|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
![]() A to o to chodziło z tymi rączkami, mi sie wydae ze Kacper nie potrzebuje ćwiczyć podnoszenia główki. codziennie kilka razy dziennie saje go na brzuszek i zawieszam nad głową zabawkę. i podnosi dosc wysoko, na raczki nie zwracałam uwagi... wiec juz sama nie iwem ![]() A bo któraś pisała[kyte?] ze co z tym lekarzem, ze ta neurolog zobaczy ze byłam gdzies indziej... no wiec pomyślałam sobie ze jeżeli on potwierdzi diagnoze i będzie mieć chu.jowe podejście do małego to wróce do tej babki przynajmniej za free, a jeżeli bedzie super i w ogóle to niezależnie od diagnozy bede do niego chodzić. Jeżeli bede musiała płacić to 100zł dla małego zawsze sie znajdzie, on teraz najwazniejszy wg. mały dostal skarpety soxo i myślałam ze moze nimi go zajmę, jeśli chodzi o dzwięk, bo jak rusza nóżkami to mu tam dzwonią, ale w ogóle nie łapie ze to jest jak sie poruszy ![]() ![]() mamy juz 4 tytuły!!! jeszcze ktos?? ;>
![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje dziecko dzis anioł. Nie płakała ani razu. Tz dzis ma wolne, I tak patrzy I chyba do konca nie wierzy że ona mi tak daje w kosc jak jego nie ma. Dzis siedziala z nim na fotelu 35min I patrzeli na tv jak ja jej 10 w miejscu nie potrafie utrzymac. Cos mi sie wydaje że to bedzie ksiazkowa coreczka tatusia . Ja sie plaszcze juz przed nia jak sie da, siwe kudły zaraz bede miała a tego wiecznie nie ma a jak sie zjawi to jest najlepszy na swiecie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
mya- nie podchodz tak z nienacka do małej, ja tak robiłam i robiłam np. :akuku, ale tak wiesz cicho w miare, Płakał mi chyba ze 3 dni bo sie bał jak ktos podchodził, jak toś kichnął, jak spadło cos... zaraz był ryk. Potem sie uspokoił, ja już tak nie robiłam, i jest ok, fakt wzdrygnie czasem, ale ie boi sie. Ja głupia byłam, bo myslałam ze on sie nie przestraszy
![]() ![]() boli mnie ząb ![]()
#2315 |
Zakorzenienie
|
rinco gratuluję również
![]() my się dalej kulamy ![]() kociak fajne te literki ![]() a co do kosmetyków to ja mam tylko płyn do kapieli z hipa i nic więcej.. jestem maniaczką składów kosmetyków i ogólnie używamy kosmetyków organicznych, naturalnych i jak czytam te składy i zalecenia położnych co do np. oliatum i innych takich to chyba nie jestem przekonana... nie wiem czy od razu trzeba smarowac dziecia oliwką itd. ale zdecydowanie bardziej przemawia do mnie masło shea albo olej migdałowy czy oliwa z oliwek niż inne mazidła... |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tytułow to ja weny nie mam ale czekajmy na Nasturcje ![]() Mya - ale wydaje Ci sie że lepiej bez tych witamin czy bez roznicy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() Kurde jakby tak miał cycki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2317 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ząb ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Mya ale witamina D jest dosć ważna w org dziecka. wiec lepiej zebys albo to skonsultowała u lekarza ![]() Mąż zrobił kluchy śląskie ![]() Kacper zjadł rękę ![]() a ja sie nudze. Moje krótkie streszczenie dnia. ;d Dzisiaij posprzątałam całą kuchnie i dwa pokoje. została mi ino lazienka , zakupy i kpucha do zrobienia
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Hello dziewczyny!
ale się wyspałam dzisiaj, no nie wierzę ![]() a wszystko dlatego że dziadek zabrał małego na dwie godzinki ![]() Ile tak mniej więcej Wasze pociechy leżą na brzuszkach w ciągu doby? zastanawiam się czy na odpowiednio długo zmieniam mu pozycje na coś innego niż leżenie na pleckach. Wczoraj mały pokazał że jest syneczkiem mamusi i to kilka razy, mimo że siedział ze mną cały dzień, lepił się do mnie jak pszczoła do miodu... jak ja go kocham ![]() Kyte, śliczna córeczka ![]()
#2320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, mam zamiar karmic cycem , najlepiej cala droge ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2321 |
Wtajemniczenie
|
Rinco
![]() ![]() ![]() Kyte Natalka cudna Trele Majka jest genialna z tą bluzeczką ![]() Też jestem uzależniona od Was i piszę się na wątek dla emerytek i rencistek ![]() Kociak śliczne literki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
no własnie nic, wczesniej ten delikol ale bylo jeszcze gorzej, dzis kazalam kupic tz bobotic chociaz to od miesiaca sie podaje
#2323 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi od 13.30
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwszy spacer za nami ![]() pięknie spala w wozku ![]() ale przy ubieraniu histeria ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Ej! Wy wszyscy kleicie uszka czy co?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2326 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() umnie też histeria przy ubieraniu.. nawet do dzisiaj sie zdarza. Lineczko- byłam w tesco i kupowałam pampki i akurat jakas babka rozkłądała towar wiec zapytałam jej jak to jest z tymi sówkami ze nie w każdym opakowaniu są, to powiedziała mi ze są z sówkami te opakowania na ktorych sówka jest narysowana. A ta sówka narysowana jest tam gdzie jest "uchwyt" paczki . Ta sówka jest malutka, ale spokojnie ja dostrzeżesz. Jak chcesz moge Ci cyknąć fotkę o którą sówkę chodzi ![]() Wróciłam z tych zakupów i co widze? moje chłopy spią. ![]() Kacper na gitarzyste, a mój na zmarzlucha. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() kupiłam bakalie do makówek i bedzie tyyyyyyle makówek ze chyba pękne a w styczniu na chrzcie sie w drzwiach koscioła nie zmieszcze ![]() ![]()
![]() |
#2327 |
Raczkowanie
|
Wklejam opis
![]() we wtorek pojechaliśmy z mężem do szpitala na wizytę u naszej pani doktor...To już było 4 dni po terminie... Zaproponowała żeby zostać w szpitalu i że na drugi dzień założą mi balonik bo nie byłam tam wogóle przygotowana do porodu więc zostałam w szpitalu... 18.12.2013 Wstaje rano załamana że jeszcze będe musiała tyle czekać na mojego dzidziunia... Jem śniadanie i wybieram się do łazienki a tu plama na łóżku... myślałam że może upławy albo popuściłam troszkę przez noc... ale po wysikaniu się zauważyłam, że dalej cieknie z krwią... Lekarz mnie zbadał okazało się, że to wody płodowe... Więc czas żebym się przygotowała zadzwoniła po męża itp. Zrobili mi lewatywę... nieprzyjemne ale myslalam że będzie gorzej :P Przyjechał mąż usiedliśmy w sali przedporodowej i tam podłączyli mi oksytocynę.. Miał być ten poród w wodzie więc bardzo się cieszyłam... Ale po ktg i zbadaniu mnie położna powiedziała, że dziecko jest źle ustawione i jak się nie przewróci to prawdopodbnie cesarka... więc poród w wodzie był wykluczony ![]() Dostałam chyba dwie oksytocyny i przyszły straszne skurcze ... błagałam o znieczulenie rzucałam się po łóżku.. wszędzie pełno krwi jeszcze odpadł mi weflon i zaczeło tryskać mi z ręki po całym łóżku... Mój TŻ boi się krwi ale okazało się że mogłam na niego liczyć !!! Bardzo mi pomógł... Poszłam pod prysznic i potem badanie okazało się że mała się przekręciła i możemy rodzić naturalnie więc zaczęłam błagać o znieczulenie... Pani położna wysłala mnie z mężem pod prysznic i tam jak oblewałam się tą wodą bóle zrobiły się trochę łagodniejsze ... Przyszedł lekarz żeby zbadać mnie czy można mi dać znieczulenie... I co się okazało już rozwarcie było takie że za późno na znieczulenie !! Pomyślałam sobie że to już będzie koniec ze mną bo tamte bóle ledwo co przezywam a tu będą jeszcze większe.. ale ku mojemu zdziwieniu te bóle parte bolały mniej niż te po oksy! Mąż podciągał mi nogi i bardzo pomagał ![]() Mała dość szybko wyskoczyła miałam małe nacięcie 2 szwy ... Ale jak ją zobaczylam to byłam w szoku taka kochana malutka.. na początku wyglądała jak ruda ale jest naszym kochanym blond aniołkiem ![]() Poród nie trwał bardzo długo bo 5 h .. Szybko urodziłam łożysko i zaraz dostałam małą żeby przystawić ją do piersi... Nie dałam rady wstać musieli zawieść mnie na łózko wózkiem.. Po 2h poszłąm siku i w sumie póżniej było coraz lepiej... Mała leżała ze mną i bałam się tego jak to będzie bałąm się bo nie wiedziałam co i jak ale teraz bardzo ją kocham i wiem czego chce i potrzeebuje ode mnie .. TŻ mówił że nigdy nie bylam piękniejsza dla niego nie mógł spać i przez noc pisał mi cały czas że nie wie jak ja to zrobiłam biedaczek był w wielkim szoku a ja sama mimo bólu wspominam pobyt w szpitalu bardzo dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Raczkowanie
|
moja niunia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
chyba jedyna blondyneczka na forum, nie ?
![]() szkoda ze tego porodu w wodzie nie było .. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- w ogóle: za dwa miesiace Hani ![]() za miesiecznice: Antosia i Aleksandra! ![]() ![]() ![]()
#2330 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W szpitalu też jedna taka blondyneczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zadomowienie
|
nie, a gdzie Ty tam chustę dojrzałaś? Tzn mamy zamiar ale na razie za wcześnie jeszcze
![]() Jejku jaka fajna blondyneczka. Chciałam, żeby moja była blondyneczką, ale za bardzo nie miała po kim ![]() Tak się zastanawiam, czy ta gorączka to nie z przewiania piersi ![]()
#2333 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Poczułam się wywołana (Dzidzia ![]() Nie odzywałam się ostatnio bo mieliśmy małe problemy rodzinne, teraz zabieganie świąteczne i tak jakoś wyszło,że wchodziłam, trochę podczytywałam i uciekałam.... U Nas wszystko ok,byłam z Kamilkiem na bioderkach w zeszłym tyg i wszystko w porządku,sprawy brzuszkowe też już lepiej, mały się pięknie rozwija, gaworzy,i uśmiecha ![]() Niedawno skończył 2 miesiące ![]() Dziś byłam z rodzicami po prezenty świąteczne, kupiliśmy mu wielkiego micha,mate edukacyjną i taki komplecik body+kamizelka z spodniami z Smyka ![]() NOWYM MAMUSIĄ GRATULUJĘ ZDROWYCH DZIECIACZKÓW ![]() Agnieszka, czytałam o Twojej córeczce... bardzo się cieszę,że operacja się powiodła, mimo że nie pisałam 3małam mocno za Nią kciuki,silna z Niej dziewczynka ![]() Wrzucam zdjęcie mojego synusia,postaram się odzywać częściej ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi mi o D3 ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanim nadrobie zapodam tytułów propozycje ![]() KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie co? Ja zapisze ten dzien w kalendarzu. Siedzialam godzinne w wannie az mi sie znudzilo. Maseczke sobie zrobilam , nogi ogolniłan. Ciagle mysle że mi sie to sni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze kp znaczy sciagam i daje ale nie wiem ile pociagne.. dzisiaj jedna butla zmarnowana na 2 mam. moze akurat makowki zjem, bo mi zostanie ![]() ![]() Nasturcja- jak zwykle w pogotowiu ![]() ![]()
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Dziewczyny pamietam że ktoras planowała kapac maluszka w Tummy Tube wiaderku?
LUSESITA ?? Ciekawa jestem jak sie sprawdza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() Moja mama robi jeszcze czasem jak akurat trafi na mielony mak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-12-22 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Rozeznanie
|
wpadłam n troche..Najpierw to DZIDZIA dziękuje za pordy (dziękuje na forum żeby inne wiedziały jakim skarbem jestes
![]() u nas chyba nastapiła poprawa po kolejnej zmianie mleka. od pt jestesmy na Bebilon Comfort i jakby od 2 dni nie ma kolek ![]() ![]() troszke spanikowałam wczoraj bonie chciał jesc ale w nocy juz jadł normalnie,od rana znów byl cyrk, coś mu sie porobiło i nagle cycka chce ssac a tam za duzo nie ma to go kantuje i jak juz wymymla cycka to mu butle podstawiam to wtedy zje ![]() widze ze piszecie cos o podnoszeniu główki, mój mnie własnie dzis zadziwił bo podniółs sie na tzw foczkę i chwile był w takiej pozycji...wydawało mi sie troszke za wczesniej na takie wybryki ogólnie uwielbia przewijak....najlepiej jakby cały dzien na nim lezal jadł srał i spał ![]() aa i GRATULUJE MAMUSIOM!! jescze tylko jedna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Antibia - rozwaliłas mnie z tym przewijakiem ![]() ![]() ![]() A w huśtawce mały usypia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.