|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Mya, jak Nela da to smaruje delikatnie, bo strasznie nie lubi smarowania buzi
![]() Witam na pierwszym karmieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Nie... ale ja mam problem zrby go w ogole posmarowac
![]() Kacper szamie... ciekawe czy do osmej jeszcze pospi...
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Ja smaruje bez oczek. Ale moja Iga też nie lubi jak się ją smaruje kremem.
Dzisiaj miałam 2-godzinną przerwę od 3-5 bo młoda nie mogła zasnąć po karmieniu. W końcu usnęła jak ją wzięłam do nas do łóżka. I dzisiaj spędziłam pierwszą noc z cuską/cuskiem... chcę małej dać pod choinkę tio niech jej już mną pachnie trochę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za rady, Ulka tez nie lubi smarowania, ale jak mus to mus:p
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
A Majka jak zwykle na opak, smarowanie lubi I pychol jej sie strasznie przy tym cieszy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2286 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuza lubi leżeć na pleckach wtedy poguga, jak ją podciągam za rączki to głowy jeszcze nie unosi. Na brzuchu zaczyna lubić leżeć, potrzyma trochę głowę i się wkurza, nie potrafi się przekręcić na boczek, więc Kacperek naprawdę dużo umie i nie masz się czym martwić. A co do reagowania na dźwięk Zuza czasem zareaguje ale jeszcze rzadko, wzrokiem wodzi ładnie Cytat:
![]() Cytat:
A łóżeczko turystyczne to albo allegro albo sklepy dziecięce, ewentualnie duże hipermarkety
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
do mam kp: a to wy nie podajecie D3 dzieciom regularnie??? bo my codziennie...ale jak piszecie,ze moze od tego sa jazdy z kupa... nasza od 5 do teraz na cycu byla,prezyla sie strasznie.dalismy esputicon i od razu kupa poszla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Lusesita ja nie podaje. Witek miał trudności ze zrobieniem kupy mimo ze zaparc nie mial. Potem leży okazji badań wyszło ze ma naturalny wysoki poziom d3 i mamy zakaz.
Rybko sadzasz Kacperka? Ja myje butle w płynie do naczyń. Nie wyparzam. Trele w hipermarketach sa łozeczka. Pewnie można też gdzies wypozyczyc. Ryba, każde dziecko ma swój rytm. Ba! Przy okazji skoku może Ci się nawet wydawać ze większość zapomniał a za 3 dni mu wroci i będzie umiał 2 razy więcej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia- podciagam go do siadu za rączki- ale tylko wtedy kiedy widze ze sam sie chce podciagnac i podnosi głowe- nie na siłe.Takjak robiła to neurolog. powiedziala ze tak cwiczyc główkę, ale wyczytalam ze tak nie mozna, ze to dopiero jak dziecko samo trzyma główkę sztywno, dlatego kiedys Was o to pytalam czy mozna czy nie... no i robie to dosc rzadko. Natomiast jak jest np. u mnie na kolanach to owszem trzymam Go przodem do świata a główke opiera o mnie.
oo i nawet czasem tak jak złozona sofa jest to na chwile go daje. tak to racej w pozycji siedzacej jest w foteliku a niebawem w lezaczku- no półleżąccej a co, źle pewnie robie?
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko sadzanie jak i trzymanie w pionie obciąża stawy biodrowe i chrzastki miedzy kregami. Jest niestety grozne na przyszlosc.Jeśli mały chce być przodem do świata to weź go po skosie na swojej ręce ułóż. Tak ze trzymasz swoja reke pod jego pachą a dlon w kroczu.
A obserwowac świat na boki może tez z plaskiego. Mięśnie najlepiej pracują i soe wzmacniaja gdy dziecko leży na plaskim i twardym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia ja mam go problem w ogóle na leżąco zostawić na dłużej... niezależnie czy to boczek czy płasko... nie lubi i tyle... ale ok dobrze ze mowisz bo ja bym tak robila. ehh... krzywde wlasnemu dziecku robic
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, co na gorączkę mogę brać przy kp? Bo coś mnie łapie chyba. rano bolała mnie głowa i gorączka jest, na razie nie wysoka, ale wolę zapobiegać szybciutko. Na razie wzięłam paracetamol, ale coś mi się obiło kiedyś o uszy że jest jakiś taki syrop co go można w ciąży i przy kp na przeziębienie. Muszę dzisiaj zacząć myśleć, co zapakować na wyjazd na święta dla siebie i młodej bo jutro od razu po pracy męża jedziemy. Jakieś stroje nam wymyślić i takie tam
|
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak było zaplanowane, 18 grudnia o 11.40 urodził się Michałek
3400g, 54cm, głos jak dzwon Wszystko poszło dobrze, wczoraj nas wypisali do domu. Ja powoli dochodzę do siebie po cc (w domu to szybciej idzie, wiadomo), a Michałek na razie (odpukac!) nie sprawia żadnych problemów. Pięknie je z piersi, śpi, płacze tylko przy przewijaniu, sielanka Zdjęcie pokażę jak zgram z aparatu ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- O i widzę, że nowe mamusie przybyły pod moją nieobecnośc - gratulacje!!! ![]() |
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
rinco gratuluje, u nas niestety kolejna ciezka noc, mlody strasznie meczy sie z gazami
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mya - jak nocka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kociak- ja tej neurolog akurat średnio wierze, no nie mówie ze jest całkowicie niekompetentna, ale wiesz... jak mi ciągle mówi rózne dziwne rzeczy[ że mój syn nie podnosi głowy jak podnosi! ]to wiesz... z pewnym dystansem. Ide do tego prywatnego- wg opinii jest mega dobry, wiec zobaczymy.i sie dowiem... ale nie chce krzywdzić własnego dziecka.. mimo ze widze jak sie cieszy z tego powodu, to wole jakoś inaczej go zająć niż robić mu krzywde... a z tymi rączkami to nie rozumiem, bo przecież dzieci śpią na brzuszkach to muszą jakoś te ręce rozłożyć na boki.. czemu to niby źle? bo mi też tak powiedziałą.. Dziewczyny,czekamy tylko na Basie! Czas zrobić sonde, czy ktoś ma jakieś tytuły?? ![]() 'Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie '
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-22 o 11:38 |
||
|
|
|
#2298 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co TŻ chce dostać bacika od ciotek wizażowych?![]() Właśnie ja potówki smarowałam Emolium i zniknęły tak szybko, jak się pojawiły ![]() Cytat:
Hm..sama nie wiem, zrezygnowałabym z niej, ale wtedy cały czas musiałabyś chodzić prywatnie?Z drugiej strony jak zostaniesz u niej a dowie się że byłaś u innego lekarza a ten podważa jej kompetencje, to może być nieprzyjemna.Zresztą nie wiem czy bym jeszcze chciała chodzić do niej jakbym usłyszała od niej błędną diagnozę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój mąż tak też robił,i skąd miałby wiedzieć że źle robi?Ja też przyznaję czasami się łapię że źle ją trzymam, że tak nie powinnam.Wszystkiego się uczymy. |
||||
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
"Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy"
![]() "Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las" ![]() Beznadziejne te tytuly wymyslilam ale spoko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mycia butelek. Myję płynem do naczyń i wyparzam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje
![]() |
||||
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Gabrysiaczek, Beatka, Adoosienka-cudne maluszki!!
Trele co Ty chcesz od swojej córeczki, toż to aniołek! Jest boska!---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Ok biorę się dalej do roboty
|
||
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Rinco gratulacje !
Kociak - panadol lub apap 1 tab co 3 h |
|
|
|
#2304 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się narobiiłaaaam..moje dziecko spało całe 20 min.
|
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
sorento kochana gratulacje!
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Rinco gratulacje :-* Trele dzieki. Ale jestem matolek, z trzylatkiem i niemowlakiem powinnam dac spokoj i zamowic wszystko dobrze, ze siostra ookleila pierogi bo nie spalabym nic a nic |
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze tylko jeden maluszek |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak Sebuś reaguje na brata? |
|
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
ryba, wiesz co, ta, do której poszłam ja też była prywatnie i miała mnóstwo dobrych opinii - niestety mnie nie zachwyciła. W zasadzie to zażyczyła sobie nowego usg główki i podała mi namiar na jakiegoś lekarza w Kłodzku, żebym tam pojechała je zrobić. Jakby we Wrocławiu nie było żadnych dobrych radiologów do zrobienia USG
no i "przy okazji" to też tam w Kłodzku najlepiej jakbym zrobiła sobie USG bioderek bo tam też super-specjalista. Oczywiście wszystko prywatnie. A z tymi rączkami do przodu na brzuszku, to ja to zrozumiałam tylko tak, że to się stosuje jak się chce z dzieckiem poćwiczyć podnoszenie główki. Jak dziecko ma tylko sobie pospać to nie ma różnicy. Ale żeby ćwiczyć podnoszenie główki to właśnie rączki do przodu. rinco, gratulacje ![]() My trochę Igę zamęczyliśmy bo chcieliśmy jej mini sesję zrobić. Ale ona nie chciała spać. Urodzona śpiąca modelka to z niej nie jest ![]() Ale pokazuję Wam zdjęcia literek nad łóżeczko, bo przyszły ostatnio
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za odp.!!! ta masc cholesterolowa to w aptece kupie? kytek a jakie to emolium konkretnie?
|
|
|
|
#2310 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zobacz, jest grzeczna!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale dzień to makabra. Wstała hrabianka o 9, zjadła, polaziliśmy po mieszkaniu, pooatakowaliśmy smoka Etnę, nagle płacz. Daję jej mleko - pije. Spać niet, więc lulam ją, kołyszę, opowiadam o dupie maryny i mijają godziny. przysypia co jakiś czas na godzinkę, czy pół i budzi się głodna... I ciągle chce jeść, a ja się boję jej dawać jeść, bo dużo woła. Muszę zacząć porządnie zapisywać godziny jedzenia i ilości... próbuję oszukać ja wodą i herbatką, ale błagam... popłakuje co jakiś czas, odłożyć do łóżeczka niet, bo się budzi... I co zauważyłam i nie wiem czy się niepokoić - strasznie nerwowa(?) jest. Co ją dotknę niespodziewanie, czy przykryję kocykiem czy ogólnie coś jej dotknie to się mega zrywa i płacze dla mnie to dziwne, nie robiła tego wcześniej tak nagminnie, może z 2 razy dziennie...Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- cholera usiadłam i nie chce mi się wstać sprzątać dalej
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

KCIUKI DLA ANI 
no i nie chwyta.. mam nadzieje ze przez t neurolog sobie nie wkręcam...

a jeszxze wczoraj myslalam ze to okres, ale na wizycie mi ginka mowila ze jeszcze ona tam widzi kres wiec moze poruszyla i to polecialo ale nie wiem..