Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-24, 12:25   #1021
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Moje Drogie,

Z okazji Świąt życzę Wam dużo uśmiechu, cierpliwości, miłości, spełnienia marzeń, aby Wasze maleństwa rosły zdrowo i dostarczały Wam radości oraz aby były one spędzone w rodzinnym ciepłym gronie Wesołych Świąt!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 12:35   #1022
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
uwielbiam super simple songs
to i ja wszystkiego najlepszego życzę wszystkim
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 12:41   #1023
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
uwielbiam super simple songs
to i ja wszystkiego najlepszego życzę wszystkim
Ja też ich lubię
A Little Snowflake jest jedną z moich ulubionych piosenek od nich

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 12:53   #1024
Larysa88
Zakorzenienie

Pogodnych i radosnych świąt kochane Wam życzę to nasze pierwsze święta z dziećmi ale cudownie
Stary 2013-12-24, 14:57   #1025
agravka
Wtajemniczenie

My również życzymy zdrowych,rodzinnych i wesołych Swiat

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 15:36   #1026
Diorisha
Zakorzenienie

Kochane życzę Wam zdrowych, pogodnych, radosnych i przepełnionych miłością i rodzinną atmosferą Świąt Bożego Narodzenia
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 18:51   #1027
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Kochane Wesołych Świąt Wam życzymy z Majeczką i TŻ

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 20:19   #1028
LaLoca
Zakorzenienie

Pojedzone? Ja czuje mega niedosyt. Tylu pyszności sobie odmówiłam, ale zdrowy brzuszek mojej kruszynki najważniejszy

Majusia wykompana i wcina mleczko na pół śpiąco. Martwi mnie, że już 3 dni nie było qpki. Czy przy mieszanym karmieniu tak może być? Puszcza do tego zapachowe bączki :/
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 22:03   #1029
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Wogole to chorujemy, ja stracilam glos, wszyscy kaszleny juz ponad tydzien, a Jasia dzisiaj wzielo kichanie, kaszel, charczenie, katar noi chyba goraczka. W jednyn uchu mi pokazuje temp 37.8 a w drugim 37.3 noi co robic ? Podac czopka przeciwgoraczkowego czy nie? Wyslalam meza do apteki po sterimar baby i moze jakies plasterki typu inhalacyjnego?

Zdrówka dla Was
Ja bym nie podała przeciwgorączkowego, dopiero jak będzie 38,5. Plasterki tym bardziej nie. Za małę są nasze dzieci. Może pojawić się duszność.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wiem,że dzisiaj mniejszy ruch w "interesie" ale może akurat ktoś odpowie. Co zrobić jak noworodek ciąąąąągle chce tylko wisieć na piersi i płacze jak się go odstawia?
Nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Przepraszam że się nie odzywam, czasem podczytuje ale i tak nie jestem na bieżąco. .. młyn u nas niesamowity... cały czas w rozjazdach. Na szczęście wigilia już gotowa dzisiaj zjadamy wcześniej i jedziemy do szpitala wszyscy... moja babcia jest od kilku dni w śpiączce, to prawdopodobnie jej ostatnie święta więc dzisiejszy wieczór spędzamy na oiomie a Nina zostaje z teściową. ..
na dodatek przegrywamy walkę z kp, tak dobrze nam szło że normalnie nie mogę w to uwierzyć. Już trzy razy dziennie dostaje butelkę a cztery razy pierś. Nie mam nawet kiedy posiedzieć z laktatorem... kryzys trzeciego miesiąca i mega stres naraz...
Przykro mi z powodu Babci

Może kp jeszcze do uratowania?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Wiary, że przetrwamy najtrudniejsze chwile.
Nadziei, że to co najlepsze, ciągle przed nami.
I Miłości, która nadaje wszystkiemu sens!
Wesołych Świąt życzy Miłosz z Rodzinką
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 22:09   #1030
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

hej dziewczyny, co Wy nas to?

http://dziecisawazne.pl/odwiedzamy-f...88381481237582

dzis Hanuś pierwszy raz się głosno zasmiała. cuuudne to było

pozdrowionka!

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 22:30   #1031
kama1987
Rozeznanie

Wesołych Świąt ode mnie, Zuzi i TZ

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witaj Dirty!!Super ze się odezwałas kochana!prosimy o częstsze zaglądanie do Nas Równiez zycze Tobie i Liluni Wesołych Swiąt!Z Naszymi pociechami napewno będą magiczne

My dzis podalismy pierwszy raz kartofelkaBardzo posmakował LilciJutro dam łyzeczke więcej.Z innej beczki to przeglądałam neta w poszukiwaniu herbatek bez cukru i stwierdzam ze takowej granulowanej chyba jeszcze nie wymyslili..Ta z Hippa z niemiec co Maharet o niej pisała niby tez ma w sobie izomaltuloze a to w koncu tez cukier..wychodzi na to ze zostaje dopajanie koprem włoskim i wodą.

mmmm uwielbiam zapach boczusia z piekarnika..w tym roku cały kawał dla Tztaszczęściarz
W przyszłym tygodniu planuję Zuzi dać ziemniaka. Mam nadzieję że też jej będzie smakować.

[QUOTE=dirtymagic85;442729 20

A jak twoja Lila Policzanko?wogóle ciekawa jestem ile wasze dzieci ważą dziewczyny, pochwalcie się to będę miała zarys czy mi jeszcze do was dużo brakuje[/QUOTE]

Zuzia skończyła 19.12 3 miesiące i ważyła 5 kg.
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
W raz z Lilunią również życzymy spokojnych świąt przepełnionych miłością

Mały bonusik od Nas

http://www.jibjab.com/view/jjif-stlQvaGjKy7jv4HHQ
fajne też się tym pobawiłam i TZ stwierdził że nie zgadza się na publikowanie jego nagrań hehehehe

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hej

Przepraszam że się nie odzywam, czasem podczytuje ale i tak nie jestem na bieżąco. .. młyn u nas niesamowity... cały czas w rozjazdach. Na szczęście wigilia już gotowa dzisiaj zjadamy wcześniej i jedziemy do szpitala wszyscy... moja babcia jest od kilku dni w śpiączce, to prawdopodobnie jej ostatnie święta więc dzisiejszy wieczór spędzamy na oiomie a Nina zostaje z teściową. ..
na dodatek przegrywamy walkę z kp, tak dobrze nam szło że normalnie nie mogę w to uwierzyć. Już trzy razy dziennie dostaje butelkę a cztery razy pierś. Nie mam nawet kiedy posiedzieć z laktatorem... kryzys trzeciego miesiąca i mega stres naraz...

Przepraszam że tylko o sobie i to jeszcze takie smuty w taki piękny dzień. .. zatem:

Zdrowych i spokojnych Świąt od Niny z rodzicami

Przykro mi z powodu Babci.

Co do kp, to ja też nie mam kiedy siedzieć z laktatorem teraz, ale muszę zacząć bo chcę małą karmić dalej, a teraz też 3-4 razy dziennie dostaje butle. Ja ją karmię zawsze w nocy i rano do godz. ok. 12 potem dokarmiam ją i przed spaniem też się staram tylko kp.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Pojedzone? Ja czuje mega niedosyt. Tylu pyszności sobie odmówiłam, ale zdrowy brzuszek mojej kruszynki najważniejszy

Majusia wykompana i wcina mleczko na pół śpiąco. Martwi mnie, że już 3 dni nie było qpki. Czy przy mieszanym karmieniu tak może być? Puszcza do tego zapachowe bączki :/
Zuzia też tak miała, jak ją dokarmiam. Teraz już się to w miarę unormowało. Ja jej stosowałam Melilax pediatric i pomogło. Ale bączki dalej mega śmierdzące.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-24, 22:31   #1032
logoasia
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Zdrowych i pelnych radosci Swiat Bozego Narodzenia zycza Piszczaczki-ania.marcin.asia i michalaby nasze forum bylo zawsze tak owocne w dobre rady.male przyjaznie i rozgorzale dyskusje. dziekuje ze moglam byc z wami przez ostatnie pol roku

madziuchnapozdrawiamy z bialegostoku.jestesmy przejazdem na jedna noc
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 01:30   #1033
ja :)
Zakorzenienie

Mamuśki kochane, raz jeszcze Wesołych Świąt!
Podobnia jak asia, cieszę się że 'spędziłam' i przeżyłam z Wami kawał mojej ciąży i pierwsze miesiące życia Poli. A teraz nawet nasze pierwsze Święta
Obyśmy tu jeszcze długo gaworzyły w takiej cudownej atmosferze!

Z okazji wieczoru wigilijnego, który do mnie dopiero się zbliża, Pola zaczęła łapać rączkami zabawki na macie Póki co najlepiej radzi sobie z łapką małpy albo trąbą słonia, jest cudna

No nic, idę powoli szykować się na wieczór, bo już pierwsza gwiazdka powoli wschodzi.

Nena, bardzo mi przykro z powodu Twojej babci. Mam nadzieję, że mimo to te święta będą udane. Trzymaj się dzielnie A laktacją sie nie martw, może jeszcze ud się rozkręcić, a jak nie to i tak już dużo dałaś Ninie!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 05:27   #1034
t_89
Zakorzenienie

witam w nowym watku wszystkiego naj ja juz niestety nie spie nie jest mi dane;/
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 08:08   #1035
LaLoca
Zakorzenienie

Dziękuję Kama próbowałam podać herbatki tumiankoeą i koperkową ale nie chce tego pić :/ Ten lek to bez recepty?
Po ilu dniach bez qpki mogę podać czopek?
Stary 2013-12-25, 08:16   #1036
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
hmm, musze przyznac że przemawia do mnie ten wywiad.... tym bardziej że ogólnie lubię tę stronkę
i ja też w głównej mierze zamierzam gotować dla Hani

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 09:15   #1037
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mikołaja z długą brodą,
gości z procentową wodą,
faceta goracego w prezencie,
prostej drogi na zakręcie.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
:/
No ja sie najadlam jak swinka i napilam wina heheheh.
Oczywiscie jedzenia narobilam jak dla pulku wojska i niewiele z tego ubylo. Dzisiaj bedzie stek z salata.

Janek zniosl dobrze kaszke, z kupa w porzadku.Ale porcji nie je mniejszych. Koszyle orzygal po 1,5 godziny, dalam droga i trz orzygal.Wiecej nie mam
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 09:36   #1038
kama1987
Rozeznanie

Witam się znad śniadania TZ jeszcze śpi, dziadkowie zabawiają Zuzię a ja mam luz Wczoraj też miała chętnych do zabawiania, bo jeszcze pradziadkowie i wujowie, także nawet na spokojnie mogłam zjeść. Ale i tak była grzeczna, tylko potem już była zdezorientowana i zmęczona i poszła spać W sumie odkąd Zuzia się urodziła 1 raz była tylu ludzi naraz.Najbardziej zafascynowana była choinką i papierami po prezentach

Cytat:
Dziękuję Kama próbowałam podać herbatki tumiankoeą i koperkową ale nie chce tego pić :/ Ten lek to bez recepty?
Po ilu dniach bez qpki mogę podać czopek?
Bez recepty, ok. 4 zł kosztują. to są takie mini wlewki, do roczku daje się chyba połowę tego. Z tego co wiem, to są pakowane po 6 w opakowaniu, ale u mnie w aptece na sztuki sprzedają. Zadziałało po 5-10 min Ja użyłam melilaxu po 4 dniach bez qpy.
Poleciła mi go lekarka, nie ma tam chemii żadnej, to jest na bazie miodu.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 13:28   #1039
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
[B][B][COLOR="DarkRed"]
No ja sie najadlam jak swinka i napilam wina heheheh.
Oczywiscie jedzenia narobilam jak dla pulku wojska i niewiele z tego ubylo. Dzisiaj bedzie stek z salata.

Janek zniosl dobrze kaszke, z kupa w porzadku.Ale porcji nie je mniejszych. Koszyle orzygal po 1,5 godziny, dalam droga i trz orzygal.Wiecej nie mam
I prawidłowo na święta zawieszamy diety
Jak Twoja T. zadowolona z menu?

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Witam się znad śniadania TZ jeszcze śpi, dziadkowie zabawiają Zuzię a ja mam luz Wczoraj też miała chętnych do zabawiania, bo jeszcze pradziadkowie i wujowie, także nawet na spokojnie mogłam zjeść. Ale i tak była grzeczna, tylko potem już była zdezorientowana i zmęczona i poszła spać W sumie odkąd Zuzia się urodziła 1 raz była tylu ludzi naraz.Najbardziej zafascynowana była choinką i papierami po prezentach

Bez recepty, ok. 4 zł kosztują. to są takie mini wlewki, do roczku daje się chyba połowę tego. Z tego co wiem, to są pakowane po 6 w opakowaniu, ale u mnie w aptece na sztuki sprzedają. Zadziałało po 5-10 min Ja użyłam melilaxu po 4 dniach bez qpy.
Poleciła mi go lekarka, nie ma tam chemii żadnej, to jest na bazie miodu.
A moja beksa całą wigilie marudziła i płakała. Dzisiaj mamy gości i ciekawe jak się zachowywać będzie. Mam wrażenie że im bardziej ja bym chciała żeby była grzeczna tym bardziej nie jest wrrr

Dzieki. Zapatrze się w to to, bo ostatnio Majek tak rzadko kupkuje, a chyba zdrowsze to niż czopki glicerynowe. na szczęście zrobiła dziś małą po 4 dniach. Po nowym roku idziemy na szczepienie to zgłosze pani dr problem.
Stary 2013-12-25, 13:29   #1040
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Staś też tak miał. Mój lekarz zawsze mnie uspokajał ze 1-2 kupki tygodniowo u takiego malucha to norma i nic złego się nie dzieje ale jak Staś nie robił kupy 3 dni to podawałam mu pół czopka. Bączki miał mega śmierdzące gdy miałam fazę na mleko.
Jeśli to Cię uspokoi to podaj Majce pół czopka (krojonego wzdłuż) . Tylko nie za często bo dzieć się przyzwyczai do czopków

Mój teść jest MEGA - kupił Stasiowi RÓŻOWE (taki świński róż ) śpiochy Teść jest daltonistą - na serio, nie żartuję. W każdym razie mimo, że generalnie lubię róż to jednak młodego w te śpiochy nie ubiorę. Poza tym są dużo za duże, dobre będą pewnie na wiosnę/lato ale wówczas w takich ciepłych, welurowych śpiochach młodzian nie będzie sypiał.

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam radosnych i pełnych rodzinnego ciepłą Świat!

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 13:57   #1041
LaLoca
Zakorzenienie

Susanna dzięki. Uspokoiłaś mnie. Gdyby nie ta dzisiejsza qpka to bym podała czopka. Dobrze, że powiedziałaś że wzdłuż przekroić bo bym na stuwe cięła w poprzek

Wesołych Świąt
Stary 2013-12-25, 15:11   #1042
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Susanna dzięki. Uspokoiłaś mnie. Gdyby nie ta dzisiejsza qpka to bym podała czopka. Dobrze, że powiedziałaś że wzdłuż przekroić bo bym na stuwe cięła w poprzek
Nie, nie wzdłuż a ostre końce lekko zaokrąglij

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 16:12   #1043
agusiowata
Zakorzenienie

Na wigilii było miło. Teściowa mnie nie wkurzała. Adaś był grzeczny. Każdy po kolei go zabawiał.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Mąż poszedł do piwnicy, bo nie ma co robić.
Stary 2013-12-25, 16:22   #1044
LaLoca
Zakorzenienie

T. mi życzyła na wigilii tylko jednego - żebyśmy się lepiej dogadywały
Stary 2013-12-25, 16:25   #1045
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
T. mi życzyła na wigilii tylko jednego - żebyśmy się lepiej dogadywały
Mnie teściowa zaczęła od podziękowań za wnuka
Stary 2013-12-25, 18:49   #1046
marysia_258
Zadomowienie

Mamusie kochane Wesolych Swiat Wam zycze

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 19:10   #1047
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

hej
dzis odwiedziła mnie znajoma z 3,5miesięczna córeczką i opowiedziała o metodzie Alison Scott-Wright,ktora polega na tym, ze dziecko ma ustalony plan dnia (okresloną liczbę karmien w ciągu dnia - co 3h, okresloną liczbe drzemek), dzięki czemu w wieku juz nawet 8tygodni przesypia 12h w nocy tylko z jednym karmieniem. jak na razie to dla mnie całkowity science fiction... Hania w dzień chce jesc co godzine czesto... ale poczytam książkę tej babki i spróbuje moze coś z tego wprowadzic..

Haneczka 22/08
Stary 2013-12-25, 20:35   #1048
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
hej
dzis odwiedziła mnie znajoma z 3,5miesięczna córeczką i opowiedziała o metodzie Alison Scott-Wright,ktora polega na tym, ze dziecko ma ustalony plan dnia (okresloną liczbę karmien w ciągu dnia - co 3h, okresloną liczbe drzemek), dzięki czemu w wieku juz nawet 8tygodni przesypia 12h w nocy tylko z jednym karmieniem. jak na razie to dla mnie całkowity science fiction... Hania w dzień chce jesc co godzine czesto... ale poczytam książkę tej babki i spróbuje moze coś z tego wprowadzic..
Rożne są opinie na temat takich metod. Ja nie do końca jestem przekonana i raczej próbuje sie wsłuchać w jej potrzeby i na nie reagować. Je bardzo ładnie i poza kryzysami (skoki) nie mogę narzekać na przemeczenie a Pola ma dopiero 9 tygodni. Chociaż uczę sie każdego dnia na swoich błędach ze wydaje mi sie ze chce coś a okazuje sie ze ma ochotę na zupełnie inna rzecz

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 21:13   #1049
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

ja na razie tez nie jestem przekonana i kłoci mi sę to z ideą karmienia na żądanie- bo jesli np dziecko chce pic, to co?- wg tej babki czekam 3h i nie ma raczej innej opcji.. ale są chyba rozne dzieci i rozne potrzeby i apetyty..
i ta metoda- przy wprowadzaniu wymaga przeczekania płaczu dziecka, tak by sie samo uspokoiło i np samo zasneło..
juz to dzis próbowałam i serce mi się kroiło.. (choc na codzien i tak do malej nie latam na pierwsze kwęknięcie..)
zobacze co z tych rad uda mi się wprowadzic, jesli z sukcesem, wtedy się tym z Wami podziele..

Haneczka 22/08
Stary 2013-12-25, 23:02   #1050
nephelim89
Rozeznanie

Hej
W wigilię Wikuś skończył 3 miesiące
My w tym roku tylko w 3 świętujemy.
Cytat:
hej
Słyszałam o tej metodzie ale tak na prawde to moje dziecko samo sobie ustaliło plan dnia. Zjada i śpi o podobnych porach. Po drugim miesiacu mu sie to unormowało na tyle że moge coś zaplanować wiedząc że będzie spał.

Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości