![]() |
#31 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Cierpisz na samotność ? Zapraszamy! Razem ją pokonamy ! Wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez nadi83 Czas edycji: 2013-12-22 o 11:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() To jest najgorsze. Tymbardziej, zaraz po zakończeniu związku. ![]() Człowiek się przyzwyczai do drugiego człowieka, a tu tak z dnia na dzień się sypnie. I wiecie co, faktem jeste, że człowiek odpowiada nie tylko za drugą osobę, ale też za uczucia, jaką w nich budzi (mówię tutaj o miłości) .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Jako, że obecnie czuję się, jakby stała po tej drugiej stronie barykady - to ja rozważam zostawienie osoby, która wiem, że bardzo mnie kocha i której raczej nie jestem już w stanie odwdzięczyć, to chciałabym się zapytać, jak to sobie wyobrażacie? Jeśli już się z kimś zwiążemy mamy trwać w związku nawet, jeśli uczucie z jednej strony już się wypaliło i nie potrafimy od siebie dać tego, czego oczekuje druga osoba? Rozumiem, że trzeba brać odpowiedzialność, mnie jest strasznie przykro ze świadomością, że bardzo zranię drugą osobę, ale... serio lepiej trwać w związku bez obustronnej miłości, niż to zakończyć i dać sobie i drugiej osobie szansę na coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
a najgorsze doświadczenia mam właśnie z tymi w wieku trzydziestu kilku lat. W ogóle wydaje mi się że ludzie niechętnie angażują się w związki, żeby nie brać odpowiedzialności, nie mieć jakichś obowiązków, żeby jak najdłużej być niezależnym i wolnym. Spotykam się z Panem w wieku +30 ogólnie fajny chłopak, ale baaaaaaaardzo wygodny, egoistyczny i niedojrzały, o jakimkolwiek związku nie ma mowy. To boli, że jesteś dla kogoś tylko dodatkiem do życia ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Ja też chyba zostanę w domu rodzinnym. Może miałabym jedno zaproszenie, ale na imprezę z samymi parami, więc raczej i tak bym nie poszła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz tez pisze do mnie, np. potrafi sie żalić, ze nie układa mu sie z innymi kobietami, ze nie moze kogoś znaleźć na dłużej itp. Po co mam tego słuchać? Wiadomo, ze rozstanie zawsze boli, ale można ten ból zminimalizować. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
nadi83 ile masz lat? długo szukasz pracy w Lublinie? w jakich branżach szukasz?
scoobs Jak dostałaś rozwód to całkowicie się zmył? Z moich wątków miłosnych tego roku to zakochałam się w jednym panu 32 lata, który był zainteresowany tylko seksem i jeszcze mi ściemniał, że już wziął rozwód, a to nie prawda. No i drugi 40+ o którym nie zapomniałam jeszcze ![]() Może 2014 będzie lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim!Mnie też dołuje ten świąteczno-sylwestrowy czas i najchętniej ulotniłabym się z tego zamieszania.Za dużo czasu i głupie myśli plączą się po głowie.To prawda,że jak człowiek jest sam to wszędzie widzi szczęśliwe i zakochane pary,mnie denerwują nawet świąteczne reklamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Witam was serdecznie, ja (nie)stety również przyłączę się do tego wątku.
![]() Nie jestem otoczona wianuszkiem przyjaciół, mimo iż staram się być koleżeńska,miła i otwarta. Mogę powiedzieć, że jedyne bliskie mi osoby to moi rodzice i przyjaciółka (z którą nota bene nie rozmawiałam z 2 miesiące, bo boję się odbierać od niej telefonów- absurd!) Cały czas jestem praktycznie sama przez moją przeklęta nieśmiałość i brak pewności siebie. ![]() ![]() Ehh, koniec gorzkich żali. ![]() ![]() Yay, widzę że nie tylko ja interesuję się mangą&anime! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=nitka206;44259550]dokładnie tak, faceci myślą tylko o sobie...uczucia drugiej osoby są gdzieś daleko w tyle, bo przecież najważniejszy jestem JA !
a najgorsze doświadczenia mam właśnie z tymi w wieku trzydziestu kilku lat. W ogóle wydaje mi się że ludzie niechętnie angażują się w związki, żeby nie brać odpowiedzialności, nie mieć jakichś obowiązków, żeby jak najdłużej być niezależnym i wolnym. Spotykam się z Panem w wieku +30 ogólnie fajny chłopak, ale baaaaaaaardzo wygodny, egoistyczny i niedojrzały, o jakimkolwiek związku nie ma mowy. To boli, że jesteś dla kogoś tylko dodatkiem do życia[COLOR="Silver"] Mam takie same doświadczenia z facetami 30+.Czy oni wszyscy maja jakiś defekt w mózgu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikt tu nie mówi o trwaniu w związku, gdy jedno nic nie czuje do drugiego. Po prostu trzeba mieć jaja, żeby porozmawiać, na spokojnie, wyjaśnić, podziękować, stopniowo się oddalać, chociaż to zależy od relacji i powodu, bo czasem lepiej stopniowo się oddalać a czasem od razu urwać kontakt. Takie jest moje zdanie. To, co robi "mój" facet, jest śmieszne i żałosne. Nie ma odwagi nawet przyjechać, pogadać itd. pewnie dlatego, że mu wstyd, chociaż nie wiem, czy egoiści mają za grosz wstydu ?? ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Skąd ja to znam ![]() Stwierdził, że przede wszystkim musi się patrzeć na siebie, i "dlaczego to facet ma się bardziej starać??" ![]() ![]() Tacy ludzie w ogóle nie powinni być w związkach ^^
Edytowane przez bulka114 Czas edycji: 2013-12-22 o 13:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja obecnie oprócz mojego faceta nie mam nikogo bliższego, tylko znajomi z uczelni, z którymi nie jestem jakoś bardzo blisko, i jak się to się rozleci - a rozleci się niedługo - to zostanę zupełnie sama. Trochę tego potrzebuję i pewnie pierwsze kilka dni nie będzie tak źle, ale przez ostatnie trzy lata strasznie odzwyczaiłam się od samotności i nie wiem, jak to teraz będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=angie31;44259821]
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też to przeraża i w głowie mi się nie mieści. Sama już nie wiem, czemu tak jest ![]() ![]() ![]() Ale usłyszeć od najbliższej osoby, że nie ma się kiedy za nami stęsknić, nie jest miłe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- [QUOTE=nitka206;44260234] Cytat:
![]() Przestań proponować i zobacz co się będzie działo. ;>
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=bulka114;44261417]Mnie też to przeraża i w głowie mi się nie mieści.
Sama już nie wiem, czemu tak jest ![]() ![]() ![]() Ale usłyszeć od najbliższej osoby, że nie ma się kiedy za nami stęsknić, nie jest miłe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Odnoszę wrażenie, że to jest facet, którego racja zawsze musi być na wierzchu, to on chce dyktować warunki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
nitka, nie wiem jakim Typem osoby jesteś, ale ja bym nie dała rady być z takim facetem, który musi mieć zawsze racje.
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, ok, ale napisałam tak odnośnie związku, chyba, że nie myślisz o tym w tej kategorii
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Założyłam konto na badoo i zagadałam z takim fajnym chłopakiem,ale nie wiem czy brać go na poważnie....nie wiem czy na tym portalu są depseraci czy co - ma znajomych, sprawia wrażenie jakby desperatem nie był, wysyła całuski od czasu do czasu. Minus - nie spieszy się z spotkaniem bo ponoć został raz wystawiony i jakas dziewczyna nie była w typie charaktewru dla niego...na dodatek ejst z mojego miasta
![]() Wogóle ja już powoli wymiękam - chodze bez celu po swojej mieścinie w nadzieji,że znajdę jakąś bratnią dusze i znajomych i nic - chodze chodzę po moich ulubionych miejscach i jedyne co mogę to obserwować jak ludzie są szczęśliwi i radośni z towarzystwa innych ![]() Nic tylko utopić się w tym jeziorze z gęsiorami w moim mieście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Niektórzy mówią,że nie trzeba szukać, miłość sama przyjdzie. Trochę się z tym zgadzam,bo wszystko w życiu ma swój czas i miejsce, na pewno nic na siłę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojj tu się zgodzę ![]() Dziewczyny, zauważylyście takie coś, że jak jesteście w związku, to pisze x facetów, a jak jesteście same, to zupełna cisza? Nie wiem,czy tylko ja tak mam, ale doprowadza mnie to do szału :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Też tak mam.Wydaje mi się,że będąc w związku jesteśmy bardziej pewne siebie,zadowolone i tym samym przyciągamy facetów,emanujemy pozytywną energią.Ktoś może mi zarzuci,że nie jestem obiektywna,ale uważam,że naprawdę to z facetami jest coś nie tak (szczególnie grupa 30+),niedojrzali,nie umieją tworzyć normalnych trwałych relacji.Chociaż kobiety też są trochę winne,godzą się na takie traktowanie,byle tylko zatrzymać faceta przy sobie.Dziewczyny,stawiajm y facetom jakieś wymagania,nie wychowujmy ich i nie gódźmy się na przedmiotowe traktowanie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Nie, nie zmyl sie, ale ja sie spodziewalam czegos wiecej i nic nie wyszlo. Spotykalismy sie nadal, ale zadnych planow... On mowil, ze nie chce sie zobowiazywac do niczego, bo nie wie, czy sie spisze z dziecmi itd... ja nie oczekiwalam, ze od razu bedzie chcial z nami zamieszkac, czy cos, ale jakis tam krok do przodu bym chciala. Spotkalismy sie z dziecmi pare razy, ale tak na pol godzinki, wiec nie mial za bardzo szans ich poznac.... Pare razy mowilam mu, ze to koniec, umowilam sie tam z kims na randke, to on byl zazdrosny, wiec znowu zaczeslimy sie spotykac, ale w koncu znowu sie wkurzylam, powiedzialam, ze sie poddaje i od tego czasu juz nie pozwolil mi sie do niego zblizyc. Niby mowi, ze jestem wazna w jego zyciu, i zawsze bedziemy przyjaciolmi, ale ze ja potrzebuje kogos bardziej rodzinnego itd... Jestesmy w kontakcie, ale malo, i mysle, ze najlepiej, gdybym kompletnie uciela kontakt, problem w tym, ze pracujemy w tej samej firmie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[QUOTE=nitka206;44260234] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- [QUOTE=nadi83;44267117]30 lat, niby cały czas pracowałam, obecnie w rodzinnej firmie (ale jak to w rodzinnej firmie, są plusy i minusy), chciałabym znaleźć stałą, pewna pracę. Skonczyłam 3 kierunki studiów a na rozmowach albo kwalifikacje mam za małe albo za duze ![]() ![]() mój napisał, ze nie będzie siebie unieszczęśliwiać:confused : a że przez kilka miesięcy zawracał mi głowę prosząc o spotkanie, a potem coraz bardziej rozkochując.... w sobotę spotkalismy sie pierwszy raz od 2 miesiecy od rozstania u jego rodziny. co jakis czas zerkał na mnie dziwnie, wczoraj przysłął zaproszenie na fb a dziś dostałam wiadomość, ze temat zwiazku zakończył i chce żabyśmy zostali fajnymi znajomymi. Taaaa, ja go nadal kocham i mam się "pocieszyć" znajomością?!? Dal niego niestety obejmowało to np. żalenie sie, ze mu nie idzie z innymi dziewczynami, które hurtowo poznawał w sieci. Co mam mu odpisać? Już mam mętlik w głowie. Cytat:
![]() Ostatnio rozmawiam z jednym z portalu randkowego proponuje randkę. To ja pytam gdzie chce isć? A ona na spacer ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Mam dziś dobry początek dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
A ja mam fatalny znów przez serię snów o ukochanym facecie, znajomych i przyjaciołach. Najbardziej rozbawiło mnie to,że śniło mi się że całuje się i daje uwieść chłopakowi, który chodził z nami do 1 LO (nie zdzał za jednym razem i za drugim) i był generalnie takim klasowym głupkiem i masowym podrywaczem który na dodatek robił ze mnie jaja
![]() Usunęłam badoo oraz facebook-a, wczoraj myślałam że dzisiaj się zabije,ale dzisiaj wstałam i znów wstąpiła we mnie ta durna nadzieja na zmiane życia -.-. Co mnie irytuje bo wolałabym tej woli nie mieć i się nie męczyć a tutaj żal...nie umiem się zabić bo nadal mam 'nadzieję' która mnie ratuje już dobre kilka lat... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana nie gadaj tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Tak mi ludzie mówią od 13 roku życia ;/
Chciałabym już sylwester bo jadę wtedy do Głogowa do mojej chorej znajomej - w tym moim całym bajzlu i g**nie jaki mam w moim samotnym życiu to jedyna osoba na której mi bardzo zależy, chce jej pomóc a nie mam jak (ma gronkowca i mase chorób wynikających z tego). Ona mi również,jest bardzo dobrym człowiekiem mimo,że życie też jej nakopało. W sumie gdyby nie ona to bym poszła na jakąś impreze, zachlać się i nie wstać już. Edytowane przez Yin Czas edycji: 2013-12-23 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co się dzieje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.