|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Z mojego wstępnego bilansu bez grudnia wynika, że zużyłam mniej niż w 2012, a doszło więcej. Niemniej jednak i tak te liczby są porównywalne.
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cena 39 zł z kurierem za 5 pełnowymiarowych produktów i 6 miniaturek, to jest marzenie ![]() Ja dostałam z pełnowymiarowych: bronzer, róż, cień do powiek, paznokieć w płynie i błyszczyk, a z miniaturek: micel, puder bambusowy, puder ryżowy i 3 lakiery. Mnie się akurat podkład nie trafił, a pudry transparentne ![]() Szczerze, to nie znam ich kosmetyków, nigdy nie miałam nic od nich, ale słyszałam dobre opinie. Więc jak się natrafiła taka okazja, to zamówiłam ten box Na razie jestem na etapie testowania. Cienie fajne, bronzer fajny. Używam też paznokcia w płynie, ale to trzeba poczekać na efekty.
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2013-12-19 o 12:44 |
|
|
|
|
#3933 |
|
Konto usunięte
|
dołączam. Na odwyku od 2 tygodni.
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza, chyba nieźle zużywacie
|
|
|
|
#3935 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Mam nadzieję, że coś jeszcze uda mi się zużyć oprócz dwóch produktów już całkowicie na wylocie
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie grudzień jest porażkowy pod względem zużywania.
|
#3938 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Zuzylam żel do mycia twarzy Pure Calmille YR.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też cięzko...
|
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, można się do was dołączyć?
![]() Intensywnie zużywam kosmetyki, zwłaszcza włosowe, ostatnio udało mi się wydenkować odżywkę Garnier Awokado i Karite i krem do rąk Anida z olejem makadamia. |
|
|
|
#3941 |
|
Kuźnia inspiracji
|
cpp, witaj
Ja też staram się zużywać sporo włosowych, ale nie mogę już patrzeć na te baniaki półlitrowe, bo one mnie dobijają najbardziej |
|
|
|
#3942 |
|
Rozeznanie
|
Znam ten ból
Mam litrowego Kallosa Latte, to mnie akurat nie boli, bo ma tyle zastosowań, że aż żal mi go kończyć, ale jak widzę słoiczek maski Elseve, której jakby w ogóle nie ubywało, to mi się odechciewa.
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
dziś z zapasów wyjęłam tusz do rzęs i bazę pod cienie , wywaliłam błyszczyk Nyx , dziwny miał już zapach
, z pielęgnacji nie wiele poszło w grudniu, kończę żel p.prysznic i płyn do higieny .witaj cpp
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też niewiele zużyć. Niby mam trochę końcówek, ale przyjechałam na święta do domu i reszta dojedzie do mnie dopiero po wigilii, więc nie wiem czy zdążę zużyć do końca grudnia.
Ale i tak się cieszę, że zużyłam duże pojemności - 400 ml żel pod prysznic YR i 500g maski do włosów Bingo Spa. Może uda się jeszcze zużyć płyn do higieny intymnej Ziaji 500 ml i balsam do ciała Dove 400 ml. |
|
|
|
#3946 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
zużyłam Ziaja, Oliwkowa, Naturalny oliwkowy płyn do higieny intymnej ale kupiłam dokładnie ten sam, bo nie mam zapasów w tej kategorii
![]() u mnie w tym miesiącu mega dużo przybyło z wymianek (chyba z 10 sztuk)
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bilans całoroczny całkiem podobny jak zeszloroczny. Ciekawe to!
|
|
|
|
#3948 |
|
Rozeznanie
|
Uległam dziś i podczas zakupów jedzeniowych w Lidlu do koszyka wleciała też odżywka Cien i olej z orzechów włoskich
|
|
|
|
#3950 |
|
Rozeznanie
|
Jasne, zapewne jutro będę go nakładać
![]() A kosztował 10zł bez grosza. |
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3952 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie duzo zuzyc:
Plyn do demakijazu Pollena Eva, to juz 2 plyn w grudniu, zuzywalam z Cils na przemian. Podklad avon magix zel p.prysznic limonki YR - bardzo nie wydajny w YR kupilam szampon podkreslajacy kolor wl brazowych za 11,90 i maseczke w saszetce za 4,90 plus dla tz balsam po goleniu. Dostalam 2 swieczniki- bardzo mi sie spodobaly, moje sa solidnje wykonane. nie mam juz niekontrolowanego odruchu robienia zakupow, malzenstwo mnie solidnie z tego wyleczylo, sa inne wydatki i priorytety.
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kolejne zużycie-sól do kąpieli leśna On-Line. Fajna byla, tylko za każdym razem jak jej używalam, to coś czarnego się z niej wydobywało:-/
Ja w tym miesiącu nie szalałam. Wpadły mi może ze 2 zele, deo ale dostałam sporą paczkę kosmetyków z okazji świąt, więc automatycznie mi przybyło kosmetyków. Jedynie muszę kupić sobie krem do twarzy nadający się pod podkład, bo obecnie używam próbek. |
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nie ma jakoś bardzo dużo zużyć pełnowymiarowych, ale już niedługo pozbędę się wszystkich próbek kremów do twarzy (zostaną tylko te z filtrami na lato) a miałam ich kilkadziesiąt! Kilka kosmetyków oddałam w rodzinie jako prezenty.
Złożyłam też w piątek zamówienie z Avonu i wzięłam dla siebie moją ulubioną diamentową konturówkę brown sugar, bo moja poprzednia gdzieś mi zaginęła. Przeszukałam już cały dom i u mamy no i nigdzie jej nie ma jako zachcianka wpadły cienie luxe glamorous roses i za 1 zł olejek do ciała Planet Spa bali
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Inspire, co do tego oleju, to jak dla mnie, to on w ogóle nie ma zapachu, albo ma bardzo delikatny, którego nie wyczułam. Ale generalnie, jestem zadowolona, bardzo przyjemny w użyciu jest
![]() Wesołych Świąt wszystkim!
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
No to moj grudniowy bilans: wyszly:
-balsam do wlosow garnier -krem avon solutions z liposomami -pianka balea -dezodorant nivea -podklad maybelline affinitone Zuzycia 2013: Kolorowka: 12 Pielegnacja: 72 probki/saszetki: 35 RAZEM: 119 W 2012 bylo: Kolorowka:28 Pielegnacja:60 probki/saszetki:36 RAZEM: 124 Moj aktualny zbior: Kolorowka:15 Pielegnacja:83 Nie dokupuje juz szalenie kolorowki, ale ciezko sie zuzywa (np cienie,lakiery). Uwazam, ze ogarnelam juz swoj zakupoholizm ![]() |
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od około połowy roku nie rejestrowalam zużyć i zakupów, ale widzę, że rok był lepszy niż poprzednie, mało rzeczy mnie kusiło. Dość sporo rzeczy doszło,ale głownie ze względu na to, że miałam dostep do kosmetyków po bardzo korzystnych cenach. Przez cały rok kupiłam tylko 3 flakony perfum, z czego jedne rozebrałam, 2 cienie do oczu, 2 podkłady, 2 masła, 1 balsam. Te rzeczy mam akurat zapisane
|
|
|
|
#3959 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Ja zaczęłam swoje bilansowanie zapasów od lipca dopiero, ale gołym okiem widać, że sporo więcej się tego przewinęło w tym roku - bardziej rozwinięte wlosomaniactwo i sporo testowania.
Bilans od lipca i grudniowy wstawię później, tymczasem życzę wesołych świąt dla wszystkich ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swój bilans wstawię w sylwestra. Liczę, że może jeszcze coś zużyję.
Bilans roczny i porównanie z zeszłym rokiem też zrobię później. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

co miałaś w swoim?
I cena 39 zł z kurierem za 5 pełnowymiarowych produktów i 6 miniaturek, to jest marzenie 

, z pielęgnacji nie wiele poszło w grudniu, kończę żel p.prysznic i płyn do higieny .
jako zachcianka wpadły cienie luxe glamorous roses i za 1 zł olejek do ciała Planet Spa bali