|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
BERBIE- cudownie, myślałam, że maluch zrobi Wam na święta niespodziankę i zdradzi płeć, zrobił psikusa- i nie pokazał
![]() ale to nieważne, grunt, że dziecię zdrowe! Hosenko- doskonale rozumiem Twoje rozżalenie - myślę, że lekarz asekuracyjnie Cię zostawił w szpitalu wiedząc, ze nie spędziłabyś świąt leżąc cały czas w łóżku z nogami do góry kochana - niebawem zobaczysz najcudowniejszy bezzębny uśmiech i wierz mi, że nie będziesz pamiętać ani żalu w sercu mieć o te święta w spa...cierpliwości a i skoro nie pójdziesz na święta to święta do Ciebie przyjdą będziesz mieć gości więcej niż byś w domu miała kolędników
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
rena - Twoje wypieki są perfekcyjne... Jeszcze zdjęcie choinki, wypieków... Napawdę przyppominasz mi w tym wszystkim moją teściową- złota kobita
choinka u niej podobna, ściany też zielone measiu - cudny Mikołajek najlepszy wymarzony! ![]() berbie - no wlasnie też jestem ciekawa czy uznają Ci to wskazanie. ciesze sie ze po wizycie wszystko dobrze! kochana super ze po badaniu dobrze i ze Ci uznali! anitko - gratuluję udanego męża! na pewno wszystko jest dobrze, ale jak prosisz o kciuki to trzymam z całych sił jojla - to przynajmniej fory dostaniesz n swieta w przygotowaniach ![]() hosenko - szkoda, ze tak wyszlo, no ale na pewno jakos to będzie. Moze to nie to co domowa atmosfera, ale na pewno będą odwiedzinki i też będzie radośnie, tylko po prostu inaczej iza jak się masz? ..nic a nic ?
|
|
|
|
#3635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz przepis na sernik - tylko ja robiłam z twarogu tłustego (mieliłam 2 razy) http://www.mojewypieki.com/przepis/s...rnik-wykwintnybez przesady Cytat:
kochana nie ma innej opcji - trzymam kciuki dawaj znać koniecznie ![]() kochana przykro mi, że święta spędzisz w szpitalu, ale tak jak napisała Agatka będziesz niedługo tulić swoje dziecko...a to jest najważniejsze...zamieniła bym każde święta w domu za takie szczęście... Cytat:
![]() Cytat:
ale dziękuję ![]() ========================= ================ no i wreszcie wszystko zrobione sałtaka wiejska, gyros przygotowany na I dzień świąt, rybka po grecku i rolada szpinakowo-łososiowa poza tym już posprzątane całkowicie i nawet stół już przygotowałam a co! jak szaleć to szaleć żebym tylko wstała jutro z łóżka, bo dziś kręgosłup dał o sobie znać...ale już się przyzwyczaiłam do życia z bólem, bo mam przepuklinę na 3 krążkach międzykręgowych więc wystarczy, że źle usiądę i ból niesamowity ale fajnie - choinka się świeci, w kominku pali się ogień - błoga chwila lenistwa przedświątecznego ![]() miłego wieczoru
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-12-23 o 18:57 |
||||
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
rena, ja też
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane jestem po wizycie, a więc pęcherzyki są malutkie, jedyny plus taki że polipa nie ma
kolejna wizyta w sobotę, gin specjalnie przyjedzie.Tż pytał też o to czy to miało mnie tak boleć, pow że owszem że dobrze że bolalo bo to znaczy że organizm reaguje heh...;/ Berbie bardzo się ciesze że u Ciebie wszystko OK! Nie moglo być inaczej!!!
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki.
![]() Mało mnie ostatnio bo Tz dużo pracuje a ja sama z małym. No i jakoś ten czas tak szybko leci.... Kurczę, Perse skoro Twoje szczęście ma pół roczku..to mój będzie miał lada chwila Berbie- cholera czatowałam z telefonu na wiadomości od Ciebie! Tak bardzo się cieszę!! Nie masz pojęcia! Agatko kochana- 3 mam kciuki!! Rena - kiedyś też taka była jeśli chodzi o gotowanie. W tym roku z małym na ręku dużo skromniej. Podziwiam! Anitko! kciuki kochana moja i będzie dobrze!!! Measiu Jojla- zdrówka! Hope- jak się czujesz jak u Ciebie?? Ciociami, Mlebidakin - buziaki dziewczyny! Zeberko- dla Ciebie i Twojej rodziny życzę spokoju i niech Kasia przybiera na wadze :P Iza- rodzisz? Wikuś - Panika - spokoju w drodze powrotnej i buziaki dla Torreska! Eliza jak laseczki się macie?? Hosenka siedź w spa..Źle Ci tam, aż tak?? Inutil - cholera zdrówka życzę! Kochane moje, życzę Wam w te Święta, takiej radości w sercu, jaka ja mam w tym roku! Obyście umiały docenić, to jakie jesteście cudowne i nie zapominajcie, że każda z Was, bez wyjątku jest wyjątkowa!. Niech Święta przyniosą Was spokój, ukojenie, miłość i ciepło jakiego wszyscy pragniemy. Oby wszystkie smutki choć na chwile zniknęły. Pozdrawiamy wraz z Marcelkiem ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Kundzia- widzę Cię! Buziaki! Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-12-23 o 21:33 |
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3642 | ||
|
Zakorzenienie
|
zapraszam
Cytat:
Cytat:
wiadomo z dzieckiem jest inaczej
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi się wydawało, że powinnam mieć twój tel., ale nie mam. pewnie miałam zapisany na telefonie a po awarii zostały mi tylko numery, które miałam na karcie.
|
#3644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla TŻ.pięknie napisałaś o córeczce [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44268227]Dziewczyny mam pytanie - kiedy obniżyłyście łóżeczko? Kurde Artek się trzyma rączkami za górę + podnosi się (tzn. nie robi tego jednocześnie, ale coś czuję, że niedługo wykmini, że się tak da).[/QUOTE] jak zaczął się przekręcać na brzuch wzięliśmy na środkowy poziom (bo mamy 3) i tak jest do tej pory. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
darmowa pappa - fajny prezent na święta ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
najfaniejszy byłby dobry wynik
![]() ile płaci się za pappe?
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Berbie- super wieści!
Hosenko- Wytrwaj jeszcze. Warto! Czemu sie upierasz na wczesniaka?Za rok bedziesz miała siwego w domu, w pełnym, wymarzonym składzie ![]() Ciociami- trzymaj sie Berbie- ja płacilam za USG i test pappa 700zl, z czego pappa m było za 400zl. |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
jak tak patrzę na mieszkanie to wydaje mi się, że świąt nie będzie. porządków nie było, ciasta nie pachną, sterta prania została na ostatnią chwilę i trzeba to gdzieś wysuszyć.. mam nadzieję, że J. kiedyś nie powie, że święta w rodzinnym domu pamięta jako bałagan i suszarkę z praniem w pokoju
zresztą, co mnie to, i tak będzie pięknie!nie napiszę, że Wam wszystkim życzę bałaganu na święta, ale życzę małego królewicza, albo królewny, przy których bałagan nie będzie miał żadnego znaczenia. życzę Wam pięknych świąt. a wszystkie, dla których te święta będą bardzo trudne przytulam życząc, by kolejne były tymi wymarzonymi. |
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie o dziwo pachnie świętami
choinka ubrana, maz zrobił sernik, ja ciasto (szumna nazwa ) jaglane z jabłkami. Mama przesłała przez babcie keks i piernik. Barszczyk ugotowany-wersja normalna i moja. Uszka i pierogi są. Jutro tylko karp. I szybkie porządki. Mam nadzieje zdążyć ubrać stół i siebie sama ![]() Perse-śpisz? Niemożliwe ![]() Dzisiaj jedna rączka Tymona odnalazła drugą! Prawie codziennie cos nowego ![]() To niesamowite jest ![]() Ach. Święta pełna para- dotarła paczuszka od Mikołajki! Dzieki Wikuś! :roza Foto pozniej
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-24 o 04:04 |
|
|
|
#3651 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co najlepsze - moje dziecko też nie śpi :/ ---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Po co spać, jak można walić smoczkiem o szczebelki łóżeczka Taka tańsza wersja grzechotki
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
Nie śpię od 2:20
nie wiem jak wytrwam do wigilii, ale wypróbowałam już wszystkiego i jak nie spałam tak dalej nie śpię.Barbi To będą cudne święta - pierwsze we troje!!!Agatko to zaciskam kciuki aby pęcherzyki (zwłaszcza jeden) pięknie rosły!!! U nas po wizycie też wszystko dobrze Kochane chciałam Wam złożyć najszczersze życzenia zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia! Niech ten czas dla każdej z Was będzie wyjątkowy i dobry i niech wleje w serca mnóstwo nadziei i wiary!!! |
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba 300 zł. ale musiałabym sprawdzić w ubiegłorocznym kalendarzu
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44278192]Po co spać, jak można walić smoczkiem o szczebelki łóżeczka [/QUOTE]![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Powiem wam że zaczynam się martwić że będzie musiał być wywoływany
||
|
|
|
#3655 |
|
Konto usunięte
|
Spokojnych, Ciepłych Świąt Bożego Narodzenia, a w Nowym Roku - mnóstwo wiary i nadziei, zdrówka i spełnienia absolutnie wszystkich Marzeń!
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
9dc wczoraj
narazie czekamy, gin twierdzi że jajniki ruszą tylko nie wiadomo w którym momencie... Cytat:
cudownie się to czyta Kochana!!
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis Wigilia, mamy tż chce żebyśmy powiedzieli teściom.... w święta będzie rodzina i najbliźsi znajomi i wszystkim będzie trzeba w końcu powiedziec... aż mnie ściska w środku ![]() "W Betlejem na sianku Zbawiciel się rodzi, niech wam jak najlepiej w życiu się powodzi, zaś w Nowym Roku o każdej godzinie, niechaj nic co dobre was w życiu nie minie"
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Myślę, że gdyby nie to, że to mój ósmy pobyt w szpitalu i to, że jestem tu teraz 2 tygodnie, to byłoby choć odrobinę lepiej. Na oddziale zostały 3 czy 4 osoby.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-12-24 o 10:12 |
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- za rok nie będziesz pamiętać tego, że byłaś w szpitalu na święta- będziesz pilnować aby małe rączki nie ściągały bombeczek z choinki
![]() Chociaż przy wigilijnym stole zeszklą się oczy a może nawet pojawią się łzy- pamiętajcie, że tym świętą towarzyszy także nadzieja. Wiary i nadziei, spokojnych świąt i wielu powodów do radości życzą zeberki ![]() http://www.youtube.com/watch?v=CD1RJtYd1lA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-24 o 13:38 |
|
|
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
kooocurku - dziekuję, ze pytasz.
u mnie dalej to samo, z rodzicami cisza. bylam kilka razy, po różne pierdółki w domu za kazdym razem nawet nie wyjdą z pokoi jestem duchem ![]() połamało mnie, mam temp, leje sie z nosa, i przyszła @, moja pierwsza po #... ![]() w szkole to bez zmian, dobrze zwe u teściów mam spokój i z mężem tez jak trzeba. bardzo się cieszę na Wasze udane wizyty, szczęśliwe swięta i radości kazdego dnia, że padają na mnie Waszego szczęścia promienie! dlatego tym bardziej chcę Wam życzyć tego jeszcze więcej !Wesołych Świąt! i ja się pochwalę wypiekiem choć raz buziaki
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-12-24 o 15:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

lekarz pukał z każdje strony, żeby ten się obudził i przewrócił, ale nic nie pomogło. maluch jest zdrowy. jest starszy niż wg miesiaczki. lekarz określił go na 13t4d. tż oczywiście pytał o płeć ale nie widać było co ma między nóżkami. zrobili mi badanie pappy,
choinka u niej podobna, ściany też zielone
piękne ciacha!!!
kochana nie ma innej opcji - trzymam kciuki
dawaj znać koniecznie 
poza tym już posprzątane całkowicie i nawet stół już przygotowałam

Niby wszystko ok, rozszerzenie się zmniejszyło, a i tak mój lekarz boi się mnie wypisać (przepustek nie dają) 
nie wiem jak wytrwam do wigilii, ale wypróbowałam już wszystkiego i jak nie spałam tak dalej nie śpię.