Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 13:02   #751
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

Libra pilnuj tych inhalacji
Do sklepu właśnie zdjęcia robię i powoli wstawiam, idzie mi jak krew z nosa, ale do przodu. Liczę w duchu że hurtownia mi prędko odpisze, bo pisałam do nich o udostępnienie zdjęć, to by mi spora część roboty odeszła. Mam duże zamówienia dla drużyny koszykarek na zestaw stroju. Tylko że negocjuję dla nich cenę, a coś wszyscy mam wrażenie że jeszcze święta mają i nie pracują. a tu za chwile inwentaryzacja mnie czekaA tu co chwila dzieciaki się kłucą, to chcą pić, jeść, albo po prostu żebym coś z nimi porobiła.
Więc wróciłam ze spaceru szybko trochę nadganiam z tymi fotami, bo oni zajęci, obiad się gotuje, a po obiedzie jedziemy nad jezioro...obiecałam sobie że jeszcze w tym roku morsem będę Gorąca herbata już w termosie, i bułki uszykowane.
Ogólnie plan mam taki że dzisiaj kawa na wieczór i siedzę przy kompie

Klauduska zdrówka

Sara brzuch to chyba każdemu w święta wywala, chyba że ma takie szczęście w nieszczęściu jak ja i Iza. Mam 2 kg mniej i płaski brzuszek

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 13:15   #752
nataszka25
Zakorzenienie

Sara też ma swoje powody do brzuszka,
widać już coś tak Sara? czy chodziło ci o święta?

Madzia
a Ty szyjesz czy co> ?

Ja dziś wieczorem jadę na super mocną kawkę z koleżankami które poznałam w szpitalu w zeszłym roku, ale się ciesze!
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:12   #753
monka23
Zakorzenienie

NATASZKA jestem tylko wczoraj wieczorem zasiadlam do filmu Przeminęło z wiatrem i bite 4 h miałam przez tv , bo jak sie okazało nagrałam dwie części , fajnie ze tak puścili ,a nie na dwie tury.

LIBRA Zdrowka dla małego, maraton chorobowy ostro zalicza . Oby leki pomogły. Fajnie ze maniana zaoszczędzona, prywatni za duzo sie cenią.

MADZIA Szalejesz , mi na sama myśl juz zimno . Twój młody chyba w tamtym roku tez do wody wchodził , dobrze kojarze ? Mas zamiar raz czy regularnie prze zimę i jak często w takim razie ?
Zimnoooooooooooo
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:46   #754
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
a była chora ?
no to mogła być sprawca.,
nie wiem czy była chora bo wpadła tylko na chwilę, ale pewnie to ona
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia miała ostatnio wirusowe zapalenie krtani, miała do inhalacji właśnie ten nebud+ berodual+ sól, dostała jeszcze pulneo, szybko jej po tym przeszło. Kaszel ją wtedy dusił bardzo, najbardziej w nocy. Na koniec odstawiłam leki, na noc smarowałam ją amolem i przeszło.
.
ten nocny kaszel taki szczekający to najgorszy
A Ty może się nie zapędzaj na jakieś nocne inwentaryzacje
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra pilnuj tych inhalacji
Do sklepu właśnie zdjęcia robię i powoli wstawiam, idzie mi jak krew z nosa, ale do przodu. Liczę w duchu że hurtownia mi prędko odpisze, bo pisałam do nich o udostępnienie zdjęć, to by mi spora część roboty odeszła. Mam duże zamówienia dla drużyny koszykarek na zestaw stroju. Tylko że negocjuję dla nich cenę, a coś wszyscy mam wrażenie że jeszcze święta mają i nie pracują. a tu za chwile inwentaryzacja mnie czekaA tu co chwila dzieciaki się kłucą, to chcą pić, jeść, albo po prostu żebym coś z nimi porobiła.
Więc wróciłam ze spaceru szybko trochę nadganiam z tymi fotami, bo oni zajęci, obiad się gotuje, a po obiedzie jedziemy nad jezioro...obiecałam sobie że jeszcze w tym roku morsem będę Gorąca herbata już w termosie, i bułki uszykowane.
Ogólnie plan mam taki że dzisiaj kawa na wieczór i siedzę przy kompie

Klauduska zdrówka

Sara brzuch to chyba każdemu w święta wywala, chyba że ma takie szczęście w nieszczęściu jak ja i Iza. Mam 2 kg mniej i płaski brzuszek
taaa skąd ja to znam ,z dziećmi najwięcej narobisz
fajnie że duże zamówienie oby tak dalej

a dosyp tam imbiru do tej herbaty i cynamonu lepiej rozgrzeje
Cytat:
Ja dziś wieczorem jadę na super mocną kawkę z koleżankami które poznałam w szpitalu w zeszłym roku, ale się ciesze!
miłej zabawy
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

LIBRA Zdrowka dla małego, maraton chorobowy ostro zalicza . Oby leki pomogły. Fajnie ze maniana zaoszczędzona, prywatni za duzo sie cenią.
no nie wiem kiedy ten maraton się skończy chciałabym go zaszczepić na meningokoki tą nową szczepionką a nie wiem kiedy mi się uda bo musi być zdrowy

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Dzisiaj w sklepie tureckim dzień darmowej dostawy ,idę na łowy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 17:26   #755
klaudusk_a
Zakorzenienie

Ja nadal walczę gorącZka. Apteki pozamykane a glowa zaraz eksploduje. Robię sobie oklady ale jak tak dalej pójdzie to zamiast jutro iść na chrzciny tz bratanka to ją pewnie Zostanę w domu

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:24   #756
monka23
Zakorzenienie

LIBRA co kupiłaś?

KLADUSKA nie szlabym na te chrzciny bo przecież chora jesteś jeszcze kogoś zarazisz .
A nie ma u was na stacji paliw czy w supermarketach jakis tabletek tylu paracetamol czy cos w tym stylu ? To chyba ogólne dostępne jest .
Stary 2013-12-27, 18:47   #757
libra777
Zakorzenienie

Jeszcze nic ,bo nie miałam czasu siąść żeby dłużej poszperać ,szkoda że nie ma wszystkich przypraw co chciałam

Klauduśka jakaś apteka na pewno ma dyżur ,u nas dzisiaj było wszystko normalnie otwarte

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 21:28   #758
libra777
Zakorzenienie

A co tu taka cisza?
Asiulek jak tam w domu jesteście?
Evi a Ty gdzie się zapodziałaś?

Monka zamówiłam parę przypraw i zestaw do parzenia kawy w nim kawa i tygielek cudny jest ,nie chciałam żadnych słodkości brać z racji mojej walki z kg

Mały po atakach kaszlu wieczorem po zaśnięciu w końcu śpi spokojnie.Dałam mu jednak difergan bo męczył się strasznie ,co prawda nie przestał całkiem ale mniej kaszle , jezu mam nadzieję że jutro będzie lepiej

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2013-12-27 o 21:31
Stary 2013-12-27, 21:58   #759
P0P70
Zakorzenienie

Witam po świętach,

Jesteśmy wykonczeni. Za dużo jedzenia. Na wigili byliśmy pod kielcami. Nie napize ze u Teściowej bo tak właściwie to wigili była u nas. Było w sumie 11 osób. W pierwszy dzień świat pojechaliśmy na obiad do siostry tz a potem w samochód i pojechaliśmy do mojej siostry. Tam znowu jedzenie. W drugi dzień świat wieczorem znowu w samochód i spowrotem do domu. Wiec nasze święta to siedzenie za stołem albo w samochodzie.
Co do prezentów to ja osobiście mam ich dość. Dobrze ze ten grudzień sie kończy. Oliwka nie dość ze dostawała prezenty pod choinkę to i jeszcze zaległe urodzinowe. Dobrze ze część zostawiliśmy w domu pod Kielcami.
W lutym jak Natasza będzie miała urodziny to wprowadze zakaz prezentowy. Dla niej nie maja one jeszcze znaczenia a ja mam dość tych wszystkich badziewi, którymi i tak nikt sie nie bawi.

A z ciekawych prezentów które ja otrzymałam to ... Książka " perfekcyjna pani domu" moja siostra taka dowcipna

Asia, lind - cieszę sie ze lepiej dzieci sie czują.

Libra - miko to faktycznie non stop chory.
A dlaczego Ty zazwyczaj chodzisz prywatnie do lekarzy ani na NFZ?

Iza, Magda - fajne jelitowe święta mialyscie.
Dobrze ze mnie tydzień wcześniej jelitowka dopadła.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:26   #760
libra777
Zakorzenienie

PoP tak chodzę bo zawsze mi się wydaje ,że jak się idzie prywatnie to lekarz więcej uwagi poświęca pacjentowi

Nie zazdroszczę maratonu jedzeniowo -samochodowego ,istna męczarnia
Stary 2013-12-27, 22:31   #761
megi-megi
Zakorzenienie

To ja też na moment wpadam - popieram P0P - mnie nie cieszy masa prezentów, następnym razem jakoś to przeorganizuję, żeby ograniczyć, bo czar pryska - nie chcę z dzieci zrobić konsumpcyjnych baranów Chociaż to może się nie uda, ale spróbuję.

A u nas poświąteczna kumulacja - dzieci chore - jutro jedziemy z Iguśkiem na rtg - podejrzenie zapalenia płuc, a Kalinka na badanie krwi - sprawdzamy czy trzydniówka czy dalej szukać, bo bez przerwy gorączkuje. Igor kaszle tak, że co chwila myślę, że pawia puści, ale chyba nie ma czym.

Ręce mnie nawalają ostro od noszenia małej. Płacze w kółko. Jak 9 miesięcy nie płakała, to nadrabia. Żal, że nie mam dodatkowych rąk, żeby jakoś jednocześnie wspierać Gucia. A i sama coś średnio się czuję. Dupa blada.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:38   #762
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To ja też na moment wpadam - popieram P0P - mnie nie cieszy masa prezentów, następnym razem jakoś to przeorganizuję, żeby ograniczyć, bo czar pryska - nie chcę z dzieci zrobić konsumpcyjnych baranów Chociaż to może się nie uda, ale spróbuję.

A u nas poświąteczna kumulacja - dzieci chore - jutro jedziemy z Iguśkiem na rtg - podejrzenie zapalenia płuc, a Kalinka na badanie krwi - sprawdzamy czy trzydniówka czy dalej szukać, bo bez przerwy gorączkuje. Igor kaszle tak, że co chwila myślę, że pawia puści, ale chyba nie ma czym.

Ręce mnie nawalają ostro od noszenia małej. Płacze w kółko. Jak 9 miesięcy nie płakała, to nadrabia. Żal, że nie mam dodatkowych rąk, żeby jakoś jednocześnie wspierać Gucia. A i sama coś średnio się czuję. Dupa blada.
Kiepskie wieści, aż tak źle z Igorkiem?
Stary 2013-12-27, 22:45   #763
monka23
Zakorzenienie

POP to siostra pojechała po całości ( jak cos fajnego wyczytasz to podziel sie wiedza )

MEGI az tak zeby to nie zapalenie płuc bo masakra , jeno w szpitalu a drugie chorujące w domu.
Moj młody rok temu miał jakos przez tydz gorączkę , niby jakis wirus . Latała do lekarza z nim i kazał podawać syropy. Długo ma juz ta gorączkę ? Trzydniówka może trwać 5 dni . Oby to było to .
Ucho ja nie boli? Może jakieś zapalenie pęcherza ma .
Chuj wie noo szlag by to.

LIBRA wiesz jak parzyc kawę w tym tygielku?
Ja może piłam kawę tak parzona ,chyba u teścia. Następnym razem zwrócę uwagę. Piliśmy w takich mini filizaneczkach.

Mojego tz- ta tez cos bierze , mam nadzieje ze nam nic nie sprzeda , ale mając życie któreś zacznie kaszlec .
To juz chyba drugi raz jak cos go bierze , az sam zaczął upominać sie o miód Manuka i olej z czarnuszek . Juz pewnie za późno bo to kwestia czasu az go rozłoży .
Muszę regularnie faszerowac siebie i dzieciaków do wiosny, bo czasami zapominam i sa luki miedzy podawaniem .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-27 o 22:47
Stary 2013-12-27, 22:49   #764
P0P70
Zakorzenienie

Megi- najgorzej jak dwójka na raz choruje. Chciało by sie wtedy i jedno przytulić i drugie a nie ma jak. Trzymaj się i nie daj chorobie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:49   #765
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
POP to siostra pojechała po całości ( jak cos fajnego wyczytasz to podziel sie wiedza )

MEGI az tak zeby to nie zapalenie płuc bo masakra , jeno w szpitalu a drugie chorujące w domu.
Moj młody rok temu miał jakos przez tydz gorączkę , niby jakis wirus . Latała do lekarza z nim i kazał podawać syropy. Długo ma juz ta gorączkę ? Trzydniówka może trwać 5 dni . Oby to było to .
Ucho ja nie boli? Może jakieś zapalenie pęcherza ma .
Chuj wie noo szlag by to.

Ja może piłam kawę tak parzona ,chyba u teścia. Następnym razem zwrócę uwagę. Piliśmy w takich mini filizaneczkach.

Mojego tz- ta tez cos bierze , mam nadzieje ze nam nic nie sprzeda , ale mając życie któreś zacznie kaszlec .
To juz chyba drugi raz jak cos go bierze , az sam zaczął upominać sie o miód Manuka i olej z czarnuszek . Juz pewnie za późno bo to kwestia czasu az go rozłoży .
Muszę regularnie faszerowac siebie i dzieciaków do wiosny, bo czasami zapominam i sa luki miedzy podawaniem .
o to tak jak ja, zapominam - a potem żałuję.

Ja po kawce z koleżankami, ale poznałam świetne dziewczyny, rok temu w szpitalu, miasto nie moje, one z dwóch stron innych a tak podobne i tak super się z nimi czuję. Fajna sprawa.
Stary 2013-12-27, 22:58   #766
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A co tu taka cisza?
Asiulek jak tam w domu jesteście?
Evi a Ty gdzie się zapodziałaś?

Monka zamówiłam parę przypraw i zestaw do parzenia kawy w nim kawa i tygielek cudny jest ,nie chciałam żadnych słodkości brać z racji mojej walki z kg

Mały po atakach kaszlu wieczorem po zaśnięciu w końcu śpi spokojnie.Dałam mu jednak difergan bo męczył się strasznie ,co prawda nie przestał całkiem ale mniej kaszle , jezu mam nadzieję że jutro będzie lepiej
ale on bez antybiotyku, miejmy nadzieje, że przejdzie

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam po świętach,

Jesteśmy wykonczeni. Za dużo jedzenia. Na wigili byliśmy pod kielcami. Nie napize ze u Teściowej bo tak właściwie to wigili była u nas. Było w sumie 11 osób. W pierwszy dzień świat pojechaliśmy na obiad do siostry tz a potem w samochód i pojechaliśmy do mojej siostry. Tam znowu jedzenie. W drugi dzień świat wieczorem znowu w samochód i spowrotem do domu. Wiec nasze święta to siedzenie za stołem albo w samochodzie.
Co do prezentów to ja osobiście mam ich dość. Dobrze ze ten grudzień sie kończy. Oliwka nie dość ze dostawała prezenty pod choinkę to i jeszcze zaległe urodzinowe. Dobrze ze część zostawiliśmy w domu pod Kielcami.
W lutym jak Natasza będzie miała urodziny to wprowadze zakaz prezentowy. Dla niej nie maja one jeszcze znaczenia a ja mam dość tych wszystkich badziewi, którymi i tak nikt sie nie bawi.

A z ciekawych prezentów które ja otrzymałam to ... Książka " perfekcyjna pani domu" moja siostra taka dowcipna

Asia, lind - cieszę sie ze lepiej dzieci sie czują.

Libra - miko to faktycznie non stop chory.
A dlaczego Ty zazwyczaj chodzisz prywatnie do lekarzy ani na NFZ?

Iza, Magda - fajne jelitowe święta mialyscie.
Dobrze ze mnie tydzień wcześniej jelitowka dopadła.
Pop a Ty trafiłaś w gusta z prezentami które robiłaś?
Bo pytałaś tu co mogła byś kupić i pytam z ciekawości
Stary 2013-12-27, 23:00   #767
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
o to tak jak ja, zapominam - a potem żałuję.

Ja po kawce z koleżankami, ale poznałam świetne dziewczyny, rok temu w szpitalu, miasto nie moje, one z dwóch stron innych a tak podobne i tak super się z nimi czuję. Fajna sprawa.
Widzisz , tak z perspektywi czasu takie było przeznaczenie, nie bez powodu poszłas do szpitala, nic nie dzieje sie bez przyczyny, wszystko ma swoje skutki . Gdybys nie miała problemów z migdałami, nie musiałabys ich usuwać i nie musiałabys leżeć w szpitalu, jednak tak sie nie stało , wylądowałams ( swoje wycierpialas ) i poznałas świetnych ludzi, może to przyjaźń na całe życie
Stary 2013-12-27, 23:25   #768
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz , tak z perspektywi czasu takie było przeznaczenie, nie bez powodu poszłas do szpitala, nic nie dzieje sie bez przyczyny, wszystko ma swoje skutki . Gdybys nie miała problemów z migdałami, nie musiałabys ich usuwać i nie musiałabys leżeć w szpitalu, jednak tak sie nie stało , wylądowałams ( swoje wycierpialas ) i poznałas świetnych ludzi, może to przyjaźń na całe życie
Mam nadzieje, te kobietki poprawiają mi humor za każdym razem,
no i wiedzą o mnie tyle ile chyba nie wie nikt.
No i przetrwałyśmy tak ciezkie warunki ze to chyba tez łaczy.

dziś nie całuj tż-ta - żebyś się nie zaraziła...

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Ja nadal walczę gorącZka. Apteki pozamykane a glowa zaraz eksploduje. Robię sobie oklady ale jak tak dalej pójdzie to zamiast jutro iść na chrzciny tz bratanka to ją pewnie Zostanę w domu
Spadła ta temperatura? Jak się czujesz?
Stary 2013-12-28, 00:23   #769
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Takie cuś http://www.youtube.com/watch?v=HSzkCmoFhJ8
trzeba go karmić ,myć ,sprzątać mu ,bawić się z nim ,położyć spać coś jak tamagoczi
zdrowka dla mikiego ...

ta moja jest w pou zakochana nawet na scianie go namalowała niepomalowanej i za przyzwoleniem

tylko ze jak sie zezłosci na mnie to mi go kasuje i juz chyba 4 raz zaczynamy od poczatku

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
fajna gra . skąd ja pobrałas?
bezpłatna aplikacja?

(
tak jest darmowa ale nie na wszystkie telefony
ja mam androida i jest do sciagniecia pod ta sama nazwa w sklepie play market czy cos w tym stylu
moja siostra ma nokie , brat ma htc (czyli to sa tzw windows phone, maja windows 8) pou jest juz "mou "
tel musza miec ekran dotykowy

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

zdrówka dla wszystkich chorych dzieci i ich rodziców ..

pop i co tam ciekawego ta perfekcyjna pisze ? pewno wszystko to wiesz ..

któras tu dziewczyna miała kupić ta maszyne do tej waty , kupiła? jesli tak to jak sie sprawdza mam zamiar kupic ale czekam na opinie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 05:50   #770
lindsley
Zakorzenienie

Zdrówka dla wszystkich

Megi trzymaj się jakoś, właśnie sobie nie wyobrażam jak się zorganizować jak dwójka choruje na raz...

P0P to siostra miała pomysł rewelacyjny

Ja już się rozkładam na całego, nos zatkany, zatoki też do tego lewe oko zapuchnięte.

Z moich planów długiego leniuchowania u mamy nici także dziś jedziemy po mojej pracy i w pon przed południem wracamy już z młodym W pon do pracy a potem dopiero 2go...

Lece, może uda mi się dorwać jeszcze jakiś pks zeby się nie załatwić jak wczoraj na piechotę

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 08:05   #771
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

to widzę ,że nie jestem sama jeśli chodzi o prezenty ,też myślę to samo co wy

Współczuję choroby ,masakra ,trzymaj się z jednym chorym ciężko a co dopiero dwójka ,trzymam kciuki żeby to nie były płuca

A nie masz chusty albo nosidła żeby rece trochę odpoczęły? mi chusta życie ratowała i kupiłam taką tanią lnianą
Cytat:

Wiem jak sie robi ,ale trochę zgłupiałam bo tam jest napisane że do zimnej wody wsypać ,zagotować aż się spienie ,odstawić na chwilę i jeszcze raz zagotować , a tu w kuchni 5p piszą że do wrzącej wody wsypać kawę i tak robiłam ale spróbuję od zimnej wody.
Ja to sobie wszystkie filiżanki wytłukłam nie wiem czy przez mycie w zmywarce jakieś kruche się zrobiły czy co dosłownie co dzień jedna mi szła

Zdrowia dla tż ,coby was nie pozarażał ,ja to już tracę nadzieję czy olej albo miód cokolwiek daje
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
zdrowka dla mikiego ...

ta moja jest w pou zakochana nawet na scianie go namalowała niepomalowanej i za przyzwoleniem

tylko ze jak sie zezłosci na mnie to mi go kasuje i juz chyba 4 raz zaczynamy od poczatku
mój te siedzi z tż telefoonem prawie non stop na kablu bo rozładowany prze katrofla

U nas jak na razie choroba stoi w miejscu ,może kaszle trochę mniej ale za to gorączki dostał niecałe 38 ,dawałam mu rano ibufen ale nie spada za bardzo myślicie że mogę po 4 godzinach podać paracetamol w czopku?
Tyle że mam czopki 500 to chyba mogę dać pół ?
W nocy się co chwilę budził i pić chciał ,jeszcze musiałm na dół latać wodę grzać bo w pokoju zimno to i picie zimne ,jakby się napił takiej zimnej wody to zaraz gardło by mu zawaliło ,dzisiaj na noc to chyba do termosu wezmę picie.
Kuźwa ręce opadają ,kiedy ten maraton się skończy
Stary 2013-12-28, 09:27   #772
monka23
Zakorzenienie

NATASZKA gonie go gonie bo mi jeszcze chorobę sprzeda

EDZIA a po co ci ta maszyna do waty przecie to sam cukier , moje tez chcieli ale nie kupiłam. Dentysta drogi w Anglii . Moj brat ma i normalnie watę robił , dlatego moje cielaki zajarani na nia.

LIBRA tak sobie pomyślałam przy twoim małym jak tak choruje, czy to jednak ma jakis działanie.
Mnie kiedys brało, w nosie w oczach czułam , siedzialo cos , od tz - a ale najadlam sie hurtem i nic mi nie było

Tak do zimnej wody, czyli całkiem inaczej niż wg tych zasad

Nie masz ty za zimno w domu? Jak piszesz ze picie za zimne ? On może teraz po chorobach jest bardziej słaby, organizm szybciej sie ochładza, gorzej nagrzewa i gdy śpi w takim chłodzie przeziebia ci sie .
No nie wiem, juz tak kombinuje.
Nie wiem czy ma to związek . Ja w chłodzie nie lubię spać , odrazu sie telepie, zimno .
Ale twój chyba przyzwyczajony , choc może przez te choroby inaczej reaguje na ten chłód i go rozada. Zimne powietrze tez chyba niedobre na gardło ??

LIND Zdrowka.
Stary 2013-12-28, 10:22   #773
libra777
Zakorzenienie

Monka w sypialni mam 18 stopni , grzejnik jest tak aby aby okno zamykam przed samym spaniem bo jednak chłód ciągnie już a w nocy się już nie pali w piecu więc chłodno ,ale nie odkręce grzejnika bo zdecydowanie lepiej się śpi ,zresztą on śpi w śpiworku więc nie ma opcji że porozkrywany czy coś,a picie teraz w zimie to zawsze dostaje lekko podgrzane w dzień to i na noc chyba tym bardziej mu powinnam tez podgrzać ,chociaż on nie pije dużo raczej ,dzisiaj tylko tak pił co chwila ,pewnie przez gorączkę.

Już mu dawałam nie raz jak zachorował zwiększoną dawkę czarnuchy ,miód też codziennie je i jakoś nie wiem ,ale tak myślę że jeśli te różne specyfiki mają działanie bakteriobójcze to czy na choroby wirusowe też działają ? czy to może jest tak jak z antybiotykiem ,działa na bakterie a na wirusy nie ? już sama nie wiem ,trza było iść na medycynę alternatywną to bym może wiedziała

Gorączka mu spadła na szczęście ale kaszle dalej tak sucho ,inhalacje mu zrobię niedługo to trochę mu ulży ,no nic więcej nie mogę dać
Stary 2013-12-28, 10:58   #774
monka23
Zakorzenienie

LIBRA wiem ze Manuka zalecany jest przy przeziębieniach infekcjach gardła ,a wiec na wirusy tez działa . Dzieki składnikowi methylglyoxal , który znajduje sie we wszystkich miodaach z tym ze w zwykłych jest go bardzo mało ,a w Manuka od 100mg/kg do 1000mg/kg. To jemu właśnie przypisuje sie te właściwości lecznicze.
Nie wiem juz nie wnikam, poprotu daje

Czarnucha tez ma wymienione działanie antywirusowe .
Może to pic na wodę ! albo na małego nie działa. Za duzo choruje, albo za krótko bierze i nie ma na tyle wzmocnionego organizmu .

Ja moim nie grzeje picia . Piją normalnie wodę butelkowa , sok obecnie pomarańczowy .
Herbaty nie lubią , raz na ruski rok piją.

W za gorącym pomieszczeniu nie da sie spać, wiadomo. Twój w śpiworze to na pewno nie marznie. A napewno nie jest tak u was zimno ,zeby ten chłód podraznial gardło, wiesz o co chodzi.

Idemy dzisiaj do kina na bajkę .
Stary 2013-12-28, 11:20   #775
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, te kobietki poprawiają mi humor za każdym razem,
no i wiedzą o mnie tyle ile chyba nie wie nikt.
No i przetrwałyśmy tak ciezkie warunki ze to chyba tez łaczy.

dziś nie całuj tż-ta - żebyś się nie zaraziła...

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Spadła ta temperatura? Jak się czujesz?
temperatura spadła, wcoraj teściowej udało się kupić gripex i pomogło. byłam dziś u lekarza bo rano miałam zawroty głowy i było mi niedobrze. okazało się, że to zatoki, cała wydzielina ścieka mi do gardła i do żółądka dlatego mi niedobrze. dostałam antybiotyk i inne leki, za które Tż zapłacił prawie 100zł

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 12:00   #776
monka23
Zakorzenienie

KLADUSKA czyli jak zatoki to miedzy ludźmi możesz iść . I stowka w plecy .

LIBRA może małemu kup te lizaki na gardło , http://www.aflofarm.com.pl/Firma/Akt...i,news_id,1273 . Czy nie lubi ? Może na sztuki sprzedają to możesz wypróbować .
One na gardło sa.
Stary 2013-12-28, 12:24   #777
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
LIBRA wiem ze Manuka zalecany jest przy przeziębieniach infekcjach gardła ,a wiec na wirusy tez działa . Dzieki składnikowi methylglyoxal , który znajduje sie we wszystkich miodaach z tym ze w zwykłych jest go bardzo mało ,a w Manuka od 100mg/kg do 1000mg/kg. To jemu właśnie przypisuje sie te właściwości lecznicze.
Nie wiem juz nie wnikam, poprotu daje

Czarnucha tez ma wymienione działanie antywirusowe .
Może to pic na wodę ! albo na małego nie działa. Za duzo choruje, albo za krótko bierze i nie ma na tyle wzmocnionego organizmu .

Ja moim nie grzeje picia . Piją normalnie wodę butelkowa , sok obecnie pomarańczowy .
Herbaty nie lubią , raz na ruski rok piją.

W za gorącym pomieszczeniu nie da sie spać, wiadomo. Twój w śpiworze to na pewno nie marznie. A napewno nie jest tak u was zimno ,zeby ten chłód podraznial gardło, wiesz o co chodzi.

Idemy dzisiaj do kina na bajkę .
Zaraz mu dam łyzkę czarnuchy i później jeszcze ze 2 razy ,najwyżej sraczki dostanie
Wiem czytałam o manuce , i ponoć nie przeszkadza dać go do gorącej herbaty bo nie traci własciwosci
na co idziecie do kina?
Cytat:
LIBRA może małemu kup te lizaki na gardło , http://www.aflofarm.com.pl/Firma/Akt...i,news_id,1273 . Czy nie lubi ? Może na sztuki sprzedają to możesz wypróbować .
One na gardło sa.
nie on nie lubi lizaków ,cmoknie parę razy i zaraz oddaje więc sama bym musiał je chyba jeść

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 15:07   #778
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
KLADUSKA czyli jak zatoki to miedzy ludźmi możesz iść . I stowka w plecy .

One na gardło sa.
To z zatokami można tak?

Klaudia
wybierasz się na chrzciny??

Posprzątałam, teraz kawa i chwila odpoczynku dopóki nie usłyszę.... "Mamooooooo"
Stary 2013-12-28, 15:30   #779
libra777
Zakorzenienie

Mały znowu ma gorączkę 39, dostał ibufen i wykąpałam go w chłodnej wodzie ,ale się darł ,a teraz leży i robię mu okłady na czoło. W dzień po porannej dawce ibufenu spadła całkiem do normalnej ,na noc przed spaniem dam mu czopka
Stary 2013-12-28, 15:59   #780
megi-megi
Zakorzenienie

My po rtg: albo zapalenie oskrzeli albo atypowe zapalenie płuc.
Kalina crp w normie, czekamy na resztę wyników.
Mały dostał antybiotyk. Może jak pójdą spać uda się coś napisać więcej...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości