dla ... 7 dzieciaczków, bo tyle ich mamy do obdarowania do tego już zaopatrzyliśmy się w zakupy na sylwestra - najważniejsze czyli szampan dla mnie jest
wrócilismy po 16, to wzięłam się za obiad, później sprzątanie, rozdzielenie śledziami i teraz dopiero mam chwilę, ale pięt i nóg nie czuję
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 18:50   #1630
monijaaa
Zadomowienie

Kurde maz wyjechal wraca jutro, a mnie bez Niego tak nudno

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 18:50   #1631
Myska0
Zakorzenienie

Uff.. Byliśmy z Mężem na targu po warzywka, w jednym sklepie i u lekarza oczywiście Wyszorowałam prysznic, zlew i wc. Ogarnęłam kuchnię i pranie i na dziś wystarczy. Zmęczona jestem jakoś. Mam dziś wrażenie, że dzieć jest jakoś strasznie nisko i uciska mnie uciska. Znowu latam często siusiu.. W każdym razie przyjechaliśmy do teściów i ja odpoczywam jeszcze pakowanie muszę ogarnąć, ale to na spokojnie..
Jutro lub w poniedziałek zaczynam kucharzenie. Pierwszy raz będę robiła kutię i pasztet z soczewicy.. Macie jakieś sprawdzone przepisy? Boję się, że mi nie wyjdą..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 19:12   #1632
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Mam dziś wrażenie, że dzieć jest jakoś strasznie nisko i uciska mnie uciska. Znowu latam często siusiu.. W każdym razie przyjechaliśmy do teściów i ja odpoczywam jeszcze pakowanie muszę ogarnąć, ale to na spokojnie..
Jutro lub w poniedziałek zaczynam kucharzenie.
O to u mnie podobnie
pojechaliśmy na zakupy, przed wyjściem się załatwiałam, a w sklepie znowu mi się zachciało myślałam, że nie wyrobię, a jak przyjechaliśmy, to wcale dużo nie wysiusiałam, mam już chyba tylko połowę pęcherza to napełnienia
jutro biorę się za śledzie i ciasta dwa, w poniedziałek reszta
Stary 2013-12-21, 19:16   #1633
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kurczaki..właśnie do pepco zupełnie mi nie po drodze A byłam dziś w galerii takiej trochę mniejszej..ale nie znalazłam tam I skąd ja teraz wezmę przebranie mikołaja?

Oczywiście dla Mili mam najwięcej Ale to jej pierwsze święta więc nie mogłam się powstrzymać nooo
A nie masz jakiegoś sklepu z zabawkami gdzieś po drodze? Moja mama w takim kupiła u nas też Hania najwięcej dostanie, no ale w końcu była najgrzeczniejsza z nas wszystkich

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

a poza tym chciałam się pochwalić, że udało mi się w końcu kupić kozaki - skórzane brązowe na niskim obcasie...
a poza tym w upsss były przeceny i zakupiłam sweterek i tunikę ze skórzanymi rękawamii
także mam się w co ubrac na święta
No to brawo, dzień udany

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Heh ja tez trzymam z sentymentu a ten topik matowy jest extra moim zdaniem,także daj znać jak Go przetestujesz
Na 8 osób,także tylko tak do pomaszkiecenia będzie;p ale Siostra chyba swoje przyniesie też i pare kupiliśmy od taki Babulek co robią takie domowe tez
No dam znać, jutro może zaszaleję, chociaż dzisiaj malowałam ale muszę przetestować ten top, na tym co mam teraz nie da rady, bo niekryjący, więc kiepsko będzie wyglądał

200 uszek na 8 osób? WOW, to u nas będzie ze 200 na 13 osób ale my to robimy bardziej pierogi niż uszka i żeby to zjeść to musielibyśmy już nic innego nie jeść także zazwyczaj trochę zostaje dla MNIE, największej maniaczki barszczu z uszkami

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny już nic nie zdążyłam Wam napisać - mąż zrobił mi niespodziankę, nic nie mówiąc i przyjechał o 13 z pracy a normalnie byłby po 15, ale miałam minę, jak go zobaczyłam, normalnie jakbym ducha zobaczyła
pojechaliśmy teścia autem na zakupy, mamy już wszystko, łącznie z drobnymi paczkami dla ... 7 dzieciaczków, bo tyle ich mamy do obdarowania do tego już zaopatrzyliśmy się w zakupy na sylwestra - najważniejsze czyli szampan dla mnie jest
wrócilismy po 16, to wzięłam się za obiad, później sprzątanie, rozdzielenie śledziami i teraz dopiero mam chwilę, ale pięt i nóg nie czuję
No to super niespodzianka a szampan picollo?

Ja idę sobie zmyć twarz, bo później mi się tak nie chce zmywać makijażu, a już nikt mnie nie będzie raczej oglądał, no a mąż zna całą prawdę, więc przy nim mogę a później jakiś film obejrzymy. Mam Stalingrad i brat mi polecił Disconnect, zobaczymy

Także miłego wieczoru dziewczyny
Stary 2013-12-21, 19:38   #1634
sylvuniaa84
Zadomowienie

TŻ nie dawno dopiero przejechał granicę...
11 godzin czekał aż cos załatwimy,udało mi sie pozyczyć duże auto i teśc pojechał po niego i reszte osób..teraz odwozi wszystkich po domach...
Mąż po woli jedzie swoim,coś mu się udało na parkingu podciągnąc ale musi jechać 40 km/h bo może mu silnik wypaść... więc do rana mu pewnie zejdzie echh....
cały dzień w nerwach,mam nadzieje że fasolinka nie odczuła tego

Z tego wszystkiego nie wiem nawet gdzie mam ozdoby świateczne...
po choinke pojedziemy pewnie dopiero w poniedziałek n spokojnie bo jutro to TŻ bedzie odsypiał tą trasę.

Wiecie co teraz robie gotuje rosół na 22.00 może bedzie gotowy
Stary 2013-12-21, 19:41   #1635
ilkas
BAN stały

Lolitka888 a Ty już testowałaś tego mata? Chyba się muszę skusić bo coraz więcej Was go chwali :P a jak on dokładnie wygląda? Bo ja chyba przeoczyłam

Ramona_85 no to niespodziankę mąż Ci zrobił fajną

Kasian86 no właśnie taki typowo z zabawkami to u nas głównie w galeriach są :/ Było koło mnie takie 2 ale padły.. Plusy i minusy mieszkania w dużym mieście....
A ja mam jakoś ochotę na jakiś świąteczny film..ale pomysłów brak

Mój mąż wrócił dziś rano z zakupów z karpiem..i stwierdził, że jemy go na obiad Myślę..hmm..karp kilka dni przed wigilią? Bez sensu..no ale dobra..skoro chce...
Ale zrobił go sam...i był to smażony karp w płatkach migdałów, z rodzynkami podlany winem... to było przepyszne !!
Stary 2013-12-21, 19:47   #1636
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Lolitka888 a Ty już testowałaś tego mata? Chyba się muszę skusić bo coraz więcej Was go chwali :P a jak on dokładnie wygląda? Bo ja chyba przeoczyłam
Tak takchyba ode mnie się nawet zaczęło
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 20:05   #1637
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
dzis dzwoniła siostra, że możemy wózek odebrać, i tak zapłacimy po nowym roku, bo juz jestesmy spłukani - poszło 3 razy wiecej na naprawę auta niż mąż zakładał
do tego miał odebrać dziś i mieliśmy jechać na zakupy, po prezenty, a nici wyjdzie z tego, dopiero w poniedziałek, więc wózka też nie odbierzemy
jak ja nie cierpię takich nieprzewidzianych nadprogramowych wydatków
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

Kochana w auchan, pepco i innych widziałam stroje No ale to wiążę się z kolejkami dziś My właśnie będziemy jechać po prezenty bo nic nie mamy
ja byłam w carrefourze i mimo że było dużo kas to w kolejkach trzeba było się uzbroić w cierpliowość, a ja z jednym zegarem (prezentem dla may) stałam... niby jest kasa pierwszeństwa dla ciężarnych, no ale nie potrafiłam się przemóc żeby ludzi przepraszać - a wy korzystacie z takich kas
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Wszystkie prezenty kupione, zapakowane czekają na wtorek
no brawo brawo, można już układać po choinkę
Cytat:
Ulepiłyśmy z Mamą ok.200 uszek..mmmm pychotka! Już się nie mogę doczekać Wigilii
to żeś się nalepiła
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Przypomniałyście mi o pakowaniu prezentów... mój budyń o tym całkiem zapomniał Będę musiała jutro znaleźć chwilkę, by papier kupić, bo potem nie mam kiedy... a zaplanowałam jutro 2 ciasta upiec...
dobrze że u nas tż zajmuje się pakowaniem, bo mój budyń jakiś taki dziś zakręcony, robiłam ciastka owsiane i zapomniałam o nich i nieco się przypiekły tż z moim tatą stwierdzili że to ciastka antyrasistowskie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 20:08   #1638
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Ale z Was dzisiaj praculki! Tylko nie przesadźcie, bo później będziecie pisać, że brzuchy bolą

Misia znowu w nocy zagorączkowała. Rano popędziliśmy do lekarza i stwierdziła, że w oskrzelach i gardle ma czysto. Zrobiliśmy nawet prześwietlenie płuc, bo podobno panuje wśród dzieci bezobjawowe zapalenie płuc, ale tam też nic nie wyszło Lekarka stwierdziła, że gorączka to pozostałość po infekcji (Misia jeszcze strasznie kaszle). Przepisała syropy i kazała poczekać kilka dni. Mam dość już tych chorób
Mieliśmy jutro jechać z prezentem do chrześniaka Mężula, a tak siedzimy w domu.

Czytałam dzisiaj mój horoskop w ,,Zwierciadle'' na 2014r. i znalazłam informację, że osoby urodzone w okolicy mojej daty urodzin, czekają wielkie i emocjonalne wydarzenia w drugiej połowie kwietnia. Hmmmmm, ciekawe czy się spełni
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 20:13   #1639
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

No to super niespodzianka a szampan picollo?
jakis biedronkowy party wzięliśmy, bo piccolo były tylko truskawkowe, a miałam ochotę na brzoskwiniowy
Stary 2013-12-21, 20:32   #1640
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ja byłam w carrefourze i mimo że było dużo kas to w kolejkach trzeba było się uzbroić w cierpliowość, a ja z jednym zegarem (prezentem dla may) stałam... niby jest kasa pierwszeństwa dla ciężarnych, no ale nie potrafiłam się przemóc żeby ludzi przepraszać - a wy korzystacie z takich kas
Ja nie korzystam.. Za mały brzuch mam i mi głupio.. Poza tym jeszcze minie jest tak ciężko ;-)

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Chyba już uciekam dziewczynki.. Pakowanie prezentów czeka..
Aha.. I dziękuję Wam za pozytywne słowa odnośnie mojej wizyty nie miałam jak cytować oby już następnym m się maluszek ujawnił
Dobrej nocki brzuchatki

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 20:32   #1641
Nikii89
Zakorzenienie

Ilkas no powróciły dwa dania Teraz dopiero odpoczywam :P z tego co wymieniłaś tylko pierniczków nie dałam rady ustroić :P Ale mój kręgosłup to odczuwa… ;/
To odpoczywaj i korzystaj z urlopu
W auchanie widziałam ostatnio stroje Mikołaja.

Aldrin może nie lubi albo nie chce dać mu zarobić :P

Janeczka udanej imprezki

Principessina czasem mam złe mysli , ale zaraz się opierniczam w myśli w sumie to są dni że zapominam że w ciąży jestem. Najgorsze to właśnie nakręcanie się i nie potrzebne dołowanie. A takich programów kochana nie oglądaj.
Nie , nie mam willi Po prostu sprzątam po jednym pomieszczeniu. Ale mimo że ścierałam kurze wszędzie to trzeba było jeszcze raz bo się jeszcze mimo to skurzy zawsze. A tym bardziej przy małym bałaganiarzu :P

Sylvunia najważniejsze że jedzie

Koniec na dzisiaj !!

Łazienka się błyszczy , sypialnia i pokój też. Dywan mimo szorowania jaki brudny taki jest ;/ stwierdziłam że jak tylko będę miała dodatkową kasę to ten wyrzucam i kupuję nowy tylko że ciemniejszy.

Została mi tylko podłoga w kuchni i przedpokoju ale to jutro.

Pierniczki może jeszcze dziś ozdobię.

Choinka też ubrana , choć w tym roku mnie to nie cieszyło , bo Oskar nie nadaje się jeszcze do ubierania choinki i za duzo nerwów było ;/
Stary 2013-12-21, 20:41   #1642
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:

U nas też najwięcej dla małego, już nie mogę sie doczekac jak je zobaczy bo dostanie konia na biegunach za którym szaleje (no prawie, za tym ihaha na placach ) i dużą śmieciarkę No i inne pierdułki, ciekawe co Tż powie na lalę

A gwiazdor dla Emisi? My nie przebieramy nikogo, bo Olaf jest na etapie, że napewno by sie przestraszył...

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
TŻ nie dawno dopiero przejechał granicę...
11 godzin czekał aż cos załatwimy,udało mi sie pozyczyć duże auto i teśc pojechał po niego i reszte osób..teraz odwozi wszystkich po domach...
Mąż po woli jedzie swoim,coś mu się udało na parkingu podciągnąc ale musi jechać 40 km/h bo może mu silnik wypaść... więc do rana mu pewnie zejdzie echh....
cały dzień w nerwach,mam nadzieje że fasolinka nie odczuła tego

po choinke pojedziemy pewnie dopiero w poniedziałek n spokojnie bo jutro to TŻ bedzie odsypiał tą trasę.

No ale dobrze, że wraca, niedługo będzie Mój też kiedyś miał jakąś przygodę z autem jak wracał z trasy, że musiał 30h/godz jechać, masakra...

Cytat:
Mój mąż wrócił dziś rano z zakupów z karpiem..i stwierdził, że jemy go na obiad Myślę..hmm..karp kilka dni przed wigilią? Bez sensu..no ale dobra..skoro chce...
Ale zrobił go sam...i był to smażony karp w płatkach migdałów, z rodzynkami podlany winem... to było przepyszne !!
Mieliśmy podobny obiad Tez robiłam karpia w mogdałach z przepisu z Lidla, w zeszłym roku tak nam posmakował

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Misia znowu w nocy zagorączkowała. Rano popędziliśmy do lekarza i stwierdziła, że w oskrzelach i gardle ma czysto. Zrobiliśmy nawet prześwietlenie płuc, bo podobno panuje wśród dzieci bezobjawowe zapalenie płuc, ale tam też nic nie wyszło Lekarka stwierdziła, że gorączka to pozostałość po infekcji (Misia jeszcze strasznie kaszle). Przepisała syropy i kazała poczekać kilka dni. Mam dość już tych chorób
Mieliśmy jutro jechać z prezentem do chrześniaka Mężula, a tak siedzimy w domu.
Ojoj, biedna malutka, oby ją wreszcie opuściły choróbska Co za infekcja

U nas też tylko podłogi ale to dla Tżta robota On jest w tym dokładniejszy i nie potrzebuje mojego super mopa tylko na kolanach

A jakie robicie uszka? Smażone? Bo u nas smażone, uwielbiam je Takich gotowanych jak te kupne to nie bardzo, ale u Tżta takie robią więc przywozimy moje smażone

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 20:42   #1643
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Ilkas ja tez już mam ten mat. jest całkiem fajny zmienia kolor lakieru... No i moim zdaniem dzięki niemu lakier się dłużej utrzymuje na paznokciu.

A wygląda jak lakier do paznokci do frencha ale nie różowy tylko bialy.

Zmykam pod prysznic i do łóżka.

Mama Franka

Stary 2013-12-21, 20:42   #1644
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
ja ubieram tą chabrową sukienkę i na to marynarkę czarną z podwiniętymi rękawami
Kasianku u mnie też ta chabrowa z granatową podwijaną marynarką

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 20:46   #1645
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

uff padam na twarz dzisiaj, ale nadrobiłam Was na szczęście dużo nie naskrobałyście

teraz czas na odpoczynek, oglądam titanica chyba już z 10 raz

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 20:58   #1646
ilkas
BAN stały

Nikii Ty może zostaw już dziś te pierniczki co? Idź sobie odpocznij kochana!

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
U nas też najwięcej dla małego, już nie mogę sie doczekac jak je zobaczy bo dostanie konia na biegunach za którym szaleje (no prawie, za tym ihaha na placach ) i dużą śmieciarkę No i inne pierdułki, ciekawe co Tż powie na lalę

A gwiazdor dla Emisi? My nie przebieramy nikogo, bo Olaf jest na etapie, że napewno by sie przestraszył...
łooo..sama bym się chciała pobawić dużą śmieciarą hehe, no w sumie to sama jestem ciekawa reakcji Twojego TŻ
Taa, gwiazdor dla Emisi..mój teść ma duży brzuch i wąsa...idealnie by pasował do tej roli Tylko stroju brak więc chyba pupa z tego będzie

Cytat:
Mieliśmy podobny obiad Tez robiłam karpia w mogdałach z przepisu z Lidla, w zeszłym roku tak nam posmakował
Hahaha, ale jaja...bo TŻ właśnie robił z tego lidlowego przepisu...
Dostaliśmy ostatnio od mamy książkę z lidla z tymi wszystkimi przepisami Pascala i Okrasy i teraz szalejemy w kuchni
Stary 2013-12-21, 21:05   #1647
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie robicie uszka? Smażone? Bo u nas smażone, uwielbiam je Takich gotowanych jak te kupne to nie bardzo, ale u Tżta takie robią więc przywozimy moje smażone
u mnie są gotowane i do tego barszczyk

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 21:58   #1648
Nikii89
Zakorzenienie

Pierniczki ozdobione czas na relaks
Stary 2013-12-21, 22:06   #1649
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

Kochana no widzisz, po przejściach, ale TŻ dojedzie bezpiecznie do domu, to najważniejsze

Cytat:

Kasian86 no właśnie taki typowo z zabawkami to u nas głównie w galeriach są :/ Było koło mnie takie 2 ale padły.. Plusy i minusy mieszkania w dużym mieście....
A ja mam jakoś ochotę na jakiś świąteczny film..ale pomysłów brak
No fakt, w dużych miastach popadały te małe sklepy, u nas za to tego pełno w P-niu też bym takiego nie znalazła

My mieliśmy w piątek karpie na obiad taka próba generalna, ale u nas z pieca

Cytat:
Tak takchyba ode mnie się nawet zaczęło
Potwierdzam

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Kurcze strasznie długo sie to ciągnie, biedna Misia

Cytat:
jakis biedronkowy party wzięliśmy, bo piccolo były tylko truskawkowe, a miałam ochotę na brzoskwiniowy
A nawet nie wiedziałam, że takie są w biedronce, muszę przetestować

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Koniec na dzisiaj !!

Łazienka się błyszczy , sypialnia i pokój też. Dywan mimo szorowania jaki brudny taki jest ;/ stwierdziłam że jak tylko będę miała dodatkową kasę to ten wyrzucam i kupuję nowy tylko że ciemniejszy.

Została mi tylko podłoga w kuchni i przedpokoju ale to jutro.

Pierniczki może jeszcze dziś ozdobię.

Choinka też ubrana , choć w tym roku mnie to nie cieszyło , bo Oskar nie nadaje się jeszcze do ubierania choinki i za duzo nerwów było ;/
Jesteś szalona, mówię Ci!!

U nas tak samo z ubieraniem choinki, Hania rozrabiała i zgniotła parę bombek wchodząc na pudełko i zduszając centralnie nogami świetna zabawa

Cytat:

U nas się moja mama przebiera już widzę jak jej 8 letni wnuk jej nie pozna

Uszka mamy gotowane i to zalewamy barszczem smażonych nie jadłam

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Kasianku u mnie też ta chabrowa z granatową podwijaną marynarką

No proszę, to prawie będziemy jak ksero

Cytat:

Hahaha, ale jaja...bo TŻ właśnie robił z tego lidlowego przepisu...
Dostaliśmy ostatnio od mamy książkę z lidla z tymi wszystkimi przepisami Pascala i Okrasy i teraz szalejemy w kuchni
Też mamy tą książkę, mój tata dostał po jednych zakupach jak wino kupował ale jeszcze nic z niej nie robiliśmy, muszę przetestować kiedyś parę razy robiliśmy ze strony jak się zaczęła ta cała akcja z Pascalem i Okrasa

No nic mamusie, ja idę spać, już późno w końcu obejrzeliśmy film Disconnect, bardzo fajny, chociaż trochę ciężki.

Dobrej nocy
Stary 2013-12-21, 22:31   #1650
sylvuniaa84
Zadomowienie

Nikii89 do odświeżania dywanów polecam taki hymmm nie wiem jak to sie nazywa ale parą gorącą traktuje sie dywan.Smigasz jak małym odkurzaczem i sobie parujesz dywan...Jak sie człowiek postara to jest o niebo lepiej a jak Doda sie zapachowy olejek do wody to i ładnie pachnie....
Dywan mam w każdym pokoju i juz nie moge sie doczekać az je wymienię na nowe albo pozbędze sie ich całkowicie sesesesese
Ich czyszczenie doprowadza mnie do szału...w dodatku mam jasne kanapy które po wypraniu wyglądają jeszcze gorzej jak przed.I nie nadają sie juz do niczego,No moze do wymiany na nowe!

Popijam sobie wlasnie herbatke...zrobiłam sobie taka rozgrzewajaca z pomaranczem,cytryna,imbir em,cynamonem,goździkiem i sokiem malinowym pychaaa polecam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości