|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Dziewczyny wychodzę dzisiaj do domu
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super święta w domu z rodziną tylko proszę się oszczędzać i robić NIC
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
wspaniała wiadomość
|
|
#4864 |
|
Rozeznanie
|
znalazłam
dziewczyny mam pytanie okazało się, że w budce od gondoli nie ma tego hmm pokrowca.. no i jak myślicie co lepiej kupić śpiworek do wózka czy gruby koc??? niestety mam tylko cienki a kombinezony dla dziecka mam nieocieplane od środka więc na zimowe spacery raczej nie bardzo ![]() jeżeli gruby koc hmmm akrylowy jaki polecacie??? san_g super, że wychodzisz i święta w domu! Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-23 o 10:09 |
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
A jasne, 3750g i 54cm
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4866 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
opis porodu brzmi strasznie, współczuję przeżyć... Ważne, że wszystko w porządku.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chodziliśmy po sklepie kilka razy w jej poszukiwaniu, a ona się wrednie ukryła w koszyku z koszulkami niemowlęcymi
|
|||||
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to byłam wczoraj w pepco i kupiłam dwa sportowe-bezszwowe staniki bo jakoś kojarzy mi się że pisałyście że są ok jako takie do spania/karmienia
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Łykłam z rana magnez i witaminy, twardnienie, uczucie ciężkości i skurcze nie przeszły, ciągle czuje twardy ciężki brzuch, zaraz wezmę no spe jak nie przejdzie do południa to jadę na IP bo nigdy tak nie miałam i się denerwuje, to trwa już od 5 rana, do tego mała się kręci i jeszcze bardziej boli
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
spora malutka
no i dobrze, niech zdrowo rośnie
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Czekam jeszcze na wypis i już mnie nie ma
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym prosze tu nie panikować bo mamy rodzić razem a ja nie gotowa jeszcze jestem. Musze dokończyć prania i torbę spakować więc proszę tu się wstrzymać
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj na noc wzięłam no spę żeby mieć w miarę spokojną coc i nie pomogło, zaraz wezmę no spę, nawet jak leże to mi twardnieje i czuję spinanie...
|
|
#4874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tego z różowym paskiem nie trzeba
.Cytat:
. Dziewczyny mi tu pisały, że troska o ciążę, przygotowania to też jest swojego rodzaju miłość i chyba rzeczywiście tak to odbieram. Jednak jakiegoś mocnego, przejmującego uczucia póki co, nie czuję. Mam nadzieję, że jak zobaczę małego to samo przyjdzie. Ale nie powiem, że nie mam obaw.
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
Serdeczne gratulacje dla wszystkich nowych Mamusiek!
Świetnie, że Dzieciątka macie już przy sobie. Chciałabym życzyć Wam wszystkim zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Spędzonych w ciepłym, rodzinnym gronie. Niech każdy nadchodzący dzień jest lepszy od poprzedniego. |
|
|
|
#4876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w domu proszę grzecznie odpoczywać
|
|
|
|
|
#4877 | ||
|
Raczkowanie
|
Im bliżej terminu tym częściej i mi się zdarzają wątpliwości. Pocieszam się że jakby ich nie było to dopiero by źle wróżyło, jakby się zaprzeć że będzie idealnie a potem zderzyć z rzeczywistością.
Cytat:
Może posiedzę dłużej na IP przed wejściem na salę, ale będę miała pewność że jakby nagle coś się zaczęło dziać to jestem już na miejscu i korki/awarie/stłuczki/itp., a przede wszystkim nagłe pogorszenie stanu mojego lub dziecka już mi nie grożą lub są mniej groźne, bo ma się kto nimi zająć od razu. Przynajmniej taki mam plan ![]() Cytat:
Ale też od jakiegoś czasu mam poczucie że maluch jest tak naprawdę odrębną osobą i obawę jak się ze sobą "dogadamy", jaki będzie. Czasem przeważa czułość, czasem obawa, w sumie chyba nie różni się to od innych związków z bliskimi osobami, najwyżej tym że tutaj cała odpowiedzialność za to jak nam się ułoży jest po mojej stronie, przynajmniej na początku.
|
||
|
|
|
#4878 | |||
|
Zadomowienie
|
Jejku, ja mam termin po Tobie i mam wyrzuty, że już dziś torbę pakuje ![]() Cytat:
Cytat:
biedulko, ale przeżycia miałaś nie ciekawe, teraz dochodź do siebie!Cytat:
![]() Właśnie zabieram się za pakowanie torby do szpitala, jakbym w Święta się przeżarła i Mała z braku miejsca zdecydowałaby się wygramolić choć mam nadzieję, że ten Świąteczny czas dziecko i ciąża okażą mi litość i dam radę się po spotykać trochę ze znajomymi.Co do porodu, nie tyle się boję, że przegapię, co, że będę odwlekała czas wyjazdu do szpitala, żeby nie przyjechać za wcześnie i w sumie dojadę na styk. W ogóle w moim szpitalu tatusiowe mogą przebywać z rodziną tylko 4 godziny dziennie tj. od 12-14 i od 16-18 i tak się zastanawiam, jak będę ledwo żywa po porodzie to jak ja dam radę ogarnąć dzieciaczka (wcześniej liczyłam, że Tż będzie mógł być więcej z nami i to on będzie sporo ogarniał). |
|||
|
|
|
#4879 | |
|
Wtajemniczenie
|
O proszę jaka ładna mała "Kluseczka"
![]() Piękne dorodne dzieciątko ![]() GRATULACJE KLUSeńKO!!!! ![]() Odpoczywaj, dochodź do siebie. Malutka Haniulka imienniczka mojej małej również ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Dawaj znać co tam u Was! <czekam(y)> ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- ELEGANCKO A zatem Wesołych Rodzinnych Świąt - bo takie będziesz na szczęście miała ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- [QUOTE=forester;44268150] Właśnie zabieram się za pakowanie torby do szpitala, jakbym w Święta się przeżarła i Mała z braku miejsca zdecydowałaby się wygramolić:D choć mam nadzieję, że ten Świąteczny czas dziecko i ciąża okażą mi litość i dam radę się po spotykać trochę ze znajomymi. /QUOTE] Wtedy to pikuś kochana bo będzie tak - naaajesz się pierogów, żołądek przesunie maluszka, pierdniesz - i urodzisz
|
|
#4880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tobie też życzę spokojnych i pełnych miłości Świąt. I choć wiem, że w tym roku będą one dla Ciebie smutne, to mam nadzieję, że i promyczka radości nie zabraknie |
||
|
|
|
#4881 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze nigdy w życiu nie przeżyłam czegoś równie niezależnego ode mnie jak ciąża, poród i Dzidziuś. Człowiek chciałby trochę posterować swoim życiem, a w tej kwestii nici ![]() Inw, też mówię czasem czule do brzuszka i w sumie nie jest to sztuczne, cieszę się jak głupia gdy po dłuższej chwili zaczyna się ruszać, ale się zastanawiam, czy to nie jest troska o mnie i moje zdrowie psychiczne, a nie tego małego stworka.
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
pranie się skończyło, zmywanie też więc to chyba znak dla mnie że mam do tego centrum tyłek ruszyć ... więc zbieram moje cztery literki i idę
![]() do później
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4884 | |||
|
Zadomowienie
|
san_g
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak ma mi tak łatwo pójść a przy okazji nie będę głodna to czemu nie |
|||
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram się do sklepu po marchewkę.... już widze te hordy emerytów
|
|
#4886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocykiem ewentualnie przykryjesz dodatkowo przy większym zimnisku.
|
|
#4887 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Moje dzieciaki też tak miały,ogólnie przy cycusiu było im najlepiej,nawet pić nie musiały,tylko sobie w buzi trzymać ![]() Z Wiki używałam bepanthen maść,z Erykiem Maltan i Lansinoh. Możesz też kroplę pokarmu rozsmarować na piersi i poczekać aż wyschnie. Cytat:
Super! Wspaniałe wieści Cytat:
Chyba śpiworek bym kupiła w tej sytuacji,bo on jednak nie przepuści tak wiatru. Jakiś uniwersalny,to posłuży ci jeszcze do spacerówki,może też na sanki się przyda. Jakie ładne wymiary ![]() Cytat:
W szpitalu świętej rodziny. No ale to wieki temu było,tak że nie wiem jak tam jest teraz.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-12-23 o 10:47 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4888 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w takim razie muszę poszukać na allegro albo ogłoszeniach i zamówić. w sumie to z tego co czytałam tutaj http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,3887858.html mam jeszcze 3-4 tygodnie do pierwszego spaceru. ehhh ciężko będzie u mnie w zimie w wózkiem a gruby kocyk (akrylowy) jaki polecacie? hmm dzisiaj jest ostatni dzień moich zakupów i chcę wszystko w końcu przygotować.. Cytat:
Cytat:
w takim razie kupię śpiworek. szkoda, że wcześniej tego nie zauważyłam aaa jeszcze jedno.. kupujecie taką grubą folię osłaniającą przed wiatrem, śniegiem, deszczem? bo u mnie to zimą mocno wieje i są mini zamiecie śnieżne
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-23 o 10:54 |
|||
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do lekarki, wzięłam no spe jak nie przejdzie albo skurcze będą częstsze to mam jechać do szpitala
![]() Zadzwoniłam też na położnictwo do Trzcianki i wypytałam o wszystko...niestety tam nie ma zzo pokojów rodzinnych też nie mają, mąż może być cały czas przy porodzie a potem przy mnie i dziecku, to jest nieodpłatne, pani zachwalała bardzo położnictwo, gdybym z innych źródeł nie wiedziała że tam naprawdę jest bezpiecznie to chyba bym pomyślała że blefuje Faktycznie mają dużo pacjentek i to z całej PL ale mówiła że jeszcze się nie zdarzyło że którąś odsyłali do innego szpitala bo nie było miejsca....uffffDo szpitala trzeba zabrać wszystkie podstawowe osobiste rzeczy dla nas, podkłady oni dawają dla dziecka trzeba zabrać tylko chusteczki i ręcznik do kąpieli no i ciuszki na wyjście Ta kobieta miała tak spokojny i opanowany głos że mogę rodzic tam nawet dziś ![]() Po za tym chyba pojedziemy z mężem obejrzeć w przerwie świątecznej sale porodowe i dokładnie wszystko zobaczyć, zapraszała wiec można sobie pooglądać no chyba że już dziś będę miała ową okazję ![]() Leżę i czekam aż przejdzie
|
#4890 |
|
Rozeznanie
|
lolita wg mnie za długo stałaś przy gotowaniu, przeforsowałaś się i to jest skutek.
Organizm w końcu powiedział stop, zwolnij. Nie czułaś tego wcześniej, bo ciągle w biegu, ciągle coś do roboty, emocje itp. NIe przemęczaj się |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

święta w domu z rodziną
tylko proszę się oszczędzać i robić NIC
16.06.2012
a kombinezony dla dziecka mam nieocieplane od środka
więc na zimowe spacery raczej nie bardzo 
moze to są te przepowiadajace bo az tak bardzo nie bolały 
i szukam teraz po swoich postach, gdzieś ją pisałam