Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 13:46   #2311
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ryba, wiesz co, ta, do której poszłam ja też była prywatnie i miała mnóstwo dobrych opinii - niestety mnie nie zachwyciła. W zasadzie to zażyczyła sobie nowego usg główki i podała mi namiar na jakiegoś lekarza w Kłodzku, żebym tam pojechała je zrobić. Jakby we Wrocławiu nie było żadnych dobrych radiologów do zrobienia USG no i "przy okazji" to też tam w Kłodzku najlepiej jakbym zrobiła sobie USG bioderek bo tam też super-specjalista. Oczywiście wszystko prywatnie.
A z tymi rączkami do przodu na brzuszku, to ja to zrozumiałam tylko tak, że to się stosuje jak się chce z dzieckiem poćwiczyć podnoszenie główki. Jak dziecko ma tylko sobie pospać to nie ma różnicy. Ale żeby ćwiczyć podnoszenie główki to właśnie rączki do przodu.

rinco, gratulacje

My trochę Igę zamęczyliśmy bo chcieliśmy jej mini sesję zrobić. Ale ona nie chciała spać. Urodzona śpiąca modelka to z niej nie jest

Ale pokazuję Wam zdjęcia literek nad łóżeczko, bo przyszły ostatnio
no moze i tak, ale mi polecała dziewczya z forum, opinie w necie też super wiec mam nadzieje
A to o to chodziło z tymi rączkami, mi sie wydae ze Kacper nie potrzebuje ćwiczyć podnoszenia główki. codziennie kilka razy dziennie saje go na brzuszek i zawieszam nad głową zabawkę. i podnosi dosc wysoko, na raczki nie zwracałam uwagi... wiec juz sama nie iwem

A bo któraś pisała[kyte?] ze co z tym lekarzem, ze ta neurolog zobaczy ze byłam gdzies indziej... no wiec pomyślałam sobie ze jeżeli on potwierdzi diagnoze i będzie mieć chu.jowe podejście do małego to wróce do tej babki przynajmniej za free, a jeżeli bedzie super i w ogóle to niezależnie od diagnozy bede do niego chodzić. Jeżeli bede musiała płacić to 100zł dla małego zawsze sie znajdzie, on teraz najwazniejszy

wg. mały dostal skarpety soxo i myślałam ze moze nimi go zajmę, jeśli chodzi o dzwięk, bo jak rusza nóżkami to mu tam dzwonią, ale w ogóle nie łapie ze to jest jak sie poruszy ale chyba jest zawczesnie

mamy juz 4 tytuły!!! jeszcze ktos?? ;>
Stary 2013-12-22, 13:52   #2312
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za odp.!!! ta masc cholesterolowa to w aptece kupie? kytek a jakie to emolium konkretnie?
Tak. Bez recepty.

A moje dziecko dzis anioł. Nie płakała ani razu. Tz dzis ma wolne, I tak patrzy I chyba do konca nie wierzy że ona mi tak daje w kosc jak jego nie ma. Dzis siedziala z nim na fotelu 35min I patrzeli na tv jak ja jej 10 w miejscu nie potrafie utrzymac. Cos mi sie wydaje że to bedzie ksiazkowa coreczka tatusia .
Ja sie plaszcze juz przed nia jak sie da, siwe kudły zaraz bede miała a tego wiecznie nie ma a jak sie zjawi to jest najlepszy na swiecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 13:55   #2313
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Tak. Bez recepty.

A moje dziecko dzis anioł. Nie płakała ani razu. Tz dzis ma wolne, I tak patrzy I chyba do konca nie wierzy że ona mi tak daje w kosc jak jego nie ma. Dzis siedziala z nim na fotelu 35min I patrzeli na tv jak ja jej 10 w miejscu nie potrafie utrzymac. Cos mi sie wydaje że to bedzie ksiazkowa coreczka tatusia .
Ja sie plaszcze juz przed nia jak sie da, siwe kudły zaraz bede miała a tego wiecznie nie ma a jak sie zjawi to jest najlepszy na swiecie

cholera to tak jak u nas! ale ja podejrzewam, że dzieciaczki wyczuwają naszą irytację i to je denerwuje też. A tż przychodzi wypoczety, zadowolony hihi haha i wiesz - jest kul

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 13:58   #2314
ryba91
Zakorzenienie

mya- nie podchodz tak z nienacka do małej, ja tak robiłam i robiłam np. :akuku, ale tak wiesz cicho w miare, Płakał mi chyba ze 3 dni bo sie bał jak ktos podchodził, jak toś kichnął, jak spadło cos... zaraz był ryk. Potem sie uspokoił, ja już tak nie robiłam, i jest ok, fakt wzdrygnie czasem, ale ie boi sie. Ja głupia byłam, bo myslałam ze on sie nie przestraszy na szczescie miinęło a mi dało nauczkę. Ile Ci Ulka zjada na jedno karmienie? Moze ona chce ssać? Mój też czasem zje, a za 40 minut 'wola' jeśc. Dam mu smoka- 3 razy wypluje ale za 4 zassie.. ja nie mogę dawać wczesniej pić niż po 1,5h od jedzenia bo mi uleje razem z mlekiem..Potem jak widze ze nadal chce to mu dam tą herbatkę czy wodę. Obecnie pijemy tylko wodę i co 2 dzien daje 50ml rumianku. Mój tez czesto je po 50-60ml wiec jak woła co 1,5h to sie nie dziwie, co innego jak zje 100... no i tez zalezy czy uleje bo mimo zagęszczacza to moje mleko uleje prawie za każdym razem, a to AR to tak z dwóch karmien tylko ulewa... czemu nie wiem.. nO jak uleje sporo to wiem ze bedzie głodny szybciej wiec też nie ma sie co dziwic. Przez pierwsze dwa tyg, prowadziłąm zeszyt- kupka siku, ile zjadl, ulał itd.. położna sprawdziła i nie kazala sprawdzać dalej..

boli mnie ząb a jeszcze na świąteczne zakupy musze jechać, zrobić tą kapuche i inne rzeczy....
Stary 2013-12-22, 14:27   #2315
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

rinco gratuluję również

my się dalej kulamy tż chory, ja dalej przeziebiona i bez zmian - jutro jedziemy do położnej na kontrol. mała się strasznie rozbija jak rasowy bokser.

kociak fajne te literki

a co do kosmetyków to ja mam tylko płyn do kapieli z hipa i nic więcej.. jestem maniaczką składów kosmetyków i ogólnie używamy kosmetyków organicznych, naturalnych i jak czytam te składy i zalecenia położnych co do np. oliatum i innych takich to chyba nie jestem przekonana... nie wiem czy od razu trzeba smarowac dziecia oliwką itd. ale zdecydowanie bardziej przemawia do mnie masło shea albo olej migdałowy czy oliwa z oliwek niż inne mazidła...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 14:36   #2316
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no moze i tak, ale mi polecała dziewczya z forum, opinie w necie też super wiec mam nadzieje
A to o to chodziło z tymi rączkami, mi sie wydae ze Kacper nie potrzebuje ćwiczyć podnoszenia główki. codziennie kilka razy dziennie saje go na brzuszek i zawieszam nad głową zabawkę. i podnosi dosc wysoko, na raczki nie zwracałam uwagi... wiec juz sama nie iwem

A bo któraś pisała[kyte?] ze co z tym lekarzem, ze ta neurolog zobaczy ze byłam gdzies indziej... no wiec pomyślałam sobie ze jeżeli on potwierdzi diagnoze i będzie mieć chu.jowe podejście do małego to wróce do tej babki przynajmniej za free, a jeżeli bedzie super i w ogóle to niezależnie od diagnozy bede do niego chodzić. Jeżeli bede musiała płacić to 100zł dla małego zawsze sie znajdzie, on teraz najwazniejszy

wg. mały dostal skarpety soxo i myślałam ze moze nimi go zajmę, jeśli chodzi o dzwięk, bo jak rusza nóżkami to mu tam dzwonią, ale w ogóle nie łapie ze to jest jak sie poruszy ale chyba jest zawczesnie

mamy juz 4 tytuły!!! jeszcze ktos?? ;>
Ja wlasnie planuje kupic taki grzechotki na raczki na ten lot do Polski . Mam nadzieje że ja to zajmie na jakis czas

Co do tytułow to ja weny nie mam ale czekajmy na Nasturcje

Mya - ale wydaje Ci sie że lepiej bez tych witamin czy bez roznicy?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
cholera to tak jak u nas! ale ja podejrzewam, że dzieciaczki wyczuwają naszą irytację i to je denerwuje też. A tż przychodzi wypoczety, zadowolony hihi haha i wiesz - jest kul
Chyba masz racje. Tylko jak tu sie nie irytować?

Kurde jakby tak miał cycki jak jest tAki kul chociazby tylko w niedziele I Święta

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-22, 14:39   #2317
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
mya- nie podchodz tak z nienacka do małej, ja tak robiłam i robiłam np. :akuku, ale tak wiesz cicho w miare, Płakał mi chyba ze 3 dni bo sie bał jak ktos podchodził, jak toś kichnął, jak spadło cos... zaraz był ryk. Potem sie uspokoił, ja już tak nie robiłam, i jest ok, fakt wzdrygnie czasem, ale ie boi sie. Ja głupia byłam, bo myslałam ze on sie nie przestraszy na szczescie miinęło a mi dało nauczkę. Ile Ci Ulka zjada na jedno karmienie? Moze ona chce ssać? Mój też czasem zje, a za 40 minut 'wola' jeśc. Dam mu smoka- 3 razy wypluje ale za 4 zassie.. ja nie mogę dawać wczesniej pić niż po 1,5h od jedzenia bo mi uleje razem z mlekiem..Potem jak widze ze nadal chce to mu dam tą herbatkę czy wodę. Obecnie pijemy tylko wodę i co 2 dzien daje 50ml rumianku. Mój tez czesto je po 50-60ml wiec jak woła co 1,5h to sie nie dziwie, co innego jak zje 100... no i tez zalezy czy uleje bo mimo zagęszczacza to moje mleko uleje prawie za każdym razem, a to AR to tak z dwóch karmien tylko ulewa... czemu nie wiem.. nO jak uleje sporo to wiem ze bedzie głodny szybciej wiec też nie ma sie co dziwic. Przez pierwsze dwa tyg, prowadziłąm zeszyt- kupka siku, ile zjadl, ulał itd.. położna sprawdziła i nie kazala sprawdzać dalej..

boli mnie ząb a jeszcze na świąteczne zakupy musze jechać, zrobić tą kapuche i inne rzeczy....
Ale ja się do nienj nie skradam ani nic może po prostu zbyt mocno okazuję jej uczucia, albo zbyt mocno coś robię, że ona się wzdryga. Ale wzdryga się nawet przez sen. Będę obserwować

Ząb mnie przestały boleć ale w poniedziałek umawiam się na rwanie i na usg bioderek muszę
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
rinco gratuluję również

my się dalej kulamy tż chory, ja dalej przeziebiona i bez zmian - jutro jedziemy do położnej na kontrol. mała się strasznie rozbija jak rasowy bokser.

kociak fajne te literki

a co do kosmetyków to ja mam tylko płyn do kapieli z hipa i nic więcej.. jestem maniaczką składów kosmetyków i ogólnie używamy kosmetyków organicznych, naturalnych i jak czytam te składy i zalecenia położnych co do np. oliatum i innych takich to chyba nie jestem przekonana... nie wiem czy od razu trzeba smarowac dziecia oliwką itd. ale zdecydowanie bardziej przemawia do mnie masło shea albo olej migdałowy czy oliwa z oliwek niż inne mazidła...
Ale ja mam jakies emolium i tam jest masło shea, oleje jakieś itp itd ogólnie ja nie smarowałam na początku, tylko parafiną stópki i rączki, bo miała strasznie łuszczące się. Teraz oliwką jeszcze smaruje z bd, bo ma strasznie suchą skórę mała i kremikiem z bd twarzyczkę
Cytat:
Ja wlasnie planuje kupic taki grzechotki na raczki na ten lot do Polski . Mam nadzieje że ja to zajmie na jakis czas

Wydaje mi się, że lepiej. Wiadomo, że cos tam w tym organiźmie jest jeszcze od ostatnich dawek, ale mniej. A w jakiej postaci dajesz wit. D? Wiem, że dzidzia dawała też w innej ale nie wiem w jakiej i właśnie tak jak ona opisuje Witusiowe kupki - nie było zatwardzenia, ale były problemy.Tak właśnie odczuwam problem Ulki. Kupki są normalne, alema z nimi problem.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Kurde jakby tak miał cycki jak jest tAki kul chociazby tylko w niedziele I Święta

no ja mam ten "plus", że na mm, więc tż może w nocy wstać. No ciężko się nie irytować kiedy dwoje się i troję, ona nie śpi 3h, a spać nie ma zamiaru dalej i płacze, stęka, jęczy, marudzi, nic jej nie pasuje - kołyska nie, leżaczek nie, mata edu. nie. COs czuję, że te nasze panny bardzo podobne do siebie. Humorki mają.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 14:47   #2318
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

a butla dalej niet? jak planujesz tą podróż to bedziesz w samolocie karmić cycem?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Mya ale witamina D jest dosć ważna w org dziecka. wiec lepiej zebys albo to skonsultowała u lekarza

Mąż zrobił kluchy śląskie
Kacper zjadł rękę
a ja sie nudze.
Moje krótkie streszczenie dnia. ;d Dzisiaij posprzątałam całą kuchnie i dwa pokoje. została mi ino lazienka , zakupy i kpucha do zrobienia
Stary 2013-12-22, 14:58   #2319
anka_85
Zakorzenienie

Hello dziewczyny!

ale się wyspałam dzisiaj, no nie wierzę
a wszystko dlatego że dziadek zabrał małego na dwie godzinki

Ile tak mniej więcej Wasze pociechy leżą na brzuszkach w ciągu doby?

zastanawiam się czy na odpowiednio długo zmieniam mu pozycje na coś innego niż leżenie na pleckach.

Wczoraj mały pokazał że jest syneczkiem mamusi i to kilka razy, mimo że siedział ze mną cały dzień, lepił się do mnie jak pszczoła do miodu... jak ja go kocham

Kyte, śliczna córeczka

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 15:08   #2320
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja się do nienj nie skradam ani nic może po prostu zbyt mocno okazuję jej uczucia, albo zbyt mocno coś robię, że ona się wzdryga. Ale wzdryga się nawet przez sen. Będę obserwować

Ząb mnie przestały boleć ale w poniedziałek umawiam się na rwanie i na usg bioderek muszę

Ale ja mam jakies emolium i tam jest masło shea, oleje jakieś itp itd ogólnie ja nie smarowałam na początku, tylko parafiną stópki i rączki, bo miała strasznie łuszczące się. Teraz oliwką jeszcze smaruje z bd, bo ma strasznie suchą skórę mała i kremikiem z bd twarzyczkę

Wydaje mi się, że lepiej. Wiadomo, że cos tam w tym organiźmie jest jeszcze od ostatnich dawek, ale mniej. A w jakiej postaci dajesz wit. D? Wiem, że dzidzia dawała też w innej ale nie wiem w jakiej i właśnie tak jak ona opisuje Witusiowe kupki - nie było zatwardzenia, ale były problemy.Tak właśnie odczuwam problem Ulki. Kupki są normalne, alema z nimi problem.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

no ja mam ten "plus", że na mm, więc tż może w nocy wstać. No ciężko się nie irytować kiedy dwoje się i troję, ona nie śpi 3h, a spać nie ma zamiaru dalej i płacze, stęka, jęczy, marudzi, nic jej nie pasuje - kołyska nie, leżaczek nie, mata edu. nie. COs czuję, że te nasze panny bardzo podobne do siebie. Humorki mają.
Ja dawałam Bobika w tych kapsułkach Twist off. 30.12 mamy kolejne szczepienie to zapytam sie co ONI na to , choc wiem że tu nie praktykuje sie podawania D3 wogole

Cytat:
a butla dalej niet? jak planujesz tą podróż to bedziesz w samolocie karmić cycem?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Mya ale witamina D jest dosć ważna w org dziecka. wiec lepiej zebys albo to skonsultowała u lekarza

Mąż zrobił kluchy śląskie
Kacper zjadł rękę
a ja sie nudze.
Moje krótkie streszczenie dnia. ;d Dzisiaij posprzątałam całą kuchnie i dwa pokoje. została mi ino lazienka , zakupy i kpucha do zrobienia
Butla Od czasu do czasu , oczywiscie Od taty tylko , ale to jest nie przewidywalne kiedy akurat ksiezniczka zechce a kiedy nie , wiec nie moge na butle liczyc.
Tak, mam zamiar karmic cycem , najlepiej cala droge byle nie bylo placzu ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-22, 15:29   #2321
anulka2205
Wtajemniczenie

Rinco

Kyte Natalka cudna

Trele Majka jest genialna z tą bluzeczką

Też jestem uzależniona od Was i piszę się na wątek dla emerytek i rencistek

Kociak śliczne literki Nosicie się w chuście?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 15:54   #2322
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A PODAJESZ COS?
no własnie nic, wczesniej ten delikol ale bylo jeszcze gorzej, dzis kazalam kupic tz bobotic chociaz to od miesiaca sie podaje
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 16:14   #2323
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Moje dziecko śpi od 13.30 Dzisiaj niesamowicie spokojna jest, jakby jej nie było

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:05   #2324
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tak samo

pierwszy spacer za nami
pięknie spala w wozku

ale przy ubieraniu histeria
Stary 2013-12-22, 17:56   #2325
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ej! Wy wszyscy kleicie uszka czy co?

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 17:59   #2326
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
no własnie nic, wczesniej ten delikol ale bylo jeszcze gorzej, dzis kazalam kupic tz bobotic chociaz to od miesiaca sie podaje
spróbuj ulgix baby.Maomami polecała,a dzisiaj w aptece babeczka też kupowała dla swojego dziecka i mówiłą ze ekstra pomaga.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
u nas tak samo

pierwszy spacer za nami
pięknie spala w wozku

ale przy ubieraniu histeria
za spacer

umnie też histeria przy ubieraniu.. nawet do dzisiaj sie zdarza.

Lineczko- byłam w tesco i kupowałam pampki i akurat jakas babka rozkłądała towar wiec zapytałam jej jak to jest z tymi sówkami ze nie w każdym opakowaniu są, to powiedziała mi ze są z sówkami te opakowania na ktorych sówka jest narysowana. A ta sówka narysowana jest tam gdzie jest "uchwyt" paczki . Ta sówka jest malutka, ale spokojnie ja dostrzeżesz. Jak chcesz moge Ci cyknąć fotkę o którą sówkę chodzi No i dwójeczki dzisiaj u mnie w promocji były za 19 zł, ale niestety my sie nie łapiemy, musiałam 3 kupić;P

Wróciłam z tych zakupów i co widze? moje chłopy spią.
Kacper na gitarzyste, a mój na zmarzlucha. a mnie ząb coraz to bardziej napierdala i powoli nie ogarniam

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:

ja kupiłam gotowe bo chyba nie umiem kleić ich, a poza tym chyba bym wyszła z siebie z nerwów.

kupiłam bakalie do makówek i bedzie tyyyyyyle makówek ze chyba pękne a w styczniu na chrzcie sie w drzwiach koscioła nie zmieszcze miałam dzisiaj zacząć Ewkę, ale mój sie ze mnie naśmiewa i mi głupio. Jak pójdzie jutro do roboty to do 9tej mam czas na ćwiczenia bo potem musze kapuche robić i salatke
Stary 2013-12-22, 18:17   #2327
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Wklejam opis

we wtorek pojechaliśmy z mężem do szpitala na wizytę u naszej pani doktor...To już było 4 dni po terminie... Zaproponowała żeby zostać w szpitalu i że na drugi dzień założą mi balonik bo nie byłam tam wogóle przygotowana do porodu więc zostałam w szpitalu...
18.12.2013
Wstaje rano załamana że jeszcze będe musiała tyle czekać na mojego dzidziunia... Jem śniadanie i wybieram się do łazienki a tu plama na łóżku... myślałam że może upławy albo popuściłam troszkę przez noc... ale po wysikaniu się zauważyłam, że dalej cieknie z krwią... Lekarz mnie zbadał okazało się, że to wody płodowe... Więc czas żebym się przygotowała zadzwoniła po męża itp. Zrobili mi lewatywę... nieprzyjemne ale myslalam że będzie gorzej :P
Przyjechał mąż usiedliśmy w sali przedporodowej i tam podłączyli mi oksytocynę.. Miał być ten poród w wodzie więc bardzo się cieszyłam... Ale po ktg i zbadaniu mnie położna powiedziała, że dziecko jest źle ustawione i jak się nie przewróci to prawdopodbnie cesarka... więc poród w wodzie był wykluczony
Dostałam chyba dwie oksytocyny i przyszły straszne skurcze ... błagałam o znieczulenie rzucałam się po łóżku.. wszędzie pełno krwi jeszcze odpadł mi weflon i zaczeło tryskać mi z ręki po całym łóżku... Mój TŻ boi się krwi ale okazało się że mogłam na niego liczyć !!! Bardzo mi pomógł... Poszłam pod prysznic i potem badanie okazało się że mała się przekręciła i możemy rodzić naturalnie więc zaczęłam błagać o znieczulenie... Pani położna wysłala mnie z mężem pod prysznic i tam jak oblewałam się tą wodą bóle zrobiły się trochę łagodniejsze ...
Przyszedł lekarz żeby zbadać mnie czy można mi dać znieczulenie... I co się okazało już rozwarcie było takie że za późno na znieczulenie !! Pomyślałam sobie że to już będzie koniec ze mną bo tamte bóle ledwo co przezywam a tu będą jeszcze większe.. ale ku mojemu zdziwieniu te bóle parte bolały mniej niż te po oksy!
Mąż podciągał mi nogi i bardzo pomagał Lekarz przyciskał brzuch... Bolało okropnie ale konkret facet i robiłam tak jak mówił...
Mała dość szybko wyskoczyła miałam małe nacięcie 2 szwy ...
Ale jak ją zobaczylam to byłam w szoku taka kochana malutka.. na początku wyglądała jak ruda ale jest naszym kochanym blond aniołkiem ! Miło wspominam pobyt w tamtym szpitalu i co prawda musieliśmy tam jeżdzić prawie 60 km ale było warto !! U mnie w szpitalu już dawno wzięliby mnie pod nóż!
Poród nie trwał bardzo długo bo 5 h ..
Szybko urodziłam łożysko i zaraz dostałam małą żeby przystawić ją do piersi... Nie dałam rady wstać musieli zawieść mnie na łózko wózkiem..
Po 2h poszłąm siku i w sumie póżniej było coraz lepiej...
Mała leżała ze mną i bałam się tego jak to będzie bałąm się bo nie wiedziałam co i jak ale teraz bardzo ją kocham i wiem czego chce i potrzeebuje ode mnie .. TŻ mówił że nigdy nie bylam piękniejsza dla niego nie mógł spać i przez noc pisał mi cały czas że nie wie jak ja to zrobiłam biedaczek był w wielkim szoku a ja sama mimo bólu wspominam pobyt w szpitalu bardzo dobrze

gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 18:21   #2328
gabrysiaczek19
Raczkowanie

moja niunia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0333.jpg (35,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-12-22, 18:36   #2329
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
moja niunia
chyba jedyna blondyneczka na forum, nie ?
sliczna!!!
szkoda ze tego porodu w wodzie nie było ..

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

w ogóle:
za dwa miesiace Hani
za miesiecznice: Antosia i Aleksandra!
-> ciekawe co u nich, bo i iskra i Zuzziak sie nie odzywają
Stary 2013-12-22, 18:53   #2330
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Cytat:
sliczna!!!

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

w ogóle:
za dwa miesiace Hani
Szkoda ale ciesze sie że wszystko jest w porządku to najważniejsze
W szpitalu też jedna taka blondyneczka
Stary 2013-12-22, 19:02   #2331
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba tak bo maly ruch tu jak nigdy

Cytat:
spróbuj ulgix baby.Maomami polecała,a dzisiaj w aptece babeczka też kupowała dla swojego dziecka i mówiłą ze ekstra pomaga.

za spacer

Lineczko- byłam w tesco i kupowałam pampki i akurat jakas babka rozkłądała towar wiec zapytałam jej jak to jest z tymi sówkami ze nie w każdym opakowaniu są, to powiedziała mi ze są z sówkami te opakowania na ktorych sówka jest narysowana. A ta sówka narysowana jest tam gdzie jest "uchwyt" paczki . Ta sówka jest malutka, ale spokojnie ja dostrzeżesz. Jak chcesz moge Ci cyknąć fotkę o którą sówkę chodzi No i dwójeczki dzisiaj u mnie w promocji były za 19 zł, ale niestety my sie nie łapiemy, musiałam 3 kupić;P

Kacper na gitarzyste, a mój na zmarzlucha. a mnie ząb coraz to bardziej napierdala i powoli nie ogarniam

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

ja kupiłam gotowe bo chyba nie umiem kleić ich, a poza tym chyba bym wyszła z siebie z nerwów.

kupiłam bakalie do makówek i bedzie tyyyyyyle makówek ze chyba pękne a w styczniu na chrzcie sie w drzwiach koscioła nie zmieszcze miałam dzisiaj zacząć Ewkę, ale mój sie ze mnie naśmiewa i mi głupio. Jak pójdzie jutro do roboty to do 9tej mam czas na ćwiczenia bo potem musze kapuche robić i salatke
Dzieki Rybko, ale nie podpasowaly mi te pampki sa dla mnie za sztywne i przeciekaly nam

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:07   #2332
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Kociak śliczne literki Nosicie się w chuście?
nie, a gdzie Ty tam chustę dojrzałaś? Tzn mamy zamiar ale na razie za wcześnie jeszcze

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
moja niunia
Jejku jaka fajna blondyneczka. Chciałam, żeby moja była blondyneczką, ale za bardzo nie miała po kim

Tak się zastanawiam, czy ta gorączka to nie z przewiania piersi w nocy się obudziłam z mokrym stanikiem i koszulką i nie wiem czy to możliwe, że od tego jakoś pierś zmokła, zmarzła i się przewiała? Jutro mąż idzie do pracy do 17 i jak mi nic nie przejdzie to jakoś nie widzę tego jutrzejszego dnia... No, ale jakoś muszę dać radę.
Stary 2013-12-22, 19:17   #2333
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej

Poczułam się wywołana (Dzidzia).
Nie odzywałam się ostatnio bo mieliśmy małe problemy rodzinne, teraz zabieganie świąteczne i tak jakoś wyszło,że wchodziłam, trochę podczytywałam i uciekałam....

U Nas wszystko ok,byłam z Kamilkiem na bioderkach w zeszłym tyg i wszystko w porządku,sprawy brzuszkowe też już lepiej, mały się pięknie rozwija, gaworzy,i uśmiecha
Niedawno skończył 2 miesiące
Dziś byłam z rodzicami po prezenty świąteczne, kupiliśmy mu wielkiego micha,mate edukacyjną i taki komplecik body+kamizelka z spodniami z Smyka

NOWYM MAMUSIĄ GRATULUJĘ ZDROWYCH DZIECIACZKÓW

Agnieszka, czytałam o Twojej córeczce... bardzo się cieszę,że operacja się powiodła, mimo że nie pisałam 3małam mocno za Nią kciuki,silna z Niej dziewczynka

Wrzucam zdjęcie mojego synusia,postaram się odzywać częściej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06049.jpg (106,9 KB, 37 załadowań)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 19:23   #2334
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Przy kp podaje sie witamine K+D, my z racji dokarmiania podajemy sama witamine D3

no,tak,tak...my tez karmimy i piersią i mm,wiec tak mi się napisalo
chodzi mi o D3
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lusesita ja nie podaje. Witek miał trudności ze zrobieniem kupy mimo ze zaparc nie mial. Potem leży okazji badań wyszło ze ma naturalny wysoki poziom d3 i mamy zakaz.

Rybko sadzasz Kacperka?
Ja myje butle w płynie do naczyń. Nie wyparzam.

Trele w hipermarketach sa łozeczka.
Pewnie można też gdzies wypozyczyc.

Ryba, każde dziecko ma swój rytm. Ba! Przy okazji skoku może Ci się nawet wydawać ze większość zapomniał a za 3 dni mu wroci i będzie umiał 2 razy więcej.

kurcze...to może "nasze" problemy to tez przez to
Stary 2013-12-22, 19:56   #2335
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

Hello!
Zanim nadrobie zapodam tytułów propozycje

KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA!

DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE!

JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY!
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:01   #2336
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

za spacer

Makòwki <3 cała ciaze za mna chodziły.
Cytat:
sliczna!!!

w ogóle:
za dwa miesiace Hani
Majka ma taki ciemny blond , jak sie urodzila bylam pewna że jest rudzielec.

Wiecie co? Ja zapisze ten dzien w kalendarzu. Siedzialam godzinne w wannie az mi sie znudzilo. Maseczke sobie zrobilam , nogi ogolniłan. Ciagle mysle że mi sie to sni

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-22, 20:22   #2337
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Makòwki <3 cała ciaze za mna chodziły.

Majka ma taki ciemny blond , jak sie urodzila bylam pewna że jest rudzielec.

Wiecie co? Ja zapisze ten dzien w kalendarzu. Siedzialam godzinne w wannie az mi sie znudzilo. Maseczke sobie zrobilam , nogi ogolniłan. Ciagle mysle że mi sie to sni

to sie ciesz ja moge sie kapac o 22...bomalyspi wiec no stres ;p
ja jeszcze kp znaczy sciagam i daje ale nie wiem ile pociagne.. dzisiaj jedna butla zmarnowana na 2 mam. moze akurat makowki zjem, bo mi zostanie ale tak, tez a mna chodza jak nigdy. tak w ogole czemu je robia tylko na swieta? w ciagu roku moja rodzina ni robi wcale...a szkoda;p

Nasturcja- jak zwykle w pogotowiu jutro zrobie sonde
Stary 2013-12-22, 20:47   #2338
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Dziewczyny pamietam że ktoras planowała kapac maluszka w Tummy Tube wiaderku?
LUSESITA ??
Ciekawa jestem jak sie sprawdza

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
to sie ciesz ja moge sie kapac o 22...bomalyspi wiec no stres ;p
ja jeszcze kp znaczy sciagam i daje ale nie wiem ile pociagne.. dzisiaj jedna butla zmarnowana na 2 mam. moze akurat makowki zjem, bo mi zostanie ale tak, tez a mna chodza jak nigdy. tak w ogole czemu je robia tylko na swieta? w ciagu roku moja rodzina ni robi wcale...a szkoda;p

Nasturcja- jak zwykle w pogotowiu jutro zrobie sonde
Ja mam cala szuflade mrozonek . Chyba z 20 pojemniczkow .. I co z tego? Ja ta mała babajaga butli niet

Moja mama robi jeszcze czasem jak akurat trafi na mielony mak.

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-12-22 o 20:48
Stary 2013-12-22, 21:12   #2339
Antibia86
Rozeznanie

wpadłam n troche..Najpierw to DZIDZIA dziękuje za pordy (dziękuje na forum żeby inne wiedziały jakim skarbem jestes )

u nas chyba nastapiła poprawa po kolejnej zmianie mleka. od pt jestesmy na Bebilon Comfort i jakby od 2 dni nie ma kolek przestalam tez dawac Bobotic i Sab Simplex i jest git. Wczoraj Mały spal mi od 21 do 2
troszke spanikowałam wczoraj bonie chciał jesc ale w nocy juz jadł normalnie,od rana znów byl cyrk, coś mu sie porobiło i nagle cycka chce ssac a tam za duzo nie ma to go kantuje i jak juz wymymla cycka to mu butle podstawiam to wtedy zje

widze ze piszecie cos o podnoszeniu główki, mój mnie własnie dzis zadziwił bo podniółs sie na tzw foczkę i chwile był w takiej pozycji...wydawało mi sie troszke za wczesniej na takie wybryki
ogólnie uwielbia przewijak....najlepiej jakby cały dzien na nim lezal jadł srał i spał dzis po kapieli został na nim nakarmiony a potem zasnal-no tomy dawaj do łożeczka a on ryk to zpowrotem na przewijak i skonczyło sie na wlozeniu go razem z przewijakiem do łóżeczka...no i hustawka zbawienie naprawde nie zaluje ani jednej złotówki.

aa i GRATULUJE MAMUSIOM!! jescze tylko jedna
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 21:20   #2340
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
wpadłam n troche..Najpierw to DZIDZIA dziękuje za pordy (dziękuje na forum żeby inne wiedziały jakim skarbem jestes )

u nas chyba nastapiła poprawa po kolejnej zmianie mleka. od pt jestesmy na Bebilon Comfort i jakby od 2 dni nie ma kolek przestalam tez dawac Bobotic i Sab Simplex i jest git. Wczoraj Mały spal mi od 21 do 2
troszke spanikowałam wczoraj bonie chciał jesc ale w nocy juz jadł normalnie,od rana znów byl cyrk, coś mu sie porobiło i nagle cycka chce ssac a tam za duzo nie ma to go kantuje i jak juz wymymla cycka to mu butle podstawiam to wtedy zje

widze ze piszecie cos o podnoszeniu główki, mój mnie własnie dzis zadziwił bo podniółs sie na tzw foczkę i chwile był w takiej pozycji...wydawało mi sie troszke za wczesniej na takie wybryki
ogólnie uwielbia przewijak....najlepiej jakby cały dzien na nim lezal jadł srał i spał dzis po kapieli został na nim nakarmiony a potem zasnal-no tomy dawaj do łożeczka a on ryk to zpowrotem na przewijak i skonczyło sie na wlozeniu go razem z przewijakiem do łóżeczka...no i hustawka zbawienie naprawde nie zaluje ani jednej złotówki.

aa i GRATULUJE MAMUSIOM!! jescze tylko jedna
No to jak sie juz tak wychyliłas to ja tez dziekuje Dzidzia <3

Antibia - rozwaliłas mnie z tym przewijakiem ale ja tez bym tak zrobiła kto nie kombinuje ten nie żyje
A w huśtawce mały usypia?

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości