|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Gosia to musi być cudowne...masz dwójkę uroczych dzieciaczków, w brzuchu dokazuje trzeci....też już chcę spędzić święta z Lenką
![]() Cytat:
![]() Może faktycznie lubi pić w jednej pozycji ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Dziewczyny za 5 tygodni mój termin, ale patrząc statystycznie na wasze porody....raczej już w daleką podróż się nie wybieram, osiedlowy sklepik i do domu A mąż wczoraj sprawdził mi torbę i zapytał co trzeba jeszcze dokupić...chyba zaczyna się denerwować ![]() Perfuzja chwaliłaś muszle laktacyjne ostatnio jakiego masz producenta ???? bo zamierzam jutro kupić
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- super dzieciaczki
|
|
|
#423 | |||
|
Rozeznanie
|
cześć
Cytat:
ja często czytałam i czytam takie blogi, wątki i wielu rodziców czerpie z nich wiedzę i doświadczenie. Poza tym obserwowanie jak zmienia się dziecko, jak nabiera sił oraz matki - ile potrafi znieść to coś niesamowitego. super fota! Wiktoria podobna do Ciebie i jakie ma gęste włosy Cytat:
![]() ja mogę polecić tak na szybko filmy, które szczególnie mną wstrząsnęły a niektóre przeorały psychikę dosłownie: Wybór Zofii http://www.filmweb.pl/film/Wyb%C3%B3r+Zofii-1982-1290 Dziewczyna z sąsiedztwa http://www.filmweb.pl/film/Dziewczyn...wa-2007-374034 Frances http://www.filmweb.pl/film/Frances-1982-5704 Kieł http://www.filmweb.pl/film/Kie%C5%82-2009-517114 i naprawdę mocny: Funny games http://www.filmweb.pl/film/Funny+Games-1997-53 Cytat:
jak zwykle okazuje się, że kompetentny i zaufany lekarz to skarb![]() pamiętam jak bałaś się znieczulenia i zastanawiałaś się nad narkozą a tu poszło tak gładko
|
|||
|
|
|
#424 | |
|
Gang Iren
|
Witam się urodzinowo i stawiam ciacho
![]() Dziękuję za miłe słowa o moich pociechach. Jeszcze trochę dojdzie trzeci dzieciaczek. Tak wiele dobrego spotyka mnie w życiu. Dzieciaki są wspaniałe! Cytat:
Fajnie,że mieliście dobrą noc Ładnie,długo Emil ssie.Co do odrzucania jednej piersi to nigdy tak nie miałam. A zaczynasz karmienie od tej piersi,którą odrzuca? A może jest w niej zbyt pełno i ciężko się ssie,może dobrze by było ciut odciągnąć z niej?
|
|
#425 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bądźcie silni!!! Modlimy się. Wszystko MUSI być dobrze!!! Cytat:
Czas leci tak szybko!! Nie dawno zobaczyłam dwie kreski na trzech testach ciążowych odstąpię komuś termin!! Ale pocieszam się, już niedługo nasze Skarby będą z Nami, a wszystko jest do przeżycia!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Ja też je zakupiłam, szwagierka poleciła, ona była baaardzo zadowolona
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Na dniach zamierzam z małżem wybrać się na "obchód" Trzcianeckiego oddziału i podpytać się tam/dowiedzieć o wszystko - niby tak można.
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie a co Wam najlepiej służy na podrażnione brodawki?
Jaka maść ? I czy stosujecie przy karmieniu nakładki sylikonowe? Mam osłonki sylikonowe TT a teraz kupiłam na allegro muszle laktacyjne aventu, zastanawiam się czy wszystko wykorzystam ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
My tez pojedziemy pozwiedzać
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia wszystkiego najlepszego
zdrówka,pociechy z dzieci i męża, lekkiego porodu
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(i tak, mam z Aventu Mam Purelan, ale nie używam - Emil nie chciał ssac piersi nic nasmarowanej, a cholernie cieżko sie to zmywa. Smaruje balsamem do ust Tisane Nakladek próbuje używać na tej "złej" piersi. Gosia zaczynam, kończę, generalnie cuduje. Próbowałam tez wczesniej odciagac laktatorem wczesniej, ale nie bardzo cokolwiek działa. Spróbuje spod pachy. I wszystkiego najlepszego!!
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-12-26 o 11:19 |
|
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia 100 Lat!
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
Gosia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!
Zdrowia, szczęścia i spełnienia czego sobie wymarzysz!Q!!!
|
|
|
|
#433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
Cytat:
Dzieci jak marzenie. Eryczek - śliczny bałwanek , a Wiki wypisz-wymaluj - mama ![]() Będę czekać na ten opis baardzo. Też mam mieć cc i też podpajęczynówkowe, więc chętnie się dowiem od Ciebie szczegółów. Poza tym jestem ciekawa tego podwójnego szczęścia . No i foteczkę też nam pokażesz, nie?Cytat:
. Dzięki za polecenie tych filmów. Nie widziałam żadnego prócz Funny games. Rzeczywiście jest mocny. Jeśli lubisz ciężkie klimaty i nie widziałaś to polecam Nieodwracalne http://www.filmweb.pl/Nieodwracalne Tylko jak jestes bardzo emocjonalna, to nie polecam oglądać w ciąży. Gosiu, spełnienia marzeń!!!
|
||
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dziękuję za życzenia Kiedy te wszystkie lata przeleciały
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Gosia, wszystkiego najlepszego!
Ja fanką ciężkich klimatów nie jestem (zwłaszcza w ciąży) ale na wieczór filmowy polecam: Gravity (Grawitacja) http://www.imdb.com/title/tt1454468/?ref_=nv_sr_1 Now you see me (Iluzja) http://www.imdb.com/title/tt1670345/?ref_=nv_sr_1 ![]() Fajnie się ogląda i jeden i drugi ![]() A ja już dziś zaliczyłam wizytę koleżanek Ale miło było
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
mezaga gratulacje. Super, ze wszystko ok.
dziewczyny na brodawki rewelacja jest medela purelan. perfuzja a gdzie Emil spi w nocy?? Z Wami w lozku, kolysce, czy swoim loz3czku?? Bo ja przekladam Alka do gondoli na noc, ale dzisiaj tak marudzil, ze tylko przy mnie zasypial i e koncu pol nocy spal z nami i teraz sie boje czy sie nie przyzwyczail
|
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Gosia - sto lat!!!
|
#439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. w ciąży miałam tyyyyle obejrzeć (poczytać zresztą też), niestety prawie nic z tego nie wyszło![]() najbardziej lubię oglądać sama albo z kolegą, bardzo często urządzaliśmy wieczorki filmowe, jest też moim ulubionym partnerem do kart i maratony Nawiasem mówiąc bardzo mi ich brakuje w ciąży a później to już raczej nie będzie wyrwać się na prawie całą noc... Mój mąż ma zupełnie inny gust, zasypia lub zakrywa oczy na filmach które lubię, "moje" komedie nie są dla niego śmieszne. Nieodwracalne widziałam chyba z 3 razy wieleee lat temu po raz pierwszy , już wtedy mnie zafascynował sposób nakręcenia i zakręcona historia tzn od tyłu uwielbiam takie ciężkie filmy, gdzie czuję że mózg zaraz mi pęknie hehe oczywiście w międzyczasie wrzucam jakiś lekki i przyjemny film typu hmmm Sprzedawcy . Bellucci natomiast najbardziej podobała mi się w Malenie. W ogóle to kocham ten film, bo pokazuje dokładnie że tyle lat minęło a kobiety dalej takie same . Faceci zresztą też.nawet avatara mam z filmu Skrawki http://www.filmweb.pl/film/Skrawki-1997-32704 , który to jest tak specyficzny że już chyba bardziej nie można
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z kategorii dobre i przyjemne w oglądaniu, ale średnio ciężkie choć specyficzne polecam Jabłka Adama Pasuje nawet do świątecznej atmosfery, choć tematyka nie jest świąteczna.
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu wszystkiego najlepszego
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
o Jabłka też uwielbiam! i to jest właśnie jeden z tych filmów na których mój mąż usypia i nie rozumie tamtego humoru...
|
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
Gosia wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu sto lat
![]() |
|
|
|
#445 |
|
BAN stały
|
Witajcie
Dawno mnie nie bylo... dużo się dzialo... My nadal w dwupaku choć w niedziele juz myslalam że się rozpakujemy o 11 zaczeły się skurcze o 16 już były regularne co 5 minut wzielam ciepłą kąpiel nospę i zaczeło się wyciszać, w nocy kilka skurczy mnie obudziło ale nic po za tym. Rano odwiedziliśmy lekarza który stwierdził że jeszcze w tym roku urodzę więc czekamy cierpliwie aż maluszkowi się zachce wyjść Gratuluje mamusią trzymam kciuki za Marude i Krzysia... Dziewczyny co myślicie o wkładkach laktacyjnych wielorazowych? Uzywa któraś? Muszę znaleśc jakieś rozsądne rozwiązanie bo mleczko mnie tak zalewa że już sobie nie radze... |
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Gosia spełnienia marzeń!!!
Fajskie dzieciaczki ![]() Len mi się włączył...chwilę poleze i zmykamy do teściów ![]() Miłego świątecznego dnia!! 16 dni tp |
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu wszystkiego najlepszego !
Przede wszystkim szybkiego porodu i pociechy z całej trójeczki ![]() U mnie bez zmian - czekam na to, aż antybiotyk zacznie działać. Dzisiaj w nocy do towarzystwa doszło zawalone gardło i zatoki. Nie mam pojęcia kiedy i jak się tak załatwiłam z dnia na dzień. Ale żadnej tego nie życzę! Szczególnie tego, że ze strachu o Małą to prawie w gatki robię. Na szczęście ruchliwa jak była tak jest. Nawet usypiajacy mnie antybiotyk jej nie rusza
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() "Spring Breakers" też mi się bardzo podobało. Gosiu kochana w dniu dzisiejszym Tobie i sobie życzę, by spełniały się wszystkie nasze marzenia I oby nasze porody lekkimi i szybkimi były |
|
|
|
|
#449 | ||
|
Gang Iren
|
Dziękuję za kolejne życzenia
Cytat:
![]() Cytat:
Nie martw się o Małą,na pewno jej nie zaszkodzi! Wiele kobiet w ciąży jest chorych,jak z Wiki byłam w ciąży to brałam antybiotyk.
|
|
#450 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ,że wszystko dobrze i sprawnie poszło. Czekam z niecierpliwością na opis oraz zdjęcia twoich pociech Cytat:
to chyba da się trochę zdrzemnąć, czy się mylę?Gosia- wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia i co najważniejsze szybkiego i bezbolesnego porodu ![]() U nas dzisiaj leniwie. Wstaliśmy po 11, ledwo co po śniadanku odpoczywamy. 5 pralka rzeczy Beniaminka się pierze a ja zaraz idę prasować poprzednie . Zostały nam białe ciuszki, pieluszki, koce i rożki do prania i to wszystko
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

Próbowałam ściągać laktatorem przed karmieniem, ale nic to nie dało. Nakładki pomogły odrobine, ale niewystarczająco...

16.06.2012
Bardzo dobry film.
żeby wszystko poszło gładko, jeśli to już.

klask i: