Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-23, 00:53   #811
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Ale nawet jeśli to takie wczesne poronienia są częste i w większości są naturalną koleją rzeczy, nie zagrażającą kolejnym ciążom

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 01:06   #812
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Witajcie dziewczyny
Przepraszam, że nie nadrabiam, późno już i nie mam sił, zresztą za długo mnie nie było.
Przyszłam Wam napisać tylko, że wczoraj miałam usg kontrolne i się oczyściło z tego co mówiła gin i że dobrze, że nie miałam zabiegu..., gdybym nie protestowała to chetnie by mi zrobiła 2 zabieg...
I tak zmieniam gina bo mnie już kilka razy wkurzyła...
Polecała badania na kariotyp aż do Łodzi na nfz lub prywatnie za 800 zł jak sprawdziłam i jest u nas nawet 2 ulice dalej ode mnie przychodnia genetyczna i jutro idę po skierowanie do rodzinnego na ten kariotyp, zobaczymy czy mi da bez problemu.
Może da mi jeszcze jakieś skierowanie na hormony albo morfologię?, nie wiem co może mi dać popytam.
I ta gin też mi podpadła tym, że jak przyszłam z poronieniem drugim teraz to pow, że za szybko sie staraliśmy (zaszłam po 3 @ a ona zalecała już po 2), a teraz wczoraj powiedziała, że po kontroli po 1 @ pewnie możemy sie starać, badania pewnie nic nie dadzą tylko starać sie do skutku. Bo poronienia miałam bardzo wczesne i mam 1 dziecko, ale ja już mam innego ginekologa i się do niego zapiszę.

Maciejka Bardzo mi przykro, wiem co czujesz, też miałam powiedzieć na Wigilię rodzicom i mężowi Musiałam im powiedzieć, że poroniłam.
Teraz muszę się wziąć kolejny raz w garść (choć to nie jest łatwe, po 2), ale co innego pozostaje?, robić badania, oby ten drugi gin wiedział co robić i Tobie też życzę dobrego ginekologa i szybkiego powrotu do starań

Vioris u mnie ból krzyża był teraz przy por, pisałam o tym kilka razy zanim miałam krwawienie, już wiedziałam.
U mnie zresztą też jest ból krzyża na @ i miałam okropne bóle krzyżowe podczas porodu, także to by się u mnie zgadzało.
Oby u Ciebie to nie było nic poważnego. Ale ja bym chyba testu nie robiła, szkoda się dołować, lepiej nie wiedzieć.

Cowie Oby Twoje przeczucie się spełniło, II kresek życzę Tobie kochana i dzięki za wpieranie w sprawie zabiegu.
Tak naprawdę to jak mówiłaś jeszcze wcześniej, że nie miałaś zabiegu w późniejszym etapie ciąży niż moje 1 por. dało mi do myślenia i żałowałam, że nie protestowałam przy pierwszym, ale dzięki Tobie uchroniłam się od 2 zab.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 01:09   #813
cowie
Zakorzenienie

Kamel cieszę się, że chociaż tym razem mogłam Ci "pomóc". Choć szczerze powiedziawszy wolałabym nie mieć okazji

I nie dziękuję

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-12-23, 01:20   #814
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Kamel cieszę się, że chociaż tym razem mogłam Ci "pomóc". Choć szczerze powiedziawszy wolałabym nie mieć okazji

I nie dziękuję

Vioris ja teraz też miałam czarowną wodnistą krew, tzn na początku bardziej różową, rozcieńczoną. Ale ogólnie to była jakby słaba miesiączka...
Ja bym na twoim miejscu nie robiła testu, ale poszłabym do gin, żeby skonsultować czy nic złego się ewentualnie nie dzieje.

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Zegnam się idę spać, bo już znowu noc a wczoraj lepiłam pierogi do północy (170-180 szt) a jutro i pojutrze też trzeba coś porobić, także Dobranoc Wszystkim.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 01:31   #815
brydziajones
Zadomowienie

A u mnie znowu to samo dziewczyny... Obudzilam sie niby na siku po raz drugi a przed spaniem o 11 specjalnie poszłam zeby nie wstawac i niestety musialam wziac kolejna tabletke na obnizenie cisnienia bo znowu skoczyło rano dzwonie do lekarza ... Martwię sie ... No nic spróbuje iść spać spowrotem ***

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:33   #816
manieczka1
Zakorzenienie

Hej!!! Ja już przy kawce dziś ubiorę choinkę! lecę też wyrobić nowy dowód!

Kamelku! Cieszę się, że nie miałaś zabiegu. Obyś dostała dziś to skierowanie!!!

Vioris! Ja tak jak Kamel, nie robiłabym testu, skoro stało się to naturalnie to po co wiedzieć... Jeśli już to poszłabym do gina. trzymaj się!!!

Brydziu! Martwią mnie te Twoje ataki... Mam nadzieję, że to nic poważnego. Może to przez dupka? Sama mówiłaś, że szybciej miałaś już takie problemy, więc całkiem prawdopodobne, że ten lek je nasilił

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:34   #817
kindziulindzia
Zakorzenienie

Hej babiszony
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:44   #818
missbennet
Zakorzenienie

Czesc babeczki

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:46   #819
Karoloo
<3 <3 <3

heej

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:50   #820
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Vioris ja też bym wolała nie wiedzieć na Twoim miejscu ja ogólnie mogłabym zrobić, bo wiem, że bym się nie załamała po 2cyklach jakby tak wyszło wtedy, ale widzę jak to przeżywasz już teraz i chyba lepiej żebyś nie robiła tej bety, bo co ci to da ? tylko będziesz się zamartwiała, że poroniłaś, a przecież i tak nie wiedziałaś właściwie.

Kamel miło, że się odezwałaś życzę powodzenia w Klinice

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
wrocilam z ip okazalo sie ze mam zlamana kosc srodstopia :-( gispu nie mam bo sie na takie zlamania nie daje i musze chodzić onkulach przez ok 4 tyg a 7.01 mam trening

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
o jenyyyy biedna widzisz tacy lekarzy pracują w szpitalach potem jak ten pierwszy

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
A u mnie znowu to samo dziewczyny... Obudzilam sie niby na siku po raz drugi a przed spaniem o 11 specjalnie poszłam zeby nie wstawac i niestety musialam wziac kolejna tabletke na obnizenie cisnienia bo znowu skoczyło rano dzwonie do lekarza ... Martwię sie ... No nic spróbuje iść spać spowrotem ***

.
tak, koniecznie skonsultuj bo coś jest nie halo a czytałaś co pisze w objawach niepożądanych? pisze tam coś o ciśnieniu?

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 09:02   #821
brydziajones
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczyny, dzwoniłam do kardio i jak najbardziej powiedział ze to moze byc przez Dupka. Wczoraj wzięłam tylko dwie tabletki a dzisiaj bede brała tylko jedna do piątku. No i kontynuować mam tabletki na zbicie cisnienia przed snem. Eh...... W styczniu musze zacząć badania w tym kierunku...

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 09:03   #822
Ishka
Zadomowienie

Heja babolki

Ja tylko na chwile wpadłam wpisac tempke dzisiejszą no i przekazać że jednak mam chyba małą niespodziankę na urodziny heh ale zobaczymy nie chce zapeszać bo czuję się @ powo....także ten wyszedł mi dzisiaj bladzioch w teście(wyszedł po ok 5 minutach) ale dziś już widać bez patrzenia pod światło. Ale tak jak mówię boję sie cieszyć bo dziś mój 26dc (ostatnio cykle 25-27 dniowe) także wszystko może się zdarzyć. Zdjęcie zrobiłam ale widać tylko jak je się powiększy także nie ma chyba sensu wstawiać. Powtórzę test za 2 dni o ile nie dostane @ i wtedy wstawię

Brydzia- jak cos czuje że zaciążyłaś i dlatego masz nasilone Twoje dolegliwości.Jak najszybciej do lekarza się zgłoś. Biedna Ja jak byłam w 1 ciąży to miałam również problemy z cisnieniem wyższym i musiałam brać tabletki na ciśnienie.

Ok ja lece zabieram się za sałatke którą miałam wczoraj zrobić ale nie dałam rady;/
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 09:15   #823
maskora
Raczkowanie

Vioris rozumiem Twój niepokój Może pocieszy Cię fakt, że ja też będę całe święta w stresie bo dopiero w piątek idę do ginekologa, a okresu nadal nie mam, beta mała. Martwię się, że może być jakieś zagnieżdżenie ale nie tam gdzie być powinno, nie wiem czy to jest możliwe, że dzieje się coś związane z ciążą a beta mniejsza niż 0,1

Rzekła lilia do motyla :
- Nikt nie patrzy, niech pan zapyla !
Jan Sztaudynger
maskora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 09:41   #824
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Przepraszam, że nie nadrabiam, późno już i nie mam sił, zresztą za długo mnie nie było.
Przyszłam Wam napisać tylko, że wczoraj miałam usg kontrolne i się oczyściło z tego co mówiła gin i że dobrze, że nie miałam zabiegu..., gdybym nie protestowała to chetnie by mi zrobiła 2 zabieg...
Polecała badania na kariotyp aż do Łodzi na nfz lub prywatnie za 800 zł jak sprawdziłam i jest u nas nawet 2 ulice dalej ode mnie przychodnia genetyczna i jutro idę po skierowanie do rodzinnego na ten kariotyp, zobaczymy czy mi da bez problemu.
Może da mi jeszcze jakieś skierowanie na hormony albo morfologię?, nie wiem co może mi dać popytam.
I ta gin też mi podpadła tym, że jak przyszłam z poronieniem drugim teraz to pow, że za szybko sie staraliśmy (zaszłam po 3 @ a ona zalecała już po 2), a teraz wczoraj powiedziała, że po kontroli po 1 @ pewnie możemy sie starać, badania pewnie nic nie dadzą tylko starać sie do skutku. Bo poronienia miałam bardzo wczesne i mam 1 dziecko, ale ja już mam innego ginekologa i się do niego zapiszę.

Maciejka Bardzo mi przykro, wiem co czujesz, też miałam powiedzieć na Wigilię rodzicom i mężowi Musiałam im powiedzieć, że poroniłam.
Teraz muszę się wziąć kolejny raz w garść (choć to nie jest łatwe, po 2), ale co innego pozostaje?, robić badania, oby ten drugi gin wiedział co robić i Tobie też życzę dobrego ginekologa i szybkiego powrotu do starań

Vioris u mnie ból krzyża był teraz przy por, pisałam o tym kilka razy zanim miałam krwawienie, już wiedziałam.
U mnie zresztą też jest ból krzyża na @ i miałam okropne bóle krzyżowe podczas porodu, także to by się u mnie zgadzało.
Oby u Ciebie to nie było nic poważnego. Ale ja bym chyba testu nie robiła, szkoda się dołować, lepiej nie wiedzieć.

Cowie Oby Twoje przeczucie się spełniło, II kresek życzę Tobie kochana i dzięki za wpieranie w sprawie zabiegu.
Tak naprawdę to jak mówiłaś jeszcze wcześniej, że nie miałaś zabiegu w późniejszym etapie ciąży niż moje 1 por. dało mi do myślenia i żałowałam, że nie protestowałam przy pierwszym, ale dzięki Tobie uchroniłam się od 2 zab.
Kamel bardzo się cieszę,że zabieg nie był potrzebny, na Twoim miejscu też zmieniłabym gin, więc dobrze zrobiłaś, teraz kciuki,żeby te badania udało się zrobić na fundusz

vioris ja jak do Was dołączyłam to też akurat był moment,że byłam po wizycie u gina,bo myślałam,że jestem w ciąży, tylko test nie wychodził i miałam dziwne objawy ( teraz sądzę,że to była moja psychika, bo to był 1 raz,że się wkręciałam, ale nie ważne, ja nie o tym, zmierzam do) tego,że gin powiedział mi,że teroertycznie można potwierdzić czy to była jednak ciąża tylko testem z krwi,ale sam głośno i dobitnie powiedział, ale PO CO?? dodał,że z poronieniami biochemicznymi to jest tak,jak z górą lodową, te o których wiadomo są czubkiem,który widać, a reszta jest niewidoczna pod wodą. i że takich poronień o których nie wiemy, my kobiety jest podobno BAAAARDZO WIELE.
poszłabym tylko sprawdzić czy wszystko jest ok czy to nie jakaś inna sprawa

Ishka to narazie cicho się cieszę z Tobą i zazdroszczę
cowie Twój wykres też jest obiecujacy, w przeciewieństwie do mojego
god, Leine, teraz jak dostanę @ czyli w okolicach najbliższych dni, to od nowego roku ćwiczę z Wami, bez żadnych wymówek,bo na ciążę już nie liczę.. a wszystko przez tą nadzieję(bo minimalna jednak jest) i strach,że jeśli się jednak udało to boję się sobie zaszkodzić. od Nowego Roku też ćwiczę i proszę o motywację ale OD NOWEGO ROKU
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 09:43   #825
kindziulindzia
Zakorzenienie

cowie masz piękny wykres
19.05.2012
Stary 2013-12-23, 09:49   #826
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
o jenyyyy biedna widzisz tacy lekarzy pracują w szpitalach potem jak ten pierwszy
porażka na całej lini !!!

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-12-23, 09:52   #827
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Zrobiłam 32 knedli Nie moczyłam śliwek bo były miękkie dokupiłam tylko żurawinkę i włożyłam po 2 sztuki do knedla a na wierzch też posypałam
Dobre wyszło, na jutro też starczy oczywiście tż kręci nosem,że nie będzie jadł 2 dni pod rząd tego samego, ale co tam, niech chodzi głodny
mój mąż taki sam jest i tez nie lubi obiadów na słodko bo on się nie najada i zawsze musi cos sobie dorobić do takiego obiadu
Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
hejka babeczki
Ale mam z rana nerwa Nowy cykl to zaczynałam nowym termometrem, który przyszedł 2 tyg temu. Godzina 6 ja włączam i dupa nie chce zadziałać. Męczę go męcze i nic. Wkurzyłam się obudziłam Tż, żeby jako facet się wykazał i zobaczył. Wyciąga baterię, a tam już rdza wychodzi i mówi, że musiał być gdzieś zalany W międzyczasie trochę popłakałam z bezsilności, a teraz mega negatywa na allegro wystawiłam.
to pewnie przez baterię. Powinni ją dawać osobno a nie od razu wkładać. Przecież to logiczne jest.
Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Dzien dobry babolce!!

Ale ja miałam nocke .... O 1:15 rano obudzilam sie na tabletkę i dostałam takich palpitacji ze myślałam ze zejdę.. Słabo i gorąco mi sie zrobiło nie mogłam oddychać bez kitu myślałam ze to koniec... No wiec wzięłam szybko tabletkę na obniżenie ciśnienia i pojechaliśmy na IP zmierzyli mi cisnienie które sie juz wtedy unormowalo do 130/100 z pulsem 90 i kazali czekać. Wredni w tym szpitalu jak cholera do tego kolejka mozna by tam było umrzeć i zmartwychwstac zanim Cię ktoś obejrzy wiec stwierdziłam ze mam ich w dupie i jedziemy do domu. Byłam u kardio jak pamiętacie moze w listopadzie , echo zrobione , serce zdrowe, ekg wporzo. Mam to albo od tarczycy albo od cukrzycy albo ze stresu czasem mi sie zdarza ataki raz na kilka miesięcy ale to przeważnie krótkie palpitacje przy gwałtownym shyleniu np a teraz to drugi raz w nocy mi sie zdarzyło w przeciągu tych 2 miechow.! Muszę zrobić badania na tarczyce i ta reszte w końcu. I teraz tak nie wiem czy brać dalej Dupka?!?! Boje sie ze to moze od tego???? Moze zmniejszyć dawkę? Bede dzwonić do doktora. Eh Muszę chyba yoge zacząć trenować bo to wszystko ze stresu cichy zabójca ://
mi się też kilka razy zdarzyło takie nagłe przyspieszenie tętna ale na chwilkę i to było dosłownie kilka razy. a u ciebie to ciśnienie jest przerażające dobrze że masz te tabletki na jego obniżenie.
Cytat:
Nie rozumiem
Facet sam jest po przejściach ze staraniem się o dziecko, wie jak trudne potrafią być sytuacje i wciąż zadaje ludziom takie pytania
dokładnie miałam to samo napisać.
Cytat:
Hahahaa szalejesz :-D
Tez tak chce moze po nowym roku sie uda jak w koncu remont sie skonczy
No i dzisiaj po raz 2 jade na ip z noga, ktora wyglada tak:
Cytat:
wrocilam z ip okazalo sie ze mam zlamana kosc srodstopia :-( gispu nie mam bo sie na takie zlamania nie daje i musze chodzić onkulach przez ok 4 tyg a 7.01 mam trening
ooo to ładnie. Kurcze ciekawe jak ty to zrobiłaś. A co trenujesz?
Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
co za ginka nic tylko zabiegi by robiła. A do tego to badania w Łodzi? Po co tak daleko? Może ona ma tam jakieś profity albo to kogoś z jej rodziny lub znajomych dziwne. Masz rację zmień ginekologa nie ma co.
Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Heja babolki

Ja tylko na chwile wpadłam wpisac tempke dzisiejszą no i przekazać że jednak mam chyba małą niespodziankę na urodziny heh ale zobaczymy nie chce zapeszać bo czuję się @ powo....także ten wyszedł mi dzisiaj bladzioch w teście(wyszedł po ok 5 minutach) ale dziś już widać bez patrzenia pod światło. Ale tak jak mówię boję sie cieszyć bo dziś mój 26dc (ostatnio cykle 25-27 dniowe) także wszystko może się zdarzyć. Zdjęcie zrobiłam ale widać tylko jak je się powiększy także nie ma chyba sensu wstawiać. Powtórzę test za 2 dni o ile nie dostane @ i wtedy wstawię
no to trzymam oby to było to
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 09:56   #828
agnieszkaK
Zadomowienie

brydzia bardzo mi przykro,że sytuacja się powtarza,ale skoro lekarz mówi,że to może być przez tego dupka(szczerze to ja też tak myślę) bo zaczęło się nasilać odkąd to bierze i ŻYCZĘ jesteś w ciąży

aha a mam pytanie do wszystkich, które przed @ mają objawy typu plamienie!
bo ja nie wiem jak wy zaznaczacie, bo ja zaznaczam plamienie w momencie, gdy śluz zmienia kolor CZYLI JUŻ. a wy plamienie kiedy zaznaczacie,czy powinnam zaznaczać i jak, to co mam ja czyli śluz już nie jest biały/przezroczysty tylko wczoraj beżowy, dziś karmelowy i pewnie będzie każego dnia ciemniał do prawie czarnego, aż przyjdzie @. Ma też ktoś tak? jak to zaznaczacie?
dziś dość odczuwam ból piersi i jajników. wykres zwyczajny, dziś 10dpo, owulacja była 13dc, więc pewnie znowu dostanę wcześniej @ zamiast 27,28 dniowy cykl, będzie 25. tak jak 2 mce temu..
a teraz się zbieram jeszcze jakieś zakupy z babcią,a potem w domu coś jeszcze posprzątam, płytki w łazience zamierzam umyć i w niektórych szafkach sprzątnę.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Karoloo a mnie nie było jak pisałaś skąd ta kontuzja?? no więc oświeć mnie kochana!
a tak w ogóle to współczuję, ja miałam kiedyś skręconą stopę w kostce i miałam szynę gipsową(taką ściągalną) i kule właśnie nieciekawe to jest i ten ból. A Ty opuchnięta zapierniczałaś normalnie bez kul. dobrze,że nic gorszego nie masz, oby się szybko wygoiło, teraz przed świetami kiepsko z kulami biedna
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 10:01   #829
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość
Vioris rozumiem Twój niepokój Może pocieszy Cię fakt, że ja też będę całe święta w stresie bo dopiero w piątek idę do ginekologa, a okresu nadal nie mam, beta mała. Martwię się, że może być jakieś zagnieżdżenie ale nie tam gdzie być powinno, nie wiem czy to jest możliwe, że dzieje się coś związane z ciążą a beta mniejsza niż 0,1
Nie wydaje mi się. Nawet ciąża pozamaciczna pobudza organizm do produkcji HCG. Jest mniejsze stężenie, no ale nie poniżej 0,1.

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
cowie masz piękny wykres
Wiem, też mi się podoba
Trzymajcie jutro za mnie kciuki, bo raczej zatestuję. Dzisiaj z ekscytacji spałam tylko 3 godziny zastanawiając się jaka dzisiaj będzie temperatura dopiero po mierzeniu spokojnie zasnęłam Także ograniczę sobie cierpień i sprawdzę jutro.

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-12-23, 10:06   #830
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, też mi się podoba
Trzymajcie jutro za mnie kciuki, bo raczej zatestuję. Dzisiaj z ekscytacji spałam tylko 3 godziny zastanawiając się jaka dzisiaj będzie temperatura dopiero po mierzeniu spokojnie zasnęłam Także ograniczę sobie cierpień i sprawdzę jutro.
Moje kciuki już masz mam nadzieję, że będziesz miała piękny prezent na święta
19.05.2012
Stary 2013-12-23, 10:08   #831
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

ooo to ładnie. Kurcze ciekawe jak ty to zrobiłaś. A co trenujesz?
Też jestem ciekawa A trenuje piłkę ręczną

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-12-23, 10:19   #832
meire
Zakorzenienie

Dzień dobry, laseczki..

Kamel, tak mi przykro..

vioris, idź do lekarza, powie Ci, czy wszystko jest OK.. ale nie zadręczaj się, czy to było TO.. uwierz mi, że lepiej nie wiedzieć...

cowie, wykres masz piekny.. trzymam kciuki za Twoje przeczucie!!..

a ja się dziewczyny wykończę.. mam kolejny antybiotyk, a ciągle non stop od października jestem chora.. teraz zapalenie oskrzeli i ciągle niezmiennie zapchane zatoki i katar... nic mi te leki nie pomagają... ja już nie wiem, co robić.. co chwile jestem u lekarza i nikt nie może mi pomóc.. jak tak dalej pójdzie, to ja w życiu nie zajdę w ciążę.. przecież choroba jest niebezpieczna dla dziecka..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 10:22   #833
Lea_ny
Zakorzenienie

Hello
Wróciłam już z monitoringu. Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty Oprócz USG (na którym nic się nie zmieniło ), zbadał mi szyjkę ręcznie i wymacał piersi
Zapisał mi Rigevidon na wywołanie @ i Gynoflor na zakwaszenie ph w pochwie. Zlecił mi badania: TSH, FT3, FT4, p/c anty TPO, estradiol, testosteron, progesteron i prolaktynę. Wszystko zrobiłam dzisiaj - powiedział, że na razie zobaczymy co dzieje się w tym cyklu bezowulacyjnym, a najwyżej później będziemy robić hormony w konkretnych dniach.
Tak więc już nawet nie poszłam dzisiaj do tego mojego od niepłodności

Cytat:
Vioris jeżeli to była ciąża i chcesz wiedzieć to spróbuj jutro test zrobić. Beta nie spada bardzo szybko. Ewentualnie zrobić test z krwi. Bo po czasie raczej żaden lekarz nie stwierdzi czy byłaś w ciąży.
Badanie krwi da 100-procentową pewność, ale i podczas badania w gabinecie lekarz może stwierdzić, że najprawdopodobniej pacjentka niedawno poroniła. Ja już parę razy czytałam, że lekarz po czasie stwierdzał poronienie (pamiętam, że w "Doktorze House'ie" też tak kiedyś było - ale może to akurat nie do końca wiarygodny przykład ).

Ale żeby nie było, że opieram się tylko na jakichś wpisach na forach, to znalazłam wypowiedź lekarki ze szpitala klinicznego w Warszawie:
"Jeżeli poronienie miało miejsce kilka dni wcześniej to na podstawie badania USG i badania ginekologicznego możliwe jest wysunięcie podejrzenia poronienia (powiększona macica, przekrwienie narządu rodnego).

Najdokładniejszym badaniem umożliwiającym potwierdzenie poronienie po wcześniej nierozpoznanej ciąży jest dwukrotne oznaczenie poziomu gonadotropiny kosmówkowej. Malejące wartości hormonu przemawiają za przebytym poronieniem. Badanie to można jednak wykonać do kilku tygodni po poronieniu (w zależności od tygodnia ciąży)".

Tak czy owak... Vioris, nawet jeśli nie chcesz wiedzieć czy to była ciąża, to powinnaś pójść do lekarza! Może to nic groźnego, ale lepiej dmuchać na zimne - dlatego mówiłam, żebyś już przy tym pierwszym krwotoku poszła do lekarza.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Stary 2013-12-23, 10:22   #834
Leine
Zakorzenienie

Hej ja tylko na moment
Aga ja zaznaczam plamienie jak pojawia sie na wkładkach/ bieliźnie.

Karolo moze źle sie rozgrzalas przed treningiem? Wspolczuje. Dużo zdrowia

Ishka wstaw test za 2 dni.

Cowie trzymam kciuki!!!

lece kupić owoce i warzywa i zaczynam smażyć i piec jedzonko na jutro
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 10:25   #835
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, też mi się podoba
jestem dobrej myśli a masz jakieś dziwne objawy?

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość

a ja się dziewczyny wykończę.. mam kolejny antybiotyk, a ciągle non stop od października jestem chora.. teraz zapalenie oskrzeli i ciągle niezmiennie zapchane zatoki i katar... nic mi te leki nie pomagają... ja już nie wiem, co robić.. co chwile jestem u lekarza i nikt nie może mi pomóc.. jak tak dalej pójdzie, to ja w życiu nie zajdę w ciążę.. przecież choroba jest niebezpieczna dla dziecka..
biedna a bierzesz coś na odporność? jeszcze święta za pasem obyś do jutra lepiej się czuła

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-23, 10:30   #836
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
A robiłaś jakieś badania? Żaden lekarz nie ma pomysłu skąd u Ciebie takie problemy z odpornością?
Powinnaś brać na stałe jakieś suplementy na wzmocnienie odporności - ja też zawsze łatwo łapałam jakieś infekcje i moja mama stwierdziła, że jak chcę zajść w ciążę, to najpierw muszę się z tym ogarnąć... i kupiła mi olej z rekina grenlandzkiego (podobno dużo lepszy, niż zwykły tran) i Echinaceę - rekina łykam stale, a Echinaccę jak tylko pojawi się jakiś pierwszy objaw przeziębienia, no i już długo nic mnie nie bierze
Dobry jest też czosnek w kapsułkach (bezwonny ) - Buba zawsze non stop był chory i co chwila antybiotyki brał, a odkąd codziennie łyka czosnek, to jest okazem zdrowia!
Stary 2013-12-23, 10:33   #837
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Wiem, też mi się podoba
Też dzisiaj widziałam- jest piekny
Trzymam kciuki za jutro
Właśnie z powodu takiej ekscytacji juz nie mierze temp Wole spać spokojnie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
[B]

[/COLOR]Karoloo a mnie nie było jak pisałaś skąd ta kontuzja?? no więc oświeć mnie kochana!
a tak w ogóle to współczuję, ja miałam kiedyś skręconą stopę w kostce i miałam szynę gipsową(taką ściągalną) i kule właśnie nieciekawe to jest i ten ból. A Ty opuchnięta zapierniczałaś normalnie bez kul. dobrze,że nic gorszego nie masz, oby się szybko wygoiło, teraz przed świetami kiepsko z kulami biedna
Skąd kontuzja hmm tego nikt nie wie W wielkim skrócie- we wtorek byłam na ostatnim treningu, w szatni sciągnęłam buty i już czułam że mnie boli stopa (pare razy już tak miałam więc olałam sprawe) w środę pojechałam z tata na ip: była już tak opuchnięta i bolała, ze leciałam na ketonalu Lekarz stwierdził, że jest stłuczona (nie pytał co mi się stało- pewnie założył, ze był uraz, zdjęcie oglądał może z 3 sek ) kazał smarować altacetem. Tak też robiłam. Ale ani ból ani opuchlizna nie schodziły do tego noga zaczęła rwać plus paluchy zmieniały kolor w zależności od pory dnia Wczoraj siostra zaciągnęła mnie do swojego szpitala i tam zdiagnozowali mi złamanie I kości śródstopia- musze przez ok 4 tyg smigać o kulach generalnie mam leżeć i pachnieć chciał mi wypisać L4 ale stwierdziłam że mam luźną pracę (przy biurku) ze mogę chodzić

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-12-23, 10:34   #838
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość
z pewnością przy takiej becie nie jesteś w ciąży. okresu nie masz pewnie z innego powodu, więc nie rozumiem niepokoju.

Igorek ur.4.09.2010

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-12-23 o 10:36
Stary 2013-12-23, 10:36   #839
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A robiłaś jakieś badania? Żaden lekarz nie ma pomysłu skąd u Ciebie takie problemy z odpornością?
Powinnaś brać na stałe jakieś suplementy na wzmocnienie odporności - ja też zawsze łatwo łapałam jakieś infekcje i moja mama stwierdziła, że jak chcę zajść w ciążę, to najpierw muszę się z tym ogarnąć... i kupiła mi olej z rekina grenlandzkiego (podobno dużo lepszy, niż zwykły tran) i Echinaceę - rekina łykam stale, a Echinaccę jak tylko pojawi się jakiś pierwszy objaw przeziębienia, no i już długo nic mnie nie bierze
Dobry jest też czosnek w kapsułkach (bezwonny ) - Buba zawsze non stop był chory i co chwila antybiotyki brał, a odkąd codziennie łyka czosnek, to jest okazem zdrowia!
w zeszłym roku miałam robiony wymaz, bo tez byłam non stop chora.. wyszło mi nosicielstwo streptoccucusa pneumoniae, który oporny jest na większość znanych antybiotyków.. więc dostaję co chwilę cos nowego, a nóz widelec zaskoczy... jestem przerażona.. niewiem, czy z tego da się wyjść?.. nikt mi nie potrafi nic powiedzieć...
brałam już różne cuda na odporność, miałam nawet szczepionke specjalną na te bakcyle i nic..
byłam juz u kilku lekarzy i nikt nie potrafi mi pomóc, a ja ciągle się męczę z kaszlem i zatokami... jestem bezsilna i totalnie zmeczona...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 10:42   #840
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, też mi się podoba
to trzymam
Cytat:
Też jestem ciekawa A trenuje piłkę ręczną
a może ona najpierw pękła a potem się przesuneła przy wysiłku i tak jakoś wyszło. Ciekawe.
Cytat:
Dzień dobry, laseczki..
ooo kurcze to nieciekawie. Tak jak piszą dziewczyny jak się tylko wykurujesz to bierz leki na odporność. Bo tak to nie może być. 3 miesiące chorować
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hello
Wróciłam już z monitoringu. Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty Oprócz USG (na którym nic się nie zmieniło ), zbadał mi szyjkę ręcznie i wymacał piersi
Zapisał mi Rigevidon na wywołanie @ i Gynoflor na zakwaszenie ph w pochwie. Zlecił mi badania: TSH, FT3, FT4, p/c anty TPO, estradiol, testosteron, progesteron i prolaktynę. Wszystko zrobiłam dzisiaj - powiedział, że na razie zobaczymy co dzieje się w tym cyklu bezowulacyjnym, a najwyżej później będziemy robić hormony w konkretnych dniach.
Tak więc już nawet nie poszłam dzisiaj do tego mojego od niepłodności
ale Ci dał badań do zrobienia. Ale to dobrze widać że facet kompetentny i wie za co trzeba się zabrać. Oby on wam pomógł.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości