|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części wątku nr 7? | |||
| Nasze dzieci w kojcach siedzą a mamuśki wizaż śledzą |
|
6 | 15,38% |
| Dzieci już biegają więc z łóżek nie spadają-kurator się cieszy, że nikt już nie grzeszy |
|
16 | 41,03% |
| Śniegi, zawieruchy i pizgawice, na wiosnę momy już chcicę |
|
2 | 5,13% |
| Śniegiem wali,słońca ni ma, byleby do wiosny jakoś przekimać |
|
1 | 2,56% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje |
|
4 | 10,26% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie |
|
13 | 33,33% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa |
|
5 | 12,82% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód |
|
3 | 7,69% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy |
|
6 | 15,38% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza |
|
13 | 33,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie V i VI
Cytat:
My juz zjedlismy wigilie ale prezenty nierozpakowane bo Daro spal ostatni raz od 12:20 do 14:40na spacerze wiec akurat na wigilii zrobilo mu sie sennie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-12-24 o 18:10 |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie V i VI
Cytat:
cud oby nie ostatni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- My już po dwóch wigiliach, właśnie usypiam małego. Mój TŻ jest cudowny, dostałam piękny album ze zdjęciami od momentu ciąży aż do teraz ze zdjęciami maluszka. Ryczałam jak bóbr!! Przepiękny prezent, najwspanialszy jaki mogłam dostać. Pozatym trochę głodna jestem bo wszystkie potrawy na bazie grochu/fasoli/kapusty. Zaraz jak skończę karmić idę dopakować ciastem a coo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Wesolych swiat mamusie, buziaki dla maluchow
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze i beksa. Sentymentalnie mi.. Lubię Was, tyle o mnie wiecie hehe.. Jak chyba nikt tak szczerze. Na bank nir na temat ciazy, M, itd..
Moje male serduszko spi. Roeniusienki rok temu.. Tyle kopniakow, fotka moja i taty z wypietym brzuchem.. I od paru dni mowilam do brzucha Zuziu... I tak sobie spiy to moje maleństwo kochane.. Duze juz takie.. I tak co roku będzie juz sentymentalnie? Bede jej opowiadac kazdy rok wstecz heh.. Milosc matki do dziecka jest niewyobrazalnie wielka. Ponad wszystko. Wesolych girls. Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo kogo ja widzę
![]() -- my po dwóch wigiliach. u mamy wszystko na szybko, pierogi i uszka na szybko lepione, nie lubię tak, w nerwach, mama nie zdążyła ani się umyć potem, ani pomalować, ani nic, bo była już 16.30 i olała bo koło 18 mieliśmy być u teściów ... no i tak trochę za szybko, za nerwowo .... od przyszłego roku będziemy lepić wcześniej i mrozić, trudno, stracą trochę na smaku ale nie odbierze to magii świąt. potem u teściów, też na szybko bo Młody już miał nadmiar wrażeń i marudził ![]() a teraz przyjechaliśmy sami do Kato, rozpakowaliśmy torby z prezentami, żarciem, siadłam na moment z serniczkiem. Młody został u mojej mamy bo jutro rano jedziemy do dziadków męża, 3 h w jedną str i przez Gliwice, zabrać teściową. no i bez sensu tak wozić Przemysia ciągle, już taki zdechalczek mały był .... ale pusto nam straszliwie, ciągle myślę czy już śpi, czy nie tęskni .... chociaż wiem że nie bo moją mamę uwielbia. o 8 rano odbieramy go no ale smuteczek jest. |
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Meli pisz co u Ciebie!
Axella no dosc dobrze sie juz znamy dlatego mam nadzieje, ze watek nigdy nie umrze ![]() Vil no dziwnie musi Ci byc bez Przemcia. Choc z drugiej strony mi szkoda, ze Sofia tylko nas zna.... fajnie by bylo miec kogos tak zaufanego, zeby dziecko chetnie z Ta osoba zostalo.nawet na noc... dla mnie to nierealn |
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Wrócilismy właśnie do domu... wpadłam tylko na chwile, chciałam Wam zyczyć zdrowych, pogodnych świąt... wszystkiego dobrego dziewczyny dla Was i waszych bliskich
zmykam do moich facetów... cudnie jest! |
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
my juz po dwóch wigiliach, od teściów kasę dostaliśmy :0 Bali się nam i Małemu cos kupić
![]() Wszystko baardzo pyszne, tylko ledwo żyjemy z mężem, fajnie, po troszku, ale to i tak dużo ![]() Święta magiczne, jak widzę jak moi rodzice się cieszą z Kuby, jak sie nim zajmują I MY jak mała wielka rodzinka Jutro prezenty u moich rodziców Jedziemy na śniadanie i tam spędzimy cały dzień, będzie troszkę gości Jeszzcze kilka godzin do prezentów
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tylko na moment. zdrowych, wesołych! a przede wszystkim leniwych...
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez po dwoch Wigilijach, dziec z malzem chrapia a ja Wam zycze Wesolych Swiat!
![]() Clo- dokladnie, punktualnie na swieta, rzutem na tasme
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Weeeesooołych
![]() my objedzeni i obłowieni mały zasypany prezentami, ja też nie narzekam:Pwszystkiego dobrego dla Was od naszej rodzinki
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mały elegant ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#73 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje chłopy też już śpią ![]() Cytat:
![]() A smyk jaki zadowolony, mamy taki sam strój, tylko czerwone chinosy, albo granatowe jeansy ![]() Pochwalcie się rpezentami
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
My po drsemce tez poszlismy rozpakowac prezenty. Byl szal bo prezenty piekne, cudne i bardzo udane ale sumie to nie chce mi sie o nich pisac bo jak zgodnir z TZ'tem stwierdzilismy juz nam nic do szczesxia nie potrzeba. Moglby byc suchu chleb i 0prezentow a i tak bylibysmy najszczesliwsi bo mamy Darka, ktorego mozemy tulic i calowac do woli, no i mamy siebie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#75 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sliczna rodzinka ![]() hej co u CIebie??? Cytat:
![]() My po 2 wigiliach w domu maly spisal sie tz tez dostalam tablecika samsunga :p A VVG zostala Juteczkem w szpitalu na wigilie nie wiem nic wiwcej jak bede wiedziala co i jak napisze ale domyslam sie ze w posiewie cos zle wysLo;( Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak hiii
My jeszcze nie spimy hii a wczoraj tez kolo 2 spac poszlam wiec padnieta .. Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko na chwilkę, tuż przed objazdem całej rodziny. Wesołych i pogodnych świąt, aby te pierwsze święta z maluszkami były magiczne i pełne radości.
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh pobeczałam się przez Was
![]() wigilia była cudowna, a sobie pomyślcie że w przyszłym roku już nasze szkraby będą biegać ![]() Nikoś z nadmiaru wrażeń nie mógł zasnął, obudził się o 6 rano i chcial już się bawić nowymi zabawkami ![]() Wesołych
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja zlote kolczyki, perfumy, pedzle z sephory, ksiazki, sweter, wisiorek z kolczykami i kosmetyki
|
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wzajemnie wesolych Ja dopiero oko otwieram ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my juz chyba skazane na niezrownowazenie psychiczne jestesmy...a co do ciezkich nocek - myslisz, ze od czego to? bo ja na zeby zwalam, ale wy juz macie dwa... bylo wtedy podobnie, jak sie wyzynaly? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
a ty serio jeszcze nie jadasz takich rzeczy??? to na poczatku trzeba uwazac, bo jelitka niedojrzale, a teraz przeciez maluchy same jedza groszek! a do mleka matki tak sladowe ilosci tego, co zjemy, przechodza, ze watpie, ze by mlodemu cos bylo, jak bys caly gar kapuchy wtrzachnela sprobuj!
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki, milo ze pytacie co u mnie.
Mieszkam od 3 miesiecy w Londynie. Jestem zauroczona nadal tutejszym zyciem i tym " luzem " tesknie za rodzicami, ale mimo wszystko jest lepiej. Pracuje, od miesiaca spotykam sie z facetem - polakiem. Jestem bardzo ostrozna wiec dystans mam. Co ma byc to bedzie.. Nie wiem co jeszcze chcecie wiedziec - pytajcie Mam nadzieje , ze u Was wszystkich uklada sie i maluchy zdrowo sie chowaja.
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam się świątecznie w nowym wątku cholera by to wzięła to chyba jakaś pomyłka jest z tymi postami![]() cześć Meli |
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez jestem ma Wyspach, tylko w Szkocji. Fajnie, ze Ci się podoba a co ze studiami? Wzielas dziekanke?Megusia miałam pisać to co Clo o Twoim strachu przed kapusta i grochem Kubuś Salviae juz sam kapusty kiszonej próbował, wiec Ty na pewno możesz sobie pozwolić. Ja sama się katowalam przez prawie 3 miesiące i jadlam tylko 'bezpieczne' rzeczy by po tym czasie przekonać się, ze nie ma to najmniejszego wpływu na brzuszek Sofci. Żałuje, ze tak długo to trwało ![]() U nas wigilia super. Sofia malo była zainteresowana prezentami ja dostalam od męża pizame flanelowa ![]() Skromnie bo przedświątecznie kupilismy sobie tablet ![]() Sofia dostała kolejkę drewniana z torem (tata kupił i sam się bawi :p ), pluszowego wielbłąda od Cioci z Dubaju, nadające zabawki od wojska z RPA i kloderke do lozeczka ręcznie wyszywana przez babcię. szkoda tylko, ze lozeczko w niełasce Ale może kiedyś ![]() Dodatkowo rodzice dostali wolny wieczór od córki, która spokojnie spala 2h bez pobudki pozwalając nam dokończyć "Hobbita". Dziś TZ w pracy niestety. Wróci po 6. A my z Sofia próbujemy wycelowac w Msze z drzemkami. jedna juz nam przepadła (a drzemka okazała się 20minutowa ). Mamy jeszcze szanse na 15. Chcialabym pójść na polska Msze ze wzgledu na kolędy Sent from my Nexus 7 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-12-25 o 12:48 |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko chyba też ma tu koszmary. Generalnie wszyscy mamy. Ja miałam tą schize wczoraj z duchem, dziś mi się śniło, że TŻ miał spłodzić z inną dziecko tzn. kazali mu no i ja się czułam mega zdradzona. TŻ'towi z kolei najpierw się śniło, że mu borują ząb i to mega długo i nie mogą sobie poradzić, a później przystanek tramwajowy na którym było pełno krwii i wyglądało jakby zwłoki ciągnięto...brrr. Daro chyba też ma jakieś koszmary bo już drugą noc tak od 1szej do 5 się rzuca średnio co 30 min. w łóżku i trzeba wstawać i go uspokajać.... Nie wiem co jest grane....
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale macie rację, muszę spróbować ![]() Co do prezentów to mały dostał hule kule, dino szefa z kulkami i sanki. Ja dostałam album z fotkami maluszka, szampon i szczoteczkę elektryczną zadowolona jestem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#88 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, ze kazdy zabkowanie inaczej przechodzi, ale teraz nasze maluchy podobne cyrki odstawiaja, a z zebami sa na kompletnie roznych etapach. zeby Florka na pewno mecza ostatnio bardzo, ale sklaniam sie teraz raczej ku temu, ze czeste pobudki sa wynikiem tych koszmarow ![]() w ogole Flo zaczyna pelzac. ma rozne techniki, ale a razie najbardziej efektywna jest dzdzownica Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Hej witam się w nowym wątku. Wesołych Świąt dla Waszych rodzin. U nas po staremu mały ostatnio marudny w dzień ale za to w nocy tylko jedna pobudka, raz nawet spał od 22.30 do 6.50
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

07.07.2012 

dlatego mam nadzieje, ze watek nigdy nie umrze 

my juz chyba skazane na niezrownowazenie psychiczne jestesmy...

). Mamy jeszcze szanse na 15. Chcialabym pójść na polska Msze ze wzgledu na kolędy