|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Dzień dobry
![]() agoola83, jasne, że Cię pamiętamy ![]() Myślicie o tym, kiedy uwolnić się od teściów? Nie wyobrażam sobie jak bardzo musi być wkurzająca świadomość "kontroli". No i do tego to zrzędzenie na zużycia. A może tak jak dziewczyny piszą, jak nie ma na razie szans na wyprowadzkę od teściów, to może osobne liczniki? Trzymaj się cieplutko i odzywaj kiedy będziesz mogła ![]() mezaga, czyli udało się wprowadzić na święta, ale super ![]() ![]() perfuzja, noc ciężka, ale życzę Ci aby każda następna była lepsza i by Emil szybciutko nauczył się ssania. Perfuzja i Shiloh, Wasze rady, dotyczące ubranek wzięłam sobie do serca i poszłam obczaić, co mam przygotowane. Na 56 mam sporo rzeczy, na 50 tylko dwa bodziaki ![]() A co to te gruszki? ![]() lolita25, masz jakiś dobry przepis na rybę po japońsku? Może się podzielisz? Nigdy jeszcze takiej ryby nie robiłam, a chętnie bym wszamała ![]() Pewnie, że pasuje ![]() Cytat:
![]() ![]() SunShineDoll, aleś Ty laska! Super wygladasz. Mi gin termin liczył od pierwszego dnia OM i to chyba jest wg jakiejś zasady. Niestety już nie pamiętam. Spędzam ostatnie dni z TŻ, więc mało zaglądam. Szykujemy się do świąt i na przyjęcie małego. Ja głównie leżę i nadzoruję ![]() ![]() Dostaliśmy bardzo dużo ciuszków dla małego. Przebieramy je, oglądamy, segregujemy. Mówię do małża, żeby odkładał większe rozmiary niż 56 i 62 oraz coś co mu się nie widzi, bo jest np. podniszczone. Za chwilę patrzę, a koło niego sterta odłożonych ciuszków. Pytam o co chodzi, a on mi pokazuje, że tu na bodziaku jakaś aplikacja z misiem, na innym lamówka i że takie ciuszki to dla dziewczynek są i jego syn nie będzie wyglądał "pedalsko" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Felicja się obudziła na chwilę i dziękuje za komplementy
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
o jakbym mojego widziała z tym, że misie i kotki jakoś przetrawił, gorzej z króliczkami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4623 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tymi salami to nie ogarniam jakoś, może żelek mi się załączył albo coś. Pobyt po porodzie to 2-3 dni, chyba niezbyt da się opłacić same noce w osobnej sali? ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4627 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale wieeelka kota. Zwierzaki jakoś czują niedzielną atmosferę, bo mój pies też tylko zalega. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Rozeznanie
|
Ja tez mam troche różowych ciuszków po mojej siostrze, ale na szczęście mojemu mężowi to nie przeszkadza. Będziemy te ubranka po prostu traktować jako domowe. Nowe kupujemy oczywiście typowo chłopięce
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4629 |
Gang Iren
|
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobotę będę się z położną widziała to zapytam jak to jest
![]() |
#4631 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry Twój jest z tym, że jego syn nie będzie wyglądał "pedalsko" ![]()
![]() |
#4632 |
Zadomowienie
|
Amberella mega Cię podziwiam za cierpliwość do męża
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4634 |
Gang Iren
|
Trochę mi lepiej.
Super nie jest ale daję radę stać. Eryk ma drzemkę,więc zabieram się w końcu za te ryby.
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
druga ważna rzecz - ochrona krocza zwiększa ryzyko wysiłkowego nietrzymania moczu i to jest główny powód dla którego jestem prawie zdecydowana prosić o nacięcie. już przed ciążą miałam z tym problemy i ogarnia mnie panika na samą myśl, że może być gorzej.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam nacinane krocze bo Natanielek był duzy i po zagojeniu sie rany nic mnie do dzis nie boli... tzn do ciazy bo od kilku dni tak mnie TAM wszystko boli takie jak zakwasy ze musze trzymac nogi razem a obracanie sie z boku na bok to tortura ![]() ogolnie boje sie bo jestem z natury tam ciasna( pare dni temu chcielismy sie pobawic z TZ i nie mogł bo mowił ze tam jest tak ciasno,ze az go boli) i bardzo sie denerwuje ,ze bedzie jak z Natanielkiem-beda mocno nacinac albo mocno pekne i ze beda mi skakac po brzuchu bo nie bedzie mogl caly wyjsc ![]() my dzis robimy mega pyszne i bardzo proste ciasteczka ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem ze 56 będzie dobre dziecko ma podkurczone nóżki na początku. Ale wzięłam bo te 62 niektóre nie są duże. Myślę ze taki długi to nie będzie, bo nie ma po kim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4640 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój lekarz właśnie na nacięcie mocno namawia i też mówił że najlepiej od razu z plastyką połączyć za jednym zamachem. Tylko w naszych realiach to raczej niewykonalne, przynajmniej przy porodzie na nfz. Staram się już o tym po prostu nie myśleć, prosić o nacięcie na pewno nie będę, ale trzymam sama za siebie kciuki żeby trafić na położną która będzie umiała rozpoznać czy i kiedy jest potrzebne i odpowiednio je wykonać. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Co do długości porodu: mnie liczą od pierwszych regularnych skurczy co 10 minut - czyli piatek koło 14h, mimo, ze potem sie 2 razy wyciszaly (w nocy byly co pol godziny, potem na wejściu do IP w ogole). Ale te skurcze zrobiły mi rozwarcie - na wejściu do szpitala miałam 5 cm, dzien wczesniej jeszcze 1,5 cm szyjke.
#4642 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ma jakąś taką fazę. Sam też zwraca uwagę na to, co zakłada. Czasem mu dokuczam, czy aby nie ma jakiegoś ukrytego "problemu" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do odzyskania mobilności to czekam na ten moment z utęsknieniem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przypadek ze stomią - masakra. Dobrze, że to nie zdarza się często. Czekam na gości, więc pewnie zajrzę dopiero wieczorem. Królowa_nilu, czekam na wieści o Twojej córci ![]() Maruda_80, jak dziś zdrówko Krzysia? Le La, co u Ciebie i Aleksa? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
Kotka super Umaszczenei ma piękne |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ty się czujesz? jak Emilek?
![]() |
#4646 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chociaż ja już pewnie będę po ![]() Cytat:
![]() pełna wyluzka Cytat:
Cytat:
![]() bo np z tego co czytałam to np w krajach skandynawskich przyjmują do szpitala dopiero bodajże w 3 fazie. wcześniej każą siedzieć w domu, bo jeszcze nie czas ![]() Cytat:
teoretycznie można wypisać się wcześniej za własne żądanie, dziecko też ale osobiście nie odważyłabym się. u mnie płaci się za salę jednoosobową - vip 500zł za noc. Szkoda mi kasy i nie skorzystam. Jak nie dam rady zająć się dzieckiem w nocy (pewnie tak będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam też bliznę na wardze po wypadku, miałam ją szytą i faktycznie jest tak, że mnie pobolewa, swędzi i nie mam takiego czucia a od wypadku minęło hmmm prawie 20 lat. tak piszecie o tych nacięciach, pęknięciach . Moja mama miała bardzo ciężki i długi pierwszy poród więc kiedy trafiła za drugim razem (ze mną ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Gang Iren
|
Część rybek zrobiona,więc chwila przerwy
![]() Cytat:
Ale masz super pomocnika ![]() Poproszę o przepis na ciasteczka ![]() ![]()
![]() |
#4648 |
Zadomowienie
|
Gratuluję!
![]() ![]() Przedstawiam Wam słodko-pierdzący kącik naszej córki ![]()
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Emil słodki i przecudny. Odsypia noc
![]() Ja jestem troche obolala - to na pewno kwestia nacięcia, pewnie bez szwow bym śmigala zupełnie. No ale u mnie nie było wyboru. Poza tym zupełnie spoko.
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZALEWA: 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju mały koncentrat pomidorowy 4 łyżki keczupu 4 łyżki cukru 4 łyżki octu pieprz, sól WARZYWA DO PRZEŁOZENIA 2 duże cebule 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowych Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu, cebulę kroimy w drobną kostkę(najlepiej ją sparzyć wrzątkiem) a ogórki i paprykę w drobne słupki. Usmażone w panierce filety( na jedną porcję zalewy 1 kg ryby) i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy przestudzoną zalewą. Rybka jest pyszna, słodko-kwaśna i soczysta, dużo osób zamiast w panierce robi filety w ciescie ale ja wolę panierkę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.