|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
ZamyslonaRoztargniona Witaj!! no pewnie że pamiętamy, ciesze sie że są postępy w rehabilitacji synka! to najważniejsze!!
a tak zapytam z ciekawośći >> to rodziców nie informowaliście o ciąży? mam nadzieje że mdłośći i omdlenia miną i niebawem poczujesz ruchy maluszka. pozdrawiam |
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Nie poinformowaliśmy. Moja mama nie potrafi się zachować w takiej sytuacji. Wtrąca się cały czas. W poprzedniej ciąży codziennie do mnie wydzwaniała, że chodzę do złego lekarza, że źle o siebie dbam, że źle że leżę czy źle że nie leżę itd.
Dopóki nie wie o ciąży, to mam spokój
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry na finiszu świątecznego obijania
Zamyślona pewnie, że pamiętamy Brawa dla synka, dzielny chłopak Super, teraz już do przodu, dla Ciebie też łatwiej, bo nie będziesz musiała tyle dźwigać Współczuje samopoczucia dłuuugo Cię trzyma, oby wreszcie odpuściło, trzymajcie się świątecznie Nasze Olafo nie zawiodło, pobudka 6.40 Ale w sumie i tak dobrze, zwłaszcza że od 8 spał bez przerwy ile można Na szczeście dostał też konia na biegunach zanim wypił mleko, potem wszystkie misie się pobujały była prawie 8 no i mama też ruszyła z łożka ![]() My dziś jeszcze objazdówka, ciekawe czy śmieciarę bedzie trzeba wziąć ze sobą, bo wczoraj z parkingu był ryk że sam musi nieść, odpuścił dopiero jak dostał śmietnik do ręki Kloszard nasz mały
|
#1954 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry jeszcze swiatecznie, chociaz dla mnie juz swieta sie skonczyly
![]() Cytat:
![]() kwestie z tesciowa czesciowo rozumiem: moja tesciowa nigdy by tak mi nie wypalila, ale za to opowiadala, jak to babcia mojego Tz wiecznie jej wypominala, ze ma 3 synow. jak ostatni mial sie urodzic powiedziala mojej tesciowej: O to D.(tesciu) sie nie ucieszy skoro kolejny syn ) zatkalo ja i narazie cisza w tym temacie![]() u mnie uszka gotowane, ale to ze wzgledu na to, ze ida do barszczu a uszka i pierogo w ogole robicie z tym samym? bo moja tesciowa je robi z kausta i grzybami, a u mnie w domu do barszczu zawsze byly z samymi grzybami![]() Cytat:
Cytat:
a u mnie juz po swietach, bo maz juz dzis do pracy musial jechac w sobote ja tez ide juz do pracy, a styczen bede miala caluski zawalony, bo pracuje niemalze codziennie na szczescie tylko po 4h dziennie, przynajmniej zarobki do zasilku sobie troche podniose![]() a co do prezentow to dostalam od Mikolaja super portret nad lozko w sypialni z naszym slubnym zdjeciem, drukowany na plotnie |
|||
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
Witam w drugi dzien swiat.
Zamyslona super wiesci jesli chodzi o syna, natomiast w ciazy juz prawie polmetek wiec za chwile bedzie z gorki. Asiulka dzieki za info odnosnie cieni. Kupilam sobie dwa z essence, takie bardzo blyszczace i od meza dostalam na swieta paletke cieni z inglota w brazach i zlotach. Tak wiec jestem na razie zadowolona. Mi w koncu przeziebienie zaczyna mijac. Dlugo mnie trzymalo tym razem. Nasza dzidzia kopie czasami jak szalona. Az sie boje co to bedzie jak bedzie wieksza i bedzie z wieksza sila uderzac ![]() Santom ja tez dostalam taki prezent, ale na mikolajki
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-12-26 o 10:01 |
|
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
witam sie jeszcze światecznie.
My juz dzis siedzimy w domu bo nie chce nam sie juz siedzieć przy stołach i sie goscić. Moje dziecko wczoraj i przedwczoraj zrobiło nam numer i w drodze powrotnej sie zdrzemnęło, a jak wnosilismy do domu to sie budził i szalal do pólnocy, albo i dłużej (wczoraj zasnęłam pierwsza). Nie wiem co mu ,bo zawsze jak wieczorem wracalismy i zasypial, to w piżame na spiąco go jeszcze przebierałam i nawet go to nie ruszało.No ale za to juz po 10, a on sobie jeszcze smacznie spi ![]() princi, a dopiero co narzekałas że brzuszka nie masz, a juz taki sliczny sie pojawil Zamyślona, zagladaj jak tylko czas Ci pozwoli i chwal sie postepami synka, super ze juz cos sie ruszyło
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Helou
drugi dzien swiat zacząć czas!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
ja również witam się świątecznie!
Przez ostatnie dwa dni tak się objadałam że mi brzuszek urósł i teściowa do mnie wczoraj mówi: to dopiero połowa a już tak cię wypchało no co, dzidzia rośnie ![]() ![]() tż dogorywa w łóżeczku ![]() zamyslona - hello ![]() agus7ia niech to przeziębienie mija i nie wraca ![]() jeszcze się pochwalę że wczoraj oprócz tego że czułam to jeszcze widziałam jak mój synek do mnie pukał - piękny widok
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Zamyslona przepraszam ze pytam ale co to za rechabilitacje? Synkowi cos dolega?
Zdrowka dla niego oby wszystko było dobrze... Co do ciazy i nie wiedzy rodziców to jestem w szoku ze nie zauważyli..Ja mam 13 tydz i wydaje mi sie ze bym nie ukryła juz tego brzuch sterczy :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
carolyna86 >> u Ciebie też syn??? / wybacz ale nie pamiętam dokładnie kogo każda z naś nosi/hehe, nieźle,,, nie dośc że ten sam mamy TP to jeszcze siusiaki dwa będą!!!
co do imienia już jakieś typy?? a nas na drugie na pewno Karol będzie / o dziadziu męża/ a co do 1 nie mam pojęcia i w głowie pustka ---------- ok ja się zbieram, ide zrobić sałatke z ananasa, póżniej na 12 do kościoła i na obiadek do mnie MIŁEGO DNIA!!!!! Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-12-26 o 10:46 |
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1964 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak maluch się fajnie przytula do tego czegoś co tam wystaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mdłości i wymioty może ze stresu? Ja też jeszcze miałam mdłości w okolicach 20 tc, a jak już skończył się stres związany z praca to mdłości przeszły ![]() Ja dziś zrobiłam małe doświadczenie Jak mały się ruszał to obserwowałam już brzuch się podnosi, tak pulsuje. W końcu wzięłam pozytywkę, włączyłam ją i położyłam obok na brzuchu. Brzuch przestał się ruszać i podnosić. Jak melodia się skończyła to znowu zaczął się ruszać. Włączyłam i przestał
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-26 o 10:53 |
||||
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Święta, święta i po świętach..
Przepraszam, że się nie odzywałam w trakcie, ale już od poniedziałku zamieszanie mieliśmy. Mam nadzieję, że każda z Was spędziła święta w rodzinnym i ciepłym gronie W poniedziałek kupiliśmy choinkę (może później wstawię), ubraliśmy ją, zrobiłam pasztety, kutię i roladę. Ogólnie ogarnęliśmy mieszkanie i na 21 dojechaliśmy do moich rodziców.. Tak jakoś zleciał ten czas. We wtorek byliśmy na wizycie i wszystko w porządku z maluszkiem Tak się ojadłam, że brzuch mam chyba dwa razy większy niż przed świętami. Normalnie z dnia na dzień mi urósł.. Teściowa mojej siostry i babcia Męża mówiła, że bardzo ładnie wyglądam ![]() Źle się czułam w nocy po wigilii.. Chyba kapusta dała się we znaki, chociaż tylko spróbowałam malutko.. Tak się męczyłam. Brzuszek twardy, było mi niedobrze i do tego wszystkiego wzdęcia.. I tak całą noc.. W dzień byłam nieprzytomna, a tu mój 20-to miesięczny chrześniak budził wszystkich od 6.. W Boże Narodzenie do teściów, tu już spokojniej No i dziś wracamy do domku W sumie to nie mogę się doczekać. Jak dobrze, że mam zwolnienie do Trzech Króli ![]() Asiulka - jak u nas będzie chłopak to też możliwe, że Karolek
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi wszystkiego co chciałam.
santom synek ma 19 miesięcy. Cytat:
U mnie rano brzucha zero. Dopiero po południu coś tam lekko widać. Dużo zależy od ubrania. W zeszłym tygodniu na rehabilitacji zostałam zapytana przez prowadzącą, czy ona dobrze pamięta że to ja jestem tą z mam, która jest w ciąży. Czyli nie widać ![]() Poprzednio też miałam termin pod koniec maja i brzuch zaczął być lekko widoczny w marcu bez kurtki. Bo w kurtce nadal nie było go widać. Teraz pewnie będzie wcześniej, bo mięśnie rozciągnięte. |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba za gruba jestem i przez ten tłuszcz nic nie widzę
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak to z samego rana tata mówi "Święta, święta i po świętach" Ogólnie rzecz biorąc - dość spokojne święta. Tak mi się wydaje. Wigilia pierwsza małżeńska z mężem Jak to przy łamaniu się opłatkiem - łzy płynęły Brat z tatą się pogodzili, ahh (ciekawe na jak długo swoją drogą ) Tata łamiąc się opłatkiem stwierdził "i żeby dziadek, był dziadkiem" (czyli liczy na wnuka) Wczoraj byliśmy odwiedzić na chwilę rodziców TŻ (co by dzisiaj nie jechać, żeby nie spotkać się z jego siostrą..) I tam też, mi mówili, że będzie chłopak bo ładnie wyglądam - taaaa ładnie wyglądam - bo mam dobry podkład na buźce - jakby zobaczyli mnie bez to by już tak nie mówili.. Jestem pooojedzona na maxa - i teraz to na pewno moja waga ruszy Brzuszek wydaję mi się większy - Nie brałam dzisiaj nospy - bo już mnie nie boli, ale brałam no spe 3 razy dziennie, więc chce zobaczyć jak będzie bez tabletek. ![]() Obiadek się gotuje - a po obiadku, może pojedziemy do Krakowa na spacer Miłego ostatniego świątecznego odpoczynku |
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Hania w końcu zasnęła, choć nie było to łatwe znowu ![]() Cytat:
Ładnie wyglądają te uszka, nasze to bardziej jak pierogi, bo nikomu się nie chce tak zawijać ![]() Cytat:
cieszę się, że u synka takie postępy no i że z drugą dzidzią wszystko w porządku Wszystkiego dobrego dla Was Cytat:
Mnie pewnie teraz złapie, bo mąż chory jak nie wiem, a ja się zawsze zarażam.. Cytat:
![]() ![]() Wiecie co ja już mam dosyć tych świąt i tylko czekam aż się skończą, wszyscy siedzą cały czas u nas w domu, dzieci hałasują strasznie tak, że moje się wyspać nie może. Ja nie mam pretensji do dzieci, że są głośne, no bo to normalne, ale jednak jak inne dziecko śpi to rodzice mogliby zwrócić im uwagę, żeby przez ten czas były trochę cichsze, albo bawiły się czymś spokojniejszym, przecież można z nimi pograć w różne gry, nie wszystko polega na lataniu po całym domu i krzyczeniu chyba nie? A rodzice sobie siedzą i mają w pompie to co robią ich dzieciaki... no ale jeszcze tylko dziś, jeszcze tylko dziś, a od jutra spokój w końcu i odpoczynek Wczoraj byliśmy u rodziny męża i ja z kolei usłyszałam, że bardzo dobrze wyglądam, że promienieje w ciąży i że widać, że to dziewczynka Dzisiaj musimy jechać do babci męża jeszcze, taaaak mi się strasznie nie chce, nawet sobie nie wyobrażacie No nic, miłego II dnia Świąt dziewczyny, byle do jutra
|
||||
|
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam ze po tej fotce tata stwierdził ze bedzie syn
ponoć poznał po pupie Wiec bedzie Natan a moze Nataniel? Jeszczcze mam czas...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Marzy mu (właściwie to nam) się trójka i stwierdził, że jednak najlepiej teraz, a nie czekać aż odchowamy
Ale spokojnie czekam do czerwca, jestem pewna, że nocne pobudki ugaszą jego entuzjazm ![]() Cytat:
![]() Co do podejścia z Mamą, śmiesznie ale w Twojej sytuacji rozumiem, że ukrywasz tak długo ten fakt. Nie obrazi się, jak się dowie tak późno? A może jak się obrazi to się nie będzie odzywać i da Ci spokój? U mnie na szczęście wczoraj skończyło się na przeczyszczeniu parokrotnym, dzisiaj już czujemy się wszyscy dobrze... No prawie wszyscy, bo poszło dalej w rodzinę i dzisiaj dwóch kuzynów i dwójka maluchów wymiotuje, co za wirus
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprzednio nie życzyłam sobie jej odwiedzin w szpitalu. Widziałam jak była u siostry na sali poporodowej i co tam wyprawiała Była zszokowana ale nawet się nie obraziła. Zależało jej tylko żeby być pierwszą osobą z rodziny zaproszoną na oglądanie wnuka.
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
witam. zaglądam tu czestochociaz jestem bardziej bierna niz czynna. ale zawsze lubie poczytac co sie u innych w brzuszkach dzieje. ja jestem w 20tc, od jakiegos czasu tez juz czuje pierwsze ruchy dziecka. ostatnio bylam u lekarza stwierdzil ze mam spadające zelazo. kazal mi brac syrop LOMA VITAL zelazo+cynk. ktoras z was brala? lepszy od tabletek jakby mi kazał brac?
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
az wstyd pisać, ale już dawno tu nie zaglądałam. intensywny czas u mnie a w swieta masa gości to moje ulubione dni i szkoda spędzac je przed kompem jejku ale mi w ostatnim tygodniu brzuszek wyskoczył nie miałąm co założyc na siebie w te swieta no a do tego z jedzeniem przesadzilam i teraz zapewne juz kazda bluzka jest za ciasna ....
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam po świętach! Te kilka dni minęły nawet nie wiem kiedy... wybawiłam się z dzidziusiami brata, ale One już słodkie
A wczoraj jedną z nich nawet uśpił! Dzień zakończyliśmy wizytą u teściów. Po powrocie zajrzeliśmy do nich na 2 godzinki... i znowu się objadłam Aż teściowa stwierdziła, że w końcu mi brzuch widać Zamyślona, cieszę się, że u Was wszystko na dobrym torze! za dalsze postępy synka! Oby jeszcze te nudności się skończyły - najwyższy czas! No i nie wiem jak dajesz radę ukryć ciążę przed mamą Nawet bez brzucha to jak Ona nie widzi tego, że się źle czujesz... Gosius, cieszę się, że z brzuszkiem wszystko ok Cytat:
też na to czekam u siebie...Cytat:
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Zamyślona brawa dla synka za postępy
Co do mamy to nie ma co się przejmować, najważniejsze że Ty się nie denerwujesz , bo mama głupio nie gada.Justa witaj co do tego syropu to nie pomogę bo pierwsze o nim słyszę .Święta , święta i po świętach .... objedzona na wadze pewnie ze 3kg więcej ![]() No i na kilka dni zostałam słomianą wdową :P |
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
i po świętach....
a ja robiłam właśnie przed chwilką sałatke z selera i ananasa/kukurydza+ser żółty+jajko gotowane+majonez/ i odpoczywamy sobie z moim ============== hehe, nie nie to nie moja |
|
|
|
#1980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszytsko ładnie się poluzowało ale popełnilam bład w sztuce, bo te zaszewki chciałam wyprasować i kieckę przypaliłam wiec nadal nie mialam co założyć, bo ostatnią rzecz którą "zdobyłam" zepsułam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

Brawa dla synka, dzielny chłopak
Super, teraz już do przodu, dla Ciebie też łatwiej, bo nie będziesz musiała tyle dźwigać
Ale w sumie i tak dobrze, zwłaszcza że od 8 spał bez przerwy ile można

że mi brzuszek urósł i teściowa do mnie wczoraj mówi: to dopiero połowa a już tak cię wypchało
no co, dzidzia rośnie 

Ogólnie rzecz biorąc - dość spokojne święta. Tak mi się wydaje. Wigilia pierwsza małżeńska z mężem
Jak to przy łamaniu się opłatkiem - łzy płynęły 

za dalsze postępy synka! Oby jeszcze te nudności się skończyły - najwyższy czas! No i nie wiem jak dajesz radę ukryć ciążę przed mamą