![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
jestem i ja
![]() maruda będę sie modlić za Krzysia jestem z wami musi być dobrze ! miałam napisać dużo ale zrobiło mi się bardzo smutno ![]() mogę prosić o dopisanie mnie do listy ja jestem i czytam a od ostatniej części czesciej sie udzielam i obiecuje dalej byc z wami ![]() Zycze wam wszystkiego dobrego, dużo miłości i zrozumienia , aby wszystkie dzieci były zdrowe a porody lekkie !
#92 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny widzę że już czas, bo pewnie w kolejne dni mniej osób będzie zaglądać, więc chciałam podziękować za przyjęcie do Waszego grona i życzyć żeby chociaż przez te najbliższe dni cukry nie szalały, spojenia nie bolały, tż nie stresowali, dzieci nie płakały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Maruda będę się modlić za zdrówko Twojego synka, musisz być teraz silna dla niego.
Cierpimy jako dorośli ludzie takie życie, ale nie potrafię zrozumieć jak coś złego dzieje się z dziecku. Przecież to nie ma sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
mysia ależ Ty masz ten brzuszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Skurczy najprawdopodobniej przepowiadających dzień drugi
![]() Wesołych Świąt Dziewczyny, dużo spokoju ducha, radości ze spotkań z bliskimi, leciutkich porodów i zdrowych dzieciaczków ![]() ![]()
#96 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowej części. My już po wizycie, Zosia waży 2600g, bardzo już naciska głową na szyjkę, ale jeszcze szyjka daje radę. dalej mam brać 3 razy dziennie nospe, magnez i luteinę :/ mam prowadzić tryb leżąco-fotelowy, być leniwcem, bo inaczej córeczka podzieli mój los i urodzi się jeszcze w tym roku. Mam wytrzymać chociaż 10 dni
![]() ![]() Maruda - modlę się za Was, jestem z Wami myślami i wierzę, że będzie dobrze.
#97 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
Życzę Wam spokoju w te święta, rodziny i przyjaciół obok Was i aby święta minęły radośnie. Życzę każdej z Was osobno wiele radości i miłości, oby każda uporała się ze swoimi demonami i aby nad Waszymi głowami zawsze świeciło słońce. Życzę Wam radości macierzyństwa i miłości do swoich maluszków, które już niedługo każda będzie przytulać. Dzięki że jesteście bo razem łatwiej przejść przez coś nieznanego i nowego. Wesołych Świąt ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- ale fajny brzuszek !! ![]()
#98 |
Zadomowienie
|
Beczec mi się chce...i chyba sobie dziś porycze bo jutro to nie wskazane...
Nie wiem czy to hormony, czy z radości ze na usg już taki realny ten synus, za kilka dni poród, niby ok u mnie, ale ta woda w jaderkach, czy to przez wasze opisy porodów, przejść z maluszkami...i to powoduje wzruszenie...buu Sorki ze Wam marudze ... |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Szynka zamknięta mówisz? ![]() Cytat:
![]() A ty zaciskaj jeszcze troszkę nóżki! Piękny! Cytat:
Mi kazali na plecach,tylko główkę obróconą na bok. I w takiej książeczce co dostałam też tak było napisane. I o ulewaniu mówiła,że można można coś podkładać pod nogi łóżeczka,żeby było uniesione id strony główki. Podawałam witaminę D (Eryk szybko rósł i był klusek,więc nawet w Polsce jak byłam u pediatry kazała mu dawać podwójną dawkę,powiedziała że dobrze że dawałam od początku,bo by było nie ciekawie) tak jak jest zalecane,w takich dawkach miałam podzielonych,takie rybki do wyciskania. Kacperkowi też będę dawać. Mi powiedzieli jak byłam na wizycie jak Eryk miał 8 miesięcy,że mogę mu D dawać,bo teraz zalecają.
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
witam w nowym wątku
![]() chciałam trochę ponarzekać, ale w sumie nie ma co. to jest pikuś chociaż bardzo irytujący. maruda aż nie wiem co napisać.. trzymaj się mocno!!!!! pomodlę się za Krzysia! |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
W czasie gdy inni wzięli się za porządki, pichcenie itd. ja wzięłam się za pakowanie torby do szpitala.
I takie moje oto przemyślenia/reflekcje/emocje w czasie tego pakowania: 1. Kuźwa nie zmieści mi się to wszystko. 2. Kuźwa już sama nie wiem ile czego brac i co brać - wszystko wydaje się być niezbędne. 3. Brać butelkę? (Chciałabym karmić z cyca) 4. Na wszelki wypadek pakując smoczek - wyjąć go z opakowania i wyparzyć? Czy w szpitalu to się zrobi gdyby ewentualnie zdecydowało się go dac maluchowi (choć mówią, żeby nie dawać smoka przy nauce karmieniu z cyca). 5. Ile brać gaci jednorazowych z siatki, ile sztuk podkładów poporodowych? 6. Czy jest sens brać ubranka dla dziecka skoro w szpitalach ubierają je w szpitalne? Hmmmm.... 7. Wkurza mnie to pakowanie, nie ogarniam...masakra
#102 |
Zakorzenienie
|
I ja wam zycze zdrowych spokojnych Swiat. Samych szybkich, bezbolesnych i nieskomlikowanych porodow, aby Wasze dzieciatka byly zdrowe i silne! Wesolych Swiat mamusie
![]() Ja wlasnie skonczylam robic makowki, ze musialam co chwile kosztowac to zaraz zwymiotuje. Zagryzlam kawaleczkiem swojskiej kielbachy, ciaza pelna geba. Ale nie powiem sledzia bym wcisla jeszcze. Po swietach planuje zrobic sledzia z miodem i rodzynkami oraz z curry i zurawinka tak zaszeleje ![]() Ciekawe czy ktoras sie jutro rozpakuje ![]() Ja od wczoraj oooostro obrywam po kanale (chyba) bo czuje jakby mi ktos igly w ...... wiadomo co wsadzal. Wczesniej tez tak bylo, ale nie bolalo tak mocno...W tylku tez czuje i tak z dwoch stron no masakra. Do tego standardowe bole podbrzusza. Przez kilka dni Borys ucichl,.ruszal sie ale jakos subtelnie ale wczoraj.... chyba zrobil szpagat. Myslalam ze cos mu sie dzieje bo tak smigal ze mialam wrazenie ze pepkiem wylezie. Zdolne dziecko, ciwczy uklad na sylwestra chyba. Zaczynam czuc atmosfere Swiat. Hol hol hol.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Mam to samo ![]() 3. Hmm ja nie bralam,.nie kazali 4.smoka tez nie biore 5.Podkladow ja mam 5, i tych pdpasek ogromnych chyba10.... ale w szpitalu w razie czego daja. 6.moim zdaniem nie, mysle, ze nawet nie bedziesz myslec o przebieraniu dzieciatka skoro szpital to zapewnia. Mam.spakowane w wozku juz do wyjscia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
3. myślę, że nie ma sensu 4. ja w ogóle nie kupowałam 5. mam dwie pary jednorazowych z siatki i chyba ze trzy pary fizelinowych- fizelinowe dostałam, jedna paczka podkładów - w razie czego w szpitalu dadzą a jak coś to małż dowiezie 6. w moim szpitalu potrzebne są tylko na wyjście - mam naszykowany komplet, małż weźmie przy wypisie. Ja bym nie brała ubranek jak nie trzeba ![]()
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u takich maluszków często wodniaki wrodzone same zanikają między 1, a 2 rokiem życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 i 2 u mnie bedzie to samo, nigdy sie nie moge do torby zmiescic 3 i 4 nie bede brac ani butelki ani smoczka 5 to jest bardzo dobre pytanie bo u mnie w szpitalu nie daja ![]() 6 ciuszki tez musze wziac bo inaczej dziecko gole bedzie, tylko ile ?? I jakie ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-12-23 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehh te hormony...może już wypłynęły..:-(' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Emil zaczyna miec zoltaczkę
![]() ![]() Martwię sie troche, ze nie beda chcieli nas wypuścić jutro ![]() Cytat:
Gaci mam tak z 5 par, zeby wysychaly na spokojnie i nie chodzić w brudnych. Wkladow poszło mi 1,5 paczki i w zasadzie juz mogłabym sie przerzucić na zwykle podpaski. Co do ubranek to nie wiem.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Wiec u mnie było to tak :
18.10 po całym dniu spędzonym z mama wróciłam wreszcie do domu zaniepokoił mnie fakt ze mały słabo sie rusza w brzuszku ale niepanikowalam. Wieczorem niebyło poprawy i nawet pisałam o tym na forum. Przez cała noc jego ruchy były zupełnie inne niz do tej pory. 19.10 o 5 rano postanowiłam pojechać na IP szpitala w ktorym pracuje moja Ginka. Po wejściu na izbę polozna spisała moje dane kazała mi sie położyć , przybliżyła coś do brzucha i zbadała puls Dominika - 153 powiedziała " nie histeryzuje pani za bardzo?". Na szczęście zabrała mnie do góry na oddział gdzie średnio zadowolona z zycia lekarka zbadała mnie na fotelu mowiac tylko ze szyjka ok rozwarcia brak. Kazali mi przejść na sale porodową ( o zgrozo jak ona wygladała! Masakra) podłączyli ktg i kazali naciskać guziczek jak poczuje ruchy po jakiejś godzinie młody bardzo sie rozbujal wiec byłam przekonana ze jestem panikara i zaraz mnie wypuszcza do domu... Nikt do mnie nieprzychodzil i nic nie mówił... O 8 zmienili sie lekarze wiec weszli do sali spojrzeli w zapis uśmiechnęli sie i sobie piszli. Koło 11 pojawił sie pan ordynator i bez słowa wyjaśnienia powiedział ze przewożą mnie do szpitala klinicznego... Zapytałam dlaczego wiec odburknol ze zapus ktg jest słaby i ze tam mamy większe szanse zapytałam wiec co to znaczy słaby na co usłyszałam " no słaby " popłakałam sie strasznie. Zawieźli mnie jeszcze na badanie przepływów i potem karetka do szpitala klinicznego. Tam na izbie lekarz wziol moje wyniki kazał szybko zwolnić usg przyłożył głowice do brzucha i powiedział do położnej " bije , jedziemy na gore" sadze ze chodziło mu o serce Dominika. Na gorze szybki wywiad właściwie w biegu podłączenie do ktg na 30 s Bo tętno małego poniżej 100 i podanie sterydow na rozwój płuc dziecka ( powinni je podac o 5 rano w tamtym szpitalu) . Przywieźli usg dopplerowskie zleciało sie chyba 6 lekarzy i zaczęli oglądać i w pewnym momencie jeden z nich krzyknoł pokazując coś na monitorze " wsteczny tniemy!" Teraz wiem ze pojawił sie przepływ wsteczny w tętnicy pepowinowej. Lekarz mówił mi ze musza zrobic cc ze to próba ratowania dziecka i ciagle pytał czy go rozumiem. Rozumiałam poprostu łzy niepozwalaly wypowiedzieć ani słowa... W drodze na sale widziałam przez moment moja mamę ( miała czekac w domu ale niemogla usiedzieć) i męża i niechce ich nigdy wiecej widzieć w takim stanie.. Nigdy!! Na sali nie zdjeli mi nawet stanika ani pierścionkow. Pani anestezjolog powiedziała ze zrobi jedno podejście do zzo jak sie nie uda poda narkoze. Na szczęście sie udało! Kazali szybko sie położyć podłączyli rękaw do mierzenia ciśnienia i nagle przestałam czuć stopy... Potem coraz wyżej i wyżej. W końcu nie mogłam podnieść pupy. I wtedy sie zaczęło. Pozaslaniali wsZystko a ja tylko pytałam czy sa neonatolodZy na sali - były dwa zespoły plus zespol reanimacyjny. Właściwie nic nie czułam... Tylko kilka szarpnięc chyba wtedy kiedy wyciągnęli Dominika. I słowa lekarza " wydobycie plodu 13:44" i byłam pewna ze nie żyje... Ze nie zdarzylismy ale po sekundzie Dominik zaczął krzyczeć i był to najpiękniejszy krzyk jaki słyszałam... Potem mi go pokazali dałam mu buziaka i zabrali go na oddział. Ale wracając do samego porodu to po oczyszczeniu macicy niestety nie było skurczy , macica nieoblurczala sie wcale wiec konieczne było ostrzykiwanie jej aż do skutku. Kiedy zaczęli szyc zaczęło mną telepac to najgorsze uczucie swiata - strzelalam zębami i nie mogłam tego powstrzymać. Kiedy doszli do zszywania trzewi niestety zrobiło mi sie potwornie niedobrze byłam pewna ze zwymiotuje. Uratował mnie fakt ze byłam na czczo. Trwało to moze 2-3 minuty ale było straszne. Potem przywieziono mnie na sale pooperacyjna nie wolno mi było podnosić głowy ( moze pojawić sie odczyn po zzo i wtedy dramat) dostawałam morfinę czopki przeciwbólowe ( cudowne) i paracetamol dożylnie. Cały czas byłam zacewnikowana. Co jakiś czas polozne zmieniały podkłady i oceniały krwawienie. Mrowienie w nogach czułam po 2 godzinach ale dopiero koło północy juz na oddziale czułam nogi całkowicie. Rano stawiano mnie na nogi... I to był dramat... Ciecie od pępka w dol wcale nie jest takie fajne. Długo nie mogłam sie wyprostować. Zapychalo mnie w klatce piersiowej. Na szczęście rana goila sie ładnie. Polog był lekki a spodziewałam sie masakry... Jedyne co było straszne to ciagle uczucie zimna nawet po wypisaniu do domu.. I tak po 48 dniach w szpitalu a na 35 dni przed terminem porodu moj syn Dominik wrócił z nami do domu... I to miedzy innymi dzieki Wam drogie wizazowe cioteczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Gang Iren
|
Iwantyou
![]() Byłaś bardzo dzielna.
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A więc wsteczny przepływ to był powód cesarki?
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak Wy spicie w nocy? Mój mały tak mnie gniecie w żebro że aż boli i to najczęściej w lewe bo tak śpię. Czasem muszę wstać w nocy kilka kroków zrobić,no masakra.
#115 |
Zadomowienie
|
Iwanty, Perfuzja, piękne opisy... Tak jak pisałyście wcześniej inaczej się czyta opis kogoś obcego, inaczej kogoś, kogo już znamy, choćby stąd- to zupełnie inne emocje!
Maruda,cały czas myślę o Was, i co odpoczynek to jakąś modlitwę ślę w Waszej intencji- czekam na znak, że już wszystko dobrze! Życzenia napiszę jutro, jeszcze muszę zrobić jedno ciasto, polać je i piernika i dokończyć śledzie pod pierzynką...
#116 |
Zadomowienie
|
Iwanty i znowu becze...
Przezylas niezły horror...cieszę się, ze wszystko skończyło się dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Iwantyou pierwsze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
najważniejsze teraz jest to że Mały jest z Wami,cały i zdrowy. I tego trzeba się trzymać.
#119 |
Zadomowienie
|
iwant -dzielna Kobieta z Ciebie!
![]() ![]() ![]() Dziewczyny! Życzę Wam Wesołych Świąt! Pogodnych, radosnych, bez nerwów - spokojnych. A w nowym roku spełnienia wszystkich marzeń - nawet tych które są najmniejsze, bezchmurnego nieba nad głową, dobrych ludzi na drodze życia, pociechy z Partnerów i Dzieciaczków - aby rosły zdrowo i pięknie! ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki! i dzięki że mogę tutaj popisać, poskarżyć się, dopytać, i prosić o rady oraz pomoc! ![]() ![]() ![]()
#120 |
Rozeznanie
|
dziewczyny życzę Wam Wesołych Świąt
![]() nie dam rady ani czytać ani więcej pisać dzisiaj mam taki sajgon w brzuchu i głowie. do jutra, spokojnej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.