|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
|
|
#2372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My wróciliśmy od brata, a jutro do teściowej wybywamy |
||
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh ... ten alkohol ..
u mnie w święta nie ma alkoholu ... czasami wieczorem napijemy się lampkę wina ale zazwyczaj dopiero w szczepana ... a i tak nie zawsze ... Nasza choinka stoi ... Dusia z nią rozmawia ile się da
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas alko jest ale z głową. Ja tam zawsze wypijalam kilka lampek wina
![]() Misiek wczoraj po dwóch wigiliach zasnął w ułamku sekundy. A dziś zobaczymy bo właśnie poszedł z Tż tem. Późno ostatnio się kładzie... wysłane z fona ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- A co się stało? :-( wysłane z fona
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Alanek wstał o 20 z drzemki
![]() Powygłupialiśmy się, potem kąpanko, jedzonko, jeszcze troche zabawy w wyrku i teraz wierci sie na sen ciekawe jak długo te fikołki tam jeszcze będzie trenował ![]() a na tego oto pana ![]() http://www.releasedonkey.com/big/MV5...ge-picture.jpg A sie martwiłaś że Ci Dusia ją przewróci ![]() U nas też problemu nie ma bo zastawiona fotelem i tapczanem ![]() Chociaż wchodzi Alan na tapczan i paluszkiem dotyka co dosięgnie
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też.... mój nie ruszył nic, ja kilka kieliszków nalewek różnych teściowych i martini 2 kieliszki i nawet mi w głowie nie zaszumiało![]() U nas prezenty po prostu przesadzone, trochę jestem zła na teściów, bo nie tak się umawialiśmy...w dupach się przewraca już i mojemu dziecku i bratankowi tż Isia kolejną lalkę - gadającą Natalię, śliczny pluszowy szlafrok, wielką szufladę drewnianą z różnymi drewnianymi zabawkami - sorterem, kostką a'la ikeowa mula, puzle drewniane, klocki do układania zamku drewniane i klocki z różnymi obrazkami - wsio w tej drewnianej szufladzie. Ja dostałam książkę kucharską i pieniądze, tż też. Za kasę zebraną miałam kupić Kubusiowi tableta, a zebraliśmy łącznie tyle, ze starczy ale i na kilka tabletów. Więc z dzieciowej części kupię im go, resztę odłożę, a z mojej części nareszcie sobie kupię nowe kozaki (akurat czekam na wyprzedaże )a reszte odkładam sobie na zakupy wiosenne - bo czekają mnie mega zakupy wiosenno bo nie mam kompletnie nic do ubrania więc zbieram już kasę teraz to taki plusik świat, nie liczyłam na nic, a tu taka miła niespodzianka. W sumie wolę zł, bo mogę kupić coś pożyteczniejszego niż zabawki, których mają do oporu, albo zwyczajnie odłożyć ehhhh
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko się cieszyć że dzieci dostały zabawki ... bo przecież wiele z dzieci nic nie znalazły pod choinką ... chociaż wiem co czujesz poniekąd .. po mikołaju zadecydowałam że ma być mniej zabawek ... i było ... owszem Dusia dostała pieniądze, wózek, lale natalię, klocki drewniane, klocki duplo, duży zestaw klocków w takiej skrzyneczce jak samochodzik, laptopa fp, książeczki, kredki świecowe, leginsy, tunikę, koszule i pieniądze .... Ja też dostałam sporo na co nie liczyłam ale radość wielka
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co jakiś czas robię porządki i zawsze zabawki daję na świetlicę środowiskową w mopsie oczywiście te co się nadają, bo resztę wybrakowane coś urwane, popsute to wywalam od razu. teraz te kilka prezentów schowałam, będą na potem. Po co małej kolejna porządna lalka, jak już tyle ich ma i każda rozczochrana już bo za włosy je wszędzie taszczy, a tak to za rok sobie weźmie ładną lalę porządną, uczesaną jak się będzie nimi bardziej interesować naprawdę przesyt tych zabawek...za rok rezygnujemy albo z mikołaja albo z gwiazdki
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
O ratunku, to się oblowiliscie w prezenty. U mnie w rodzince zdecydowaliśmy w tym roku po max 2 prezenty dzieciakom, bo co roku to każdy kupowal od siebie. U teściów też dostał jeden i jeden od nas, wiec w sumie 4 i to bez szału.
wysłane z fona
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam wolę jak dzieci zabawki dostają, w końcu to one mają być zadowolone a nie rodzice
Ale z tą ilością to w szoku jestem, nie wiadomo czym się bawić. Mati dostał jeździk, garnuszek na klocuszek, pociąg i domek szczeniaczka. Garnuszek robi furrorę. Paula więcej dostała, bo i lalkę Pony i puzzle, gry, książki, ubrania, torebkę, zachwycona. Baobabku a po co 3 letniemu dziecku tablet? |
|
|
|
#2383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje też dostaly mnóstwo zabawek z czego hitem jest kuchnia i Hubercik uwielbia wozić lalę wózeczkiem który dostala Oliwka ![]() A i jeszcze chrzestnego jednego oczekujemy,a dziś jedziemy do mojego chrześniaka. Cytat:
Imienin,dnia dziecka,mikołajek nie obchodzimy-mniej zabawek
|
||
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubuś w marcu 4 skończy na tableta są świetne aplikacje do nauki czytania na przykład, fajne gry edukacyjne, on sobie świetnie radzi z laptopem czy moim smartfonem, więc z takimi aplikacjami nie będzie miał problemu. Oczywiście wszystko z głową, nie na zasadzie, ze dostanie tablet na cały dzień i dziecka nie mano i mnie też się przyda (tylko ciiii coby tż nie usłyszął )
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra trzeba się szykować i w drogę do teściowej. |
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż jak wszędzie zależy co się kupuje![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
on nam wybierze odpowiedniego pod względem technicznym i cenowym oczywiście. Mi na łączniu z netem nie zależy aż tak, bo te wszystkie aplikacje bez neta będą działać, jak sobie je pościągam. Inetrnet ma na usb z Polsatu to i tak chyba na tablecie mi nie pójdzie, bo chyba tu musi być wifi
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas Jasiu dostał namiot do zabawy, puzzle, piłkę, układanke ze zwierzętami i ksiązki. Czasem jak mi się dublują zabawki to zanosze do szpitala na świetlice. ![]() Ja też muszę wymienić garderobę bo po moim odchudzaniu to wszystko na mnie wisi.
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven, no to sama frajda Cię czeka
|
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie
u nas spokojnie z zabawkami Antek dostał sanki, misia, pełno autek malutkich, sztućce skip hop, no i jeszcze czeka na prezenty od drugiej babci
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Hejka u nas świeta w tym roku bez radości w sobote zmarla moja babcia jutro pogrzeb a dziś tata pojechał do szpitala bo juz przed wigilią kiepsko sie czuł
Mam pytanie czy jest tu ktos z częstochowy??
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane, meldujemy się po świętach.
Niestety nie mogę powiedzieć, że te święta były dla nas udane. Wczoraj wylądowaliśmy na IP z Antkiem, bo dostał tak szczekającego kaszlu, że jak to usłyszałam, to o mało zawału nie dostałam. Do tego paskudna chrypa. Okazało się, że stan zapalny prawdopodobnie schodzi w dół i zajęło już krtań. Dostał na miejscu zastrzyk w pupkę oraz przepisano nam kolejne leki. Oczywiście z podawaniem ich jest TRAGEDIA! 4 lekarstwa w syropie rano, 2 w południe, 4 wieczorem... praktycznie cały dzień to chodzenie za nim, żeby cokolwiek przełknął. ![]() Aga_ton, Baobabek - ja dałam wczoraj rano prawoślaz, bo też pierwsze co o nim pomyślałam, ale pediatra na IP powiedziała, że w naszym przypadku wywoła on odwrotny efekt, niż byśmy chcieli. Nie wiem dlaczego.
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
Dearlie, kajaja współczuję takich świat... wiem co czujesz, my Wielkanoc spędziliśmy w szpitalu z zapaleniem płuc, a przed szpitalem również mieliśmy masakrę z podawaniem leków. nie wspomne o wiszeniu na tz, u nas to norma od kilku miesięcy i ryk, kiedy musi wyjść.
Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie oj biedny Antos i Wy lodujac w święta na IP. Dużo zdrowka dla niego!
Więcej nie naskrobie,bo lecę do pracy. U nas święta średnio... A ja jednak dziś mam debiut na okienku,bo we wtorek nie działały do 12 komputery ciekawe jak dziś![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dearlie przykro mi,że takie mieliście święta,biedny Antos ![]() Mam nadzieję,że dzisiaj już będzie troszke lepiej Dużo zdrowka U Nas święta minęła w fajnej atmosferze .Chłopcy przeszczesliwi z prezentów .A dzisiaj już czas wrocic do rzeczywistości ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Dearlie, ale święta faktycznie... współczuję bardzo. Zdrówka dla Antosia, żebyście w końcu odpoczęli Moje święta ok. Zdecydowanie lepsze niż w zeszłym roku
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie zdrówka dużo dla Antka, niech mu szybko przejdzie!
U nas święta 50/50. U rodziny tżta w pierwszy dzień świąt był horror, za to u moich rodziców wczoraj idealnie ![]() Takie święta powinny być, radosne i bezstresowe. A nie tak jak u teścia. Wszyscy nabici i zero kontaktu normalnego. Potem mój chłop sie dziwi że nienawidze tam jeździć. Wczoraj u nas wiało brzydko, więc pojechaliśmy autem ![]() Oczywiście ja za kierowce i nie mogłam nawet lampki wina wypić ![]() Mama mi dała do domu piwko jabłkowe to sobie wypiłam ![]() We wtorek sylwester, planuje kupić zimne ognie i zobaczyć jzk Alan zareaguje na nie ![]() Ogółem nie kupujemy nigdy bo jakoś tak specjalnie tego nie obchodzimy, no ale teraz sie to zmieni ze względu na małego - o ile polubi
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Antoś szybko do siebie dojdzie... Choroby dzieci są okropne. Wykańczające do granic...U nas święta super - dwie wigilie, Henio w swoim żywiole. Taki towarzyski jest. Pierwszego dnia u mojego taty, bez szału. A drugiego u moich dziadków. Najwspanialsza atmosfera. Henio dostał Duplo Safari, tablice magnetyczną z literkami, matę z literkami i cyferkami, zabawki z Tchibo (arka noego), samochód sterowany, drewniany autobusik do ciągnięcia za sznurek, książeczki i sanki. Moim zdaniem ilość w sam raz. Ale i tak zrobimy selekcje i część zabawek schowamy dla drugiego dziecka albo oddamy. |
|
|
|
|
#2399 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Syrop prawoślazowy jest chyba na wykrztusny więc zwiększył ilość wydzieliny w oskrzelach,drogi oddechowe się zwęziły i spowodowalo to duszności.Nie wiem czy dobrze kombinuję ![]() Cytat:
?U nas Święta też takie sobie.Hubert ma znowu zapalenie oskrzeli,dostał ten sam zestaw do inhalacji co zawsze Nebbud + Berodual i Clemastinum i dodatkowo antybiotyk Summamed oraz zastrzyk na duszności Deaxaven.Dearlie a Antek też Dexaven dostał? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

?