Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamuś. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-25, 11:47   #3811
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
No to niech się rozkręca w końcu. A nie chciałabyś urodzić już w nowym roku? Ja zawsze miałam osobisty problem z tym, że urodziłam się na sam koniec

Ja przedwczoraj miałam straszny kryzys. Trochę porobiłam w kuchni, w sumie niewiele tak naprawdę i wieczorem byłam tak zmęczona, że aż z bezsilności się poryczałam. Nie mogłam się uspokoić. Powiem wam, że chciałabym już urodzić. Najchętniej już w 37 tygodniu. Mimo, że ciąża to piękny stan to mam już chwilami serdecznie dość, jestem zmęczona brzuch mi ciąży, puchnę, nie mogę patrzeć na siebie w lustrze.
Wiesz co wolałabym urodzić teraz...

Doskonale cię rozumiem

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 12:31   #3812
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Wesolych Swiat Laseczki moje Kochane!!! nie rozpisuje sie z zyczeniami, bo ja zawsze kiepska w te klocki bylam

cebulova ale zes sobie date na narodziny wybrala spoznione: Wszystkiego najlepszego

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 12:57   #3813
IsiaG
Zadomowienie

Hej.
My sobie zaraz na spacerek idziemy, bo pełna jestem.
Wczoraj przegieliśmy z mężem, poszliśmy spać po 2 w nocy, graliśmy w grę na kompie, głupki. A mała od 3 miała złą noc i co chwila wstawałam do niej. Wybija jej się jedynka u góry, 5 ząbek. Zasnęła ok 6.30 a o 8 pobudka, jestem zmordowana, musiałam dużo tapety nałożyć, żeby zacząć wyglądać znośnie.

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
O, a oto Hanula

Jeju, jaka śliczna. Nie wygląda na wcześniaka. Całuski od cioci

Cytat:
No to niech się rozkręca w końcu. A nie chciałabyś urodzić już w nowym roku? Ja zawsze miałam osobisty problem z tym, że urodziłam się na sam koniec

Ja przedwczoraj miałam straszny kryzys. Trochę porobiłam w kuchni, w sumie niewiele tak naprawdę i wieczorem byłam tak zmęczona, że aż z bezsilności się poryczałam. Nie mogłam się uspokoić. Powiem wam, że chciałabym już urodzić. Najchętniej już w 37 tygodniu. Mimo, że ciąża to piękny stan to mam już chwilami serdecznie dość, jestem zmęczona brzuch mi ciąży, puchnę, nie mogę patrzeć na siebie w lustrze.

Taaa, ciąża jest najprzyjemniejsza w II trymestrze. Potem jest już tylko gorzej. Najgorsza jest końcówka, nawet poleżeć nie można, bo brzuch ciąży w każdej pozycji, nie mówiąc już o obrocie na drugi bok.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 15:30   #3814
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ja powoli też mam dość.... od wczoraj mam non stop skurcz w prawej łydce, ciężko mi i nie mogę latać jak nakręcona tak jak lubię
Dobrze, że mi jakaś Pani na pasterce ustąpiła miejsca, bo już miałam siąść na posadzce i płakać

Poza tym Cebulko najlepsze życzenia urodzinowe

Pamiętałam o Tobie wczoraj, ale nie włączałam laptopa nawet

Dziekuję za życzenia

Pasterka to w ogóle już nie na moje siły. Ledwo się wdrapałam do rodziców na trzecie piętro.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

cebulova ale zes sobie date na narodziny wybrala spoznione: Wszystkiego najlepszego
Dziękujé
No widzisz, mama się przeforsowała w przygotowaniach świątecznych i wylądowała na porodówce.

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Taaa, ciąża jest najprzyjemniejsza w II trymestrze. Potem jest już tylko gorzej. Najgorsza jest końcówka, nawet poleżeć nie można, bo brzuch ciąży w każdej pozycji, nie mówiąc już o obrocie na drugi bok.
Jak dobrze, że mnie rozumiecie, bo mąż się ze mnie śmieje, że stękam przy każdym obrocie, że ułożyć się nie mogę. Dziś mi buty musiał ściągnąć po raz pierwszy i w ogóle to dziś jestem nie do życia.
Ale mi się narzekadło wlączyło. Przepraszam Was za to.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 19:02   #3815
nuna2
Zakorzenienie

Kochane, przyleciałam wam złożyć życzenia, bo wiecie jak przy świętach.... Przepraszam, że dopiero dzisiaj...
W każdym bądź razie:
Życzę Każdej z Was zdrowia, szczęścia, pomyślności uśmiechu na twarzy błogosławieństwa Bożego, opieki Świętej rodziny. Prawdziwej i nieskończonej miłości, przyjaciół w koło, takich na których będziecie mogły zawsze liczyć, aby prawdziwym sensem świąt była radość i miłość. Życzę Wam, aby spełniały się wasze marzenia-te małe i duże, pieniędzy, aby Wam ich nigdy nie brakło i nie musiałyście się martwić o przyszłość.
Aby każda miała przy sobie zdrowe, uśmiechnięte, szczęśliwe maleństwo. KAŻDA BEZ WYJĄTKU!!!

Kluska doczytałam, że urodziłaś: nabierajcie sił i wracajcie do nas. Duża dzielna dziewczynka

cebula spóźnione sto lat!!
Stary 2013-12-25, 19:05   #3816
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI

Widzę, że wszystkie świętują. U nas dziś słodkie lenistwo. Tylko krótki spacerek sobie urządziliśmy.
Z nudów zrobiłam zamówienie w aptece internetowej, wydałam 150zł, ale są w tym praktycznie wszystkie kosmetyki, podkłady, ceratki, szczoteczki, nożyczki itp. Jedyne czego mi jeszcze brakuje to wanienka, okrycia kąpielowe, pieluchy i chusteczki nawilżane. Uffff....
Po nowym roku będzie trzeba chyba spakować torbę.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-12-25, 19:13   #3817
teorema
Wtajemniczenie

Czesc!

I po Wigilii! Dla mnie juz w sumie jakby po swietach.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jak się nie zacznie to w piątek rano ide do szpitala.Tam już lekarze zadecydują co robić.Choć przy cukrzycy powinni wywoływać po terminie.
No to aby sie zaczelo juz...
Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Teo gratuluję dziewczynki a tymi debilami się nie przejmuj ludziom zawsze cos nie pasowało
Zmykam buziaczki dla WAS
Dziekuje
Jeszcze mnie to meczy, taka jedna glupia baba mi probuje wmowic, ze udaje, no normalnie spac nie moglam przez to. Zwykle jestem asertywna, ale z takim chamstwem jednak za rzadko mam do czynienia, zeby sie nauczyc odpyskowac
Cytat:
Teorema, gratuluję dziewusi! W końcu na wątku ich coraz więcej.
Dziękuje Mi wszyscy mowili, ze dziwwczynka, tylko ja sie nie popisalam intuicją
Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Teo gratuluję córki. A głupim gadaniem się nie przejmuj, szkoda zdrowia

Dzięki!

Jeszcze sie naucze przez tę ciążę asertywnosci...
Cytat:
Biedulo ... Aby C juz szybko minelo.

Ja sie zaczelam juz zaokraglac i powoli zaczynam z trudem wstawac, a to dopiero polowa 5 mies
Cytat:
Brawo, gratki
Dziekuje

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 22:17   #3818
iza243
Zakorzenienie

U mnie cisza

Stary 2013-12-25, 22:37   #3819
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
U mnie cisza
Uparciuch z synka... nie martw się, już za kilka dni będziesz tuliła synka w ramionach Izuś, trzymaj się!

Wpadam na moment, niech te Święta i rok 2013 się kończą!!!!! Tyle powiem
Stary 2013-12-25, 23:05   #3820
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie cisza
jeszcze trochę cierpliwości i będziecie razem. Innej moźliwości nie ma, przecież musi się urodzić

Mamusie iiedy Wam się pojawił pokarm? U mnie kończy się 3 doba i nie ma
Wczoraj zaczęłam stymulację laktatorem, kilka razy dziennie po 7,5 i 3 min na pierś i do tego przystawianie małej ale to kiepsko idzie bo Hanka się denerwuje, że pusto. Do tego piję powyżej 2l wody i herbatki herbapolu. Co jeszcze mogę robić?

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 00:04   #3821
...Skierka...
Zakorzenienie

witam Kochane
ja tak na moment więc przyznaje sie że i nadrabiam tylko po łebkach.... ale poprawie się jak będę miała chwilke więcej czasu

przede wszystkim
Kluska gratuluję Mamusiu a córcia...istne cudo!
Mi pokarm pojawił się na 3 dzień po porodzie. W pierwszym dniu jak jeszcze miałam Małego koło siebie to przystawiałam go, mimo że mleka nie było. A jakzabrali go do innegoszpitalatonastraszy li mnie że mogenie miećpokarmu,bo i stres do tego wszystkiego doszedł, więctez laktatorostro poszedłw ruch bo nie chciałam karmić sztucznym tak od razu. Tylko że średnio co 3 godziny sciągałam raz z jednej piersi raz z drugiej i nawet po 40 min mi sie wchodziło... do tego właśnie woda, herbatkii masaz piersi. I zadziałało. Pokarm sie pojawił i to w całkiem dużych ilościach. Tak więc powoli do przodu, napewno będzie

teorema na nowej drodze wszystkiego najlepszego, szczęścia, miłości, miłości, miłości i spełnienia marzeń
i gratuluję córci!!!
a co do zdarzenia w sklepie.... eh... szkoda gadać,tak to jest w naszym kraju...

wasze choinki są przepiękne napatrzeć się nie mogę. Piękny klimacik dają, chociaż pogoda za oknem nie nastraja świątecznie

dzastin jaki słodki mikołejek! a od dawna już tak sobie ładnie siedzi?
sophia dobrze że tata już w domu

cebulova co do wyglądu to napewno wyglądasz prześlicznie! ale co do takich dołków to Cię rozumiem, też pod koniec mi sie takie zdarzyły że płakałam właśnie z tego powodu...- ograniczenia sprawności. A mój Niunio trzymał mnie przecież do 42 tygodnia- i to jeszcze do samej jego końcówki Ale nic się nie martw, niedługo będziesz miała to już za sobą

iza a ja myślałam że Ty już z maleństwem

a u nas pierwsze dni świąt mineły calkiem spokojnie.
Wigilia najtrudniej bo byliśmy najpierw u TZ, potem u mnie u rodziców gdzie cała duża rodzina, więc długo się to wszystko zeszło. Dziś spokojniej bo tylko w mojej rodzinie a jutro u męża. Tymuś aniołek. Kochany taki, śpi mi całe noce, tak naprawde od samego początku, więc wszyscy się aż dziwią... a ja nie wiem co to nieprzespana nocka. Przynajmniej jeszcze O 23-24 je i budzi się o 6-7. Wie że mamusia lubi pospać

przepraszam jeśli coś pominęłam. Życzę szczęśliwej dalszej części świąt

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 08:35   #3822
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
przede wszystkim
Kluska gratuluję Mamusiu a córcia...istne cudo!
Mi pokarm pojawił się na 3 dzień po porodzie. W pierwszym dniu jak jeszcze miałam Małego koło siebie to przystawiałam go, mimo że mleka nie było. A jakzabrali go do innegoszpitalatonastraszy li mnie że mogenie miećpokarmu,bo i stres do tego wszystkiego doszedł, więctez laktatorostro poszedłw ruch bo nie chciałam karmić sztucznym tak od razu. Tylko że średnio co 3 godziny sciągałam raz z jednej piersi raz z drugiej i nawet po 40 min mi sie wchodziło... do tego właśnie woda, herbatkii masaz piersi. I zadziałało. Pokarm sie pojawił i to w całkiem dużych ilościach. Tak więc powoli do przodu, napewno będzie

Wigilia najtrudniej bo byliśmy najpierw u TZ, potem u mnie u rodziców gdzie cała duża rodzina, więc długo się to wszystko zeszło. Dziś spokojniej bo tylko w mojej rodzinie a jutro u męża. Tymuś aniołek. Kochany taki, śpi mi całe noce, tak naprawde od samego początku, więc wszyscy się aż dziwią... a ja nie wiem co to nieprzespana nocka. Przynajmniej jeszcze O 23-24 je i budzi się o 6-7. Wie że mamusia lubi pospać
Dziękuję Nie będę zaprzeczać, że jest cudna
Miałam w 2 dobie troszkę, w pół godz udoiłam 1,5ml ale od wczoraj ani kropli a o jakim masażu piszesz? Wyciąganie brodawek?

Rawo dla Tymka, już od małego kulturalny i przestrzega ciszy nocnej pozazdrościć tylko

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 09:05   #3823
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:

Jaki grzeczny

Witam się w terminie mojego porodu

Stary 2013-12-26, 09:11   #3824
Sophia_1
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cebulka spóźnione, ale szczere sto lat !

Kluska jaka śliczna Haneczka
Główka do góry, wypuszczą Was, pokarm najdzie i będzie super.

Isia współczuję nocki.

Nie mogę się oprzeć świątecznym smakołykom będę kluską

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 10:07   #3825
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Tymuś aniołek. Kochany taki, śpi mi całe noce, tak naprawde od samego początku, więc wszyscy się aż dziwią... a ja nie wiem co to nieprzespana nocka. Przynajmniej jeszcze O 23-24 je i budzi się o 6-7. Wie że mamusia lubi pospać
O Ty szczęściaro!!! Pozazdrościć

Cytat:

Czekamy z Tobą

Cytat:

Nie mogę się oprzeć świątecznym smakołykom będę kluską
To się nie opieraj

Witam z kawą i ciastem na śniadanie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 10:19   #3826
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Kejcik skarbie, oby 2014 był dla Ciebie łaskawszy.

Cytat:

cebulova co do wyglądu to napewno wyglądasz prześlicznie! ale co do takich dołków to Cię rozumiem, też pod koniec mi sie takie zdarzyły że płakałam właśnie z tego powodu...- ograniczenia sprawności. A mój Niunio trzymał mnie przecież do 42 tygodnia- i to jeszcze do samej jego końcówki Ale nic się nie martw, niedługo będziesz miała to już za sobą

Mam nadzieję, źe ja nie przenoszę tej ciąży, mogłabym rodzić np. na dzień babci

A Tymuś przekochany jes skoro pozwala Ci się wyspać. Oby mój też był taki grzeczniutki

Cytat:
Moźe Dominik zdecyduje się na ten właśnie dzień

Cytat:
Cebulka spóźnione, ale szczere sto lat !
Dziękuję kochana

Dzień dobry!
Ale dzisiaj pospałam... Aż dziwne... Na siku tylko raz w nocy wstałam. Szok!
Ja już po śniadanku, herbatkę popijam, potem kawka. A na 15 idziemy do cioci. Ciekawe ile wytrzymam siedząc przy stole... :jezyk:

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-12-26, 10:42   #3827
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Kejcik skarbie, oby 2014 był dla Ciebie łaskawszy.
Dziękuje, mam nadzieję, że będzie lepszy.

Iza doczekać się nie mogę Twojego synka

Pozdrawiam, idę wcinać coś, muszę nabrać siły, bo jutro do pracy
Buziaki!
Stary 2013-12-26, 10:47   #3828
iza243
Zakorzenienie

Obniżył się?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06860.jpg (57,5 KB, 35 załadowań)

Stary 2013-12-26, 11:31   #3829
santom
Zakorzenienie

iza ale Ty masz sliczny ten brzus nie szkoda Ci sie z nim rozstawac? i smarowalas go czyms? bo ani jednego rozstepu szczesciaro nie widze

witam sie jeszcze swiatecznie, chociaz dla mnie juz to nie swieta, bo mezul mi do pracy uciekl same swieta mega intensywne byly dla nas. w wigilie w sumie do ostatniej chwili cos robilam, pozniej wigilia u tesciow, jak wrocilismy do domku, siedzielismy do 1 w nocy, bo moj maz zabawke dostal: akwarium i montowal, wlewal, czyscil, wylewal a ja za to dostalam przepiekny portret nasz slubny drukowany na plotnie juz wisi w sypialni, czyli tam, gdzie mi go brakowalo wczoraj za to tescie przyjachali do nas na obiadek, a zaraz jak oni pojechali to przyjechali znajomi ze szkrabem 17miesiecznym(po jego wizycie mam dziory w stole ) takze posiedzieli do 20 i tak naprawde ten czas zlecial nawet nie wiem kiedy dzis za to wylazlo mi okropne zimno na pol twarzy, ale swteirdzilam, ze robie dzien lenistwa i tylko wzielam prysznic, nawet sie nie ubralam, tylko siedze w szlafroczku mieciutkim i tak zamierzam spedzic dzis dzien nalezy mi sie, a co

kluska mala jest urocza no i trzymam kciuki, zebyscie jutro juz mogly wyjsc do domciu

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-12-26, 11:32   #3830
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Obniżył się?
Nie mam pojęcia, nie znam się, ale mój jest chyba niżej niż Twój...
Jedna uwaga, zmyj lakier z paznokci, w razie porodu musisz mieć czyste.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-12-26, 11:43   #3831
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
iza ale Ty masz sliczny ten brzus nie szkoda Ci sie z nim rozstawac? i smarowalas go czyms? bo ani jednego rozstepu szczesciaro nie widze

witam sie jeszcze swiatecznie, chociaz dla mnie juz to nie swieta, bo mezul mi do pracy uciekl same swieta mega intensywne byly dla nas. w wigilie w sumie do ostatniej chwili cos robilam, pozniej wigilia u tesciow, jak wrocilismy do domku, siedzielismy do 1 w nocy, bo moj maz zabawke dostal: akwarium i montowal, wlewal, czyscil, wylewal a ja za to dostalam przepiekny portret nasz slubny drukowany na plotnie juz wisi w sypialni, czyli tam, gdzie mi go brakowalo wczoraj za to tescie przyjachali do nas na obiadek, a zaraz jak oni pojechali to przyjechali znajomi ze szkrabem 17miesiecznym(po jego wizycie mam dziory w stole ) takze posiedzieli do 20 i tak naprawde ten czas zlecial nawet nie wiem kiedy dzis za to wylazlo mi okropne zimno na pol twarzy, ale swteirdzilam, ze robie dzien lenistwa i tylko wzielam prysznic, nawet sie nie ubralam, tylko siedze w szlafroczku mieciutkim i tak zamierzam spedzic dzis dzien nalezy mi sie, a co
Powiem ci że z każdym dniem mi coraz ciężej i nie moge się synka doczekać.Więc jakoś nie szkoda mi brzucha
Przez całą ciąże smarowałam serum Perfecta Mama.

Piękne prezenty dostaliście
Cytat:
Nie mam pojęcia, nie znam się, ale mój jest chyba niżej niż Twój...
Jedna uwaga, zmyj lakier z paznokci, w razie porodu musisz mieć czyste.
Wiem.Zmyje dziś wieczorem.

Stary 2013-12-26, 11:48   #3832
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI

Santom, w ogóle to chciałam powiedzieć, źe pięknie wyglądasz

Co do rozstępów to ja niczym nie smarowałam i nie mam ani jednego. To chyba jest kwestia predyspozycji do ich powstawania. Niektóre dziewczyny smarują mustelami itp a i tak wyłażą paskudy.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-12-26, 12:06   #3833
santom
Zakorzenienie

cebulova dziekuje ja sie zastanawiam jak to bedzie u mnie. uda mam cale wysypane rozstepami jeszcze z okresu dojrzewania, na brzuchu narazie nic nie mam, smieje sie, ze moze mnie oszczedzi, bo ja generalnie mialam zawsze mozliwosci wypinania brzucha, wiec trenowalam

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-12-26, 12:08   #3834
monini2507
Zakorzenienie

Hej
Jaki szczeście że tylko jeszcze dziś i koniec świąt wiem że to dziwnie brzmi ale właśnie tak mam
Cytat:
Uparciuch z synka... nie martw się, już za kilka dni będziesz tuliła synka w ramionach Izuś, trzymaj się!

Kejthx ja tego samego chcę co Ty

Iza ale fajny masz brzusio
A u mnie jutro termin @. Po nowym roku małż leci bada nasionka i od następngo cyklu stymulacja do IUI.
Linka a właśnie jak tam u Ciebie kiedy Ty testujesz czekamy z niecierpliwością
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 14:00   #3835
IsiaG
Zadomowienie

Hej.
Znowu nocka nie przespana, bo małej ta jedynka u góry się wyrzyna i marudzi w nocy, nawet przez sen. A poza tym jak zaśnie to układa się w nogach i na kołdrze a ja się martwię, że mi zmarznie. Chociaż kocem ją przykrywam ale za chwilę i tak śpi odkryta. Skierka aż Ci zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Mamusie iiedy Wam się pojawił pokarm? U mnie kończy się 3 doba i nie ma
Wczoraj zaczęłam stymulację laktatorem, kilka razy dziennie po 7,5 i 3 min na pierś i do tego przystawianie małej ale to kiepsko idzie bo Hanka się denerwuje, że pusto. Do tego piję powyżej 2l wody i herbatki herbapolu. Co jeszcze mogę robić?
Rzadko kiedy pokarm jest zaraz po porodzie. I jest go mało, bo dziecko dużo nie zje, ogranicza go malutki żołądek. Mi chyba pojawił się w 2 dobie.
A masowanie piersi takie zwykłe, weź sobie poszukaj w necie.

Cytat:
Obniżył się?
Nie sugeruj się tym, nie zawsze się obniża przed porodem. Mi się nie obniżył i na porodówce widziałam też dziewczyny z dużym szpiczastym brzuchem, które przyjeżdżały na poród. Także nie zawsze musi się obniżyć.
Ale nadal jest fajny. A w środku synuś

Cytat:

Co do rozstępów to ja niczym nie smarowałam i nie mam ani jednego. To chyba jest kwestia predyspozycji do ich powstawania. Niektóre dziewczyny smarują mustelami itp a i tak wyłażą paskudy.
To chyba kwestia dziedziczna, bo ja po 2 porodach i też nie mam. Smarowałam chyba do 5 miesiąca a potem jakoś zaniechałam ale się nie pojawiły. Moja mama też nie ma rozstępów po porodach.

Kejcik, będzie lepszy, zobaczysz!

Iza, czekamy razem z Tobą. Ale nas tu trzymasz!!!

Linka odezwij się.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 14:26   #3836
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
teorema na nowej drodze wszystkiego najlepszego, szczęścia, miłości, miłości, miłości i spełnienia marzeń
i gratuluję córci!!!
a co do zdarzenia w sklepie.... eh... szkoda gadać,tak to jest w naszym kraju...
Dziękuję

Z USG wyszlo, ze jest o tydzien starsza, jak to mozliwe? Jesli to prawda, to w sobote zaczynam 21 tydzien!!
Cytat:
Cytat:
Obniżył się?
Ale zgrabny brzuszek!

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 17:21   #3837
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Święta zaraz miną, potem pary dni i nowy, lepszy rok

Cytat:
Ale dzisiaj pospałam... Aż dziwne... Na siku tylko raz w nocy wstałam. Szok!
Ja ostatnio nie wstaje wcale albo też tylko raz
Cytat:
Obniżył się?
Na moje oko nie bardzo. Wręcz mi się wydaje jakby się kierował ku górze

Cytat:
swteirdzilam, ze robie dzien lenistwa i tylko wzielam prysznic, nawet sie nie ubralam, tylko siedze w szlafroczku mieciutkim i tak zamierzam spedzic dzis dzien nalezy mi sie, a co
My mamy podobny dzień wrócilismy z kościoła, po 13 się położylismy i tak zostało. Trochę spałam, mąż nadal drzemie, a ja się obijam

Pozazdrościłam Ci pięknego zdjęcia na fb i mam podobne
chyba jedyne z brzuchem z całego okresu ciąży
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość

Z USG wyszlo, ze jest o tydzien starsza, jak to mozliwe?
Normalnie mnie też tak wyszło na genetycznym

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 18:30   #3838
...Skierka...
Zakorzenienie

Kluska ten masaż to całych piersi. Pokazała mi taka babka tam w szpitalu, że dwoma rękami tak jakby ugniatanie piersi, i że to powoduje że te kanaliki tam niby przepływ lepszy mają. Nie wiem na ile to jest prawda, ale nastepnego dnia pojawił mi sie pokarm i to dość dużo
iza dziś dzień Twojego porodu?! No no nie wszystko jeszcze stracone! do boju!
ps- śliczny brzunio!
santom to intensywnie dobrze że dziś mogłaś poleniuchować
monini oby to była ostatnia @ nowy rok okazał się szczęśliwy
Isiu no faktycznie doceniam to jak mały ładnie śpi, ale wiem że pewnie nie będzie tak zawsze...
teorema, eliunka na usg będzie różnie wychodziło, raz w tą raz w tą... ta kto już jest mi też wychodziło na usg że synek starszy i jeśli faktycznie by tak było to okazałoby się że chodziłam w ciąży pełne 10
miesięcy

a my właśnie wróciliśmy od teściów i wreszcie można poświątecznie odsapnąc
chociaż nie do końca bo w domu mamy po tych świętach taki sajgon że aż szczęka mi opada, jakie mamy możliwości w tej dziedzinie, mimo że u nas nikogo na święta nie było. Ehhhh

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 18:31   #3839
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Święta zaraz miną, potem pary dni i nowy, lepszy rok

Ja ostatnio nie wstaje wcale albo też tylko raz
Na moje oko nie bardzo. Wręcz mi się wydaje jakby się kierował ku górze

My mamy podobny dzień wrócilismy z kościoła, po 13 się położylismy i tak zostało. Trochę spałam, mąż nadal drzemie, a ja się obijam

Pozazdrościłam Ci pięknego zdjęcia na fb i mam podobne
chyba jedyne z brzuchem z całego okresu ciąży

Normalnie mnie też tak wyszło na genetycznym
no to czas na kolejne w nowym roku a dzien taki, ze przez te dni zalatania az nie wiem co mam ze soba zrobic

isia oj biedna Lidzia i biedna Isia, to sobie nie pospisz przez swieta...

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-12-26, 19:20   #3840
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam się poświątecznie

tak mnie wciągnęły przygotowanie świąteczne, a potem święta, że nawet nie zdążyłam złożyć Wam życzeń obiecuję poprawę i na pewno złożę życzenia noworoczne

cebulova spóźnione życzenia, z okazji kolejnych 18. urodzin dużo zdrówka, siły i bezbolesnego porodu

Cytat:
Ten rok dał mi w niech się już kończy

Odpoczywamy z mężem przed tv i oglądamy Hobbita na Canal + FAMILY, szczerze? Nie "wciągło" mnie, bez polotu ten film...

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości