|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Kyte albo ktoras ktora robila te ciastka Rudolfy, podacie jeszcze raz przepis
![]() EDIT: juz znalazlam ![]() Babku, Tobie tez wesolych i spokojnych swiat zycze! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-23 o 05:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() .. yhy wlasnie nas dopada... poki co male ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- mi mówili zetradzik niemowlecy jest taki sam,w cieple i zimnie. Mój tak wyglądał, przemywałam ciepłą wodą przegotowaną i znikł..nie odrazu ale nie pamiętam po ilu... Antibia- ![]() ![]() Teraz jestem na lapku wiec dopiero dobrze widziałam . ![]()
#2374 |
Zakorzenienie
|
Nelcia śpi więc trzeba wykorzystać czas i iść sałatkę zrobić a potem spróbuję ciasto jeszcze uczynić ale zobaczymy czy czasu starczy
![]() w ogóle mój szanowny małżonek wziął sobie piątek wolny i nawet nic nie powiedział, dopiero wczoraj się wygadał.. ale boję się tego jego siedzenia w domu bo zaraz jakaś awantura [i to nie jedna] pewnie będzie ![]() Rybko, u Wasz zrobiło się odparzenie na pupce a u nas na szyjce ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-23 o 06:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
ale godzenie się jakie fajne
![]() dobra, sałatka podszykowana jutro ją trzeba dokończyć ;] zrobiłabym ciasto ale mogę się nie wyrobić zanim moja paskuda się obudzi ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Weekend miałam zawalony pracą bo robiliśmy chrzciny w Sobotę. Nasz proboszcz robi tylko raz w miesiącu i okazało się że połowa rodziny w styczniu idzie na zabawę, w lutym inne dziecko w rodzinie ma roczek zamówiony i chrzciny by mogły być dopiero w marcu. Troszkę późno nam się wydawało więc postanowiliśmy nie czekać i zrobić już teraz. Zosia była bardzo grzeczna przespała całą mszę. Catering też udało nam się zamówić, ciasta i torty upiekły babcie. Moja najbliższa rodzina tylko dziadkowie i rodzeństwo z dziećmi to 27 osób. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Lineczka dobry jest! Sobie też tak zmienia?
![]() Antibia, Trele nie ma za co. Chciałabym Wam wszystkim pomoc. Tylko czemu nie na złotego środka ![]() Sprzedalismy wczoraj A., Żeby porobić w kuchni i posprzątać. Efekt taki, że W. miał pierwszy żywiołowy i marudny Dzień. Hahaha. Prawie wszystko gotowe. Tylko w domu Syf. Ale co tam. Nasturcja używam bobotic forte i daje przed karmieniem. Tam pozwalaja max 18 kropli na dobe, wiec daje 2 zamiast 3. Ja daje bezpośrednio do buzi. Malemu lekko naciągam vrode i juz się sam nauczył ze zaraz cos wpadnie ; p Nie cierpie świat. Wszystko mnie wkurza. Trzymajcie się, buziak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-12-23 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lineczko- jaka salatke robisz??\\ aaaaaa mialam wam powiedziec ale wylecialo mi z głowy. Sa romocje w tesco na cala odzież. super plaszcze przecenione ze 120 a 70, spodnie za 40, 30, jakie sliczn sweterki takie za udo-do legginsow np. za 37, 25 zl... no sliczne. o dzieciecych rzeczach nie mowie ![]() ![]()
![]() |
#2381 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie ja...ale juz sie wyjasnilo ![]() zazdroszcze mrozonek!!! nasza wyssie ze mnie wszystko i poprawi butla jeszcze... Cytat:
![]() ale moj mimo,ze byl z,nami 2 tyg. nie odwazyl sie zdjac bodziaka.teraz bedzie jesscze 2 tyg. wiec moze sie uda ![]() Cytat:
my mamy esputican i infacon - czasem od razu idzie kupa a czasem po 2 godz.,tak jak dzis ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- a,no i najwazniejsze- wczoraj odpadl pepol !! duza juz nasza dzidzia...dzis konczy 3 tyg. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to czytałam, że sporo z Was uważa na diete.podziwiam
![]() W sobotę robiłam uszka z leśnymi grzybami i jajkiem, mały popierdział. W piątek farsz na krokiety-kapusta i pieczarki. Ja popierdziałam ![]() Wczoraj pieklam rolady serowe i rogaliki drozdzowe z czekolada a maly nic ![]() Ugotowałam barszcz, którego już nie ma :p i tez luz. Nie moglabym gotować gdybym miała dietę matki karmiącej. Moi wszyscy śpią. A ja w wannie chwila dla siebie. Jeszcze tylko sałatka jarzynowa, chlebek i barszcz. I sprzątanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2383 |
Rozeznanie
|
Mój opis porodu
5.12 stawiłam się w szpitalu ze skierowaniem, tydzień po terminie. Przyjmował mnie ordynator, zostałam zbadana +usg gdzie okazało się że mała ma 2,5kg /ta na pewno/.Lekarz stwierdził że widzi warunki na naturalny rozwój akcji więc już miałam nadzieję ze puści mnie do domu. Niestety wylądowałam na patologii bo przeterminowanych już nie puszczają. Następne dni nic się nie działo miałam tylko badania robione i przepływy. 9,12 zaplanowano dla mnie test oksytocyny - wyszedł +3 tzn po 3 cm wstrzykniętej oksytocyny moja macica zareagowała skurczem. 10,12 - rano badanie - 2cm rozwarcia i decyzja że dziś będzie kroplówka więc pakowanie i na porodówkę. Tam lewatywka, i kroplówka. Delikatne skurcze niemal od razu się pojawiły regularnie ale nie przybierały na sile. Do wieczora mi tak kapała ta kroplówka po czym zostałam zbadana i decyzja ze powrót na patologię bo ujście jest pod złym kątem i popuszczenie wód skończy się albo cesarką albo 20h porodem. No więc lipa z indukcji dostałam obiad i wróciłam na patologię załamana z leksza. 11,12 - od rana skurcze ale takie co 20 , 15 min niezbyt bolesne bardziej jak na miesiączkę. Rano badanie lekarz stwierdził 3 cm wiec wszystko powoli się rozkręca. Jak nie urodzę to 12.12 zaplanowano mi druga kroplówkę i walkę już do skutku choćby miało być cc. Mąż przyjechał wieczorem i przywiózł mi mega ostrą chińszczyznę - mniam. O 10 w nocy skurcze przybrały na sile były co 10 min ale dość krótkie. Zgłosiłam położnej ale powiedziała ze mam się przespać i jak się nasilą i wydłużą to mam ją budzić. Zasnęłam na 2h ale obudził mnie mocniejszy już skurcz taki jak na mega bolesną miesiączkę. poszłam siku a tam krew w niewielkiej ilości więc stwierdziłam że jednak obudzę położną bo to chyba już. Położna mnie zbadała i stwierdziła że warunki idealne i 4cm. Zdziwiłam się bo skurcze nie były za mocne normalnie mówiłam. Znowu pakowanie i na porodówkę a tam miłe zaskoczenie na nockę miała miła położna która była przy mnie przy indukcji. Jak mnie zobaczyła to stwierdziła : - wiedziałam że Zosia na mnie zaczeka. Rozgościłam się na sali porodowej rodzinnej ale nie dzwoniłam po męża. Była 1 w nocy na badaniu 6cm i skurcze znośne. Miałam lewatywkę i to była porażka bo za późno już była robiona. Nie mogłam wyjść z toalety do tego doszły na skurczach wymioty /chinszczyzna/ ale dzięki temu szybciej rozwarcie postępowało. Położna się bała żebym w toalecie nie urodziła. później prysznic i na piłkę. później popuściła mi wody - na szczęście czyste ale stwierdziła ze już po terminie bo pęcherz był miękki i palcami łatwo przebiła. Po 3 było już pełne rozwarcie ale skurcze całkowicie ustały. Wezwano lekarza ale kazał mi się przespać 1,5h bo może parte same przyjdą / aha na pewno /. Byłam mega osłabiona zmęczona już ale skurczy brak. Bardzo się martwiłam. Nie dzwoniłam do męża bo on z chłopcami i nie chciałam zamieszania nocnego na całą rodzinę. okazało się ze on spać nie mógł jakby coś przeczuwał. położna zrobiła mi herbatę z cukrem żebym się troszkę obudziła bo bardzo byłam senna. Akcji nadal brak więc przyszedł lekarz i zalecił kroplówkę, w międzyczasie położne stwierdziły ze coś jest nie tak i ze mała wydaje się większa niż 2,5kg. W końcu dali oksytocynę - pierwsze krople i tętno w dół - do 70 ja panika że mała pewnie owinięta ale na szczęście zaczęło rosnąć / ponoć reakcja na oksytocynę/ Ja dostałam mega drgawek - znowu reakcja na oksytocynę. W końcu po chwili zaczęły się skurcze ale główka była jeszcze wysoko wiec leżałam na boku i stękałam na skurczach. później siedziałam i w końcu główka się wstawiła w kanał. Wtedy poczułam te hardcorowe skurcze parte w pewnym sensie już niebolesne. 3 skurcze parte po 3 wdechy i główka wyszła - i ty niespodzianka wystąpił tzw mechanizm odwrócony - główka wychodziła twarzyczką do góry a nie w dół. To niebezpieczne ale u mnie się udało bo 3 poród. I już wiadomo było czemu poród tak powoli postępował. Malutka od razu płakała dostałam ją na brzuszek i byłam mega szczęśliwa - 10pkt dostała. A i nie pękłam ani nie zostałam nacięta ale dwie położne 4 rękami mnie tam trzymały normalnie mega luksus. No i waga małej - 3450 pomylili się prawie o 1kg na usg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wigilijnych uszek sprobuje,nie ma bata! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Rozeznanie
|
zdjęcia z chrzcin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Lusesita dieta matki nie ma wpływu na wzdecia u dziecka. Ciekawe ile lat minie nim u nas ta teoria wreszcie upadnie.
Wzdecia Dziecka to kwestia tego ile mleka danej fazy zje. Jeśli zjada więcej mleka pierwszej fazy niż tresciwego to wzdecia będą zawsze. Dzieci na mm też mają wzdecia Sprobuj 2 doby jeść np całkowicie lekkostrawnie i sprawdź czy to coś zmieni. Poza tym dieta matki karmiacej powoduje niedobory witamin i mikro/makroelementow u dziecka. Znowu sie wymadrzam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2387 |
Zadomowienie
|
newtrend, po pierwsze
![]() ![]() ![]() lusesita, mój ściąga i zakłada bodziaki ale ciężko mu to idzie. Zawsze po kąpieli jest ryk. Trele, zazdroszczę mrożonek. Ja się tak zbieram za to ściąganie i coś się zebrać nie mogę. Może dzisiaj jak się spakuję już to siądę z laktatorem i spróbuję pościągać. Ciekawe ile mi się uda spuścić. dzidzia, zazdroszczę odwagi w kwestii jedzenia. Moja na razie większych problemów żadnych nie miała, a coś tam delikatnie i kawałek czekolady skubnę i pomidorka i jajko. Ale jednak w normalnej ilości to się boję. A mam taka ochotę na mandarynki, że chyba się skuszę na jakąś. Chociaż jedną ![]() Dobra, mój maluszek w końcu chyba zasnął bo nie słyszę kwilenia z łóżeczka więc idę szybciorem umyć głowę i pakować nas. Dzisiaj taka ładna pogoda, ale chyba ze spaceru nici, bo jednak ta gorączka mnie trochę trzyma. W ogóle nie wiem o co chodzi - kataru niet, kaszlu niet, żadnych objawów choroby tylko gorączka.
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak pisze , ona to mleko wypije z butli raz na sto lat I to jeszcze Od taty .. Nie wiem co z tym mlekiem zrobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie jakie w tym 5-10-15 rozmiar rozmiarowi nie rowny? Jedna bluzka rozmiar 62 idealna i na dlugosc i szerokosc rekawy ciut za dlugie, druga bluzka ten sam rozmiar jest po kolana i pol rekawa zawiniete Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-23 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A o oczywiście po porodzie jak poprzednim razem wymiotowałam jak tylko poczułam ból obkurczania macicy. Dostałam zastrzyk jakiś po którym odpłynęłam i później coś przeciwbólowego w kroplówce i glukozę na wzmocnienie. Było mi jak w niebie a malutką zabrali na kilka godzin żebym mogła odpocząć. Drugiego dnia dalej mi było niedobrze ale ordynator powiedział ze już mnie nie będą faszerować i mam wytrzymać. Dopiero wieczorem poczułam się lepiej i wymioty ustąpiły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Kociak a pologowo jak sie czujesz?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2392 |
Zakorzenienie
|
nie zmienia bo brzuch by mu przeszkadzał
![]() http://fabrykakulinarnychinspiracji....jajkiem-i.html taką ![]() mój TŻ mi napisał że jutro pracują do 16 ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Rozeznanie
|
Kociak ja miałam od piersi gorączkę ale mi też polozna mówiła ze często kobiety po porodzie tak mają takie przesilenie jakby
![]() Trele a mleko sprzedaj hihi ostatnio oglądałam o mamkach na wyspach i stanach. Podobno worecsek e usa 10 dolarów kosztuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Antibia a w Polszczy jest Bank mleka. Tylko wiecie co? Trzeba ściągać na miejscu, oczywiście za darmo. Mogliby sie wysilic u dać chociaż czekoladę jak przy oddawaniu krwi.
Ja mam w zamrażarce 3 litry mleka :/. I pewnie wywale. Bo co z tym zrobić? Ściągam na bieżąco. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2395 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zadomowienie
|
Dzidza , Trele, podzielcie się ze mną! Mnie przez 7tygodni udali się zachomikowac 340ml.szok.
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, co do tej gorączki to właśnie ani z piersiami ani połogowo nic mi się nie dzieje. Nic mnie nie boli, piersi miękkie, bez grudek, nie bolą, nie są czerwone. A z raną na dole też nic się nie dzieje - zero bólu, opuchnięcia, no nic co by mogło niepokoić. Może to faktycznie jakieś osłabienie organizmu. Dzisiaj już jest lepiej niż wczoraj.
![]() |
#2398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio zjadłam kawałek czekolady i rafaello i nic nie było ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Uciekam na miasto-miłego dnia mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu tyle sie o tym nasluchalam,ze sie boje jesc...ja ciagle jem lekkostrawne.odstawilam jogurty,bo myslalam,ze to po tym... i tez mysle,ze ona,zbyt lapczywie je, krztusi sie... a potem dluuugo odbija. i tez nie zawsze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.