|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Libra pilnuj tych inhalacji
![]() Do sklepu właśnie zdjęcia robię i powoli wstawiam, idzie mi jak krew z nosa, ale do przodu. Liczę w duchu że hurtownia mi prędko odpisze, bo pisałam do nich o udostępnienie zdjęć, to by mi spora część roboty odeszła. Mam duże zamówienia dla drużyny koszykarek ![]() ![]() Więc wróciłam ze spaceru szybko trochę nadganiam z tymi fotami, bo oni zajęci, obiad się gotuje, a po obiedzie jedziemy nad jezioro...obiecałam sobie że jeszcze w tym roku morsem będę ![]() Ogólnie plan mam taki że dzisiaj kawa na wieczór i siedzę przy kompie ![]() Klauduska zdrówka Sara brzuch to chyba każdemu w święta wywala, chyba że ma takie szczęście w nieszczęściu jak ja i Iza ![]()
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
Sara też ma swoje powody do brzuszka,
![]() widać już coś tak Sara? czy chodziło ci o święta ![]() Madzia a Ty szyjesz czy co> ? Ja dziś wieczorem jadę na super mocną kawkę z koleżankami które poznałam w szpitalu w zeszłym roku, ale się ciesze! |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
NATASZKA jestem tylko wczoraj wieczorem zasiadlam do filmu Przeminęło z wiatrem i bite 4 h miałam przez tv
![]() LIBRA Zdrowka dla małego, maraton chorobowy ostro zalicza . Oby leki pomogły. Fajnie ze maniana zaoszczędzona, prywatni za duzo sie cenią. MADZIA ![]() ![]() Zimnoooooooooooo |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | ||||
Zakorzenienie
|
nie wiem czy była chora bo wpadła tylko na chwilę, ale pewnie to ona
![]() Cytat:
![]() A Ty może się nie zapędzaj na jakieś nocne inwentaryzacje ![]() Cytat:
![]() fajnie że duże zamówienie ![]() ![]() a dosyp tam imbiru do tej herbaty i cynamonu lepiej rozgrzeje Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Dzisiaj w sklepie tureckim dzień darmowej dostawy ,idę na łowy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Ja nadal walczę gorącZka. Apteki pozamykane a glowa zaraz eksploduje. Robię sobie oklady ale jak tak dalej pójdzie to zamiast jutro iść na chrzciny tz bratanka to ją pewnie Zostanę w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
LIBRA co kupiłaś?
KLADUSKA nie szlabym na te chrzciny bo przecież chora jesteś jeszcze kogoś zarazisz . A nie ma u was na stacji paliw czy w supermarketach jakis tabletek tylu paracetamol czy cos w tym stylu ? To chyba ogólne dostępne jest . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nic ,bo nie miałam czasu siąść żeby dłużej poszperać ,szkoda że nie ma wszystkich przypraw co chciałam
Klauduśka jakaś apteka na pewno ma dyżur ,u nas dzisiaj było wszystko normalnie otwarte |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza?
Asiulek jak tam w domu jesteście? Evi a Ty gdzie się zapodziałaś? Monka zamówiłam parę przypraw i zestaw do parzenia kawy w nim kawa i tygielek ![]() ![]() Mały po atakach kaszlu wieczorem po zaśnięciu w końcu śpi spokojnie.Dałam mu jednak difergan bo męczył się strasznie ,co prawda nie przestał całkiem ale mniej kaszle , jezu mam nadzieję że jutro będzie lepiej ![]() Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2013-12-27 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Witam po świętach,
Jesteśmy wykonczeni. Za dużo jedzenia. Na wigili byliśmy pod kielcami. Nie napize ze u Teściowej bo tak właściwie to wigili była u nas. Było w sumie 11 osób. W pierwszy dzień świat pojechaliśmy na obiad do siostry tz a potem w samochód i pojechaliśmy do mojej siostry. Tam znowu jedzenie. W drugi dzień świat wieczorem znowu w samochód i spowrotem do domu. Wiec nasze święta to siedzenie za stołem albo w samochodzie. Co do prezentów to ja osobiście mam ich dość. Dobrze ze ten grudzień sie kończy. Oliwka nie dość ze dostawała prezenty pod choinkę to i jeszcze zaległe urodzinowe. Dobrze ze część zostawiliśmy w domu pod Kielcami. W lutym jak Natasza będzie miała urodziny to wprowadze zakaz prezentowy. Dla niej nie maja one jeszcze znaczenia a ja mam dość tych wszystkich badziewi, którymi i tak nikt sie nie bawi. A z ciekawych prezentów które ja otrzymałam to ... Książka " perfekcyjna pani domu" ![]() ![]() Asia, lind - cieszę sie ze lepiej dzieci sie czują. Libra - miko to faktycznie non stop chory. A dlaczego Ty zazwyczaj chodzisz prywatnie do lekarzy ani na NFZ? Iza, Magda - fajne jelitowe święta mialyscie. Dobrze ze mnie tydzień wcześniej jelitowka dopadła.
#760 |
Zakorzenienie
|
PoP tak chodzę bo zawsze mi się wydaje ,że jak się idzie prywatnie to lekarz więcej uwagi poświęca pacjentowi
Nie zazdroszczę maratonu jedzeniowo -samochodowego ,istna męczarnia |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
To ja też na moment wpadam - popieram P0P - mnie nie cieszy masa prezentów, następnym razem jakoś to przeorganizuję, żeby ograniczyć, bo czar pryska - nie chcę z dzieci zrobić konsumpcyjnych baranów
![]() ![]() A u nas poświąteczna kumulacja - dzieci chore - jutro jedziemy z Iguśkiem na rtg - podejrzenie zapalenia płuc, a Kalinka na badanie krwi - sprawdzamy czy trzydniówka czy dalej szukać, bo bez przerwy gorączkuje. Igor kaszle tak, że co chwila myślę, że pawia puści, ale chyba nie ma czym. Ręce mnie nawalają ostro od noszenia małej. Płacze w kółko. Jak 9 miesięcy nie płakała, to nadrabia. Żal, że nie mam dodatkowych rąk, żeby jakoś jednocześnie wspierać Gucia. A i sama coś średnio się czuję. Dupa blada.
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
POP
![]() ![]() MEGI az tak ![]() Moj młody rok temu miał jakos przez tydz gorączkę , niby jakis wirus . Latała do lekarza z nim i kazał podawać syropy. Długo ma juz ta gorączkę ? Trzydniówka może trwać 5 dni . Oby to było to . Ucho ja nie boli? Może jakieś zapalenie pęcherza ma ![]() Chuj wie noo szlag by to. LIBRA wiesz jak parzyc kawę w tym tygielku? Ja może piłam kawę tak parzona ,chyba u teścia. Następnym razem zwrócę uwagę. Piliśmy w takich mini filizaneczkach. Mojego tz- ta tez cos bierze , mam nadzieje ze nam nic nie sprzeda ![]() ![]() To juz chyba drugi raz jak cos go bierze , az sam zaczął upominać sie o miód Manuka i olej z czarnuszek ![]() ![]() Muszę regularnie faszerowac siebie i dzieciaków do wiosny, bo czasami zapominam i sa luki miedzy podawaniem . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-27 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Megi- najgorzej jak dwójka na raz choruje. Chciało by sie wtedy i jedno przytulić i drugie a nie ma jak. Trzymaj się i nie daj chorobie.
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po kawce z koleżankami, ale poznałam świetne dziewczyny, rok temu w szpitalu, miasto nie moje, one z dwóch stron innych a tak podobne i tak super się z nimi czuję. Fajna sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Bo pytałaś tu co mogła byś kupić i pytam z ciekawości |
||
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wiedzą o mnie tyle ile chyba nie wie nikt. No i przetrwałyśmy tak ciezkie warunki ze to chyba tez łaczy. dziś nie całuj tż-ta - żebyś się nie zaraziła... ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Spadła ta temperatura? Jak się czujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta moja jest w pou zakochana nawet na scianie go namalowała ![]() ![]() tylko ze jak sie zezłosci na mnie to mi go kasuje i juz chyba 4 raz zaczynamy od poczatku ![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- tak jest darmowa ale nie na wszystkie telefony ja mam androida i jest do sciagniecia pod ta sama nazwa w sklepie play market czy cos w tym stylu moja siostra ma nokie , brat ma htc (czyli to sa tzw windows phone, maja windows 8) pou jest juz "mou " tel musza miec ekran dotykowy ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- zdrówka dla wszystkich chorych dzieci i ich rodziców .. pop i co tam ciekawego ta perfekcyjna pisze ? pewno wszystko to wiesz .. któras tu dziewczyna miała kupić ta maszyne do tej waty , kupiła? jesli tak to jak sie sprawdza mam zamiar kupic ale czekam na opinie
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich
![]() Megi trzymaj się jakoś, właśnie sobie nie wyobrażam jak się zorganizować jak dwójka choruje na raz... P0P to siostra miała pomysł rewelacyjny ![]() Ja już się rozkładam na całego, nos zatkany, zatoki też do tego lewe oko zapuchnięte. Z moich planów długiego leniuchowania u mamy nici także dziś jedziemy po mojej pracy i w pon przed południem wracamy już z młodym ![]() Lece, może uda mi się dorwać jeszcze jakiś pks zeby się nie załatwić jak wczoraj na piechotę ![]() ![]()
#771 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję choroby ,masakra ,trzymaj się ![]() A nie masz chusty albo nosidła żeby rece trochę odpoczęły? mi chusta życie ratowała i kupiłam taką tanią lnianą Cytat:
Ja to sobie wszystkie filiżanki wytłukłam ![]() ![]() Zdrowia dla tż ,coby was nie pozarażał ,ja to już tracę nadzieję czy olej albo miód cokolwiek daje Cytat:
![]() U nas jak na razie choroba stoi w miejscu ,może kaszle trochę mniej ale za to gorączki dostał ![]() ![]() Tyle że mam czopki 500 to chyba mogę dać pół ? W nocy się co chwilę budził i pić chciał ,jeszcze musiałm na dół latać wodę grzać bo w pokoju zimno to i picie zimne ,jakby się napił takiej zimnej wody to zaraz gardło by mu zawaliło ,dzisiaj na noc to chyba do termosu wezmę picie. Kuźwa ręce opadają ,kiedy ten maraton się skończy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
NATASZKA gonie go gonie bo mi jeszcze chorobę sprzeda
![]() EDZIA a po co ci ta maszyna do waty przecie to sam cukier ![]() ![]() LIBRA tak sobie pomyślałam przy twoim małym jak tak choruje, czy to jednak ma jakis działanie. Mnie kiedys brało, w nosie w oczach czułam , siedzialo cos , od tz - a ale najadlam sie hurtem i nic mi nie było ![]() Tak do zimnej wody, czyli całkiem inaczej niż wg tych zasad ![]() Nie masz ty za zimno w domu? Jak piszesz ze picie za zimne ![]() No nie wiem, juz tak kombinuje. Nie wiem czy ma to związek . Ja w chłodzie nie lubię spać , odrazu sie telepie, zimno . Ale twój chyba przyzwyczajony , choc może przez te choroby inaczej reaguje na ten chłód i go rozada. Zimne powietrze tez chyba niedobre na gardło ?? LIND Zdrowka. |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Monka w sypialni mam 18 stopni , grzejnik jest tak aby aby okno zamykam przed samym spaniem bo jednak chłód ciągnie już a w nocy się już nie pali w piecu więc chłodno ,ale nie odkręce grzejnika bo zdecydowanie lepiej się śpi ,zresztą on śpi w śpiworku więc nie ma opcji że porozkrywany czy coś,a picie teraz w zimie to zawsze dostaje lekko podgrzane w dzień to i na noc chyba tym bardziej mu powinnam tez podgrzać ,chociaż on nie pije dużo raczej ,dzisiaj tylko tak pił co chwila ,pewnie przez gorączkę.
Już mu dawałam nie raz jak zachorował zwiększoną dawkę czarnuchy ,miód też codziennie je i jakoś nie wiem ,ale tak myślę że jeśli te różne specyfiki mają działanie bakteriobójcze to czy na choroby wirusowe też działają ? czy to może jest tak jak z antybiotykiem ,działa na bakterie a na wirusy nie ? już sama nie wiem ,trza było iść na medycynę alternatywną to bym może wiedziała ![]() Gorączka mu spadła na szczęście ale kaszle dalej tak sucho ,inhalacje mu zrobię niedługo to trochę mu ulży ,no nic więcej nie mogę dać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
LIBRA wiem ze Manuka zalecany jest przy przeziębieniach infekcjach gardła ,a wiec na wirusy tez działa . Dzieki składnikowi methylglyoxal , który znajduje sie we wszystkich miodaach z tym ze w zwykłych jest go bardzo mało ,a w Manuka od 100mg/kg do 1000mg/kg. To jemu właśnie przypisuje sie te właściwości lecznicze.
Nie wiem juz nie wnikam, poprotu daje ![]() Czarnucha tez ma wymienione działanie antywirusowe . ![]() Może to pic na wodę ! albo na małego nie działa. Za duzo choruje, albo za krótko bierze i nie ma na tyle wzmocnionego organizmu . Ja moim nie grzeje picia . Piją normalnie wodę butelkowa , sok obecnie pomarańczowy ![]() Herbaty nie lubią , raz na ruski rok piją. W za gorącym pomieszczeniu nie da sie spać, wiadomo. Twój w śpiworze to na pewno nie marznie. A napewno nie jest tak u was zimno ,zeby ten chłód podraznial gardło, wiesz o co chodzi. Idemy dzisiaj do kina na bajkę . |
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
KLADUSKA czyli jak zatoki to miedzy ludźmi możesz iść . I stowka w plecy
![]() LIBRA może małemu kup te lizaki na gardło , http://www.aflofarm.com.pl/Firma/Akt...i,news_id,1273 . Czy nie lubi ? Może na sztuki sprzedają to możesz wypróbować . One na gardło sa. |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem czytałam o manuce , i ponoć nie przeszkadza dać go do gorącej herbaty bo nie traci własciwosci na co idziecie do kina? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaudia wybierasz się na chrzciny?? Posprzątałam, teraz kawa i chwila odpoczynku dopóki nie usłyszę.... "Mamooooooo" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Mały znowu ma gorączkę 39, dostał ibufen i wykąpałam go w chłodnej wodzie ,ale się darł ,a teraz leży i robię mu okłady na czoło. W dzień po porannej dawce ibufenu spadła całkiem do normalnej ,na noc przed spaniem dam mu czopka
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
My po rtg: albo zapalenie oskrzeli albo atypowe zapalenie płuc.
Kalina crp w normie, czekamy na resztę wyników. Mały dostał antybiotyk. Może jak pójdą spać uda się coś napisać więcej...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.