|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy w Sephorze, Douglasie i innych vol. IX.
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44281419]A o ile Ci przedluza szminke? Pytam, bo uzywam w sumie szminek dobrej jakosci i zastanawiam sie z racji tego, czy w ogole bede w stanie zauwazyc roznice z konturowka i bez.[/QUOTE]
Ja jej używam tylko na kontur ust i przez trzymanie w ryzach rozumiem to, że mi się poza kontur szminka nie wylewa, co jednak czasem mi się zdarzało, zwłaszcza przy ciemniejszych i masełkowatych szminkach. Jak dam tą bezbarwną MUFE, to do wieczora kontur pozostaje czysty i nienaruszony. |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
♪♫♪♪♫♪
|
Wszystkiego dobrego na Święta!
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez GretchenSp Czas edycji: 2013-12-24 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Raczkowanie
|
@jamestown
ja mam od kilku dni z MUFE. Testowałam na MACu, Lancome l'absolu rouge i z tańszych na Lumene. U mnie zwiększa trwałość dwu-trzy krotnie. Przy czym najbardziej spektakularny efekt jest oczywiście na formułach nawilżających. przy bezbarwnej konturówce z MUFE i bazie z MACa na ustach pod szminkę miałam wczoraj matową szminkę przez 12 h w zadowalającym stanie pijąc i jedząc ![]() Edytowane przez naked_truth Czas edycji: 2013-12-24 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44275773]Moze jakas wieksza impreza byla i po prostu nie pamietasz? ![]() ![]() .[/QUOTE] ![]() Hm, na roznych imprezach zdarzyło mi się być, niektóre były grubsze, ale raczej nigdy nie byłam w takim stanie, żeby dać sie rozebrać i obfotografować (bez mojej wiedzy i zgody ![]() ![]() A tak w ogóle to zdrowych, pięknych Świąt w rodzinnej atmosferze, z dala od trosk i pośpiechu dnia codziennego ![]() No i życzenia imieninowe dla wszystkich Ewek ![]() Edytowane przez smash Czas edycji: 2013-12-24 o 14:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego dobrego ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Swiat co prawda nie obchodze jak Wy, ale ugne sie przed spoleczna presja i chetnie zloze Wam zyczenia ![]() Wesolych Swiat. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-12-24 o 15:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz chociaz, bo jako zegarkowa maniaczke, az mnie skreca z ciekawosci, co to za zegarek tyle problemow Ci sprawia...? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
Konto usunięte
|
Gosiaczek6, dopiero teraz przeczytalam Twoj post, po tym, jak zacytowala go Hihi. Kurcze, szkoda, zes sie nie odezwala, po spokojnie moglas sie pozbyc tego zegarka tak, jak Ci to wczesniej pisalam.
Wystarczylo przeciez, zebys powolala sie na niezgodnosc towaru z umowa. Zegarek przeciez nie posiadal cechy, o ktorej mowil sprzedawca (mozliwosc skrocenia paska). Dzieki temu odzyskalabys kase. Uwazam tez, ze niepotrzebnie godzilas sie na wymiane bransolety. Skoro facet w Aparcie Ci zniszczyl zegarek to moglas reklamowac od razu. Masz pewnosc, ze bransoleta bedzie tej samej marki, co zegarek? Pytam, zeby nie bylo tak, ze Apart wcisnie Ci jakas tanioche. |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44277330]Ja taki szal na Zare przezywalam z 8 lat temu. Pozniej stopniowo mi sie zaczela nudzic. W tym roku moje zainteresowanie oscyluje wokol zera.
MAC tez mnie nigdy nie powalal. Owszem, kolorow duzo za co ogromny plus (pomijajac podklady of kors ![]() ![]() Kurtalka czarno-zielona. Chcialam ja juz we wrzesniu, ale te sztuczne rekawy mnie odrzucaly. Skore uwielbiam, poliuretanu nie znosze. Nie moglam jednak o niej zapomniec. Kurtki jednak nigdzie nie bylo (pamietasz plaszczowo-kurtkowy kryzys w Zarze na przelomie pazdziernika i listopada? ![]() ![]() Zreszta moja milosc do ubran nieco przygasa. Wszedzie poliester i poliuretan. Masakra jakas. O ile porzadne torebki skorzane da sie kupic to znalezienie ubrania bez poliestru to prawdziwy wyczyn juz. Nie mam juz ochoty placic kilkaset zlotych za sweter, ktory jest poliestrowa scierka. Scierki wiec kupuje juz rzadko, tylko jak mi cos spac nie daje. Wciaz szukam miejsca w moim miescie, gdzie nie ma scierek, ale ciezko idzie. Polyester everywhere ![]() YSL the Mats, odcien 202. Kiedys jak ja ogladalam to wygladala rozowo jak Palpitante. Pare dni temu wygladala jak szminka z moich marzen: czerwona z kropla rozu. Nie wiem czy zarowki zmienili czy juz mi sie w glowie miesza ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Dziewczeta, a jak tam te bezbwarwne konturowki? Rzeczywiscie przydatne czy nieszczegolnie? Zwlaszcze MUFE i Dior mnie interesuja.[/QUOTE] Niestety jakość ciuchów woła o pomstę do nieba, a ceny jak z kosmosu. Ja się ostatnio ratowałam szyciem sukienki i spódniczki skórzanej na miarę i wg mojego projektu. Wyszło super, a za tą cenę w zarze mogę sobie kupić sukienki z poliestru. [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44277710]Massimo Dutti nieco lepszy, ale tez az tak nie powala. Trzeba sie naszukac, aby znalezc cos dobrej jakosci. Mimo wszystko maja fatalne przyzwyczajenia niczym Zara. No bo wybacz, ale scierki Viledy lepiej wygladaja niz ten ich "jedwab". Widzialam reklame na Wizazu, ze COS w Warszawie otwieraja. Wiekszosc ciuchow srednia. Modelki wygladaja jednak bardzo lumpiarsko i maja za duze ubrania, wiec moze stad to wrazenie. Niemniej cos ladnego zdarza sie tam znalezc, no i sklady lepsze. Niestety nie mialam mozliwosci pomacania. Ostatnio patrze czesto na ciuchy na Zalando. Niesmialo zerkam na dzial premium. Tez poliestru sporo, choc wiem, ze poliester lepszych marek jest lepszej jakosci niz "jedwab" z Inditexu. Na Zalando wbrew pozorom wybor maly, ceny nie jakies super, a i kolekcje wybrakowane lub stare bywaja. Pare tygodni temu znalezlam zielona torebke Ralpha Laurena z tej najtanszej serii . Niby kosztowala 800 zlotych wiec jak na marke to nieduzo, ale cala z poliuretanu. Kurcze, wiem, ze to najtansza seria, ale taka marka i poliuretan to dla mnie wstyd. Niestety takie cuda sie tam zdarzaja czesto.[/QUOTE] To chyba muszą kolejny salon otwierać, bo już z jakiś rok temu było otwarcie. Spodobało mi się kilka rzeczy od nich, ale z jakiejś kolekcji wstecz. Z resztą u mnie nie ma ich sklepu, a bez przymiarki kupować to nie lubię. WESOŁYCH ŚWIĄT!! I dużo prezentów kosmetycznych ![]()
![]() |
#2080 |
Wtajemniczenie
|
Tyle mnie tu nie było, a u Was jak zawsze ciekawe tematy
![]() Chciałam Wam złożyć życzenia, dużo zdrowia, miłości i szczęścia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2081 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ----------------------------------- Przerazaja mnie ludzie. Przegladam wlasnie Fejsa i widze, ze ktos pare godzin temu poinformowal o swoich zareczynach. Myslalam, ze w dniu zareczyn ludzie maja lepsze rzeczy niz informowac o tym na Fejsie, ale sie mylilam. Teraz ludzie (dorosli ponoc) powoli zaczynaja juz wrzucac zdjecia prezentow, ktore dostali... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44283042]Pokazesz nam?
![]() ----------------------------------- Przerazaja mnie ludzie. Przegladam wlasnie Fejsa i widze, ze ktos pare godzin temu poinformowal o swoich zareczynach. Myslalam, ze w dniu zareczyn ludzie maja lepsze rzeczy niz informowac o tym na Fejsie, ale sie mylilam. Teraz ludzie (dorosli ponoc) powoli zaczynaja juz wrzucac zdjecia prezentow, ktore dostali... ![]() Pokażę, ale po Świętach, bo jestem u rodziców, a ubrania zostały w Łodzi ![]()
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
elizko to zdradz prosze, gdzie kupilas skore odziezowa, bo ja od dluzszego czasu poszukuje ilosci takiej, zeby mi na sukienke wystarczylo albo na kurtke/zakiet i znalezc nie moge, bo zwykle paskowa, taka na tapicerke albo torby... A jak trafie to w takiej cenie, ze mi sie szyc odechciewa... Szyc uszyje sama, tylko skore mi dajcie!
james Zlosliwcu, zazdroscisz to wysmiewasz ![]() BTW, wybaczcie mi ignorancje, ale moze ktos przy swietach mi poradzi ![]() ![]()
#2084 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cos sobie naciagnelam w okolicy ramienia ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44283207]Dobrze
![]() Nie, no. Wiadomo, ze zazdroszcze. Nikt nie podejrzewa inaczej ![]() Cos sobie naciagnelam w okolicy ramienia ![]() List ma przeciez tracking. Ja znow ostatnio zrobilam zamowienie. Po zalogowaniu sie na stronie widac numer. Wystarczy wklepac go tu.[/QUOTE] james ja chyba nie rozumiem jak to dziala, no tracking jest, ale co z tego. U mnie ostatnie, nie doreczone, jak i jedno doreczone zamowienie konczy sie w Des Plaines (ostatnie7listopada) i nadal jest en route od tamtego czasu. I moge sobie czekac do nie wiadomo kiedy. Wiec wole kuriera za 12 czy 14 dolcow, co, wydaje mi sie, bezdzie bezpieczniejsze, bo juz 5 stow jestem w plecy przez te niedoreczone, idace do mnie miesiacami paczki i nie chce znowu tracic kasy, a krem mi by sie przydal. Chyba, ze jest jakis myk, aby kontrolowac cala trase przesylki, ale ja nie ogarniam tego.
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2013-12-24 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja niestety nie moge Ci pomoc i powiedziec nic konkretnie, bo stare przesylki maja teraz o wiele krotszy numer i w ogole ich nie czyta system. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44282382]Gosiaczek6, dopiero teraz przeczytalam Twoj post, po tym, jak zacytowala go Hihi. Kurcze, szkoda, zes sie nie odezwala, po spokojnie moglas sie pozbyc tego zegarka tak, jak Ci to wczesniej pisalam.
Wystarczylo przeciez, zebys powolala sie na niezgodnosc towaru z umowa. Zegarek przeciez nie posiadal cechy, o ktorej mowil sprzedawca (mozliwosc skrocenia paska). Dzieki temu odzyskalabys kase. Uwazam tez, ze niepotrzebnie godzilas sie na wymiane bransolety. Skoro facet w Aparcie Ci zniszczyl zegarek to moglas reklamowac od razu. Masz pewnosc, ze bransoleta bedzie tej samej marki, co zegarek? Pytam, zeby nie bylo tak, ze Apart wcisnie Ci jakas tanioche.[/QUOTE] ehhh no widzisz, chęć posiadania przysłoniła mi zdrowy rozsądek, a przecież wiem, że gdy facet przejechał po zapięciu powinnam się go pozbyc, no ale ![]() zegarek dla zainteresowanych wrzucam ![]() żeby nie odbiegać zupełnie od tematu kosmetycznego, Wizja posiadania Si nie przeminęła, dostałam od Mikołaja ![]() ![]() i rzeczywiście masa ludzi wrzuca prezenty na FB, bądź swoje zdjęcia przed choinką z naburmuszoną miną, no bo co tam jedno trzeba z 4 wrzucić z choinką z każdej strony ![]() Edytowane przez gosiaczek6 Czas edycji: 2013-12-25 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zadomowienie
|
Informacja ze strony galerii handlowej w Kielcach:
Zaszalej z makijażem w perfumeriach Sephora! Tylko od 27 do 31 grudnia 2013 rabat 25%* na wszystkie produkty do makijażu! P.S. Wesołych Świąt Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Fajna ta emulcja nawilżająca Ibuki, mnie przypadła do gustu w trakcie testów próbki
![]() Przy okazji mam możliwość wejścia w posiadanie balsamu do ust marki EOS,to te słynne "jajeczka" kolorowe, http://www.cocktailcosmetics.co.uk/p...erine-lip-balm zastanwiam sie czy warto.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2013-12-25 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Konto usunięte
|
Ile się czeka na aktywowanie karty D? Zrobiłam juz zakupy na grubo ponad 1000 a karta dalej nie aktywna, nie moge sprawdzic punktów;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio wypróbowałam krem Clarins na noc, taki z niebieskimi napisami i złotymi wieczkiem, fajny, rano buzia była jakby miękka wypoczęta może się skuszę na pełnowymiarowe opakowanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Bez jaj ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44286722]Podpisywalas cos odnosnie tej wymiany bransolety?
Bez jaj ![]() No cóż akurat teraz nie mam muszmieciów więc Sephora mojej kasy nie zobaczy ![]() Ciekawa jestem jak daleko perfumerie zajdą z polityką mniejszej częstotliwości zniżek.
![]() |
#2095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||
Zakorzenienie
|
wszystkiego dobrego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaz wiem co ja potrafilam zrobic, aby swojego MK sprowadzic z Kanady ![]() u Ciebie bransoleta jest bardzo wazna, smiem twierdzic, ze polowa uroku w niej lezy w calym tym zegarku, wiec ja bym nie przyjela nawet najmniejszej roznicy odcienia. nie wspomne juz, ze na zapince widnieje logo marki i beda dwa rozne? dla niektorych to szczegol...ale to jest nowy zegarek i ja przynajmniej nie chcialabym go nosic takiego, mechanizm i tarcza z jednej firmy, a bransoleta z drugiej. tak to moglas sobie dawno temu zlozyc, taniej zegarek na wzor tego ![]()
![]() |
#2097 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44281419] A o ile mniej wiecej przedluza trwalosc? I o jakich szminkach mowa? [/QUOTE] Testowalam z YSL Vernis Levres (lakier do ust), Lancome Rouge Absolu i Chanel CocoRouge. Te dwie ostatnie mi sie po godzinie rozmazywaly lub znikaly, z Isadorą nawet Chanelka dala rade okolo 3 godz. (a ma konsystencje maselka). Z YSL kolor sam w sobie jest bardzo trwaly, ale ze to lakier, to czasem moze wyjsc poza kontur, a z konturowka nie zauwazylam nic takiego. Cytat:
![]()
![]() |
#2098 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Mi ostatnio na imprezie zwineli z torebki kosmetyczke z produktami za prawie 700 zl, wiec tym bardziej nie moge sie doczekac promocji by choc troche odbudowac zapasy
![]() Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
#2099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
dzieki. W sumie nigdy nie biore calej kosmetyczki ze soba, ale jakos bardzo sie spieszylam i wrzucilam po prostu do torby... a ze nie jestem jakas maniaczka kosmetykow, to czesci rzeczy mam po jednej sztuce i tak zostalam na Swieta bez bb kremu (na szczescie mialam resztke podkladu w domu), pudru, tuszu do rzes, niczego do brwi
![]() Cale Swieta czekam tylko az bedzie piatek i bede mogla leciec do S ![]() Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.