|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co zrobić po wystąpieniu efektu jojo?
Witam!
Szukałam jakiś czas temu tematów związanych z efektem jojo. Bardzo dużo jest napisane o tym, jak do efektu jojo nie dopuścić, ale nic nie znalazłam na temat tego co zrobić, gdy taki efekt wystąpił. Może opiszę tu mój przypadek. Niestety, ale bardzo nieracjonalnie odchudzałam się, czego żałuje i odradzam wszystkim!!!!!!! Jadłam dziennie 800 kalorii i okupiłam to przeziębieniami, wypadaniem włosów, brakiem miesiączki, ostatecznie efektem jojo. Czyli klasyczny przypadek nieracjonalego odżywiania się. Jeszcze raz podkreślam- ODRADZAM WAM TAK NISKOKALORYCZNE DIETY! Obecnie ważę 60 kilo, przed odchudzaniem ważyłam ok. 58. Docelowo chciałabym ważyć 53 kg (zawsze tyle ważyłam, ale zmieniło się to jakiś rok temu). Problem jest w tym, że teraz mam ciągle wilczy apetyt i mogłabym zjeść konia z kopytami codziennie. Pewnie to efekt nieracjonalnego odżywiania. Chciałabym poznać wasze sposoby na powrót do idealnej wagi po wystąpieniu efektu jojo. Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Znacie artykuły na ten temat? Rady, które pomagają w takim przypadku? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Co zrobić po wystąpieniu efektu jojo?
Nikt nie ma pomysłu/nie był w takiej sytuacji?
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Obniżyć ww do minimum(każdy ustala swoje minimum) aż do uzyskania upragnionej wagi, później dodaje sie ww i wyczuwa próg po którym się tyje.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
W takim razie mam jeszcze pytanie jak ustalić takie minimum? (pierwszy raz o tym słyszę)
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Spróbuj zejść do 50g-70g na dzień zobacz jak się czujesz i kombinuj to w tą stronę to w tą.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny piszę prace licencjacką na temat diet i efektu jojo ,proszę was o udzielenie odpowiedzi w ankiecie o ile Was dotyczy.
Dziekuje ! https://docs.google.com/forms/d/1k5_...oz96I/viewform |
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam, że ta dietka jest fajna na problemu typu faza plateu (zatrzymanie wagi) itd. http://rankingdiet.pl/dieta-3d-chili/
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.