|
|
#241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
A mnie tak rozłożyło, że ledwo kilka śledzi w czosnku wcisnełam ( a gdzie rybka, a gdzie pierogi
). A teraz leże i usnąć nie mogę, bo boli gardło, kaszel mokry męczy, a z nosa kapie. Czego to dziadostwo nie może dac mi spokoju ![]() Trochę się boję o małą, jak na nią to wpływa - żebra już mnie bola z dwu stron - tam gdzie kopie i od tego kaszlu nieszczęsnego. Jutro najchętniej nigdzie bym się nie ruszała, bo pewnie jak zombi będę wyglądać i czuć się wcale nie lepiej.No to zajrzałam i od święta ponarzekałam. A teraz życzę dobrej nocki
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!
Ja również chciałam życzyć Wam zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia. Oby spełniły się wszystkie Wasze marzenia (nie tylko te dotyczące porodu). Poza tym melduje, że jeszcze się nie rozpakowalam. Czekam cierpliwie na sygnał od Małej, ale mam nadzieję że doczeka do stycznia ![]() A dzisiaj ok północy dostałam wiadomość ok koleżanki co ma termin na 23.01 ze właśnie jej wody odeszły i zbiera się do szpitala. Szkoda,bo umawialysmy się, że się spotkamy w szpitalu i urodziny razem
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Selena nie miał czkawki , ale tak szalał, ze az się trochę bałam, bo to trwało godzinę....on jest ruchliwe, ale wczoraj to ja nie wiem co on wyczynial ...
Kurde budzę się o stałych porach...i oczywiście zaglądam ktora urodziła dziś... ---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ---------- Patrycja współczuję chorobska ...lez i wypoczywaj Mój mąż też od dwóch dni faszeruje się lekami, gardło go boli, katar ma, zatoki zaladowane i jakiś suchy kaszel... wypilambym wasze zdrowko ....ale jakoś ostatnio nie pije alkoholu ![]() Mnie coś z prawej strony też boli gardło albo węzeł chłodny, po śniadaniu lykne prenalen Solei R no cóż wypada zaproponować, żebyś była moja parą
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-25 o 05:32 |
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() U mnie noc beznadziejna, w ogole nie moglam usnac, krecilam sie tylko po lozku i co chwila siusiu Dzisiaj jeszcze odwiedzamy rodzine wiec nawet nie bedzie sie jak dzemnac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
Kochane chciałam Wam życzyć zdrowych i spokojnych świąt! Wszystkiego pięknego, zachwycającego i ekscytującego. Spełnienia marzeń i planów. Jednocześnie podziękować za wsparcie i sam fakt, że mogę należeć do tak wspaniałej grupy! Iwantyou oczywiście się popłakałam czytając Twój opis porodu... Jesteś niezwykłą kobietą
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Looo faktycznie, nie zjadlas nic takiego STRASZNEGO ani w takich ilosciach, to jednorazowy wybryk i NIC wam nie bedzie na 10000;%! Olej to
)) Dominis kochany, calusy od wizazowej cioci migotki ![]() Witam sie z rana, widze, ze zadnych wiesci z porodowki? Ja dygam, byle do 2.01;(!!to juz tal blisko.... ;(( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie się zbieram, bo też noc zarwana, czekałam tylko aż mąż się jako tako wyspi i na dyżur, bo już mi chołczy w oskrzelach, a tego się najbardziej bałam. Udanego, rodzinnego pierwszego dnia świat
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję po pierwszej nocy w domu
Emil był smerfem maruda i totalnie nie chciał spać sam, ale daliśmy radę. Moj maz robił wokol niego wszystko, mnie budził tylko na karmienie. Przekochany był, naprawdę. Nawet sie wyspalam. A wczoraj ogarnęła mnie fala miłości absolutnej. Leżałam ze spiacym Emilem na kanapie i zalewalam sie łzami myśląc jaki on jest cudowny. Ach ta siła hormonów ![]() Poza tym zaczyna mi sie nawal, ciężej idzie z przystawianiem, bo piersi twarde i nabrzmiale...
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma żadnych wiadomości z porodówki??? Ciekawe co u Krzysia... ..
W I dzień świąt stwierdzam, że moja cierpliwość do teściowej powoli się kończy. O ile już się nie skończyła. Otóż, planowaliśmy z Tż tę wigilię spędzić sami, głównie z racji że jestem leżąca, no i ogólnie fajnie by było we dwójkę...ALE, że teściowa jest sama bo jej mąż nie wrócił do Polski, a TŻ jest jedynakiem, więc nie mieliśmy tak jakby wyjścia i wigilię wczoraj spędziliśmy z mamą tż, ogólnie przenocowała do dziś i ma wyjechać po obiedzie. Dodatkowo na obiad ma przyjechać JEJ brat. Także przez pierwsze 1,5 dni ze świąt mam do czynienia tylko z TŻ rodziną. Moi rodzice mają przyjechać dziś po południu. Dwa razy już usłyszałam jak teściowa tłumaczyła TŻ, że jak przyjadą moi rodzice to "przecież nie trzeba stawiać jakiegoś obiadu, przecież na pewno przyjadą po obiedzie i można im postawić tylko ciasto". W dodatku szaro gęsi się w kuchni i obecnie gotuje obiad, chociaż zapowiadałam tż żeby on wszystko zrobił (bo na co dzień tż świetnie gotuje itp.) ![]() Przepraszam, ale musiałam się wygadać.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
cześć
chyba pierwszy raz nie muszę nadrabiać dziwne te święta. w ogóle nie czuję że są
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
katarzyniak, postaw babę do pionu! Co ona sobie myśli!
![]() perfuzja, masz męża supermana ![]() Witajcie, u mnie noc mało przespana, bo przecież obudziłam się na siku o 2 i dwie godziny z głowy W ogóle, ledwo wysiedziałam na wigiliach. U teściów byliśmy chyba tylko na godzinę, więc luz, ale u nas było znacznie dłużej. Na dodatek siedzieliśmy w takim miejscu, że nie można było wstać od stołu (na samym końcu przy ścianie) na takim składanym krześle. Po dwóch h ja byłam już półprzytomna i reszta chyba się zlitowała i zakończyliśmy imprezę. A dziś idziemy do moich wujków, tyle dobrego, że stamtąd będę mogła wyjść jak będę zmęczona
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo.... witam ![]() wstałam z zapchanym nosem całą noc męczyły mnie gazy po tym żarciu ![]() dobra idę się kąpać i spadam na objazdy rodziny o rany znów jedzenie
|
|
#254 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm... Zupełnie się nie potwierdzają wszystkie straszne opinie które słyszałam o Zośce i mnie wystraszyły, że niby z wierzchu ładnie ale lekarza nie uświadczysz bo parcie na "naturę", że musisz z kasą w garści jechać jak liczysz się z zzo, itd. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie by było sobie zachować takie wrażenie z pierwszej nocy w domu z maluchem, a tu jeszcze atmosfera świąteczna się dokłada. Ech... Aż się rozmarzyłam ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja super ze maż pomaga, oby to nie było krótkotrwałe , bo niestety znam takie przypadki...
Wychwal go, to dumny tata będzie pomagał później też Wszyscy chorują, mój bratanek jeden też wczoraj z katarem był, taki marudny , tylko czekał na prezenty...i już w progu mówił " dziadek mama ci kupiła perfumy" ![]() I szybko chciało do domu swoje lego złożyć ![]() Ależ mi się nie chce wstać z łóżka...na 12 idziemy z mężem do kościoła, później obiadek i jedziemy na imieniny do cioci Ewy, gdzie będzie większość mojej rodziny. Ponieważ to jest na wsi to zawsze przychodzą kolednicy . Jest gdzieś u was jeszcze taka tradycja? Także zapowiada się miły dzień. Wam też takiego życzę!!! |
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po lekarzu. Antybiotyk. Nadal jestem ledwo żywa.
Też nie czuję tych świat, ot takie spotkanie rodzinne przy stole. Perfuzja zazdroszczę Ci tych przypływów miłości fajnie tak już z malenstwem. No i mąż wzorowo się spisał dając Ci się wyspać - w końcu to zawsze lepsze niż w szpitalu![]() Też czekam na jakieś wieści od Marudy ...
|
#257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też wczoraj mieliśmy starcie z teściową, aż przykro mi o tym pisać ale może jak to z siebie wyrzucę to lepiej się poczuje ![]() Jak co roku zjedliśmy wigilię u moich rodziców a ok 19 pojechaliśmy na drugą do teściów, mąż nie czuł się najlepiej, żołądek go rozbolał, nie miał ochoty w ogóle jechać ale ja pomimo tego że spojenie dokuczało stwierdziłam że trzeba, że jak oni się poczują, że jest wigilia no to szybko się zapakowaliśmy i z tego pospiechu zapomnielismy opłatka, został na szafce....no i oczywiście na samo wejście, nie zdążyłam się jeszcze z płaszcza wydostać usłyszałam z pokoju pretensje do męża że jak tak można przyjechać w wigilie bez opłatka, że przecież to tradycja...no to mąż też dołożył i kazał jej przestać, tłumacząc że zapomnieliśmy...no i zrobiło się spięcie...wypominanie.... pomimo tego ze słowa z siebie nie mogłam wydostać, tak mnie zatkało.....odechciało mi się wszystkiego...atmosfera była okropna, rozdaliśmy prezenty, wypiliśmy herbatę, rozmowa się nie kleiła i po 1,5 h pojechaliśmy do domu....całą drogę milczeliśmy jak małe dzieci które narozrabiały i mają wyrzuty sumienia...to naprawdę było okropne...naprawdę nie jestem idealna, zapomniałam tego opłatka... A jeszcze póżniej padło hasło że przecież jak mąż mieszkał w domu to wiedział ze trzeba się łamać opłatkiem....czyli wyszło że to jednak moja wina...dziś nie wybieram się do teściów, idziemy na obiad do rodziców. Mąż teraz pojechał do kościoła i odwiedzić wuja w szpitalu,ja leżę, i próbuję wydostać z siebie ten żal i złość z wczorajszego wieczoru...ciężko.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez nie czuje...a zawsze tak kochałam świeta...
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Lolita,
Przecież liczy się fakt, że się poświęciliście i pojechaliście na wigilię....a opłatek? Jest tylko symbolem. Oni u siebie mogli zostawić nieco opłatka...Przecież nie trzeba jeść go tonami, liczy się fakt podzielenia. Mieliście prawo zapomnieć, TŻ źle się czuł, Ty jesteś w ciąży - wystarczyła odrobina zrozumienia z ich strony
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuruj się perfuzja-- gratuluję pierwszej przeżytej nocy w domku samodzielnie ![]() lolita-- współczuję spięcia z teściową u nas kiedyś tez nikt nie kupił opłatka (no zapomniało się jakoś) i połamaliśmy się chlebem- tak zastępczo i problemu nie byłoiwantyou-- Dominik super sliczności sadlaczyca-- oj bidulka, nie pomyśleli w ogóle aby Ci jakąś miejscówkę dobrą dać, nie dziwne, że się umęczyłaś
|
|
|
#260 |
|
Gang Iren
|
Witam się świątecznie. Wyspana
![]() I w skończonym 37 tyg,więc wygląda na to że Kacper jest donoszony ![]() Patrycja zdrówka kochana! Wypoczywaj i się kuruj Perfuzja wzruszyłam się czytając o twojej miłości do Emilka ![]() A jak piersi twarde,może przed karmieniem przyłozyć ciepły okład i trochę pomasować? Uciekam. Mam zabawę nowym lego duplo,bo Eryk ciągle rozbraja,ale chce mieć za chwilę złożone
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
lolita ta Twoja teściowa to chyba problemów nie ma i czepia się o takie rzeczy
![]() pretensje o brak opłatka ![]() po prostu mnie to rozwaliło. zaraz mnie coś trafi czy któraś z Was zna się na kompach? senira z tego co pamięgtam??![]() znowu musiałam resetować kompa tak jest dosłownie ciągle, kiedy mam włączoną wtyczkę "adobe" po jakimś czasie klawiatura mi nie działa i muszę robić reset nie pomaga nic, aktualizacje, nowa instalacja przeglądarki i dodatków itp wypróbowałam już chyba wszystkie sposoby z różnych forów ![]() muszę mieć wyłączoną to wtyczkę, bo inaczej jest skazana na ciągle resety ![]() to samo jest z wtyczką shockwave i silverlight , które to ciągle zacinają mi stronki i wyskakują błędy. też musze je wyłączać i włączać ręcznie dodatkowo blokują mi działanie touchpada ![]() problemy zaczęły się odkąd mam windows7 i inne sterowniki, wcześniej była vista. |
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Na szybko: Kornelia jest już na świecie
Tak jak pisałam Wam w sobotę - odeszły mi wody a mała urodziła się 5h później, 22 grudnia. Miała 57 cm, 3180 g, 10 pkt. Poród postępował ekspresowo, ledwo dojechaliśmy do szpitala. Wszystko obyło się bez komplikacji i zbędnych ingerencji. Teraz wisimy na cycku, w wolnej chwili skrobnę opis. Pozdrawiam Was wszystkie, szczególnie mamusie, które rozpakowały się w międzyczasie! Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-12-25 o 10:59 |
|
|
|
#263 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
patrycja, kuruj się, zdrówka dużo życzę królowa nilu, gratulacje!!! Super,że się odezwałaś, martwiłyśmy się
Smerf 16.01.2014 Crazy Little Thing Called Love Edytowane przez sadlaczyca Czas edycji: 2013-12-25 o 11:04 |
||
|
|
|
#264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przecież to jest wręcz komiczne.... Każdemu zdarza się czegoś zapomnieć tym bardziej w stanie błogosławionym. Z resztą, dlaczego to Ty miałaś o tym pamiętać? Mąż chyba bardziej powinien skoro u niego w domu od zawsze była taka tradycja. W każdym razie uważam, że ani on ani Ty nie powinniście się tym przejmować. Przecierz to głupia drobnostka - jest tyle ważnych i ważniejszych innych rzeczy - jak teściowie tego nie rozumieją, to ich problem. I nie ma co się tym przejmować, bo się tego nie zmieni jeśli sami sobie tego nie uświadomią. Powinni się cieszyć, że do nich w ogóle pojechaliście. Bo nie musieliście wcale... Bo jak to mówią - nie ważne są dania na stole, ile ich jest, czy jest opłatek czy nie ma (pajdą chleba można się podzielić nawet i złożyć sobie życzenia) - ważni są ludzie przy tym stole (jakikolwiek urodzajny by nie był). Ja bym się nie przejmowała tą sytuacją na Twoim miejscu. Byłoby przykro co prawda. Ale nie ma co popadac w depresję czy wyrzuty sumienia. Teraz Ty i Twoje maleństwo jesteście najważniejsze. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Bawił się może ostro ![]() Albo w pępowinę się zaplątał i się odplatywał... hmmmm...
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super ze wszystko jest dobrze i ze jestescie razem no i wielkie gratulacja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aż się boję co będzie po porodzie ![]() A co do piersi - bolą mocno? :/ ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
GRATULACJE DLA WAS DZIEWCZYNKI! ![]() To już 3cia nasza forumowa panienka przyszła na świat! ![]() Trzymajcie się tam mocno, zdrowo i odpoczywajcie!
|
|
#267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i fantastycznie że Was wypuścili na święta. Lolita przykro czytać co piszesz. Święta to powinien być czas radości i miłości a teściowa jakby tylko szukała pretekstu żeby wylać złość. Najważniejsze to nie przejmować się tylko olać. To nie Wasza wina że dorośli zachowują się gorzej niż dzieci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#268 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)? A dawno zmieniałaś system, od początku tak się dzieje?Cytat:
![]() Fajnie że poród szybki i wszystko w porządku
|
||
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak miło czytać takie wiadomości w świąteczny "poranek" ![]() Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka Najgorsze, że rzuciło się na płuca (antybiotyk też dosyć silny w największej dawce, do tego wziewki) - mam nadzieję, że nie narobie szkód Małej ![]() Nie lekceważcie nawet kichnięcia! U mnie wczoraj ot, takie przeziębienie rutinoscorbinem myslalam, że podleczę, a tu już jakieś cholerstwo się rozwijało - w ciągu jednego dnia. I lekarka kategorycznie zabroniła leków na gardło do ssania - lepsza szklanka wody z łyżką soli. Rzuciła mi przykład badania na jakimś jednym z leków gardłowych- w małych ilościach ma działanie rakotwórcze, a w większych dziala przeciwko niemu. A wiadomo - lekami na gardło nikt się nie faszeruje, tylko trochę do polepszenia "zjada". Nie powiem, przestraszyła mnie ciut ![]() Jeszcze niedlugo zbieramy się na obiad do babci męża, a tak mi się nie chce - znowu bym spędziła cały dzień w lozku
|
|
#270 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!! ale prezent na święta! brawo za= ekspresowy poród! czekamy teraz na opis!! Cytat:
on miał w oryginale viste, później strasznie mi mulił, zacinał się, był formatowany i po jakimś czasie wracało. w końcu za namową brata przeszłam na windows 7 i jest jeszcze gorzej ![]() właściwie trwa to od początku tego roku! i tak ciągle coś nowego.. był formatowany parę razy, ale dalej to samo, najprawdopodobniej mój brat nie ma pojęcia co robi. największy miałam problem z dodatkami, bo laptop ma parę dobrych lat i nie mogłam znaleźć sterowników pod ten model i windows 7. w dodatku ostatnio ciągle wyskakuje mi jakaś weryfikacja literowa (bo niby jakieś niepożądane ruchy ) w google kiedy czegoś szukam![]() czasami muszę po kilka razy wpisywac te kody
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

). A teraz leże i usnąć nie mogę, bo boli gardło, kaszel mokry męczy, a z nosa kapie. Czego to dziadostwo nie może dac mi spokoju 
i czuć się wcale nie lepiej.

hmmmm...