Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-23, 11:17   #1441
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
gorzej niz zle, nic nie chce.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

W sumie najgorsze, że jest totalnie "naręczna" a ja nie wiem dlaczego. Wije się za chwilę na tych rękach, ale na podłodze nie chce być, płacze uczepiona mojej nogi..

W sobotę poszła spać o.. 1:00 w nocy.
Ogólnie nie śpi prawie, cały dzień oczka trze, i słabo z jedzeniem + ta nieodkładalność, do wc ciężko iść. Skok czy ja wiem co.
Cytat:
Nie widzę żadnego zeba ale:
* młoda jeśli się chwilkę bawi to TYLKO jeśli ja jestem z nią na podłodze. Nie mogę wstać z niej, bo od razu stoi przy mnie, wspina się i zaczyna płakać. Dopóki się tak z nią bawię to humor ma dobry - ale siłą rzeczy nie jestem w stanie zrobić nic innego, nawet zjeść.

* drzemki poszły w niepamięć, godzinowo się rozjechały i usypianie trwa po 1.5h..no ale to wina nocek chyba, bo śpi masakrycznie. Wczoraj jak spałam ciągiem 2h to myślałam, że jestem w raju

* chce tylko mnie. Nikt nie jest akceptowalny na dłużej niż 5 minut.
*tarcie oczek, jęki, stęki
u nas identycznie, jak jestem z Małym na podłodze to jest git majonez, ale wystarczy, że idę do kuchni/siadam przed kompem/idę do wc to od razu patrzy na mnie, szuka gdzie jestem i albo pełza albo płacze. Np teraz siadłam przed kompem, bo się ładnie sam bawił więc przypełz do mnie, rozłozył się pod ławą, płacze, marudzi, wspina się po mojej nodze, łapie mnie za nogawkę, trze oczka. Jak go biorę do spania , daję uu to pociumka chwilę, uśmiech nr 5 i nie chce spać. Nocki są lepsze, bo nie budzi się co pół godziny tylko np co 1,5-2 max 2,5 ale daję uu i zasypia sam, nie ma maruda przez np pół godziny.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 11:43   #1442
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widzę żadnego zeba ale:
* młoda jeśli się chwilkę bawi to TYLKO jeśli ja jestem z nią na podłodze. Nie mogę wstać z niej, bo od razu stoi przy mnie, wspina się i zaczyna płakać. Dopóki się tak z nią bawię to humor ma dobry - ale siłą rzeczy nie jestem w stanie zrobić nic innego, nawet zjeść.

* drzemki poszły w niepamięć, godzinowo się rozjechały i usypianie trwa po 1.5h..no ale to wina nocek chyba, bo śpi masakrycznie. Wczoraj jak spałam ciągiem 2h to myślałam, że jestem w raju

* chce tylko mnie. Nikt nie jest akceptowalny na dłużej niż 5 minut.
*tarcie oczek, jęki, stęki

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Tępa sraka...
omatkoicorko!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
U nas TO SAMO prócz nocek- śpi w miarę aczkolwiek co chwila płacz i jęki przez sen. Nie wiem o co ogólnie chodzi.
u nas podobnie ale u nas to ewidentnie zeby. gorna dwojka i jedynka sie przebija i za chwilke kolejna jedynka tez bedzie wylazic

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4892

troche przykro w swieta byc w szpitalu ale z drugiej strony dla maluszka wszystko... Spokojnych Świąt H.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 11:45   #1443
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44268602]Illusion, ale potem dzieci naprawdę w tym lubią jeździć, alternatywa dla wózka nasz jest... różowo-żółty

http://www.e-tiktak.pl/foto/alexis/R...ek_zyrafa3.jpg

Debrah, ja miałam pisać - obawiam się, że u was im mniej snu tym gorzej będzie, wpadliście chyba w zamknięte koło. Poszłabym do pediatry po hydroxyzynę, ja z Agu tak miałam - miała etap, że budziła się w nocy i buczała po 2-3h, ciągle przez to niedospana, w efekcie nie umiała zasnąć... Miałam przez tydzień podawać po 2-3 ml, by odespała, bo tego się nie dało przerwać :/[/QUOTE]
Zaczynam tak trochę myślec, tyle, że nie jest tak że ona płacze dużo jakoś ciągiem. Nie. Po prostu ciężko jej zasnąć bardzo, bo się kręci i wierci. Jak zaśnie to się budzi np po godzinie, potem coraz częściej w miarę tego jak nocka trwa.

Wczoraj na zakupy poszłam wieczorem (prosto z uczelni, uśpiłam tylko małą w domu i zostawiłam z teściową) - to spała prawie 1.5h - chyba wreszcie coś odespała, bo jest ciut lepiej niż było, ale nadal jest "faza mama" i mam dziecia uczepionego nogi, albo na rękach moich. Obstawiam chyba jednak jakiś lęk bo takiej fazy na mnie to nigdy nie miała - w nocy też - jak się zbudzi i ją wezmę do nas to się budzi nadal ale wystarczy, że ją wezmę i poprzytulam, to zaśnie wtulona we mnie... i tylko ja ją zadowalam, a próbuję też robić różne okołodomowe rzeczy więc stąd na twarz padam, bo wszystko z młodą na rękach praktycznie.

Zaczęła się przygotowywać do chodzenia bo zaczęła się puszczać - myślisz, że może tak odreagowywać? Cyrki są przy zasypianiu, siada, stęka, jęczy, popłakuje (ale bez histerii, ona nigdy nie wpada w taki długi płacz). W końcu ubujana przy uu zasypia po godzinie, ale ja mam już ręce do ziemi, bo klocuszek ciężki.

No łatwo nie jest, ostatnio, o nie.
Jak bawimy się z nią razem z Tż to cała zadowolona, przytula się obejmując nas łapkami, śmieje się, itepe - ale ja muszę być. Jak pójdę - smutas. Jak byłam na uczelni to jakoś dali sobie radę ale ona jak tylko mnie widzi to się mega cieszy, biegnie do mnie, nikt się już nie liczy tylko mama, ręce mamy

Nie ma tak jak meduza pisała np że chce do innych i z nimi się bawi. Ostatnio tylko ja - muszę ją od razu wziąć jak tylko do mnie dobiegnie, bo u innych płacze i wyrywa się do mamy.
Lęk separacyjny?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:04   #1444
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kawalątek udało mi się nagrać

http://www.youtube.com/watch?v=fGcvf...ature=youtu.be
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:10   #1445
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44269235]Kawalątek udało mi się nagrać

http://www.youtube.com/watch?v=fGcvf...ature=youtu.be[/QUOTE]
Wielkie brawa !

A ja też chciałam pochwalić Blankę:
-Na pytanie gdzie są "śmierdziuchy"ła pie się za stópki :P
- jak mówię , że trzeba zmienić pampersa to mi go przynosi
-wczoraj rano mówię "Blanka tatuś jeszcze śpi idz go obudź" to stanęła przy łóżku i woła "ta ta ta "
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:15   #1446
pstryczek84
Zakorzenienie

a wiecie ze Rosman ma prezenty na roczek
ja juz czekam na przesylke

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44269235]Kawalątek udało mi się nagrać

pieknie zasuwa!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Wielkie brawa !

-wczoraj rano mówię "Blanka tatuś jeszcze śpi idz go obudź" to stanęła przy łóżku i woła "ta ta ta "
klask i: zdolna bestia! smierdziuchy najlepsze

Stary 2013-12-23, 12:17   #1447
karusia_2007
Raczkowanie

Hej mamusie

Na samym poczatku chciałam złożyć spóźnione życzenia roczkowe. Leosiu, Kubusiu i Juleczku wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i samych radości
Przepraszam, że tak późno ale u mnie masakra Nie mam czasu usiąść i napisać nawet kilku słów Dzieciaki chore Wiciu dostał dzisiaj antybiotyk a kaszle bidulek, że aż się dusi. W dodatku tylko rączki i tylko mamusi. Tż nie może mi nic pomóc, w nocy jak do niego wstaje i chce go uśpić to mały od razu wstaje w łóżeczku i krzyczy mama mama i musze wstać dać mu rączkę i zasypia w 30s. Ale co z tego jak co chwila budzi go ten zje ba ny kaszel

Dobra już nie marudzę.

Z okazji zbliżających się świąt życzę Wam wszystkiego najlepszego. Dużo zdrowia, szczęścia, samych radosnych chwil i poukładania wszystkich spraw pomyślnie. Życzę Wam aby te święta- pierwsze święta z naszymi szkrabami były wyjątkowe, spędzone w miłej rodzinnej atmosferze.

karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:19   #1448
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

SILVER... Kupiłam materiał na wyprzedaży w JYSK dokładnie rok temu- mama zajęła się resztą...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:19   #1449
pstryczek84
Zakorzenienie

o, cos takiego jest od rosmana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prezent.jpg (39,9 KB, 33 załadowań)

Stary 2013-12-23, 12:21   #1450
pstryczek84
Zakorzenienie

dziekujemy !
zdowka dla chorowitkow!
i oczywiscie rowniez życzymy Spokojnych, radosnych Świąt!

Stary 2013-12-23, 12:30   #1451
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44267664]
tak mi do głowy przyszło, że dzięki temu, że nasze dzieci zimowe, to ominie je atrakcja w postaci takich prezentów

http://pu.i.wp.pl/k,NjkwODg3NTcsNDcw...,f,rowerek.jpg

paskudztwo, ale... Agatka dostała i uwielbiała pewnie Dorce też spasuje[/QUOTE]

UFFF na szczęście paskudne pozatym mam nadzieję że nie dostaę wymyślnych prezentów dla H. bo chyba na głowe se to postawię.

Pierniki zrobione teraz porządki, potem ciasto
Stary 2013-12-23, 12:31   #1452
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
UFFF na szczęście paskudne pozatym mam nadzieję że nie dostaę wymyślnych prezentów dla H. bo chyba na głowe se to postawię.

Pierniki zrobione teraz porządki, potem ciasto
co robi Hania w tym czasie?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:32   #1453
scotasia
Wtajemniczenie

Hej
Jako, że Was czasem podczytuję bezczelnie (nie wiem, czy mnie kojarzycie, ale mam sentyment do Was i tego wątku) wpadłam życzyć Wam radosnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo ciepła i miłości
I wszystkim "roczkującym" maluchom przesyłamy z Dominikiem buziaki i życzymy duuużo zdrówka i usmiechu
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:49   #1454
Ewik86
Zakorzenienie

Hej

Na początku chciałam złożyć spóźnione, ale szczere życzenia dla Julka - wszystkiego najlepszego robaczku z okazji 1 urodzin

Niestety Domcia mnie zaraziła i teraz obie jesteśmy pociągające nosem

Pstryczku Domcia prezent na roczek dostała we wrześniu od rossmana

Neti dobrze, że nic się nie stało

Bijkora co za tępa dzida z tej baby

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 13:01   #1455
pstryczek84
Zakorzenienie

scotasia
dziekujemy! co u Was?

dziewczyny, jakie macie/bedzecie miec kombinezony na zime tej wiosny? jedno czy dwuczesciowe? bo mam dylemat
chyba dwu- jest latwiejszy do ubierania co? kurtke mozna szybko zdjac a w spodniach dziec przeciez moze chwilke pobyc a w calosciowce szybko sie zagrzeje...
jak to jest?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Niestety Domcia mnie zaraziła i teraz obie jesteśmy pociągające nosem

Pstryczku Domcia prezent na roczek dostała we wrześniu od rossmana
ojojoj! zdrowka!
jakim cudem juz we wrześniu? przyznaj sie ze nas oszukalas - nie jestes mama stycz-lutowa!!!!

Stary 2013-12-23, 13:06   #1456
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Hej!!
ja jak zwykle w tyle, czytam i czytam i nie ma już czasu na pisanie

widzę, że u was też dziś przygotowania trwają, ja właśnie smażę krokiety z kapustą i grzybami, ryba po gracku już gotowa, biszkopt na wuzetkę czeka, no i cała reszta wsumie też czeka

przede wszystkim spóźnione życzenia dla naszych roczniaków!:r oza: duuuużo zdrówka, radości i uśmiechu

bijorka - co za pipa głupia! jacy ludzie są czasem bezmyślni to aż się w głowie nie mieści

silver, zazdroszczę nocki. u nas się jeszcze nigdy taka nie wydarzyła u nas bardziej jak u debrah - ryk, płacz, niespanie, jęki i stęki - ale u nas to ewidnetnie przez ząbki, idą górne jedynki, lada dzień powinny się przebić, przynajmniej mam taką nadzieję!

szaja - gratki dla Dorki! idzie jak burza, zaniedługo przegoni wszystkie dzieciaczki na wątku!

zmykam dalej gotować, bo dzieć zasnął.

buziaczki!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 13:13   #1457
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
scotasia
dziekujemy! co u Was?

dziewczyny, jakie macie/bedzecie miec kombinezony na zime tej wiosny? jedno czy dwuczesciowe? bo mam dylemat
chyba dwu- jest latwiejszy do ubierania co? kurtke mozna szybko zdjac a w spodniach dziec przeciez moze chwilke pobyc a w calosciowce szybko sie zagrzeje...
jak to jest?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

ojojoj! zdrowka!
jakim cudem juz we wrześniu? przyznaj sie ze nas oszukalas - nie jestes mama stycz-lutowa!!!!
Ja mam dwu - częściowy

Bo jak kartę rejestrowałam to wpisałam, że Domcia urodziła się we wrześniu - wtedy jeszcze w ciąży byłam i nie mogłam podać daty styczniowej

Scotasia czemu tak rzadko zaglądasz? Buziaki

Dominika

Alicja
Stary 2013-12-23, 13:19   #1458
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Wielkie brawa !

Cytat:
o, cos takiego jest od rosmana
my też już czekamy na prezent, bo wpisałam datę grudniową
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 13:22   #1459
scotasia
Wtajemniczenie

Pstryczku u nas różnie cyrki ze spaniem. Przestawiłam małego na jedną drzemkę w dzień a i tak sam nie pośpi dłużej niż 30 min potem go biorę na ręce i dosypia, czasem nawet 1,5 godz tak z nim siedze w nocy przynajmniej ładnie śpi. A poza tym raczkuje, staje i drepcze przy meblach. A dziś np pół dnia spędził uczepiony mojej nogawki... w foteliku samochodowym jak nie uśnie to jest ryk Robi: taaki dużyy, papa, brawo, pokazuje w książeczce pszczólkę i pająka. Mówi czasem baba, tata, mama (to jak jest panika albo żal), ostatnio: gej (pytam: jaki gej? a on: "tki gej") Ma 7 zębów
Ja muszę zacząć poszukiwania niani
I to chyba tyle u nas.
A, Neti pytała o gryzienie łóżeczka. U nas lakier już jest zdarty a w sobotę tak uderzył buzią w krawędź, że krew poszła
A na święta robię jedną sałatkę i tyle bo jedziemy do teściów ()

Ale się rozpisałam

Ewik
zaglądam często ale jak tylko chcę coś napisać, to mnie ktoś ciągnie za nogawkę i jęczy"mamaaa.." no nie da mi posiedzieć przy kompie lobuz mały. Ale może niedługo sprawię sobie tel z internetem widzę, że niektóre z Was tak piszą, może i ja to jakoś ogarnę

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-12-23 o 13:25
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 14:16   #1460
bijkora
Rozeznanie

Jestem sama na pasku..

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-23, 14:32   #1461
hope01
Zakorzenienie

UWAGA
nadrabiam...

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Co wejde na wizaz to rycze jak bóbr moje wzruszenie siegneło zenitu Kocham was Tż tez sie popłakał jak mu powiedziałam co dla nas zrobiłyscie

spóźnione roczkowe życzenia dla naszego małego bohatera!!! Juleczku wszystkiego dobrego Słońce i pomyślności zwłaszcza!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hope- pytałaś o bratową,ona wczoraj szczególnie przyczyniła sie do mojej frustracji Przyszła oddać mojej mamie kase a ja akurat bujałąm Oskiego w huśtawce. No i ona wchodzi anie be ani me ani pocałuj mnie w dupę tylko od razu , cytuje "matka ty lepiej schowaj tą bujawkę bo niedługokur.wicy dostaniesz" Myśle sobie o co jej chodzi ale nic sie nie odzywam, a ta dalej... "nooooooooooo ja małej schowałam do łóżka bo już kur.wica mnie brała,ciągle chciała sie bujać,a ja przecież nie mam czasu przy niej siedzieć" I se myśle chuj ci w dupe nie odezwe sie,nie zrobie ci tej przyjemności
Bujam go dalej,tata do niej mówi że Oskar tylko w bujawce usiedzi troche a ja wtedy mogę mu np mleko zrobić,a ta: "nooooooooo jak cały czas noszony na rękach to co się dziwić,że sam sie sobą nie zajmie (z oburzeniem ), mi jakoś Kalka (jej córka) da mleko zrobić! (nie wiem kiedy ona widziała u nas Oskara cały czas na rękach skoro bywa u nas średnio 5 razy w roku ). Ale przemilczałam ten temat, a ta powiedziała co wiedziała i poszła Guuuuuuuuuupia cipa
ooo podziwiam za opanowanie, bo ja bym zatłukła
i masz rację - głupie cipsko

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale kiepsko się od kilku dni czuję, słabo mi, kręci mi się w głowie :/
uprzedzając raczej nie jestem w ciąży
hm.. hm...
raczej...

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Odezwała się do mnie babka na tablice.pl w sprawie sukni balowej i jak dobrze pójdzie to wpadnie mi 160zł

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wiem wiem bo byłam w zeszłym roku w lutym :p
spaliśmy w muszynie w klimku a potem miałam spotkanie nieopodal Ciebie- w sanatorium na L
tyle,że wtedy nie wiedziałam,że Ty żeś z P-nej
phi!
ja strzelam FOCHA!
drogie Panie Ellmi i marsi zapominają że mnie dojazd do P-nej, w której pół życia żem spędziła zajmie 15 minut! I umawiają się między sobą!
wiekiem Wam nie dopisuję gówniara? Doooobra...

Cytat:
zrobie jeszcze 2 sałatki i na dzis finito
jejku, rok temu po 22 Kubus stwierdzil ze jedna ma juz dosc siedzenia w brzuszku i chce wyjsc na świat, do mamy (czyt. odeszly mi wody )
Kubuleńku dla Ciebie również ciotka przesyła spóźnione, ale bardzo szczere 1oo lat z okazji ukończenia pierwszego roku życia! Wszystkiego Słońce!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
wiesz co u mnie to było tak, że Tz sam nie widział ile złego mamusia mu w życiu zrobiła. jak go psychicznie wykańczała, manipulowała. nie umiał się Jej sprzeciwić, nie umiał powiedzieć nie, nie umiał się pokłócić bo przeciez mamusia zawsze i tak obróciła kota ogonem i wychodziło na jej. ja mu w końcu zaczęłam wbijac pewne rzeczy go głowy, zaczęłam go buntować, uczyć sprzeciwu. tłumaczyć, że to ja jestem jego rodzina nie ona. że już z nią nie mieszka, niech żyje swoim życiem. naprawdę trochę to trwało, ale w końcu wszystko pojął

szacun że Ci się udało!
Wypisz w punktach poradnik i mi podeślij

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wiecie co
przykre to i przykro mi stwierdzić, że wiem o czym mówisz

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziewczyny które sprzedawały coś na allegro kiedykolwiek: Mam pytanie. Kiedy się płaci tą opłatę za wystawienie? Jak się sprzeda coś to wtedy liczą to + prowizję od sprzedaży czy jak się nie sprzeda to też? Bo ja na próbę wystawiłam jedną rzecz i mi podliczyło że za wystawienie będzie coś ponad złotówkę i to się nie sprzedało i ciiiiiisza. Nic mi nie przysyłają że mam płacić za wystawienie a minęło już z 1,5 miesiąca to dopiero jak jakaś kwota się uzbiera na jednego użytkownika to kumulują i wtedy przysyłają że trzeba płacić czy jednak jak się nie sprzeda to się nie płaci bo już się pogubiłam...
nie wiem, czy któraś odp, bo nadrabiam, ale to tak jest, że musi się uzbierać pewna kwota na którą składają się opłaty za wystawione przedmioty i prowizje od sprzedaży (to jest chyba 20 zł)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 14:56   #1462
Ewik86
Zakorzenienie

Nie wiem czy jutro uda mi się wejść na wątek, dlatego już dziś Wesołych, Zdrowych, Rodzinnych Świąt Wam życzę kochane!!!

Dominika

Alicja
Stary 2013-12-23, 15:09   #1463
YellowSheep
Rozeznanie

hej ho!
Nastrój mam już trochę lepszy. Dzięki za miłe słowa niestety dalej nie wiem jak będą wyglądać święta, ale trudno. Do tego jestem dziś sama do 24, ale może i dobrze, zrobię co mam zrobić bez pana wtrącalskiego najwyżej całe święta będziemy jeść ciasto i pierniki
napisałam w k. o co poszło.

teraz już z górki będzie

Jeszcze chciałam złożyć spóźnione życzonka dla kochanych solenizantów: Kubusia i Juleczka! Wszystkiego co najlepsze słoneczka!

Kochane dziewczyny, na pewno jeszcze będę zaglądać, ale:
chciałabym życzyć Wam pięknych pierwszych świąt spędzanych z naszymi maluszkami rodzinnych i radosnych!

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-12-23 o 15:11
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 15:22   #1464
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Moj kawaler + torcik
przystojniak

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44262494]A Dorotka sama usiadła z raczków [/QUOTE]

klask i:

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Hej laski
Cały dzień do Was nie zajrzałam

Pocztytam więc, ale najpierw powiem co u nas:
Ola chora poszła spać zdrowa, w nocy katar, dziś po południu doszła gorączka.

Z dobrych wieści:
jesteśmy posiadaczem siostrzyczki szczeniaczka, póki co Ola nie chce się nią bawić, mam nadzieję, że zmieni zdanie jak wydobrzeje
Podsumowując od Mikołaja Ola dostanie jeszcze:
pchacz boikido
lalka Smiki
Garnuszek na klocuszek
Żółwik Albert
I sukienkę
Obłowiła się skubana

Kupiłam dziś LIPOMAL
chyba już mogę,co?

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Kochana TZ cap zaraził katarem Dawida. W piątek przy zasypianiu na noc histeria była, całą sobotę z noska kapało i psikacz był od wczoraj już nie cieknie jak z kranu.
Odciągami katarkiem. W tych dwóch pierwszych dniach podałam mu nasivin rano i wieczór
Teraz już tylko sól i odciąganie.
Poza tym podajemy sobie lipomal, wapno i wit,c

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
KOCHANE
CHCIAŁAM ZYCZYC WAM WASZYM-NASZYM DZIECIOM
WESOLYCH SWIAT
PRZEDE WSZYSTKIM ZDROWIA
SZCZESCIA USMIECHU KAZDEGO DNIA
ORAZ SPEŁNIENIA MARZEŃ W NOWYM ROKU

nie odzywam sie bo Wy pewnie o swietach a may tu sami z dala od rodziny
ja zostalam bez pracy z mezem tez nie pewnie

ale codziennie o Was mysle i od3 dni z powrotem wchodze na facebooku wiec widze malenstwa nasze

bardzo za Wami tesknie
Kochani 3majcie się tam na obczyźnie cieplutko!!!

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
hej ale cisza i pustki.
Powiem Wam co nam się wczoraj przydarzyło.
Paweł wrócił przedwczoraj w nocy i wczoraj miał odstawić tira do Łukowa na bazę. Zostawilismy Nadę z jego siostrą i pojechałam z nim. Chciałam dokupić prezenty i ogolnie zrobić zakupy. Jedziemy chyba z 90/h i z jakiegoś wyjazdu wyjechała nam osobówka. Normalnie jakaś idiotka wyjezdzając na jezdnię nawet nie spojrzała w lewą stronę. Ja nie wiem jak ten TŻ ją ominął, chociaż ona ma samochód podrapany. Przecież typiara by zginęła na miejscu, przy takiej prędkości od razu by ją pod tego tira wzięło, my też byśmy przez szybę wylecieli i szpital na święta.. Ja nie wiem jak ludzie mogą być tak bezmyślni, kuwa wszędzie się spieszy. Wyminął ją przodem ale przyczepą zaczepił. Zatrzymał się zaraz na poboczu. Ja taka w strachu prawie pełne gacie. A ta baba siedzi sobie w tym aucie fajkę pali i przez telefon gadała... Boże jak ja do niej wyskoczylam,myślałam że ją strzele w ten głupi łeb.. Ona mówi " bo ja nie widziałam". To kuwa trzeba było przez telefon nie gadać! Zjechałam ją na czym świat stoi, aż się rozpłakała i uciekła bo chyba ubezpieczenie nie zapłacone.Tępak nawet nie zdawal sobie sprawy że mógł życie stracić bo się rozejrzeć nie chciało. Ludzie są tacy głupi, przecież tir załadowany na tyle ton, to też nie jest tak za☠☠☠iście zachamować. Do tej pory się we mnie gotuje ...
Maskara jak ludzie nie paczają..
a swoją drogą wy mieliście 90 na liczniku

Pięknie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej
Jako, że Was czasem podczytuję bezczelnie (nie wiem, czy mnie kojarzycie, ale mam sentyment do Was i tego wątku) wpadłam życzyć Wam radosnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo ciepła i miłości
I wszystkim "roczkującym" maluchom przesyłamy z Dominikiem buziaki i życzymy duuużo zdrówka i usmiechu
możesz też bezczenie z nami pisać
dziękujemy za życzenia

Cytat:

jak to jest?
ja mam jednoczęściowy.. właściwie dwa jednoczęściowe, z tym, że ten jeden to taki byle jaki w sam raz na polko na chwile, czy na sanki.
No i chrzestny pod choinkę kupił Młodemu dwuczęściowy, do tego koszulę i dżiny

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jutro uda mi się wejść na wątek, dlatego już dziś Wesołych, Zdrowych, Rodzinnych Świąt Wam życzę kochane!!!
I Tobie kochana

Nie miałam czasu wejść ostatnio. Od soboty u T. jesteśmy ciągle coś, wczoraj byłam na shopingu,
bo mój ojciec nie wiedział co kupić Młodemu pod choinkę. No i miałam zmacać w smyku. Jakem zmacała, takem zadzwoniła i kupiła za niego bo myła ostatnia sztuka

Farma w zestawie z zagrodą dla świnek FP za ... 149 zł! W Smyku.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 15:47   #1465
e_vel
Wtajemniczenie

Witajcie Kochane,
miałam być na bieżąco, ale okazało się to nie realne.
Musiałam oddać laptop do naprawy i to trochę trwało...
A dwa to Maja jest WSZĘDZIE i dopiero całkiem wieczór mam troszkę czasu, ale wtedy nadrabiam domowe zaległości.
Dla naszych kochanych roczniaków moc buziaków

A Wam Kochane, życzę świąt pełnych ciepła i radości oraz dających nadzieję na lepsze jutro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16 (1).jpg (51,7 KB, 6 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 16:09   #1466
misiaeel
Wtajemniczenie

Hej

myślałam, że będzie tryliard stron do nadrobienia, ale nie jest tak źle u nas świąteczna gorączka, robiłam dzisiaj scickersa i chalwowca(nancy)
Wczoraj Hania była u teściów i jestem zła bo podobno była radosna i wchodziła po teściówce, tzn na ręce do niej chciała o ile mój Mąż prawdę mówi, a mam nadzieję, że kłamie
a i chwalę się, Hania na pytanie jaka duża choinka unosi rączki do góry, że taaaaka duża

Dla Julka spóźnione życzenia z okazji skończonego roczku
a dzisiaj buziaki dla Oskara, Piotrka

pstryczku Jakub wyglądał bosko

silver smakowicie się ciasteczka prezentują i brawa za nockę!

meduzza jak jestesmy u moich Rodziców i stoję ja i moja Mama do Hania to niej leci, smutno mi z tego powodu

szaja brawo dla Dorkiale się rozkręciła

Lady brawa dla uświadomionej Babci

neti całe szczęście, że Antosiowi się nic nie stało

insolito zdrówka dla Piotrusia i mama

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 16:18   #1467
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przystojniak

klask i:

Kochana TZ cap zaraził katarem Dawida. W piątek przy zasypianiu na noc histeria była, całą sobotę z noska kapało i psikacz był od wczoraj już nie cieknie jak z kranu.
Odciągami katarkiem. W tych dwóch pierwszych dniach podałam mu nasivin rano i wieczór
Teraz już tylko sól i odciąganie.
Poza tym podajemy sobie lipomal, wapno i wit,c

Kochani 3majcie się tam na obczyźnie cieplutko!!!

Maskara jak ludzie nie paczają..
a swoją drogą wy mieliście 90 na liczniku

Pięknie

możesz też bezczenie z nami pisać
dziękujemy za życzenia

ja mam jednoczęściowy.. właściwie dwa jednoczęściowe, z tym, że ten jeden to taki byle jaki w sam raz na polko na chwile, czy na sanki.
No i chrzestny pod choinkę kupił Młodemu dwuczęściowy, do tego koszulę i dżiny

I Tobie kochana

Nie miałam czasu wejść ostatnio. Od soboty u T. jesteśmy ciągle coś, wczoraj byłam na shopingu,
bo mój ojciec nie wiedział co kupić Młodemu pod choinkę. No i miałam zmacać w smyku. Jakem zmacała, takem zadzwoniła i kupiła za niego bo myła ostatnia sztuka

Farma w zestawie z zagrodą dla świnek FP za ... 149 zł! W Smyku.
Niezabudowany był

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-23, 16:24   #1468
calawdeszczu
Wtajemniczenie

spoźnione życzenia dla

Kubusia i Julka- dużo, dużo zdrowia, samych wspaniałych osób do okoła i żeby się spełniło to co tam w tych małych głowkach siedzi!!:cmok :

a dla Was dziewczyny (bo raczej nie bede miała kiedy napisać)

zdrowych, ciepłych, rodzinnych i przewspaniałych pierwszych Świąt z dzieciaczkami!
i wiecie co... Obyśmy znów razem doczekały, kolejnych Świąt!!!

i z okazji tego, że zbliża się koniec roku to też się pochwalę co Julas potrafi:
Pokaże:
gdzie lampa, bałwanek, misie, piłka, gdzie mama ma oko. Robi papa i bije brawo. Jak weźmie grzebień to "czesze" się po włosach, a jak pilot od tv, to kieruje na telewizor, żeby się włączył nakarmi szczeniaka jeździka (wrzuci mu klocki do paszczy)
Sylabizuje. ma 8 zębów w drodze kolejne w związku z tym marud i kiepskie noce. raczkuje jak perszing, ale z chodzeniem kiepsko. jakaś taka słaba na nóżkach mi sie wydaje. Jak idzie np. z boikido to tak ciągnie, albo on jej za szybko odjeżdza?..., bo jak weźmie się ją pod paszki to ładnie stawia.. no nie wiem.
To tak na szybko, co mi się przypomniało na raz raz

ps. na pasku tylko Lenova

pustkami świeci.

lece piec biszkopt na tort śmietankowyyyyyyy

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-12-23 o 16:25
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 16:30   #1469
pstryczek84
Zakorzenienie

Kupilam w koncu jednoczesciowy ten kombinezon uzywke ofkorso jeszcze na jeden czatuje

dziec mi spal w poludnie 2 godz myslalam ze mu wystarczy, gdzie tam znow spi!

Stary 2013-12-23, 16:37   #1470
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupilam w koncu jednoczesciowy ten kombinezon uzywke ofkorso jeszcze na jeden czatuje

dziec mi spal w poludnie 2 godz myslalam ze mu wystarczy, gdzie tam znow spi!

ja mam kurtke i te spodnie ciepłe, a MIkołaj niesie jednoczęściowy ze Smyka, od dziadków

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości