|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
Kuszą mnie te krokiety, chyba zrobię Jeszcze nie. Muszę je obejrzeć, pomacać. Ale Samsung albo HTC chyba. Cytat:
Dzięki My zawsze mamy taką dużą, choć ta jest rzeczywiście spora Dwa lata temu to Krop przywiózł taką choinkę, że jak zdjął tą siatkę to na pół pokoju wywaliła Nie szło wejść bez ocierania się o nią
|
||
|
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
![]() My dzisiaj z Antkiem cały dzień spędziliśmy z moją mamą, bo TŻ pojechał w trasę. Antek po raz pierwszy w życiu zobaczył prawdziwego Gwiazdora. Na jego zrobił swoją popisową minę ( zmarszczył nos) i roześmiał się. On w ogóle uwielbia włosy ( jak dorwał w przedszkolu lalkę to tak ją tarmosił za włosy, że myślałam, że powyrywa wszystkie Resztę dnia spędziłyśmy na gotowaniu, bo my Wigilię i jeden dzień świąt spędzamy właśnie u mojej mamy. Cytat:
Jaka wielka i piękna! ![]() Cytat:
|
|
#2283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po 2 latach abstynencji ![]() Ula ja sobie tak myślę...jesteś pewna, ze jutro zrobią Oiwce ten zabieg? Czy będziesz z rana jeszcze dzwonić do tego szpitala? Bo szkoda żebyś się tłukła 150 km po nic
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, brałam ostatnio antybiotyk, wczoraj skończyłam i czuję że mi się przez niego jakaś infekcja intymna przyplątała (mam do tego skłonności po antybiotyku). Swędzi i troszkę nawet pobolewa, i taka brzydka "serkowata" wydzielina się pojawia. Do gina się już przed świętami nie dostanę. Co ja sobie na to mogę zastosować z preparatów bez recepty? Clotrimazolum pomoże?
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwaga... piekę. ![]() :brzyda l: Módlcie się, abym chaty nie spaliła.
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dearlie co pieczesz? |
||
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Czy papilotki smaruje się masłem przed nałożeniem ciasta?
![]() Ja jako antytalent kulinarny, zaczęłam przygodę z pieczeniem na nowych formach ( ![]() Dokładnie z tego przepisu jednak: http://vegazone.blox.pl/2013/09/Muff...czekolada.html
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak je wsadzisz do piekarnika to lepiej pilnuj a nie siedź na wizażu |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całkiem smaczne są... wyrosły! To, że lekko przypalone, to nieistotne.
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jak wystygną to powinny się lepiej oddzielać od papilotek A tak w ogóle to ładnie tak muffinki wpierdzielać po 22???
|
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciiiiiiiiiiiiiii... Pod choinkę dostanę Chodakowską, to mogę.
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O :thumbup:Ale macie wielką choinę ![]() Super ja mam w tym roku małą ale nawet fajna ![]() Cytat:
zazdroszcze że możesz tyle ![]() Jak bym drinka walneła to byłby chyba zgon. Półtora roku abstynencji i mam ![]() Ale dziś mi szybko ta faza zniknęła bo tż znowu mnie wyprowadził z nerw i mi % chyba uszami wyparowały. ![]() napisane paluchem na szybce ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- O ja pierdykam, dowód osobisty sobie wyprałam w pralce napisane paluchem na szybce
|
||
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane. Jadę właśnie do pracy, wczoraj cały dzień zapieprzalam z potrawami na wigilię. Dziś został mi do zrobienia barszcz, kompot i krowka. Stół mam już na szykowany,bo jutro po pracy to zdążę wrócić tylko i poodgrzewac. Dobrze,ze m ma wolne to dziś dokupi co brakuje i jutro po chleb tylko wyskoczy.
W ogóle Jagoda zepsuła mo telefon My choinke ubralismy wczoraj. Do sufitu ale sztuczna niestety. Dziś muszę jeszcze raz ciastka na nią upiec,bo jak sie wczoraj dorwali to wszystkie zjedli Baobabek ja bym go 7dni dawała Kajaja bardzo współczuję...tule mocno ![]() Ula oj biedna Oliwcia oby udało sie bez zabiegu wyleczyć to oczko Tamlin śliczna choinka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- W ogóle mam potrzebę wejść na klub i nie mogę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Co do antybiotyku, zadzwoniłam do tej lekarki naszej, miałam nr na kom. wiec zadzwoniłam, przeprosiłam, ze w niedzielę itd. no i stanęło na tym, że ostatni raz dałam wczoraj rano, powiedziała, że skoro nie gorączkowała, nie kaszle i nic się nie dzieje, to antybiotyk swoją rolę już spełnił, a wymagane 5 dni podawany był i że te 7 to wtedy gdyby nie było poprawy po tych 5ciu probiotyk mam dawać do końca buteleczki, nie dawać zimnego picia i uważać na nią (a niby co innego robię....). Angel - oby szybko dzień zleciał w pracy ja nic nie robię na wigilię ani na święta
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
![]() Tamlin, piękna choinka, wielka, cudna! Też taką będę miała w swoim domu ![]() Ula, kciuki za Oliwcie Angel, to się narobiłaś wczoraj, pracusiu. Mi Misiek też zepsuł trochę tel, tzn coś zrobił, że pękło w rogu szkiełko, na szczęście żadnych poważniejszych awarii nie ma, teraz jak mu daję to tylko na chwilę, ale generalnie jest zakaz. Dearlie, brawa za muffiny! Mówię Ci praktyka czyni mistrza! |
|
|
|
#2297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Zaraz przyjdzie siostra to polecę po zakupy mięsne, a później do marketu jakiegoś po ostatnie sprawunki. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Mi osobiście się Skalpel Wyzwanie nie widzi. Cytat:
Dobrze, że z lekarzem się skonsultowałaś Ciekawe jak Ula i Oliwka? |
|||
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Antek od nocy gorączkuje powyżej 38.
Teraz ma 38,4. Po 13 mamy lekarza. Niech go obejrzy lepiej, choć nic innego niepokojącego się nie dzieje... może znowu zapalenie gardła ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#2299 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie Cytat:
Cytat:
papierek nie odchodzi bo ciepłe.Cytat:
Dziekuję za troskę dziewczyny Adam pojechał z Oliwką prawie 2 godziny temu więc niedługo będą na miejscu to będę coś wiedzieć.Ja posprzątałam już jeden pokój i łazienkę.Teraz chciałam zrobić sernik Iwy i du.pa bo za mało smietany kupiłam trudno piernik idzie na pierwszy ogień
|
||||
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Tamlin piękna choinka Iwa clotrimazolum powinno pomóc Dearlie za muffinki i dużo zdrówka dla Antka,mam nadzieję że to nic poważnego,daj znać po wizycie.Ja gotuję barszcz czerwony,jeszcze zwijanie krokietów i blok na mnie czeka a jutro tylko sałatka.
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Choineczka
Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Kajaja przykro mi bardzo
![]() Dearlie mam nadzieje,że to nic poważnego Piękne choineczki macie ![]() Nasza trochę niewymiarowa ale ubrana wspólnie wiec piękna Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu mi jęczy, marudzi, złości się, bo ja nie mam czasu siedzieć z nim na dywanie non stop i bawić się ciuchciami ja to z chęcią siądę z nim porobić książeczki, pouczyć się, puzzle pukładać, ale te ciuchcie to mi bokiem wyłażą![]() Cytat:
![]() Cytat:
piekna, też mam złoto czerwoną
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anusia piękna choinka
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() kajaja wyrazy współczucia tamlin i Anusia piękne choiny!! Ja dopiero pojadę kupić, taką małą w doniczce, bo wcześniej tż nie chciał bo uznał, że Franek ją rozniesie, ale widzę, że dużej choinki w pokoju wspólnym nie dotyka, tylko czasem ogląda bombki, więc jak też chcę choinkę postaram się również zrobić zdjęcie jak ubiorę ![]() angel podziwiam za wytrwałość, kiedy miałaś czas to wszystko zrobić?? Ula trzymam kciuki za Oliwkę daj znać, jak będziesz coś wiedziała!Dearlie oby Antka choróbsko ominęło!!! nie wiem co jeszcze chciałam napisać ![]() wczoraj robiłam pieczeń z indyka - jeszcze nie wiem jak smakuje, ale pachnie nieziemsko... no i pierniki prawie mi się już skończyły, więc chyba dzisiaj piękę drugą turę, bo uwielbiamy je z tż-tem, a mam taki fajny przepis, że pierniczki od razu są miękkie ![]() Franki zaliczył dzisiaj pierwszy upadek na płytkach przewrócił się do tyłu, ale biedak mój płakał... potem chciał iść spać już. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie ![]() chciałam jeszcze dodać, że przebiła nam się prawa dolna dwójka ![]() Edytowane przez _bagheera_ Czas edycji: 2013-12-23 o 10:25 |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dearlie trzymam kciuki żeby to nie było żadne poskudztwo z tą gorączką
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa! Jedyne co mnie cieszy, to fakt, że mimo gorączki, zachowuje się zupełnie normalnie, nawet ma siły, żeby rozrabiać. Bardziej nartwi mnie fakt, że my całe święta mieliśmy być poza domem i nie wiem, co ja teraz zrobię
![]() Cytat:
oby jednak szybko samo pękło i zabieg nie był potrzebny!Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u mnie prezenty popakowane, choinka ubrana, ale ja mam malutka w doniczce na półce, bo jak przypuszczałam Kinga bardzo zainteresowana, przytulała i chciała całować drzewko
![]() Ja nic nie muszę robić, bo idziemy jutro na dwie Wigilie, do rodziców, potem do teściowej, teściowa tyyyle narobiła wszystkiego, że i tak tego się nie przeje . Za to planuję upiec coś i porobić sałatki na sylwestra, bo pójdziemy do teściowej, będzie Macieja brat, a jak Kinga zaśnie wyjdziemy na osiedle i kogoś na pewno spotkamy lub odwiedzimy W razie co będę gdzieś góra 10 minut piechota, w razie jakby się zdarzyła nocna histeria![]() Kinga się obudzi to lecę jeszcze kupić lampki i jakieś słodycze na prezent i coś jeszcze, ale już nie pamiętam co Tamlin, anusia śliczne choiny ![]() Ula może samo pęknie... Nie wiem co poradzić, bo się nie znam, więc życzę zdrówka chociaż Iwa ja bym jeszcze wzięła jakiś probiotyk, miałam kiedyś dopochwowy i super pomógł. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Dearlie zdrówka dla synka, oby to było tylko chwilowe, od zębów np. i żeby święta upłynęły zgodnie z planem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

i pocieralam troszkę no i w efekcie dzis rano miała strupek czyli cos tam ruszyła ale pod spodem nadal widać tą ropną wydzielinę.Jadę jutro rano sama z nią do DSK(bo mnie matka w☠☠☠☠iła-klub).Naczytałam się o tej gradówce i o zabiegu
wiecie że może byc spowodowana GRONKOWCEM

Dwa lata temu to Krop przywiózł taką choinkę, że jak zdjął tą siatkę to na pół pokoju wywaliła 

Pod choinkę dostanę Chodakowską, to mogę.

klask i: