|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Donatan & Cleo-My słowianie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
na przekór do celu
|
Z jednej strony przaśne, a z drugiej amerykanckie, ile ludzi tyle opinii
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony co polskie, to dobre, a z drugiej porównywanie "polskich pań" do pań z burdelu. Nie cycki rażą i nie seksowne ubijanie masła, czy płytki tekst, ale porównanie do dziwek i lafirynd. Może gdyby nie to przełknięcie "sarkazmu" przyszłoby łatwiej. Dużo bardziej podoba mi się odpowiedź mężczyzn
Tam jest sarkazm, dobry humor i dystans.
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
a ja w ogóle nie rozumiem fenomenu tej piosenki ani poprzedniej donatana. Myślę że gdyby nie teledysk z wielkimi bimbołami mało kto by o tej piosence usłyszał
nie wpadła mi w ucho, wokalistka ma dla mnie głos wręcz irytujący ale ile ludzi tyle opinii, ja raczej jestem w mniejszości .Nie rozumiem też wszystkich ohów i ahów za tą małolatą która występuje w obu ich teledyskach. Widziałyście jej zdj bez makijażu? Albo słyszałyście jej wywiad w ddtvn - ja wiem że ona ma wyglądać ale jak jej się posłucha to odrazu przestaje się podobać http://z5.kowbojki.pl/d01a136b29235b...e672/11111.jpg |
|
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do teledysków, to wolę animowane.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Widziałam i jeśli ktoś uważa że bez makijażu jest brzydka, to chyba mówi to z zazdrości, bo większość polek bez makijażu nie dorasta jej do pięt gdy nie ma na sobie grama tapety
lub druga opcja: po prostu nie lubią tego typu urody ale to już niezależnie czy z makijażem czy bez.
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Za piosenką nie przepadam, ale ta rumiana blondynka jest śliczna. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
na przekór do celu
|
I jestem skromniejsza!
![]() A tak serio, to może wróćmy po rozum do głowy i przypomnijmy sobie, że typów urody jest wiele i NIGDY wszystkim TO SAMO podobać się nie będzie Kamila ma wschodni rodzaj urody, do którego nie jesteśmy przyzwyczajeni.
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
no tak ale jeśli dla kogoś jest brzydka, to jest brzydka w makijażu czy bez :P
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
ale się uśmiałam
nie zazdroszczę jej niczego bo nie muszę po prostu mi się nie podoba ani trochę. Tobie się podoba to spoko,mnie nie musi inny gust i tyle
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzeniona
|
Żeby była jasność - nie chodzi o typ urody, bo jeśli wg kogoś ona jest brzydka, to makijaż niewiele zmieni. Chodzi o to, że ma bardzo ładną cerę, fajne oczy, brak worów pod oczami i spokojnie mogłaby wyjść na dwór nie malując się, wręcz chodzić tak codzienie.
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
teraz to ja się uśmiałam
|
||
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
piosenka nie powala, teledysk tez. erotyzm niskich lotow, choc dziewczyny ladne.
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
kobieta za ladą
|
mnie sie podoba
a jak komuś sie nie podoba to już jego opinia ![]() drabina a ja lubie 50 centa heheh
|
|
#48 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jak reklama stylizowanego ludowowo burdelu ![]() Cytat:
da się .Da sie . "Cycki" i "tyłki " to czesto wręcz wyznacznik muzyki miernej, albo desperacji autora Są ale co z tego ? ? To nie znaczy że jest dobry Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak "uwiąd starczy" Gościu zwyczjanie kpi ze starszych ludzi i wszystkichktórym sie nie podoba takie pokazywanie kobiet .Daje do rozumienia .Hej jesteś fajny młody na luzie to ci sie podoba a jak nie to jestęs stary piernik" A gdzie jest ironia w tym teledysku ? Dziewczyny śa pokazywane jako pracownice burdelu ale tak naprawde chodzi o to że są inteligentne ? Hm ? Gdzie jest ta ironia ? tylko te dobre [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44281488]Ja w ogóle byłam mocno zdziwiona jak dowiedziałam się ile ona ma lat, byłam przekonana, że dużo więcej. ![]() [/QUOTE] Właśnie, jak dla mnie wszystkie te dziewczyny tipsiary które potem są na ludowo wyglaja tak na 15 lat Co tez mi sie nie podoba , sorry takie niemal dzieci pokazywac tak erotycznie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
A jaki to stereotyp? Bo trochę podróżowałam i w związku z tym parę osób "z zachodu" znam, a jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. Większość ludzi po prostu niewiele wie o naszym kraju.
A teledysk jak dla mnie słaby, dziewczyny piękne, ale poza tym nic ciekawego; obejrzałam raz i więcej mnie nie ciągnie.
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Też nie widzę ironii w teledysku ani piosence - przypominam, że ironia to "drwina, złośliwość lub szyderstwo ukryte w wypowiedzi pozornie aprobującej" (SJP PWN
), czyli że przedstawienie Słowianek jako - nazwijmy to po imieniu - obiektów seksualnych ubranych w ludowe ciuszki to w rzeczywistości sugestia, że wcale nie są seksowne? Mnie się to nie klei. I w ogóle użycie sformułowania "zapoznajcie się ze słowem ironia" to - moim zdaniem delikatnie mówiąc nieeleganckie - nic innego jak zabezpieczenie się przed ewentualną krytyką: "nie podoba ci się, boś prostak i nie rozumiesz drugiego dna". Mnie się nie podoba, bo nie podoba mi się wstawianie na siłę wyższych sensów tam, gdzie ich nie ma, i traktowanie słuchacza z góry. Już nie mówiąc o jakichś walorach muzycznych czy coś :PCytat:
Edytowane przez Mome Czas edycji: 2013-12-27 o 00:32 |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
Wg mnie próba analizy tej piosenki to próba grzebania, za przeproszeniem, widelcem w ludzkich odchodach. Ta piosenka z założenia ma być żartem nastawionym na komercyjny sukces - pamiętacie piosenkę będę brał cię, w aucie... Nie twierdzę, że to ta sama parafia, bo dla mnie Sokół jest kimś w rapie, ma coś do przekazania, ma flow i w ogóle, ale myślę, że zamysł jest ten sam - tyle, że dla Donatana to trampolina w takim znaczeniu, że ktoś w ogóle go zacznie słuchać, dla Sokoła i Pono to była raczej trampolina finansowa.
Piosenka ani śmieszna, ani taka, żeby jej słuchać co chwilę, no nie wiem, wg mnie ciężko ją przesłuchać raz (przesłuchałam w celu wypowiedzenia się tutaj, jakoś zawsze udawało mi się jej nie słuchać). Ale żeby się tym zachwycać czy słuchać tego w koło? No ludzie...
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się
Drażni mnie niesamowicie ten głos, kurcze no nie wiem, jeden wielki skrzek to jest dla mnie i kompletnie nie rozumiem fenomenu tej nuty
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
gdyby nie Donatan wymieniony przy produkcji i Luxuria (ma rzeszę fanów płci męskiej od ''Nie lubimy robić''), to obstawiam że nie byłoby nawet połowy wyświetleń :P większość moich znajomych wrzucała link do teledysku na fejsbunia głównie z powodu lasek w teledysku a nie tego, że muzyka im się wybitnie podoba.
![]() Cytat:
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy W aucie jest takim samym hitem, bo nie porusza tematu nienawiści wobec homoseksualistów i ma taki super tekst? (serio ktoś tu tak napisał xd o tych homoseksualistach) Jakoś nie kojarzę polskiego rapu nawijającego o homoseksualistach, piszę o najważniejszych polskich raperach
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
U nas to coś nowego, ale tak naprawdę to próba skopiowania tutaj bałkańskiego turbofolku.
Bułgarski pop z muzycznymi wstawkami lokalnego folkloru, przebija nawet 50 centa: Btw, "W aucie" jest udaną parodią, "My Słowianie" niby ma nią być, niby nie, Donatan sam się gubi w zeznaniach. Mi się podoba muza, za to stylistyka właśnie w nic się nie wstrzela konkretnego żeby to w ogóle zinterpretować. Edytowane przez 201607050913 Czas edycji: 2013-12-27 o 22:08 |
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
A mnie ten kawałek wkur**a niesamowicie, jak tylko słysze go w radio to przełączam na inną stację. Głos tej dziewuchy doprowadza mnie do furii (kojarzy mi głos Tatiany Okupnik, której też nieznosze), a po drugie nie rozumiem co drugiego słowa. Jedna wielka WIOCHA Z TANDETĄ. Nawet niewiem co to ten donatan....donatan kojarzy mi się z takim pączkiem z dziurką i polewą czekoladową i posypką.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

.
lub druga opcja: po prostu nie lubią tego typu urody ale to już niezależnie czy z makijażem czy bez.

da się .Da sie . "Cycki" i "tyłki " to czesto wręcz wyznacznik muzyki miernej, albo desperacji autora