|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym nie chciała mieć chorego dziecka, a państwo by mnie zmuszało to bym oddała i tyle ode mnie, naprawdę tak ciężko wytrzymać te 9 miesięcy? |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Statystyki nie wiem czytałam wczoraj i przedwczoraj, ale nie jestem u siebie na kompie i nie mogę teraz znaleźć tych stron
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
-nawet jakby prezydent jej chciał to dziecko zaadoptować, ona może nie chcieć rodzić i na to też zwracała w wywiadzie uwagę, dlaczego taka decyzja, -bo może nie chce mieć dzieci? jej sprawa, -prowokuje, większość ruchów w tym kraju prowokuje bez sensu. I z prawa i z lewa, -cóż, różnymi rzeczami się ludzie chwalą. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Tak, ciężko. Ciąża to spore obciążenie i komplikacja. Są prace, gdzie w ciąży pracować się nie da, a żyć za coś trzeba.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak. Mnie na samą myśl o ciąża zbiera się na wymioty jakbym miała w niej przechodzić 9 miesięcy (tym bardziej, że najprawdopodobniej musiałabym odstawić lekarstwa), to byłby to psychicznie koszmar. |
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Apropos Bratkowskiej. Wy tez uważacie, że antykoncepcja jest magiczna i w 100% chroni przed ciążą. W przypadku najpewniejszej metody czyli tabletek 2 kobiety na 1000 jednak zachodzą w ciąże mimo ich stosowania, więc argumenty, że się nie zabezpieczała mocno nietrafione.
Choć ja uważam, że to prowokacja, z resztą sama o tym powiedziała, że to akt polityczny, pewnie spontanicznie przyszło jej to do głowy w rozmowie z Żalkiem. Z jednej strony powinno się oswajać ludzi z aborcja i mówić o niej, o tym, że każda kobieta ma prawo przerwać ciążę na życzenie. Jednak połączenie tego z Wigilią, raczej nie zrobiło dobrego piaru feministkom. Ale poza tym wszystkim wciąż Panią Bratkowską bardzo lubię i szanuję, odwala naprawdę świetną robotę w walce o prawa kobiet. |
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry ale byłaś w ciąży że takie bzdury opowiadasz?????
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć mnie to ani nie ziębi ani nie grzeje. Różne rzeczy dzieją się w mediach i tego się nie przeskoczy. Nie ma co żyć jakąś sprawą ;p |
|
|
|
|
#2350 |
|
Konto usunięte
|
dacn, ale wiesz, skąd ludzie mają wiedzieć, że to bzdura, jak im się wmawia, że ciąża to najlepsze co może się kobiecie przytrafić? (ach, wspomnienia z WDŻ)
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cofnęła o kilka lat jeżeli nie dekad dyskusję w sprawie aborcji i antykoncepcji. Dzięki jej zagraniu wigilijnemu kobiety decydujące się na aborcję będą długo jeszcze postrzegane jako egoistyczne wariatki a nie kobiety które podjęły trudna decyzję. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- O K....wa. |
|
|
|
|
#2352 |
|
jestę wieszczę
|
dla mnie jawną prowokacją są wypowiedzi Cejrowskiego, ale z jakiegoś powodu uważanie, że ataki na cudzą ambasadę są spoko mieści się ludziom w głowach, a dokonanie aborcji już nie.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 |
|
jestę wieszczę
|
poza tym żyj w kraju, gdzie sąsiedzi osądzą Cię od czci i wiary, jak się wyda, że brzuch był, a dziecka nie ma. Pewnie, prolife powiedzą, że niech się poświęci baba, jak nie uważała, coś w stylu "niech wszyscy paczom na tfojom hańbe!"
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"pro-lajrzeczy" pewnie by tanie niepoświęcające się na stosach palili. Poza tym każdy wie, że chore dziecko to kara za grzechy, więc niech cierpią.Cytat:
bo IzzieSt wyobraża sobie ciązę jako radosny stan i najwyżej brzuszek troszkę się powiększa, więc w sumie kobiecie jest obojętne czy jest w tej ciąży czy nie...
|
||
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja osobiście chciałabym być w ciąży
Ale nie uważam by był to najcudowniejszy okres. Dla jednych jest dla drugich wręcz przeciwnie. Niektórzy muszą przerwać brać ważne lekarstwa, dużo traci pracę. Ciąża to nie tylko chodzenie z brzuchem przez prawie rok. Nie, niektórzy nie mają tak dobrze ;p I mają wybór. Legalny czy nie - wciąż mają. Bo są odrębnymi jednostkami. I dobrze. I serio jak ktoś tak wierzy, że to morderstwo czy grzech - spoko. Osoby, które go popełniają i tak staną przed sądem ostatecznym i wtedy poniosą prawdziwą karę. Więc nie rozumiem tych wszystkich protestów itd. Czyżby wiara była aż tak słaba? Nie wierzą w ukaranie, w brak wstępu do nieba? Jakby serio serio wierzyli to by to mieli w tyłku albo modlili się za te osoby a nie nienawidzili. To niezgodne z tą wiarą Sami grzech popełniają. Przecież Bóg po coś rozum dał. I wybór. Sam o tym mówi. Więc jakim prawem inny człowiek chce zabierać wybór drugiemu? czy to nie bluźniercze? :P
Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-12-23 o 21:44 |
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale do dziś pamiętam te wymioty po śliwkach ![]() via tapatalk
|
|
|
#2360 |
|
Ha ha ha ha ha
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44271421]Chyba wszyscy harcerze uwzięli się na Drabinę i chodzą za nią - ja też ostatni raz spotkałam harcerzy, czy inne dzieciaki z akcją pakowania kilka dobrych lat temu, a bywam w Lidlu. Tesco. Auchanie, Biedronce, Almie, Kauflandzie...[/QUOTE]
Dziś byli w Inter Marche
|
|
#2361 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- no i? - no i?! - dla KATOLIKÓW. Jestem Polką i ten okres nijak dla mnie ważny nie jest. Polak nie równa się katolik. - chwalenie? a to już poinformować nie można? jak będę szła na usunięcie wyrostka to też mam się po kątach chować? Napisz list, napisz. Na bank się przejmą. |
|
|
|
|
#2362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, nie mówię, że każdy ma mieć dziecko, powienien skakać z radości gdy test będzie dodatni ale wymioty na myśl o ciąży? Tylko swojej czy czyjejś też? Nie, a któro to wg Ciebie bzdura, bo w sumie tam mało napisałam i napisałam swoje zdanie, więc prosiłabym... Cytat:
), na dzień dzisiejszy gdybym zaszła to byłby to dla mnie naprawdę koniec świata, nie podołałabym finansowo przede wszystkim, także nie wiem skąd te wnioski...Cytat:
O tym własnie mówię bo IzzieSt wyobraża sobie ciązę jako radosny stan i najwyżej brzuszek troszkę się powiększa, więc w sumie kobiecie jest obojętne czy jest w tej ciąży czy nie...[/QUOTE]Chyba kpisz... nigdzie tak nie napisałam. Chodzi o to, ze gdybym już zaszła to czułabym się odpowiedzialna za to coś co we mnie siedzi i gdyby mi naprawdę ta ciąża nie leżała to mogę powiedzieć, że poświęciłabym te 9 miesięcy swojego życia na donoszeniu dziecka. |
||||
|
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Poza zgonem, który w ciązy też się może zdarzyć?
Jasne: - pierdoły czyli wzrost masy ciała, rozstępy, drażliwość emocjonalna, trądzik, spadek libido, niedoczynność tarczycy indukowana ciążą. po rzeczy poważniejsze takie jak zaburzenie trzymania moczu, większy wzrost ryzyka raka szyjki macicy, żylaki kończyn dolnych i odbytu, wypadanie lub obniżenie macicy aż do wypadania pochwy. zaostrzenie chorób przewlekłych ( astma, padaczka, choroby psychiczne), nadciśnienie i cukrzyca indukowane ciążą- te często i po ciąży zostają, rwa kulszowa po sprawy naprawdę poważne: uszkodzenie wątroby i nerek- stan zagrożenia życia i tu zgony nadal się zdarzają, uszkodzenie przysadki a zatem pożegnanie z prawie wszystkimi hormonami- skutki niewyobrażalne, krwawienie z atonią macicy prowadzące do zgonu lub potrzeby wykonania usunięcia macicy ratującej zycie, zakrzepica z jej powikłaniami. I powikłania porodu zabiegowego np zakażenie rany i to co zawsze jest przy porodzie BÓL porównywalny z amputacją bez znieczulenia lub ze złamaniem uda ( według innych), To tak na szybko co przyszło mi na myśl. |
|
|
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to się nazywa w Twoim rozumieniu odpowiedzialność za "to coś"?Donoszenie i wydanie na świat?Hahahaha |
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli uważasz, ze jeśli ktoś postępuje wg zasada swojej wiary (jakakolwiek by ona nie była) w każdym aspekcie swojego życia to ma pustkę między uszami?
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
Sory nie ten post.
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, wg mnie zachowałabym się bardziej odpowiedzialnie gdybym donosiła ciążę i urodziła niż gdybym usunęła. Ale to moje zdanie i podejście, ja tu przecież w żadnym zdaniu nie napisałam, że każdy ma tak postępować, mam wrażenie, że połowa chce mnie tu zjeść
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

, nie mówię, że każdy ma mieć dziecko, powienien skakać z radości gdy test będzie dodatni ale wymioty na myśl o ciąży? Tylko swojej czy czyjejś też?
), na dzień dzisiejszy gdybym zaszła to byłby to dla mnie naprawdę koniec świata, nie podołałabym finansowo przede wszystkim, także nie wiem skąd te wnioski...