|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
tylko nie wiem jak czasowo to wygląda przy karmieniu mieszanym? bo inne są zalecenia dla dzieci kp a inne dla tych na mm ![]() no i lepiej wprowadzać niezależnie od innych pokarmów, bo jak coś zacznie się dziać niedobrego (tfu tfu) to nie będziesz wiedziala od czego... o tu jest to dobrze opisane: https://www.b o b o v i t a.pl/home/5-6-miesiecy/zywienie/artykuly/wprowadzanie-glutenu-do-diety-dziecka/ spacje do usunięcia
Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2013-12-26 o 21:05 |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() oooo, to my też mniej więcej wtedy czyli co, najpierw sam gluten, dopiero potem warzywa![]() Kaśka, ja też ciemna, ale za to potem jakie mądre będziemy tym bardziej, że każdy gada co innego czyli czytam, pytam, a zrobię jak mi intuicja podpowiada |
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam wstretna i podawalam lek na kolki w razie czego (i dobrze - bo jak raz nie podalam to byl ryk!)
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam bo nawet nie mam jak a na tel nie mam nerwow.
Nie zlożyłam wam zyczen bo totalnie nie mialam czasu na neta a składać teraz to bez sensu wiec mam nadzieje ze u kazdej swieta udane U nas calkiem znosnie nue liczac wigilii. Amelka chyba weszla w skok bo jest nie do wytrzymania i ma problem z ogarnieciem sie w wiekszej ilosci ludzi. Bedzie chyba malym przydupaskiem wiec juz sie zastanawiam co to bedzie 11 stycznia :/ mam badzieje ze do tego czasu wroci do normalnosci. Jestem nadal u rodzicow a komp się juz do auta nie zmiescil Tz wieczorem pojechal do domu bo w weekend pracuje :/ Dzis ugotowalam mlodej ziemniaka i miala na niego wywalone. Wiec jestem beee i jutro ide po sloiki bo u rodzicow nie mam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po swietach.Przeleciało szybko.Pojadlam trochę smakołyków,zapijalam espumisanem,ale mala troche niespokojna byla.Ktoś pytał,czy dzieci kp też się tak szybko najadają,moja niecałe 10 minut i pojedzone,ma 12tyg.A ile mają wasze?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i będziemy mieli kuraki,króliki i różne warzywka, jajka Także się cieszę i mam zamiar podawać słoiczki sporadycznie, aczkolwiek na pewno nie wykluczę ich zupełnie, bo np. fajne są na jakieś wyjazdy.Cytat:
![]() Cytat:
Czemu już za miesiąc zaczniesz podawać?
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego że kp łagodzi ekspozycję to wiem jakbyś trafiła gdzieś na ten nowszy schemat to wrzuć go koniecznie a ja podpytam jeszcze pediatrę ....
|
|
|
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, dzięki za wskazówki Cytat:
też mam zamiar zaczynać od małej ilości kleiku do mleka więc narazie te smoczki '2' wystarczą, ale i tak na dniach zamówię 3 a może i większe też od razu.Cytat:
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Boja, jak katar u Małego?
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie dokarmiasz juz?? kurcze musze kupic tego konika Maciusiowi nie dostal zadnych prezentów pod choinke to go matka obkupi ![]() mysle nad szczeniaczkiem z fp konikiem morskim polecacie cos jeszcze>>>??
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dalej ma. Chociaż i tak wydaje mi się, że ciut mniejszy.
Najgorzej jak mu się zatka nos i biedak nie może oddychać. Albo jak śpi i się dławi tym wszystkim. Narazie psikam mu do nosa wode morską i odciągam wszystko katarkiem. Ostatnio jak miał katar to trzymało go ponad 2 tygodnie więc myślę, że i tym razem tak będzie.A Hania jak tam? Ja zmyłam się właśnie z chrzcin i idę spać. Wkrótce pierwsza pobudka.
|
|
|
|
#1093 | |||
|
Rozeznanie
|
Pojadłam sobie dobrego jedzonka, Zuzi nic nie było na szczęście
Zrobiłam jej dzisiaj jabłko z bananem i też jej smakowało. I do picia zamiast wody troszkę kompotu z jabłek i nie widziałam nigdy żeby moje dziecko tak szybko coś wypiło i chciało jeszcze coś innego niż mleko![]() Dziewczyny, kleik/kaszkę trzeba w mleku rozpuścić koniecznie, czy jak kupię mleczną to mogę w wodzie?? ![]() Cytat:
Najmniej zatwardza jabłko chyba ![]() Cytat:
Ja Zuzi sama narazie robię jedzonko i chyba tak zostanie. Słoiczki będą awaryjne, zwłaszcza po przeczytaniu wywiadu, który ktoś tu wrzucił![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- aaa chcę kupić większe butelki, która lepsza?? Bo niewiem którą wziąć?? http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...773115496.html http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...773115047.html
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() tassia- przeczytałam w k. o braku prezentu dla Maćka- faktycznie przykro ;( Jeżeli chodzi o święta- Gosia dała jak zwykle popis- ryczała, marudziła itd. Utwierdzam się w swoim odmawianiu gościom odwiedzania bo ona się męczy i ja się męczę jeszcze gorzej. Święta mnie gorzej zmęczyły niż normalne dni. Tu dziecko ryczy, nie ma gdzie przytulić do cycusia, nie ma z kim normalnie porozmawiać ajjj... No i zaliczyłam najgłodniejsze święta w historiii... Gosia dostała kapustę i grzechotkę I w ogóle stwierdziłam, że ostatni raz w tym roku pomyślałam nad kreatywnymi prezentami dla wszystkich... Na następny rok też idę na łatwiznę i kupuję wszystkim słodycze.... Dostałam same słodycze- których póki co nie jadam bo karmię...
|
|
#1095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ko,109079.html ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Mam prośbę Wklei ktoś link do tego artykułu o którym piszecie? Bo jak to czytałam to byłam na tel a tam ciężej między oknami się przemieszczać.EDIT: Już znalazłam ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Tu jeszcze do poczytania. Można ściągnąć w pdf-ie KLIK
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-12-26 o 22:53 |
||
|
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Święta święta i po świętach. Strasznie szybko mi ten czas minął. Szymuś przespał całą Wigilię u moich rodziców, a na drugi dzień męczył go brzuszek (coś mu zaszkodziło mimo, że się ograniczałam), także było dużo krzyku i dużo płaczu. W trakcie jednego z karmień tak go zabolało, że się tak szarpnął aż nadział się oczkiem na mojego palucha
Tak strasznie płakał a ja razem z nim bojąc się, że uszkodziłam mu oczko Czerwone nie jest, nie łzawi, reaguje na zabawki, ale i tak się boję, bo naprawdę z dużą siłą mój paluch wylądował w jego oczku ![]() Poza tym ogólnie spoko było, bez żadnych fochów czy kłótni. Panowała ciepła rodzinna atmosfera zarówno u moich rodziców, jak i u teściów. Szymek dostał piękną książkę z baśniami, interaktywnego misia alfiego vtech, aktywne klocki smilly play, konika morskiego fp, mega ciepły kocyk, lwa Lamaze, jakieś zabawki z Canpolu, skarpetki z H&Mi ubrania (w tym gruby i ciepły pajac/kombinezon misiowy z nexta) Bardzo zadowolona jestem z tego co dostał. Teraz też musimy pomyśleć o jakiejś skrzyni na zabawki, bo w koszyku wiklinowym brakuje powoli miejscaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Matko wieki mnie tu nie było
![]() Póki święta sa i maz w domu to czasu wiecej, wiec zagladam i widze ze na tapecie juz powoli jedzonko. Ale ten czas zapitala ![]() ![]() U nas juz od dawna usmieszki. Od dzis Mikołaj śmieje sie w głos i jest takim wesołkiem, że mam ochotę go schrupać. Kasia przez Ciebie uspiony juz pomysl zakupu konika powrocił! wrrr
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co, ja może nie tassia, ale ja jeśli napisałabym o czymś w K. to wolałabym aby na głównym nikt o tym nie pisał bo już 2 raz bodajże rzuciło mi się w oczy, może nie Ty bo nie pamiętam kto ale też jak tassia napisala niedawno spostrzeżenia odnośnie Maciusia to ktoś na głównym napisał dokladnie o co chodziło a chyba po to jest klub a nie główny wątek może tassia nie ma o to pretensji i nie potrzebnie o tym piszę ale moje żale czy smutki z klubu wolałabym aby tam pzoostały ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() a co do konika to znów można go kupić za 49zł
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polozna laktacyjna ktora u mnie byla i probowala nakarmic macka z tej butelki imitujacej.piers.powiedzi ala zebym to wywalila bo.nie.dosc ze.zaburzylo mi laktacje to.jeszcze moze powodowac seplenienie w przyszlosci Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I rzeczywiście ktoś tu wprost napisał dokładnie o co chodziło. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
). Bezmleczną to zależy jak podajesz. Jak z butli to z mlekiem. A jak dodajesz do warzywek to już samą kaszkę możesz dać. Ja jak zagęszczałam kleikiem ryżowym/kukurydzianym to od razu do papki dawałam, bez mleka.Na butelkach nie znam się. |
||
|
|
|
#1101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się poświątecznie!
Też nie miałam jak złożyć Wam życzeń, za co przepraszam U nas była Wigilia, I dzień pojechaliśmy do siostry ciotecznej TŻ, gdzie przy jednym stole siedziało 40 osób Młody był zmęczony, więc godzinę spędziłam w drugim pokoju na usypianiu go, w końcu wsadziłam go do fotelika i usnął. A dziś byliśmy u rodziców TŻ. Już mu zresztą zapowiedziałam, że na Wielkanoc do moich rodziców pojedziemy już w sobotę i zostaniemy do poniedziałku ![]() ![]() Tak ogólnie to spoko, chociaż nie czułam atmosfery Julek dostał sporo prezentów, głównie jakieś gadające (niektóre wręcz wyjące) zabawki - np. taką małpkę, która będzie prosić co kilka minut (jak nic z nią nie robisz) "naciśnij przycisk" Potem liczy, śpiewa i inne duperele. Cytat:
![]() A co na przykład? ![]() Cytat:
Bosz, co za zdanie logiczne ![]() Cytat:
Julek je zazwyczaj ok. 7 minut. Cytat:
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten miś śpiewa i mówi po wybraniu któregoś z przycisków. Do tego się świeci i miga, więc przyciąga uwagę dziecka.Co do konika morskiego to dziś pierwszy raz go włączyłam Szymusiowi i odeszłam na bok. Mały leżał zrelaksowany, słuchał i tak pięknie się uśmiechał, że aż uwierzyć nie mogłam, że to dzięki tej zabawce. No ale chyba faktycznie ona ma coś w sobie, co podoba się dzieciom Aktywne klocki to też fajna sprawa, ale na to chyba jeszcze trochę czasu mają nasze maluchy. My 5miesięcznej siostrzenicy TŻta kupiliśmy aktywną kostkę Smilly Play i bardzo się jej spodobała. Bawiła się nią fajnie. Szymkowi też taką kupimy za jakiś czas. Niech tylko trochę podrośnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
madziuchna teraz juz nie pamietam.do czego to bylo
ale za kazdym.razem jak piszesz ze ci marudzi, spi, nie spi, to u nas dokladnie to samo juz nie mowiac o zblizonych wzlotach i upadkach kp ![]() jak u ciebie z karmieniem? mnie od wczoraj cos malo mleka sie odciaga ale z drugiej strony wystarcza mackowi wiec chyba jest ok co do pisania na glownym.watku to rowniez sie zgadzam chociaz temat prezentowy jest lajtowy i po prpstu dolaczylam do postow w k. ale ten poprzedni byl dla mnie.dosc drazliwy i osobisty mam nadzieje ze jest juz na szczescie zakonczony i nigdy do niego nie wroce bo osiwieje Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Halo
![]() Wracamy właśnie z wycieczki po San francisco. My z Pola spacerowalismy po wybrzeżu a rodzicom pod choinkę sprezentowalisny lot helikopterem nad sf wiec machali nam z góry. Chyba trafiliśmy bo strasznie sie cieszyli mega przyjemność mi sprawia sprawienie komuś trafionego prezentu ![]() Piszecie o prezentach i milionach zabawek. Moja Pola ma tylko matę, piłeczkę plastikowa do chwytania i hrzechotke biedronki która uwielbia. I tyle poza tym nic jej juz nie kupuje narazie bo nie chce jej tym przytlaczac. Bawi sie ze mną, Gadamy sobie, uwielbia sie przyglądać rożnym przedmiotom w domu, a w żaluzje moze wpatrywać sie godzinami i lubi sie bawić na macie. Dostała za to sporo ślicznych ciuszków ale większe rozmiary wiec na wiosnę powinny być super ![]() Co do karmienia to moja tez je od 5-10 min czasem sie zdarZy ze 15 i jest git. Z butelki jak jej daje moje mleko to je dłużej. A co do wprowadzenia pokarmów to my czekamy do skończonych 4 miesięcy przynajmniej, tyle ze my tylko kp. Wtedy mamy wizytę u lekarza, kolejne szczepienie i rozmowę właśnie o rozszerzanie diety. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
powrot na wizaz poswiateczny?hejho!
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
A najlepiej zabawa w a kuku i szeleszczacy sliniaczek.
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2013-12-27 o 07:52 |
||
|
|
|
#1108 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

jaka ja ciemna

najpierw kaszka glutenowa przez 2 tygodnie w ramach ekspozycji, a potem marchewka, marchewka z jabłkiem, z dynią, z ziemniaczkiem... a potem już samo pójdzie 

ciekawa jestem jego reakcji, ale jeszcze musi poczekać
bo mój ma jakiegoś spida ostatnio, a ja już panika czy przybiera
ale chyba jest ok bo on o jedzonko by się upomniał 

[/RIGHT]

Tak strasznie płakał a ja razem z nim bojąc się, że uszkodziłam mu oczko