|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Kasian, Seleniti, gratuluje wizyt!
I trzymam kciuki za reszte! Ja jestem wsciekla, bo mialam wizyte na 13.20, ale rano zadzwonili ze elkarza nei ma (prywatnie, za spora kase), ewentualnie na 18.30 do jakiegos nieznanego lekarza moga mnei przepisac. Z braku laku sie zgodzilismy, bo chce miec spokojne swieta, ale zla jestem caly czas. Niby lekarz tez czlowiek, ale po to umawialam sie miesiac temu zeby mi pasowalo, a nie teraz w najgorszych korkach musze jechac przez cala Warszawe. No, to sobie ulzylam Wlasnie piecze mi sie pasztet, ide robic ciasto na pierniki.
|
|
|
|
#1802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() zapomniałam przesiać mąkę z torbki i musiałam brudzić drugą miskę, bo już miałam odmierzoną porcję ... ale najlepsze dziś... robię ten sernik, już wylałam na blachę, ogarniam blat kuchenny, przestawiam miseczkę, która sobie cały czas stała w moim pobliżu i tak patrzę sobie na nią... a to rodzynki które miałam dodać do ciasta, więc w ostatniej chwili obtoczyłam w mące i wrzuciłam w tą pulpę
|
|||
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
Od jakiegos tygodnia czuje od srodka takie delikatne jakby pukanie, albo jak by bąbelki, przelewanie sie.. nie wiem nawet jak to opisac bo jest to bardzo delikatne, czy to moga byc ruchy dziecka? czy to po prostu praca jelit a ja sobie wyobrazam nie wiadomo co ?
![]() u mnie rowniez wielkie przygotowania to swiat gotowanie, sprzatanie, osttanie zakupy, pakowanie prezentow itd uwielbiam to
|
|
|
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Jestem już po wizycie. Wszystko jest w porządku, Dzidzi pięknie rośnie i leży główką w dół. No i pozostało DZIEWCZYNKĄ, więc już raczej na pewno czekamy na drugą Córunię
![]() Nic nie przytyłam od ostatniej wizyty i dostałam globulki, bo mam na dole jakiś lekki stan zapalny, którego w ogóle nie czułam ![]() Lecę piec ciasto!
|
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
według tego mój ma 22,5cm, czyli by się zgadzało ze średnią
|
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zauwazylyscie, ze w wiekszosci oczekuje sie dzidzi tej samej plci, w sensie ze jak ma sie dzieczynke to druga tez dziewczynka...
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Beatusia no tak to samo mi powiedziała i dodała że za niedługo to już w ogóle dziecko będę oglądać w częściach
a szkoda a to ciekawostka z tą kością udowa to zaraz sobie policze, dziękuję Kaorlak cieszę się że córcia pozostała córcią Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1808 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj mój mąż się pytał mnie, czy z drugim czekamy czy od razu ![]() Matko, ja jeszcze pierwszego nie urodziłam no i znów gadka, że ma być chłopak ![]() no to mówię, że może dziewczynka będzie, a on, że nie ma takiej opcji |
|
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
No i wyszło mi że ma 19,6 cm mamuniu gdzie ona się tam mieści?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam napisać, Lolitko super że masz takie dobre wyniki
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1812 | |
|
Raczkowanie
|
U
Cytat:
|
|
#1813 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dostalam ladna premie swiateczna. Oczywiscie wszystko poszlo na splate dlugow... Cytat:
Cytat:
![]() No i nie trzeba powtarzac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, ze bakterie e.coli moga wyjsc w posiewie moczu. Hm.. moj lekarz obecny nie robi zadnych badan, ale jak mam pelno bakterii w moczu to moze warto zrobic posiew z kanalu szyjki . Tez sie zastanawialam ostatnio czy te bakterie z moczu moga gdzies indziej sobie wedrowac? ![]() A Tobie Agusia wyszla ta bakteria z posiewu? Cytat:
Super, ze wszystko w porzadku. Po swietach pewnie jeszcze Ci do wagi cos dojdzie na + ![]() Cytat:
![]() A co do globulek to lepiej jak jest lekki stan zapalny niz potem leczyc to cholerstwo ![]() Cytat:
I wczoraj to powtorzyl mojej mamie. Jej mina mowila sama za siebie, jak to uslyszala \Ja juz po zakupach swiatecznych. Prezenty pokupowane. Stalam 15 min przy bankomacie- taka kolejka- bo chcialo mi sie frytek, a gotowki brak. I okzalo sie, ze nie idzie wybrac 50 zl, bo sie te nominaly skonczyly. Jakbym wybrala 100 zl to bym to pewnie przewalila jeszcze na cos innego. Kupilam sobie stanik, ale juz taki do karmienia. A pochwale sie- z miseczki B przeszlam na D ![]() Nawet pokusilam sie o maskotke z pozytywka dla mojego syna. Bede mu ja juz puszczala przy brzuchu do znudzenia
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-23 o 15:20 |
||||||||
|
|
|
#1814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w ogóle stwierdził że łądnie mi w ciąży i że co to za problem od razu drugie zmajstrować - taaa, chyba tylko dla niego to żaden problem
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
ale miałabym małą wymówkę
|
||
|
|
|
#1816 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo my teraz mamy mieć chłopca, a marzymy tak bardzo o dziewczynce.. no więc druga MA być dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
ja też się ciągle zastanawiam, gdzie to moje dziecię takie wielkie tam się mieści.. ale już widać, jak kopie ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
mojemu mężowi o dziwo się podoba, ale kojarzy Mu się z paprykarzem, więc niezły ubaw wczoraj miałam w nocy moja mama stwierdziła dziś, że w końcu to Nasze dziecko i Nam ma się podobać imię, więc chyba nie bardzo przypadło do gustu... no ale jakoś tak sobie myślę- mój Misiu-Patysiu ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój też stwierdził, że jak urodzę, to zaraz robimy dziewczynkę i moja mama jak to usłyszała, to zaczęła się śmiać i powiedziała, że zobaczymy czy jak się mały urodzi, to faktycznie tak będziemy od razu drugie robić ![]() hmm, ja będę mieć cesarkę, więc następną mogę mieć w krótszym odstępie czasu jak 5lat chyba, nie? Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2013-12-23 o 15:38 |
|||||||
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mąż ma tak na imię i nikt do niego nie zwracał się per "paprykarz", prędzej Patrycjusz albo Partycjusz ![]() a juz najlepszy był mój chrześniak - jak miał 2 latka, ochrzcił go Papik ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() no i kolejna wpadka z budyniem - zapomniałam dodać cukru do zielonego budyniu shrekowego Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-12-23 o 15:52 |
||
|
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
Light Limara, miala robiony wlasnie posiew, ale z kanalu szyjki, a nie z pochwy. To dwie rozne rzeczy. W pochwie moga sie zdarzyc bakterie e.coli, a w szyjce nie powinno ich byc, bo powinna byc ona jalowa. Bakterie mozna bardzo latwo przeniesc. Tak wiec jesli masz, albo miewalas problemy z zakazeniami drog intymnych to popros lekarza o takie badanie. Ja mialam zrobione badanie ze wzgledu na podejrzenie skracania sie szyjki. I teraz doszedl kolejny problem do stresowania. Ahhhh
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i bardzo ladnych wynikow
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje Kochane
Ciesze się,że cieszycie się tak ze mną dobrymi wynikami![]() Sel i Kaorlak za wizyty i zdrowe CóreczkiJa właśnie wróciłam z zakupów,także będę chwile odpoczywać i jeszcze mi zostały podłogi do wymycia i wsio
|
|
|
|
#1820 |
|
Raczkowanie
|
Light zapomnialam dodac, ze ja nie mam zadnych objawow zakazenia. Bakteria zostala wykryta w przypadkowym badaniu
|
#1821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysprzątałam cały pokój i padam, najwyższy czas odpocząć. Może wieczorkiem pomaluję paznokcie, chociaż mega mi przeszkadza zapach
|
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to zanim zaszlam w ciaze, niestety mogla to byc przyczyna moich# wiec jesli masz mozliwosc i lekarz uzna to za sluszne to lecz to. chociaz z tego co wiem to dosc powszechna bakteria. a dzidzius jest chroniony pecherzem i czopem sluzowym, wiec pewnie jestes bezpieczna.Cytat:
brawo![]() Cytat:
![]() ryba zrobiona, barszcz wstawiony, poligon wojskowy w kuchni, biore sie za ciacha
|
|||
|
|
|
#1823 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
medal musisz dostać jak nic !!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
mogli chociaż wcześniej zadzwonić, jaja sobie robiąCytat:
![]() druga dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, dopiero mogłam wejść coś napisać, bo tak od powrotu od lekarza nie było czasu
dziękuję Wam jeszcze raz ogromnie za kciuki i za gratulacje Selenity bardzo się ciesze, że u Dzidzi wszystko pięknie i że tak rośnie zdrowo Kaorlak, no to jeszcze raz, już oficjalnie gratuluję drugiej córuni i jak będzie Hanusia? ![]() Justyna, no to gratki za 6 miesiąc, jak ten czas leci Lolitko, strasznie się ciesze, że wszystko się Wam tak pięknie układa i oby tak dalej Carmenaa, u nas jest córa już, a mąż i tak jest zazdrosny o to, że to jest z kolei mamicóri a nie córeczka tatusia przynajmniej na razie ![]() Aldrin, dzięki i Tobie też wszystkiego najlepszego na te Święta i cały Nowy Rok Vampirka, ale dziwny zwyczaj z tym, że po kolei się potrawy przynosi i każdy je to samo pierwszy raz o tym słyszę ![]() Niegrzeczna, widzisz będziemy miały po dwie córeczki w tym samym wieku dokładnie Agus7ia ja nie miałam posiewu robionego Monika83, to porażka ale zobaczysz bąble to najważniejsze i będziesz spokojniejsza Beatusia, my mamy w rodzinie Patryka, to jest chrześniak TŻta, dziadek mówi na niego Papryk ![]() Czekam na dalsze relacje w wizyt ![]() Dziewczyny w ogóle mam super zdjęcie dłoni Antosi, akurat tak pokazała do monitora zaraz Wam wrzucę
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
O tu ręka Antosi
|
|
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hanię urodziłaś 3 dni przed moja Igą a teraz masz termin 3 dni po więc moja kolej![]() dawaj fotę, dawaj kochana! łoo super !! )
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-12-23 o 17:31 |
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na kiedy mialas termin z Iga? Bo ja rodzilam dokładnie w terminie z OM wiec teraz silą rzeczy tez sie tak nastawiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
Kasian cudna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Wlasnie piecze mi sie pasztet, ide robic ciasto na pierniki.

napisałabym więcej ale z pamięcią też u mnie ciężko się zrobiło 

mogli chociaż wcześniej zadzwonić, jaja sobie robią