|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
No cóż nasze plany ślubne są dosyć 'wariackie'
tzn zaręczyliśmy się niecały miesiąc temu i jeśli uda nam się terminowo zgrać wszystko to ślub za 9 miesięcy, więc trzeba się wziąć porządnie za planowanie ![]() Ślub i weselicho będzie w górach i to z akcentem góralskim ze względu na moje pochodzenie Mamy upatrzoną sale i dzisiaj idziemy wszystko ustalić. Mamy tylko dylemat : zespół czy dj i niestety ze względu na krótki czas do ślubu to dużo osób jest już pozajmowanych... Ale... nie mogę się już doczekać wyboru sukni ! !
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu wysyłałam Wam na forum bajkę o mnie i o tż, historia naszej miłości. którą umieszczę w księdze gości. Chce, żeby to było w formie kroniki ze zdjęciami. Po ślubie będę dbać aby była nadal prowadzona
Udało mi się kupić kronikę i dokonać pierwszego wpisu To jest pierwsza strona kroniki, następnie będzie bajka Mam nadzieję, że goście nie będą krytykować pomysłu Strona została przyozdobiona ale niestety nie mam aktualnego zdjęcia. Bajka będzie ręcznie wpisana. Tylko pierwsza strona naklejkami/literkami.
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
cornflower_girl, ,może w jakiś sposób wykorzystam taką pomponową zasłonę oraz inne papierowe ozdóbki lub serca, ale nie ze styropianu
|
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
docik10, super pomysł, jestem niesamowicie ciekawa tej bajki
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po świętach, przejedzona, wesele i ślub przedyskutowane z przyszłą bratową od A do Z, bo 3 miesiące po nas ślubują
![]() Witam nowe PMki |
|
|
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz się zastanowić jak czasowo to ogarniecie, jak jesteście z TŻ dyspozycyjni. My pracujemy tak samo, więc poza wyjątkowymi wypadkami mamy wieczory i weekendy wspólnie wolne, więc łatwiej nam coś dograć. Dla odmiany, moja koleżanka ślubuje we wrześniu i już zaczynają z zaproszeniami. Raz, że mają ich do rozdania ponad dwa razy więcej (niż my) to jeszcze różnie pracują (ona do 17, a on prowadzi swój punkt handlowy i pracuje po 12-14 godzin, a ma np. wolne w tygodniu jeden dzień powszedni, albo dwa dni po połowie od rana). Dość ciężko jest im się zgrać, więc mocno w czasie rozciągnie im się to zapraszanie. Cytat:
U nas wczoraj zapraszanie na plus.
|
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja po świętach. Mało mam czasu na wizaż bo spędzamy z Tż maksymalnie ile możemy wspólnie razem więc dziś w pracy nadrabiam
![]() W Wigilie cała rodzina składała mi te same życzenia , więc mam nadzieje że się spełnią i te 8 miesięcy do ślubu minie bez stresu a 2 sierpnia będzie naszym najpiękniejszym dniem . Prezenty świąteczne udane Tż zrozumiał aluzje- kolejnaa Zumba na Xboxa w mojej kolekcji zawitała Wczoraj pól dnia spędziliśmy grając w Monopoly dziś wybieramy się na Hobbita. Ze spraw ślubnych , chcemy jeszcze dokupić whisky i jakieś inne "kolorowe"alkohole na wesele w najbliższych dniach .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:az zazdroszcze i jak glupia juz mialam lzy w oczach jak to czytalam |
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
alucior To mnie trochę uspokoiłaś. Tak w ogóle, to dużo zaproszeń macie do rozdania?
say-hello Dziękuję ![]() plu Dacie radę Co do dylematów - my zdecydowaliśmy się na DJ-a/ wodzireja. Wg mnie łatwiej o termin u kogoś takiego niż u wziętego zespołu. Jeśli jesteś z Małopolski, mogę podzielić się namiarami ![]() docik10 Pierwszy wpis jest genialny Mam nadzieję, że zbierzecie bardzo dużo życzeńCude Ja nie mam nic do serc, jedynie nie podobają mi się ozdóbki remizowe A te propozycje od Ciebie świetne W załączniku parę dekoracyjnych koszmarków - ku przestrodze
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane, dzis wracam do siebie do BE. Mimo, ze sniegu w PL nie ma, to i tak super bylo! No i kupilam buty
![]() My bedziemy zaproszenia dopiero zamawiac, ale my rozdawalismy save the date, tak wiec wszyscy juz wiedza, ze jest slub
|
|
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
cornflower_girl na razie mamy jeden znajomy zespół na oku, czekamy tylko na nagranie od nich, żeby jeszcze ocenić czy się nadają (trochę boje się, bo czasem niektóre zespoły straszną wiochę odstawiają na weselach). Ci akurat mają jeszcze taki plus że w kościele zagrali by na skrzypcach
Jak nie wypali to pewnie skończy się na dj - jakby coś to będę się uśmiechać do Ciebie o kontakt ![]() 'balonowe serca' - typowo remizowe obciachy nie w moim stylu, chociaż niektórym (o zgrozo) się to podoba - gusta i guściki mi się marzą rustykalne dekoracje na stołach, najchętniej polne kwiaty przeplecione jakimiś kłosami zboża
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plu, bierzcie dj'a bardzo mi się podoba Twoja koncepcja, chętnie się ppoinspiruję. No i data zacna!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4543 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się poświątecznie! Ale mam kaca dzisiaj! Wczoraj wieczorkiem poszliśmy do pubu ze znajomymi i dziś są efekty
![]() Na spontanie zaprosiliśmy mamę TŻ na wczoraj do nas więc pierwsze spotkanie rodziców mamy za sobą Przy okazji mama TŻ poznała moją chrzestną i jej rodzinę Wszyscy dopytywali się o przygotowania do ślubu, widać że już nie mogą się doczekać hehe Moja mama przy składaniu życzeń TŻ powiedziała do niego : "witaj w rodzinie" - super mi się na sercu zrobiło ![]() Przez kaca chyba nie dam dziś rady na siłownię pójść, a tak się cieszyłam ![]() Cytat:
Ja bym chyba pękła jakbym nie powiedziała swojej mamie lub mamie TŻ ![]() Wcześnie chcecie rozdawać zaproszenia, do kiedy chcecie potwierdzenia? say-hello czekamy na zdjęcia ![]() iza1336 owocnych poszukiwań! Cytat:
Cytat:
Cytat:
marlenqa22 współczuję szwagierek, ale dobrze że tylko chwilke musiałas z nimi siedzieć ![]() cornflower_girl nie ma co zapraszać wcześniej, my będziemy zapraszać ok 3-3,5 m-ca przed. Co do welonu to Świat Katarzyny go ma ![]() docik10 pamiętam Twoją bajke, mi sie bardzo podobała! Goście też będą zachwyceni
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4545 |
|
Konto usunięte
|
conflower girl do rozdania mamy ok 40 zaproszeń
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 |
|
Rozeznanie
|
niestety typowo polne odpadają, ale taka stylizacja jest mi w sumie najbliższa i najbardziej wymarzona
najchętniej ubrałabym jeszcze wianek na głowę z jakichś drobnych kwiatuszków, ale aż tak pewnie nie zaszaleje
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więcej jest nas tu takich, co w taki styl idą. Ja wianek też chcę, ale myślę, że na sesje ![]() A bukiety, która załączyłaś są piękne
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Sorki za spam ale.... właśnie się dowiedziałam że przedłużyli mi umowę w pracy na następny rok i mam do 31.12.2014r.
![]() Bezrobocie narazie nie grozi jedna z lepszych wiadomości ostatnio oprócz wiadomo, przygotowań ślubnych
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko było nie powiedzieć, ale się udało.. ogólne potwierdzenie chcemy do 1listopada. Na sali musze potwierdzić ostateczną liczbe gosci tydzien przed weselem. Rodzicom bedziemy wcześniej rozdawac. Reszta gdzies w majówke... |
|
|
|
|
#4551 |
|
Konto usunięte
|
strasznie wczesnie. my zaczniemy na przelomie maja/czerwca a slub 30sierpnia.
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ja całą rodzine mam przyjezdną. Więc musze ogólnie ich wcześnie powiadomić.. myśle że rozdawanie zaproszeń na 6miesięcy przed ślubem to nie jest wcześnie...
|
|
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
dziewczęta w klubie potrzebuję rady co do zaproszeń
witam nowe PMki
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4555 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my mamy to szczescie ze z daleka jest tylko kilka osob proszonych![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie niestety cala rodzina ma 200km by dojechac. Wiec tez musza sobie to jakos zorganizowac...
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolałam poinformować słownie rodzinę, że w tym dniu muszą mieć urlop bo mamy wesele a z zaproszeniami jeszcze przyjedziemy ![]() Może to głupie zachowanie rodziny tż, ale jego kuzyn z datą 03.08. rozwozili zaproszenia od lutego i byłam świadkiem, że sporo osób odebrało to w ten sposób "tak wcześnie te zaproszenia dali bo chcieli, żeby goście zdążyli odłożyć odpowiednią kwotę na prezent" Wszystko zależy od ludzi. Tż kuzyn wpisał na zaproszeniu, że chcą pieniądze i alkohol zamiast kwiatów. Rodzinie tż się to nie spodobało, już się tak przyjęło, że daje się pieniądze a nie żelazko, więc nikomu nic nie chcemy sugerować.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-12-27 o 16:21 |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawi mnie to po prostu - Twoi rodzice wiedzą o ślubie?Rozdawanie rozumiem - jeśli nie macie możliwości to lepiej załatwić to wcześniej.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

i niestety ze względu na krótki czas do ślubu to dużo osób jest już pozajmowanych...

klask i:
A te propozycje od Ciebie świetne 

Dostałam ich mnóstwo, w dodatku wszystkie trafione! Na imieniny dostałam torebkę, którą sama wybrałam, a pod choinką były skarpety-nadkolanówki, spódniczka, perfumy (100ml + miniaturka), zestaw biżuterii, naszyjnik, kalendarz, troszkę słodkości, książka kucharska, mata do ćwiczeń i jeszcze jedne cudowne kolczyki na co dzień od Siostry - jedne mają literkę E, drugie R - nasze inicjały, są przeurocze
TŻ zobaczył na filmie i ku mojej wielkiej radości oznajmił, że chce tak wyglądać w dniu ślubu