|
|
#271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Witam się i ja w świąteczny poranek.
U Nas wczoraj leniwie, mąż baaardzo dużo mi pomógł przy kolacji, zjedliśmy, posłuchaliśmy prezentów a później film. Na szczęście Zuzka po dużej iloci jedzenia nie pchała się na świat więc my jeszcze w dwupaku i oby tak zostało do stycznia.Cytat:
Jak będziesz miała chwilkę to poprosimy o jakieś fotki/opisy ![]() Lolita przecież każdy ma prawo zapomnieć o czymś, mi się to często zdarza. Liczy się, że przyjechaliście i pamiętaliście o nich. |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
KrolowaNilu
gratulacje Co u nas: Młoda została oceniona na 36 tygodni (utrzymywanie temperatury ciała, odruchy fizjologiczne) i traktują ją jako wcześniaka. Jesteśmy na noworodkowym oiomie, na szczęście tylko na obserwacji i docieplaniu. Co 3 godziny chodzę ją przewijać i karmić, swojego pokarmu jeszcze nie mam więc potem siadam koło jej 'łóżeczka', podłączam się do laktatora i próbuję pobudzać produkcję. Jeśli nie pojawi się żółtaczka a Hania zacznie przybierać na wadze to wyjdziemy na koniec tygodnia. Bardzo bym chciała, bo w sobotę tżta urodziny ![]() Spróbuję wrzucić zdjęcie.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za wsparcie
![]() Może faktycznie miała zły dzień, my co roku łamiemy się opłatkiem, ale po prostu zapomnieliśmy go zabrać a dostało nam się jak małolatą ![]() Może dlatego się tak czuje, jak dziecko które narozrabiało....a jej to już chyba potem chodziło o wszystko, może musiała się na kimś wyżyć....mam nadzieje że jej ulżyło.... Teść zdecydowanie był po naszej stronie nawet wyszedł i już się nie pokazał twierdząc że na samo wejście z mojego męża zrobiła chłopczyka i że zepsuła całą atmosferę....a ona ze to wszystko jego wina itd. Mniejsza z tym, ja się dziś do niej nie wybieram, nie będę jej przepraszać, i choć ciężko mi staram się o tym nie myśleć... Królowo Nilu GRATULUJE
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
Królowa_Nilu - gratulacje Kochana!!!
![]() ![]() Dziewczyny doradźcie mi,..którą matę byście wybrały? A może macie jakąś jeszcze do zaproponowania?: http://www.smyk.com/canpol-wesola-fa...dla-dzieci-p#e http://www.smyk.com/canpol-dzungla-m...zieci-p#review http://www.smyk.com/canpol-kolorowy-...i-p?reko=empik
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-12-25 o 11:40 |
|
|
|
#275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
. Jak miło "z rana" przeczytać takie dobre wieści.Cytat:
Cytat:
(a babcię na zarażenie się). Zdrówka życzę! perfuzja, cudowne to, co napisałaś - o miłości do małego i o pomocy męża; też tak chcę... lolita25, współczuję sytuacji z teściową. Chciałaś jak najlepiej - wybraliście się do nich z dobrymi intencjami, a tu taka przykrość. Moim zdaniem to gospodyni domu powinna mieć opłatek, tym bardziej, że chyba spodziewała się Was tego wieczora. Wydaje mi się, że Twojej teściowej trudno znieść, że ma synową PPD i na siłę szuka u Ciebie niedociągnięć. No i frustruje się, bo ich nie ma ![]() .A w ogóle to wczoraj, dopiero w 9 miesiącu, zaliczyłam pierwsze w tej ciąży rzygotki . I żeby nie było - nie objadłam się na kolacji. Mam tak ściśnięty żołądek, że zjadam porcje jak dla dziecka, a i tak umieram po nich. Jestem wściekła, bo tyle smacznych rzeczy musiałam sobie podarować. Zaczynam coraz bardziej rozumieć słodkie mamusie.Poza tym, wierzcie lub nie - z dnia na dzień BARDZO powiększył się mój brzuch . Nie wiem czemu tak, ale mam nadzieję, że ilość wód prawidłowa. Myślę o Krzysiu, marudzie80 i ich rodzinie i serce mnie boli jak ciężkie chwile przeżywają i jakie te święta, z założenia radosne, są dla nich trudne. Tak bardzo chciałabym przeczytać, że kryzys minął i malutki wraca do zdrowia... |
||
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Oto Hania
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój brzuch też się powiększył ostatnio, i to naprawdę konkretnie w porównaniu do tego jaki był jeszcze miesiąc temu Ja też ciągle myślę o Marudzie, o tym co przeżywają, mam nadzieję sytuacja małego jest już stabilna bo nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej....nawet mój mąż się dopytuje co z maluszkiem bo też go zmartwiła ta ciężka sytuacja
|
|
#278 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za Wasze wyjście do domu. TŻ miałby super prezent (no i tak ma ). Oczywiście czekam na opis i fotkę Hani - właśnie zobaczyłam, że już jest - śliczna, mała dama . A powiedz mi, wg OM/USG, w którym tc Hania się urodziła? Cytat:
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-25 o 11:55 |
||
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Jest śliczna i jakie bystre spojrzenie....jeszcze raz GRATULUJE
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż też wtajemniczony w wizażowe porody i również przeżywa to, co u małego Krzysia. Zawsze było nam żal, jeśli dzieciom działo się coś złego, teraz jednak, kiedy czekamy na własne maleństwo, takie sytuacje nabierają o wiele głębszego wymiaru i dopiero zaczynamy zdawać sobie sprawę jak bardzo są one bolesne dla rodziców. Takie rzeczy nie powinny się dziać. |
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Kluska, śliczną macie córę, zazdraszczam i oczywiście ogromne kciuki za wyjście do domku
![]() ![]() ![]() Ciekawe co u marudy..
|
#283 | ||
|
Rozeznanie
|
Kluska trzymam
za wyjście pod koniec tygodnia!Cytat:
brzuch był ciągle mały a nagle BUM! nie wiadomo kiedy urósł ![]() dosłownie z dnia na dzień zaczęłam mieć problemy z jego wielkością. Nawet prawie przypaliłabym go sobie kuchennym palnikiem ![]() O wielkości brzucha uświadomiły mnie postronne osoby, zdjecia i moje odbicie w witrynach! Właśnie mierzyłam się i mam jakieś 98-99cm na 9 dni przed tp . Cytat:
pewnie tak, ale zgubiłam płytkę a tutaj było recovery i w ogóle cuda się działy przy próbie przeinstalowania
|
||
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny my od wczoraj w domku
![]() Za nami pierwsza noc. Alek troche marudzil, w sumie tak od 4 do rana, ale maz naprawde bardzo, bardzo pomaga. On go przewija i podaje mi do karmienia, a potem odklada do lozeczka. Naprawde nie moglabym wybrac lepszego taty dla mojego syna. Jak to ktos kiedys powiedzial : kazdy moze byc ojcem , nie kazdy tata Chcialam Wam jeszcze powiedziec co do obaw czy pokochacie swoje maluszki. Nie zdawalam sobie sprawy, ze dziecko potrafi wywolac takie poklady milosc, czulosc i instynktu opiekunczego, ktory z dnia na dzien jest coraz wiekszy. Uwierzcie w to, bo mowie Wam to ja, kiedys wielka przeciwniczka posiadania dzieci Teraz dalabym sie pokroic za mojego synka krolowa witamy Kornelke i w ogole chcialam powitac wszystkie dzieciaczki, ktore juz sa z nami. Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-12-25 o 12:26 |
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
w świąteczne południe dziewczyny się bawią,a ja sobie poleguje zła na tz. LOLITA no teściowa od progu się popisała... Nie przejmuj się KATARZYNIAK Twoja teściowa trochę nagina, a nawet bardzo. KRÓLOWA NILU gratulacje! PERFUZJA brawa dla męża,a co do nawału-laktator (tylko do ulgi -ale to napewno wiesz) i kapusta jeśli masz. KLUSKA Haniołek jest cudny!
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Amberella, ja też tak miałam, w ciągu kilku dni tak mi wywaliło bebzun że aż nie mogłam w to uwierzyć Mam tylko nadzieję, że to już koniec rozrastania się
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Królową Nilu, cudowne wieści! Wielkie gratulacje
![]() Kluska, Hania śliczna ![]() Ja wczoraj nie objadlam sie jakoś bardzo ale po kolacji brzuch mi sie troche stawiał. Mój telefon za to chyba oszalał, bo po rozładowania nie czyta karty sim (samsung galaxy s3). Miała któraś z Was taka sytuacje? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Le La wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.
Jak się teraz czujesz? MEZAGA dobrze,że maluchy Ci wczoraj niespodzianki nie zrobiły. I trzymam kciuki Ciekawe gdzie ta Marti-druga mama bliźniaków.
|
#289 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Doopska nawet nie mierzę ![]() Cytat:
Pięknie o tej miłości napisałaś |
|||
|
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#291 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pas:89cm biodra:90cm |
||
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!!! Cudowna!!! A jakie spojrzenie!! ![]() ![]() :roza :Całą noc czatowałam, i byłam "na posterunku" jakieś dziwne sny, i przekonanie, że zaraz będę rodzić.. Chcę dotrzymać do stycznia... ![]() ![]() Zaraz się kładę i będę leżeć przez całe święta A w ogóle, jeśli któraś z Was nie używała przed ciążą i w czasie ciąży szarego mydła, to uważajcie bo... ja zrobiłam sobie krzywdę. Chciałam wypróbować, umyłam się TAM szarym mydłem, i wczoraj mama musiała rano jechać po jakąś maść, tak swędziało, że wytrzymać nie szło Jakby mnie ktoś żywym ogniem przypalał. Po porodzie będę uzywać płynu z AA
|
|
#293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Nas dzisiaj obudził alarm przeciwpożarowy - mamy wspólny system z sąsiadami, i oni zdecydowali się chyba coś sknocić z samego rana. Ale to cholerstwo wyło, umarłego by zbudziło ![]() A teraz szukam na necie Kevina, zdecydowaliśmy że chcemy po polskiemu świętować ![]() Cytat:
![]() katarzyniak ![]() lolita25 ![]() Cytat:
![]() Piękna!
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogóle, Lolita nie przejmuj się! Nie warto!!
|
|
#295 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
wlasnie czekam az moj maz sie obudzi i postanowilam Was nadrobic ![]() Wczoraj Tz siedzial do 4 nad ranem ze swoja rodzinka, a ja o polnocy zawinelam sie do lozka. Teraz on odsypia, a ja mam czas dla siebie. Poza tym swietnie dzis spalam, bo wyrzucilam Tz z lozka jest chory, ma zapchany noc, kaszle, chrapie - wszystko razem, wiec zostal skazany na zeslanie. przynajmniej obydwoje sie wyspimy ![]() Cytat:
myslisz, ze dotrzymamy do terminu?? ![]() ja tez!! choc musze przyznac, ze jakos sie ostatnio uspokoilam... juz w sumie zrobilo mi sie wszystko jedno - przeciez to i tak nie ja decyduje, wiec poddaje sie i czekam na rozwoj wydarzen... ![]() katarzyniak - chyba trzeba tesciowa "ustawic" porzadnie. no bez przesady, zeby sie u Ciebie rzadzila!! nie daj sie!! Cytat:
super!!! Cytat:
daj spokoj. jak Tz chce to niech wyjasnia sytuacje ze swoja mama, a Ty masz o tym jak najszybciej zapomniec!!!!!!Cytat:
a ja nawet 1/3 tego co reszta jadla nie przelknelam!!
|
|
#296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm co to miało znaczyć?zawsze miałam wąskie biodra, przed ciążą 87cm. Nigdy nie tyłam ani w tyłeku, ani w rękach czy nogach ale w brzuchu. A z tym klockiem to chodziło mi o to, że nie mając żadnej różnicy między brzuchem a biodrami wyglądam jak klocek a dokładnie prostokąt. Poza tym przez to mnie tak uciska od wielu miesięcy i jest coraz gorzej. Zawsze podobały mi się dziewczyny z wyraźnie zaznaczoną talią, bo wygląda to po prostu kobieco. Przy takiej figurze jak moja jest to praktycznie niemożliwe, zbyt mała różnica między biodrami a talią. |
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Witamy Kornelie .
Martwilysmy się o ciebie krolowo . Lolita chyba miała zły dzień teściowa. Olej to bo to ☠☠☠☠☠☠☠a. Święta czas wybaczania więc zapomnij o tym, może też hormony jej buzowaly . Solei wytrzymasz ![]() Selena nie strasz mnie tą pepowina bo się właśnie boję takiego przypadku. Zmykam na dziadka grób i imieniny ciotuni ![]() Pociesze was ja mam w pepku 107 a miałam w pasie przed ciążą 82.
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-25 o 13:49 |
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę, że wszystko przebiegło bez komplikacji i obie czujecie się dobrze nogi pewnie ma długie, modelka.Ściskam Was obie i czekamy na fotkę ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- przesłodka
|
|
|
#299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja bioder nie mierzę, więc nie wiem ile mi urosły. Okaże się po ciąży. Mam nadzieję, że nie za dużo, bo tęsknię do moich wąskich dżinsów . A co do różnicy między biodrami, a talią to u mnie zawsze była spora (talia 58-60, biodra 88) i przez wąską talię wydawało się, że mam spory tyłek. Chciałabym wrócić do figury sprzed ciąży, ale już się tym nie gryzę i nie zamartwiam jak na początku. Poprzestawiało mi się w głowie i teraz myślę tylko o synku, by z nim wszystko było dobrze. To chyba budzący się instynkt .Cytat:
; w ogóle to za chwilkę ruszam do teściów za stół i mam nadzieję, że zjem odpowiednio (nie obeżrę się) i nikt tego nie będzie komentował.isia4891, jeszcze trochę i wszystkie cm pójdą precz
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-25 o 13:55 |
||
|
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny chciałabym Wam życzyć zdrowych i wesołych świąt ! Mi nogi tak spuchły , że ledwie co chodzę A czekam właśnie za gośćmi a już ledwie co się przemieszczam przez te nogi masakra jakaś jest ! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

a później film. Na szczęście Zuzka po dużej iloci jedzenia nie pchała się na świat więc my jeszcze w dwupaku

gratulacje 

(a babcię na zarażenie się). Zdrówka życzę! 
. Nie wiem czemu tak, ale mam nadzieję, że ilość wód prawidłowa. 

a tutaj było recovery i w ogóle cuda się działy przy próbie przeinstalowania
Jakby mnie ktoś żywym ogniem przypalał. Po porodzie będę uzywać płynu z AA
myslisz, ze dotrzymamy do terminu??