|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14
Phi, jeszcze po powrocie brałam a to banana, a to mandarynki, a to szarlotkę...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2432 |
|
Konto usunięte
|
dziwi mnie jak ludzie daleko mogą brnąć w swoje kłamstwa które nawet nie brzmią logicznie
|
|
|
|
#2433 |
|
jestę wieszczę
|
Dziwi mnie, że potrafiłam siedzieć przy stole z kimś, kogo nie lubię i się uśmiechać.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że ktoś pomyślał, że zamknięcie całej (no, prawie, ćwierci, cała by zajęła pewnie pusty magazyn) mojej rodziny w domu na święta, to dobry pomysł -.-
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2013-12-25 o 20:11 |
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie koleś, który jechał samochodem bez kierownicy
|
|
|
|
#2437 |
|
ma zielone pojęcie
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Aha i strasznie dziwi mnie ilość matek, które mają coś ze łbem i wyrzucają swoje dzieci. Tylko do komendy gdzie pracuje moja matka w tym miesiącu już dwójka. Pierwsze dziecko 5 lat, matka powiedziała "skoro nie chcesz iść to tu zostajesz" i zostawiła dziecko błąkające się po mieście Druga do 12 letniego chłopca, że ona idzie znaleźć faceta i nie chce się już nim opiekować, że go nienawidzi i ma zniknąć z jej życia i ma iść na policję i do domu dziecka. Poszedł. Druga trafiął do zakładu, ale pierwszej dziecko oddano... co dziwi mnie jeszcze bardziej
|
|
|
|
#2439 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie ogarniam baby, co się u mnie wczoraj stało, normalnie nie ogarniam.
Pamiętacie mój wątek, w którym pisałam, że nie chcę faceta mojej siostry na wigilii? Otóż przyjechał. I to nie sam. Otóż uwaga uwaga: przywiózł ze sobą swoją siostrę z jej dzieckiem. Siostra przyjechała 24 grudnia do niego na święta (matka w stanach, ojciec nie żyje), żeby nie spędzał świąt samotnie, a on wpadł na wspaniały pomysł wzięcia jej do nas. Całe szczęście, że przyjechali wczoraj o 17 i pojechali dzisiaj o 10. Cała moja rodzina zaliczyła zonk, bo była mowa o dodatkowej jednej osobie i był problem gdzie spać, a tu z jednej zrobiły się 3. Nie mogę normalnie, trzeba być bezczelnym typem, żeby coś takiego zrobić. Siostra została opierdzielona z góry na dół. I się wykręcała, że przecież jej nie mogli zostawić samej z dzieckiem na święta. |
|
|
|
#2440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Okazało się, że chłopak siostry nie jest idealny, przemęczyłaś się tylko jeden wieczór i noc i teraz masz zapewne pokój dla siebie
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
masakra po prostu, wielka afera, że siostra chłopaka się zjawiła, w momencie kiedy nie miała gdzie się podziać... 17h u Was spędzili, tragedia narodowa
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4428901 8]nie ma to jak obchodzić wigilię, ale jedno miejsce dla niespodziewanego gościa to robić dla fikcji
masakra po prostu, wielka afera, że siostra chłopaka się zjawiła, w momencie kiedy nie miała gdzie się podziać... 17h u Was spędzili, tragedia narodowa [/QUOTE]No dla mnie tragedia. Bez uprzedzenia, nawet nie mieliśmy tyle kołder i poduszek ![]() [1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44289043]Ja pamiętam spanie w piwnicy To gdzie miałaś legowisko? W wannie?[/QUOTE]W kuchni! Ale spoko, przynajmniej miałam blisko do pierogów. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2013-12-25 o 20:42 |
|
|
|
#2446 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Dziwi mnie, że nie było awantury przed świętami. Nie pamiętam takich świąt.
|
|
#2447 |
|
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4428901 8]nie ma to jak obchodzić wigilię, ale jedno miejsce dla niespodziewanego gościa to robić dla fikcji
masakra po prostu, wielka afera, że siostra chłopaka się zjawiła, w momencie kiedy nie miała gdzie się podziać... 17h u Was spędzili, tragedia narodowa [/QUOTE]Tylko, że jeśli mieli problem z miejscem dla jednej dodatkowej osoby, to przy trzech naprawdę mógł się zrobić duży problem. A siostra chłopaka miała gdzie się podziać przecież - przyjechała do niego, nie do nich, mógł odwołać wigilię u nich i zostać z nią, zamiast lecieć do zapchanego mieszkanka, kurde, z tego co wnioskuję z posta Tinkerbell on nawet nie raczył ich poinformować wcześniej, że przejeżdża do niego siostra z dzieckiem, tylko postawił ich przed faktem dokonanym -.- |
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2450 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Współczuję, jeszcze rozumiem jakby to chodziło o samą Wigilię, choć dla mnie to też chamskie tak bez pytania, nie wyobrażam sobie siostry chłopaka na Wigilii. Ale na noc, kiedy u was nie ma miejsca?---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Dziwi mnie, że o tym nie wiesz, a długo już się udzielasz .---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- U mnie dalej jest ok. Dziwne.
|
|
#2451 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale po prostu nie ogarniam jaki był problem powiedzenia "nie przyjedziemy, zostaję z siostrą i siostrzenicą w domu, wesołych świąt". Poza tym było nam wszystkim głupio, bo przychodzi do dawania prezentów, dzieciak myślał, że coś dostanie (w końcu święta, prezenty, choinka) a tu dupa, bo wszyscy się cieszą, a dziecko siedzi bez niczego. Jego siostra podobno chciała mu zrobić "niespodziankę" i nie mówiła że przyjedzie. Nie mieliśmy nawet tylu koców i kołder, żeby dla wszystkich starczyło, i np. ja i mama musiałyśmy spać pod polarowymi kocykami z ikei (cieniuśkie toto), ja musiałam swój z samochodu przynosić. Bo dla mamusi z dzieckiem musi być kołdra (chociaż mam łóżko przy samym kaloryferze i cieplutki pokój), dla siostry i chłopaka kołdra, dla babci kołdra, dla ciotki trochę cieńsza, ale kołdra, no i trudno, trzeba było spać pod kocami. Poduszek brakło (takich większych mamy 4), trzeba było spać na jaśkach. |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
masakra po prostu, wielka afera, że siostra chłopaka się zjawiła, w momencie kiedy nie miała gdzie się podziać... 17h u Was spędzili, tragedia narodowa [/QUOTE]No nie wiem, może nie każdy ma pokoje i pościel na pomieszczenie tylu ludzi i nie wypada się zwalać komuś na głowę w ten sposób? Ta siostra i jej dziecko nawet nie są rodziną Tinkerbell. Powinni sobie własną Wigilię zrobić, a nie przyjeżdżać bez zapowiedzi licząc na gotowe. A jedno miejsce dla niezapowiedzianego gościa jest raczej na zasadzie ,,cześć, zdycham z głodu, czy mogę z pańską zacną rodziną spędzić ten wieczór?'' a nie ,,no hej, nie stać mnie na hotel''. Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2013-12-25 o 21:39 |
|
|
|
#2454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(Wiem, że nie we wszystkich domach jest tradycja dawania prezentów pod choinkę i ja to rozumiem, tylko wyobrażam sobie, że nawet jeśli dzieciak nigdy nie dostawał, a nagle zobaczył, że inni dostają to mogło mu być bardzo smutno). |
|
|
|
|
#2455 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie to ze od 3 dni chodzi za mną ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=58Qh8MKz_IU . Puściła mi ją kuzynka koleżanki i od tej pory nie mogę przestać jej nucić
|
|
|
|
#2456 |
|
Konto usunięte
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44289513]Ale ta siostra nie miała prezentu dla swojego dziecka? Słabo trochę.
(Wiem, że nie we wszystkich domach jest tradycja dawania prezentów pod choinkę i ja to rozumiem, tylko wyobrażam sobie, że nawet jeśli dzieciak nigdy nie dostawał, a nagle zobaczył, że inni dostają to mogło mu być bardzo smutno).[/QUOTE] No właśnie nic dziecku nie kupiła. Nie wiem czy przyjechała przed samym wyjazdem czy nie kupiła, bo miała nadzieję, że coś od nas dostane, czy po prostu nie daje się nic. |
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwi mnie jak w tym roku mało domków i balkonów przystrojonych z zewnątrz
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 |
|
... choć nie Westwood
|
Myślę, że dziewczyna nie miałaby już sił na sądy i telewizję, bo cała sprawa kosztowała ją mnóstwo nerwów. A teraz jest w trakcie badań genetycznych z pytaniem czy w przyszłości sytuacja się nie powtórzy. Ale to porażka jak dla mnie i dawno mnie nic nie zszokowało jak ta sprawa.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

. Współczuję, jeszcze rozumiem jakby to chodziło o samą Wigilię, choć dla mnie to też chamskie tak bez pytania, nie wyobrażam sobie siostry chłopaka na Wigilii. Ale na noc, kiedy u was nie ma miejsca?