Rozstanie z facetem XXVIII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-24, 23:53   #4651
pewnaKa
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
Napisane przez xnatussia Pokaż wiadomość
A ja mam dylemat, czy złożyć życzenia świąteczne byłemu..

Skrzywdził mnie bardzo, po rozstaniu odwalił dziwną akcję z telefonem do mojej mamy i obrażaniem mnie, ale to bardziej skomplikowane. Miał problemy psychiczne; urojenia i wmawiał sobie różne rzeczy. Jednak przez cały związek był dobrym człowiekiem, ma dobre serce.

Nie mam z nim żadnego kontaktu od 1.5 miesiąca. Strasznie korci mnie, żeby wysłać mu życzenia świąteczne, takie od siebie. Żeby między nami sytuacja była 'neutralna', bez złości, nienawiści. W końcu święta to czas pokoju i zapominania sporów..

Siostra mówi mi, że jestem głupia, że jak on by chciał to by sam się odezwał, przeprosił, a ja po takich akcjach chce mu jeszcze życzenia wysyłać. Ale ja mam gdzieś swoje ego, dumę. Nie chcę do niego wracać, tylko chciałabym wszystko wyjaśnić, żeby było 'normalnie'...
po co? Nie wysyłaj, nie ma sensu. Nie będzie normalnie,bo facet Cie skrzywdził, a życzenia świąteczne-choćby najpiękniejsze- czasu nie cofną.

Mi nawet przez myśl nei przeszło,by do exa pisać życzenia. Niedługo ma także urodziny i też raczej mu życzeń nie wyślę. Przyjmuję zasadę: Nie ma go.

"Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say"
pewnaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 00:39   #4652
warriatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXxMagdaLena Pokaż wiadomość
Tak zrobię! kurcze ale z tą siłownią to raczej odpada, ja taka chuda jak deska, przestraszyliby się mnie
Hmm no ja też ogólnie jestem szczupła, ale chodzę sobie na basen i na siłownie ujedrnić cialko 😊💪
A ogólnie sama sie trochę zawaliłam w akcji, bo chyba mnie trochę przeraża zamieszkanie z tż upssss! W sumie to przez rok mieszkaliśmy u mnie gdzieś tak przez miesiąc mieszkał u mnie pózniej 1,5tyg osobno (ale sie widywalismy) i tak w kółko... i kuźwa jestem chyba przerażona! DB ze jutro tzn w sumie juz dzisiaj idę sama na imprezę rodzinna 😆 jaka ja jestem głupia 😍✌️

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez xnatussia Pokaż wiadomość
A ja mam dylemat, czy złożyć życzenia świąteczne byłemu..

Skrzywdził mnie bardzo, po rozstaniu odwalił dziwną akcję z telefonem do mojej mamy i obrażaniem mnie, ale to bardziej skomplikowane. Miał problemy psychiczne; urojenia i wmawiał sobie różne rzeczy. Jednak przez cały związek był dobrym człowiekiem, ma dobre serce.

Nie mam z nim żadnego kontaktu od 1.5 miesiąca. Strasznie korci mnie, żeby wysłać mu życzenia świąteczne, takie od siebie. Żeby między nami sytuacja była 'neutralna', bez złości, nienawiści. W końcu święta to czas pokoju i zapominania sporów..

Siostra mówi mi, że jestem głupia, że jak on by chciał to by sam się odezwał, przeprosił, a ja po takich akcjach chce mu jeszcze życzenia wysyłać. Ale ja mam gdzieś swoje ego, dumę. Nie chcę do niego wracać, tylko chciałabym wszystko wyjaśnić, żeby było 'normalnie'...
Nie pisz do niego!!! Po co, moim zadaniem skoro potraktował to wszystko tak jak piszesz to daruj sobie, co z tego, że było fajnie jak na koniec pokazał jakim jest złamasem 👍😋

Edytowane przez warriatka
Czas edycji: 2013-12-25 o 00:43
warriatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 07:28   #4653
_Angelina_
Wtajemniczenie

Dziewczyny mojego bylego wzielo na sentymenty:/ wyslal mi zyczenia i napisal ze nadal mnie kocha ... wtf?
Rozumiecie cos z tego??
Oczywiscie ja nie odpisuje na te jego bzdury, klamal mi w zywe oczy a teraz czego on oczekuje. O nie!!!
Wyprowadzila mnie ta sprawa z rownowagi

Stary 2013-12-25, 08:04   #4654
warriatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mojego bylego wzielo na sentymenty:/ wyslal mi zyczenia i napisal ze nadal mnie kocha ... wtf?
Rozumiecie cos z tego??
Oczywiscie ja nie odpisuje na te jego bzdury, klamal mi w zywe oczy a teraz czego on oczekuje. O nie!!!
Wyprowadzila mnie ta sprawa z rownowagi

Nie daj sie nabrać nie rób sobie nadziei. Zazwyczaj takie cos kończy sie tym, że kobieta znowu w skowronkach odpisze juz w głowie układa sobie come back, a typ przestaje sie odzywać ✌️😊

Stary 2013-12-25, 08:58   #4655
_Angelina_
Wtajemniczenie

dlatego nie odpisałam
wracalismy do siebie 3 razy przez ponad 6 lat ;/ tym razem nie zmiękne
na szczęscie mam was
jakie plany na Świeta ?
Stary 2013-12-25, 09:01   #4656
warriatka
Raczkowanie

Cytat:

dlatego nie odpisałam
na szczęscie mam was
jakie plany na Świeta ?
Nie mięknij nie bądź miękka buła hi hi 😘
Ja dzisiaj mam impreske rodzinna pt. Chrzciny także chill procenty i dobra zabawa 😊😊💃🎅

Stary 2013-12-25, 09:06   #4657
_Angelina_
Wtajemniczenie

nie , nie mięknę hehhe
a ja dzis obiad rodzinny a wieczorem ..... impreza ze znajomymi
Stary 2013-12-25, 09:12   #4658
warriatka
Raczkowanie

Cytat:
nie , nie mięknę hehhe
a ja dzis obiad rodzinny a wieczorem ..... impreza ze znajomymi
Zazdro! Ja pierwszy rok bez imprezki ze znajomymi, ale jak zacznę pic od 13 to raczej na imprezę nocna nie ma szans hahahaha 😲😲 także rodzinnie 😊
Udanej imprezki! 😘

Stary 2013-12-25, 09:45   #4659
xXxMagdaLena
Raczkowanie

A do mnie były napisał po pasterce takie litanie, że aż nie chce się tego czytać, chyba dalej nie rozumie, że nie chce utrzymywać z nim kontaktu
Stary 2013-12-25, 11:18   #4660
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:

dlatego nie odpisałam
na szczęscie mam was
jakie plany na Świeta ?
Ja idę dzisiaj z siostrą do kina na hobbita w 3D

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 11:33   #4661
201607040946
Konto usunięte

Dziewczeta kochane, opuszczam ten watek, bo...juz nie rozmyslam, nie doluje sie, mam nowa fascynacje. Nawet jesli nic z tego nie bedzie, to juz nie bede wspominac P.
Zycze spokoju, wiary w siebie i duzo slonca

Edytowane przez 201607040946
Czas edycji: 2013-12-25 o 11:34
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 11:45   #4662
xXxMagdaLena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Dziewczeta kochane, opuszczam ten watek, bo...juz nie rozmyslam, nie doluje sie, mam nowa fascynacje. Nawet jesli nic z tego nie bedzie, to juz nie bede wspominac P.
Oj ale Ci zazdroszczę!
Stary 2013-12-25, 11:49   #4663
ence_pence1234
Raczkowanie

Wczoraj poszłam do sklepu i spotkałam wychodzącego byłego TŻ. Nie widział mnie albo udawał że nie widzi. Powiedziałam 'Hej' on po 2 sekundach odpowiedział 'Hej' i koniec historii.

Po kilku minutach dostaję sms-a "Wesołych świąt. Nie martw się, że nie odpowiedziałaś mi na powitanie. Tradycyjnie zaczynasz mówić o północy".

Ciekawe z jakim zwierzęciem mnie kojarzy.... Milusio.

Udaje idiote, albo z idiotą chodziłam.
ence_pence1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 13:06   #4664
nnatalkaa89
Zadomowienie

A ja byłemu złożyłam życzenia, normalnie pogadaliśmy chwilę. Myślałam, że nie zapyta się co u mnie, ale się myliłam. Trochę pogadaliśmy, pośmialiśmy się i w sumie dobrze wyszło. Wyczułam,że ma jakieś problemy, do końca nie chciał gadać o tym. Może z czasem...

a dziś idę z kumpelami na domówkę, wypijemy, pogadamy

Pendulum - 30.11.2013r.-14.02.2015r.
Górny łuk - 25.10.2014r.
Dolny łuk - 17.01.2015r.
Zdjęty aparat - 09.06.2018r.
nnatalkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 13:12   #4665
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęścia życzę!

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-25, 14:01   #4666
Gazelka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Ja kilka dni temu obchodziłabym czwarty rok razem. ale na szczęście nie było mi to pisane. Zadziwiające jest to, że choć wiem, że dobrze zrobiłam odchodząc od eksa i absolutnie tego nie żałuję, to jednak wiecznie to rozkminiam. muszę znaleźć jakieś fajne postanowienie noworoczne i zająć się jego realizacją. To o wiele lepsze zajęcie

Tak, to wieczne rozkminianie! Ja też wiedziałam, że dobrze zrobiłam, ale ciagle o tym myślałam i analizowalam, sama nie wiem po co skoro wiem, że bym nie wróciła za nic! Chyba dlatego, że był moim przyjacielem i najbliższa mi osoba tutaj za granica i tak bardzo sie z nim zzylam...

Cóż, teraz mi to przechodzi... Bałam sie, że napisze do mnie na Święta i coś we mnie drgnie, ale cisza, chyba zrozumiał, że nic nie zmieni i musi uszanować moja decyzje i to, że mam już swoje zycie... Wigilie spędziłam w gronie znajomych i nawet nie było czasu na rozmyślania o tym, że w tamtym roku byliśmy tylko we dwoje, razem gotowaliśmy...

Przeszło mi przez głowę wysłanie życzeń, ale wiem, że zrobiła bym mu tylko przykrość, bo co - wiem, że te Święta są dla niego ciężkie... A zreszta od dłuższego czasu jest brak kontaktu i niech tak pozostanie, lepiej dla mnie i dla niego...

A zreszta jest juz od dłuższego czasu ktoś inny, na kim mi bardzo zalezy i kto mnie szanuje i czuje sie szczęśliwa

Myśle, że jeszcze trochę i uciekam z tego wątku, choć lubię tutaj wchodzić i podczytywać, dużo mi to dało

Wesołych Świat dziewczynki! Świętujcie i nie myślcie o byłych! ;-)

Edytowane przez Gazelka007
Czas edycji: 2013-12-25 o 14:04
Gazelka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 14:21   #4667
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez warriatka Pokaż wiadomość
No i sie spotkaj, pewnie, że tak 😊😊😊😊
Co masz sobie żałować hahaha 🎅

Właśnie wróciłam do domu i jest maly problem,zdradził ja.Razem wypilismy wódkę,pozniej plakalismy tak bardzo.Kocha nas obie,no i na końcu trafiłam z nim do hotelu w wiadomym celu.
On jedzie do niej w sobotę,ma wyrzuty sumienia,a ja moge być w ciąży bo gumka sie zsunela i wszystko we mnie zostało.
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 14:58   #4668
Amiszonowa
made in Wonderland

Słuchajcie, muszę tu dołączyć bo sobie nie radzę. Myślę, że jestem w trochę gorszej sytuacji niż wy, bo to ja w duzej mierze zniszczyłam ten związek. Mój eks zawsze był dla mnie dobry, nigdy nie robił mi na zlosc, nigdy w grę nie wchodziła inna dziewczyna. U nas role są odwrócone bo ja chcę wrócić teraz a on NA RAZIE nie bardzo.

Po mojej akcji, w której musiał mnie odwozic z daleka do domu, po mojej jakiejś bezsensownej awanturze itp rozstaliśmy się. Było to w listopadzie. Ja miałam problemy nerwicowe, ale to nie dawało mi przyzwolenia do zatruwania mu życia najpierw była kosa na uczelni, a potem zaczęliśmy normalnie rozmawiać. On powiedział, że ja musze sobie poukładac w głowie, że nie da się tak żyć, ze nie chce teraz ze mna być. Chociaż wiem, że nadal mu na mnie zalezalo, w końcu dzwonił i pisał codziennie, jakoś mimochodem mnie dotykał. Mówił,że on chce zebym wróciła dawna ja - uśmiechnięta, radosna, szczęśliwa.
I było w miarę ok, chociaż ja czułam się trochę samotna i byłam święcie przekonana, że i tak za chwile do siebie wrocimy. Aż do dzisiaj. Dzwonił dziś i wyszło na to, ze ja nie mam gdzie iść na sylwestra. Oczywiście ja byłam przekonana ze powie, żebym poszła z nim, ale tak.się nie stało. Ogólnie długo gadalismy, powiedział że teraz i w najblizszej przyszłości nie chce ze mną być i głupio by się czuł gdybyśmy poszli razem. Poprosilam go,żeby w takim razie powiedział że już nigdy nie bedziemy razem, na co on ze wcale tak nie zakłada bo nie wie co będzie kiedyś. Ze teraz naprawde nie ma żadnej innej i ze zawsze każdemu powie,ze bardzo mnie kochał ale na razie nie chce być ze mną. Bo nie chce tych kłótni. I tyle.

Dziewczyny, ja wiem co mam robić - skupić się na sobie, być szczęśliwa sama dla siebie, ale kiedy widzę jak wszyscy są razem szczęśliwi, wszystkie moje przyjaciółki z chłopakami to nie umiem żyć. Nie mam nawet z kim iść na sylwestra. Są dni kiedy jest ok, a sa dni kiedy jestem rozbita i rozryczana, jeszcze na dodatek do jego telefonu - co go mogło utwierDzić ze wcale nie jest ze mną lepiej. I jeszcze paradoksalnie co gorsze on mi nic złego nie zrobił i nie mam do niego żalu, jedynie miłość a siebie nienawidzę...

Czasami brak polskich znaków, praszam!

jest taka miłość która nie umiera
choć zakochani uciekną od siebie
porzucona jak pies samotna
wierna nawet niewiernym na spacerze w niebie
Amiszonowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 18:06   #4669
nadi83
Rozeznanie

Cytat:
Kochana gratuluję ale i trochę zazdroszczę. Ja chyba jestem beznadziejnym przypadkiem i nigdy tego wątku nie opuszczę
Cytat:
Napisane przez Amiszonowa Pokaż wiadomość
Słuchajcie, muszę tu dołączyć bo sobie nie radzę. Myślę, że jestem w trochę gorszej sytuacji niż wy, bo to ja w duzej mierze zniszczyłam ten związek. Mój eks zawsze był dla mnie dobry, nigdy nie robił mi na zlosc, nigdy w grę nie wchodziła inna dziewczyna. U nas role są odwrócone bo ja chcę wrócić teraz a on NA RAZIE nie bardzo.
Dziewczyny, ja wiem co mam robić - skupić się na sobie, być szczęśliwa sama dla siebie, ale kiedy widzę jak wszyscy są razem szczęśliwi, wszystkie moje przyjaciółki z chłopakami to nie umiem żyć. Nie mam nawet z kim iść na sylwestra. Są dni kiedy jest ok, a sa dni kiedy jestem rozbita i rozryczana, jeszcze na dodatek do jego telefonu - co go mogło utwierDzić ze wcale nie jest ze mną lepiej. I jeszcze paradoksalnie co gorsze on mi nic złego nie zrobił i nie mam do niego żalu, jedynie miłość a siebie nienawidzę...
Ja też mam wrażenie, ze ja zawaliłam, choć wszyscy mi mówią, ze o on jest niedojrzały. Ja sama mam mętlik w głowie. Jednak nie powinien zrywać w taki sposób (zrywać, potem wracać, by znów zerwać w samochodzie w czasie jazdy), prawda? Nie powienien od razu (następnego dnia) spotykać się z inną, prawda? Nie powinien deklarowac uczuć, pokazywać że kocha, by potem powiedzieć ze nie kocha, prawda? Zerwanie wcześniej z inną zaręczyn też dobrze o nim nie świadczy, prawda? Potwierdźcie mi, bo dostaje juz kręćka, ze moze to ja zepsułam i straciłam miłość mojego życia.
Cytat:
Napisane przez Gazelka007 Pokaż wiadomość
Tak, to wieczne rozkminianie! Ja też wiedziałam, że dobrze zrobiłam, ale ciagle o tym myślałam i analizowalam, sama nie wiem po co skoro wiem, że bym nie wróciła za nic! Chyba dlatego, że był moim przyjacielem i najbliższa mi osoba tutaj za granica i tak bardzo sie z nim zzylam...

Cóż, teraz mi to przechodzi... Bałam sie, że napisze do mnie na Święta i coś we mnie drgnie, ale cisza, chyba zrozumiał, że nic nie zmieni i musi uszanować moja decyzje i to, że mam już swoje zycie... Wigilie spędziłam w gronie znajomych i nawet nie było czasu na rozmyślania o tym, że w tamtym roku byliśmy tylko we dwoje, razem gotowaliśmy...

Przeszło mi przez głowę wysłanie życzeń, ale wiem, że zrobiła bym mu tylko przykrość, bo co - wiem, że te Święta są dla niego ciężkie... A zreszta od dłuższego czasu jest brak kontaktu i niech tak pozostanie, lepiej dla mnie i dla niego...

A zreszta jest juz od dłuższego czasu ktoś inny, na kim mi bardzo zalezy i kto mnie szanuje i czuje sie szczęśliwa

Myśle, że jeszcze trochę i uciekam z tego wątku, choć lubię tutaj wchodzić i podczytywać, dużo mi to dało

Wesołych Świat dziewczynki! Świętujcie i nie myślcie o byłych! ;-)
Mnie dobił mały szczegól - mój ojciec (kontakty biznesowe) dostał smsa z życzeniami od jego brata ciotecznego z podpisem "G. z rodziną". Brat eksa spotykał sie z dziewczyna tyle co my i teraz ona jest w ciąży, byli razem u niego na swięta, są właśnie rodziną a ja.... najciekawsze że na mojego smsa w życzeniami ten brat nie odpisał, choć sie znamy...
Też boli mnie, ze ciągle jestem sama, a inni święta spędzaja z druga połówką. Niestety ja oprócz internetu nie mam gdzie poznac, a tam...cóż, porażka na całej linii. Niestety nie przyspiesza to "zdrowienia" z eksa a nawet przeciwnie.
nadi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 18:10   #4670
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam do domu i jest maly problem,zdradził ja.Razem wypilismy wódkę,pozniej plakalismy tak bardzo.Kocha nas obie,no i na końcu trafiłam z nim do hotelu w wiadomym celu.
On jedzie do niej w sobotę,ma wyrzuty sumienia,a ja moge być w ciąży bo gumka sie zsunela i wszystko we mnie zostało.
No ładnie ładnie...
Nie wierzę w to, co czytam...
Po co się z nim spotykałaś? Po co szłaś z nim do łóżka? Jak mogłaś uwierzyć w jego deklaracje?
No i najważniejsze - co zrobisz jak się okaże że jesteś w ciąży? Mało masz problemów?

Echh... przeważnie odpowiadam dziewczynom starając się je podnieść na duchu ale nie wiem, jak można świadomie zabrnąć w aż takie bagno...

Edytowane przez Weronka9292
Czas edycji: 2013-12-25 o 18:16
Weronka9292 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 18:16   #4671
kawa_o
Zadomowienie

ja sie dowiedziałam,ze kuzynka w moim wieku wczoraj się zaręczyła ze swoim...mieli taki sam staż co ja
kilka dni temu też kuzyn w moim wieku ożenił się i spodziewa się dziecka...
zastanawiam się dlaczego ja mam takiego pecha, czy na prawde jestem taka złą osobą
kawa_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 18:25   #4672
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Weronka9292 Pokaż wiadomość
No ładnie ładnie...
Nie wierzę w to, co czytam...
Po co się z nim spotykałaś? Po co szłaś z nim do łóżka? Jak mogłaś uwierzyć w jego deklaracje?
No i najważniejsze - co zrobisz jak się okaże że jesteś w ciąży? Mało masz problemów?

Echh... przeważnie odpowiadam dziewczynom starając się je podnieść na duchu ale nie wiem, jak można świadomie zabrnąć w aż takie bagno...
Bo cały czas zanim tęsknię,i mam duży sentyment.Nie wiem czemu tak to sie potoczyło,alkohol zrobił swoje.W deklaracje uwierzylam,bo jednak jego łzy o czymś świadczą.Dalej spotykać sie chyba będziemy,tylko nie wiem kiedy bo nic nie proponuje.Juz za nim tęsknię,nie wiem co zrobię jak bede w ciąży.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Powiedział,ze mnie kocha i ja to muszę sie troche postarać zeby do mne wrócił.Muszę zmienić swoje zachowanie i pokazać mu,ze jestem wartościowa i zeby znów zapragnal ze mną być.

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2013-12-25 o 18:32
Stary 2013-12-25, 18:45   #4673
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:
Bo cały czas zanim tęsknię,i mam duży sentyment.Nie wiem czemu tak to sie potoczyło,alkohol zrobił swoje.W deklaracje uwierzylam,bo jednak jego łzy o czymś świadczą.Dalej spotykać sie chyba będziemy,tylko nie wiem kiedy bo nic nie proponuje.Juz za nim tęsknię,nie wiem co zrobię jak bede w ciąży.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Powiedział,ze mnie kocha i ja to muszę sie troche postarać zeby do mne wrócił.Muszę zmienić swoje zachowanie i pokazać mu,ze jestem wartościowa i zeby znów zapragnal ze mną być.
Co to ze sobą robisz? Ty się musisz starać,by być dla niego wystarczająco dobra? a on w tym czasie będzie z tamta panną... no idealnie

"Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say"
pewnaKa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-25, 18:51   #4674
riliana
Zadomowienie

cześć dziewczyny, i mnie przyszło dołączyć...

2,5 tygodnia od rozstania, po prawie 5 latach związku, ja 27, on 26. Jeszcze kilka tygodni temu myślałam, że ten dzień będę spędzać u niego i cieszyć się pierścionkiem...

Pomimo naszego wieku i tego, że studia już dawno za nami, nie mieszkaliśmy jeszcze razem, głównie z powodów finansowych. On nie miał pracy, zawód oboje mamy dość kierunkowy i on ciągle tułał się od praktyki do praktyki, w końcu doszło do tego, że musiał wyjechać do innego miasta do pracy. Wreszcie zarabiał, wracał na weekendy, ale znów do mamy, czasem sypialiśmy u siebie, ale nadal nie było tego wspólnego życia. Ciągle szukał pracy w naszym mieście, ale bez efektu. I tak cały rok... mnie już zaczynało to coraz bardziej ciążyć, po kilku latach związku i w tym wieku chciałam już deklaracji, wspólnego domu i nie wyobrażałam sobie, że ja będę mieszkać sama, a on tylko będzie wpadał na 1 dzień w tygodniu, żeby mu zrobić pranie i zapasy. Ostatnio oddalaliśmy się od siebie coraz bardziej. Aż w końcu wynikła jakaś mała kłótnia o pierdołę, nie widzieliśmy się 2 tygodnie, przyjechał wreszcie i powiedział, że uważa, że powinniśmy się rozstać...

Z jednej strony rozum mówi, że lepiej teraz, niż za kolejny rok. A kolejny rok czekania na pierścionek i związku jak z liceum to trochę późno, bo do 30tki coraz bliżej. Ale oczywiście jest i druga strona, której żal wspólnych zainteresowań, tego jak spędzaliśmy czas, przyjaźni i udanego seksu. Są święta, a ja mam humor totalnie z dupy :/
Stary 2013-12-25, 18:58   #4675
ence_pence1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, i mnie przyszło dołączyć...

2,5 tygodnia od rozstania, po prawie 5 latach związku, ja 27, on 26. Jeszcze kilka tygodni temu myślałam, że ten dzień będę spędzać u niego i cieszyć się pierścionkiem...

Pomimo naszego wieku i tego, że studia już dawno za nami, nie mieszkaliśmy jeszcze razem, głównie z powodów finansowych. On nie miał pracy, zawód oboje mamy dość kierunkowy i on ciągle tułał się od praktyki do praktyki, w końcu doszło do tego, że musiał wyjechać do innego miasta do pracy. Wreszcie zarabiał, wracał na weekendy, ale znów do mamy, czasem sypialiśmy u siebie, ale nadal nie było tego wspólnego życia. Ciągle szukał pracy w naszym mieście, ale bez efektu. I tak cały rok... mnie już zaczynało to coraz bardziej ciążyć, po kilku latach związku i w tym wieku chciałam już deklaracji, wspólnego domu i nie wyobrażałam sobie, że ja będę mieszkać sama, a on tylko będzie wpadał na 1 dzień w tygodniu, żeby mu zrobić pranie i zapasy. Ostatnio oddalaliśmy się od siebie coraz bardziej. Aż w końcu wynikła jakaś mała kłótnia o pierdołę, nie widzieliśmy się 2 tygodnie, przyjechał wreszcie i powiedział, że uważa, że powinniśmy się rozstać...

Z jednej strony rozum mówi, że lepiej teraz, niż za kolejny rok. A kolejny rok czekania na pierścionek i związku jak z liceum to trochę późno, bo do 30tki coraz bliżej. Ale oczywiście jest i druga strona, której żal wspólnych zainteresowań, tego jak spędzaliśmy czas, przyjaźni i udanego seksu. Są święta, a ja mam humor totalnie z dupy :/
Ojoj trochę smutno... Ale pomyśl, że zamiast być w takim pseudo związku masz czas na robienie tego co lubisz, pracowania, podróżowania, i może spotkania jakiegoś fajnego faceta w Twoim mieście jakie masz zainteresowania? może rób to, a spotkasz tam kogoś, kto robi to samo
Stary 2013-12-25, 18:59   #4676
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:

Chcesz udowadniać byle dupkowi, żeby postrzegał Cię jako osobę o jakiejkolwiek wartości? No błagam...
Powiem Ci jak będzie - Ty będziesz się dwoić i troić, żyć nadzieją, wyć po nocach, a on będzie dalej ze swoją. Pewnie nawet nie zamierza jej zostawić, a trafiła mu się okazja do seksu na boku, który i tak przestanie go interesować jak dajmy na to zajdziesz w ciążę.
Łykasz te wszystkie jego ckliwe pierdoły, wierzysz w udawane łzy, dorabiasz sobie ideologie do tego że były będący w związku bzyka Cię na boku - kobieto, ocknij się! Masz ciężką sytuację w domu, szwankuje Ci zdrowie, przydałaby Ci się lepsza praca żeby stanąć na nogi a Ty co robisz? Zamiast się ocknąć i walczyć o lepsze życie płaczesz za byłym, w dodatku lądujesz z nim w łóżku i jeszcze ryzykujesz ciążą?
Sorry, ale w głowie mi się nie mieści że można chcieć aż tak zniszczyć sobie życie....
Stary 2013-12-25, 19:07   #4677
Onnaa88
BAN stały

No macie racje dziewczyny,pewnie jej nie zostawi,ale i tak za nim płacze nawet jak sie z nim nie spotykam.Tesknie za nim od momentu rozstania.Nie są to udawane łzy nie sie płakać na zawołanie.On nie mógł sie uspokoić tak samo jak i ja.
To co mam mu napisać,ze ma ja zostawić,ze wtedy będziemy mogli sie spotykać.Chce z im być,i z nikim innym.
Stary 2013-12-25, 19:09   #4678
riliana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ence_pence1234 Pokaż wiadomość
Ojoj trochę smutno... Ale pomyśl, że zamiast być w takim pseudo związku masz czas na robienie tego co lubisz, pracowania, podróżowania, i może spotkania jakiegoś fajnego faceta w Twoim mieście jakie masz zainteresowania? może rób to, a spotkasz tam kogoś, kto robi to samo
problem w tym, że 90 % zainteresowań było wspólnych i robiliśmy to razem - sport, podróże, lubiliśmy to samo, mieliśmy taki sam pomysł jak spędzać czas, gdzie jechać... i to chyba głównie sprawia, że nie jest lekko
Stary 2013-12-25, 19:14   #4679
ence_pence1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
problem w tym, że 90 % zainteresowań było wspólnych i robiliśmy to razem - sport, podróże, lubiliśmy to samo, mieliśmy taki sam pomysł jak spędzać czas, gdzie jechać... i to chyba głównie sprawia, że nie jest lekko
wiem przez co przechodzisz... "w tylu miejscach byliśmy razem, mieliśmy tyle planów". ale facetów lubiących podróże i sport naprawdę jest wieeeelu

zresztą, podróżować możesz z przyjaciółmi, sama, albo z osobami z internetu. a sport - co uprawiasz?

Edytowane przez ence_pence1234
Czas edycji: 2013-12-25 o 19:17
Stary 2013-12-25, 19:39   #4680
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
No macie racje dziewczyny,pewnie jej nie zostawi,ale i tak za nim płacze nawet jak sie z nim nie spotykam.Tesknie za nim od momentu rozstania.Nie są to udawane łzy nie sie płakać na zawołanie.On nie mógł sie uspokoić tak samo jak i ja.
To co mam mu napisać,ze ma ja zostawić,ze wtedy będziemy mogli sie spotykać.Chce z im być,i z nikim innym.
Może to będzie brutalne ale powiem to - nie otrząsnęłaś się, bo zwyczajnie nie chcesz się otrząsnąć. Ludziom przytrafiają się różne rzeczy, pomijając tragedie: rozpadają się małżeństwa, wieloletnie związki i ludzie prędzej czy później i tak stają na nogi. Spójrz chociażby na dziewczyny w tym wątku - niektóe były z facetami po kilka lat, dziś radzą sobie świetnie, cieszą się życiem i mają nawet nowych partnerów. Ty wolisz cały czas odkopywać przeszłość i taplać się we własnym bólu i beznadziei. Nie zależy Ci na tym, zeby zacząć coś faktycznie zmieniać w swoim życiu, choćby zaczynając od małych rzeczy. No cóż, Twoje życie, Twój wybór.

Nie da się udawać łez? Zdziwiłabyś się, co da się udawać. Zresztą ja widzę, że tłumaczysz sobie jego zachowanie na wszelkie sposoby, a swojej własnej wartości w ogóle nie widzisz. Fundujesz sama sobie patologiczne życie i patologiczną przyszłość, mimo ze masz dopiero 25 lat (wskazuje na to nick). A co najgorsze, może przyjść na świat dziecko które będzie to oglądało i pobierało te same wzorce.
Ech....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości