|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44291350]Dzień doberek
ja już po śniadaniu - wyjadam karpia kawałek smażonego i kawałek w occie, do tego kromka razowca ![]() Po wczorajszym na wadze już jest prawie + 1kg ![]() Plan na dzisiaj: śniadanie już zjedzone, na obiad teściowa pewnie zrobi kotlety schabowe zawijane z pieczarkami i żółtym serem to zjem jednego i surówkę do tego, później kawałek orzechowca u babci i na kolację jogurt naturalny. W międzyczasie (jakoś za godzinę) zamierzam poćwiczyć i tak wygląda mój dzisiejszy dzień w planie - zobaczymy jak będzie z realizacją A od jutra zaczynam 3 tygodnie na 1300 kcal wyliczone z ilewazy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] hej bardzo jestem ciekawa jak Ci pójdzie mnie to bardzo ułatwiło życie, ja lubię mieć wszystko zaplanowane w szczegółach, wtedy są małe sznsa, że wpadnie coś niechcianegoja dziś na śniadanie owsianka, drugien sobie odpuszczę chyba bo wstałam później niż zwykle, na obiad kaczka pieczona i pieczone buraki-muszę się powstrzymać od zjedzenia ziemniaków i za dużej ilości sosu anyżowego ![]() na deser będzie cierpienie-mam w domu chyba dziesięć różnych placków, ja robiła,siostra, szwagierka i jeszcze moja teściowa posłała,ale, ale, ale zrobiłam sobie pyszny deser z mrożonych truskawek i herbatników z błonnikiem i planuję go jeść podczas gdy inni będą pochłoniać te 10 tysięcy kalorii ![]() a na kolację robimy sałatkę-mówię wam pycha-mix sałat, granat, pomarańcz, do tego pieczone kawałki kurczaka i ser pleśniowy, aaa i sos miodowo-musztardowy a ćwiczenia chyba dopiero jutro
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
no i nie wytrzymalam i stanelam dzis jednak na wadze Mialam rezerwe ze moge przez swieta 1kg przytyc, a ja schudlam 0.8kg! oplacalo sie jesc malo ujrzalam 52.9 czyli wymarzone 52 z przodu juz jest jeszcze tylko 0.9 ![]() ![]()
|
#1263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na swojej wadze mam +0,9 kg (na tej się zawsze ważę, więc chyba tak właśnie jest), za to na wadze, którą przywiózł Szwagier mam -1kg (i wolałabym, żeby tak było! :P) Ale jak już wcześniej pisałam - od jutra startuję z ilewazy i zobaczymy co wtedy się będzie działo ![]() ![]() ![]() Ok - biorę się za ćwiczenia, bo wczoraj zanim się zabrałam odkąd sobie postanowiłam, że się biorę to minęły z 2 godziny |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44291858]WOW Babeczki Dałaś czadu!!! Gratuluje!
Ja na swojej wadze mam +0,9 kg (na tej się zawsze ważę, więc chyba tak właśnie jest), za to na wadze, którą przywiózł Szwagier mam -1kg (i wolałabym, żeby tak było! :P) Ale jak już wcześniej pisałam - od jutra startuję z ilewazy i zobaczymy co wtedy się będzie działo ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] dzięki! aaaale jestem szczęsliwa wchodząc na wagę byłam przekonana, ze wyjdzie znów tyle samo, a tu 52,9 ! hehe, gdyby było 53,0 też bym się ucieszyła ;D ale na pewno nie aż tak jak 52,9 :d a przecież to tylko 0,1kg mniej ![]()
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki goń
a Ty jesteś wyższa ode mnie to mniej Ci trzeba![]() Dziewczyny dostałam od siostry spodnie piękne w rozmiarze 34 i lecą mi z tyłka
Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-12-26 o 11:31 |
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale właśnie, Ty masz chyba 3? cm mniej, to Ty na pewno źle nie wyglądasz z taką wagą tzn nie za chudo tylko jak laska!
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Konto usunięte
|
http://www.youtube.com/watch?v=55UgmthRxqE <--- zabójcze cardio - przynajmniej dla mnie!
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda jutro wypróbuję
ale ta laska ma potężne uda ![]() tak się ucieszyłam z tych spodni, że przymierzyłąm jeszcze takie któe kupiłam sama w wakacje w bershce takie jeansy szare w rozmiarze 38(!) ładne są i spoko w nich wyglądam ale te nogi dalej u góry jak pasztety ![]() wkurzyłam się więc skończe się odchudzać jak w tych gaciach będę wyglądać milion dolców ![]() znacie jakieś sposoby na odchudzenie nóg?
|
|
|
|
#1272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), a boczki już mi dość mocno zniknęły. Przychodzą mi do głowy tylko przysiady i inne ćwiczenia na nogi, ale z obciążeniem, żeby wysiłek był większy.---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- PS. Marzę, żeby mieć takie uda jak ta laska moje są ogromne, ona ma super ![]() Ale ja jestem wielorybkiem, więc dla mnie to jest ekstra
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ma trochę tłuszczyku od wewnątrz, ale jej ud nie nazwałabym potężnymi.
![]() Ja możliwe, że też przytyję z 1kg po świętach (chociaż staram się ćwiczyć), ale nie mam teraz możliwości się zważyć. Trudno, potem ostro ruszę z siłownią i jakoś to będzie.
|
#1274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale skończy się świętowanie to i waga spadnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre postanowienie ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44292552]. Ja np. uważam, że nogi i tyłek mam całkiem ok, za to mam mega "oponę" na brzuchu, chociaż teraz jak się odchudzam to i tak już nie na całej szerokości brzucha tylko z przodu - jakbym w ciąży była (spożywczej ), a boczki już mi dość mocno zniknęły. [/QUOTE]hehehhe ciąża spożywcza ja taką miałam 5 lat temu też wyglądałam jak w 6 miesiącu ![]() Cytat:
święta się dziś kończą i nie będzie tak wszystko kusiło ja za 20 minut jadę do cioci na II dzien swiąt, więc znów dużo rzeczy będzie kusiło ale po dzisiejszym ważeniu mogę w nagrodę sobie pozwolić na jakieś ciastko!
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Myślę, że nawet na dwa, bo porządna nagroda za ładny spadek musi być. ![]() Ja to siebie nagradzam i bez spadków.
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki jasne, że możesz, byle nie za dużo
![]() ja po obiedzie pozwoliłam sobie na ciasto, ale tak jak wczoraj po malutkim kawałeczku każdego i będę to liczyc jako 500 dodatkowych kalorii(chociaż nie wydaje mi się żeby tyle miały) z reszty posiłków wyszło mi 800kcal więc wyjdę na 1200 na obiedzie wszyscy zjedli po pół szklanki sosu -jest pycha, dwa kawałki kaczki, i pełno ziemniaczków pieczonych, a ja łyżkę sosu, kawałek kaczki, dużo pieczonych bez tłuszczu buraków i brak ziemniaków ![]() jestem pojedzona ale nie pełna-wiecie, że nigdyb wcześniej tak dobrze mój żołądek się nie czuł? ![]() to tez Wasza duża zasługa, bo strasznie mi pomaga, że się tu sobie spowiadamy i doradzamy-dzięki dziewczyny |
|
|
|
#1278 |
|
Konto usunięte
|
A ja wróciłam właśnie od Babci
Zjadłam: 1 kawałek makowca babcinej roboty, 2 kawałki sernika z ananasem i 4 kawałki orzechowca <- obydwa maminej roboty Pycha! Ale zważywszy na to, że nie jadłam dzisiaj obiadu to usprawiedliwiam się ![]() I tak w ciągu dnia: ś kawałek karpia smażonego + kawałek karpia w occie + kromka razowca, 2ś kromka białego chleba z wędliną i musztardą, teraz te ciasta i za jakąś chwilę 1 kotlecik zawijaniec ze schabu z pieczarkami i żółtym serem. Ok. 19 mam jeszcze w planie czerwony barszczyk z uszkami wigilijnymi, bo u Teściowej je się biały barszcz z grzybami ![]() I tyle! Poćwiczone dzisiaj solidnie - jakieś 25 minut porządnego cardio przeplatanego skakanką (1000 podskoków), do tego 170 brzuszków, 180 motylków i 255 przysiadów! ![]() Mam jeszcze w planie dzisiaj poważyć sobie wszystko na jutro, tak, żeby dobrze pozapisywać w ilewazy i mieć bilans kaloryczny ok. 1300 - 1350 kcal No i oczywiście prawidłowe proporcje B W i T ![]() ![]()
|
|
|
|
#1279 |
|
Przyczajenie
|
Ja jednak do nowego roku jestem na diecie 1200kcal a od 1 stycznia SB, bo w lodowce zostalo mi pelno jedzenia ze swiat a szkoda mi tego wyrzucic, a na sylwestrze nie mam jak byc na 1 fazie SB. Czy w 5dni skurczy mi sie troche zoladek?
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Chyba, ze macie pomysl co mozna zrobic na impreze warzywnego? I jak wytlumaczyc, ze nie jem innych rzeczy? |
|
|
|
#1280 |
|
Konto usunięte
|
Na pewno - spróbuj go tylko też trochę pooszukiwać - np. ok. 30 minut przed jedzeniem wypij szklankę wody, nie zawsze jedz jak jesteś głodna - zrób sobie wtedy czasami herbatę, staraj się też jeść regularnie co 3-4 godziny, wtedy nie czujesz tak głodu i automatycznie zjesz mniej. Spróbuj też tak sobie rozkładać posiłki, żeby największym było śniadanie - wtedy do końca dnia nie miewasz napadów głodu. No i nie dopuszczaj do tego, żebyś była głodna "jak wilk", bo wtedy najczęściej jesz szybko i zanim żołądek da sygnał, że jest najedzony to zdążysz zjeść dużo więcej niż normalnie i niż powinnaś, a to jest dobra droga do rozciągania żołądka.
|
|
|
|
#1281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ty schudłaś sporo w niedługim czasie więc może to mieć wpływ choc kazdy organizm jest inny ja bym to skonsultowała z lekarzem Cytat:
weźcie mi nakopcie bo miałam iść ćwiczyć a TŻ mnie na sernik namówił ale nie ma że boli musze się już dziś troche poruszać bo mi tyłek zwiędnie od tego siedzenia ale dziś połaziliśmy po lesie jakąś godzinkę więc dziś nie tak zupełnie leniwie
|
|
|
#1282 |
|
Przyczajenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44294660]Na pewno - spróbuj go tylko też trochę pooszukiwać - np. ok. 30 minut przed jedzeniem wypij szklankę wody, nie zawsze jedz jak jesteś głodna - zrób sobie wtedy czasami herbatę, staraj się też jeść regularnie co 3-4 godziny, wtedy nie czujesz tak głodu i automatycznie zjesz mniej. Spróbuj też tak sobie rozkładać posiłki, żeby największym było śniadanie - wtedy do końca dnia nie miewasz napadów głodu. No i nie dopuszczaj do tego, żebyś była głodna "jak wilk", bo wtedy najczęściej jesz szybko i zanim żołądek da sygnał, że jest najedzony to zdążysz zjeść dużo więcej niż normalnie i niż powinnaś, a to jest dobra droga do rozciągania żołądka.[/QUOTE]
Ok, dzięki Postanowiłam przygotować na sylwestra trochę jedzenia na South Beach, koreczki itp. Będzie smaczne i dietetyczne. A znajomym nie będę się tłumaczyć.
|
|
|
|
#1283 |
|
Konto usunięte
|
Ja się tak wczoraj zbierałam do ćwiczeń... Siedziałam w dresie i co chwilę zaglądałam na forum, czy któraś z Was czegoś nie napisała
I tak siedziałam chyba ze 2 godziny ![]() Ale poćwiczyłam, a dzisiaj już się zabrałam za to ok 11:30 Jutro dzień przerwy, w sobotę i niedzielę znowu ostro walczę później poniedziałek, wtorek przerwa, w środę mam nadzieję, że nie będę miała mega kaca i dam radę poćwiczyć i w czwartek też piątek przerwa, sobota ćwiczenia i niedziela przerwa taki mam plan ![]() A Ty się moja Droga nie wymiguj! Bo będzie
|
|
|
|
#1284 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja odkąd jestem na diecie to staram się używać mniejszych talerzy - na mnie to wizualne oszustwo działa! |
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44295147]Ja się tak wczoraj zbierałam do ćwiczeń... Siedziałam w dresie i co chwilę zaglądałam na forum, czy któraś z Was czegoś nie napisała
I tak siedziałam chyba ze 2 godziny ![]() Ale poćwiczyłam, a dzisiaj już się zabrałam za to ok 11:30 Jutro dzień przerwy, w sobotę i niedzielę znowu ostro walczę później poniedziałek, wtorek przerwa, w środę mam nadzieję, że nie będę miała mega kaca i dam radę poćwiczyć i w czwartek też piątek przerwa, sobota ćwiczenia i niedziela przerwa taki mam plan ![]() A Ty się moja Droga nie wymiguj! Bo będzie [/QUOTE]nie no luzik, TŻ mi własnie ciśnienie podniósł więc idę się wyładować ![]() liste sobie już ułożyłam i mi się program zawiesił do zobaczenia za jakąś godzinkę ![]() a jeśli bacik dla mnie to dziękuję
|
|
#1286 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to jest głupie:P nie zjadłam ciastka żadnego ![]() jakieś już mam w głowie głupie przyzwyczajenia i jak zobaczyłam rolade z bitą śmietaną i owockami to pomyślałam 'maaatko ile to ma kalorii, to już lepiej zjeść sernik, a na sernik jakoś bardzo ochoty nie miałam, tzn zjadłabym ale nie aż tak jak tamto a trzecie ciastko było jakieś chałwowe , a ja nie lubie tego smaku więc to wcale mnie nie kusiło no i w ten oto sposób nie zjadłam żadnego ciastka tylko jadłam mandarynki ![]() ale planuję w zamian zjeść ciastko u mnie w domu, czyli ten sernik migdałowy na zimno ale troszkę później, już z TŻ ![]() dziś: śniadanie(10:30)- 50gram pangi w zalewie i plasterek schabu pieczonego z chrzanem obiad(14:00)- 100ml rosołu bez makaronu, i kawałek schabu pieczonego w sosie śmietanowo-cebulowym (pycha podwieczorek(17:00)-mandarynki sztuk 8 kolacja (18:00)- 50ml forszmaku (grzałam TŻ i musiałam zjeść kilka łyżek
|
|
#1288 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam zamiar jutro rano stanąć na wadze i pomierzyć się, ale nie do tabelki tylko żeby zrobić świąteczny bilans
do mojej tabelki w niedzielę, a do Naszej za tydzień
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki za nie zjedzenie ciasta
![]() melduje 50 min ćwiczeń - miałam w planie trochę więcej ale zasapałam się strasznie przez jeszcze lekko zatkany nos a że prawie tydzień nie ćwiczyłam to i tak całkiem dobrze mi poszło zobaczymy czy jutro będę stękać bo nogi i ręce jeszcze trochę mi się trzęsą
|
|
#1290 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44294611]A ja wróciłam właśnie od Babci
Zjadłam: 1 kawałek makowca babcinej roboty, 2 kawałki sernika z ananasem i 4 kawałki orzechowca <- obydwa maminej roboty Pycha! Ale zważywszy na to, że nie jadłam dzisiaj obiadu to usprawiedliwiam się ![]() I tak w ciągu dnia: ś kawałek karpia smażonego + kawałek karpia w occie + kromka razowca, 2ś kromka białego chleba z wędliną i musztardą, teraz te ciasta i za jakąś chwilę 1 kotlecik zawijaniec ze schabu z pieczarkami i żółtym serem. Ok. 19 mam jeszcze w planie czerwony barszczyk z uszkami wigilijnymi, bo u Teściowej je się biały barszcz z grzybami ![]() Mam jeszcze w planie dzisiaj poważyć sobie wszystko na jutro, tak, żeby dobrze pozapisywać w ilewazy i mieć bilans kaloryczny ok. 1300 - 1350 kcal No i oczywiście prawidłowe proporcje B W i T ![]() ![]() [/QUOTE]trochę poszalałaś ciekawa jestem jak Ci pójdzie to obliczanie z ilewazy-ja się uzależniłam ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
a Gryzeldy słuchaj bo ma racje i z piciem wody i z małymi talerzami ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
ja się dziś nie zmuszęwkurzyłam się, bo dowiedziałam się TERAZ, że jutro 9 mam szkolenie, a koleś który jest odpowiedzialny za informowanie-sobie zapomniał nas poinformować no nie zabiłybyście go? chyba zbojkotuje
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

ja już po śniadaniu - wyjadam karpia
kawałek smażonego i kawałek w occie, do tego kromka razowca

a ćwiczenia chyba dopiero jutro

ale po dzisiejszym ważeniu mogę w nagrodę sobie pozwolić na jakieś ciastko!