|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Ita kciuki
Ewusia przytulam..dziwne takie drzemki My niedawno wrocilismy. Olus znowu przecudowny W te swieta zaskakuje nas wyjatkowym zachowaniem..nie dosc, ze spokojny i witrzymuje do pozna, to jeszcze nauczyl sie lapac swoje stopki i wkladac do buzki, a dzisiaj do tego zaczal nawijac w jakims dziwnym jezyku normalnie kosmos jak gadal..a jakie miny przy tym.. swietny jest Mielismy go nie kapac, ale mial taki dobry nastroj po powrocie, ze nie chcielismy zabierac mu tej przyjemnosci pozniej poplakal, ale sam sie uspokoil i zasnal..kolejne zaskoczenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje, ze pytasz ![]() Naleza mi sie duze baty za nie nadrabianie, wciaz wierze ze znajde chwile aby wszystko ladnie przeczytac i nadrobic ![]() Mam nadzieje, ze wszystkie maja piekne swieta ![]() Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalilam Malego i mam za swoje. Budzi sie czesto i jeszcze problem z zasypianiem..ja polprzytomna
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-12-26 o 05:57 |
|
|
|
#3694 |
|
Konto usunięte
|
U nas drugie. Dzień pełen wrażeń, ale noc standardową.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
A no i jak widzicie pisze z tel
Siostra wdzystko mi zrobila, zalozyla konto, posciagala aplikacje, w google rodzine i znajomych dodala, wytlumaczyla co, gdzie i jak.. 11 lat, a ja jej do piet nie dorastam z nowinkami technologicznymi haha :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44291205]U nas drugie. Dzień pełen wrażeń, ale noc standardową. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] O rany zazdroszcze.. u nas 4 i to tylko od godz. 23 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3696 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam w drugi dzień Świąt
Wigilia u teściów, wczoraj też i dzisiaj tez jedziemy, ale ja tam mogę jeździć bo b.lubię u nich spędzać czas ![]() Adaś wczoraj tak się brechtał skubany że teściowa o mało co się nie poplakała Tż go trzymał na rękach a ja robiłam ,,dawaj go" a dziecko aż piszczało z uciechyCytat:
Gratuluję bogatego Mikołaja, mój w tym roku skromny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za marcheweczkę. Smakowało Igiemu???Dzoan współczuje ciężkiej nocki |
||||
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
)DZOAN superbze Olus tak milo zaskakuje ) i taki grzeczny fajnie ze z telefonu będziesz pisać bo to spore ułatwienie )JAKIERKA a jak u was święta? Teraz spedzacie czy za chwile? Dobrze ze Edziowi juz troszkę lepiej..ciekawe w czym problem skoro całkowicie nie znikl MAGOLINKA smakowało krzywil się ale dzioba otwierał. A jak.Adas?Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przytulam Ja nie mogę narzekać, z paroma wyjątkami - nie wiem, co to nieprzespane noce. Artuś od samego początku ładnie śpi w nocy i od daaawna mamy tylko 2 pobudki. A też niby cycowi, choć na butelce. Ale u nas jest już stały rytm karmień. I wybacz, ale się uśmiałam, jak przeczytałam, że siostra ma 11 lat Ja dzisiaj idę do teściowej, ale tylko "na kawę", bo z Małym i na obiad i na potem to by było za dużo (dla niego, a przede wszystkim dla mnie piękną mam w tym roku wymówkę :P). TŻ sobie idzie wcześniej i dobrze, wszyscy będą szczęśliwi. Choć w sumie jak ja patrzę na Artka i myślę o jego przyszłości, to może się okazać, że będę 1000 razy gorszą teściową dla swojej synowej... :P (sory Lila:P). |
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz możesz z nami czatować. U nas po dwoch pięknych nocach znów ciężkie od 3dni bo górne zęby beda iść. Dziś obudził sie przed 5 i czy jak 5zł "matka baw sie ze mną" Ale dopiero niedawno wstałam. Pod tym wzgledem lubie jak tż w domu bo mge troche nocki odespac bo on sie rano zajmuje a ja śpie Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
A my pierwszy dzien Świąt spędziliśmy z sasiadami i bylo bardzo fajnie
a dzis sie we troje lenimy i moze na spacer sie wybierzemy. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u nas święta lecą błyskawicą. Ogólnie cieszę się, bo to nasze pierwsze święta w komplecie, ale z drugiej strony uświadamiają mi, że zaraz idę do pracy
![]() Na wigilii byliśmy u moich rodziców, potem posiedzieliśmy trochę z tż rodziną. Wczoraj też spędziłyśmy z Lilą dzień z moimi rodzicami, tż był w pracy. Dzisiaj spędzamy dzień z tż rodzicami. Lilusia jest przecudowna przez święta, niestety moją bidę dalej męczy katarek choć wydaje mi się, że dzięki inhalacji jest już troszkę lepiej. Wiem, że było to wałkowane, ale jaki macie inhalator, którym można inhalować na leżąco???? Ewusia dziwne drzemki wtf ???? Dzoan współczuję nocek ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44291505] Choć w sumie jak ja patrzę na Artka i myślę o jego przyszłości, to może się okazać, że będę 1000 razy gorszą teściową dla swojej synowej... :P (sory Lila:P).[/QUOTE] Uważaj co piszesz, bo zaczniemy rywalizować o tytuł najgorszej teściowej |
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
troszke sie rozkrecilam po ciezkiej nocy..dzisiaj jedziemy do tesciow.. pewnie dlatego tak sie ociagam z szykowaniem a ok. 14-15 spotykamy sie jak co roku w drugi dzien swiat z paczka prxyjaciol troszke sie obawiam jakMaly zniesie nasze plany..u tesciow nie bedzie gdzie go polozyc, u przyjaciolki tez niebardzo :/ Udanego swietowania zycze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Surka nasz inhalator niestety nie daje mozliwosci inhalowania na lezaco..nie pomyslalam nawet by taki kupic..:/ Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam kochane ale najpierw zlecenie na "na wczoraj " a przed świetami kasa potrzebna a potem choróbsko dopadło TZ i w sama wigilie Bianke. Goraczka kaszel katar ehhhhhhh zero snu. No nic.
Spóznione ale jeszcze aktualne: Zdrowych Swiąt w rodzinnej atmosferze duzo miłosci i oby Nowy Rok był jeszcze lepszy od tego
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Ale lipa. Miałam iść jutro do brata i jego rodziny w odwiedziny, dawno u nich nie byłam.... Mama zadzwoniła i powiedziała, że babcia bratowej zmarła, a ona z nimi mieszkała. Na szczęście ich dwie córeczki nocowały dziś u bratowej siostry. Lipa tak w swieta. Moj dziadek też zmarł w święta. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
I prawie po Świętach.
My dziś zrobiliśmy urodziny Małgosi (jutro je ma), ponieważ moja siostra dziś wyjeżdża, a że jest chrzestną to chciała być. Wczoraj zrobiłam tort i dziś zjedzony do ostatniego okruszka. No przepyszny wyszedł! Teraz robię drugiego bo jutro do teściowej jedziemy.
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJ- dla królewny Twojej!!!!Kartka doszla w samą Wigilię, Sis ![]() ************************* ************************* ******* Tak w ogóle to straszny zachrzan mialam w te Świeta jako jedyna pełnoletnia kobieta w rodzinie kultywująca tradycje Bożonarodzeniowe - i w ogole jedyna PEŁNOLETNIA wiec dopiero mam chwilę, żeby naskrobać Wam BABECZKI od nas wszystkich NAJLEPSIEJSZE NAJCIEPLEJSZE ŻYCZENIA WSZELKICH BŁOGOSŁAWIEŃSTW ![]() ************************* ************************* ******* .... aaaaaaaaaa i muszę się pochwalić, że moj dzialajacy w szarej strefie handlu sklepik z ciuszkami MA JUŻ IMIĘ I SWOJE domorosłe LOGO!!! Pracuję w ślimaczym tempie nad stroną i wystawiam ciuszki w tempie gazeli nawet w święta juz mam prawie 200 aukcji
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie sie cycolimy z Olusiem, dopiero go wykapalismy.
A mnie zaczyna sie katar Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Aga zdrowka dla Malej Mela wszystkiego dobrego dla Malgosi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Bardzo miło jest czytać,że u wszystkich święta się udały U nas także święta fajne, dużo czasu spędziliśmy z rodziną, Gabi była grzeczna, dostała sporo prezentów,które usilnie próbuje zjeść-jak wszystko zresztą co jej się w rączki napatoczy A ja nawet się winka z rodzeństwem napiłam,oglądając kabarety w 1.dzień świąt,to mój drugi raz z alkoholem od ciąży właściwie,więc 2 kieliszki i już byłam "zrobiona"
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężka noc, jeszcze nie śpie
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie śpię od 6, katarek Fiazo współczuję |
|
|
|
#3712 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Witam się po świętach z bólem gardła dziś Tż w pracy![]() Wczoraj zaczęłam ekspozycje na gluten - do marcheweczki podałam pół łyżeczki kaszki manny. Póki co ta marchewka Adasia nie zatwardza, wręcz przeciwnie - marchewkowe kupki 2 dziennie i piękne bączki Adasiowi też smakuje Cytat:
Cytat:
za tort i najlepszego dla MałgosiCytat:
|
|||
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, te święta były takie intensywne, że nawet nie zauważyłam, że moje dziecko w nocy pierwsze karmienie ma o 4! I że ja się wysypiam! Szok!
Oliath w takim razie kartka szła do was tydzień! Małgoś dziś ma ur, ale że moja siostra wyjeżdżała wczoraj to już wczoraj dostała swoją wymarzoną lalkę Monster High, kucyka z lalką my little pony, układankę, jakąś bluzkę no i drugą paczkę Lego Friends tym razem weterynarz. Mąż wczoraj nie wytrzymał i stwierdził, że jak zje ładnie kolacje to dostanie prezent. Zjadła w 3 sekundy, nawet z dobranocki zrezygnowała jak zobaczyła to Lego. Na Wigilii dostała Lego Friends basen i ułożone ładnie stoi na komodzie i ona się bawi. Po wczorajszym weterynarzu stwierdziła, że będzie końskim lekarzem! No niech się uczy i ma zawód, będzie nam na starość może pomagała Choć mam nadzieję, że będziemy samo-wystarczający. Powiem wam, że to były pierwsze święta od 5 lat (odkąd jestem mężatką) kiedy to nie pokłóciłam się z mężem. Owszem miałam nerwa jak się spóźnialiśmy, ale hamowałam się i in plus nam to wyszło. No i dostałam od męża kasę na bilet na koncert Aerosmith!!!
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny,
Noc fatalna, pobudki czeste, a po karmieniu przed 1 Maly nie mogl zasnac..wyl..nie wiem czemu, nie potrafilam go uspic, po 40min pszlam do salonu gdzie spal maz, usiadlam przy stole i sie poplakalam Maz po kilka minutach wstal, zobaczyl mnie, zapytal co tu robie i poszedl do Malego. Uspil go jakos po nie wiem jakim czasie, ja polozylam sie na kanapie. Wrocil maz, wyszedl, po chwili wrocil z duza poducha, wcisnal mi pod glowe, a sam poszedl spac do Malego. Przyszedl po mnie na nastepne karmienie. Jestem mu taka wdzieczna, zwlaszcza,ze do pracy wsawal po 4.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Szkoda, że już po świętach. Mela- Wszystkiego najlepszego dla Małgosi. Zdecydowaliśmy wreszcie z mężem, że sylwestra spędzimy z Polsatem.
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
fiazo współczuję..to ja w podobnej godzinie zaczynałam dopiero jazdy z Małym...
magolina zdrówka! U mnie zaczyna się katar, a gardło od kilku dni czuję. Jeszcze tylko tego było mi trzeba do tych wspaniałych nocy. |
|
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN
dla Olusia za odkrycie stópek.MELA najlepsze życzenia dla Małgosi. Super, że Święta udane. My byliśmy wczoraj na weselu. Młody z moimi rodzicami. W nocy go odebrałam. Był grzeczny. A dzisiaj odpoczywamy bo baletach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
100 Lat dla Małgosi
|
|
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaa i wczoraj Misiu zaliczył swoje 5 miesięcy!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

W te swieta zaskakuje nas wyjatkowym zachowaniem..nie dosc, ze spokojny i witrzymuje do pozna, to jeszcze nauczyl sie lapac swoje stopki i wkladac do buzki, a dzisiaj do tego zaczal nawijac w jakims dziwnym jezyku
normalnie kosmos jak gadal..a jakie miny przy tym.. swietny jest 

za marcheweczkę. Smakowało Igiemu???

wiec dopiero mam chwilę, żeby naskrobać Wam BABECZKI od nas wszystkich NAJLEPSIEJSZE NAJCIEPLEJSZE ŻYCZENIA WSZELKICH BŁOGOSŁAWIEŃSTW