|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Przyczajenie
|
Z tego co dowiedziałam się od położnej to niebezpieczne jest krwawe plamienie na czerwono a brązowe nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Każdej z osobna bardzo dziękuję za słowa otuchy i pocieszenia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj rano wyszłam ze szpitala ... a już myślałam, że zostanę na oddziale w święta...aczkolwiek dla dobra mojej Fasolki WSZYSTKO zniosę. Oj trochę przeszłam na tym oddziale. Tachykardia ustała...ale krwiak się raz powiększał raz zmniejszał...co 2 dni USG ale za to miałam okazję usłyszeć co raz mocniejsze serduszko ![]() Nadal muszę leżeć. Jak najmniej chodzić po schodach. Unikać dalekich wypraw samochodem...gorących kąpieli. Jak będę mieć więcej czasu nadrobię wasze posty. Wesołych Świąt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() .... za rok będziemy świętować już w większym gronie ![]()
#604 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziś zaliczyłam pierwszego pawia i to u teściów przez balustradę na schodkach hehe, dodam że dziś kończę 7tc, wcześniej sporadycznie zdarzały się mdłości, ale nie takie mocne
![]() |
#605 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej dziewczyny, jak tam swieta? Ja przed swietami jeszcze odwiedzilam ginekologa, bo przyrost bety byl nizszy niz powinien, choc wartosci wysokie i bardzo nas to zmartwilo. Jednak okazalo sie, ze podczas kolejnego USG juz bylo widac zarodek i bijace serduszko, Tz chcial posluchac ale gin powiedzial ze nie powinno sie tego robic bo trwa proces organogenezy i dopiero po 12 tyg mozna posluchac. Ustalil tp na 14.08 takze Natka88 prosze o zmiane
![]() Natka88 a plamienia Ci juz ustaly? Czytalam ze w tych tygodniach moze pojawic sie plamienie na skutek tego, ze zarodek jeszcze bardziej wwierca sie w blone sluzowa macicy, ale na pewno kazde plamienie powinno zostac skonsultowane z lekarzem. U mnie pojawilo sie ostanio takie brazowawe plamienie tuz po przytulankach z mezem, co prawda jednorazowo ale zmartwilam sie, miala tak ktoras z Was? A przy okazji Sylwestra, jakie macie plany? My mamy do wyboru zabawe w klubie ze znajmomymi, albo posiedzenie w rodzinnym gronie u tesciow, nie moge sie zdecydowac na zadna opcje, bo z jednej str jestem teraz przeziebiona a z drugiej senna, wiec nie wiem czy klub to dobre miejsce na zabawe teraz, choc ma byc ponoc kameralnie a nie tak, jak podczas zwyklego disco... |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() mamuska11 Ty to masz gorzej niz ja...chociaz dzis byl pierwszy dzien co mnie nie bolaly ![]() ![]() ![]() natka88 mnie w poniedzialek strasznie brzuch bolal ale to po 12 godzinach w pracy a wczoraj wydawalo mi sie ze plamie ale ciagle nie wiem czy to plamienia czy uplawy zawsze mialam problem zeby to rozroznic:/ zwlaszcza ze od poczatku ciazy mam silne uplawy...i sie nie powtorzylo do dzisiejszego wieczoru ...ale moj maz wlasnie pojechal po luteine ktora mi ginekolog przepisala w razie plamien i od dzis zaczne ja podjadac do poniedzialku...chyba ze zacznie sie cos dziac gorszego to do szpitala:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Raczkowanie
|
Hej ,
Ja tylko tak na szybko, nadrobię może wieczorem ![]() Zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia ![]() ![]() Zdrówka dla wszystkich chorujących ![]()
#608 |
Zadomowienie
|
Angelika, ja też wiele zniosę by tylko dzidzia była zdrowa
![]() Dziś czuję się wspaniale, mam w sobie wiele energii a wczoraj zaś byłam senna i nie mi się nie chciało :P też tak macie? :P No i Wesołych Świąt ![]()
![]() |
#609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy któraś z was oznajmiła nowiny na święta rodzinie? I nie mówię tutaj o najbliższych (rodzicach, teściach) ale np wujkach, ciotkach itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak na razie poprzestalam na oznajmieniu nowiny najblizszej rodzinie, tj rodzice i rodzenstwo z mojej i Tz strony, a powiedzielismy juz w mikolajki. Niestety z 2 tyg temu podczas imieninowej imprezy, Tz brat wygadal sie kuzynowi i jego zonie, o co jestem zla, bo przeciez prosilismy wyraznie, by nic nikomu nie mowic, bo za wczesnie. Wczoraj tez byla rodzinna imprezka, i mogli komus cos chlapnac, choc mam nadzieje, ze trzymali jezyk za zebami. Do konca 1 trymestru nie mam zamiaru nikogo wiecej informowac i zaluje, ze dowiedzieli sie tesciowie, bo zlekcewazyli moje prosby :-( A mam pytanie, jadlyscie dziewczyny wszystkie potrawy wigilijne, mam na mysli te z grzybami lesnymi, bo wtdaje mi sie, ze grzybow chyba w ciazy nie wolno, ale moze cos pomylilam.... Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2013-12-26 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kryję się jak się da a ci sobie rozgadują, zresztą to moja 3 ciąża więc tym bardziej język za zębami powinni trzymać
![]() |
#612 |
BAN stały
|
Hej, odnośnie potraw z grzybkami to moj lekarz powiedizał, ze jezeli sa z pewnego źródła to mozna, oczywiscie w rozwaznych ilosciach...ja troszke zjadlam, ale tez niepewnie....
ZAPRASZAM DO POLUBIENIA MOJEGO FANPEGA , OTO LINK: xxxx POZDRAWIAM. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-12-26 o 21:10 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Rozeznanie
|
Źle sie dziś czuję.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, dużo zdrówka!!! I spokojnego drugiego dnia Świąt ![]() U nas Wigilia bardzo udana; Krzyś dostał oczywiście najwięcej prezentów (Jego pierwsze Święta ![]() ![]()
![]() |
#615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja z kolei chora jestem, temperatury juz nie mam, ale boli mnie gardlo i glos stracilam, masakra, co mozna brac bezpiecznie w ciazy na gardlo i chrypke? Z grzybow jadlam tylko wszystko to, co zawieralo pieczarki. Lubie lesne grzyby ale nie chcialam ryzykowac, do tego sa ciezkostrawne. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Rozeznanie
|
Przespałam sie prawie2 godziny i jest lepiej, bo głowa nie boli choć jestem ogólnie jakaś taka zmięta
![]() Co do grzybów to oczywiście jadłam bo uwielbiam i nic mi nie było. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w święta zajadałam się tym na co miałam ochotę ;P oczywiście wszystkiego po troszku ![]() Dziewczynki czy pijecie może Kubusia? Bo chciałabym dziennie zacząc pić a nie wiem właśnie czy to dobry pomysł.
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie sierpniowe mamusie
![]() mogę dołączyć? Na razie jeszcze do mnie nie do końca dotarło co się dzieje,ale powoli już wracam na ziemię ![]() ![]() ![]() ![]()
#619 |
Zadomowienie
|
Jasne że możesz dołączyć
![]() miło nam ![]() No to trzymam kciuki. dziś dzwonisz w sprawie wyników czy czekasz do jutra? :P ja też tak chyba jakoś w połowie sierpnia :P hehe
![]() |
#620 |
Wtajemniczenie
|
wyniki dziś odbieram i mam nadzieję, że uda mi się w miarę szybko umówić do lekarza. Na czas ciąży chcę zmienić lekarza, ale do tego "ciążowego" muszę czekać ok.3 tygodni na wizytę. Dlatego chyba pójdę najpierw do starej pani doktor, a potem zmienię
![]() ![]() ![]()
#621 |
Zadomowienie
|
No to faktycznie wiele masz pytań :P
Ja na szczęście wcześniej się zabezpieczyłam i brałam kwas foliowy ![]() teraz się zastanawiam nad witaminkami choć powiadają że w 1 trymestrze to najważniejsze brać ten kwas i oszczędzać się jak najwięcej ![]() ja też zastanawiam się nad zmianą lekarza ale na takiego co później mógłby odebrać mój poród, ale to pewnie zrobię jak już będę w 3 lub 4 trymestrze ![]() Teraz właśnie próbuję się do dzwonić i umówić na wizytę i się właśnie zastanawiam czy czasem dziś moja przychodnia nie ma wolne ;P jak otrzymasz już wyniki to podaj jaki ci wyszedł ![]()
![]() |
#622 |
Zadomowienie
|
Anius_7 witaj i nie martw sie na zapas!
Moja ciaza tez nie do konca byla zaplanowana, nie bralam kwasu foliowego odpowiednio wczesnie, ale podczas wizyty u gina oczywiscie zapytalam go o to. Stwierdzil, ze nalezy brac kwas kilka tyg przed zajsciem, ale jesli mialam odpowiednia diete bogata w warzywa, woce i wyroby zbozowe to malo prawdopodobne, abym miala niedobory tej witaminy a i tak zaczelam zazywac kwas od razu po pozytywnym tescie ciazowym. Co do % to z tego, co pisza w pismach o dzieciach i ciazy, nie ma mozliwosci aby zaszkodzily na tym etapie, bo nie ma lacznosci miedzy mama a fasolka, dopoki nie zagniezdzi sie porzadnie. Co nie znaczy, ze mozna pic i palic bezkarnie, ale jesli zdazylo sie to incydentalnie, to mozesz byc spokojna. A ja wlasnie sie zastanawiam, co dobrego zjesc,i nie wiem sama na co mialabym ochote ;-) Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2013-12-27 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam zacząć brać kwas od stycznia i na wiosnę planowaliśmy zacząć starania, a tu nagle niespodzianka
![]() A przychodnia powinna normalnie pracować, w końcu dziś normalny dzień ![]()
![]() |
#624 |
Zadomowienie
|
No tak ale akurat może położna dziś wolne wzięła :P hehe nie wiem, mamuśka ma po drodze to zajrzy i się dowie.
Też zanim dowiedziałam się że w ciąży jestem popiłam a tu piwko tu winko.. i myślę że ewelajna ma racja że to nie miało żadnego wpływu na naszą fasolkę ![]() Ewelajna masz może czasem tak że martwisz się że mogłabyś poronić? ![]() Mnie często napadają takie myśli i zastanawiam się czy to normalne ![]()
![]() |
#625 | |||
Wtajemniczenie
|
Święta, Święta, i po Świętach... szybko minęło
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie martw się, wiele kobiet (większość ![]() ![]() ![]() A ja dojadam świąteczne pyszności - sałatki i schab z chrzanem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
2 - nie ma 4. trymestru ![]()
![]() |
#626 |
Zadomowienie
|
Tasia no faktycznie nie ma :P hehehe nie wiem nawet czemu tak napisałam hahaha ale siara :P
tez chciałam pić ten jednodniowy soczek ale nie chce mi się codziennie iść do sklepu po niego a kubuś wiem że ma tą swoją ważność itd. i może sobie spokojnie poleżeć parę dni a nawet tygodni zanim go otworze. I tak jak myślałam... dziś moja przychodnia do 2 stycznia nie czynna ![]()
![]() Edytowane przez Angels2708 Czas edycji: 2013-12-27 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A soczek fakt, trzeba codziennie kupić... To pij Kubusia, też smaczny, choć z cukrem ![]() I niefajnie, że tyle instytucji robi sobie wolne teraz, przecież to normalne dni pracy - dziś i w pon.... ![]()
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
NO właśnie dokładnie.. ale co im tam... wiele dni wolnego mają i się cieszą ...
No to jest właśnie to że z cukrem ![]()
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
o 16 odbieram wynik bety, a o 17:45 mam wizytę u lekarza
![]() ![]()
#630 |
Zadomowienie
|
No to ci zazdroszczę że tak fajnie dziś ci się wszystko ułożyło... ja wynik znam już od piątku (czyli już tydzień dokładnie) a zadzwonić dopiero mogę się umówić na wizytę 2 stycznia co też nie wiadomo czy od razu mnie przyjmą.. nie wiem właściwie jak t z tym jest. Kobiety w ciąży mogą być szybko zapisane na wizytę? Chyba tak co nie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.