Mamusie sierpień 2014 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-25, 01:17   #601
mamuska11
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt.
U mnie średnio wesoło bo od wczoraj mam plamienia, brązowy śluz.. Byłam wczoraj na pogotowiu ale nic się nie dowiedziałam mam wizytę w klinice wczesnej ciąży 31 grudnia. Powiedziała mi że takie coś się zdarza na początku ciąży i żeby się nie martwić. Jak tylko zacznę bardzo krwawić albo zacznie mnie bardzo brzuch boleć to mam przyjechać. Tak poza tym to przeszły mi objawy ciążowe, tzn jestem dalej trochę zmęczona ale dużo mniej.. Sama już nic nie wiem;((
Mieszkasz w UK? Jeśli tak to ja na twoim miejscu poszłabym do polskiego ginekologa bo tutaj we wczesnej ciąży niewiele ci pomogą uwierz mi oni nie maja obowiązku ratowania ciąży do 24 tygodnia jako ze aborcja jest do tego czasu legalna Nie chce cię straszyć bo rzeczywiście takie plamienia sa częste we wczesnej ciąży ale jednak radziłabym ci konsultacje ginekologiczna z polskim lekarzem...
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 06:49   #602
aa_sik
Przyczajenie

Z tego co dowiedziałam się od położnej to niebezpieczne jest krwawe plamienie na czerwono a brązowe nie trzymam kciuki
aa_sik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 14:07   #603
angelika__2014
Raczkowanie

Witajcie.

Każdej z osobna bardzo dziękuję za słowa otuchy i pocieszenia.

Wczoraj rano wyszłam ze szpitala ... a już myślałam, że zostanę na oddziale w święta...aczkolwiek dla dobra mojej Fasolki WSZYSTKO zniosę.

Oj trochę przeszłam na tym oddziale. Tachykardia ustała...ale krwiak się raz powiększał raz zmniejszał...co 2 dni USG ale za to miałam okazję usłyszeć co raz mocniejsze serduszko
Nadal muszę leżeć. Jak najmniej chodzić po schodach. Unikać dalekich wypraw samochodem...gorących kąpieli.
Jak będę mieć więcej czasu nadrobię wasze posty.

Wesołych Świąt :smiko laj2:
.... za rok będziemy świętować już w większym gronie

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 17:12   #604
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt.
U mnie średnio wesoło bo od wczoraj mam plamienia, brązowy śluz.. Byłam wczoraj na pogotowiu ale nic się nie dowiedziałam mam wizytę w klinice wczesnej ciąży 31 grudnia. Powiedziała mi że takie coś się zdarza na początku ciąży i żeby się nie martwić. Jak tylko zacznę bardzo krwawić albo zacznie mnie bardzo brzuch boleć to mam przyjechać. Tak poza tym to przeszły mi objawy ciążowe, tzn jestem dalej trochę zmęczona ale dużo mniej.. Sama już nic nie wiem;((
hmm moim zdaniem nie ma co się martwić ja na przykład tak mam że jednego dnia czuję się ok, a następnego źle

Cytat:
Napisane przez aa_sik Pokaż wiadomość
Z tego co dowiedziałam się od położnej to niebezpieczne jest krwawe plamienie na czerwono a brązowe nie trzymam kciuki
nie zgodzę się z tym, trzy razy ciążę zaczynałam od brązowych plamień, dwa razy skończyło się tragicznie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Każdej z osobna bardzo dziękuję za słowa otuchy i pocieszenia.

Wczoraj rano wyszłam ze szpitala ...
nie ma to jak święta w domu lepiej już leżeć plackiem ale u siebie

dziś zaliczyłam pierwszego pawia i to u teściów przez balustradę na schodkach hehe, dodam że dziś kończę 7tc, wcześniej sporadycznie zdarzały się mdłości, ale nie takie mocne

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 18:03   #605
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej dziewczyny, jak tam swieta? Ja przed swietami jeszcze odwiedzilam ginekologa, bo przyrost bety byl nizszy niz powinien, choc wartosci wysokie i bardzo nas to zmartwilo. Jednak okazalo sie, ze podczas kolejnego USG juz bylo widac zarodek i bijace serduszko, Tz chcial posluchac ale gin powiedzial ze nie powinno sie tego robic bo trwa proces organogenezy i dopiero po 12 tyg mozna posluchac. Ustalil tp na 14.08 takze Natka88 prosze o zmiane a wiek ciazy na 6t5d, dzis w sumie juz mam 7tc. Takze wszystko by sie zgadzalo z moimi wyliczeniami ;-)

Natka88 a plamienia Ci juz ustaly? Czytalam ze w tych tygodniach moze pojawic sie plamienie na skutek tego, ze zarodek jeszcze bardziej wwierca sie w blone sluzowa macicy, ale na pewno kazde plamienie powinno zostac skonsultowane z lekarzem. U mnie pojawilo sie ostanio takie brazowawe plamienie tuz po przytulankach z mezem, co prawda jednorazowo ale zmartwilam sie, miala tak ktoras z Was?
A przy okazji Sylwestra, jakie macie plany? My mamy do wyboru zabawe w klubie ze znajmomymi, albo posiedzenie w rodzinnym gronie u tesciow, nie moge sie zdecydowac na zadna opcje, bo z jednej str jestem teraz przeziebiona a z drugiej senna, wiec nie wiem czy klub to dobre miejsce na zabawe teraz, choc ma byc ponoc kameralnie a nie tak, jak podczas zwyklego disco...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 19:07   #606
anusia_00
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Dziewczyny przykleiło się do mnie choróbsko. Byłam dzisiaj u lekarza i stwierdził, że to zapalenie oskrzeli. Dostałam antybiotyk - Duomox. Podobno bezpieczny w ciąży, ale boję się go wziąć.
Jak trzeba bierz, mysle ze gorsze konsekwencje stanowilaby nie leczenie i pozniejsze konsekwencje:/ zwlaszcza ze Duomox bralam w pierwszej ciazy a powiem tak w pierwszej w ciazy przyjmowalam wszystkie mozliwe leki od antybiotykow po znieczulenie do operacji:/ponad 300 kroplowek...potem bralam okolo 20 tabletek na dzien...a moja mala urodzila sie zdrowa jak ryba i praktycznie nie choruje...a antybiotyk moze miala raz...wiec jesli idzie o leki nie ma na to reguly...trzeba sluchac co lekarze mowia i tyle...oni wiedza co robia...zwlaszcza jesli sa sprawdzeni

mamuska11 Ty to masz gorzej niz ja...chociaz dzis byl pierwszy dzien co mnie nie bolaly mysle ze u mnie to pewnie brak magnezu:/w piatek ide na badania wszelakie wiec wszystko wyjdzie, bo w poniedzialek do lekarza ale Ty lepiej skonsultuj sie z lekarzem

natka88 mnie w poniedzialek strasznie brzuch bolal ale to po 12 godzinach w pracy a wczoraj wydawalo mi sie ze plamie ale ciagle nie wiem czy to plamienia czy uplawy zawsze mialam problem zeby to rozroznic:/ zwlaszcza ze od poczatku ciazy mam silne uplawy...i sie nie powtorzylo do dzisiejszego wieczoru ...ale moj maz wlasnie pojechal po luteine ktora mi ginekolog przepisala w razie plamien i od dzis zaczne ja podjadac do poniedzialku...chyba ze zacznie sie cos dziac gorszego to do szpitala:/
anusia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 07:08   #607
izka-1987
Raczkowanie

Hej ,
Ja tylko tak na szybko, nadrobię może wieczorem
Zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia:cho inka:

Zdrówka dla wszystkich chorujących

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 09:32   #608
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Angelika, ja też wiele zniosę by tylko dzidzia była zdrowa
Dziś czuję się wspaniale, mam w sobie wiele energii a wczoraj zaś byłam senna i nie mi się nie chciało :P też tak macie? :P
No i Wesołych Świąt

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 09:37   #609
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusia_00 Pokaż wiadomość
Jak trzeba bierz, mysle ze gorsze konsekwencje stanowilaby nie leczenie i pozniejsze konsekwencje:/ zwlaszcza ze Duomox bralam w pierwszej ciazy a powiem tak w pierwszej w ciazy przyjmowalam wszystkie mozliwe leki od antybiotykow po znieczulenie do operacji:/ponad 300 kroplowek...potem bralam okolo 20 tabletek na dzien...a moja mala urodzila sie zdrowa jak ryba i praktycznie nie choruje...a antybiotyk moze miala raz...wiec jesli idzie o leki nie ma na to reguly...trzeba sluchac co lekarze mowia i tyle...oni wiedza co robia...zwlaszcza jesli sa sprawdzeni

mamuska11 Ty to masz gorzej niz ja...chociaz dzis byl pierwszy dzien co mnie nie bolaly mysle ze u mnie to pewnie brak magnezu:/w piatek ide na badania wszelakie wiec wszystko wyjdzie, bo w poniedzialek do lekarza ale Ty lepiej skonsultuj sie z lekarzem

natka88 mnie w poniedzialek strasznie brzuch bolal ale to po 12 godzinach w pracy a wczoraj wydawalo mi sie ze plamie ale ciagle nie wiem czy to plamienia czy uplawy zawsze mialam problem zeby to rozroznic:/ zwlaszcza ze od poczatku ciazy mam silne uplawy...i sie nie powtorzylo do dzisiejszego wieczoru ...ale moj maz wlasnie pojechal po luteine ktora mi ginekolog przepisala w razie plamien i od dzis zaczne ja podjadac do poniedzialku...chyba ze zacznie sie cos dziac gorszego to do szpitala:/
Postanowiłam wziąć ten antybiotyk jak wystąpi gorączka. Ale czułam się w miarę dobrze, już dzisiaj został mi tylko lekki katar więc w sumie cieszę się, że się bez niego obyło. Mam wolne aż do sylwestra więc się wygrzeję i wyleżę.

Czy któraś z was oznajmiła nowiny na święta rodzinie? I nie mówię tutaj o najbliższych (rodzicach, teściach) ale np wujkach, ciotkach itd.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 10:50   #610
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Postanowiłam wziąć ten antybiotyk jak wystąpi gorączka. Ale czułam się w miarę dobrze, już dzisiaj został mi tylko lekki katar więc w sumie cieszę się, że się bez niego obyło. Mam wolne aż do sylwestra więc się wygrzeję i wyleżę.

Czy któraś z was oznajmiła nowiny na święta rodzinie? I nie mówię tutaj o najbliższych (rodzicach, teściach) ale np wujkach, ciotkach itd.
To trzymam kciuki, zeby Ci chorobsko minelo bez antybiotyku!
Ja jak na razie poprzestalam na oznajmieniu nowiny najblizszej rodzinie, tj rodzice i rodzenstwo z mojej i Tz strony, a powiedzielismy juz w mikolajki. Niestety z 2 tyg temu podczas imieninowej imprezy, Tz brat wygadal sie kuzynowi i jego zonie, o co jestem zla, bo przeciez prosilismy wyraznie, by nic nikomu nie mowic, bo za wczesnie. Wczoraj tez byla rodzinna imprezka, i mogli komus cos chlapnac, choc mam nadzieje, ze trzymali jezyk za zebami. Do konca 1 trymestru nie mam zamiaru nikogo wiecej informowac i zaluje, ze dowiedzieli sie tesciowie, bo zlekcewazyli moje prosby :-(

A mam pytanie, jadlyscie dziewczyny wszystkie potrawy wigilijne, mam na mysli te z grzybami lesnymi, bo wtdaje mi sie, ze grzybow chyba w ciazy nie wolno, ale moze cos pomylilam....

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2013-12-26 o 10:51
Stary 2013-12-26, 10:53   #611
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

wczoraj była chrzesna TŻ z córką i jej mężem i weszliśmy do pokoju to już wiedzieli, chyba teściowa im powiedziała, trudno, przepadło... siostra mamy z mężem i dziećmi też wiedzą, pewnie babcia im powiedziała heh, znowu kiedyś tu TŻ powiedział koledze, naszemu drużbie, bo bardzo chciał się z nami spotkać ale ja bardziej leżąca, no i mu powiedział, opierdziel dostał za to
ja kryję się jak się da a ci sobie rozgadują, zresztą to moja 3 ciąża więc tym bardziej język za zębami powinni trzymać

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 10:58   #612
moni2806
BAN stały

Hej, odnośnie potraw z grzybkami to moj lekarz powiedizał, ze jezeli sa z pewnego źródła to mozna, oczywiscie w rozwaznych ilosciach...ja troszke zjadlam, ale tez niepewnie....
ZAPRASZAM DO POLUBIENIA MOJEGO FANPEGA , OTO LINK:

xxxx

POZDRAWIAM.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-12-26 o 21:10 Powód: link
moni2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 12:36   #613
Aisog1987
Rozeznanie

Źle sie dziś czuję. Dopadły mnie mdłości a poza tym głowa mnie bardzo boli - co poradzicie?????
Stary 2013-12-26, 14:35   #614
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Myśmy na Wigilii powiedzieli mojej Cioci I na tym na razie koniec, dopiero po tych magicznych 12 tyg. zaczniemy mówić dookoła

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A mam pytanie, jadlyscie dziewczyny wszystkie potrawy wigilijne, mam na mysli te z grzybami lesnymi, bo wtdaje mi sie, ze grzybow chyba w ciazy nie wolno, ale moze cos pomylilam....
W 1. ciąży trochę się bałam jeść różnych rzeczy, dowiadywałam się, czytałam... Teraz jem wszystko, na co mam ochote Oczywiście bez śmieciowego żarcia, od którego już dawno się odzwyczaiłam (ciąża-karmienie-ciąża ). Kapucha, bigos, grzyby, sery typu brie... i moja słabość: czekolada

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Źle sie dziś czuję. Dopadły mnie mdłości a poza tym głowa mnie bardzo boli - co poradzicie?????
Ojjj... Może spacer na świeżym powietrzu..?

Dziewczyny, dużo zdrówka!!!
I spokojnego drugiego dnia Świąt

U nas Wigilia bardzo udana; Krzyś dostał oczywiście najwięcej prezentów (Jego pierwsze Święta ). Rodzinnie, ciepło i nieco "obżarciowo" mija czas
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 14:42   #615
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
kochana, moze sprobuj napic sie kawy albo filizanki herbatki z miodem, imbirem i cytryna, do tego polecam Ci masaz twarzy i glowy, na niewielki bol glowy pomaga! nawet w necie kiedys widzialam specjalny masaz-akupresure na bol glowy, i powiem ze dzialal, trzeba bylo uciskac okreslone punkty na platkach uszu, stopach, dloniach i na twarzy, i faktycznie przynosilo to ulge. No i odpocznij, zdrzemnij sie, mam nadzieje ze Ci przejdzie szybko

A ja z kolei chora jestem, temperatury juz nie mam, ale boli mnie gardlo i glos stracilam, masakra, co mozna brac bezpiecznie w ciazy na gardlo i chrypke?
Z grzybow jadlam tylko wszystko to, co zawieralo pieczarki. Lubie lesne grzyby ale nie chcialam ryzykowac, do tego sa ciezkostrawne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 15:53   #616
Aisog1987
Rozeznanie

Przespałam sie prawie2 godziny i jest lepiej, bo głowa nie boli choć jestem ogólnie jakaś taka zmięta

Co do grzybów to oczywiście jadłam bo uwielbiam i nic mi nie było.
Stary 2013-12-27, 06:22   #617
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:

U mnie dopiero jakiś 4 tydzień więc wiedzą tylko najbliżsi, nawet przyjaciółka nie wie bo nie chcę zapeszać teraz najważniejsze bym miała spokój i mało stresu choć nie wiem czy to możliwe bo egzaminy mnie czekają.

Ja w święta zajadałam się tym na co miałam ochotę ;P oczywiście wszystkiego po troszku i czułam się dobrze choć po wigilijniej kolacji czułam się nawet troszkę przejedzona :P ale wypiłam melisę i poszłam spać i było wszystko dobrze.

Dziewczynki czy pijecie może Kubusia? Bo chciałabym dziennie zacząc pić a nie wiem właśnie czy to dobry pomysł.

Stary 2013-12-27, 07:32   #618
anius_7
Wtajemniczenie

witam wszystkie sierpniowe mamusie

mogę dołączyć? Na razie jeszcze do mnie nie do końca dotarło co się dzieje,ale powoli już wracam na ziemię Robiłam trzy testy domowe (nie wiem po co trzy, tak jakoś wyszło ) i dziś rano byłam na becie. Czekam ze zniecierpliwieniem na wyniki, ale już czuję, że to ciąża i termin wypada mi na połowę sierpnia 2014

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 08:47   #619
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Jasne że możesz dołączyć
miło nam
No to trzymam kciuki. dziś dzwonisz w sprawie wyników czy czekasz do jutra? :P
ja też tak chyba jakoś w połowie sierpnia :P hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 08:59   #620
anius_7
Wtajemniczenie

wyniki dziś odbieram i mam nadzieję, że uda mi się w miarę szybko umówić do lekarza. Na czas ciąży chcę zmienić lekarza, ale do tego "ciążowego" muszę czekać ok.3 tygodni na wizytę. Dlatego chyba pójdę najpierw do starej pani doktor, a potem zmienię może już na dziś uda mi się umówić, wiem że może być jeszcze za wcześnie, ale potrzebuję rozmowy z lekarzem, bo mam milion pytań Ciąża nie było planowana, nie brałam kwasu foliowego wcześniej, na kilku imprezach piłam % i ktoś mnie musi uspokoić, bo panikuję...

Stary 2013-12-27, 09:12   #621
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

No to faktycznie wiele masz pytań :P
Ja na szczęście wcześniej się zabezpieczyłam i brałam kwas foliowy
teraz się zastanawiam nad witaminkami choć powiadają że w 1 trymestrze to najważniejsze brać ten kwas i oszczędzać się jak najwięcej
ja też zastanawiam się nad zmianą lekarza ale na takiego co później mógłby odebrać mój poród, ale to pewnie zrobię jak już będę w 3 lub 4 trymestrze
Teraz właśnie próbuję się do dzwonić i umówić na wizytę i się właśnie zastanawiam czy czasem dziś moja przychodnia nie ma wolne ;P
jak otrzymasz już wyniki to podaj jaki ci wyszedł

Stary 2013-12-27, 09:14   #622
ewelajna25
Zadomowienie

Anius_7 witaj i nie martw sie na zapas!

Moja ciaza tez nie do konca byla zaplanowana, nie bralam kwasu foliowego odpowiednio wczesnie, ale podczas wizyty u gina oczywiscie zapytalam go o to. Stwierdzil, ze nalezy brac kwas kilka tyg przed zajsciem, ale jesli mialam odpowiednia diete bogata w warzywa, woce i wyroby zbozowe to malo prawdopodobne, abym miala niedobory tej witaminy a i tak zaczelam zazywac kwas od razu po pozytywnym tescie ciazowym. Co do % to z tego, co pisza w pismach o dzieciach i ciazy, nie ma mozliwosci aby zaszkodzily na tym etapie, bo nie ma lacznosci miedzy mama a fasolka, dopoki nie zagniezdzi sie porzadnie. Co nie znaczy, ze mozna pic i palic bezkarnie, ale jesli zdazylo sie to incydentalnie, to mozesz byc spokojna.

A ja wlasnie sie zastanawiam, co dobrego zjesc,i nie wiem sama na co mialabym ochote ;-)

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2013-12-27 o 09:17
Stary 2013-12-27, 09:30   #623
anius_7
Wtajemniczenie

ja miałam zacząć brać kwas od stycznia i na wiosnę planowaliśmy zacząć starania, a tu nagle niespodzianka

A przychodnia powinna normalnie pracować, w końcu dziś normalny dzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 09:39   #624
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

No tak ale akurat może położna dziś wolne wzięła :P hehe nie wiem, mamuśka ma po drodze to zajrzy i się dowie.
Też zanim dowiedziałam się że w ciąży jestem popiłam a tu piwko tu winko.. i myślę że ewelajna ma racja że to nie miało żadnego wpływu na naszą fasolkę

Ewelajna masz może czasem tak że martwisz się że mogłabyś poronić?
Mnie często napadają takie myśli i zastanawiam się czy to normalne

Stary 2013-12-27, 09:51   #625
Tasia34
Wtajemniczenie

Święta, Święta, i po Świętach... szybko minęło

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy pijecie może Kubusia? Bo chciałabym dziennie zacząc pić a nie wiem właśnie czy to dobry pomysł.
A dlaczego coś miałoby być nie tak z Kubusiem? Pewnie, pij, jak masz ochotę! Ja codziennie piję jednodniowy sok z marchwi

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
witam wszystkie sierpniowe mamusie

mogę dołączyć? Na razie jeszcze do mnie nie do końca dotarło co się dzieje,ale powoli już wracam na ziemię Robiłam trzy testy domowe (nie wiem po co trzy, tak jakoś wyszło ) i dziś rano byłam na becie. Czekam ze zniecierpliwieniem na wyniki, ale już czuję, że to ciąża i termin wypada mi na połowę sierpnia 2014
Hej hej Gratulacje
Nie martw się, wiele kobiet (większość ) nie wie, że jest w ciąży i piją, palą, nie biorą kwasu foliowego, źle się odżywiają... Ale matka natura o tym pomyślała i w pierwszych tygodniach zarodek nie jest jeszcze połączony z organizmem matki i nic złego nie przenika Tak do 4-5 tc jest bezpiecznie, nie denerwuj się

A ja dojadam świąteczne pyszności - sałatki i schab z chrzanem Potem jeszcze galaretka z indyka i bigos z pierogami na obiad

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
No to faktycznie wiele masz pytań :P
Ja na szczęście wcześniej się zabezpieczyłam i brałam kwas foliowy
teraz się zastanawiam nad witaminkami choć powiadają że w 1 trymestrze to najważniejsze brać ten kwas i oszczędzać się jak najwięcej
ja też zastanawiam się nad zmianą lekarza ale na takiego co później mógłby odebrać mój poród, ale to pewnie zrobię jak już będę w 3 lub 4 trymestrze
Teraz właśnie próbuję się do dzwonić i umówić na wizytę i się właśnie zastanawiam czy czasem dziś moja przychodnia nie ma wolne ;P
jak otrzymasz już wyniki to podaj jaki ci wyszedł
1 - mój gin mówi, że wręcz nie powinno brać się witamin w 1. trym., bo łatwo o hiperwitaminozę...
2 - nie ma 4. trymestru
Ania
Stary 2013-12-27, 10:01   #626
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Tasia no faktycznie nie ma :P hehehe nie wiem nawet czemu tak napisałam hahaha ale siara :P
tez chciałam pić ten jednodniowy soczek ale nie chce mi się codziennie iść do sklepu po niego a kubuś wiem że ma tą swoją ważność itd. i może sobie spokojnie poleżeć parę dni a nawet tygodni zanim go otworze.

I tak jak myślałam... dziś moja przychodnia do 2 stycznia nie czynna więc pozostało mi tylko czekanie

Edytowane przez Angels2708
Czas edycji: 2013-12-27 o 10:04
Stary 2013-12-27, 10:32   #627
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Tasia no faktycznie nie ma :P hehehe nie wiem nawet czemu tak napisałam hahaha ale siara :P
tez chciałam pić ten jednodniowy soczek ale nie chce mi się codziennie iść do sklepu po niego a kubuś wiem że ma tą swoją ważność itd. i może sobie spokojnie poleżeć parę dni a nawet tygodni zanim go otworze.

I tak jak myślałam... dziś moja przychodnia do 2 stycznia nie czynna więc pozostało mi tylko czekanie
Hi hi :P To się nazywa ciążowy kalafior w miejscu mózgu Wszystkie to mamy
A soczek fakt, trzeba codziennie kupić... To pij Kubusia, też smaczny, choć z cukrem
I niefajnie, że tyle instytucji robi sobie wolne teraz, przecież to normalne dni pracy - dziś i w pon....
Ania
Stary 2013-12-27, 10:54   #628
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

NO właśnie dokładnie.. ale co im tam... wiele dni wolnego mają i się cieszą ...

No to jest właśnie to że z cukrem hm.. pozostanę chyba jednak przy tym by samemu robić soczki z marchwi na sokowirówce :P

Stary 2013-12-27, 11:33   #629
anius_7
Wtajemniczenie

o 16 odbieram wynik bety, a o 17:45 mam wizytę u lekarza mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Stary 2013-12-27, 11:40   #630
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

No to ci zazdroszczę że tak fajnie dziś ci się wszystko ułożyło... ja wynik znam już od piątku (czyli już tydzień dokładnie) a zadzwonić dopiero mogę się umówić na wizytę 2 stycznia co też nie wiadomo czy od razu mnie przyjmą.. nie wiem właściwie jak t z tym jest. Kobiety w ciąży mogą być szybko zapisane na wizytę? Chyba tak co nie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości