|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Teraz lezymy w Perlowej, ostatecznie zdecydowaliśmy sie na jedynkę i to była super decyzja. Rodzilam z Agnieszka Boratynska od 11h do 19h i była naprawdę bardzo pomocna. Potem od 19h do porodu z Łucja Talma, tutaj mniej stykaly nam sie osobowości, ale złego słowa nie moge powiedzieć. Plus lekarz, chyba Łukasz Palys? Albo podobnie. Tez bardzo spoko. Niemily był tylko anestezjolog, ale on niego duzo nie wymagam Dokładniejszy opis napisze jak wrócimy do domu, bo na tablecie zajęłoby to wieki ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć. II faza trwała 1h30, z czego prałam porzadnie z godzinę.
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
perfuzja-- dzięki za info o szpitalu
Teraz odpoczywaj i ciesz się Emilkiem
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbieram się na chrzciny do rodzinki.
Chciałam ubrać sobie buty za kostkę na szpilce, ale małż mówi, że mam to sobie wybić z głowy ![]() Chciałam, żeby było pięknie, ładnie - napatrzałam się na te gwiazdy showbiznesu ciężarne pokazywane w TV - one zawsze na obcasach/szpilkach ![]() No ale w sumie biorąc pod uwagę fakt obolałości pachwin i spojenia łono. i chód kowboja który dopiero co zsiadł z konia To w połączeniu z obcasami mogłoby to wyglądać karykaturalnie ![]() Ciężarna + chód kowboja + obcasy =
|
#4564 |
|
Rozeznanie
|
Perfuzja Gratulacje!!!!!!!!! Podziwiam, podziwiam i jeszcze raz podziwiam!
Hardcore nie z tej ziemi, Emil bardzo ładne imię ![]() Królowo trzymaj się tam, przeżywam z Tobą Z moim żelazem to już tak, że miałam na receptę Tardyferon i po kuracji nim spadło mi jeszcze bardziej. Teraz mam Feroplex do picia, 20 fiolek kosztuje 65 zł. Smakuje jak syrop i ponoć ma się lepiej wchłonąć.
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza strona zaktualizowana
ale faktycznie można stwierdzić że "rodzimy" parami może tendencja się utrzyma ?? ![]() no i udało mi się w końcu włosy zrobić
|
|
#4566 | |||
|
Zadomowienie
|
Zatem
![]() Cytat:
A synuś cudowny Cytat:
![]() Przy bliźniakach pewnie tym bardziej, bo rodzą się mniejsze ![]() Cytat:
To teraz czekamy na kolejne wieści od Królowej Nilu
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-22 o 10:03 |
|||
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja też wczoraj wyskoczyłam z tekstem o kowboju.....a mąż zapytał czy może konia mi potrzeba???
|
|
#4568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za małego będzie dobrze zobaczysz ! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4569 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44255749]
PS Senira chyba czas szykować nowy wątek bo przez noc może się akcja rozwijać [/QUOTE]widzę że jednak wystarczył przez noc ale kontroluje pasuje mi takie zajęcie i mam "robotę" fajną przez to ![]() Cytat:
info kiedy zaczyna się poród też dodam ![]() Cytat:
jest chluśnięcie wód płodowych i pierwsza wypada pępowina to trzeba na kolana -dupa w górę a głowa nisko (taki prawie koci grzbiet tylko głowa przy samej podłodze) a facet w tym czasie dzwoni po pogotowie. w takiej pozycji kobieta ma spokojnie oddychać i czekać. ratownik niestety wkłada rękę do pochwy i przesuwa pępowinę i z tą jego ręką w kroku wiozą do szpitala.
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja trzymam kciuki żebyście szybko wyszli i już razem święta spędzili.....ale Ci zazdroszczę
Czasami sobie myślę że też już bym chciała mieć poród za sobą no ale dopiero 35 tydz w czwartek zacznę więc jeszcze z 3 tyg i mogę rodzić ![]() Jutro zadzwonię do szpitala w którym chcę rodzić(mam bliżej inny szpital ale wybrałam ten który jest trochę dalej z racji obsługi i personelu) i zapytam czy mają takie rodzinne pokoje bo z tego co piszesz to piękna sprawa A jaki jest koszt takiego pokoju u Was? Zrobiłam już z rana zalewę do ryb po japońsku, może wieczorem usmażę dorsza i pokroje warzywa do zalewy, na razie odpoczywam ![]() Mąż mówi że jak się do mnie w nocy przytulił jak spałam to przez brzuszek czuł każdy ruch małej i jakiś szczęśliwy dziś chodzi....chyba dopiero do niego dociera tak naprawdę że tatusiem zostanie, choć zawsze całuje brzuszek i go dotyka dziś jakiegoś objawienia doznał
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak tak sobie pomyślę ile kobiety, matki potrafią mieć siły dla swojego dziecka ...mam tu na myśli ciężkie porody, takie jak Perfuzji, ale też dziewczyn, które urodziły wcześniaczki (między innymi Iwantyou, Emma, teraz też Maruda, która przeżywa trudne chwile ...wielki szacunek dla Was
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-22 o 10:25 |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
czytam te Wasze relacje z porodów, przezywam razem z Wami a własnego i tak się panicznie boję
|
|
#4573 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choć zapewne Mała już na świecie...Cytat:
|
|
|
#4574 |
|
Raczkowanie
|
Perfuzja, mam nadzieję, że na święta będziecie już w domku
Ciekawe jak tam królowa nilu .. ![]() Powiem Wam, że moje przedświąteczno-świąteczne wypieki wyszły fantastycznie Lolita, dziękuję za przepis na piernik o ten: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html - jest megapyszny, szybko się robi i smakuje jak pierniczki alpejskie ze śliwkami Zrobiłam też muffinki z jagodami i czkoladowe - jak dla mnie czekoladowe lepsze ale jagodowe ładniej wyglądają Dziś mam gości więc pewnie większość smakołyków zostanie pochłonięta
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
Lolita magia świąt u niego zadziałała
![]() Mój mąż jak dotyka brzuszka to czuje ruchy i małemu to nie przeszkadza, ale jak już wezmę kamerke to cichnie skubaniec a i mojej mamy się chyba boi zawsze przestaje kopać jak dotyka brzuszka.
|
|
|
|
#4576 |
|
Raczkowanie
|
Senira, a może byśmy zmieniły na 1. stronie z "do tej pory ujawniło się..." na "czekamy na..."?
Taka luźna propozycja.
|
|
#4577 | ||
|
Gang Iren
|
Chcę iść do sklepu,bo potrzebuję kilka rzeczy,ale nie wiem czy dam radę.
Tak mnie brzuch okresowo boli i plecy. A o spojeniu i kroczu nie wspominam. No nic poczekam trochę jeszcze może przejdzie ciut,a jak nie to i tak spróbuję się dokulać. Dzisiaj też chcę rybki porobić na Święta. Cytat:
Tak,to wygląda na skurcze. Cytat:
Oby Emilek już tyle nie płakał i dał ci trochę wypocząć.
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja a gdzie rodziłaś?
W ogóle jestem zwolenniczką żeby opisy porodów zaczynać od właśnie nazwy szpitala. Czytałam opisy mam z wcześniejszych miesięcy i też nie było nazw. Trzeba się dopytywać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4580 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Mąż się ze mnie śmieje, że przeżywam Wasze porody bardziej niż swój
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że nauczy się ssać i będzie Ci ładnie spał
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamierzam do Trzcianki dojechać, a mam tam jakieś 2okm maja bardzo dobre opinie no i ordynatorem położnictwa jest Amanuel Solomon jest naprawdę rewelacyjnym lekarzem
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, tak dokładnie Trzcianka ma najlepsze opnie i też bardzo bym chciała tam rodzic
|
|
#4584 |
|
Gang Iren
|
Jak myślicie co sobie zapodać: paracetamol czy nospę? Bo boli mnie brzuch i plecy,no i spojenie-ale to boli codziennie. Dzisiaj chyba nie wyrobię bez jakiejś tabletki.
|
#4585 |
|
Rozeznanie
|
Marudo, trzymaj się dzielnie! Teraz może być już tylko lepiej
Królowo Nilu, kciuki za pomyślny poród! ![]() Perfuzjo, wielkie gratulacje i brawa Zazdroszczę, że masz już to za sobą, a mały ma idealne wymiary i wagę, nie wygląda też na "zmordowanego" porodem Tak dla pocieszenia, moja mama rodziła pierwsze dziecko 62 godziny bez zzo, więc uwierz mi, że u Ciebie nie było tak źle U mnie dopiero po soku z buraka wyniki przestały lecieć w dół... Tabletki nie działały, a burak może i nie podniósł za wiele, ale przynajmniej zatrzymał moją galopującą anemię.
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A orientujesz się czy mają tam pokoje rodzinne? Jutro tam zadzwonię i popytam, wiem że tam podkładów i pampersów nie trzeba zabierać, ale ręcznik do kąpieli maluszka tak....hmmm jutro się zorientuje co i jak dokładnie
|
|
#4587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czesto ta pępowina wypada przy chluśnięciu wód??? Jakz ratownika ręką w pochwie wyjść z mieszkania i przejść do karetki???? Ja nie ogarnia, tej sytuacji i pierwsze słysze o wypadającej pepowinie
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
ugotowałam zupkę jarzynową
![]() ciekawe co tam u królowej nilu.... mam nadzieję, że już ma córeczkę przy sobie
|
|
#4589 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
agoola83 nie możecie się wyprowadzić, dla własnego spokoju psychicznego? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
Ledwie się już w wannie mieszcze...ale dałam radę...paznokcie pomalowane, makijaż zrobiony, nawet sukienkę dzianinowa znalazłam w szafie w ktora się jeszcze mieszcze ...zaraz włosy wymodeluje ...koniec z dresami !!!
Senira ja myślę, ze 1 strona jest ok...brawo dla ciebie Ciekawe czy będzie jakaś pomyłka w płci na naszym wątku ??
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-22 o 11:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

i inne "atrakcje". A jak położne (może nazwiska pamiętasz)? jak warunki w salach? Wiem, że padnięta jesteś ale skrobnij jak będziesz miała chwilę
podobny do Ciebie

Nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć. 
16.06.2012 

Zazdroszczę, że masz już to za sobą, a mały ma idealne wymiary i wagę, nie wygląda też na "zmordowanego" porodem