|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cześć dziewczęta
My dzisiaj znowu mieliśmy przeboje z prądem i dopiero niedawno włączyli Wcześniej byliśmy na spacerze i w końcu kupiłam w Rossmanie ten top matujący i dwa lakiery Lovely tylko się zastanawiam kiedy przetestuję, bo chyba do świąt nie będę miała czasu na malowanie w ogóle muszę porządek zrobić w lakierach, bo niektóre już się nie nadają do malowania, a ja bez sensu je trzymam, chyba z sentymentu ![]() Myska, bardzo się cieszę, ze z maluszkiem wszystko w porządku szkoda, że się nie ujawnił, ale co się odwlecze… ![]() Nikii, Ty się tak nie przepracowuj kochana, bo nam padniesz tam ![]() Ilkas, moja mama kupiła w normalnym sklepie zabawkarskim Gosiiaczek mi się też wydaje, że to zależy od banku, bo u mnie też nie było problemu z kartą ![]() Lolitka, 200 uszek to tak jak u nas na ile to osób? ![]() Co do sprzątania u nas zostały podłogi, ale to jutro, bo jak zwykle musimy uzależnić to od zawartości króliczych kuwet zawsze to lepiej niż 100.. no i lipa, bo ja mam wizytę w poniedziałek o 10.30, a musimy dojechac i wrócić, więc pewnie koło 13 dopiero zjedziemy do domu, także odpadam na całe przedpołudnie no trudno, dzidzia ważniejsza niż gotowanie gorzej, ze mamie nie będzie miał kto pomóc. Miłego popołudnia |
|
|
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
i będziecie mieć cuuudny prezent na święta ![]() Co do prac domowych to My się też podzieliliśmy, rodzice 60% My 40%, mama stwierdziła że mnie trochę oszczędzi w tym roku.
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Mi zostaly jeszcze tylko podłogi. Ale to jutro. Teraz sie relaksuje
![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po ciężkim dniu...
Udało mi się ogarnąć pokoje, wyszorować łazienke, zrobić ostatnie zakupy w tesco ( o dziwo nie było kolejek )no i skoczyc po ostatnie prezenty do empiku. Wczoraj ubraliśmy choinkę - zapomniałam się pochwalić, pięknie pachnie lece was nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- ja pytałam ładna ta pościel, ale nie lubię muchy więc jej kieszeni nie będę wypychała light limara kot ze shreka jest niedopokonania ![]() Aldrin za udana wizytę. Co do braku zleceń na badania, ja bym się nie przejmowała. Ja też mam rzadko zlecane, ale ginka mi powiedziała, że ciąża wzorowa, że nie mam problemów więc po co mnie męczyć... Gdyby się coś działo to byś napewno dostała zlecenia na badania. martuszkao ja też liczyłam że na wątku trochę zwolnią, i co wpadam po całym dniu a tu 5 stron do nadrobienia... lolitka jaka ty wyrozumiała dla meża jesteś... Ja też nie potrafię się na swojego złościć ![]() myskao super że wizyta udana i że z maluszkiem ok. Szkoda tylko że dzidiza nie chciała się ujawnić. Aldrin ja właśnie wczoraj dostałam tą płytę z tymi kołysankami i jak narazie też mmnie nie przekonują ![]() lolitka 200 uszek... matulu kto to będzie jadł a poza tym chciałam się pochwalić, że udało mi się w końcu kupić kozaki - skórzane brązowe na niskim obcasie... a poza tym w upsss były przeceny i zakupiłam sweterek i tunikę ze skórzanymi rękawamii także mam się w co ubrac na święta
|
#1626 |
|
BAN stały
|
Kurczaki..właśnie do pepco zupełnie mi nie po drodze
A byłam dziś w galerii takiej trochę mniejszej..ale nie znalazłam tam I skąd ja teraz wezmę przebranie mikołaja? ![]() Prezenty prawie już mam. Jeszcze tylko teściowa i mój tata ![]() Oczywiście dla Mili mam najwięcej Ale to jej pierwsze święta więc nie mogłam się powstrzymać nooo
|
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas nie dziwię się że dla mili masz najwięcej prezentów - przecież to twoje oczko w głowie
|
#1628 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na 8 osób,także tylko tak do pomaszkiecenia będzie;p ale Siostra chyba swoje przyniesie też i pare kupiliśmy od taki Babulek co robią takie domowe tez Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już nic nie zdążyłam Wam napisać - mąż zrobił mi niespodziankę, nic nie mówiąc i przyjechał o 13 z pracy
pojechaliśmy teścia autem na zakupy, mamy już wszystko, łącznie z drobnymi paczkami dla ... 7 dzieciaczków, bo tyle ich mamy do obdarowania do tego już zaopatrzyliśmy się w zakupy na sylwestra - najważniejsze czyli szampan dla mnie jest wrócilismy po 16, to wzięłam się za obiad, później sprzątanie, rozdzielenie śledziami i teraz dopiero mam chwilę, ale pięt i nóg nie czuję
|
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
Kurde maz wyjechal wraca jutro, a mnie bez Niego tak nudno
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Uff.. Byliśmy z Mężem na targu po warzywka, w jednym sklepie i u lekarza oczywiście
Wyszorowałam prysznic, zlew i wc. Ogarnęłam kuchnię i pranie i na dziś wystarczy. Zmęczona jestem jakoś. Mam dziś wrażenie, że dzieć jest jakoś strasznie nisko i uciska mnie uciska. Znowu latam często siusiu.. W każdym razie przyjechaliśmy do teściów i ja odpoczywam jeszcze pakowanie muszę ogarnąć, ale to na spokojnie..Jutro lub w poniedziałek zaczynam kucharzenie. Pierwszy raz będę robiła kutię i pasztet z soczewicy.. Macie jakieś sprawdzone przepisy? Boję się, że mi nie wyjdą.. |
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pojechaliśmy na zakupy, przed wyjściem się załatwiałam, a w sklepie znowu mi się zachciało myślałam, że nie wyrobię, a jak przyjechaliśmy, to wcale dużo nie wysiusiałam, mam już chyba tylko połowę pęcherza to napełnienia jutro biorę się za śledzie i ciasta dwa, w poniedziałek reszta
|
|
|
|
|
#1633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale muszę przetestować ten top, na tym co mam teraz nie da rady, bo niekryjący, więc kiepsko będzie wyglądał 200 uszek na 8 osób? WOW, to u nas będzie ze 200 na 13 osób ale my to robimy bardziej pierogi niż uszka i żeby to zjeść to musielibyśmy już nic innego nie jeść także zazwyczaj trochę zostaje dla MNIE, największej maniaczki barszczu z uszkami ![]() Cytat:
a szampan picollo? ![]() Ja idę sobie zmyć twarz, bo później mi się tak nie chce zmywać makijażu, a już nikt mnie nie będzie raczej oglądał, no a mąż zna całą prawdę, więc przy nim mogę a później jakiś film obejrzymy. Mam Stalingrad i brat mi polecił Disconnect, zobaczymy Także miłego wieczoru dziewczyny |
||||
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
TŻ nie dawno dopiero przejechał granicę...
11 godzin czekał aż cos załatwimy,udało mi sie pozyczyć duże auto i teśc pojechał po niego i reszte osób..teraz odwozi wszystkich po domach... Mąż po woli jedzie swoim,coś mu się udało na parkingu podciągnąc ale musi jechać 40 km/h bo może mu silnik wypaść... więc do rana mu pewnie zejdzie echh.... cały dzień w nerwach,mam nadzieje że fasolinka nie odczuła tego Z tego wszystkiego nie wiem nawet gdzie mam ozdoby świateczne... po choinke pojedziemy pewnie dopiero w poniedziałek n spokojnie bo jutro to TŻ bedzie odsypiał tą trasę. Wiecie co teraz robie gotuje rosół na 22.00 może bedzie gotowy
|
#1635 |
|
BAN stały
|
Lolitka888 a Ty już testowałaś tego mata? Chyba się muszę skusić bo coraz więcej Was go chwali :P a jak on dokładnie wygląda? Bo ja chyba przeoczyłam
Ramona_85 no to niespodziankę mąż Ci zrobił fajną Kasian86 no właśnie taki typowo z zabawkami to u nas głównie w galeriach są :/ Było koło mnie takie 2 ale padły.. Plusy i minusy mieszkania w dużym mieście.... ![]() A ja mam jakoś ochotę na jakiś świąteczny film..ale pomysłów brak Mój mąż wrócił dziś rano z zakupów z karpiem..i stwierdził, że jemy go na obiad Myślę..hmm..karp kilka dni przed wigilią? Bez sensu..no ale dobra..skoro chce...Ale zrobił go sam...i był to smażony karp w płatkach migdałów, z rodzynkami podlany winem... to było przepyszne !!
|
|
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no brawo brawo, można już układać po choinkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tż z moim tatą stwierdzili że to ciastka antyrasistowskie
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Ale z Was dzisiaj praculki! Tylko nie przesadźcie, bo później będziecie pisać, że brzuchy bolą Misia znowu w nocy zagorączkowała. Rano popędziliśmy do lekarza i stwierdziła, że w oskrzelach i gardle ma czysto. Zrobiliśmy nawet prześwietlenie płuc, bo podobno panuje wśród dzieci bezobjawowe zapalenie płuc, ale tam też nic nie wyszło Lekarka stwierdziła, że gorączka to pozostałość po infekcji (Misia jeszcze strasznie kaszle). Przepisała syropy i kazała poczekać kilka dni. Mam dość już tych chorób Mieliśmy jutro jechać z prezentem do chrześniaka Mężula, a tak siedzimy w domu. Czytałam dzisiaj mój horoskop w ,,Zwierciadle'' na 2014r. i znalazłam informację, że osoby urodzone w okolicy mojej daty urodzin, czekają wielkie i emocjonalne wydarzenia w drugiej połowie kwietnia. Hmmmmm, ciekawe czy się spełni
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Chyba już uciekam dziewczynki.. Pakowanie prezentów czeka.. Aha.. I dziękuję Wam za pozytywne słowa odnośnie mojej wizyty nie miałam jak cytować oby już następnym m się maluszek ujawnił ![]() Dobrej nocki brzuchatki |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas no powróciły dwa dania
Teraz dopiero odpoczywam :P z tego co wymieniłaś tylko pierniczków nie dałam rady ustroić :P Ale mój kręgosłup to odczuwa… ;/To odpoczywaj i korzystaj z urlopu W auchanie widziałam ostatnio stroje Mikołaja. Aldrin może nie lubi albo nie chce dać mu zarobić :P Janeczka udanej imprezki ![]() Principessina czasem mam złe mysli , ale zaraz się opierniczam w myśli w sumie to są dni że zapominam że w ciąży jestem. Najgorsze to właśnie nakręcanie się i nie potrzebne dołowanie. A takich programów kochana nie oglądaj. Nie , nie mam willi Po prostu sprzątam po jednym pomieszczeniu. Ale mimo że ścierałam kurze wszędzie to trzeba było jeszcze raz bo się jeszcze mimo to skurzy zawsze. A tym bardziej przy małym bałaganiarzu :PSylvunia najważniejsze że jedzie Koniec na dzisiaj !! Łazienka się błyszczy , sypialnia i pokój też. Dywan mimo szorowania jaki brudny taki jest ;/ stwierdziłam że jak tylko będę miała dodatkową kasę to ten wyrzucam i kupuję nowy tylko że ciemniejszy. Została mi tylko podłoga w kuchni i przedpokoju ale to jutro. Pierniczki może jeszcze dziś ozdobię. Choinka też ubrana , choć w tym roku mnie to nie cieszyło , bo Oskar nie nadaje się jeszcze do ubierania choinki i za duzo nerwów było ;/ |
|
|
|
#1642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i dużą śmieciarkę No i inne pierdułki, ciekawe co Tż powie na lalę ![]() A gwiazdor dla Emisi? My nie przebieramy nikogo, bo Olaf jest na etapie, że napewno by sie przestraszył... Cytat:
Cytat:
Tez robiłam karpia w mogdałach z przepisu z Lidla, w zeszłym roku tak nam posmakował ![]() Cytat:
Co za infekcja ![]() U nas też tylko podłogi ale to dla Tżta robota ![]() A jakie robicie uszka? Smażone? Bo u nas smażone, uwielbiam je Takich gotowanych jak te kupne to nie bardzo, ale u Tżta takie robią więc przywozimy moje smażone
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wygląda jak lakier do paznokci do frencha ale nie różowy tylko bialy. Zmykam pod prysznic i do łóżka.
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
uff padam na twarz dzisiaj, ale nadrobiłam Was na szczęście dużo nie naskrobałyście
![]() teraz czas na odpoczynek, oglądam titanica chyba już z 10 raz |
|
|
|
#1646 | ||
|
BAN stały
|
Nikii Ty może zostaw już dziś te pierniczki co? Idź sobie odpocznij kochana!
![]() Cytat:
hehe, no w sumie to sama jestem ciekawa reakcji Twojego TŻ ![]() Taa, gwiazdor dla Emisi..mój teść ma duży brzuch i wąsa...idealnie by pasował do tej roli Cytat:
![]() Dostaliśmy ostatnio od mamy książkę z lidla z tymi wszystkimi przepisami Pascala i Okrasy i teraz szalejemy w kuchni
|
||
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1649 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w P-niu też bym takiego nie znalazła My mieliśmy w piątek karpie na obiad taka próba generalna, ale u nas z pieca ![]() Potwierdzam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas tak samo z ubieraniem choinki, Hania rozrabiała i zgniotła parę bombek wchodząc na pudełko i zduszając centralnie nogami świetna zabawa ![]() Cytat:
już widzę jak jej 8 letni wnuk jej nie pozna Uszka mamy gotowane i to zalewamy barszczem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jeszcze nic z niej nie robiliśmy, muszę przetestować kiedyś ![]() No nic mamusie, ja idę spać, już późno w końcu obejrzeliśmy film Disconnect, bardzo fajny, chociaż trochę ciężki. Dobrej nocy |
||||||||
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
Nikii89 do odświeżania dywanów polecam taki hymmm nie wiem jak to sie nazywa ale parą gorącą traktuje sie dywan.Smigasz jak małym odkurzaczem i sobie parujesz dywan...Jak sie człowiek postara to jest o niebo lepiej
a jak Doda sie zapachowy olejek do wody to i ładnie pachnie....Dywan mam w każdym pokoju i juz nie moge sie doczekać az je wymienię na nowe albo pozbędze sie ich całkowicie sesesesese Ich czyszczenie doprowadza mnie do szału...w dodatku mam jasne kanapy które po wypraniu wyglądają jeszcze gorzej jak przed.I nie nadają sie juz do niczego,No moze do wymiany na nowe! Popijam sobie wlasnie herbatke...zrobiłam sobie taka rozgrzewajaca z pomaranczem,cytryna,imbir em,cynamonem,goździkiem i sokiem malinowym pychaaa polecam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

tylko się zastanawiam kiedy przetestuję, bo chyba do świąt nie będę miała czasu na malowanie
w ogóle muszę porządek zrobić w lakierach, bo niektóre już się nie nadają do malowania, a ja bez sensu je trzymam, chyba z sentymentu 

na ile to osób? 

za udana wizytę. Co do braku zleceń na badania, ja bym się nie przejmowała. Ja też mam rzadko zlecane, ale ginka mi powiedziała, że ciąża wzorowa, że nie mam problemów więc po co mnie męczyć... Gdyby się coś działo to byś napewno dostała zlecenia na badania.
A byłam dziś w galerii takiej trochę mniejszej..ale nie znalazłam tam

myślałam, że nie wyrobię, a jak przyjechaliśmy, to wcale dużo nie wysiusiałam, mam już chyba tylko połowę pęcherza to napełnienia

Co za infekcja