Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-26, 16:39   #481
Sheperdess
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
No to już po wszystkim. Dzieciaki są cudne. Oczywiście się poryczalam jak je zobaczyłam. Dokładnej wagi nie znam bo jak mi mówili to w ogromnym szoku byłam. Jadzia 1900 i włożyli ją do inkubatora na rrazie bo malutka a Antos dorodny chłop 2800. Generalnej wszystko poszlo dobrze i spokojnie.
Dostały oba dziecie po 9 punktów.
GRATULUJĘ.Super, że już masz dzieci po tej stronie brzucha.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
bola mnie ostatnio dłonie... mam taką jakby niemoc w nich, nie mogę zacisnąć pięści ani zacisnąć palców bo mam jakby zakwasy.
Nie są ani spuchnięte ani nic tylko takie dziwne uczucie.. też tak macie?
Mam takie samo uczucie, jak długo ręcę są nieruchomo. Pomaga rytmiczne zaciskanie i prostowanie palców, choć na początku to boli.

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Dziewczyny mi bardzo brakuje rodzinnych swiat (3 rok z rzedu jestesmy sami z tz w wigilie), ale jak czytam o waszych tesciowych a nawet rodzonych matkach to zastanawiam sie co jest lepsze. U mnie nudno, nie ma tyle jedzenia bo dla kogo , ale z drugiej strony spokoj, cisza, mile rozmowy z rodzina na skype.. To jest chyba takie moje osobiste mniejsze zlo..
Dokładnie to samo miałam napisać po historiach świątecznych Evi i Katarzyniak. U nas też samotne święta, i z jednej strony tęsknimy za rodziną i trochę nam smutno, ale z drugiej mamy święty spokój od nerwowej atmosfery, jeżdżenia od jednej rodziny do drugiej i jeszcze przyjmowania gości w domu.

Gosia, Milka, najlepsze życzenia urodzinowe dla Was, spełnienia marzeń, szybkich porodów i zdrowych, spokojnych dzieciaczków.

Edytowane przez Sheperdess
Czas edycji: 2013-12-26 o 16:42
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 16:44   #482
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Wiecie co taką panikarą dawno nie byłam, jak tylko coś się dzieje z małym to ja od razu wpadam w panikę i beczę. Albo przyglądam się u jak śpi i płaczę, że taki malutki i bezbronny jest.

TŻ tylko chodzi i mnie uspokaja ...

Hormony po porodzie to jakaś masakra

Gosia, milka:
wszystkiego co najlepsze dziewczyny

mezaga:
GRATULACJE!!!!!!!!!!

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-26 o 16:45
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 16:44   #483
ejani
Zadomowienie

Cytat:
bola mnie ostatnio dłonie... mam taką jakby niemoc w nich, nie mogę zacisnąć pięści ani zacisnąć palców bo mam jakby zakwasy.
Nie są ani spuchnięte ani nic tylko takie dziwne uczucie.. też tak macie?
No właśnie ja mam podobnie, ale ewidentnie SĄ trochę spuchnięte- może nie same palce, tylko poduszki dłoni-szczególnie przy kciuku- przed chwilą nie poradziłam sobie z obraniem pomarańczy
Stary 2013-12-26, 16:51   #484
_Shiloh_
Wtajemniczenie

mgnusia: ja problem z dłońmi miałam tak z miesiąc przed porodem, puchły, i bolały plus drętwiały mi palce. Musisz dużo ruszać palcami, "wkręcać żarówki", robić kółka nadgarstkami...
Stary 2013-12-26, 16:52   #485
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
No właśnie ja mam podobnie, ale ewidentnie SĄ trochę spuchnięte- może nie same palce, tylko poduszki dłoni-szczególnie przy kciuku- przed chwilą nie poradziłam sobie z obraniem pomarańczy
Też kilka dni temu byłam zmuszona zezygnować z pierścionków. Niby palców nie mam spuchnętych, ale ledwo je ściągnęłam, a odciski na palcach zostały mi takie paskudne, czerwone, dopiero na drugi dzień zeszły.
Wogóle dziwne to jakieś, niby nic mi nie spuchło, a buty też się robią jakieś podejrzanie mocno "dopasowane"
Stary 2013-12-26, 17:03   #486
ejani
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44294554]
Dziewczyny jak czytam historie o Waszych teściach / rodzicach to aż się słabo robi, niektórzy niby dorośli a gorzej jak dzieci, nawet w święta nie potrafią się powstrzymać od złośliwości, z czego to wynika

Ja wiem że łatwo mówić ale najlepiej a przede wszystkim najzdrowiej jest to olać i zachować spokój bo inaczej to idzie zwariować [/QUOTE]

U mnie akurat u teściów było niespokojniej (tyle że daleko), ale mój brat dał popis (plus trochę moja mama)- już nawet nie mam sił opowiadać i się skarżyć i generalnie właśnie tak podchodzę do tego, bo to nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz, ale i tak nastrój jakiś kiepski...

Łączę się z Wami w stresach z tym związanych i przyznam się, że nie rozumiem, dlaczego oni nie potrafią ugryźć się w język i odpuścić udowadnianie swoich (wątpliwych zresztą) racji i pretensji dla świętego spokoju choćby, jeśli nie z okazji świąt...

Szczególnie, że o nas teraz powinni dbać w dwójnasób, a jak widzę nie tylko u mnie z tym różnie (przy okazji zazdroszczę tym z Was, które nie mają tego problemu)-u mnie tylko mąż się troszczy (choć najczęściej jak go o to poproszę, z domyślaniem się czegokolwiek jeszcze ciężko, ale dobre i tyle) reszta oczekuje ode mnie ciągle czegoś...

A ja już jestem tak zmęczona tą ciążą, że ledwo daję radę z podstawowymi czynnościami, co dopiero skakanie świąteczne wokół innych
Stary 2013-12-26, 17:51   #487
cherubinka
Zadomowienie

Mezaga, wspaniale ...gratuluję Córcia kruszynka, ale z pewnością lada moment nabierze wagi, a synuś za to jaki dorodny

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moje pociechy świątecznie
Pociechy

Gosiu, Milka ...sto lat dziewczynki

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
(...) Rano odwiedziliśmy lekarza który stwierdził że jeszcze w tym roku urodzę więc czekamy cierpliwie aż maluszkowi się zachce wyjść
Czyli w każdej chwili coś się może zacząć dziać

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
(...) Mnie też teściowa Wigilię zatruła, normalnie myślałam, że jej coś wyszarpię, stara, a głupia jak stołowe nogi! (...)
No cyrk odwalila nie z tej ziemi

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy godzinny spacer z Marcelkiem była bardzo grzeczny i cąły czas spał, obudził się na chwilkę i zapłakał. (...)
Gratuluję pierwszego spacerku i przybranie na wadze Oby rana szybko się goiła i zniknął dyskomfort

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
To ja też się wyżalę jeśli mogę (...)
Rany, dorośli ludzie, a normalnie niepoważni

Ambrella, o ja w nocy jak wstaję do łazienki, to też się turlam, a obawiam się, że ten ostatni miesiąc będę się toczyć przy każdej podjętej próbie jakiegoś manewru. Dotąd jeszcze można powiedzieć, że śmigałam, a teraz czuję się jak mocno ociężała słonica

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-12-26 o 17:56
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 18:38   #488
guapissima
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

po pierwsze Mezaga, Krolowa nilu ogromne gratulacje!!!!!
Gosia, Milka najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe

Ja dzisiaj znowu w jojczacym nastroju, wiec bedzie krotko My juz po Swietach ( w koncu dalam sie namowic i pojechalam z tz). Wiele bym dala, aby byc teraz w Polsce z rodzina, ale w sumie nie bylo tak zle a do tego Leon dostal nastepny karton ubranek ( co mnie bardzo zdziwilo, bo generalnie nie spodziewalismy sie nic od nikogo), wiec ma teraz ich wiecej niz nasza dwojka

Ja od 3 dni mam skurcze
Wiecej niz 10 dziennie, a do tego bolace....Mam nadzieje, ze uda mi sie wytrzymac do tego 3 stycznia, a pozniej niech sie dzieje co chce...
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 18:38   #489
Nettk_a
Raczkowanie

Królowa Nilu, Mezaga – gratulacje!

Maruda – jak to dobrze, że Krzysia udało się przewieźć! Trzymam kciuki i modlę się za dobrą diagnozę, efektywne leczenie i za Was i Waszą wytrwałość. Śliczna, mała kruszynka ten Wasz synek.

Gosia, Milka – sto lat Dziewczyny, miłych, lekkich i przyjemnych porodów!

Perfuzja – co do nietolerancji jednej piersi, też tak miałam z Olkiem. Na początku pomogła pozycja spod pachy, odciąganie nadmiaru pokarmu laktatorem oraz okłady z zimnych liści kapusty. Obie piersi były co prawda obrzmiałe ale jakoś prawa mojemu Olkowi nie pasowała, nie mógł jej dobrze chwycić. Po dniu i nocy okładania piersi tą kapustą i odciąganiu pokarmu, teraz już jest super. W pozycji klasycznej i leżącej Olek ssie bardzo ładnie również z prawej piersi. Pisałaś o pierwszym spacerku, nie werandowaliście się wcześniej? My od kilku dni przymierzamy się do spacerku ale jeszcze się werandujemy.

Shiloh – a ja myślałam, że po porodzie hormony mi się uspokoją, a też miałam tak samo, że tylko patrzyłam na Olka na noworodkach w łóżeczku (panda warmer) i pod intubacją albo nawet później jak Olek był ze mną, a oddawałam mleko do badań na oddziale noworodków, wracałam do Sali i też płakałam. Obłęd jakiś. Teraz trochę mi przeszło ale znowu denerwuje się na wszystko.

Drogie mamy karmiące, jak z dietą podczas laktacji? Jecie rzeczywiście tylko to, co nie uczula maluszków? Niby staram się tak jeść ale czasami mam chwilę słabości i boję się, że zaraz coś, co jem, źle wpłynie na mojego Szkraba. Może któraś mama bardziej doświadczona mogłaby się wypowiedzieć na ten temat.
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 18:46   #490
Cicici
Rozeznanie

Wydaje mi sie ze od jakiegos czasu mam skurcze, ale niebolesne, w koncu w piatek ktg pokazywalo na 80 %, ale poza tym nic, cisza..
Zastanawiam sie nad tym co sie dzieje jezeli porod sie nie zaczyna a dziecko jest duze, co wtedy i ile moga zwlekac.. Termin z OM mam na 2 stycznia ale dziecko juz w piatek mialo ok 3500g.. Cala ciaze bylam aktywna (nadal jestem), mieszkamy na 3 cim pietrze wiec urzadzam sobie spacery do piwnicy, sprzatam, okna pomylam, tz ciagne non stop do sypialni i nic.. Nagadali mi lekarze i polozne ze urodze przed terminem a cos mi sie wydaje ze przenosze
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 19:03   #491
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość

Drogie mamy karmiące, jak z dietą podczas laktacji? Jecie rzeczywiście tylko to, co nie uczula maluszków? Niby staram się tak jeść ale czasami mam chwilę słabości i boję się, że zaraz coś, co jem, źle wpłynie na mojego Szkraba. Może któraś mama bardziej doświadczona mogłaby się wypowiedzieć na ten temat.
jem w zasadzie prawie wszystko, staram sie unikac warzyw wzdymajacych, cytrusów no i czekolady.
Stary 2013-12-26, 19:21   #492
magnusia
Zakorzenienie

katazyniak--- współczuję co za koszmarna historia i to jeszcze z własnym ojcem

Ulżyło mi że nie tylko ja mam taki problem z dłońmi, widać to normalne na tym etapie

Ja już mam dość tych świąt bo już mnie męczą bardzo...
Stary 2013-12-26, 19:32   #493
sweet_vintage
Rozeznanie

A mnie troche szkoda, ze już sie kończą te swieta bo jutro już TŻ bedzie w pracy, a fajnie było spędzić te kilka dni razem. A ja mam takie pytanie - dostawalyscie od rodziny w swieta jakieś prezenty dla dziecka?

Bo my właściwie tylko jak zawsze od moich rodziców i siostra TŻ kupiła fajne ubranka i grzechotke, ale na tym koniec.

Mezaga, podwójne gratulacje super, ze jesteście już razem.

A co filmów, to wspomniana dziewczyna z sąsiedztwa jest po prostu porażająca. Na mnie i TŻ ten film zrobił ogromne wrażenie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 19:50   #494
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
A mnie troche szkoda, ze już sie kończą te swieta bo jutro już TŻ bedzie w pracy, a fajnie było spędzić te kilka dni razem. A ja mam takie pytanie - dostawalyscie od rodziny w swieta jakieś prezenty dla dziecka?

Bo my właściwie tylko jak zawsze od moich rodziców i siostra TŻ kupiła fajne ubranka i grzechotke, ale na tym koniec.

No właśnie nic nie dostała Lenka od rodziny, myślałam że chociaż jakąś grzechotkę albo coś a tu zonk
Ale dostała od nas karuzele i dekorację na scianę nooo i wózek

Katarzyniak po prostu brak słów na zaistniałą sytuację....jedni o drugich zazdrośni...ja też w mojej rodzinie wyczuwam takie napięcie....a co dopiero jak się Lenka pojawi na świecie
Magnusia mi zaczęły od paru dni puchnąć nogi np. wczoraj wieczorem nie mogłam do końca kozaków dopiąć a cały czas dopinałam, obrączkę i pierścionek już też ściągłam bo czuję napuchnięte palce

My wróciliśmy właśnie, byliśmy u siostry na obiedzie i kawie, a tak mi się nie chciało jechać....z kanapy bym nie wstawała ostatnio w ogóle
Stary 2013-12-26, 19:54   #495
mezaga
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje. Maluszki są przekochane. Jadzia niestety musi leżec w inkubatorze. Na szczęście jak na razie wszystkie badania wychodzą dobrze Antek już dzisiaj dostawiany do chcą był ale co go przystawilam to zasypał Zdjęcia wrócę do klubu.

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-12-26 o 19:57
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 20:05   #496
perfuzja
Zakorzenienie

Le La Emil spi w dzien w łóżeczku w swoim pokoju, w nocy na dostawce do naszego lozka (cos podobnego do tego: http://cdn.hans-natur.de/images/baby...f19b7c0ad7.jpg )

Ale zdarza sie, ze spi przy mojej piersi (tego nie lubie, bo budzę sie potem cała zdretwiala) albo na klacie meza

A pupę smarujemy tylko jesli przegapimy jakaś kupę i widac, ze Emil ma czerwona pupę.

Nettka ja jem wszystko. No prawie, bo zrezygnowalam z kapusty, bo miałam po niej straszne gazy, a ze szwami cieżko mi je utrzymać

A ze spacerami sie nie patyczkujemy. Jest ciepło i przyjemnie, wiec korzystamy. Werandowac bedziemy jak przyjdzie prawdziwa zima

Lidka, Gosia dzięki za rady laktacyjne! Chyba zalapal

Milka sto lat!

Chciałam Wam tylko jeszcze powiedzieć, ze przy noworodku nie ma czegoś takiego jak za duzo pieluch/ubranek Przebieramy Emila z 5 razy dziennie, a pampersow schodzi tyle, ze Próbowaliśmy wielorazowek, ale na razie porażka na całym froncie - Emil topi sie we wszystkim, co kupiłam i z założenia miało byc noworodkowe.
Stary 2013-12-26, 20:08   #497
sweet_vintage
Rozeznanie

Lolita, no właśnie mój mąż był pewien, ze Igor dostanie jakieś prezenty od jego rodziny, bo jak do tej pory nic. Ja sie spodziewałam, ze nic nie dostaniemy od nich i tylko siostra w sumie pomyślała... Szkoda, ze sie nie pomyliłam, bo ze strony mojej rodziny to inaczej wyglada.

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
Stary 2013-12-26, 20:09   #498
mezaga
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje. Paluszki są przekochane. Jadzia niestety musi leżec w inkubatorze. Na szczęście jak na razie wszystkie badania wychodzą dobrze Antek już dzisiaj dostawiany do chcą był ale co go przystawilam to zasypiał Zdjęcia wrzucę do klubu.
Stary 2013-12-26, 20:32   #499
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość

Przy Wiki stosowałam dziwną dietę,że prawie nic nie jadłam,bo tyle dali mi zakazów. Mimo diety miała straszne kolki. Jak juz miałam dość i skończyłam z dietą to jej się kolki skończyły.
Przy Eryku jadłam wszystko,nic mu nie było,ani po wzdymających,ani po smażonych,cytrusach czy czekoladzie. Przy Kacperku też będę jeść wszystko,chyba że zaobserwuję,że po czymś jest źle.

Cytat:
Ulżyło mi że nie tylko ja mam taki problem z dłońmi, widać to normalne na tym etapie

Mi dłonie drętwieją,czuję mrowienie w nocy od jakiegoś tygodnia.
Stary 2013-12-26, 20:36   #500
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Przy Wiki stosowałam dziwną dietę,że prawie nic nie jadłam,bo tyle dali mi zakazów. Mimo diety miała straszne kolki. Jak juz miałam dość i skończyłam z dietą to jej się kolki skończyły.
Przy Eryku jadłam wszystko,nic mu nie było,ani po wzdymających,ani po smażonych,cytrusach czy czekoladzie. Przy Kacperku też będę jeść wszystko,chyba że zaobserwuję,że po czymś jest źle.

Mi dłonie drętwieją,czuję mrowienie w nocy od jakiegoś tygodnia.
Gosiu, ale wszystko już od początku czy wprowadzane stopniowo? Bo jak nam położna zaczęła wymieniać co wprowadzać po kolei to sie lekko za głowę złapałam. Wychodzi na to, ze na początku tylko drób i warzywa na parze :/ Z kolei na innych zajęciach była położna, która jest certfikowanym doradca laktacyjnym i mówiła, ze najnowsze zalecenia sa takie, by od początku wszystko jeść.

Stary 2013-12-26, 20:41   #501
demonyianioly
Rozeznanie

Eee, ja mam zamiar jeść wszystko. Chyba, że coś uczuli, wtedy będę wykluczać. Już bym chyba dostała dzieciowego odmóżdżenia, mój styl życia był diametralnie inny przed nieplanowaną ciążą i teraz odczuwam już depresyjne epizody wynikające z mojej życiowej sytuacji. Jakbym jeszcze miała dalej się katować to ja dziękuję
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 20:47   #502
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
A ja mam takie pytanie - dostawalyscie od rodziny w swieta jakieś prezenty dla dziecka?

Kompletując wyprawkę kilka razy usłyszałam, żeby nie kupować wszystkiego, bo na pewno coś dostaniemy, więc szkoda wydawać kasy. Święta minęły i co? Nie dostaliśmy nic oprócz książki Jak wychować gentlemana.

Chyba dokupię kilka rzeczy, bo nie chcę liczyć na to, że "może" coś od kogoś dostanę. "Może" miało być na święta i nie było. A specjalne nie kupowałam drugiego ręczniczka kąpielowego, kocyka, skarpetek, no i ciuszków też nie mam przesadnie dużo....
Stary 2013-12-26, 20:54   #503
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiu, ale wszystko już od początku czy wprowadzane stopniowo? Bo jak nam położna zaczęła wymieniać co wprowadzać po kolei to sie lekko za głowę złapałam. Wychodzi na to, ze na początku tylko drób i warzywa na parze :/ Z kolei na innych zajęciach była położna, która jest certfikowanym doradca laktacyjnym i mówiła, ze najnowsze zalecenia sa takie, by od początku wszystko jeść.

Ja dostałam zalecenia, zeby od poczatku jeść wszystko, ewentualnie uważać ze wzdymajacymi, cytrusami, truskawkami i czekolada.
Stary 2013-12-26, 20:58   #504
ejani
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam takie pytanie - dostawalyscie od rodziny w swieta jakieś prezenty dla dziecka?

U nas pod choinką był kocyk dla Kazia (który kupiłam razem z mamą, ale skoro chciała podłożyć to miło) i w prezencie dla mnie i męża rampersy (na rozmiar68, bo moja ciocia stwierdziła, że jak mam po 2-3 sztuki wszystkiego z rozmiaru 62 to już i tak za dużo ) + u teściów jeden pajacyk z czapeczką też podpisany dla Kazika. Nie chcę znowu narzekać, ale też jakoś spodziewałam się czegoś więcej...

Ale fakt, że Mikołaj w tym roku w ogóle skromny (nie pamiętam świątecznych emotikonek,a dalej ciągnę na telefonie, ale tu bym jedną wstawiła )
Stary 2013-12-26, 21:06   #505
selena85
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was była obejrzeć swoją porodówkę/oddział połozniczy w szpitalu?
Gdzie to się idzie? - Bezpośrednio na oddział połozniczy do pielęgniarek i mówić, że przyszło się zasięgnąć informacji i oblukać ogólnie?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 21:09   #506
lejdi_aga13
Rozeznanie

witam blizniaki na swiecie

kochane nie wiem juz co mam robic. Nie jadłam na wigilie prawie nic , jakos nie mialam apetytu. 1 dnia tez nie wiele ,spalam w dzien nawet. W nocy z wczoraj na dzis ok 1 dostałam mega mega biegunki, mocnych boli brzucha .wymiotowałam. Do 12 po polduniu spałam-wstawalam WC i znow spałam. W dzien troche sie uspokoiło,w sumie 3 saszetki smekty wziełam. Niestety wlasnie od pol godziny znow boli mnie brzuch dosc mocno, zaczyna sie biegunka i nie wiem co mam robic juz. Nie chce znow spedzic całej nocy na bolach brzucha i biegunce.
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 21:11   #507
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Kompletując wyprawkę kilka razy usłyszałam, żeby nie kupować wszystkiego, bo na pewno coś dostaniemy, więc szkoda wydawać kasy. Święta minęły i co? Nie dostaliśmy nic oprócz książki Jak wychować gentlemana.

Chyba dokupię kilka rzeczy, bo nie chcę liczyć na to, że "może" coś od kogoś dostanę. "Może" miało być na święta i nie było. A specjalne nie kupowałam drugiego ręczniczka kąpielowego, kocyka, skarpetek, no i ciuszków też nie mam przesadnie dużo....
Dokładnie, mam to samo. Ledwo uzbierałam na 2 prania (razem ze wszystkimi pieluchami, koszulami do szpitala i szlafrokiem) a najgorsze że teraz coraz gorzej mi się jeździ i chodzi i nie wiem czy przez doły czy przez co, ale zaległabym w łóżku/na kanapie do czasu porodu...

A tu trzeba kombinować ciuchy dla dzieciaka.

Bratowa (ta która jest też w ciąży-nosa miałyście, czemu od nich NIC zupełnie nie dostałam ) jako okaz swoich sił w pierwszej ciąży opowiadała, jak to na "moim" etapie latała po sklepach, tak jej nic nie było, a ja teraz muszę z tym spojeniem, bólami, twardnieniami itp, bo jakoś wcześniej nie mogłam, bo dostaniesz, dostaniesz...
Stary 2013-12-26, 21:12   #508
sweet_vintage
Rozeznanie

Wiecie ja sie nie spodziewałam niewiadomo czego, tym bardziej, ze wiele rzeczy już mamy. Większość prezentów dla dziecka dostajemy od rodziców. No ale żeby nawet grzechotki czy właśnie ubranka, to sie nie spodziewałam. W ogóle z rodziny męża mam wrażenie, ze nie ma jakoś specjalnie zainteresowania małym. Moze sie to zmieni po narodzinach. Muszę przyznać, ze za to super prezenty dostaliśmy od znajomych na baby shower. Pytali o to czego nam brakuje i w efekcie dostaliśmy same potrzebne i fajne rzeczy.

A co do diety, tez chyba bede jadła normalnie, bo ja nawet nie umiem przygotowywać potraw na parze a z piekarnika tez chyba nie bedzie groźne mięso. Zrezygnuje od początku na pewno ze słodyczy, potraw wzdymajacych i silnych alergenów.

Stary 2013-12-26, 21:16   #509
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
witam blizniaki na swiecie

kochane nie wiem juz co mam robic. Nie jadłam na wigilie prawie nic , jakos nie mialam apetytu. 1 dnia tez nie wiele ,spalam w dzien nawet. W nocy z wczoraj na dzis ok 1 dostałam mega mega biegunki, mocnych boli brzucha .wymiotowałam. Do 12 po polduniu spałam-wstawalam WC i znow spałam. W dzien troche sie uspokoiło,w sumie 3 saszetki smekty wziełam. Niestety wlasnie od pol godziny znow boli mnie brzuch dosc mocno, zaczyna sie biegunka i nie wiem co mam robic juz. Nie chce znow spedzic całej nocy na bolach brzucha i biegunce.
A może to początek porodu? Organizm się "oczyszcza" ...

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was była obejrzeć swoją porodówkę/oddział połozniczy w szpitalu?
Gdzie to się idzie? - Bezpośrednio na oddział połozniczy do pielęgniarek i mówić, że przyszło się zasięgnąć informacji i oblukać ogólnie?
Właśnie też o tym myślałam, i też miałam te wątpliwości, ale chyba już za późno...
Stary 2013-12-26, 21:16   #510
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
A może to początek porodu? Organizm się "oczyszcza" ...
troche za wczesnie, mam termin an 6lutego. Wezme wegiel bo juz nie mam smekty ale boli i boje sie kolejnej nocy. Mała tez srednio ruchliwa jest dzis.
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości