|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Sylwia bidulko, od kilku dni o Was myślę. A w szpitalu przybieral? Może będzie orzybieral skokowo? A jak nie to sa wzmacniacze pokarmu. Ale musialsbys ściągać mleko.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2522 |
Zakorzenienie
|
dzidzia dobrze, że jestes
![]() Ty dajesz małemu krople jakieś typu esputicon? Bo mam ten esputicon i każą 2x dziennie tylko i jakoś to mało. Mała zasnęła w nosidełku ![]() Spałam dzisiaj jakieś 5 sekund, ale jak się pogodziłam z jej kolkami to jakoś mi raźniej ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Dobra, już wiem, że za nisko ją miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() My wczoraj zaliczylismy 2 wigilie i Jas po wigilii u rodzicow zasnal juz na dobre i rodzice poprosili nas zeby u nich zostal bo szkoda go bylo budzic, ubierac i przewozic. Niedlugo maja go przywiezc ![]() Dzis te "wielkie i huczne" imieniny tesciowej, na sama mysl az mnie skreca... ona napewno juz od rana mysli o tych prezentach i kasie ktora dostanie ![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
Dziwne dla mnie te swieta...niby jest Kacper i rodzina,barszcz i uszka,karp i sledz ...ale nie ma sniegu i tej takiej atmosfery ze swieta... przynajmniej ja tak mam...
#2525 |
Zakorzenienie
|
ale ładne życzenia napisałyście
![]() Nam się wczoraj zepsuł samochód ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry świątecznie
![]() Cytat:
Jaki macie kolor??? Cytat:
U nas Zuza zawsze ma na bok główkę i to upodobała sobie jeden boczek ![]() Cytat:
Ja dzisiaj zamiast odpoczywać to piekę tort na chrzciny, sałatki musze zrobić, przygotować trochę ciepłe danie
![]() |
#2527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rybko my co do świąt mamy takie same odczucia, jakoś brak tej magii, albo ja już jestem tak przybita... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2528 |
Wtajemniczenie
|
Radosnych Świąt, dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na główkę wyregulowalam ale nie umiem tej wysokości bo nie eiem gdzie tam kliknąć. Ale zrobiksm swoje szelki wyżej i tez Ulka ma głowę w boczek ![]() A ja leżę i się byczę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
Kochane zyczymy Wam z Lenka w te wyjatkowe Swieta duzo spokoju, radosnego swietowania w rodzinym gronie
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-12-25 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Sylwia bebilon bmf jest na recepte. O wadze Malego powinien dowiedzieć się lekarz i polozna.
Mya ja rozbijam dobowa dawke ba ilość karmien. Dozwolone 18 kropli na dobe czyli daje po 2 co karmienie, na noc po 3.bobotic forte Jesli to kolka to uderzaj do lek. Po debridat Ale nasz brzuszek już dojrzal. Dajemy raz na ruski rok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2534 |
Zadomowienie
|
Sylwia
![]() Domi udanej zabawy na imieninach :p Anoula fajnie czyta się o takich mężach ![]() Maya jak noszę małego w chuście, to główkę ma na bok, opartą o mnie. Wzięłam tę chustę wczoraj do teściowej, jakby mały był marudny (jest ona przeciwnikiem takich wymysłów) Chciałam pokazać jak super uspokaja się w chuście i co? Wrzeszczał jak szalony, że w końcu odpuściłam. Dziś w domu sprawdzam i dziecko śpi, zanim go związaliśmy... Złośliwy, mały człowieczek ![]() Ale ogólnie na Wigiliach było super. Najpierw u mojej rodzinki Filip cały czas spał, z przerwami na karmienie. Dostaliśmy od brata nianie z monitorkiem, wiec testowaliśmy. Dzidek w drugim pokoju, a my biesiadujemy ![]() ![]() Ciekawe jak tam Sanrioo? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-12-25 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Babku dzieki za kciuki, przydadzą się, nasz mlody też złośliwy, w domu to dał nam popalić a na wigili u dziadkow aniołek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zadomowienie
|
hej hej.
U nas wigilia super - my, dzieci i siostra czyli bardzo kameralnie. Ja jadlam w sumie tylko rybe i pierogi ruskie ale jadlam tez ciasta z polewa czekoladowa i jakies trufle i choc normalnie nie bardzo przejmuje sie dietami karmiacych (jem cytrusy, wcinam popkorn i kukurydze i wszystko procz kapusty i grochu) to pprzygotowujac probowalam troche, zjadlam kilka czekoladek i mala miala spore problemy brzuszkowe. Nie mogla zasnac do 23:00, poplakiwala, puszczala okrutne baki (bo baczkami tego nie nazwe) i sie spinala. Cala noc byla niespokojna. Zalatwila sie dopiero przed 11:00 dzisiaj ale tak konkretnie, ze kupke miala prawie do paszek... Dzis je i spi na zmiane az sie boje wieczoru bo zjadlam troche ciasta z polewa czekoladowa... Dzis sie lenimy. Juz prawie 16:00 a my wszyscy - procz Zuzy, bo ta leedwo oczy otworzy to soe stroi - w pizamach hahaha, pijemy hektolitry kawy (ja bez kofeiny), jemy ciasto i sciagnelismy Kevina (nie mamy polskiej telewizji) i ogladamy aby tradycji stalo sie zadosc hahaha |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
a my już w domu
![]()
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze meczycie sie, szkoda mi Was i trzymam kciuki za przybieranie! Od dzisiaj zaczynam Nelce czytac basnie ![]() ![]() Babcia byla w Londynie jakid czas temu i przywiozla kupe ciuszkow i dzisiaj powybieralam co chce i reklamowka sie nazbierala i mam teraz za male komody ![]() ![]() Tesciowa nam taka walowe naszykowala ze przez tydzien bedziemy jesc :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
teraz na spokojnie usiaDłam
sylwia- ogromne kciuki za Was i zdrówka dla małrgo ![]() mya- idź z tymi kolkami do pediatry bo meczyszsie i Ty i Ula, no i fajniutki prezencik. ![]() u mnie skronie z prezentami,maly dostał wieeeeeelkiego pieska misia, ciuszki, leżaczek- bujaczek z FP, sliniaczek, smoczek ![]()
#2541 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
nam swieta mijaja fajnie ![]() oczywiscie Miska robi furore, wczoraj u rodzicow, dzis u tesciow. wczoraj nic nie spala w dzien,zasnela po polnocy i spala do 7 bez przerwy.pozniej karmienie i do 11 ![]() i wlasciwie odsypia dzis caly czas... Mikolaj nie zapomnial o mamie i podarowal jej m.in dwa super prezenty- voucher do Spa na 3 zabiegi i bon do Hebe. wiedzial czego potrzeba mlodej mamie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zadomowienie
|
Przepraszam za opóźnienie!
Drogie moje życzę wszystkim Oparcia w kimś bardzo bliskim! By pomagał młodej mamie Myć,gotować,wieszać pranie! Czujcie się wprost ubóstwiane! Piękne, mądre i kochane! Niech odejdą wszelkie bóle Niechaj TŻ tuli czule! Dziecię dumę niech przynosi O Wasz los niech każdy prosi! Bądźcie wzorem dla pokoleń By myśleli "taką wolę być kobietą przeszczęśliwą No a przy tym urodziwą! " Te życzenia ślą Wam szczerze Natka,Milosz no i TeŻet! Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zadomowienie
|
Lineczka ja też czytam już małemu. Na razie wiersze Tuwima i Brzechwy.
Lusesita naprawdę Mikołaj wiedział co młodej mamie do szczęścia potrzeba. Że też mój Mikołaj nie pomyślał ![]() Nasturcja jak zwykle wymiatasz ![]() Życzenia pierwsza klasa! My już wróciliśmy i padliśmy na łóżko. Męczące takie jeżdżenie z dzieckiem. Choć mały i dziś dał posiedzieć rodzicom przy stole. Jutro już tylko do rodziców na obiad i spokój ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2548 |
Wtajemniczenie
|
U nas już po świętach i chrzcinach
![]() NA chrzcinach teściowa się nie pojawiła jak zapowiedziała nawet do kościoła nie przyszła. Kij jej w oko. Był za to teść ale nie dał się zaprosić na obiad albo później na posiedzenie, Bo boi się żony, na co mój mąż stwierdził ze ma ma racje. Że ja się na tej kobiecie nie poznałam wcześniej, mąz dalej klapki na oczach. Prezentów tyle że szok. Kase na lokate trzeba. Dobrze że co niektórzy się pytali co chce bo miałabym 2 maty edukacyjne, a tak to Liwka jest posiadaczka maty, pampresów, ramki na zdjęcia, bajek , misia, złotych kolczyków. Wczoraj też pod choinką znalazły się bajki. Klasyka Tuwim a dziś Brzechwa, Tuwim, Konopnicka, Krasicki, Mickiewicz. Liwka przespała chrzest, otworzyła tylko oczy jak zdejmowaliśmy czapkę, jak lano jej główkę wodą, po czym zasneła. Także chyba wrażenia na niej nie zrobiło w ogóle. Wigilie tez ładnie w w wózeczku przeleżała i gaworzyła ![]() Jutro mam nadzieję nadrobić, i może jakieś zdjęcia wrzucę bo chce już zrobić folder do wywołania, album już czeka. ![]() Nasturcja piękne życzenia ![]()
#2549 |
Zakorzenienie
|
Te potworne bóle brzucha okazały się jelitówką. Dzisiaj doszła biegunka i jestem wrakiem człowieka. Czuję się fatalnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja dostala od wszystkich kase na bujaczek, spiochy i body a i 2 grzechotki ktore nie grzechocza ![]() Cytat:
Jak zwykle swietne rymowanki! ![]() Dziekujemy! ![]() Cytat:
No i pokazjuj zdjecia! ![]() Cytat:
![]() Nareszcie w domu jakas zmeczona jestem tymi odwiedzinami wszystkimi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() Moja dostala od wszystkich kase na bujaczek, spiochy i body a i 2 grzechotki ktore nie grzechocza ![]() Cytat:
Jak zwykle swietne rymowanki! ![]() Dziekujemy! ![]() Cytat:
No i pokazjuj zdjecia! ![]() Cytat:
![]() Nareszcie w domu jakas zmeczona jestem tymi odwiedzinami wszystkimi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.