ginekolog Poznań - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 12:13   #31
keisi801
Przyczajenie

Dot.: ginekolog Poznań

witam czy mozesz podac mi nazwisko tej ginekolog do której chodzisz i numer do rejstracji.będe bardzo wdzięczna za odp na gg 16089242 jesli to mozliwe.dziekuje kasia.
keisi801 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 19:21   #32
morelka1987
Zadomowienie

A czy ktoś mógl by mi polecić ginekologa( najlepiej panią) która przyjmuje na NFZ, która poważnie podchodzi do antykoncepcji tzn zleca wszystkie potrzebne badania, robi wywiad i trafnie dobiera odpowiedni środek, a nie przepisuje jak witamine c. Bo na ostatniej pani ginekolog się zawiodłam :/ Ledwo powiedzialam dzien dobry już się pytała czy zapisać tabletki antykoncepcyjne.
morelka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-03, 11:24   #33
MagdaJa
Przyczajenie

Dziewczyny polecam wam Doktora Turkowskiego, jest kompetentny i rzeczowy, jestem jego pacjentką od wielu, wielu lat. Uprzedzając pytanie o numer tel 602 213 851.
MagdaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 14:06   #34
Justyna0211
Przyczajenie

A gdzie ten dr przyjmuje i czy na NFZ, a jeśli prywatnie to ile kosztuje wizyta? i Jakie są długie terminy? Proszę o szybką odpowiedź, tutaj lyb na gg 5394251
Justyna0211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 11:14   #35
barbiex
Przyczajenie

witam, za dwa tyg. idę na wizytę do ginekologa jestem w 6 tyg. ciąży. otóz głównie chodzi mi o opinie dr Piotrze Jasińskim , który pracuje w szpitalu na Polnej w Poznaniu oraz przyjmuje w Pobiedziskach.
od kilku dni mam nie przerwalne bóle brzucha i straszne mdłości. od dwóch dni nie byłam w pracy. chciałam udać sie do niego i zapytać się czy te bółe brzucha są normalne czy coś jest nietak. no i przy tym chciałabym zwolnienie lekarskie ponieważ nie chodzę do pracy bo źle sie czuję, i mam pytanie czy Pan dr Jasiński jest skory do wystawienia L-4 wiem, że ciąża to nie choroba, ale źle się czuję a w pracy nie mogę pozwolić sobie na chwile wytchnienia. będę wdzięczna za w miare szybka odpowiedź.
barbiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 18:04   #36
JL80
Raczkowanie

Odświeżam wątek

a więc chce zmienić ginekologa który przyjmuje w ramach NFZ i tu moje pytanie o opinie na temat dr Wizy
DIETA ROZPOCZĘTA Z WAGĄ 73,5
13 SIERPNIA 2009

Edytowane przez JL80
Czas edycji: 2011-07-21 o 18:05
JL80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 16:54   #37
moreszer
Przyczajenie

Nie jest potrzebne usg co chwile, dobr lekarz jak np Bruszewski ci to powie
moreszer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 00:46   #38
Zuziok
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny
Poszukuję dobrego ginekologa, z nowym sprzętem choćby do cytologi (mój obecny używa przestarzałych szpatułek z wacikiem :/ ) oczywiście zależy mi na lekarzu, który przyjmuje na NFZ (najlepiej z okolic Wildy, Dębca, Świerczewa lub Lubonia). Sprawa dość pilna, więc proszę o jakąś pomoc.
Zuziok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 15:28   #39
tauro92
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Mam pytanie, czy może mi któraś z Was polecić jakiegoś dobrego ginekologa na pierwszą wizytę??
Zastanawiam się nad dr. Szpurkiem, Turkowskim lub Hassanem - bartz. Jednak nie wiem czy to dobry wybór. Czekam na Wasze opinie.
Z góry dzięki, pozdrawiam.
tauro92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 12:34   #40
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JL80 Pokaż wiadomość
Odświeżam wątek

a więc chce zmienić ginekologa który przyjmuje w ramach NFZ i tu moje pytanie o opinie na temat dr Wizy
czytałam w necie o nim same pozytywne opinie. wiesz moze gdzie on przyjmuje na NFZ??
Stary 2011-12-07, 11:05   #41
Zuziczka
Rozeznanie

Odswiezam i ja. Poszukuje kogos na nfz w Poznaniu (najlepiej Gruwnald i okolice), zeby choc badania miec za free z tej poteznej skladki zdrowotnej co mi z pensji zabieraja.

Moze ktos pomóc?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 19:33   #42
crozee
Zakorzenienie

ja znalazłam bardzo dobra ginke na nfz i polecam z czystym sercem. kobieta mi pomogła, chociaz przyszłam z marszu bez zapisu! i wysłała do szpitala z trafną diagnozą! Jest naprawde lekarką z powołania, ale ma tez dosc sporą klientelę przez co przyjmuje do 21... (poswieca na pacjenta wiecej czasu niz umawiaja jej na wizyty rejestratorki..) A nazywa sie dr Zawiejska i przyjmuje w hipokratesie na os marysieńki Ale zrobiłam reklame ale polecam z czystym sercem, ja tez trafiłam do niej z polecenia.
Stary 2012-04-30, 17:30   #43
evvelina88
Rozeznanie

Cześc,

odświeżam wątek, poszukuje dobgrego ginekologa na NFZ, który nie ma problemu z wystawianiem skierowań na badania- jestem w 5 tygodniu ciązy, więc pierwszy pakiet badań mnie czeka.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 09:54   #44
Jutte
Wtajemniczenie

Witam,
wątek jest dość stary więc odświeżam .
Szukam dobrego ginekologa przyjmującego na NFZ, najlepiej panią, na pierwszą wizytę.
dr Katarzyna Ochmańska ,dr.Dembińska, dr Szczęśniak - Chmielecka - czy któraś z Was była u tych pań i coś mogą powiedzieć na temat wizyty ?
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 23:26   #45
evvelina88
Rozeznanie

Niestety nie znam tych Pań i nie znalazłam dobrego lekarza, wolałam zapłacić i być pod fachową opieką.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 07:10   #46
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
Witam,
Szukam dobrego ginekologa przyjmującego na NFZ, najlepiej panią, na pierwszą wizytę.
dr Katarzyna Ochmańska ,dr.Dembińska, dr Szczęśniak - Chmielecka - czy któraś z Was była u tych pań i coś mogą powiedzieć na temat wizyty ?
ja byłam u dr debinskiej i szczerze mówiąc nie zachwyciła mnie.
Stary 2013-08-17, 21:44   #47
Jutte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
ja byłam u dr debinskiej i szczerze mówiąc nie zachwyciła mnie.
a mogłabyś napisać dlaczego ?

cieszę się życiem!
Stary 2013-09-30, 17:47   #48
Celulozaa
Przyczajenie

Także poszukuje dobrego ginekologa na nfz w Poznaniu. Czy to bedzie kobieta czy mężczyzna nie ma to dla mnie znaczenia
Celulozaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 13:07   #49
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
a mogłabyś napisać dlaczego ?

Jak dla mnie oschla, mało zaangażowania w sprawy pacjentki... Taka przeciętna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 18:51   #50
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
od ponad 10 lat jestem pacjentką dr Ochmańskiej, bardzo ją cenie. Znalazłam się u niej mając 18 lat, mam PCO, pomogła mi bardzo. Wykonała mi operację na Polnej (torbiele skórzaste miałam)Gdy zapragnęłam dziecka a starania i leczenie u niej nie przyniosły efektu to nie ciągnęła dalej ode mnie kasy tylko polecila mi klinikę, dzięki której zostałam mamą. Ale nawet bedac w tamtej klinice w ciąży pod opieką innej pani ginekolog, to dr Ochmańska interesowała się moją osobą. A parę miesięcy temu moja znajoma miala zły wynik cytoloii, nie miała pieniędzy na prywatnego lekarza, na badania, a wiadomo, ile czasu czeka sie aż NFZ się zlituje...zadzwoniłam do dr Ochmańskiej w sprawie mojej koleżanki i Pai Dr bez wahania zadzwonila gdzie trzeba, pomogła jej. Z czystym sumieniem ją polecam

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 19:55   #51
Jutte
Wtajemniczenie

Aliszcze dziękuję za wypowiedz
a masz jakieś namiary ?
cieszę się życiem!
Stary 2013-12-12, 16:44   #52
nicolente
Raczkowanie

Hej dziewczyny Odswieze troche watek.. Od kilku dni mam bole w podbrzuszu, spoznia mi sie okres juz tydzien, ciaze chyba moge wykluczyc, gdyz nie bylo sytuacji,w ktorej bysmy sie z chlopakiem nie zabezpieczyli. Mieszkam w Poznaniu od 3 miesiecy. Moglybyscie mi na chwile obecna polecic dobrego ginekologa na kase chorych? Bardzo prosze.. I czy jest potrzebne jakies ubezpieczenie czy cos?
nicolente jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 02:29   #53
Misseczka
Zadomowienie

Dziewczyny, będę potrzebowała recepty na pigułki do dnia 6 lutego. Jest to dużo czasu, ale wiadomo jak to z ginekologami w Polsce Znacie jakiś gabinet na NFZ, gdzie są ludzkie kolejki? Chciałabym zdążyć jeżeli będą chcieli robić mi własne badania.
Misseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 02:47   #54
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misseczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, będę potrzebowała recepty na pigułki do dnia 6 lutego. Jest to dużo czasu, ale wiadomo jak to z ginekologami w Polsce Znacie jakiś gabinet na NFZ, gdzie są ludzkie kolejki? Chciałabym zdążyć jeżeli będą chcieli robić mi własne badania.
Sprawdz dr Kopyre. Bamberski dwor. Co prawda nie ma wizyt na nfz do konca roku, ale dzwon i zapytaj co z nowym rokiem. Wspomnij, ze chodzi tylko o recepte. Bo te panie w rejestracji rozne sa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 16:08   #55
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

moja ciąże prowadził Janusz Frankiewicz który na NFZ przyjmuje w HCP na 28 Czerwca ( przujmuje 3 razy w tygodniu) jeśli dobrze pamiętam to środa, czwartek i piątek. Aby się dostac to trzeba po prostu danego dnia rano wstać aby się załapać na numerek. Jeśli dobrze pamiętam to rejestracja od 7:30 , a od 8 przyjmowal.
Generalnie jest to człowiek dosyc szorstki w obyciu i bardzo konkretny. Mi osobiście to bardzo odpowiadało bo nie lubie jak ktoś się ze mną cacka , owija w bawełnę bądź leje wodę. Oczekuje konkretów i fachowej opieki lekarskiej, a nie głaskania po brzuszku.
Prowadził moją ciąże dosyc niedawno ( urodzilam 4 miesiące temu) Co miesiąc wykonywane miałam wszelkie badania na NFZ. Piętro wyżej jest laboratorium i wyniki od razu idą do gabinetu.

Oprocz niego w HCP przyjmują jeszcze 2 lekarki. U jednej z nich bylam kiedys przy 1 ciąży którą poroniłam i też wydała mi się konkretna ( Wize- Muszyńska). Jej postawiona diagnoza była trafna mimo że w szpitalu 2 lekarzy się z nią nie zgadzalo to jednak miala racje.
sniegowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-28, 11:01   #56
D_94
Raczkowanie

Szukam kobiety ginekologa, która przyjmuje na NFZ i można się zapisać w miarę szybko. Zależy mi na tym, aby była delikatna i wykonywała wszystkie potrzebne badania. Możecie kogoś polecić?
D_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 09:41   #57
_MaNiLkA_
Przyczajenie

Z ginekologami na NFZ szczególnie kobietami mam niemiłe wspomnienia... wiec do takich nie chodzę.... ale z całą pewnością mogę polecić dr Piotra Bruszewskiego. Jestem jego pacjentka od kilku lat. Prowadził też moja ciążę. Jest bardzo delikatny. Wszystko o co tylko zapytasz bez problemu i pośpiechu wytłumaczy.
_MaNiLkA_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 22:46   #58
bellya
Raczkowanie

Cześć dziewczyny.. Podbijam temat.. Większość opinii o lekarzach słyszę w odniesieniu do róznych chorób albo ciąży, a mi zależy na pierwszej w życiu wizycie u ginekologa. Szukam dobrego lekarza na pierwszą wizytę- nie mam żadnego problemu, tylko szukam kogoś kto zrobi mi badania kontrolne, czy wszystko ze mną w porządku itd.. Nie chciałabym być potraktowana jak gówniara, bo chcę odpowiedzialnie iść się zbadać profilaktycznie. Dodam, że trochę się wstydzę i waham się czy iść do kobiety czy mężczyzny. Słyszałam, że panie są mniej delikatne, ale za to przy mężczyźnie będę się chyba bardziej krępować.. Możecie mi kogoś poradzić kto zwyczajnie po ludzku i wyrozumiale mnie zbada? Gdzie chodzicie badać się kontrolnie? Dodam, że miałam traumatyczne doświadczenia z próbą gwałtu w przeszlosci i jest to dla mnie podwójnie ważne, żeby pojsc do kogos ludzkiego, a nie kogos kto potraktuje mnie jako osobę, która tylko zawraca głowę podczas gdy jest masa pacjentek z prawdziwymi problemami..
bellya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-15, 10:26   #59
gregona
Przyczajenie

Ja na pewno odradzam wizytę u dr Pośpiech przyjmującej w przychodni na ul. Lwa (Rataje) bada w pośpiechu i bardzo niedelikatnie (przez cały dzień później czułam, a nie należę do tych delikatnych kobiet), najlepiej jakby kobieta rozbierała się w drzwiach, nic nie mówi, nie udziela odpowiedzi na pytania, wypisuje recepty na jakieś leki, lekarz z koszmaru.
gregona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 14:25   #60
homisia
Przyczajenie

[/COLOR]Witajcie, zdecydowanie polecam dra Wojciecha Pieńkowskiego. Chodzę do niego już od paru lat, teraz prowadzi moją pierwszą ciążę.
Dziś poszłam do p. Kamili Witczak na NFZ (Euromedicus) i już wiem, że nigdy do niej nie wrócę. Chciałam przejść na wizyty państwowe, ale widzę, żę w moim przypadku to niemozliwe. U niej pierwszy raz w życiu miałam bolesne badanie- i na fotelu i transwaginalne! A mam 30 lat i wiele wizyt za sobą... Pani Witczak zrobiła na mnie złe wrażenie, jest zimna, chłodna, jakaś taka bezemocjonalna... Cała wizyta trwała małe 15 minut- w tym rozmowa, 2 badania, USG i rozpoznanie historii... Do tego moje bieganie w samej koszulce i skarpetkach, żenujące, naprawdę. Nie polecam!

U p. Pieńkowskiego wizyta (wiem- prywatna) trwa dobre 30 minut, czasem małą godzinę. Badania przeprowadza bardzo delikatnie, zawsze 3x przeprosi zanim w ogóle się do pacjentki zbliży. Robi bardzo dokładny wywiad rodzinny, słucha, odpowiada na wszystkie pytania. Dzwoni (!!!) i uspokaja, np. po tym, jak SMSem dostanie wyniki krwi Na wizycie żartuje, pamięta o tym, czym zajmuje się partner i jakie problemy miały inne kobiety z mojej rodziny. Tego się nie da opisać. No i komfort w trakcie całej wizyty- jednorazowe kapcie i jednorazowa "spódniczka", dzięki czemu nigdy nie świecę tyłkiem i nie czuję zażenowania. Moją koleżankę przyjął na wizytę po 22giej, właściwie z dnia na dzień, tylko dlatego, że chciała się z nim skonsultować. Pozytywne przykłady mogę mnożyć i mnożyć Poczytajcie o nim na inncyh forach, same zobaczycie, że moja opinia nie jest odosobniona. Polecam! Teraz dr przyjmuje przy ul. Marcelińskiej, a pracuje w szpitalu na Polnej. Wizyta kosztuje 130 zł ( w tym wszystkie badania).

Edytowane przez homisia
Czas edycji: 2014-03-27 o 14:26
homisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości