|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Dzień dobry w ten świąteczny dzień
Cytat:
Ja też po fryzjerze od razu czuję się 100% lepiej ![]() I nie przejmuj się nadrabianiem watku - nadrabiaj zaległości z rodziną Cytat:
Jesteś u rodziców? Zostań u nich jak najdłużej - postaraj się denerwować jak najmniej. Mam nadzieję, że Święta będą jednak dla Ciebie pozytywne Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję za wszystkie życzenia. Też chciałysmy Wam z Ulką złożyć najlepsze życzenia na Święta - dużo uśmiechu, spokoju, odpoczynku mimo wszystko. Te Święta muszą być radosne, bo to ostatnie Święta Bożego Narodzenia w tym gronie - za rok, każdej z nas przybędzie nowy gość przy stole |
||||
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Kochane zdrowych i przede wszystkim spokojnych Świąt, pełnych ciepłej i rodzinnej atmosfery, dużo uśmiechu, energii i dobrego samopoczucia. Aby każdej z Was Maluszek dziś brykał i od teraz tylko zdrowo i szybko rósł. Porodu w terminie, w tempie ekspresowym i bezbolesnym
i żeby wszystkie kłopoty i problemy odeszły w niepamięć i omijały Was szerokim łukiem!A na dziś pyszności, obżarstwa-a co ![]() Ściskam Was wszystkie i każdą z osobna jeszcze mocniej Radosnych Świąt!
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja rowniez, bo pozniej moze nie bedzie okazji, skladam swiateczne zyczenia, duzo spokoju i radosci... Byc moze podjecia nowych, przemyslanych decyzji (czego akurat sobie rowniez bardzo zycze)... Troszke zadumy... Ale generalnie dobrych i radosnych Swiat!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- To mowilam ja, Jarzabek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem kiepska w składaniu zyczeń
więc życzę Wam po prostu WSZYSTKIEGO CZEGO TYLKO ZAPRAGNIECIE - niech się po prostu spełni. Cytat:
Przynajmniej dobrze go poznałaś i wiesz jaki jest Cytat:
![]() Ja nie widzę NIC złego w tym co zrobił. Sama jakbyś mi powiedziała, że niepotrzebna, to bym wylała ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- asienka super, że dojechaliście cali i zdrowi. I fajnie, że tak wesoło na początek
|
|
#1415 |
|
Zadomowienie
|
Witam świątecznie z pracy jeszcze :P
Wpadłam tylko życzyć Wam zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt z masą kopniaków od naszych pociech. U mnie wszystko ok. Staram się Was podczytywać ale mam taki zawrót głowy z remontem, świętami i pracą że nie daję rady. Całuje Was i Wasze pociechy mocniutko Teqiba jakbyś mogła to wpisz mi 14.01. godz. 11.00 wizytę u mojej ginki i 24.01. o 15:30 USG
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2013-12-24 o 10:11 |
|
|
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak się spieraliśmy o tą masę serową, że żadne z nas nie nasączyło biszkopta
no i potwierdza się powiedzenie "gdzie kucharek sześć" ale co tam zjadliwy jest, wiem bo juz pochłonęłam kawałekMusze jeszcze przygotować składniki na sałatkę z kurczakiem i ananasem a potem już tylko się stroić na święta Życzę Wam dziewczyny wesołych świąt, donoszonych ciąż i zdrowych dzieciaczków
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-24 o 10:41 |
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy, że on płaci za mieszkanie? I co z tego? Ja idąc tym tropem zabrałabym całe jedzenie świąteczne, które bym przygotowała, bo jest moje. Niech sobie siedzi i głoduje przez święta Ale to ja. Ja z tych wrednych ![]() Mam nadzieję, że już się uspokoiłaś i ochłonęłaś. Nerwy nie są ci teraz potrzebne. Są święta, masz przy sobie maluszka, na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam za ciebie kciuki Cytat:
Może to jelita Ja raz miałam taki ból - w pierwszym trymestrze i właśnie też pod żebrami, nie mogłam oddychać, ani się ruszyć |
||
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Niech te najpiękniejsze w roku święta upłyną wszystkim w ciepłej domowej atmosferze, w gronie rodziny i przyjaciół.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-12-24 o 10:55 |
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Ale na dziś na szczęście zostały mi tylko pierogi i łazanki. asienka213 witaj w ojczyźnie, ale mieliście przygody po drodze . Pokażesz się w nowej fryzurce?BeautifulLie, myślałam, że to tylko przejściowe kłopoty i że się dogadacie z mężem, zwłaszcza że teraz Święta a tymczasem....Co go opętało? Brak mi słów i jestem wściekła na niego, że tak się zachowuje teraz jak czekacie na maleństwo, jak są Święta.... I w ogóle jak on może tak się do Ciebie odzywać? Jesteś u rodziców? Może pobądź jakiś czas u nich, będzie Ci na pewno weselej, może oni też coś Ci doradzą. Ja jestem zdania, że o małżeństwo trzeba walczyć bo to jednak małżeństwo, dziś ludzie chyba zbyt łatwo się poddają i przy pierwszych kłótniach już myślą o rozwodzie a przecież obiecali sobie, że będą na dobre i na złe, ale do tego trzeba dwojga i przy takim podejściu Twojego męża trudno walczyć.... Mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy, może jak Cię zabraknie to zatęskni, doceni, przemyśli sobie kilka spraw... Tego Ci życzę bo rodzina to dla mnie największa wartość a tak trudno o nią dzisiaj, tak mało osób o tym pamięta...yoki73 ale duża Twoja Julcia, popatrz moja w tym samym (mnie więcej tyg.) waży o połowę mniej. Jak już pisałam na dziś zostały mi już tylko pierogi i łazanki. A tak w ogóle śniło mi się dziś, że ubierałam swoją malutką, to chyba po tych postach Limonki, że obawia się ubierać takie maleństwo .I gdybym już miała tu nie zajrzeć życzę Wam: cudownych, magicznych, rodzinnych Świąt, wszystkiego dobrego w Nowym Roku, radości z Bożego Narodzenia już teraz a niedługo radości z narodzin Naszych Maluszków! Niech ten czas pozwoli nam zapomnieć o troskach i kłopotach dnia codziennego, niech przyniesie nam nowe siły, wiarę i nadzieję na lepsze jutro. A nowy Rok niech obdarzy nas zdrowymi maluszkami i szczęściem! Wesołych Świąt, kochane!
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie sądzę, miałam już kiedyś taki ból a w ciąży nie byłam
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki kochane WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA. RODZINNEGO CIEPŁA I WIELKIEJ RADOŚCI. ODPOCZYNKU OD CODZIENNYCH TROSK.
ŚWIĄT NIOSĄCYCH NADZIEJĘ NA LEPSZY NOWY ROK!!! ![]() u nas nieciekawie, nie dość że te święta takie nijakie, pierwsze bez taty to wlasnie wróciłam z córcią od pediatry - ma ostre zapalenie ucha, gorączka 39 stopni. narobiłam tonę ryby po grecku bo mielismy jechać na rodzinną wigilię do siostry. a teraz nie wiem co z nią.... oprócz tego na wigilię nic nie mam zeby w domu zjeśc wieczorem ![]() no i tak jest z dziećmi - planować sobie można ![]() przesyłam świąteczne buziaki dla kazdej mamusi i każdego dzidziusia!
|
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
elunka dzwoniłam do szkoły rodzenia na Prostej, ale żeby się zapisać musisz zadzwonić osobiście, bo podaje się imie, nazwisko, tp, lekarza prowadzącego. Ja zapisałam sie na środy, start 29.01 g. 17.30
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Materiał ok, nie jakis sztuczny i rozmairowo superr!! Kocyk jest mega. Pieluszki jak pieluszki...nie znam sie na tym za bardzo, ale też wydają sie ok
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
cześć kobietki
Życzę Wam zdrowych, spokojnym świąt w ciepłym gronie rodzinnym, spełnienia wszystkich marzeń, rozwiązania problemów i wątpliwości a przede wszystkich zdrowych dzieciaczków, które przyniosą Wam wiele radości |
|
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
Kochane również, zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia. W rodzinnej atmosferze, ze spokojnymi maleństwami w brzuszkach!! Chciałam Wam również podziękować za wsparcie jakie mi dałyście niemalże od pierwszych godzin kiedy to dowiedziałam się, że jestem w ciaży
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)I tak!!! Nic nie poprawi lepiej humoru jak wizyta u fryzjera
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
Czytam o poczynaniach Waszych TZów i dochodzę do wniosku że chyba przesadzam faktycznie, masz Ela rację
Ja niestety z tych co "zawsze wszystko najlepiej zrobią same" No nic, dzisiaj już mi przeszło, TZ w pracy do 14, a mu niechcący trochę stresu narobiłam bo zostawiłam telefon w torebce i przez 40 minut nie mógł się do mnie dodzwonić bo zwyczajnie spałam i nie słyszałam, zrobił panikę i już miał z pracy wychodzić i jechać sprawdzić czy żyję Beautiful - trzymaj się mocno, bo masz dla kogo, pewnie nie będzie to łatwy czas dla Ciebie ale musisz być silna.
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się jakoś A do tż brak slów.. *
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane!!!
Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie marzenia. http://www.youtube.com/watch?v=ALXRl-xVUhQ Zmykam do garów na trochę
|
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych (ostatnich bez dzieci) Świąt!
buziaki dla Wszystkich![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))))Ja krotko, bo latam miedzy malym kuchnią, jeszcz TYmek coś pokasłuje :/ WESOLYCH ŚWIĄT, zdrowia, spokoju i tym co mają już pociechy -wyspania się )))
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych świąt kochane, dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków. Życzę Wam szczęśliwych i lekkich porodów oraz różowych, zdrowych bobasków.
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
BeautifulLie Trzymaj się i nie daj się! Odpoczywaj i ciesz się Świętami (w miarę możliwości) u Rodziców - spokój i relaks jest teraz najważniejszy.
A do Wszystkich ![]() Wesołych Świąt - rodzinnych, spokojnych (pomimo już posiadanych Dzieci i ciążowych hormonów ) i zdrowych. Dbajmy o siebie i Maluchy I samych pozytywnych wieści i myśli o ciąży (bo ostatnio przez Styczniówki trochę smutno mi się robi). Także Wesołych! |
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
Kochane dziewczynki z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam spełnienia marzeń, dużo zdrowia no i oczywiście szybkich i bezbolesnych porodow.
Aaaa i pamiętajcie najedzcie się ile dacie rade
|
|
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Kochane Dziewczyny!!!
Z okazji Świat Bożego Narodzenia wszystkiego co najpiękniejsze, najwspanialsze, dużo miłości, radości, spokoju, wytchnienia od codziennych spraw i dystansu do problemów! Aby Dzieciatko, które dziś sie narodziło, narodziło sie rownież w każdym sercu i zagoscilo tam na dobre ![]() Sciskam Was bardzo mocno i przytylam wirtualnie!!! Dziękuję, że jesteście!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Przytulam miało być, ale jeśli chodzi o przytycie to tez przytyłam ))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
![]() Ja już po Wigilii i wieczornym posiedzeniu z rodzicami i bratem ![]() Dostałam różowe kapcie z bąblami ![]() Książkę o której marzyłam i pieniążki za które kupię fotelik dla Oli Nie spodziewałam się takich prezentów.A moja mama dostała od taty laptopa
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
Kochane- zdrowych, spokojnych i bezstresowych Świąt. Rozbrykanych Maluchów, porodów w terminie i spełnienia marzeń.
Mój tz dostal ksiazke Super Tata- poradnik obrazkowy, ale wlasnie siedze sama i czytam Beautifullie- sciskam wirtualnie. Lepiej odejsc wczesniej, niż za późno
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilkę- Wesołych i rodzinnych Świąt dziewczynki. A dla Was znalazłam specjalny obrazek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

nie bylo tak zle, mielismy same przygody
Obyśmy wszystkie donosiły ciąże zgodnie z planem.
i żeby wszystkie kłopoty i problemy odeszły w niepamięć i omijały Was szerokim łukiem!
więc życzę Wam po prostu WSZYSTKIEGO CZEGO TYLKO ZAPRAGNIECIE - niech się po prostu spełni.
Przynajmniej dobrze go poznałaś i wiesz jaki jest 

trochę porozciągałam ale bolało przy głębszym oddechu albo ruchu... Spać nie mogłam o to bo w tylko jednej pozycji było mi w miarę wygodnie ale wiadomo, zaraz mnie zaczęło wszystko boleć a odwrócić się nie mogłam i spałam na wpół siedząco tylko kilka godzin
kiedyś też takie coś miałam i mi przeszło dopiero po kilku dniach... Z tego wszystkiego tż też spać nie mógł bo powiedział że się o mnie martwił, no a dodatkowo ja się wierciłam całą noc 

Co to znaczy, że on płaci za mieszkanie? I co z tego? Ja idąc tym tropem zabrałabym całe jedzenie świąteczne, które bym przygotowała, bo jest moje. Niech sobie siedzi i głoduje przez święta 

Jesteś u rodziców? Może pobądź jakiś czas u nich, będzie Ci na pewno weselej, może oni też coś Ci doradzą. Ja jestem zdania, że o małżeństwo trzeba walczyć bo to jednak małżeństwo, dziś ludzie chyba zbyt łatwo się poddają i przy pierwszych kłótniach już myślą o rozwodzie a przecież obiecali sobie, że będą na dobre i na złe, ale do tego trzeba dwojga i przy takim podejściu Twojego męża trudno walczyć.... Mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy, może jak Cię zabraknie to zatęskni, doceni, przemyśli sobie kilka spraw... Tego Ci życzę bo rodzina to dla mnie największa wartość a tak trudno o nią dzisiaj, tak mało osób o tym pamięta...